-
Πρώτα απ' όλα παρακαλώ τους moderators να ΜΗΝ μεταφέρουν το θέμα αν γίνεται.
Μια φίλη ου θέλει αυτοκίνητο. Με τον Phaethon της είχαμε προτείνει το Υ επειδή πολύ απλά... της πάει.
Το θέμα είναι ότι αποφάσισε να μην το πάρει επειδή το... οδηγούν μόνο γυναίκες (δεν χρειάζονται σχόλια επι τούτου )
Για colt αρχικά ούτε να ακούσει λόγω... του ότι είναι Mitsubishi. Τελικά την έπεισα και όχι μόνο αυτό αλλά ξετρελλάθηκε με το αυτοκίνητο που το είδε και τώρα θέλει να πάει να το παραγγείλει.
Κυρίως θέλω να μου προτείνετε έκδοση εξοπλισμού. Μιλάμε για το 1.3
Στη συνέχεια αν έχετε κάποια αντιπρόταση κάντε τη αλλά με επιχειρήματα.
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται για αστική κυρίως χρήση αλλά μια με δυο φορές την εβδομάδα θα κάνει τη διαδρομή Πάτρα-Αθήνα και πίσω.
@νδρέας
-
Μια φίλη ου θέλει αυτοκίνητο. Με τον Phaethon της είχαμε προτείνει το Υ επειδή πολύ απλά... της πάει.
Το θέμα είναι ότι αποφάσισε να μην το πάρει επειδή το... οδηγούν μόνο γυναίκες (δεν χρειάζονται σχόλια επι τούτου )
Για colt αρχικά ούτε να ακούσει λόγω... του ότι είναι Mitsubishi. Τελικά την έπεισα και όχι μόνο αυτό αλλά ξετρελλάθηκε με το αυτοκίνητο που το είδε και τώρα θέλει να πάει να το παραγγείλει.
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται για αστική κυρίως χρήση αλλά μια με δυο φορές την εβδομάδα θα κάνει τη διαδρομή Πάτρα-Αθήνα και πίσω.
@νδρέας
-
@νδρέας
-
Πες της πως κι εγώ έχω Υ (το παλιό) και την τελευταία φορά που κοιτάχτηκα ήμουν άντρας!
Κάτσε να ξαναελέγξω....
ΟΚ, άντρας!Τέσπα, αν και βρίσκω τουλάχιστον περίεργο το λόγο που ΔΕΝ θέλει το Ypsilon, από το Colt θα πρότεινα να πάρει το 1.3 με το αυτόματο λόγω της ευκολίας που προσφέρει. Αν δεν θέλει αυτόματο (που θα ήταν κρίμα...) ας πάρει το 1.3 στην έκδοση με ESP και πολλούς αερόσακους και δεν ξεφεύγει σε τιμή...
Εναλλακτική επιλογή το Swift σε κόκκινο εννοείται στην 1.3 full Που βγαίνει και φθηνότερα...Αλλά δεν έχει 7 χρόνια εγγύηση...
[/img] -
Εγω θα αντιπρότεινα το jazz με cvt, νομίζω είναι το καλύτερο απο όλα.
-
Εγω εχω το Colt CZ3 1.3 3d στην εκδοση Invite, για την πολη. Εχει τα παντα (απο 'σωστο' υπολογιστη ταξιδιου, μεχρι ηλεκτρικη ηλιοροφη). Το εχω 14 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το χειροκινητο κιβωτιο του ειναι τρομερα ευχρηστο και δεν θα τη δυσκολεψει καθολου. Οι επιδοσεις του ειναι εξαιρετικες και στριβει παρα πολυ καλα. Αφθονοι χωροι, πολυμορφικοτητα και 7 χρονια εγγυηση. Το εψαξα αρκετα πριν το παρω και ηταν το μονο που προσφερε τοσα πολλα.
-
Ενα καλό αυτοματο όμως είναι πολυ νπιο ξεκούραστο απο το καλύτερο χειροκίνητο, δεν υπάρχει σύγκριση. Και το Jazz έχει ένα απο τα καλύτερα αυτόματα κιβώτια ανεξαρτήτου τιμής.
-
Θα προτεινω να περασεις (ή η φιλη σου) απο το club μας να ενημερωθεις για τα καλα και τα κακα του αυτοκινητου και γενικα ο.τι το αφορα.
Αν θες μπορω να σου πω τη γνωμη μου αλλα ειμαι μονο ενας και στο club υπαρχουν πολλα θεματα και δεκαδες μελη που ισως σε βοηθησουν.
Αυτο το λεω για να μη νομισει κανεις οτι κανω διαφημιση.
http://www.coltclub.gr το site μας!
High fidelity κανενα 1.3 δεν εχει esp.
Μαλλον εννοεις βεβαια το masc (''esp'' δεν εχει κανενα colt) το οποιο μπαινει στα t.
Τελος,θα συμφωνησω με τον lefo,αν και ξεχασατε να πειτε για τον κινητηρα!
Μη λες για πολυμορφικο,απλα ψηλοταβανο ειναι!! -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ενα καλό αυτοματο όμως είναι πολυ νπιο ξεκούραστο απο το καλύτερο χειροκίνητο, δεν υπάρχει σύγκριση.Δεν διαφωνω καθολου, ποσο μαλλον στην περιπτωση μας που συζηταμε για κοπελα... Ομως, δεν ξερουμε καν αν η φιλη μας προτιμαει το αυτοματο ή τελος παντων, αν θεωρει το κιβωτιο καθοριστικο παραγοντα για την επιλογη της.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
High fidelity κανενα 1.3 δεν εχει esp.
Μαλλον εννοεις βεβαια το masc (''esp'' δεν εχει κανενα colt) το οποιο μπαινει στα t.Γράψε λάθος τότε! Νόμιζα πως η έκδοση με τους 6 αερόσακους είχε, τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει όταν είχα ρωτήσει, αλλά τι περιμένεις, οι πωλητές θέλουν να πουλήσουν, αν πουν κι ένα ψεματάκι...
Το 1.3 έχει τα τέλη των 98 ευρώ σωστά; Αρα ακόμη ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα 1.4. Το Jazz κι εμένα μου αρέσει, έχει τεράστιους χώρους και καταπληκτικό κιβώτιο, ίσως το καλύτερο, αλλά το Colt δείχνει πιο φρέσκο και έχει καλύτερο κινητήρα...
Πάντως αν δει μια κοπέλα Ypsilon, Colt, Jazz, απορώ πως δεν θα διαλέξει το Ypsilon!
Aλλά αυτά τα λέω εγώ που είμαι θετικά προκατειλημμένος με το συγκεκριμένο και δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι αλλά η άνεση και η πολυτέλεια... -
Ο χρήστης lefos έγραψε:
Δεν διαφωνω καθολου, ποσο μαλλον στην περιπτωση μας που συζηταμε για κοπελα... Ομως, δεν ξερουμε καν αν η φιλη μας προτιμαει το αυτοματο ή τελος παντων, αν θεωρει το κιβωτιο καθοριστικο παραγοντα για την επιλογη της.Η φίλη μας θέλει αυτόματο (της καλάρεσε που είχε δοκιμάσει το δικό μου) αλλά προσπάθησα πολύ σκληρά να την πείσω να ΜΗΝ πάρει. Μαλακία έκανα;
Πρώτα απ' όλα όπως είπα οδηγώ αυτόματο. Ενώ στην αρχή μου φαινόταν περίεργο, αν όχι απωθητικό πλέον...
Τη διαφορά την κατάλαβαίνω πιο χτυπητά όταν μένω μποτιλιαρισμένος με χειροκίνητο. Πρώτη-δευτέρα ξανά και ξανά... Πριν δεν καταλάβαινα γιατί ο κόσμος εκνευρίζεται τόσο με τα μποτιλιαρίσματα... Εγώ το μόνο που κάνω είναι να αφήνω/πατάω ελαφρά το φρένο και να απολαμβάνω το τσιγάρο μου, τη συζήτησή μου, τον καφέ μου ή να μιλάω στο τηλέφωνο...Λέω όμως... Μόλις πήρε δίπλωμα. Αν μπει κατευθείαν σε αυτόματο, πάει, θα ξεχάσει να οδηγεί. Για να την πείσω της είπα ότι θα είναι σαν τον Ριτσαρντ Γκιρ στο Pretty woman που δεν μπορεί να αλλάξει ταχύτητα στην Esprit (αν θυμάμαι καλά).
@νδρέας
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως αν δει μια κοπέλα Ypsilon, Colt, Jazz, απορώ πως δεν θα διαλέξει το Ypsilon!
Aλλά αυτά τα λέω εγώ που είμαι θετικά προκατειλημμένος με το συγκεκριμένο και δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι αλλά η άνεση και η πολυτέλεια...Όπως καταλαβάινεις είναι άσχετη... (Κωστή αυτό δεν είναι ανάγκη να αναφερθεί )
Της προτέιναμε το Υpsilon και έλαμψε το πρόσωπό της. 'Και μένα αυτό μου αρέσει' είπε. Έλα όμως που κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι το τωρινό το οδηγούν μόνο γυναίκες και αυτή θέλει να ξεχωρίζει από τις άλλες... Τώρα τι άλλο να σου πω... Αμα συνεχίσω θα φρίξεις... (Να σκεφτείς ότι το Fabia απορρίφθκε λόγω... πράσινου σήματος επειδή η ίδια είναι Ολυμπιακός και αντίστοιχα το κόκκινο της Mitsubishi ήταν από τα βασικά μου επιχειρήματα υπερασπιζόμενος το Colt)
Άρχισε λοιπόν να γλυκοκοιτάζει το Colt το οποίο μέχρι τότε ουτε να κοιτάξει επειδή είναι Mitsubishi και επειδή... είναι 1.3 (μην ρωτήσεις γιατί, δεν θέλεις να μάθεις). Βοήθησαν και τα περιοδικά που το θεωρούν ούτως ή άλλως κορυφαίο.
Εκεί λοιπόν που είχε ερωτευτεί και είχε καταλήξει, συνειδητοποίησε ότι το Swift προσφέρει περισσότερα από άποψη εξοπλισμού και με λιγότερα χρήματα. Και ρωτάει (με το δίκιο της) αν το Colt αξίζει τα επιπλέον χρήματα ή όχι και ΓΙΑΤΙ.
Όταν λέμε Colt εννοούμε τρίθυρο, 1.3, την έκδοση χωρίς ζάντες/πλευρικούς/συναγερμό/ομίχλης (δεν θυμάμαι ποια ήταν...) που βγαίνει γύρω στα 12.500
@νδρέας
-
Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί δεν ήθελε το 1,3;;;
-
Αν ο σκοπός είναι να μάθει να οδηγεί πάρτης ένα σαπιο σουζουκι σαμουραι να τα δει όλα
Αν θελει να κανει τη δουλειά της άνετα και με ασφάλεια εγω λεω να παρει ενα τζαζ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σόρρυ για το άσχετο, αλλά γιατί δεν ήθελε το 1,3;;;Γιατί φοβόταν ότι δεν θα μπορεί να πάει Αθήνα και ότι θα είναι πιο αργό.
Πρώτα έγινα έτσι
Μετά της έδειξα τις επιδόσεις των 4μετρων
Τελικά το 1.3 μετατράπηκε σε αβανταζ, καθώς οι γονείς της (που απορώ τι σκέφτονταν όταν το σκέφτηκαν αυτο...) δεν θέλουν να πάρει πάνω από 1.2 για να μην... σκοτωθεί... Οπότε συμβιβάστηκαν στη μέση@νδρέας
-
-
hakkinen απολυτα λογικο το να αναρωτιεσαι αν εκανες καλα!Αυτη αποφασιζει ομως!
Και εμενα για πρωτη επιλογη το αυτοματο θα ημουν σκεπτικος..
Ισως γιατι σκεφτομαι τον εαυτο μου και πως θελω να οδηγω εγω και οχι οτι τον αλλο δεν τον νοιαζει η αισθηση ουτε να μαθει πραγματικα να οδηγει παρα μονο να μεταφερεται..
Απο την αλλη θα ηθελα να εχει το δικαιωμα ο/η κολλητος/η να διαθετει την ευχερια αν βρεθει στην αναγκη να οδηγησει χειροκινητο να μπορει να το κανει με ευκολια..
Σε χειροκινητο η προταση μου colt.
Σε αυτοματο η προταση μου (και με διαφορα) jazz.
Σε αντιστοιχη μεριπτωση (πρωτο αυτοκινητο) και εγω χειροκινητο συμβουλεψα να αγοραστει! (jazz μαλιστα!! ) -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Και εμενα για πρωτη επιλογη το αυτοματο θα ημουν σκεπτικος..
Ισως γιατι σκεφτομαι τον εαυτο μου και πως θελω να οδηγω εγω και οχι οτι τον αλλο δεν τον νοιαζει η αισθηση ουτε να μαθει πραγματικα να οδηγει παρα μονο να μεταφερεται..Άσχετο, αλλά αυτό, μαζί με την άποψη ότι τα αυτόματα είναι για ανάπηρους, μετά από 3,5 χρόνια με αυτόματο τα θεωρώ σε μεγάλο βαθμό ανακριβή, αν και προφανώς βάσιμα.
@νδρέας
-
Δεν εχω γνωση φιλε μου,προφανως αφου οδηγεις ξερεις καλυτερα.
Αλλα στα πρωτα χρονια δεν ειναι καλυτερα να της μεταφερει το αυτοκινητο μια αισθηση που δεν μπορει να εχει με το αυτοματο?
Αλλαγες ταχυτητων σε ενα ωφελιμο ευρος στροφων,προσπερασμα με κατεβασμα,πατιναρισμα σε ανηφορο και πολλα αλλα..
Δεν υποβιβαζω τα αυτοματα,αλλα αν ειναι το πρωτο αυτοκινητο της μετα ισως βρεθει σε αναγκη ενος χειροκινητου το οποιο δεν θα μπορει να χειριστει.
Ειναι πιο σωστο (κατα τη γμωμη μου παντα) να πηγαινεις απο manual σε auto παρα το αναποδο.
Ετσι καπως σκεφτηκα και ειμαι υπερ του χειροκινητου για πρωτο αυτοκινητο. -
και γιατί να πάρει Colt και όχι Swift. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι τα 7χρόνια εγγύηση
Mitsubishi Colt