-
Δεν έχω προσέξει αν υπάρχει πάγιο
Με τους πρώτους λογαριασμούς νομίζεις ότι καταναλώνεις το 1/10 του πετρελαίου αλλά οι λογαρισμοί συνεχίζουν να έρχονται μέχρι και το Μάιο
-
Στις Σερρες πλεον ξεκινα η τηλεθερμανση απο 15 Οκτωβριου,χωρις πάγιο και χωρις κοστος εξοπλισμού,αλλα σε πρωτη φαση θα καλυπτεται περιπου η μιση πολή,του χρόνου όλη μαζι με τηλεψύξη,ας μας που και οι Σερραίοι πως προχωραει η ιστορία αυτή.
-
Από in.gr
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ σχετικά με τη νέα διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μετά την εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.
Σε συνέντευξή του στο Σκάι, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι πολίτες (ιδιοκτήτες κατοικιών, διαχειριστές πολυκατοικιών, αγρότες) θα πηγαίνουν στις τράπεζες με το τιμολόγιο αγοράς και μια υπεύθυνη δήλωση και θα εισπράττουν την επιστροφή του φόρου.
«Δεν θα επιβαρυνθεί κανείς, θα γίνει απλά μέσω του τραπεζικού συστήματος, όπως έγινε με τα επιδόματα των πυρόπληκτων», είπε ο υπουργός. «Θα είναι απλό το σύστημα. Θα παίρνεις ένα τιμολόγιο από τον προμηθευτή σου - από το πρατήριο ή όποιος είναι ο προμηθευτής του πετρελαίου θέρμανσης ή του αγροτικού - το οποίο θα λέει ότι στο πουλάει για λόγους θέρμανσης ή για αγροτική χρήση. Θα έχει επάνω το τιμολόγιο και την επιστροφή του φόρου που δικαιούσαι και θα πηγαίνεις στη τράπεζα και θα παίρνεις με μια απλή υπεύθυνη δήλωση την επιστροφή. Είτε είσαι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είτε ο ιδιοκτήτης είτε είσαι ο αγρότης».
Όπως επισήμανε ο υπουργός, προκειμένου να αποφευχθούν παρατυπίες, θα μπουν κάποια όρια στις καταναλώσεις, ανάλογα και με τα τετραγωνικά της οικίας, μετά από τα οποία, αν κάποιος τα υπερβεί, θα γίνεται έλεγχος.
Έχει χαθεί η μπάλα νομίζω!!!!!
Καλά πάνε καλα???? Για την ουρά, την ταλάιπωρία, την προμήθεια της τράπεζας, εμένα ποιος θα με πληρώσει????
Τι θα κάνει ο συνταξιούχος οεο????? Που θα βρεί το 1euro/ λίτρο???Θα βγει ανακοίνωση απο Υπουργείο Οικονομικών
Σπίτι 100 τμ 500 λίτρα μέχρι θερμοκρασία 2 βαθμούς για 10 μέρες
Σπίτι 100 τμ 800 λίτρα μέχρι θερμοκρασία -10 βαθμούς για 8 μέρες
Σπίτι 50 τμ με κρυουλιάρα γκόμενα 300 λιτρα ανεξαρτήτου θερμοκρασίας -
Φετος θα ειναι η πρωτη μου χρονια με φυσικο αεριο,και ελπίζω η περσινη να ηταν η τελευταία μου με πετρέλαιο
-
οχι μονο εχει χαθει η μπάλλα, αλλά αν ισχύσουν οσα λένε, θα γίνει της κακομοιρας και της π******ς......
ΧΑΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Δεν λετε παλι καλα. Δεν ξερω βεβαια πόσο θα ειναι αυτη η επιστροφη φορου αλλα εν παση περιπτωση θα μπορουσε να ηταν χωρις καθολου επιστροφη.
Δεν ξερω τί θα κανω στο μελλον. Θα ηταν ωραια αν οι τιμες του θερμανσης πανε στο ενα ευρω να γινοταν μια μετατροπη στα σωματα του σπιτιου και να το γυριζαμε στο ρευμα η κατι αλλο αλλα δεν γινεται. Πρεπει να τα ξηλωσει ολα καποιος. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν λετε παλι καλα. Δεν ξερω βεβαια πόσο θα ειναι αυτη η επιστροφη φορου αλλα εν παση περιπτωση θα μπορουσε να ηταν χωρις καθολου επιστροφη.
Δεν ξερω τί θα κανω στο μελλον. Θα ηταν ωραια αν οι τιμες του θερμανσης πανε στο ενα ευρω να γινοταν μια μετατροπη στα σωματα του σπιτιου και να το γυριζαμε στο ρευμα η κατι αλλο αλλα δεν γινεται. Πρεπει να τα ξηλωσει ολα καποιος.πιστεύεις οτι θε γινει επιστροφη φορου ?
λιγο δυσκολο το βλεπω......
οπου σε κλεβει το κρατος δεν στο επιστρεφει ή αν στο επιστεψει πρεπει να σου βγαλει την ψυχη πρωτα μεχρι να το παρεις πισω..... -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Δεν ξερω τί θα κανω στο μελλον. Θα ηταν ωραια αν οι τιμες του θερμανσης πανε στο ενα ευρω να γινοταν μια μετατροπη στα σωματα του σπιτιου και να το γυριζαμε στο ρευμα η κατι αλλο αλλα δεν γινεται. Πρεπει να τα ξηλωσει ολα καποιος.πιστεύεις οτι θε γινει επιστροφη φορου ?
λιγο δυσκολο το βλεπω......
οπου σε κλεβει το κρατος δεν στο επιστρεφει ή αν στο επιστεψει πρεπει να σου βγαλει την ψυχη πρωτα μεχρι να το παρεις πισω.....Η αληθεια ειναι οτι το ψιλοπιστευω
Ειμαι αφελής το ξερω.
Θα μαθουμε την αληθεια πολυ συντομα οποια κι αν ειναι. -
Φυσικό αέριο κύριοι όπως όλη η Ευρώπη.
Το λέμε εδώ και καιρό. Πληρώνεις και σε 5 χρόνια έχει αποσβέσει την επένδυση. Μάλιστα μειώνεις και τους ρύπους δεν ανησυχείς αν σε κλέβει ο υπάλληλος του βυτιοφόρου - διαχειριστής.
Το να γυρίσεις την θέρμανση σε ηλεκτρικό ρεύμα θυμίζει λίγο την στρουθοκάμηλο καθώς και για αυτό θα υπάρξει σύντομα διπλασιασμός τιμής (και πενταπλασιασμός στα νησιά αν ακολουθηθεί το σκεπτικό πληρώνεις όσο στοιχίζει) και τελικά μολύνεις και περισσότερο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Φυσικό αέριο κύριοι όπως όλη η Ευρώπη.Το λέμε εδώ και καιρό. Πληρώνεις και σε 5 χρόνια έχει αποσβέσει την επένδυση. Μάλιστα μειώνεις και τους ρύπους δεν ανησυχείς αν σε κλέβει ο υπάλληλος του βυτιοφόρου - διαχειριστής.
Το να γυρίσεις την θέρμανση σε ηλεκτρικό ρεύμα θυμίζει λίγο την στρουθοκάμηλο καθώς και για αυτό θα υπάρξει σύντομα διπλασιασμός τιμής (και πενταπλασιασμός στα νησιά αν ακολουθηθεί το σκεπτικό πληρώνεις όσο στοιχίζει) και τελικά μολύνεις και περισσότερο.
ενταξει. στην επαρχια δεν εχει ερθει ακομα, παροτι ολοι οι κατασκευαστες σπιτιων κανουν μελετες για εγκατασταση φυσικου αεριου.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
οχι μονο εχει χαθει η μπάλλα, αλλά αν ισχύσουν οσα λένε, θα γίνει της κακομοιρας και της π******ς......
ΧΑΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φαντασου απλα ποσο ανεκδιηγητη ειναι η κυβερνηση... Αντι να παταξει τους 5-10-100 που κλεβουν, χαρατσωνει 10 μυρια Ελληνες!!!
Βεβαια, νταξει... απο πισω κρυβονται και πολλα λογιστικα και οικονομιστικα τρυκ... Η κυβερνηση θα αυξησει αρκετα τα εσοδα της, ασχετα αν φαινομενικα θα κανει επιστροφες.
- ασχετο-σχετικο: το πετρελαιο θερμανσης, μπορει να χρησιμοποιηθει σε συγχρονο diesel η οχι? (ναι... κατι σκεφτομαι to be honest )
-
Μάλλον όχι, ειδικά σε σύγχρονο diesel.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΧΑΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φαντασου απλα ποσο ανεκδιηγητη ειναι η κυβερνηση... Αντι να παταξει τους 5-10-100 που κλεβουν, χαρατσωνει 10 μυρια Ελληνες!!!
Βεβαια, νταξει... απο πισω κρυβονται και πολλα λογιστικα και οικονομιστικα τρυκ... Η κυβερνηση θα αυξησει αρκετα τα εσοδα της, ασχετα αν φαινομενικα θα κανει επιστροφες.
- ασχετο-σχετικο: το πετρελαιο θερμανσης, μπορει να χρησιμοποιηθει σε συγχρονο diesel η οχι? (ναι... κατι σκεφτομαι to be honest )
νομιζω οτι η κυβερνηση γνωριζει ποιοι ειναι κλεφτες, αλλα ή δεν θελει να τους παταξει οποτε μπορει να υπαρχει οικονομικη συναλλαγη μαζι τους ή ειναι παντελως ανικανοι.......
πιστευω το πρωτο...... -
νομιζω οτι η κυβερνηση γνωριζει ποιοι ειναι κλεφτες, αλλα ή δεν θελει να τους παταξει οποτε μπορει να υπαρχει οικονομικη συναλλαγη μαζι τους ή ειναι παντελως ανικανοι.......
πιστευω το πρωτο......Ολοι κλεβουμε.Κι εσυ πρωτος απο ολους.Η κυβερνηση μας πειραξε?
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
πιστευω το πρωτο......Ολοι κλεβουμε.Κι εσυ πρωτος απο ολους.Η κυβερνηση μας πειραξε?
νομιζω οτι η κυβερνηση πρεπει να δωσει το καλο παραδειγμα πρωτα......
γιαυτο ο λαος την ψηφιζει..... -
Τι σχεση εχει η ορθολογικοποιηση συγκεκριμενων φορολογικων τεχνικων με το 'κλεψιμο'.Αυτα τα λεν ο Αυτιας κι ο Παπαδακης για να κερδισουν καμμια ετοιμορροπη γιαγια τηλεθεατρια.Ημαρτον δλδ!
γιαυτο ο λαος την ψηφιζει.....
Μπα?Κι εγω νομιζα οτι την ψηφιζει για να βολεψει κανα παιδι στο δημοσιο.
Τεσπα ας ψαχτουμε πρωτα για τους (κακο)διαχειριστες που δεν διατηρουν αποθεματικα και θα γινουν τρελες αρπαχτες στις 15,ας δουμε κι σους αγοραζουν συγκεκριμενους καυστηρες για να καινε πετρελαιο κινησης και μετα να ζητησουμε τα κλοπιμαια απο το κρατος
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Τι σχεση εχει η ορθολογικοποιηση συγκεκριμενων φορολογικων τεχνικων με το 'κλεψιμο'.Αυτα τα λεν ο Αυτιας κι ο Παπαδακης για να κερδισουν καμμια ετοιμορροπη γιαγια τηλεθεατρια.Ημαρτον δλδ!
γιαυτο ο λαος την ψηφιζει.....
Μπα?Κι εγω νομιζα οτι την ψηφιζει για να βολεψει κανα παιδι στο δημοσιο.
Τεσπα ας ψαχτουμε πρωτα για τους (κακο)διαχειριστες που δεν διατηρουν αποθεματικα και θα γινουν τρελες αρπαχτες στις 15,ας δουμε κι σους αγοραζουν συγκεκριμενους καυστηρες για να καινε πετρελαιο κινησης και μετα να ζητησουμε τα κλοπιμαια απο το κρατος
λοιπον, πριν τις εκλογες η κυβερνηση ειπε τιποτα για την ενοποιηση των δυο πετρελαιων ? ΟΧΙ (πρωτο ψεμα...) γιατι μην μου πεις δεν το ειχαν στα χαρτια τους ?
γιατι τοσα χρονια υπαρχουν δυο ειδη ? (στην Ευρωπη εκτος του φυσικου αεριου υπαρχει απο οτι ξερω ενα ειδος πετρελαιου...) τι εξυπηρετουν τα δυο ειδη ? μηπως για το κλεψιμο απο τους μεσαζωντες ή των εταιριων ? και αν ναι τοτε ποιος τους καλυπτει ? μηπως εγω ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ....Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ποτε πηγε φυλακη ενας μεσαζωντας η μια διοικηση εταιριων ?
ποτε σφραγηστηκε ενα πρατηριο που κλεβει ? -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτο που λες μου το ελεγε ενας συναδελφος πριν 2 χρονια οτι οταν επιτρεψουν τα ντιζελ σε αθηνα και θεσ/νικη θα πανε και την ιδια τιμη θερμανσης/κινησης
-
λοιπον, πριν τις εκλογες η κυβερνηση ειπε τιποτα για την ενοποιηση των δυο πετρελαιων ? ΟΧΙ (πρωτο ψεμα...) γιατι μην μου πεις δεν το ειχαν στα χαρτια τους ?
Φετος την ανοιξη ειχε πρωτοθιγει το ζητημα.
γιατι τοσα χρονια υπαρχουν δυο ειδη ? (στην Ευρωπη εκτος του φυσικου αεριου υπαρχει απο οτι ξερω ενα ειδος πετρελαιου...) τι εξυπηρετουν τα δυο ειδη ? μηπως για το κλεψιμο απο τους μεσαζωντες ή των εταιριων ? και αν ναι τοτε ποιος τους καλυπτει ? μηπως εγω ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ....Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ποτε πηγε φυλακη ενας μεσαζωντας η μια διοικηση εταιριων ?
ποτε σφραγηστηκε ενα πρατηριο που κλεβει ?Μην την ακουμπαμε την Ευρωπη γιατι θα μας ερθουν πιο επαχθεις φοροι.Θα ρθουν βεβαια καποια στογμη αλλα ειπαμε σιγα σιγα-με τη μεθοδο του σαλαμιου.
Για τους πρατηριουχους συμφωνω.Αλλα η νομοθεσια ειναι επι της αρχης ανεξαρτητη απο την εφαρμογη των νομων.
Οπως και να χει με 27 βαθμους κελσιου αυριο δε θα κατσω να γκρινιαζω για το πετρελαιο αλλο
Αυτο που λες μου το ελεγε ενας συναδελφος πριν 2 χρονια οτι οταν επιτρεψουν τα ντιζελ σε αθηνα και θεσ/νικη θα πανε και την ιδια τιμη θερμανσης/κινησης
Για το diesel υπαρχουν ηδη αθωωτικες αποφασεις σε Αθηνα κ' Θεσσαλονικη.Δε σ'ακουμπαει κανεις.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σκυλακο... ειπα εγω τετοιο πραγμα? Ρε... παλι μπομπες πινεις? Αφου σε χαλανε ρε... μην το κανεις
Πετρελαιο Θερμανσης