-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τούς φίλους μας τους αγαπάμε με τα ελλατώματά τους.Καί άλλα τόσα να είχαν πάλι φίλοι μας θα ήταν.
εγω νομιζα οτι εχουμε καποιους φιλους επειδη ταιριαζουμε και τους διαλεγουμε βασει αυτων.. δεν ηξερα οτι τους διαλεγεις τυχαια και λες αυτα ειναι τα ελλατωματα τους και θα τα ανεχτω γιατι ειναι φιλοι μου..[/quote]>
Τί τυχαία ρε μάστορα;Τί είναι αυτά που λές;Τί είναι οι φίλοι;καραμέλες που τίς βγάζεις απο το σακουλάκι,πότε πράσινη πότε κόκκινη;
Φίλοι μου έχουνε γίνει άνθρωποι πού ΕΖΗΣΑΝ καταστάσεις μαζί μου,που περάσαμε όμορφα και άσχημα μαζί,και όπως με αγαπάνε με τα ελλατώματά μου,έτσι τους αγαπάω και εγώ
Τί διάολο ρε,με τεχνικές προδιαγραφές θα κάνω φίλους;Αυτά τα κριτήρια που αναφέρουμε εδώ,δεν είναι απαραίτητο (πιστεύω) να είναι όλα μαζεμένα σε κάποιον για να κάνουμε παρέα μαζί του.
Παρέα κάνουμε με πολλούς,εκτίμηση δείχνουμε σε λίγουςγια να τα εχει ολα αυτα σημαινει οτι θα'ναι γαματος τυπος.
ωραια; εσας τι ακριβως σας κανει να πιστευετε οτι αξιζετε να κανετε παρεα με εναν τετοιο γαματο τυπο;
δηλαδη μου κανει εντυπωση το ποσο μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μας εχουμε -και βαζω και τον εαυτο μου μεσα..Ποιός μίλησε για όλα αυτά μαζεμένα σε ένα άτομο;Αναφέρουμε πολλά χαρακτηριστικά που γουστάρουμε σε κάποιους αλλά όχι απαραιτήτως μαζεμένα.
Πώς κόλλησες έτσι με αυτο;Και ποιόν είδες να έχει μεγάλη ιδέα για τόν εαυτό του και να ΑΠΑΙΤΕΙ έναν τέτοιον φίλο για να ισορροπήσει με το άτομό του;
-
skye δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος.
Το θέμα είναι να βρεις αυτόν που είναι πιο κοντά σε όσα κι εσυ πιστεύεις. Και αν κολλήσετε, όλα ΟΚ.
-
HUNTER
Τί διάολο ρε,με τεχνικές προδιαγραφές θα κάνω φίλους;
ε νταξ αμα δεν ταιριαζεις με καποιον τι να λεει που εζησες καταστασεις;
και όπως με αγαπάνε με τα ελλατώματά μου,έτσι τους αγαπάω και εγώ
ακομα και αν τα ελλατωματα του ειναι καποιο απο αυτα;
Η γκρίνια (ο σπ@ζ@ρχίδης άνθρωπος),η μιζέρια και το 'δηθενιλίκι',είναι αυτά που με ενοχλούν.
ή αν δεν εχει πολλα απο αυτα:
'Λεβεντιά' το αποκαλώ,χωρίς να είμαι βέβαιος άν αυτή είναι η καλύτερη λέξη για αυτο.
Η ειλικρίνεια,η ευστροφία (και όχι τόσο η ευφυία),καθώς και το άν έχει οπτική γωνία (τών καταστάσεων) διαφορετική τού 'συνόλου',είναι κριτήρια πανω στα οποία θα 'ποντάριζα' θετικά
?
και για να το θεσω απλα: εσυ δεν γκρινιαζεις ποτε, δεν εισαι δηθεν ή μιζερος ή σπασαρχιδης ποτε; εισαι παντα ειλικρινης; (εγω παντως ολα αυτα τα κανω πολλες φορες, και συχνα δεν ειμαι ειλικρινης)
ή απλα τα εκτιμας αυτα χωρις να σημαινει οτι τα θεωρεις σωστα για σενα;
γιατι αν ξερεις οτι ειναι σωστα αποκλειεται να μην τα εφαρμοζεις.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ελεος πια με τα σχολια για τον γαβριηλ και τις προτιμησεις του..
αφου ετσι γουσταρει τους φιλους του, κουμαντο στη ζωη του κ στις φιλιες του θα κανετε;
κλασσικα καθε θεμα κυλαει με ρυθμους χελωνας μεχρι να απαντησει ο γαβριηλ.. μετα παιρνει καμια 100στη σελιδες σε μια βδομαδα..εξαλλου- για μενα, τουλαχιστον ειναι πιο πιθανο για το γαβριηλ να κανει τετοιους φιλους με αυτα τα κριτηρια που εχει παρα πολλοι απο σας με αυτα που ειπατε
εγω θελω για φιλο ενα τζινι να το τριβω και να κανει ο,τι θελω..
νομιζω οτι εισαι αδικος...ο ανθρωπος εκφραζει εναν τροπο ζωης τον αμερικανικο ο οποιος διαφερει απο τον δικο μας. Αν διαβασεις τι γραφω στην παρενθεση σχολιαζοντας τα λεγομενα του θα δεις οτι τον δικαιολογω για την σταση που εχει βιωνοντας καθημερινα την αμερικανικη κοινωνικη πραγματικοτητα αλλα διαφωνω εν γενει με αυτη. Μην ξεχνας ποιο ειναι το τοπικ που ανοιξε ο hunter. Δεν αναφερομαστε στους φιλους μας αλλα στα στοιχεια εκεινα που κανουν εναν ανθρωπο αρεστο στους αλλους. Αρα δεν γραφουμε πως θα ηταν ή ειναι ο 'ιδανικος' φιλος -αν υπαρχει- αλλα τα στοιχεια που θα μπορουσαν να φερουν καποιους ανθρωπους ποιο κοντα.
Δεν βλεπω που διαφωνεις οποτε σε παρακαλω να μου το εξηγησεις... -
spyros.s
με λιγα λογια, διαφωνω στο βαρετο πεσιμο που γινεται στον γαβριηλ σε καθε τοπικ που απανταει εδω και 2 χρονια και φανταζομαι και αλλα τοσα πριν γινω μελος στο φορουμ.. βαριεμαι καθε συζητηση να μετατρεπεται σε αντιΗΠΑ..
δεν ειναι οτι με νοιαζει.. απλα μπαινω σε καθε θεμα και βλεπω την ιδια ανιαρη συζητηση για το πως ειναι οι αμερικανοι κλπ κλπ.. εχει καταντησει αηδια κατα τη γνωμη μου.Δεν αναφερομαστε στους φιλους μας αλλα στα στοιχεια εκεινα που κανουν εναν ανθρωπο αρεστο στους αλλους. Αρα δεν γραφουμε πως θα ηταν ή ειναι ο 'ιδανικος' φιλος
εναν αρεστο ανθρωπο δε θελεις συνηθως να τον κανεις φιλο σου ή εστω παρεα;
και τεσπα αφου ολα αυτα τα ιδια που λετε ολοι ειλικρινεια αρετη ντρομπροσυνη να μην ειναι ψωνιο κ να μη νομιζει οτι ειναι καποιος κλπ κλπ εμεις ειμαστε ετσι; αν οχι, αφου ξερουμε οτι καποιος ετσι ειναι αρεστος μηπως θελουμε να ειναι ετσι οι αλλοι κ πιστευουμε οτι ειναι σωστα για τους αλλους κ δικαιολογουμε τον εαυτο μας; ή μηπως ακομα χειροτερα νομιζουμε πως ειμαστε ετσι (σε φαση οπως οι θεουσες που κρινουν τους παντες εκτος απο τον εαυτο τους γιατι αυτοι 'πιστευουν'; )
τεσπα δε θελω να το κουρασω αλλο, ετσι κ αλλιως δεν ειναι κατι ουσιαστικο ή σημαντικο.. αμπελοφιλοσοφικο φουλ ειναι αυτο που λεω κ τεσπα νομιζω καταλαβατε τι ηθελα να πω.. -
ο skye καπου κολλησε...
στην υποθεση του gab εχει δικιο, δε πεφτει λογος σε κανεναν πως κανει φιλους ο αλλος αλλα ταυτοχρονα τη πεφτει στους υπολοιπους γιατι πιστευει οτι αυτα τα στοιχεια που περιγραφονται δεν υπαρχουν...
το μονο σιγουρο ειναι οτι τζινι δεν υπαρχει..
ο αντρεας το εκανε το θεμα για να δουμε και τι διαφορες εχουμε με τους υπολοιπους σε αυτο το θεμα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο?
Αυτοι που τον κρινουν, ειναι η απαντηση.
Μαλλον αυτο που θες να ρωτησεις ειναι, πως κρινεις εναν ανθρωπο εσυ, φορουμιστα του 4ΤΦ? What turns you on and what off?
Για μενα, turn ons:
-
Brain power! Νουμερο ενα χωρις καμια αμφιβολια. Τωρα αυτο απο μονο του ειναι ξεχωριστο θρεντ διοτι για μενα ειναι κατι και για αλλλον/η ειναι κατι αλλο.
-
How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
-
Humble. Εαν ειναι successful, πως συμπεριφεροντε σε καποιον που μολις γνωρισαν. Being humble ειναι τεραστιο προτερημα οταν εχεις πετυχει.
-
Geopolitical views. Τι γνωμη εχουν για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα πρεπει να λειτουργει στο μελλον.
-
Achievers. Εαν ειναι ανθρωπος που παντα προσπαθει να γινει καλυτερος σε κατι. Οτιδηποτε ειναι αυτο.
-
Hobbies. Τι χομπυ εχει και πως τα προσεγγιζει. Τι σημενουν για αυτον/η τα χομπυ αυτα.
-
Communication skills. Το πως επικοινωνει με τους παντες. Εαν διακοπτει συνεχως, πως διαμορφωνει ιδεες και ποσο πειστικος/η ειναι με τα επιχειρηματα του/ης. Πως δεχεται αντ-απαντησεις σε αυτα τα επιχειρηματα.
-
Τι ειδους και τι ποιοτητα χιουμορ εχει. Τεραστιο! Αυτοι με υψηλης ποιοτητατς χιουμορ, σχεδον παντα ειναι πανεξυπνοι (δες νουμερo 1 above).
-
Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
-
Vision. Σκεφτοντε την ερωτηση: 'Where do I see myself 5, 10, 15 years from now?' για τους εαυτους των συχνα? Εχουν απαντηση? (δεν εχει σημασια η απαντηση, οσο εαν το σκεφτοντε).
Εσύ καλέ μου άνθρωπε δεν ψάχνεις φίλο για παρέα, προκήρυξη για πρόσληψη παραγωγικού - αποδοτικού υπαλλήλου εξέδωσες...Θα κόβεις πολλούς από τους υποψήφιους φίλους σου σε interviews ε?
Τι διαστροφή και αυτή, τα πάντα δεν είναι δουλειά....
Άντε να βλέπω CV για τους φίλους του gavriil1 ...Τι ειναι αυτο που κρινει τον ανρθωπο λεει η ερωτηση, οχι τον φιλο. Αυτο δεν σημενει οτι βγαζω 'τον φιλο' εξω απο αυτα που γραφω πιο πανω, ομως δεν καταλαβαινω γιατι νομιζεις οτι τα 10 κριτηρια μου εχουν να κανουν με τον ανθρωπο ως υπαλληλο? Εγραψα για το ποσο εξυπνος ειναι, πως συμπεριφερεται, πως επικοινωνει, τι χιουμορ εχει, κτλ. Αυτα δεν ειναι μερος της φιλιας?
How successful they are : είναι ποτέ δυνατόν αυτό το πράγμα να επηρρεάσει την κρίση μου για κάποιον τον οποίο θέλω να συναναστραφώ, τι βλέπουν τα ματάκια μου ...
Ή μάλλον μπορεί και να την επηρρεάσει - αντίστροφα!Στην Ελλαδα που το 90% του πλυθησμου ειναι μεσα στην ιδια ταξη (οσον αφορα το success factor), ισως οχι. Οταν ζησεις σε χωρα που πραγματικα εχει clearly distinguished ταξεις, τοτε ναι και μαλιστα ειναι και πολυ σοβαρο κριτηριο.
-
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
μη κανεις παρεα τον γαβριηλΕνταξει. Συζητηση κανουμε.
Ο λογος που εγραψα σε αυτο το θρεντ ειναι ακριβως επηδει ηξερα οτι θα υπαρξει τεραστια διαφορα στα κριτηρια ενος Ελληνα με ενος που ζεις στι ΗΠΑ. Επηδει και παλι, εχω ζησει και τα δυο (σετ κριτηριων). Οχι οτι ειναι κακο ή καλο κατι τετοιο, απλα ειναι αληθεια. Ειναι αυτο που ειναι. Και ετσι διμηουργητε ενα υπο-θεμα μεσα στο, ενδιαφερον παρα ταυτα, θεμα που ανηξε ο χαντερ.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο?
Αυτοι που τον κρινουν, ειναι η απαντηση.
Μαλλον αυτο που θες να ρωτησεις ειναι, πως κρινεις εναν ανθρωπο εσυ, φορουμιστα του 4ΤΦ? What turns you on and what off?
Για μενα, turn ons:
-
Brain power! Νουμερο ενα χωρις καμια αμφιβολια. Τωρα αυτο απο μονο του ειναι ξεχωριστο θρεντ διοτι για μενα ειναι κατι και για αλλλον/η ειναι κατι αλλο.
-
How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
-
Humble. Εαν ειναι successful, πως συμπεριφεροντε σε καποιον που μολις γνωρισαν. Being humble ειναι τεραστιο προτερημα οταν εχεις πετυχει.
-
Geopolitical views. Τι γνωμη εχουν για το πως λειτουργει ο πλανητης και πως θα πρεπει να λειτουργει στο μελλον.
-
Achievers. Εαν ειναι ανθρωπος που παντα προσπαθει να γινει καλυτερος σε κατι. Οτιδηποτε ειναι αυτο.
-
Hobbies. Τι χομπυ εχει και πως τα προσεγγιζει. Τι σημενουν για αυτον/η τα χομπυ αυτα.
-
Communication skills. Το πως επικοινωνει με τους παντες. Εαν διακοπτει συνεχως, πως διαμορφωνει ιδεες και ποσο πειστικος/η ειναι με τα επιχειρηματα του/ης. Πως δεχεται αντ-απαντησεις σε αυτα τα επιχειρηματα.
-
Τι ειδους και τι ποιοτητα χιουμορ εχει. Τεραστιο! Αυτοι με υψηλης ποιοτητατς χιουμορ, σχεδον παντα ειναι πανεξυπνοι (δες νουμερo 1 above).
-
Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
-
Vision. Σκεφτοντε την ερωτηση: 'Where do I see myself 5, 10, 15 years from now?' για τους εαυτους των συχνα? Εχουν απαντηση? (δεν εχει σημασια η απαντηση, οσο εαν το σκεφτοντε).
Εσύ καλέ μου άνθρωπε δεν ψάχνεις φίλο για παρέα, προκήρυξη για πρόσληψη παραγωγικού - αποδοτικού υπαλλήλου εξέδωσες...Θα κόβεις πολλούς από τους υποψήφιους φίλους σου σε interviews ε?
Τι διαστροφή και αυτή, τα πάντα δεν είναι δουλειά....
Άντε να βλέπω CV για τους φίλους του gavriil1 ...How successful they are : είναι ποτέ δυνατόν αυτό το πράγμα να επηρρεάσει την κρίση μου για κάποιον τον οποίο θέλω να συναναστραφώ, τι βλέπουν τα ματάκια μου ...
Ή μάλλον μπορεί και να την επηρρεάσει - αντίστροφα!χωρις να θελω να προσβαλω τον ανθρωπο(αλλωστε εκφραζει αυτο που βιωνει καθημερινα)...αυτη η αμερικανικη προσεγγιση των ανθρωπων οπου ισοπεδωνονται τα παντα και οι ανθρωποι υπαγονται σε κλιμακες...θυμιζει το brave new world του A.Huxley ή κινηματογραφικα το gattaca και με ανατριχιαζει...θεε μου να μην τα δουμε ποτε εδω αυτα...
Νομιζω οτι (οπως παντα με τους περισσοτερους εδω), βιαζεσαι και βγαζεις λαθος συμπερασματα για πραγματα που δεν εχεις ζησει.
Επηδει ζεις εσυ με και εχεις συνηθισει ΕΝΑΝ τροπο, δεν σημενει οτι ειναι και θα'πρεπε να ειναι ο μονος τροπος ή ο σωστος τροπος.
Τελος, δεν ειναι τοσο μαυρα/ασπρα τα κριτηρια που εγραψα, οσο τα περιεγραψες πιο πανω. Το ποσο successful ειναι καποιος απο πλευρας καριερας δεν ειναι καθολου κακο ως κριτηριο για να καταλαβεις με 'ποιον εχεις να κανεις'.
Οταν γνωριζω καποιον στην Ελλαδα, ακομη και τωρα που την επισκεπτομαι, παντα μια απο τις πρωτες ερωτησεις των προς εμου ειναι, απο που εισαι? (οπως και εδω ειναι μια ερωτηση) Γιατι το ρωτας αυτο λες? Εαν πεις απο ενα χωριο της Ροδοπης και ενας αλλος πει απο την Αθηνα, το ιδιο συμπερασμα θα βγαλει αυτος που ρωτησε για σενα? Οχι οτι θα ειναι κακο συμπερασμα αμεσα (εαν απαντησες το πρωτο), ομως θα ειναι διαφορετικο συμπερασμα σιγουρα.
Επισης μια απο τις αλλες ερωτησεις ειναι 'τι δουλεια κανει ο πατερας σου'. Γιατι το ρωτανε αυτο στην Ελλαδα? Απο περιεργεια?
-
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Στην Ελλαδα που το 90% του πλυθησμου ειναι μεσα στην ιδια ταξη (οσον αφορα το success factor), ισως οχι. Οταν ζησεις σε χωρα που πραγματικα εχει clearly distinguished ταξεις, τοτε ναι και μαλιστα ειναι και πολυ σοβαρο κριτηριο.Ε ναι σαφώς. Γιατί πάνω απ'όλα δεν είμαστε ρατσιστές. Αυτοί είναι μικροαστοί/insert class here.
-
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
- How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
Δηλαδή, πώς κρίνεις, για παράδειγμα, ανθρώπους από χώρες του τρίτου κόσμου, που δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες και τα βγάζουν πέρα με 1
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
- How successful they are. Απο πλευρας καριερας και απο χρηματικης πλευρας. Και δεν μιλαω για λεφτα του μπαμπα/μαμας/πεθερικων, κτλ.
Αυτό σε τι τον κάνει καλίτερο άνθρωπο και φίλο σε οτι αφορά τη σχέση του με εσένα απέναντι σε κάποιον που δουλεύει για 700 € το μήνα υπάλληλος σε βενζινάδικο?
Οταν καποιος ειναι self-made, αυτο λεει πολλα για αυτον και σιγουρα με κανει να ειμαι ακομη πιο περιεργος για τα υπολοιπα που δεν ξερω για αυτον και αρα θελω να μαθω. Ενα απο αυτα που λεει ειναι οτι πιθανως ειναι achiever. Ενα απο τα 10 κριτηρια πιο πανω. Και αυτο απο μονο του εχει υπο-κριτηρια τα οποια ειναι εξισου σημαντικα. Επισης πιθανως παντα, σημενει οτι ειναι hard-working individual. Και αυτο ειναι ισως το 11ο κριτηριο το οποιο δεν εγραψα, ομως επηδει ειναι μερος του how successful they are, τοτε ειναι και μερος των κριτηριων μου.
Επισης ειμαι περιεργος για αυτα που δεν μπορω να υποθεως, πχ. πως πετυχε? Για τον Ωναση γιατι υπαρχουν 200 ντοκυμαντερ και 50 ταινιες? Διοτι ο κοσμος ανα τον πλανητη δεν ειναι περιεργος να μαθει πως και γιατι πετυχε?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
- Clean and tidy. Το ποσο καθαροι και συμαζεμενοι ειναι, απο ολες τις πλευρες. Τρωνε τα λαχανικα χωρις ή μετα απο πλυσιμο?
Πες μου ότι κάνεις πλάκα, και ότι απλά πέτυχες μια φορά στη ζωή σου κάποιον που δεν τα έπλενε και το λές έτσι....πες μου ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο να τρώνε άπλυτα τα λαχανικά εκεί!
Πρωτον βολικα, εβγαλες το γελακι μου. Ομως αστειευομουν μονο κατα 50% ετσι κι αλλιως, so it's OK.
Οταν μπαινεις σε ενα σπιτι ενος φιλου (και εισαι στην ηλικια μου και μαλιστα αυτο συμβαινει σχεδον σε ολα τα ατομα θηλυκου γενους) και βλεπεις ενα εντελως ασυμαζευτο σπιτι ή το αντιθετο, αυτο δεν σου δινει ενα ερεθυσμα? Οταν τρωνε, το πως τρωνε, το τι ρουχα φορανε, δεν παιζει ρολο για σενα? ΟΚ εαν δεν παιζει. Για τον περισσοτερο κοσμο στις ΗΠΑ αλλα και στην Ελλαδα παιζει ρολο.
- Vision. Σκεφτοντε την ερωτηση: 'Where do I see myself 5, 10, 15 years from now?' για τους εαυτους των συχνα? Εχουν απαντηση? (δεν εχει σημασια η απαντηση, οσο εαν το σκεφτοντε).
Αυτό πάλι πως τον κάνει καλύτερο φίλο? Δλδ αν εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνω σε 10 χρόνια, απλά να έχω τα φιλαράκια μου να βγάζω 5 φράγκα για τα προς το ζήν τσιγάρα και βενζίνες και όλα οκ, δεν σου κάνω?
Οχι δεν μου κανεις, τοσο οσο καποιος που το σκεφτεται.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι το θέμα αφορά το πως κρίνουμε τον άλλο, όχι πως κρίνουμε την επιλογή του καθένα απο εμάς...Οταν γραφω την γνωμη μου αλλαζει το θεμα.
-
εντιτ
-
gavriil1 το γεγονος οτι μπηκες στο φορουμ και ετοιμασες μακροσκελη απαντηση στον καθενα μας δειχνει οτι ουτε εσυ τηρεις τις 10 'εντολες' που σου δωσανε. Εσυ μπορει να κανεις φιλους χορηγοντας τους MMPI ή 16PF...εγω ευτυχως ακομα χρησιμοποιω παραδοσιακες μεθοδους.
Παρολα αυτα θεωρω οτι συνομιλω με εναν αξιολογο ανθρωπο βρισκομενο στην αλλη ακρη του ατλαντικου ο οποιος λειτουργει με βαση το Αμερικανικο μοντελο ζωης. Ειμαι επισης σιγουρος οτι αν δεν εισαι γονος μεταναστων αλλα βρεθηκες στην αμερικη για σπουδες ή για εργασια θα ενιωσες αμηχανα οταν πηγες...Το γεγονος οτι αφομοιωθηκες απο το συστημα που ισχυει εκει δεν σε κανει καλυτερο απο τους συμφορουμιτες σου...Αυτο που θελω να καταλαβεις και να μην ξεχνας ποτε είναι οτι το γεγονος οτι ζεις σε μια κοινωνια περισσοτερο ανεπτυγμενη τεχνολογικα, πλουσια με αυστηρους νομους και πολλες ευκαιρειες για επαγγελματικη επιτυχια δεν σε βαζει αυτοματα σε μια κοινωνικη ελιτ οπως θελεις να πιστευεις. Φιλε μου εισαι homo economicus...ζεις για να δουλευεις δεν δουλευεις για να ζεις...εχεις κανει την καθημερινοτητα σου προεκταση της εργασιας σου...κριμα για σενα...αν μου πεις οτι κανω λαθος θα σου πω να κοιταξεις το αβαταρ σου...Καλη συνεχεια σε οτι κανεις και ευχομαι το reality check να σε ταρακουνησε...
Να σου πω και κατι τελευταιο; Αν πραγματι αυτα που γραφεις ηταν σωστα δεν θα επιζητουσες ελληνικη συντροφια σε ενα αυτοκινητιστικο φορουμ χιλιαδες μιλια μακρυα αλλα θα ησουν σε κανενα απογευματινο ή πρωινο μιτινγκ...Οπως λετε και σεις...CU -
εντιτ
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το 'ενδιαφέρον' για εμένα είναι ότι αξίες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η λεβεντιά (που λέει κι ο Ανδρέας), η γενναιοδωρία, κλπ πουθενά δεν αναφέρθηκαν κι έχουν αντικατασταθεί από άλλες ('αξίες') όπως το χρήμα, η επαγγελματική 'καταξίωση', η εξυπνάδα (ή 'εξυπνάδα'...), οι πολιτικές πεποιθήσεις.... κλπ.Σίγουρα ο φίλος μας δε μιλά για λογαριασμό όλων των συμπολιτών του, αλλά μας δίνει μια οπτική γωνία αξιολόγησης που αποτελεί ένα πολύ καλό έναυσμα για συζήτηση περί αλλοτρίωσης αξιών στην εποχή μας.
Οταν καποιος ειναι humble ειναι κατα πασα πιθανοτητα και ειλικρινης και τιμιος. Οταν το συνδιαζεις και με την πετυχημενη καριερρα, οι πιαθανοτητες αγγιζουν το 100%.
Η γενναιοδωρια για μενα δεν ειναι στα τοπ 10 κριτηρια. There is nothing wrong with someone keeping their hard-earned money.
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι το θέμα αφορά το πως κρίνουμε τον άλλο, όχι πως κρίνουμε την επιλογή του καθένα απο εμάς...
Συγγνώμη αλλά το θέμα είναι τα 'κριτήρια' που χρησιμοποιούμε για να επιλέξουμε τους φίλους μας και να κρίνουμε ως προσωπικότητες τους γύρω μας...Άνοιξε για να γίνει κουβέντα επ'αυτού και αυτό περιλαμβάνει εξ'ορισμού τις κρίσεις μας για τα 'κριτήρια' των άλλων...Αν εγώ δηλώσω ότι κάνω παρέα μόνο με λευκούς αυτό κάτι σημαίνει και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να το συζήτησουμε...Ε αυτό κάνουμε για τα ιεραρχικά κριτήρια του φίλου gavriil1 ...Εγώ τα χαρακτηρίζω χρήσιμα (ίσως) για πρόσληψη αλλά αστεία για τους φίλους μου...Ο gavriil έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει να κάνει παρέα όποιον του γουστάρει, εγώ να γελάω με τις επιλογές του και αυτός με τις δικές μου...
100% εντός θέματος νομίζω...Koytsan επειδη δεν εχεις ζησει στο US ακου πως εχουν τα πραγματα.
Οι μεγαλες πολυεθνικες 'αναγκαζουν' τους εργαζομενους τους να περνουν χρονο μεταξυ τους για να παραμενουν στο κλιμα της δουλειας. Αυτο δεν γινεται υποχρεωτικα αλλα εμμεσος οπως πχ. οταν εχει γεννεθλια ενας υπαλληλος η εταιρια οργανωνει παρτυ και καλει τους αλλους κλπ. Αυτο συμβαινει για να μην παιρνουν τον λαθος δρομο εργαζομενοι που συζητουν με αλλους εκτος εταιριας και ισως 'προσυλιτιστουν'.
Τωρα ειναι σχεδον βεβαιο οτι λογο ελλειψης χρονου για αλλες συναντησεις (αμα πηγαινεις καθε τοσο σε events της εταιριας) αλλα και επειδη εχεις ξοδεψει αρκετο χρονο με αλλους υπαλληλους της εταιριας, θα κανεις τελικα φιλους σε εργαζομενους στην εταιρια. Οι οποιοι εχουν επιλεχθει με -ακριβως- τα παραπανω κριτηρια που παραθετει ο γαβριηλ.
ΑΡΑ εμμεσως εχεις φιλους οι οποιοι εγιναν αφου 'αξιολογηθηκαν' με τα παραπανω κριτηρια και πετυχαν γιατι αμα αποτυχαιναν δεν θα ηταν στην εταιρια και επομενως δεν θα τους ειχες φιλους.
ελπιζω να πιανεις το σκεπτικο στις US τωρα
edit-PS : εισαι ποταπο-βαρβαρο σκουλικι
Ναι ετσι ακριβως ειναι.
ΝΟΤ!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
skye μου δίνεις τήν εντύπωση ότι κάτι εννοείς λάθοςΤούς φίλους μας τους αγαπάμε με τα ελλατώματά τους.Καί άλλα τόσα να είχαν πάλι φίλοι μας θα ήταν.
Αυτά τα κριτήρια που αναφέρουμε εδώ,δεν είναι απαραίτητο (πιστεύω) να είναι όλα μαζεμένα σε κάποιον για να κάνουμε παρέα μαζί του.
Παρέα κάνουμε με πολλούς,εκτίμηση δείχνουμε σε λίγουςΣωστα.
Συγκεκριμενα, θα μπορουσα να κανω παρεα με καποιον ο οποιος εχει μονο ενα απο τα παραπανω κριτηρια σε υψηλο βαθμο, πχ χιουμορ μονο και μονο επηδει με κανει και γελαω οταν παμε για ενα ποτο. Ομως σε ολα τα αλλα να ειναι 'μηδεν' π.χ. Αυτος ειναι φιλος για...λιγες ωρες οπως λετε εκει. Για λιγο. Φιλος ειναι ομως. Τον εκτιμω ως ανθρωπο? Εκει για να απαντησω θα τον δω σφαιρικα. Θα δω δεκαδες κριτηρια και ισως η απαντηση να ειναι οχι. Ομως μ'αρεσει η παρε του για 2 ωρες την εβδομαδα, θα ηταν η αληθεια.
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο