-
Σας ευχαριστώ koutsan και leonp.
Φαίνεται λοιπόν ότι είναι καθαρά θέμα συμφωνίας και παζαριού...
Αυτό με το 70% δενδροφύτευση μάλλον δεν ενοχλεί, μέρος μόνο του ακάλυπτου, νομίζω όχι πάνω του 30% μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρκινγκ. -
Σε καθε οικοδομημα της τελευταιας 15ετιας αν δεν υπαρχει ουτε πυλωτη ουτε υπογειο γκαραζ οι θεσεις σταθμευσης οπως καθοριζονται και στην αδεια του κτιριου ειναι στην πρασια.Δηλαδη απο πεζοδρομιο το δημου και μεσα.(οχι απο το κρασπεδο)
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν έχει λογική αυτό...Σε κάθε κοινόχρηστο χώρο μπορεί να συμφωνηθεί αποκλειστική χρήση (ταράτσα, κήπο, πυλωτή,), αφού παραμένει κοινόκτητος, γιατί να μην γίνεται στον ακάλυπτο? (κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ + συμβολαιογραφική πράξη + μεταγραφή)...Μήπως επειδή οι διατάξεις για τους ακάλυπτους χώρους είναι (υποθέτω, δεν το γνωρίζω) 'δημόσιας τάξης';
Δηλαδή αποκλείει το κράτος, όπως κάνει και με τις πυλωτές, την ελεύθερη διάθεση γιατί έτσι μπορεί να περιοριστεί η ελεύθερη (για τους ενοίκους της πολυκατοικίας) χρήση χώρων που προορίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν έχει λογική αυτό...Σε κάθε κοινόχρηστο χώρο μπορεί να συμφωνηθεί αποκλειστική χρήση (ταράτσα, κήπο, πυλωτή,), αφού παραμένει κοινόκτητος, γιατί να μην γίνεται στον ακάλυπτο? (κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ + συμβολαιογραφική πράξη + μεταγραφή)...
Μήπως επειδή οι διατάξεις για τους ακάλυπτους χώρους είναι (υποθέτω, δεν το γνωρίζω) 'δημόσιας τάξης';
Δηλαδή αποκλείει το κράτος, όπως κάνει και με τις πυλωτές, την ελεύθερη διάθεση γιατί έτσι μπορεί να περιοριστεί η ελεύθερη (για τους ενοίκους της πολυκατοικίας) χρήση χώρων που προορίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος;Δεν υπάρχουν εξ όσων γνωρίζω 'ειδικές' διατάξεις για τον ακάλυπτο...Είναι και αυτός κοινόχρηστος-κοινόκτητος χώρος...
Το κράτος δεν αποκλείει την αποκλειστική χρήση της πυλωτής προς όφελος συγκεκριμένου-ων ιδιοκτήτη-ων περιορίζοντας ευθέως τη χρήση της από τους υπόλοιπους...Αποκλειστική χρήση = το χρησιμοποιώ μόνο εγώ...Μόνο ο **κοινόκτητος **χαρακτήρας της πυλωτής ή του ακάλυπτου δεν μπορεί να αλλάξει, αντίθετα ο κοινόχρηστος χαρακτήρας υπόκειται σε περιορισμούς υπό προυποθέσεις... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
GFON Ποιος ο λόγος να κάνεις χαρτί ενοικίασης της θέσης? Αν δεν σε πληρώσει ένα μήνα πας κα ιπαρκάρεις το ποδήλατο σου εκεί, και έτσι και πάει να βάλει το αμάξι του φωνάζεις την τροχαίο και το σηκώνει...απλό δεν είναι?Τι δουλεια εχει η τροχαια μεσα σε ιδιωτικο χωρο σταθμευσης???
-
GFON Ποιος ο λόγος να κάνεις χαρτί ενοικίασης της θέσης? Αν δεν σε πληρώσει ένα μήνα πας κα ιπαρκάρεις το ποδήλατο σου εκεί, και έτσι και πάει να βάλει το αμάξι του φωνάζεις την τροχαίο και το σηκώνει...απλό δεν είναι?Τι δουλεια εχει η τροχαια μεσα σε ιδιωτικο χωρο σταθμευσης???
-
Δλδ αν ερθει καποιος που μενει 3 πολυκατοικιες πιο κατω και παρκαρει στην θεση μου στην πιλοτή ποιον θα φωνάξω τον Σούπερμαν?
-
Tα πραγματα με τις πυλωτες ειναι οπως εχουν ηδη αναφερθει.
ΔΕΝ υπαρχουν ιδιοκτησιες παρα μονο αποκλειστικες χρησης με τις γνωστες προυποθεσεις, και οχι ενοικιασης και αλλα τετοια, διοτι μπορει καποιος να προσβαλη δικαστικα την αποκλειστικη χρηση.Αν καποιος παρκαρει σε δικο σου χωρο πυλωτη και λοιπα ή σε κλινει γενικα ΜΟΝΟ την τροχαια φωναζεις και αμα ερθει.... ή αλλη λυση ειναι η αυτοδικια. αναλαμβανοντας ομως κα τις συνεπειες.
-
Δλδ αν ερθει καποιος που μενει 3 πολυκατοικιες πιο κατω και παρκαρει στην θεση μου στην πιλοτή ποιον θα φωνάξω τον Σούπερμαν?Και τι θα κανει η τροχαια? Θα τον κοψει κληση ? Θα φωναξει γερανο? Με τι αιτιολογια ?
Δεν ειναι τροχαια παραβαση
. -
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Δλδ αν ερθει καποιος που μενει 3 πολυκατοικιες πιο κατω και παρκαρει στην θεση μου στην πιλοτή ποιον θα φωνάξω τον Σούπερμαν?
Και τι θα κανει η τροχαια? Θα τον κοψει κληση ? Θα φωναξει γερανο? Με τι αιτιολογια ?
.Και κληση θα του κοψει και γερανο θα φερει να το μαζεψει.
Καποιος για ανα παρκαρει σε παρκιγκ η πυλωτη εχει αδεια απο την πολεοδομια και επιβαρυνεται και με τελη, αρα εχει και δικαιωματα οχι μονο υποχρεωσεις. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και τι θα κανει η τροχαια? Θα τον κοψει κληση ? Θα φωναξει γερανο? Με τι αιτιολογια ?
Καποιος για ανα παρκαρει σε παρκιγκ η πυλωτη εχει αδεια απο την πολεοδομια και επιβαρυνεται και με τελη, αρα εχει και δικαιωματα οχι μονο υποχρεωσεις.Δεν νομιζω ο ΚΟΚ να προβλεπει κατι τετοιο . Το μονο που ισως κανει ειναι να ερθει μαρτυρας σε δικαστηριο για αγωγη που θα κανεις εσυ εναντιον του.
-
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Καποιος για ανα παρκαρει σε παρκιγκ η πυλωτη εχει αδεια απο την πολεοδομια και επιβαρυνεται και με τελη, αρα εχει και δικαιωματα οχι μονο υποχρεωσεις.Δεν νομιζω ο ΚΟΚ να προβλεπει κατι τετοιο . Το μονο που ισως κανει ειναι να ερθει μαρτυρας σε δικαστηριο για αγωγη που θα κανεις εσυ εναντιον του.
Αρθρο 34 , παραγραφος 3 του ΚΟΚ.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Καποιος για ανα παρκαρει σε παρκιγκ η πυλωτη εχει αδεια απο την πολεοδομια και επιβαρυνεται και με τελη, αρα εχει και δικαιωματα οχι μονο υποχρεωσεις.Διατηρώ τεράστιες αμφιβολίες για το αν η τροχαία μπορεί να κάνει κάτι αν κάποιος παρκάρει το αυτοκίνητό του σε θέση αποκλειστικής χρήσης σε πυλωτή που έχει παραχωρηθεί σε άλλον από αυτόν που πάρκαρε...
Αυτό το λέω γιατί η τροχαία για να διαπιστώσει παράβαση πρέπει να εκτιμήσει συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και να μελετήσει τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας πράγμα που δεν είναι δουλειά της αλλά των δικαστηρίων...Υπάρχουν και περίπλοκες υποθέσεις με πολλές και διάφορες πράξεις : αν πχ υπάρχει μεταγενέσετρη συμβολαιογραφική πράξη που τροποποιεί τη σύσταση τι θα κάνει ο μπάτσος? Δεν γίνεται λοιπόν να επέμβει σε αστική διαφορά και να την τάμει υπέρ του ενός ή του άλλου...Είναι υπέρβαση αρμοδιότητας και θα έχει ευθύνες αν το κάνει....Μόνο το δικατήριο μπορεί να πει σε ποιόν ανήκει η θέση ή ποιός έχει το δικάιωμα να τη νέμεται : κανείς άλλος...
Σκέψου ο μπάτσος να μην καταλάβει καλά και να σου πάρει το αυτοκίνητό σου από τη θέση που σου ανήκει ή που έχεις δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης...Ποιός τον γλυτώνει μετά...Η παρεμπόδιση εισόδου ή εξόδου σε πάρκινγκ είναι τελείως άλλο πράγμα και σε αυτό αναφέρεται το 34 παρ.3 ΚΟΚ και όχι μέσα σε ιδιωτικό χώρο να λύνει η τροχαία αστικές διαφορές...
-
Προχτες στην Ν.Σμυρνη πίσω απο την εστια, πάει να βγει φιλος απο το υπογειο γκαραζ του, και τον ειχε κλησει ενας (το γκαραζ ειναι πολυκατοικιας 4-5 αμαξια ειναι κατω) κανονικοτατα, και μαλιστα εχει κλησει και τον καθρεφτη του μην του τον σπάσει κανεις!
Η αστυνομια ΔΕΝ το πηρε απλα έκοψε κληση, και αν θυμαμαι καλα δεν πήρε ούτε πινακιδες!
Ερωτηση, γιατι δεν καταλαβα τι λέτε παραπανω.
Εχω μια θεση στην πιλοτη μου, και ερχεται κάποιος απο την απένατι πολυκατοικια (τρελος, μαλακας, οτι θελεται εσεις.) και βαζει το αμαξι του εκει....το μονο που μπορω να κανω είναι να παρακαλαω να φυγει?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η παρεμπόδιση εισόδου ή εξόδου σε πάρκινγκ είναι τελείως άλλο πράγμα και σε αυτό αναφέρεται το 34 παρ.3 ΚΟΚ και όχι μέσα σε ιδιωτικό χώρο να λύνει η τροχαία αστικές διαφορές...
αν κάποιος έχει παρκάρει (παρανόμως) στη θέση μου, τότε δεν με εμποδίζει να μπω; Η κατάληψη χώρου δεν συνιστά παρεμπόδιση εισόδου;
-
Προχτες στην Ν.Σμυρνη πίσω απο την εστια, πάει να βγει φιλος απο το υπογειο γκαραζ του, και τον ειχε κλησει ενας (το γκαραζ ειναι πολυκατοικιας 4-5 αμαξια ειναι κατω) κανονικοτατα, και μαλιστα εχει κλησει και τον καθρεφτη του μην του τον σπάσει κανεις!Η αστυνομια ΔΕΝ το πηρε απλα έκοψε κληση, και αν θυμαμαι καλα δεν πήρε ούτε πινακιδες!
Ερωτηση, γιατι δεν καταλαβα τι λέτε παραπανω.
Εχω μια θεση στην πιλοτη μου, και ερχεται κάποιος απο την απένατι πολυκατοικια (τρελος, μαλακας, οτι θελεται εσεις.) και βαζει το αμαξι του εκει....το μονο που μπορω να κανω είναι να παρακαλαω να φυγει?
Νομίζω πως ναι, αν αυτός ισχυριστεί ότι η θέση του ανήκει ή ότι έχει δικαίωμα χρήσης. Τι θα κάνει δηλ ο μπάτσος? Θα εξετάσει όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει η κυριότητα ή η δουλεία παραχώρησης χρήσης και θα αποφασίσει? Δεν γίνεται, δεν ξέρει και δεν έχει αρμοδιότητα να το κάνει...
Σκέψου αν σταματήσει ο νοικάρης σου να σου πληρώνει νοίκι και μένει τζάμπα στο διαμέρισμά σου και σου πει μάλιστα 'πάρε τα @@ μου, τώρα πλέον θα μένω τζάμπα', τι θα κάνεις? Θα φωνάξεις την αστυνομία? Όχι βέβαια, θα απευθυνθείς στα δικαστήρια...
Ίδιας φύσεως διαφορά είναι και αυτό που λές : αστική διαφορά. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η παρεμπόδιση εισόδου ή εξόδου σε πάρκινγκ είναι τελείως άλλο πράγμα και σε αυτό αναφέρεται το 34 παρ.3 ΚΟΚ και όχι μέσα σε ιδιωτικό χώρο να λύνει η τροχαία αστικές διαφορές...
αν κάποιος έχει παρκάρει (παρανόμως) στη θέση μου, τότε δεν με εμποδίζει να μπω; Η κατάληψη χώρου δεν συνιστά παρεμπόδιση εισόδου;
Και ποιός μου λέει εμένα ότι είναι η θέση σου? Ο άλλος θα λέει ότι είναι η θέση του, ποιός θα κρίνει το παράνομο?...Εσύ μπορεί να διεκδικείς ό,τι σου καπνίσει... Μόνο τα δικαστήρια μπορούν να λύσουν τις διαφορές που προκύπτουν από αστικές υποθέσεις...
-
Ωραια οποτε δεν βρισκω να παρκαρω, θα μπουκαρω σε μια πιλοτη και στα @@ μου δλδ!
-
Ωραια οποτε δεν βρισκω να παρκαρω, θα μπουκαρω σε μια πιλοτη και στα @@ μου δλδ!Γιατί τους μπάτσους φοβόσουνα μέχρι σήμερα και δεν το έκανες?
-
Νομικος δεν ειμαι αλλα απ οτι ξερω μεσα σε ιδιωτικο χωρο δεν μπορει να κανει κατι η τροχαια.
Αν καποιος παρκαρει σε ενα εσωτερικο διαδρομο ενος ιδιωτικο παρκινκ και εμποδιζει την διελευση των οχηματων παλι δεν νομιζω οτι μπορει να κανει κατι.
ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΥΛΩΤΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ