-
η παρανομια ειναι οταν εχεις ενημερωθεις για κατι και το παραβλεπεις εν γνωση σου. Το να κλεβουν τους τουριστες δεν το βλεπω παρανομια.
-
Αυτο με την εισοδο στο κεντρο ειναι προβληματικο παντως, πολλοι ολλανδοι την ειχαν πατησει γιατι οι πινακιδες δεν ηταν στα αγγλικα, και ειχε γινει ολοκληρη ιστορια.
Ενας φιλος που ειχα δεν την πληρωσε και καλα εκανε.ΒΕΝΤΟΥΖΑ
-
Ο χρήστης Eki_13 έγραψε:
γιατι να την πληρωσω? επειδη εχουν παντου καμερες και γραφουν για το παραμικρο? επειδη οι πινακιδες ειναι ολες στα ιταλικα και δεν ξερεις καν αν μπαινεις σε δρομο που δεν πρεπει? θες κι αλλους λογους?Το κοκκινο και τα ορια ταχυτητας ειναι στα Ιταλικα ?
Σου ευχομαι την επομενη φορα να πεσεις σε ελεγχο απο Carabinieri στο λιμανι...............................
-
το κοκκινο οχι δν ειναι στα Ιταλικα, αλλα οταν εισαι σε μια πολυ που δεν ξερεις, κοιτας να δεις που θα πας και ξαφνικα πανω στην στροφη εχει φαναρι, δεν προλαβαινεις. εσυ να υποθεσω ξερεις ολο το κεντρο του μιλανου απ εξω. Οσον αφορα το οριο, δεν ξεπερασα ποτε τα 130 και γενικα ολοι μας προσπερνουσαν στον δρομο. απλα το ανεφερα για να ξερω τι γινεται.
-
Ο χρήστης Eki_13 έγραψε:
γιατι να την πληρωσω? επειδη εχουν παντου καμερες και γραφουν για το παραμικρο? επειδη οι πινακιδες ειναι ολες στα ιταλικα και δεν ξερεις καν αν μπαινεις σε δρομο που δεν πρεπει? θες κι αλλους λογους? απατεωνες ειναι οι συγκεκριμενοι οχι εγω. οδηγαω 6 χρονια και δεν εχω φαει ουτε μια κληση. ας με ενημερωσουν οταν νοικιαζω το αμαξι οτι δεν μπορω να παω εδω, εκει, οτι οι κιτρινες διαγραμμισεις ειναι μονο για κατοικους, ας βαλουν τις κλησεις στα αγγλικα και να μπορεις να τις πληρωσεις μεσω ιντερνετ. το να τρωω πχ κληση 28Ε για παρκαρισμα, να λεω δεν γαμ. ασ την πληρωσω και να μην ξερω πως επειδη ειναι στα ιταλικα, και να μου ερθει μετα απο 6 μηνες για την ιδια κληση να πληρωσω 100Ε το θεωρεις δικια μου απατεωνια η δικια τους?Τι σκεπτικό είναι αυτό δεν το καταλαβαίνω.......
Δεν σε υποχρέωσε κανένας να οδηγήσεις στην χώρα.
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου στείλει τίποτα στα αγγλικά, ούτε στην Ελλάδα γράφουν τίποτα στα αγγλικά οι κλήσεις και μάλλον ως αστείο ακούγεται να την πληρώσεις μέσω ιντερνετ. όπως και το δίπλωμα σου το δέχτηκε το γραφείο παρόλο που είναι στα Ελληνικά. Ο Ιταλός που θα νοικιάσει ένα αυτοκίνητο να δει την Αθήνα ξέρει τι θα πει δακτύλιος ή θα καταλάβει τα σήματα στα όρια του; Επίσης όπου έχει ελεγχόμενη στάθμευση πιστεύεις θα βρει άκρη; Και αν δεν ξέρει αγγλικά γιατί να μην είναι στα Ιταλικά;Αντί να προσπαθείς να βρεις το δίκιο σου και να βγάζεις την αγανάκτηση σου στα φόρα πάρε ένα τηλέφωνο στην πρεσβεία να σου πούνε τι πρέπει να κάνεις. Σε αυτό το φόρουμ έχει γραφτεί ότι για απλήρωτη κλήση στην Ελβετία η πρεσβεία έστειλε επιστολή για δικαστήριο.......
-
Καλα είπα εγώ πριν. Μανγκια
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
γιατι να την πληρωσω? επειδη εχουν παντου καμερες και γραφουν για το παραμικρο? επειδη οι πινακιδες ειναι ολες στα ιταλικα και δεν ξερεις καν αν μπαινεις σε δρομο που δεν πρεπει? θες κι αλλους λογους? απατεωνες ειναι οι συγκεκριμενοι οχι εγω. οδηγαω 6 χρονια και δεν εχω φαει ουτε μια κληση. ας με ενημερωσουν οταν νοικιαζω το αμαξι οτι δεν μπορω να παω εδω, εκει, οτι οι κιτρινες διαγραμμισεις ειναι μονο για κατοικους, ας βαλουν τις κλησεις στα αγγλικα και να μπορεις να τις πληρωσεις μεσω ιντερνετ. το να τρωω πχ κληση 28Ε για παρκαρισμα, να λεω δεν γαμ. ασ την πληρωσω και να μην ξερω πως επειδη ειναι στα ιταλικα, και να μου ερθει μετα απο 6 μηνες για την ιδια κληση να πληρωσω 100Ε το θεωρεις δικια μου απατεωνια η δικια τους?
Τι σκεπτικό είναι αυτό δεν το καταλαβαίνω.......
Δεν σε υποχρέωσε κανένας να οδηγήσεις στην χώρα.
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου στείλει τίποτα στα αγγλικά, ούτε στην Ελλάδα γράφουν τίποτα στα αγγλικά οι κλήσεις και μάλλον ως αστείο ακούγεται να την πληρώσεις μέσω ιντερνετ. όπως και το δίπλωμα σου το δέχτηκε το γραφείο παρόλο που είναι στα Ελληνικά. Ο Ιταλός που θα νοικιάσει ένα αυτοκίνητο να δει την Αθήνα ξέρει τι θα πει δακτύλιος ή θα καταλάβει τα σήματα στα όρια του; Επίσης όπου έχει ελεγχόμενη στάθμευση πιστεύεις θα βρει άκρη; Και αν δεν ξέρει αγγλικά γιατί να μην είναι στα Ιταλικά;Αντί να προσπαθείς να βρεις το δίκιο σου και να βγάζεις την αγανάκτηση σου στα φόρα πάρε ένα τηλέφωνο στην πρεσβεία να σου πούνε τι πρέπει να κάνεις. Σε αυτό το φόρουμ έχει γραφτεί ότι για απλήρωτη κλήση στην Ελβετία η πρεσβεία έστειλε επιστολή για δικαστήριο.......
το ιδιο δικιο θα εδινα και σε καθε τουριστα που ερχεται στην Ελλαδα. Αυτο σου εξηγω, οτι ειναι παραλογο να σου κοβουν κλησεις για κατι που δεν ξερεις. Τα αγγλικα ειναι διεθνης γλωσσα. Δεν σου ειπα γιατι δεν το εγραφε στα ελληνικα. Το ιντερνετ μην σου φαινεται καθολου αστειο. Στα διοδια πχ που πηγαμε να πληρωσουμε με πιστωτικη και δεν την δεχτηκε, μας τυπωσε χαρτι για να τα πληρωσουμε μεσω ιντερνετ. Με οδηγιες και στα ιταλικα και στα αγγλικα. Φυσικα και πληρωσα. Και τις κλησεις αν εισαι Ιταλος μπορεις να τις πληρωσεις κανονικα μεσω ιντερνετ.
-
Άμα θέλεις να οδηγήσεις στην Χ χώρα, τότε πρέπει να είσαι ενήμερος για την νομοθεσία της Χ χώρας.
Αλλιώς τρένο ή μαΝγκιά.
-
σιγα μην δωσω και σηματα.
-
1)παράβαση έγινε?αν ναι ποια?
2) πηρες χαρτι στο χέρι ενώ ήσουν ιταλία;
3)τι λέει το συμβόλαιο σου; -
Ο χρήστης Eki_13 έγραψε:
σιγα μην δωσω και σηματα.Αχου το μωρε...
-
Ο χρήστης Eki_13 έγραψε:
σιγα μην δωσω και σηματα.
Αυτά είναι.... -
Eσπειρε
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Άμα θέλεις να οδηγήσεις στην Χ χώρα, τότε πρέπει να είσαι ενήμερος για την νομοθεσία της Χ χώρας.Αλλιώς τρένο ή μαΝγκιά.
+1
δεν υπάρχει άγνοια νόμου, όσο κι αν φαίνεται παράξενο και υπερβολικό. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
3)τι λέει το συμβόλαιο σου;1.ναι, την κληση για το παρκαρισμα. στο τζαμι ηταν.
2.παρκαρισμα σε θεση για μονιμους κατοικους. το πηρα αλλα δεν ηξερα πως να το πληρωσω. κι οσους ιταλους ρωτησα η μου ελεγαν μην το πληρωσεις η δεν ξερω πως το πληρωνεις αφου εισαι Ελληνας.
και φοβαμαι οτι θα σκασει κι αλλο ενα για φαναρι. βασικα στριψαμε αριστερα ενω ειχε αναψει πρασινο για ευθεια. Το διαπιστωσαμε λιγο αργα. το φαναρι που φυγαμε δν θα μας γραψει γιατι ευθεια πηγαμε στην αρχη, αλλα δεν ξερω αν γραφει και η αλλη η παπαρια που ειχε στο στενο που στριψαμε.
3.οτι εχουν δικαιωμα να χρησιμοποιουν την καρτα μου για να πληρωνουν τα προστιμα. αλλα σε mail μου ειπαν οτι με χρεωνουν 40Ε για να δωσουν τα στοιχεια μου στις αρχες, και θα μου στειλουν εκεινοι το προστιμο. -
Πάντως το χαρτί που ειχε έρθει σπίτι για τη παραβίαση στο μιλανο ήταν στα ιταλικά. Ουτε μια λέξη στα αγγλικά.
Οσο για τη χρέωση στη κάρτα, έγινε για να βρούνε τα στοιχεία μου ώστε να στείλουν τη κλήση. Κατι τέτοιο όντως δεν υπήρχε. Η κλήση πάντως ποτε δεν ήρθε.
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης Eki_13 έγραψε:
2.παρκαρισμα σε θεση για μονιμους κατοικους. το πηρα αλλα δεν ηξερα πως να το πληρωσω. κι οσους ιταλους ρωτησα η μου ελεγαν μην το πληρωσεις η δεν ξερω πως το πληρωνεις αφου εισαι Ελληνας.
και φοβαμαι οτι θα σκασει κι αλλο ενα για φαναρι. βασικα στριψαμε αριστερα ενω ειχε αναψει πρασινο για ευθεια. Το διαπιστωσαμε λιγο αργα. το φαναρι που φυγαμε δν θα μας γραψει γιατι ευθεια πηγαμε στην αρχη, αλλα δεν ξερω αν γραφει και η αλλη η παπαρια που ειχε στο στενο που στριψαμε.
3.οτι εχουν δικαιωμα να χρησιμοποιουν την καρτα μου για να πληρωνουν τα προστιμα. αλλα σε mail μου ειπαν οτι με χρεωνουν 40Ε για να δωσουν τα στοιχεια μου στις αρχες, και θα μου στειλουν εκεινοι το προστιμο.- Οι Ιταλοί πως πληρώνουν δηλαδή;
Πόσες μέρες έκατσες Ιταλία βρε φίλε;
Μόνο για λαθρομετανάστες δεν σου έκοψαν κλήση,ίσως δεν πρόλαβες;
- Οι Ιταλοί πως πληρώνουν δηλαδή;
-
eki_13 πιστόλιασε την, την κλήση.
Σου άφησαν κλήση για απαγορευμένη στάθμευση πάνω στο παρμπρίζ και την πήρε ο αέρας. κλάιν μάιν.
άστους να κουρεύονται αμα λάχει να ουμε. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
3.οτι εχουν δικαιωμα να χρησιμοποιουν την καρτα μου για να πληρωνουν τα προστιμα. αλλα σε mail μου ειπαν οτι με χρεωνουν 40Ε για να δωσουν τα στοιχεια μου στις αρχες, και θα μου στειλουν εκεινοι το προστιμο.- Οι Ιταλοί πως πληρώνουν δηλαδή;
Πόσες μέρες έκατσες Ιταλία βρε φίλε;
Μόνο για λαθρομετανάστες δεν σου έκοψαν κλήση,ίσως δεν πρόλαβες;
οι Ιταλοι τα πληρωνουν μεσω ιντερνετ. αλλα πρεπει να εισαι κατοικος Ιταλιας.
3 μερουλες. αλλα 15 λεπτα στο κεντρο του Μιλανου αρκουν για καμια 10αρια κλησεις ανετα αν δεν πηγαινεις με 10 και δεν ξερεις ιταλικα - Οι Ιταλοί πως πληρώνουν δηλαδή;
-
Θέλει ιταλικό ιντερνετ δηλαδή;
http://italychronicles.com/speeding-fines-in-italy/
If your ‘informal appeal’ did not work and you receive the actual fines. What then?You can pay. Payments from outside Italy can be effected via credit card or bank transfer. This perhaps the easiest way to bring the situation to a neat conclusion and is what the vast majority of people should really do – but read once more
Διαβασε ολο το αρθρο γιατί έχει και άλλα ενδιαφεροντα,οπως ψευτικες χρεώσεις για πρόστιμα που δεν υπάρχουν,ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείς να νοικιάσεις αμάξι αν δεν πληρώσεις τα πρόστιμα κλπ...
http://www.initaly.com/travel/avoid_tickets.htm
Note that it won't help for you to cancel your credit card when you return home. The date on which you signed your rental agreement and gave your credit card details to the rental company will predate your cancellation and the car contract will still be honoured by the credit card company who, one way or another, will extract this money from you.
Για την ακυρωση της καρτα που έκανες κλπ κλπ
Eχει και λινκ για να πληρωσεις.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες