-
Έχω οδηγήσει ένα 12ωρο και έχω φτάσει Παρίσι απο Ανκόνα. Στάσεις για ανεφοδιασμό αυτοκινήτου και μια για φαγητό. Το τελευταίο 4ωρο έκανα 2 στάσεις αντί για 1 που κάνω συνήθως. Δεν πέτυχα πουθενά κίνηση, πουθενά ατυχήμα και στο Mont Blanc πέρασα αέρα. Αρκετά κουραστικό ειδικά το τελευταίο κομμάτι που ήταν νυχτερινό. Επειδή ο στόχος σου είναι το Καλαί δλδ +3 ώρες και μετά Λονδίνο εγώ θα το έσπαγα στα 2.
-
Προσωπικα το μεγιστο που εχω οδηγησει σε μια μερα ειναι 10 ωρες πρπ 1000 χμ. Οποτε κοιταω για σταση σε πια περιοχη (ασφαλης και καλο μερος να περασεις την νυχτα και λιγο τουριστικο);
Η μεση ταχυτητα που μπορει να επιτευχθει το καλοκαιρι πια ειναι;
-
7μιση ώρες πρπ απο Ανκόνα αν όλα πάνε καλά τουριστικό σχετικά και πολύ όμορφο Annecy
-
Annecy, παρα πολυ ωραιο, τουριστικο μερος βεβαια, δεν ξερω αν θα ειναι φτηνο
-
Λεφτά υπάρχουν
Στην τελική ας διανυκτερεύσει σε κανένα Campanille λίγο έξω απο την πόλη ή κάτι αντίστοιχο -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Λεφτά υπάρχουνεεεετσι..
-
αμα ειναι ετσι ας μεινει και στο Chamonix, θα εχει περασει και το τουνελ βραδυ με την ησυχια του, και ειναι μακραν πιο φαντασμαγορικο απο το ανσυ και χωρις παρακαμψη
-
Εξαιρετική ιδέα και αυτή
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Ωραίο το Αννεσύ! Πρίν 2 βδομάδες είχα πάει! Οι τιμές είναι καλές
-
Ωραια η περιοχη αυτη αλλα μετα υπαρχουν 800+ χμ για Καλαις και το βλεπω δυσκολο να πιασουμε το απογευματινο φερυ.
Αλλη ερωτηση, ειναι καλυτερα να παρεις το μεσημεριανο ή το απογευματινο πλοιο απο Πατρα;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ωραια η περιοχη αυτη αλλα μετα υπαρχουν 800+ χμ για Καλαις και το βλεπω δυσκολο να πιασουμε το απογευματινο φερυ.Αλλη ερωτηση, ειναι καλυτερα να παρεις το μεσημεριανο ή το απογευματινο πλοιο απο Πατρα;
Όποιο και να πάρεις 23 ώρες είναι το Πάτρα-Ανκόνα . Απογευματινό νομίζω έχει . Πάντως προτιμάς Superfast είναι λίγο ποιο γρήγορη
-
Ωραια η περιοχη αυτη αλλα μετα υπαρχουν 800+ χμ για Καλαις και το βλεπω δυσκολο να πιασουμε το απογευματινο φερυ.Αλλη ερωτηση, ειναι καλυτερα να παρεις το μεσημεριανο ή το απογευματινο πλοιο απο Πατρα;
οποιο σε βγαζει πιο νωρις Ιταλια, αφου εχεις να κανεις χιλιομετρα
-
Άνετα το προλαβαινεις
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Αποφασίστηκε ώς οικονομικότερη λύση για 10ημερο ταξίδι στην Γερμανία 2 ατομα & σκύλος, το ταξίδι με το αυτοκίνητο. Αθήνα - dekendorf (ανατολικά του Μονάχου) αρχικα, διαμονή 2-3ημερών και μετά αλλες 4 Βορεία Γερμανία, Μέχρι τώρα πηγαίνα αεροπορικώς και νοικιάζαμε αυτοκίνητο εκεί, που είναι και η ποιο λογική λύση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το οριστικοποιήσουμε, Ετσι να μολύβια και τα κομπιουτεράκια έπιασαν δουλειά,
Το αυτοκίνητο είναι ένα landrover Freelander I, με lpg, Η κατανάλωση του στα 10-11 lt/100κμ μας κάνει ένα κοστος 10 €/100.
Οποιεσδήποτε συνχρονες πληροφορίες θα είναι χρήσιμες.
Πέρα από την πράσινη κάρτα τι άλλα ενγραφα χρειάζονται για το αυτοκίνητο.
Νεο δίπλωμα (έχω το ροζ) μέχρι πέρυσι μου νοικιαζαν αυτοκίνητο στην Γερμανία με αυτό το δίπλωμα.
Φαρμακεία κλπ.
Διαβατήρια ή αρκούν οι καινούργιες ταυτότητες (με τα λατινικά).
Αντάτορες για την τροφοδοσία με lpg στο εξωτερικό. Αυτονομία 400-430 ΚΜ με lpg, υπάρχει λογικός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού στην διαδρομή???
Θα υπάρχουν 2 GPS, και χάρτης για ασφάλεια. Δεν θέλω να το σκέφτομαι΄να βρεθώ με χαλασμένο GPS νυχτιάτικά σε ξένη χώρα.
Γενικά οδηγάω 'αργα' 115-130 km, αλλά σταθερά, με αυτά τα χιλιόμετρα Ρέντη - σύνορα είμαι σε κάτω από 6 ώρες. Αντέχω με στάσεις μόνο για ανεφοδιασμό (1-2) 10-11 ώρες, μετά θέλω στάση 1ώρας αλλά με νύχτα μπροστά μου δεν αντέχω πολύ. Αντε μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η αναχώρηση μπορεί να γίνει ήτε γύρω στις 10 το βράδυ, ήτε κατά τις 4 το πρωί, Με αναχώρηση στις 10 χωρίς πολλές καθυστερησεις στα σύνορα 'βγαίνει' σερί, Εαν υπάρχουν καθυστερήσεις δεν προκειται να το βγάλω, Με έχουν φοβίσει για καθυστερήσεις στις διατυπώσεις στα σύνορα με τα Σκόπια (λόγω σκύλου). Ισχύει???
Εαν δεν βγεί συνεχόμενο η Ουγγαρία (βουδαπέστη) είναι ενα καλό μέρος για διανυκτέρευση??
Υπάρχουν ασφαλή 'rest area' στην διαδρομή για ολιγόωρη ξεκούραση??
Εκ των προτέρων ευχαριστώ για τις πληροφορίες. -
Πώς μπορεί να βγει συνεχόμενα μια διαδρομή που έχει καθαρό χρόνο οδήγησης 22 ώρες χωρίς στάσεις και χωρίς καθυστερήσεις;
-
Ελλαδα Γερμανια μονοκοπανια (με δυο οδηγους) σχεδον χωρις στασεις να ξες ειναι τρελή κούραση!
Ουγγαρια αφοβη για σταση κλπ!
Σκοπια συνορα = ικανά παντα για καποια καθυστέρηση (κ subotica τετοιο καιρό)
GPS χαρτες καλο ειναι να εχει μαζι αλλα αν ξεχωρίσεις τις πολεις που θα περασεις ουτε που τα χρειαζεσαι (Σκοπια-Νις-Βελιγραδη-Novi Sad-Σουμποτιτσα-Βουκουρεστη-Gyor-Βιεννη-Linz-Passau εφτασες γερμανια ειναι ευκολακι λεμε )
-
Ο κάθε ανθρωπος έχει τους 'βιορυθμους' του, εμένα οι δικοί μου είναι λίγο περιέργοι, σε σχέση με τους πολλούς, μου είναι οικείο να ξεκινάω στις 12-1 το βραδυ (εννοείτε χωρίς υπνο) να οδηγάω μέχρι τις 7 το πρωί,κυνήγι μέχρι τις 3-4 το μεσημέρι (περπάτημα στα βούνα) και πάλι πίσω χωρίς συνοδηγό. Απλά όταν τελικά πέσω στο κρεβάτι απλά 'ξεραίνομαι'. Ούτε θα είναι η 1η φορά που θα οδηγήσω περί τις 24 ώρες σερί, μόνο ανεφοδιασμούς, (χωρίς συνοδηγό) Οπώς το βλέπω το ταξίδι με τα δικά μας - δικά μου δεδομένα, ήτε ξεκινήσω περί τις 10 το βράδυ ήτε στις 4-6 το πρωί, εγώ κατά τις 9 το βράδυ θα πρέπει να αράξω να φάω και να κοιμηθώ όπου εχω φτάσει. Το ταξίδι θα γίνει τέλος Σεπτέβρη, οπότε ακόμα καλύτερα για μένα που δεν αντέχω το ταξίδι με ζέστη, δεν μπορώ να οδηγω 'μονωμένος', δηλαδή κλείστά όλα με aircondition.
Κυρίως με ενδιαφέρουν τα 'τεχνικά' (χαρτιά κλπ) μην βρεθώ προ εκπλήξεων.
Μέτα κάποιοι ενδιάμεσοι ασφαλείς σταθμοί ανεφοδιασμού για να οριοθετήσω και τους χρόνους μου.
Το GPS είναι παρέα στο ταξίδι, βάζεις ενδιάμεσους σταθμούς, ασχολείσαι με τους χρόνους κλπ. σου δίνει και μια ξενοιασια, μουσικούλα, ξηροκάρπια (οσο μασουλάω λίγο λίγο δεν νυστάζω με τίποτε) νερά & καφεδες και όλα θα πάνε καλά.
Το κυριότερο δεν θιχτηκε 'ρε που πάς με τον εγγλέζο' χαχαχαχα
Καθε πληροφορία δεκτή -
Γενικά το ταξίδι στις δυτικές χώρες είναι εύκολο και η μωτ εύκολα ψηλότερη από της Ελλάδας αφού δε σταματάς για διόδια και προσπερνάς πιο εύκολα.
Αν όμως πας λάθος εποχή πχ αρχές Αυγούστου τότε θα δείς κυκλοφοριακό στις εθνικές χειρότερο από κέντρο Αθήνας σε ώρα αιχμής. Μιλάμε και για πλήρη ακινησία για πχ μισή ώρα ή περισσότερο. Σημασία έχει και η επιλογή του σωστού τούνελ και οικονομικά (διόδια πριν, κατά, μετά, κόστος καυσίμου ανά χώρα) αλλά κυρίως σε θέμα χρόνου. Αν χειμώνας και θέμα καιρού.
Κι εμένα μου αρέσει η νύχτα, έχει λιγότερη κίνηση αλλά σε μερικούς δεν αρέσει και χάνουν και τη θέα.Το Παρίσι είναι εκτός δρόμου. Τα 1200 χλμ για Καλαί βγαίνουν εύκολα και με ένα οδηγό ανάλογα με τις αντοχές του. Θυμάμαι είχα ρίξει έναν υπνάκο 2-3 ώρες σε ένα ωραίο πάρκινγκ με τουαλέτες, μαγαζάκι για ωραιότατο πρωινό. Άλλη φορά διανυκτέρευσα στο Ανεσύ, συμπαθητικά αδιάφορο. Αν ο στόχος σου δεν είναι τουρισμός αλλά να φτάσεις έναν ύπνο θέλεις.
Και γιατί να πας με φέρυ και όχι από το τούνελ που έχει συνέχεια; Για οικονομία;
Ποιο φριλάντερ θα πηγαίνει με μόνο 10-100 λίτρα γκάζι με 130; Μάλλον ακατάλληλο αυτοκίνητο για οικονομική μεταφορά στη Γερμανία. Πιο safe να πάρεις αυτοκίνητο εκεί.
Προσοχή στην επιστροφή προς Ανκόνα, έχω χαθεί πολύ άσχημα μέσα στα στενά της πόλης.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικά το ταξίδι στις δυτικές χώρες είναι εύκολο και η μωτ εύκολα ψηλότερη από της Ελλάδας αφού δε σταματάς για διόδια και προσπερνάς πιο εύκολα.
Αν όμως πας λάθος εποχή πχ αρχές Αυγούστου τότε θα δείς κυκλοφοριακό στις εθνικές χειρότερο από κέντρο Αθήνας σε ώρα αιχμής. Μιλάμε και για πλήρη ακινησία για πχ μισή ώρα ή περισσότερο. Σημασία έχει και η επιλογή του σωστού τούνελ και οικονομικά (διόδια πριν, κατά, μετά, κόστος καυσίμου ανά χώρα) αλλά κυρίως σε θέμα χρόνου. Αν χειμώνας και θέμα καιρού.
Κι εμένα μου αρέσει η νύχτα, έχει λιγότερη κίνηση αλλά σε μερικούς δεν αρέσει και χάνουν και τη θέα.Το Παρίσι είναι εκτός δρόμου. Τα 1200 χλμ για Καλαί βγαίνουν εύκολα και με ένα οδηγό ανάλογα με τις αντοχές του. Θυμάμαι είχα ρίξει έναν υπνάκο 2-3 ώρες σε ένα ωραίο πάρκινγκ με τουαλέτες, μαγαζάκι για ωραιότατο πρωινό. Άλλη φορά διανυκτέρευσα στο Ανεσύ, συμπαθητικά αδιάφορο. Αν ο στόχος σου δεν είναι τουρισμός αλλά να φτάσεις έναν ύπνο θέλεις.
Και γιατί να πας με φέρυ και όχι από το τούνελ που έχει συνέχεια; Για οικονομία;
Ποιο φριλάντερ θα πηγαίνει με μόνο 10-100 λίτρα γκάζι με 130; Μάλλον ακατάλληλο αυτοκίνητο για οικονομική μεταφορά στη Γερμανία. Πιο safe να πάρεις αυτοκίνητο εκεί.
Προσοχή στην επιστροφή προς Ανκόνα, έχω χαθεί πολύ άσχημα μέσα στα στενά της πόλης....Ναι, αλλά αν με με ένα post απαντάτε σε 2 διαφορετικά post ταυτόχρονα, υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτούν οι αναγνώστες με τις απαντήσεις, και τελικά ο συμφορουμίτης με το φριλάντερ αντί για τη Γερμανία να καταλήξει στο Καλαί (όχι ότι θα μου έκανε εντύπωση δηλαδή, με 24 ώρες συνεχόμενης οδήγησης είναι μάλλον θέμα τύχης το πού θα καταλήξει).
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Προσοχή στην επιστροφή προς Ανκόνα, έχω χαθεί πολύ άσχημα μέσα στα στενά της πόλης....Ναι, αλλά αν με με ένα post απαντάτε σε 2 διαφορετικά post ταυτόχρονα, υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτούν οι αναγνώστες με τις απαντήσεις, και τελικά ο συμφορουμίτης με το φριλάντερ αντί για τη Γερμανία να καταλήξει στο Καλαί (όχι ότι θα μου έκανε εντύπωση δηλαδή, με 24 ώρες συνεχόμενης οδήγησης είναι μάλλον θέμα τύχης το πού θα καταλήξει).
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες