Αποφασίστηκε ώς οικονομικότερη λύση για 10ημερο ταξίδι στην Γερμανία 2 ατομα & σκύλος, το ταξίδι με το αυτοκίνητο. Αθήνα - dekendorf (ανατολικά του Μονάχου) αρχικα, διαμονή 2-3ημερών και μετά αλλες 4 Βορεία Γερμανία, Μέχρι τώρα πηγαίνα αεροπορικώς και νοικιάζαμε αυτοκίνητο εκεί, που είναι και η ποιο λογική λύση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το οριστικοποιήσουμε, Ετσι να μολύβια και τα κομπιουτεράκια έπιασαν δουλειά,
Το αυτοκίνητο είναι ένα landrover Freelander I, με lpg, Η κατανάλωση του στα 10-11 lt/100κμ μας κάνει ένα κοστος 10 €/100.
Οποιεσδήποτε συνχρονες πληροφορίες θα είναι χρήσιμες.
Πέρα από την πράσινη κάρτα τι άλλα ενγραφα χρειάζονται για το αυτοκίνητο.
Νεο δίπλωμα (έχω το ροζ) μέχρι πέρυσι μου νοικιαζαν αυτοκίνητο στην Γερμανία με αυτό το δίπλωμα.
Φαρμακεία κλπ.
Διαβατήρια ή αρκούν οι καινούργιες ταυτότητες (με τα λατινικά).
Αντάτορες για την τροφοδοσία με lpg στο εξωτερικό. Αυτονομία 400-430 ΚΜ με lpg, υπάρχει λογικός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού στην διαδρομή???
Θα υπάρχουν 2 GPS, και χάρτης για ασφάλεια. Δεν θέλω να το σκέφτομαι΄να βρεθώ με χαλασμένο GPS νυχτιάτικά σε ξένη χώρα.
Γενικά οδηγάω 'αργα' 115-130 km, αλλά σταθερά, με αυτά τα χιλιόμετρα Ρέντη - σύνορα είμαι σε κάτω από 6 ώρες. Αντέχω με στάσεις μόνο για ανεφοδιασμό (1-2) 10-11 ώρες, μετά θέλω στάση 1ώρας αλλά με νύχτα μπροστά μου δεν αντέχω πολύ. Αντε μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η αναχώρηση μπορεί να γίνει ήτε γύρω στις 10 το βράδυ, ήτε κατά τις 4 το πρωί, Με αναχώρηση στις 10 χωρίς πολλές καθυστερησεις στα σύνορα 'βγαίνει' σερί, Εαν υπάρχουν καθυστερήσεις δεν προκειται να το βγάλω, Με έχουν φοβίσει για καθυστερήσεις στις διατυπώσεις στα σύνορα με τα Σκόπια (λόγω σκύλου). Ισχύει???
Εαν δεν βγεί συνεχόμενο η Ουγγαρία (βουδαπέστη) είναι ενα καλό μέρος για διανυκτέρευση??
Υπάρχουν ασφαλή 'rest area' στην διαδρομή για ολιγόωρη ξεκούραση??
Εκ των προτέρων ευχαριστώ για τις πληροφορίες.