-
Superfast II.
Ένα χαριτωμένο παράδειγμα: στο σαλόνι του πλοίου οι περισσότεροι ήταν Βούλγαροι και Ρουμάνοι νταλικέρηδες. Το dvd που προβλήθηκε ήταν το Sex and the city... -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Superfast II.
Ένα χαριτωμένο παράδειγμα: στο σαλόνι του πλοίου οι περισσότεροι ήταν Βούλγαροι και Ρουμάνοι νταλικέρηδες. Το dvd που προβλήθηκε ήταν το Sex and the city...Nτάξει ρε φίλε...Και στο Ανκονα Πάτρα νταλικέρηδες είναι Βαλκάνιοι, Τουρκοι και Έλληνες. Δεν ειναι κρουαζιερόπλοια
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προχθές πήρα από Μπάρι το Superfast για Ηγουμενίτσα. Τρομερά βρώμικο το πλοίο! Τα πιο σύγχρονα, τα πιο δημοφιλή υποτίθεται κτλ ...
Το Μπάρι φίλε μου είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση απο Ανκόνα. Άσε που ήσουν λογικά σε ένα εκ των 2 RoRo ( superfast I και II) που είναι τελείως διαφορετικά από τα αλλα πλοία.
Η πιο σύγχρονη, καθαρή αλλά και συνήθως πιο ακριβή αφού προτιμάτε γι αυτους τους λόγους είναι η Minoanωραιες εποχες τοτε με το αρετουσα μετα το ικαρος και πασιφαη ανεβασαν ακομη πιο ψηλα την ποιοτητα της
αλλες εποχες ομωςΤα πλοιά της αυτή την στιγμή είναι ακόμα καλύτερα
Το πλοίο από Μπάρι είναι RoRo και ο νοών νοείτωναι το ξερω αλλα φετος ενα μια περιεργη επιστροφη στο μελλον (νοικιασε το πλοιο που πουλησε ) και με αφηνει με ενα
-
Ετσι κ αλλιως δουλεύουνε καλά με τα φορτηγά οι εταιρίες!
Που να βλέπατε τα πλοία αρχές 90 οταν με το πόλεμο ολοι ξεκίνησαν να ταξιδεύουν απο Ιταλια!
-
@cabala
Δανεικό από την μαμά Grimaldi είναι στην θέση του Pasiphae που πουλήθηκε στιν Corsica Ferries. Μιλάμε για πλοίο 10ετιας δλδ νεότερο από αυτό που αντικαθιστά -
Γράφω 'χαριτωμένο' για το dvd. Εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν δεν περιμένω να δω τουρίστριες super model. Το χάλια ταξίδι συνίσταται στο ότι κρατάει πάρα πολύ δεδομένης της απόστασης, ήταν θορυβώδες, δεν βρήκα καμπίνα, στις 'αεροπορικού τύπου' θέσεις υπήρχε συνωστισμός, στο σαλόνι με ενοχλούσε το πλήρωμα με τα συνεχή 'θέλετε κάτι να πιείτε;', ο καφές που πήρα δεν άξιζε μία, δεν υπήρχε αρκετό φως για διάβασμα (καθώς οι περισσότεροι επιβάτες ήθελαν να κοιμηθούν). Ενδέχεται βέβαια να είμαι εγώ ιδιότροπος, ή να φταίει το ότι δεν ταξιδεύω συχνά με πλοίο.
Τα σάντουιτς δεν ξέρω αν ήταν μπαγιάτικα. Ξέρω ότι όταν είδα τσιμπούρια στον καναπέ οι σερβιτόροι εξαφανίστηκαν κι έψαχναν τον 'υπεύθυνο' ο οποίος θα φρόντιζε το θέμα στην Πάτρα - στην Ηγουμενίτσα αποβιβάστηκα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@cabala
Δανεικό από την μαμά Grimaldi είναι στην θέση του Pasiphae που πουλήθηκε στιν Corsica Ferries. Μιλάμε για πλοίο 10ετιας δλδ νεότερο από αυτό που αντικαθιστάνεοτερο ναι αλλα καλυτερο οχι
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
.. στο σαλόνι του πλοίου οι περισσότεροι ήταν Βούλγαροι και Ρουμάνοι νταλικέρηδες. Το dvd που προβλήθηκε ήταν το Sex and the city...Το ψυλλιάστηκα ότι εκεί θα πήγαινε η δουλειά.
Λοιπόν: Τα καράβια αυτά, λογίζονται ως ferries και ο κόσμος που κουβαλάνε ειναι κυρίως τέτοιος που περιγράφεις.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ (mirage ), σε ότι αφορά τους πελάτες τους, γιατί στην πλεύση και στην παροχή ανέσεων στέκουν καλά.
Αν δεν πάρεις καμπίνα (πάντα εγκαιρα κράτηση, ακόμα και χειμώνα) και προσπαθήσεις να τη βγάλεις στα καθίσματα αεροπορικού τύπου ή στο κατάστρωμα, περαστικά σου (σημειωτέον οτι το έχω κάνει και αυτό, αλλά και τα 150+€ που μου έμειναν στην τσέπη δεν ήταν άσχημα!!!).
Και πάντα βρίσκεις χώρο/σημείο στο σαλόνι να πιείς καφέ και να 'ξεκουραστείς' για 1-2 ώρες.
Για την καθαριότητα όμως (τσιμπούρια???? ), εχεις απόλυτο δίκαιο.
Τα προβλήματα ειναι όντως μεγάλα και δυσεπίλυτα, αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις high season, απο 20 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου, (και Χριστούγεννα-Πάσχα λόγω εκδρομών με τουριστικά γραφεία), που δεν συμπίπτει ακριβώς με τη high season που χρεώνουν στις τιμές.
Τέσπα, ανάλογα και την υπομονή του καθενός, τις ιδιοτροπίες του, τα standards του, το σκοπό του ταξιδιού (αναψυχή-δουλειά), κλπ-κλπ .... -
Το ταξίδι ήταν έκτακτο και δεν πρόλαβα να κλείσω καμπίνα. Θα προτιμούσα να έδινα περισσότερα € αλλά να ταξίδευα καλύτερα. Από την άλλη, για φαντάσου να υπάρχουν κι εκεί τσιμπούρια!
-
θέλω να ταξιδέψω οδικώς στην Ελβετία. Ποια είναι η πιο ασφαλής και σύντομη διαδρομή για να διασχίσω την Ιταλία χωρίς να χρειαστεί να μείνω πολύ?
-
Aυτή. Για λοιπές λεπτομέρειες διάβασε τις 5-6 τελευταίες σελίδες του thread.
-
Aυτή που σου προτείνουν σημαίνει ότι θα φτάσεις αργά το βράδυ στην Ελβετία , εκτός αν πάς με superfast που φεύγουν το μεσημέρι από Πάτρα .
Υπάρχει η εναλλακτική με λιγότερες ώρες στον δρόμο , αλλά περισσότερες στο πλοίο μέσω Βενετίας όπου έχεις και την εμπειρία του περάσματος των καναλιών .
Στην Βενετία φτάνεις πρωί και Ελβετία θα είσαι μεσημέρι .
Εγώ την θεωρώ καλύτερη και πιό ξεκούραστη αν δεν το έχεις ξανακάνει το ταξίδι . -
Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, μη σε απασχολεί αυτό.
Απλά διαλεξε πόσες ώρες θες να περάσεις στο καράβι.
Ελβετία απ την ανκόνα είναι κανα 6ωρο οδήγημα χωρίς τραγικό μποτιλιάρισμα, όπερ δεν φτάνεις αργά το βράδυ, τουλάχιστον στα σύνορα.
Διαλέγεις και παίρνεις
-
και φυσικα εαν πας να οδηγησεις απεφυγε τις autostrada βγαλε πορεια απο τους b roads
-
αν ο σκοπός του ανθρώπου είναι να φτάσει ελβετία, δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτό
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αν ο σκοπός του ανθρώπου είναι να φτάσει ελβετία, δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτόναι αλλα τι ειναι καλυτερο μιας που παει?
να παει απο τον strada που κλασσικα θα πηξει οπως παντα?
η να περασει απο μερικα κομματια του Mille Miglia -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αν ο σκοπός του ανθρώπου είναι να φτάσει ελβετία, δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτό
ναι αλλα τι ειναι καλυτερο μιας που παει?
η να περασει απο μερικα κομματια του Mille MigliaΠου θα πήξει ακριβώς...
Ο άνθρωπος θέλει να φτάσει γρήγορα και άνετα όχι αναγκασμένος να κινείται με 60 πίσω από φορτηγά τα οποία δεν μπορεί να προσπεράσει. Β roads = διπλάσιος χρόνος ταξιδιού -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ναι αλλα τι ειναι καλυτερο μιας που παει?
η να περασει απο μερικα κομματια του Mille MigliaΠου θα πήξει ακριβώς...
Ο άνθρωπος θέλει να φτάσει γρήγορα και άνετα όχι αναγκασμένος να κινείται με 60 πίσω από φορτηγά τα οποία δεν μπορεί να προσπεράσει.δεν ειναι ελλαδα εκει και δεν ειπα να κανει ολη την διαδρομη
πανε σχεδον 1.5 χρονος που περασα τελευταια φορα απο strada εκει εξω απο το μιλανο πραγματικα ηταν οτι χειροτερο.. μονο με σφηνες την παλευες εκει αλλιως θα εμενες για 2-3 ωρες κολλημενος -
Άει καλά
-
ε οκ τα βλεπουμε λιγο διαφορετικα τα πραγματα δεν χαλασε και ο κοσμος
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες