-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάει να πει ότι όταν κάποιος παρκάρει με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείνει τον δρόμο σε μεγαλύτερα οχήματα που θα περνούσαν χωρίς πρόβλημα αν αυτός δεν είχε παρατήσει το αυτοκίνητο του όπως να' ναι, τότε δεν φταίνε οι οδηγοί των μεγάλων οχημάτων.
E ο άνθρωπος δεν το άφησε και στην μέση του δρόμου..καμια 10-15 πόντους.. Αν είναι απο δω και πέρα να παρκάρουμε με τις 2 ροδες στο πεζοδρόμιο μην γίνει κανας πόλεμος και χρειαστεί να περασουν τα τανκς..
Ποιός είπε τέτοιο πράγμα; Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Αν διακρίνω καλά από την φωτογραφία όμως, το αυτοκίνητο στα αριστερά είναι πολύ περισσότερο από 15 πόντους έξω. Πιο συγκεκριμένα, είναι όσο έξω χρειάζεται για να δημιουργήσει πρόβλημα.
Για το φορτηγακι μιλας;Παιρνεις σαν μετρο συγκρισης το κορσα που ειναι μπροστα του;Αν ναι το φορτηγακι πρεπει να ειναι πιο φαρδυ οποτε λογικα εξεχει περισσοτερο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
:hmmm:
Μη το ψαχνεις......
Απο την στιγμη που το αυτοκινητο στο οποιο προκαλεις ζημια ειναι ακινητο.
Φταις.
Αυτος που κοπαναει καθρευτη σε σταθμευμενο, δεν ειχε τεταμανη την προσωχη του.Θεωρητικά ναι. Όταν όμως το στενό έχει παρκαρισμένα αριστερά-δεξιά και η απόσταση κάθε πόρτας είναι 15 εκατοστά, το να αφήσει τον καθρέπτη ανοιχτό δείχνει ή ηλιθιότητα ή αφηρημάδα ή γαϊδουριά. Δεν είναι δε καθόλου παράξενο που ενώ το 90% των οδηγών κλείνουν τους καθρέπτες στα συγκεκριμένα στενά απ' όπου περνάω, το υπόλοιπο 10% αφορά χρέπια. Άρα ο κάτοχος λέει 'Δεν πα να το χτυπήσουν, στ' @@ μου!'.
Και φυσικά θα ζητήσω τα ρέστα, αφού πρακτικά είναι φοβερά δύσκολο να ελιχθείς σε τέτοιους δρόμους και να έχεις ταυτόχρονα ν' ανησυχείς για καθρέπτες αριστερά-δεξιά, για εξέχοντα κουτιά από μηχανάκια (άλλη ζωώδης συμπεριφορά αυτή), για πεζούς και για λακούβες παλιές και νέες.δεν εχει ουτε 'θεωρητικα', ουτε 'λογικα'. Κοιτωντας το γραμμα του νομου απολυτα και καθολου το πνευμα του (κατι που 2-3 απο εδω γουσταρετε τρελλα να κανετε για να την πειτε σε καποιους αλλους...), φταις. Τελος.
ΥΓ Ειδες ποσο ωραιο ειναι ε?
-
Ναι για το λευκό φορτηγάκι. Πόσο πιο φαρδύ μπορεί να είναι από το Corsa;
Εν πάση περιπτώσει, πολύ το κούρασα και ζητώ συγνώμη. Άσε που τώρα που το ξανακοιτάω έχω την υποψία ότι το Corsa μπορεί να πατάει και πεζοδρόμιο, οπότε το φορτηγάκι είναι νόμιμο.
-
θα συμφωνήσω με τον Kacey, για το θέμα με τους καθρέπτες. (:lol:)
-
kacey
ναι και θα πληρώσω τον ηλίθιο. Όμως εκτός από 1 καθρέπτη στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν διακινδυνεύεται τίποτα άλλο. Ούτε μεγάλες ζημιές μπορούν να γίνουν, ούτε τραυματισμοί να υπάρξουν, ούτε θάνατοι.
Εγώ απαιτώ να φερθεί ο άλλος με σεβασμό προς τους άλλους, όχι να φερθώ εγώ χωρίς σεβασμό προς αυτούς. -
Και εκεινος απαιτει να φερθεις με σεβασμο στον ακινητο και απδοστατευτο καθρεπτη του...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι για το λευκό φορτηγάκι. Πόσο πιο φαρδύ μπορεί να είναι από το Corsa;Εν πάση περιπτώσει, πολύ το κούρασα και ζητώ συγνώμη. Άσε που τώρα που το ξανακοιτάω έχω την υποψία ότι το Corsa μπορεί να πατάει και πεζοδρόμιο, οπότε το φορτηγάκι είναι νόμιμο.
Και εγώ συγνώμη για το ύφος μου πριν αλλα νόμιζα ότι έλεγες για το Almera..
-
Εχει παραγινει το φαινομενο στη Βουλιαγμενης στο υψος του αεροδρομιου που εχει +2 λωριδες για αυτους που 8ελουν να στριψουν αριστερα κ την εκμεταλλευονται για να προσπερνουν κ χωνονται οπως να ναι μετα στην αριστερη.
Εχει παραγινει επισης το φαινομενο σε κα8ε ατυχημα, απο μικροσυγκρουση μεχρι κ πιο σοβαρα να δημιουργειται πανδεμονιο απο αυτους που 'κοντοστεκονται' για να δουν τι εγινε. Δηλαδη ολους!
Εχοντας γινει τα παραπανω, ζωο ημουν κ εγω που -κουρασμενος κ τσαντισμενος- φερομουν σαν απροσαρμοστος στους δρομους. 2 φορες πηγα να πεσω στον μπροστινο μου κ υστερα εβρισα εναν που εκανε μια χαζομαρα. Τιποτα το ιδιαιτερο για να δικαιολογει την αντιδραση μου.
Το συμπερασμα μου ηταν οτι κα8ενας κανει οτι του καπνισει στο δρομο. (Ελα ρε μεγαλε, τωρα το καταλαβες?). Cayenne πηδη3ε το διαζωμα στη Βουλιαγμενης για να παει στον παραδρομο με με αποτελεσμα να φρεναρουν δυνατα οι απο πισω του. Ταριφας μου αναψε τα φωτα σημερα το πρωι, εκανα δε3ια νομιζοντας οτι η8ελε να στριψει αριστερα (ημουν πισω απο λεωφορειο που πηγαινε σιγα) κ τελικα μπηκε μπροστα μου. Αλλος μου αναψε τα φωτα οταν προσπερνουσα φορτηγα γιατι προφανως η8ελε να μπει μπροστα τους πριν στριψει... δε3ια!!
Το λα8ος μου ειναι οτι χανω την ψυχραιμια μου. Λιγες φορες γινεται αυτο, αλλα ειναι επικινδυνο οποτε γινεται.
Αυτο το τελευταιο το ειπα για να το ακουσω εγω πιο πολυ.
-
Kαλημέρα,
αν κ παλιός τρελαμένος των 2 τροχών (κάποια ατυχήματα μου στέρησαν αυτή τη 'χαρά'...) ποτέ δεν κατάλαβα την νοοτροπία με την οποία πολλοί περνάνε ανάμεσα στα αυτοκίνητα κ περιμένουν μόνο από τους άλλους να του προσέξουν!
επίσης δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που οδηγούν αυτοκίνητα, φορτηγά κ ότι άλλο κ έχουν τους καθρέπτες για φιγούρα κ προσπαθούν πάση θυσία να προλάβουν να χωθούν για μία θέση πιο μπροστά (σε μία ακίνητη Αθηνών Λαμίας για παράδειγμα!)
Έτσι κ σήμερα κύριος με λευκό station lantra (χχχ-1748 η πινακίδα του αν τον αναζητεί κάποιος.....) θεώρησε πρέπον κ αναγκαίο για μία θέση να αλλάξει λωρίδα κλείνοντας ένα παπάκι....
Τελικά το παιδί με το παπί έχασε την ισορροπία του κ το φορτηγό που ερχόταν αριστερά (μπροστά στο οποίο χώθηκε το lantra) κατάφερε με μηδενική ταχύτητα να πατήσει το παπάκι αλλά από ότι φάνηκε όχι το παιδί! ΕΥΤΥΧΩΣ!Βέβαια παρότι του χτύπαγαν την πόρτα στο φορτηγό να μετακινηθεί κ να ελευθερώσει το παπί (κ πιθανότατα το πόδι του παιδιού που πρέπει να είχε εγκλωβιστεί ελαφρώς!) εκείνος μάλλον είχε αντανακλαστικά παράλυτου ελέφαντα....
Ελπίζω πραγματικά το παιδί να μην έπαθε κάποια σωματική ζημιά!!!
Προσπάθησα να ακολουθήσω το latra αλλά συνέχισε την πορεία του (εννοώ τις σφήνες !!!) κ κατάφερε να απομακρυνθεί!
ΕΛΕΟΣ πια! ακόμα κ σε δρόμους που θυμίζουν υπαίθρια πάρκινγκ να γίνονται τέτοια ατυχήματα!
-
Χρειάζεται να πω τίποτα για κείνους που όταν έχει κίνηση περνάνε τρίτοι ή τέταρτοι το κόκκινο, ελπίζοντας ότι για να μην κλείσεις το δρόμο θα τους αφήσεις να περάσουν; Και οι πιο πολλοί όταν τους 'ενοχλήσεις' με ζωηρό ξεκίνημα, χειρονομία ή (σπάνια) κόρνα, παίρνουν το ύφος της αγελάδας!
Τελικά στην Ελλάδα έχουμε πετύχει εδώ και χρόνια αυτά που παλεύει να πετύχει η επιστήμη στο εξωτερικό (άρθρο εδώ
PS. Το άρθρο έχει πολλά δημοσιογραφικά κλισέ, αλλά το θέμα είναι όντως σοβαρό. Όμως, δεν μπορούσα να κρατηθώ όταν είδα τη φωτό!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πάει να πει ότι όταν κάποιος παρκάρει με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείνει τον δρόμο σε μεγαλύτερα οχήματα που θα περνούσαν χωρίς πρόβλημα αν αυτός δεν είχε παρατήσει το αυτοκίνητο του όπως να' ναι, τότε δεν φταίνε οι οδηγοί των μεγάλων οχημάτων.
E ο άνθρωπος δεν το άφησε και στην μέση του δρόμου..καμια 10-15 πόντους.. Αν είναι απο δω και πέρα να παρκάρουμε με τις 2 ροδες στο πεζοδρόμιο μην γίνει κανας πόλεμος και χρειαστεί να περασουν τα τανκς..
Ποιός είπε τέτοιο πράγμα; Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Αν διακρίνω καλά από την φωτογραφία όμως, το αυτοκίνητο στα αριστερά είναι πολύ περισσότερο από 15 πόντους έξω. Πιο συγκεκριμένα, είναι όσο έξω χρειάζεται για να δημιουργήσει πρόβλημα.
Για το φορτηγακι μιλας;Παιρνεις σαν μετρο συγκρισης το κορσα που ειναι μπροστα του;Αν ναι το φορτηγακι πρεπει να ειναι πιο φαρδυ οποτε λογικα εξεχει περισσοτερο.
υπαρχει ομως και μια περιπτωση τα ζωα να ειναι το φορτηγακι και το corsa και οχι το hummer
παρατηρηστε πισω και δεξια απο το hummer
φαινεται η μεταλλικη κολωνα (πιθανον σημανσης) η οποια πολυ πιθανον να απογορευει την σταση σταθμευση.....αρα αν ισχυει κατι τετοι με βασει το γρμμα του νομου η κυρια με το hummer DEN ειναι ζωο (ασχετα αν ουτε εμενα μου αρεσει αυτο που κανει)
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
υπαρχει ομως και μια περιπτωση τα ζωα να ειναι το φορτηγακι και το corsa και οχι το hummer
παρατηρηστε πισω και δεξια απο το hummer
φαινεται η μεταλλικη κολωνα (πιθανον σημανσης) η οποια πολυ πιθανον να απογορευει την σταση σταθμευση.....αρα αν ισχυει κατι τετοι με βασει το γρμμα του νομου η κυρια με το hummer DEN ειναι ζωο (ασχετα αν ουτε εμενα μου αρεσει αυτο που κανει)
Η κυρία με το Hummer είναι ζώο εξ ορισμού. Αν είχε πάρει το Smart θα μπορούσε να είχε το ίδιο χιτ στον δείκτη trendy, κινούμενη γρηγορότερα, οικονομικότερα και μην καθιστόντας τον εαυτό της ρόμπα ξεκούμπωτη ως πρωταγωνίστρια αυτής της σκηνής, ελεύθερη στις χριστοπαναγίες των εκ συνεπαγωγής βασανιζομένων οδηγών και παρακειμένων πεζών, των εχόντων συμπόνοια και τσίπα.
Άει στο διάολο γαϊδούρα, λοιπόν κι από μένα. Έστω και με καθυστέρηση.
-
Εντάξει ρε παιδιά τι λέμε τώρα;
Ναι μπορεί ο το ένα αμάξι να μην είχε κάνει βέλτιστο παρκάρισμα και οτιδήποτε...
Το ζήτημα είναι ότι η εν λόγω κυρία θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην γνώριζε την κατάσταη που επικρατεί στα στενά του Κολωνακίου.
Νόμιμο και σωστό (ή μη) εν γνώσει της πήγε με ένα όχημα το οποίο ΓΝΩΡΙΖΕ ότι θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία. Το να υπήρχε ανάγκη να πάει με Hummer και όχι με κάτι άλλο το θεωρώ πάλι εξαιρετικά παίθανο.Νομίζω πως με το να στεκόμαστε μερικές φορές στο γράμμα, χάνουμε το νόημα.
Για μένα, αυτή ΞΕΡΕΙ την κατάσταση και ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΣΚΟΠΑ να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Αν κάποιο από αυτά δεν ισχύει -ως υπόθεση- τότε δεν ισχύει και το συμπέρασμα : ότι είναι ΖΩΟ.
Τροφοδοσίες, ασθενοφόρα κλπ 'κάτι' παράπάνω θα ξέρουν γιατι δεν νομίζω να μην έχουν βρει λύση στο ζήτημα. Πιθανώς να αρκεί που ξέρουν να μανουβράρουν καλύτερα τα οχήματά τους.
Επίσης η 'ζωικότητα' της κυρίας δεν αναιρεί και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Αλλά και το απαράδεκτο της κατάστασης δεν διακιολογεί την κυρία. Θα μπορούσε κάλιστα να κάνει τη 'δουλειά' της (λέμε τώρα) χωρίς να δημιουργήσει συμπλεγματικά πρόβλημα σε όλο τον κόσμο...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Χρειάζεται να πω τίποτα για κείνους που όταν έχει κίνηση περνάνε τρίτοι ή τέταρτοι το κόκκινο, ελπίζοντας ότι για να μην κλείσεις το δρόμο θα τους αφήσεις να περάσουν; Και οι πιο πολλοί όταν τους 'ενοχλήσεις' με ζωηρό ξεκίνημα, χειρονομία ή (σπάνια) κόρνα, παίρνουν το ύφος της αγελάδας!Τελικά στην Ελλάδα έχουμε πετύχει εδώ και χρόνια αυτά που παλεύει να πετύχει η επιστήμη στο εξωτερικό (άρθρο εδώ
PS. Το άρθρο έχει πολλά δημοσιογραφικά κλισέ, αλλά το θέμα είναι όντως σοβαρό. Όμως, δεν μπορούσα να κρατηθώ όταν είδα τη φωτό!
Οι οδηγοί είναι παντού οι ίδιοι. Αυτό που αλλάζει είναι η αυστηρότητα με την οποία εφαρμόζεται ο ΚΟΚ από την αστυνομία. Όταν κάποιος ξέρει ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να αναγκαστεί να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο, ή και να χάσει το δίπλωμα του, τότε ασφαλώς θα το ξανασκεφτεί πριν κάνει την παράβαση.
Ίσως αυτό που μας χρειάζεται να είναι μια μακρά περίοδος zero toleranceγια τις τροχαίες παραβάσεις, κατά την διάρκεια της οποίας να πειστούμε ότι οι συνέπειες είναι τόσο δυσάρεστες ώστε τελικά δεν αξίζει τον κόπο να μην εφαρμόζεις τον ΚΟΚ.
-
Αν στο ίδιο σημείο με το hummer είχε κολλήσει μια murcielago τα σχόλια θα ήταν τα ίδια;;;
-
Ε, ναι... Γιατί όχι?
-
Έλα ντε... Τι ερώτηση ήταν αυτή;
-
Τα ιδια και χειροτερα .....γιατι θα ζηλευαμε κιολας!!!!!
Το Hummer απλα λυπαμαι τον γατο που το αγορασε -
Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μίσος για τα Suv στο φόρουμ..... Οπότε αφήστε με με τις αμφιβολίες μου...
-
Εγω εχω και Χ5 ..... αλλα αν ειχε καμια ιδεα να παει με αυτο στο κεντρο η γυναικα μου ... θα την πεταγα στο κλουβι με τις νεοπλουτες με τα jeep του Κολωνακιου!
Ζώα ζώα ζώα [#3]