-
οπου μπαινει νεα καμπινα, γινεται μεταγωγη σε αυτην απο την παλια, αρα η παλια δεν εχει πλεον ενεργες συνδεσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οπου μπαινει νεα καμπινα, γινεται μεταγωγη σε αυτην απο την παλια, αρα η παλια δεν εχει πλεον ενεργες συνδεσεις.Έτσι ο dmitspan θα είναι θεωρητικά ήδη μέσα στο VDSL KVO , απλά δεν παίρνει σύνδεση από το DSLAM που έχει μέσα.
Σίγουρο αυτό για τους άλλους παρόχους εκτός από ΟΤΕ; Θυμάμαι στις συνδέσεις που δίνανε υπηρεσία σε άλλες εταιρείες, η γραμμή του πελάτη πήγαινε στο παλιό καφάο και από κει του δίνανε σύνδεση προς το VDSL καφάο!
Αλλιώς θα έπρεπε να τους ξηλώσουν όλους μια μέρα και να τους μεταφέρουν στη ρεκλέτα του καινούριου KVO, και από κει είτε σε vdsl πόρτα είτε σε κεντρικό καλώδιο -
νομιζω οτι ισχυει για ολους, εκτος αν γινεται σταδιακά.
-
αμα ηταν ηδη μεσα στην vdsl θα χτυπαγε 24ρια αλλα οπως ειπα η hol τον κοροιδευει
-
Πρέπει να μπει οτετζής να μας πει σίγουρα
Cabala, μπορεί να είναι ρεκλετωμένος στην VDSL καμπίνα αλλά να παίρνει από το χάλκινο καλώδιο σύνδεση αντί από ίνα και vdsl dslam.
-
δεν παιζει αυτο το εχουν ηδη τεσταρει στο adslgr οσοι εχουν μπει σε τετοιες καμπινες ειναι χτυπημενα 24ρια
-
ειναι σιγουρο οτι εχει μπει σε νεα καμπινα και οχι καμια παλιά ανακατασκευασμενη;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πρέπει να μπει οτετζής να μας πει σίγουραCabala, μπορεί να είναι ρεκλετωμένος στην VDSL καμπίνα αλλά να παίρνει από το χάλκινο καλώδιο σύνδεση αντί από ίνα και vdsl dslam.
Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει
δεν παιζει αυτο το εχουν ηδη τεσταρει στο adslgr οσοι εχουν μπει σε τετοιες καμπινες ειναι χτυπημενα 24ρια
Άμα είσαι σε χαλκό όχι. Δε περνάνε όλες οι γραμμές από τις νέες καμπίνες από ίνα, παραμένει κι ο χαλκός για του παλαιού τύπου ή σκέτη τηλεφωνία για να μη σπαταλάνε bandwidth
Κάπως τα διόρθωσαν πάντως όταν τους είπα
Link Status Connected
Rate (Up/Down) 864/4384 kbps
Noise Margin (Up/Down) 9/10.3 dB
Modulation Type ADSL_G.dmt
Line Attenuation (Up/Down) 27/45 dB
Output Power (Up/Down) 12.5/19.6 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 928/5680 kbpsΣχετικά με τη vdsl μου λένε ότι περιμένουν από οτε, και δε νομίζω να έχουν άδικο γιατί αν ήμουν κουμπωμένος σε οπτική ίνα τότε ακόμα και με adsl θα είχα 24+
ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
-
το ιντερνετς στις νεες καμπινες ειναι μεχρι το καφαο οπτικη και απο το καφαο στο σπιτακι σου χαλκος αλλα ποσο μακρυα να εισαι απο το καφαο πια?
(και φυσικα ναι αφου η αποσταση ακομη και σε χαλκο θα εχει μειωθει σε γελοια επιπεδα ωστε να μην πιανεις 20+ τουλαχιστον..)
οποτε @@ μεντολες σου λενε και vdsl να βαλεις διαφορα δεν θα δεις -
Λοιπόν ας τα πάρουμε απ'την αρχή ένα ένα και να με διορθώνετε όπου δεν έχω καταλάβει σωστά
-
Όταν είσαι σε χαλκό (τηλεφωνία/ADSL) και είσαι σε κάποιον τρίτο πάροχο τότε ο πάροχος θα κουμπώσει από τον κατανεμητή του δωματίου παρόχων (το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή του ΟΤΕ) σε ένα όριό του. Μετά θα πει στον ΟΤΕ το όριο και θα το κουμπώσει ο οτετζής στον κατανεμητή του στο όριο που του είπε ο πάροχος, για να υπάρξει αντιστοιχία. Σωστό αυτό; Το ίδιο θα γίνει και αν από τον πάροχο Α πάει στον πάροχο Β πάλι με την ίδια υπηρεσία (τηλεφωνία/adsl). Θα κουμπώσει το καλώδιο στο όριο του νέου παρόχου και θα ενημερώσει τον οτετζή για το νέο όριο.
-
Οι νέες καμπίνες-ασχέτως αν είναι ανακατασκευασμένες ή εντελώς καινούριες- πέρα από τα mini dslam που είναι συνδεδεμένα με το ΑΚ με οπτική ίνα έχουν και γραμμές χαλκού για τους συμβατικούς συνδρομητές (τηλεφωνία ή/και adsl). Σωστό αυτό;
-
Από τη νέα καμπίνα μέχρι τα σπίτια μας είναι χαλκός. Αυτό το θεωρούμε δεδομένο το ξέρουν και οι γάτες Οπότε δεν ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Max αποστάσεις είναι συνήθως 150-200μ. Αν είχαν σκάψει για οπτική ίνα KV->σπίτια αυτό θα ήταν το FTTH που δεν υφίσταται ακόμα.
-
Σύμφωνα με τον ΟΤΕ αλλά και από έλεγχο τηλεφωνικής γραμμής άλλου στην πολυκατοικία που έχει ΟΤΕ, υπάρχει vdsl διαθεσιμότητα και είμαστε κουμπωμένοι στη νέα καμπίνα, αλλά με χαλκό. Μάλιστα η καμπίνα έχει διαθέσιμα όρια
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Δεν υφίσταται δρομολόγηση γραμμής στο κέντρο όταν μιλάμε για vdsl, η οπτική ίνα του VDSL KVO βγάζει σε backhaul κυκλώματα, όχι σε ατομικές γραμμές πελατών!Η δρομολόγηση της γραμμής σου από το κέντρο προς το VDSL KVO αντί για το υπάρχον DSLAM που είχες γίνεται ψηφιακά. Από εκεί και πέρα, φεύγει καλώδιο από το VDSL KVO που πάει στο παλιό σου KVO. Ο Οτε πρέπει να συνδέσει την υπάρχουσα γραμμή που φεύγει από την πολυκατοικία σου, με την εξερχόμενη γραμμή του παλιού σου KVO που πάει προς το VDSL KVO
- Εδώ τι δεν έγινε σωστά; Η HOL αφού ζήτησε vdsl όριο για μένα έφαγε άκυρο από ΟΤΕ και κράτησε το υπάρχον κύκλωμα (τηλεφωνία/adsl) μέσω του χαλκού και απλώς τον κούμπωσε στο όριό της; Αν με είχε αλλάξει κύκλωμα ο ΟΤΕ δε θα είχα καλύτερο link ακόμα κι ας μην είχε όρια vdsl η hol και να με κούμπωσε σε adsl κάρτα; (btw φαντάζομαι ότι άλλες κάρτες χρησιμοποιούν οι πάροχοι για adsl και άλλες για vdsl ?). Αν υποθέσουμε ότι 1-4 είναι σωστά τότε το κώλυμα της αλλαγής οφείλεται στον οτε, σωστά;
-
-
Οι καμπινες που μπαινουν απο τον οτε ειναι fttc οπως ειχαμε πει και πιο παλια οπου υπαρχει νεα τετοια καμπινα ολοι περνανε μεσα hol on ote κτλ κτλ απο εκει και περα λογικα επρεπε η adsl να εχει τερματισει ασχετως τι σου λενε για την vdsl
(http://www.adslgr.com/forum/forums/204-VDSL εδω αμα κατσεις και ψαξεις θα δεις πολλα παραδειγματα τερματισμενων 20+mbps Συνδεσεων)
μηπως σου δινει vdsl απο το ΑΚ και οχι απο το καφαο? πολυ αμφιβαλλω να σε εχουν σε καφαο με οπτικη και να εισαι ο μονος με χαλκο
(και σε ΑΚ να εισαι παλι δεν ξερω τι ακριβως θα πετυχεις απο με τα τωρινα στατιστικα σου πρεπει να εισαι 2+χλμ μακρυα απο το ΑΚ καλωδιακα παντα..) -
Δε γίνεται να πάρω vdsl από ΑΚ είμαι πολύ μακρυά
Πάντως αυτό που έχουν χαλκό για τους συμβατικούς συνδρομητές στα νέα KV το 'χω ακούσει και εκ των έσω. -
εχουν χαλκο απο το καφαο προς το σπιτι σου οχι απο το καφαο στο ακ και σε εμας εδω κατω που σκαβουν τωρα το ιδιο κανουν
αλιμονο δηλαδη τι νοημα ειχε να βαλουν mini dslam χωρις οπτικες?
καπου η hol εχει καμια βλακεια (μην πω κατι αλλο)αμα ο οτε ειχε παρει αιτηση θα στο ειχε πει σε καποιο τηλεφωνημα σου
(εδω να φανταστεις τους ειχα παραδωσει το ρουτερ τους το πρωτο και με ειχαν παρει τηλ μηνες μερα ενω ειμουν ακομη σε αυτους και μου λενε οτι θα πληρωσω 50 ευρω επειδη δεν παρεδωσα το ρουτερ! )αν αγαπας την ψυχη σου φυγε οσο ειναι καιρος
-
Συγκεντρώσου λίγο και δες τι γράφω
Το γνωρίζω ότι είναι οπτική ίνα από ΑΚ->KV (FTTC) και χαλκός KV->σπίτι. Αλλά πέρα από τις οπτικές ίνες στο τμήμα AK-KV περνάει ΚΑΙ ο παλιός κλασσικός χαλκός για τις συμβατικές γραμμές. Δλδ θα σταματήσω καναν οτετζή το πρωί να ρωτήσω Αυτό που λες ότι όσοι είναι σε νέα καμπίνα είναι κουμπωμένοι στη ρεγκλέτα της οπτικής ίνας πρέπει να συνέβη για μερικούς χρήστες μάλλον για κάποιο πιλοτικό πρόγραμμα.
-
τα ιδια λεγαμε ΠΑΛΙ τον μαρτιο νομιζω σε αυτο το θεμα και παλι εμεις οι δυο..
ο χαλκος υπαρχει μονο για το τηλεφωνο το ιντερνετς παει απο την οπτικηοχι απο το 2011 ο οτε περναγε πρωτα τους οτετζηδες (connx )και μετα τους αλλους αλλα εφοσον βλεπω τοσους να εχουν 20-24+ mbps
δυο πραγματα συμβαινουν
ειτε ολοι αυτοι ειναι σε νεα καμπινα
ειτε ολοι μενουν γυρω απο τα ΑΚ του οτε
(Και μιλαμε για ατομα που ειχαν 12-14 πριν ) -
Τότε όμως δεν είχα κάνει αίτηση
Αν έχεις 12-14 είσαι κοντά στο ΑΚ οπότε ίσως έπαιξαν έτσι
Τέσπα δεν έχω να κάνω κάτι άλλο παρά να αναμένω και να τους πρήζω στα τηλέφωνα. Δεν θέλω να πάω στον ΟΤΕ, όχι επειδή είναι πιο ακριβός αλλά είναι και γελοίο που χρεώνει αναγνώριση κλήσης -
Χμμ..Τελικά το φάντασμα του τρέχοντος εναλλακτικού μου παρόχου δεν θέλει να πάω σε άλλον. Χωρίς να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή, η ταχύτητα συγχρονισμού μου μέσα στο Σ/Κ αυξήθηκε από τα 12 στα 16MBps ....
Οποτε να δούμε τι κανονμε στην νέα περιοχή που πάμε.. Όπου η HOL δίνει VDSL από καμπίνα αλλά αν είναι σαν του προλαλήσαντoς..
Με τον ΟΤΕ έχω και εγώ το θεματάκι αυτά με τα νταβαντζιλίκια, είπαμε καλό δίκτυο αλλά έλεος ..
-
Έχω ακούσει ότι δίνει και η Wind μέσω KV. Τέσπα φίλος γείτονας με ανακατασκευασμένη καμπίνα συνεχίζει κι έχει low speed adsl ενώ άλλος πιο δίπλα παίρνει από την ίδια καμπίνα vdsl, άρα ο χαλκός έχει παραμείνει για τους συμβατικούς fair enough άλλωστε για να προωθήσουν τη vdsl αλλιώς θα έμεναν όλοι έτσι αν χτύπαγαν 24ρια Το ζήτημα είναι αυτός που έχει 2 και 4 να πάει στα 30-40
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Έχω ακούσει ότι δίνει και η Wind μέσω KV. Τέσπα φίλος γείτονας με ανακατασκευασμένη καμπίνα συνεχίζει κι έχει low speed adsl ενώ άλλος πιο δίπλα παίρνει από την ίδια καμπίνα vdsl, άρα ο χαλκός έχει παραμείνει για τους συμβατικούς fair enough άλλωστε για να προωθήσουν τη vdsl αλλιώς θα έμεναν όλοι έτσι αν χτύπαγαν 24ρια Το ζήτημα είναι αυτός που έχει 2 και 4 να πάει στα 30-40οι φωνητικες υπηρεσιες για ολους και οι υπηρεσιες δεδομενων για οσους περνουν υπηρεσιες δεδομενων** απο το Α/Κ** παραμενουν στο δικτυο χαλκου. Απο οπτικες ινες μονο δεδομενα για οσους περνουν υπηρεσιες δεδομενων απο καμπινα.(η νεα καμπινα δεν ειναι μονο vdsl..)
βαρεθηκα το να λεω και να το λεω απο τον μαρτιο..ψαξε τα τοτε ποστ τα ιδια λεγαμε και με τον nass και με σενα υπαρχουν λινκς
οπου υπαρχουν νεες καμπινες οι παλιες φευγουν και ολοι πανε απο μεσα τωρα ο χαλκος μενει για αλλο λογο πως να το κανουμε
-
ρε αγόρι μου το ΙΔΙΟ λέμε
κάλλιο αργά συνεννοηθήκαμε
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;