-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ρε αγόρι μου το ΙΔΙΟ λέμε
κάλλιο αργά συνεννοηθήκαμεΟταν σου λεω οτι οσοι ειναι σε νεα καμπινα χτυπανε 20ρια και εσυ λες οχι ειναι το ιδιο? Μπραβο..
-
Άστο δε βγάζουμε άκρη Εγώ το πάω μέσω Λαμίας κι εσύ μέσω Καλαμάτας και κάπου το χάσαμε Όμως την ουσία την έγραψες μόνος σου παραπάνω 'η νεα καμπινα δεν ειναι μονο vdsl..' και 'οι φωνητικες υπηρεσιες για ολους και οι υπηρεσιες δεδομενων για οσους περνουν υπηρεσιες δεδομενων απο το Α/Κ παραμενουν στο δικτυο χαλκου'
Ε αυτό σημαίνει ότι όσοι ΔΕΝ έχουν vdsl-άρα παίρνουν υπηρεσία απ'το Α/Κ-χρησιμοποιούν τον χαλκό όπως και πριν Τώρα το ότι μερικοί αναβαθμίστηκαν δε σημαίνει ότι έγινε σε όλους, Το λέει και στο adslgr μάλιστα ότι έγινε σε μερικούς πιλοτικά. Αν έγινε μόνο σε πελάτες οτε και όχι παρόχων αυτό είναι άλλο θέμα. Δες το και μαρκετίστικα, πώς θα πουλήσει τη νέα υπηρεσία vdsl αν ο άλλος χτυπάει 24ρια; Δε θα τον καίει, ενώ από τα 2-4 την θες -
Link Type: Interleaved Path
Trained Mode: G.992.1 (G.DMT)
Data rate: 512/2048
Noise margin: 9dB/19dB
Att: 59dB/45dB
Interleaved FEC: 136/2615 (near/far)
Interleaved CRC error: 1/4
τα άλλα 0/0Αυτή η γραμμή μπορεί να βαστήξει σταθερά 4mbit ?
-
αν λυσει το προβλημα που εχει με το μονοπολο, ναι
-
that means ?
-
χοντρικα σημαινει οτι καπου στην διαδρομη της γραμμης, το ενα καλωδιο απο το ζευγαρι δεν κανει καλη επαφη
-
και από ποια παράμετρο φαίνεται αυτό; να ξέρω τι να κοιτάω
-
στη περιπτωση σου απο την διαφορα του up/down attenuation. Εντελως εμπειρικο. Μπορει να φταιει ακομη και πριζα.
-
θα το ξαναπω γιατι δεν θες να το καταλαβεις..
1)οσοι ειχουν χαλκο τωρα χωρις νεα καμπινα πανε οπως πριν ακομη και το vdsl απο εκει θα περναει (800-1000μετρα περιορισμος απο το Α/Κ)
2)οσοι εχουν νεα καμπινα ο χαλκος παραμενει μονο για το τηλεφωνο και το ιντερνετς xdsl(adsl2+vdsl/vdsl2)ολοι ΟΛΟΙ τους θα πανε απο την νεα καμπινα διοτι ειναι σαν να εχουν μετακομισει το dslam διπλα σου αρα η πραγματικη αποσταση σου θα ηταν 100-150 μετρα μεχρι το καφαο που ειναι η γραμμη σουΟλες αυτες οι περιοχες μεχρι τωρα που εχουν βαλει fttc ειναι αυτες με τις πιο πολλες 4mbps ταχυτητες και αυτες οι περιοχες θα καλυψουν πρωτα οι αλλοι τυχεροι (μετα την προσφατη αποφαση της ΕΕΤΤ)θα δουμε πιο γρηγορα νεες καμπινες..
περα απο το Off topic
μηπως η πριζα σου δεν εχει σωστα συνδεδεμενα τα καλωδια? -
Στον οτε δουλεύεις και είσαι τόσο σίγουρος για το 2 ;
Ενώ παραπάνω τα είπες σωστά το άλλαξες πάλι τώρα.Στο adslgr πχ γράφουν
Ε: 'Δηλαδή όταν το καφάο της γραμμής μου ξηλωθεί και θα επικοινωνεί με vdsl η γραμμή μου δεν θα κλειδώνει στα 24 αλλά στα 8 που κλειδώνει τώρα ; '
Α: 'Ακριβώς, από την καμπίνα θα παίρνουν μόνο αυτοί που θα έχουν σύνδεση VDSL.
Η τηλεφωνία και το ADSL (όσοι θα το έχουν) θα εξακολουθούν να παρέχονται από το αστικό κέντρο, με τις ίδιες ταχύτητες.'
Εσύ λες ότι οι συμβατικοί (τηλεφωνία/adsl) θα πάρουν κύκλωμα από το dslam της καμπίνας κι άλλοι λένε όχι. ΟΚ σίγουρα έχει γίνει σε μερικούς αλλά όχι σε όλους.edit: αφού μίλησα με δικό μου που ήταν στις νέες καμπίνες, κανονικά θα έπρεπε να πάψει να λειτουργεί ο χαλκός, όμως δε το κάνουν για λόγους μάρκετινγκ
Η παραπάνω καλωδίωση αφορά το γραφείο, πρέπει να κάτσω κάποια στιγμή να το κοιτάξουμε
-
Διαβάστε τη συζήτηση που είχε γίνει το Φεβρουάριο από αυτό: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2741279#p2741279 και για 2-3 σελίδες.
cabala10 επιμένω (όπως πχ. και ο kapami, o spiros και άλλοι...) ότι έχεις άδικο αλλά βαριέμαι να το ξαναρχίσω, παραπέμπω στην παραπάνω συζήτηση.
-
Δε ψάχνουμε να βρούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι άλλα τι πραγματικά συμβαίνει Κανείς από μας δεν είναι οτετζής οπότε απαντάμε βάσει αυτών που διαβάζουμε/ακούμε κλπ. Σύμφωνα με ερώτησή μου στο adslgr πήρα αυτή η απάντηση.
Θέλω να κάνω μέτρηση στη γραμμή μου από τον κατανεμητή μπας και κερδίσω κανά mbit, πρέπει να πάρω ένα τέτοιο για να το κουμπώσω πάνω; Πώς όμως θα ξέρω σε ποια ρεκλέτα είμαι;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διαβάστε τη συζήτηση που είχε γίνει το Φεβρουάριο από αυτό: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2741279#p2741279 και για 2-3 σελίδες.cabala10 επιμένω (όπως πχ. και ο kapami, o spiros και άλλοι...) ότι έχεις άδικο αλλά βαριέμαι να το ξαναρχίσω, παραπέμπω στην παραπάνω συζήτηση.
μα δεν το λεω εγω οπως ειδες στο λινκ απο το 2011 αρχισαν να περνανε ατομα στις νεες τωρα αν ολοι αυτοι λενε ψεμματα για τον χ ψ λογο ειναι αλλο θεμα το οτι γινεται ειναι γεγονος
-
Δε ψάχνουμε να βρούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι άλλα τι πραγματικά συμβαίνει Κανείς από μας δεν είναι οτετζής οπότε απαντάμε βάσει αυτών που διαβάζουμε/ακούμε κλπ. Σύμφωνα με ερώτησή μου στο adslgr πήρα αυτή η απάντηση.Θέλω να κάνω μέτρηση στη γραμμή μου από τον κατανεμητή μπας και κερδίσω κανά mbit, πρέπει να πάρω ένα τέτοιο για να το κουμπώσω πάνω; Πώς όμως θα ξέρω σε ποια ρεκλέτα είμαι;
θα του εγραφα και εκει αλλα μαλλον ξεχασε να σου αναφερει μερικα πραγματα..
ειναι δεν ειναι στην καμπινα το vdsl θα παρεμβαλει ολες τις adsl κοντα του
λογο περιορισμου στο φασμα οσοι ειναι μακρυα απο το Α/Κ (500+) θα πιανουν μαξιμουμ 17
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231100751 (η αποφαση κοινως παρθηκε για την vdsl..)
αυτος ο λογος ηταν που πηραν για να περασουν τους παντες στα καφαο κοιτα απλα ολους απο την πεντελη (η πεντελη ειναι ισως το μονο σημειο με πανω απο 80% 4 mbps για δες απο τον απριλιο πως σχεδον ολοι τους εχουν ανεβει στα 10-14 και οι τυχεροι κοντα στα καφαο στα 17-19 ειτε θα αλλαξαν τον χαλκο 60-70 χρωνων ειτε witchcraft )
(ασχετο παραδειγμα με αθηνα αλλα τρανο για αυτο που λεω http://www.adslgr.com/forum/forums/32-% ... E%A4%CE%95 δες τις 3 σελιδες και θα καταλαβεις οπως ειπα αν νομιζεις οτι ολοι αυτοι λενε ψεμματα τοτε τι να πω ακομη δεν καταλαβα γιατι ομως..σε κανα μηνα που θα βαλουν και εδω ρευμα στο δικο μας θα σου βγαλω screenshot ) -
Δε λένε ψέματα, απλώς στις αρχές του 'project' αναβάθμισαν adsl πελάτες οτε αλλά μετά να το σταμάτησαν είτε για λόγους παρεμβολών είτε μάρκετινγκ. Όσοι πρόλαβαν πήραν. Πραγματικά αν είχε συμβεί και σε μένα αυτό δε θα είχα λόγο να πάω σε vdsl
-
Δε λένε ψέματα, απλώς στις αρχές του 'project' αναβάθμισαν adsl πελάτες οτε αλλά μετά να το σταμάτησαν είτε για λόγους παρεμβολών είτε μάρκετινγκ. Όσοι πρόλαβαν πήραν. Πραγματικά αν είχε συμβεί και σε μένα αυτό δε θα είχα λόγο να πάω σε vdsl(οταν λεω οτι σε περιοχες που ειναι 'δυσκολες' βαζουν ακομη το εννοω σου ειπα μαλιστα να κανεις μια βολτα απο το τοπικ του οτε να δεις για ποσο προσφατα μιλαμε φυσικα ειναι εκτως αθηνας (λογικο) αλλα μπαινουν )
τεσπα ας τελειωσει δεν βγαινει ακρη -
Αποφάσισα να κάνω και εγώ το πειραματόζωο και να δοκιμάσω την τύχη μου με την HOL. Οι λόγοι τρεις
- Η τραγική εξυπηρέτηση της Forthnet. Στα 7 χρόνια που ήμουν εκεί τους χρειάστηκα μόνο 2 φορές αλλά μου σπάσανε τα νεύρα (στα όρια της χειροδικίας..)
- Η μεγάλη έκπτωση που έχω στην HOL λόγω συνεργασίας με Voda (+ κάτι παραπάνω)
- Ότι έξω από το νέο σπίτι στα 25 μέτρα υπάρχει ενεργό νέο KV του ΟΤΕ , άρα θα έχουμε VDSL αν τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. (το site της HOL & του ΟΤΕ δείχνει διαθεσιμότητα VDSL)
Καλό μου κουράγιο, θα σας κρατήσω ενήμερους με το θρίλερ.
Η αίτηση έφυγε χτες, παρελήφθη και αναμένουμεΕπειδή το ρουτεράκι που δίνουν φαντάζομαι οτι είναι για τα μπάζα, μπορώ να χρησιμοποιήσω το Netgear DGN2000 που έχω τώρα ;
-
Μακάρι να σου πάνε όλα καλά Περιοχή;
Αν έκανες αίτηση για vdsl τότε θα σου στείλουν vdsl/adsl router οπότε δε θα μπορείς να δουλέψεις με το παλιό. Παρόλα αυτά μπορείς να έχεις το παλιό σου πάνω μέχρι να γίνει η αλλαγή.
-
Περιοχή : Μελίσσια. Οχι το καλύτερο μέρος για να εχεις ADSL. Με βαση τα λεγομενα 1-2 γειτόνων με HOL αναμένω ταχυτητες στα 7-8 Mbps. Οπότε θα δώ αν και κατά πόσον η γραμμή είναι σταθερή και αν προκύψει ανάγκη θα αιτηθώ VDSL.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον δεν θα το γλυτώσω τελικά και ισως πρέπει να το κάνω άμεσα τώρα που υπάρχει διαθεσιμότητα γιατι σε 1-2 μήνες κανείς δεν ξέρει τι θα παίζει..
-
Έσκασε μύτη το ρούτερ, πρωί-πρωί. (ZTE). Νομίζω ειναι η ίδια μπακατέλα με αυτό που δίνει ο ΟΤΕ
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;