-
Φιλοι γειά σας,
είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Αγγλία) και έχω κάποιες απορίες σχετικά με ένα αυτοκίνητο που σκεφτόμουν ν'αφήσω στην Ελλάδα ώστε να το κυκλοφορώ το καλοκαίρι (διακοπές) και κάθε δεύτερο μήνα που κατεβαίνω Ελλάδα για λίγες μέρες λόγω δουλειάς.
Ξέρω ότι με τις αγγλικές πινακίδες έχω δικαίωμα να το κυκλοφορώ 6 μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και για τους υπόλοιπους μπορεί να είναι ακινητοποιημένο είτε στο τελωνείο είτε στο χώρο μου, καταθέτοντας φυσικά τις πινακίδες.
Όμως, εάν το αυτοκίνητο είναι στην Ελλάδα, δε μπορώ να το περνάω το υποχρεωτικό ετήσιο αγγλικό ΚΤΕΟ και συνεπώς να πληρώνω τα αγγλικά τέλη κυκλοφορίας εδώ (χωρίς το ένα δεν μπορείς το άλλο), οπότε χωρίς ΚΤΕΟ και ΤΚ, η ασφάλειά μου ουσιαστικά ακυρώνεται και δεν μπορώ να κινήσω το αυτοκίνητο!!! Αν δηλαδή γίνει ατύχημα κι εγώ έχω δηλώσει το αυτοκίνητο εδώ ώς εκτός κυκλοφορίας (αλλιώς τρώω αυτόματο πρόστιμο), η ασφαλιστική δε θα με καλύψει με τίποτα.
Η απορία μου είναι η εξής- Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω προσωρινές ή κάποιου είδους ειδικές πινακίδες στην Ελλάδα ώστε να μπορώ να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας εκεί και να ασφαλίσω το αυτοκίνητο με κάποια ελληνική ασφαλιστική εταιρία για να είμαι νόμιμος; Απ'ότι έχω ρωτήσει με ξένες πινακίδες καμμία ελληνική ασφαλιστική δε μπορεί να εκδόσει ασφαλιστήριο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμβουλή σας!
-
Φιλοι γειά σας,
είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Αγγλία) και έχω κάποιες απορίες σχετικά με ένα αυτοκίνητο που σκεφτόμουν ν'αφήσω στην Ελλάδα ώστε να το κυκλοφορώ το καλοκαίρι (διακοπές) και κάθε δεύτερο μήνα που κατεβαίνω Ελλάδα για λίγες μέρες λόγω δουλειάς.
Ξέρω ότι με τις αγγλικές πινακίδες έχω δικαίωμα να το κυκλοφορώ 6 μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και για τους υπόλοιπους μπορεί να είναι ακινητοποιημένο είτε στο τελωνείο είτε στο χώρο μου, καταθέτοντας φυσικά τις πινακίδες.
Όμως, εάν το αυτοκίνητο είναι στην Ελλάδα, δε μπορώ να το περνάω το υποχρεωτικό ετήσιο αγγλικό ΚΤΕΟ και συνεπώς να πληρώνω τα αγγλικά τέλη κυκλοφορίας εδώ (χωρίς το ένα δεν μπορείς το άλλο), οπότε χωρίς ΚΤΕΟ και ΤΚ, η ασφάλειά μου ουσιαστικά ακυρώνεται και δεν μπορώ να κινήσω το αυτοκίνητο!!! Αν δηλαδή γίνει ατύχημα κι εγώ έχω δηλώσει το αυτοκίνητο εδώ ώς εκτός κυκλοφορίας (αλλιώς τρώω αυτόματο πρόστιμο), η ασφαλιστική δε θα με καλύψει με τίποτα.
Η απορία μου είναι η εξής- Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω προσωρινές ή κάποιου είδους ειδικές πινακίδες στην Ελλάδα ώστε να μπορώ να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας εκεί και να ασφαλίσω το αυτοκίνητο με κάποια ελληνική ασφαλιστική εταιρία για να είμαι νόμιμος; Απ'ότι έχω ρωτήσει με ξένες πινακίδες καμμία ελληνική ασφαλιστική δε μπορεί να εκδόσει ασφαλιστήριο.
-
Φιλοι γειά σας,
-
Το μόνο σίγουρο είναι οτι καμία ελληνική ασφαλιστική δεν ασφαλίζει όχημα με ξένες πινακίδες...Ειδικές ή προσωρινές πινακίδες -απόσο γνωρίζω- είναι μόνο οι ΔΟΚ-**** και δίνονται μόνο σε αυτοκίνητα εξωτερικού τα οποιά εισάγονται για να εκτελωνιστούν και να πάρουν ελληνικά νούμερο, δηλαδή αμφιβάλλω κατά πόσο το τελωνείο θα σου δώσει προσωρινές πινακίδες και μετά να πας και να πάρεις πίσω τις παλιές και του χρόνου ξανά το ίδιο....
Οπότε γιατί πολύ απλά και αφού είσαι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας, δεν βγάζεις το αυτοκίνητο Αγγλία να πάρεις MOT και ΤΑΧ για να το ασφαλίσεις και μετά να το ξαναφέρεις....Η πολύ πιο απλά εκτελώνισέ το να τελειώνεις
-
()
-
Ευχαριστώ για την απάντηση- το θέμα είναι ότι για να το γυρίζω Αγγλία, πέρα από το κόστος, είναι και το θέμα των χαμένων ημερών στο ταξίδι, θέλω τουλάχιστον 4 μερες για κάθε διαδρομή!!! Εκεί είναι το όλο νόημα, να μην τρώω τις διακοπές μου ανέβα κατέβα!!!
Κι όσον αφορά τον εκτελωνισμό αυτός θα γίνει, αλλά όταν μετοικήσω με το καλό στην Ελλάδα!!! Εξ'άλλου πως θα έχω αυτοκίνητο με μηδενική δήλωση εισοδήματος;
Κάτι πράσινες πινακίδες που είναι Ρ-ΧΧΧΧ, αυτές τι είναι; Κάποιος μου είχε πει ότι είναι προσωρινές από τελωνείο αλλά να τώρα τι να πιστέψω; Είπα να το διασταυρώσω εδώ με κανέναν ειδικό!!!!!
-
Απ' όσο ξέρω οι πινακίδες Ρ- είναι για ρυμουλκούμενα!
-
Οι πράσινες είναι για λίγους.
Τις έχουν οι Κύπριοι φοιτητές για όσο είναι φοιτητές.
Δεν ξέρω περισσότερα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι πράσινες είναι για λίγους.
Τις έχουν οι Κύπριοι φοιτητές για όσο είναι φοιτητές.
Δεν ξέρω περισσότερα.Eιναι για τους Ελληνες εξ αλλοδαπης που κυκλοφορουν για λιγο διαστημα μεσα στον χρονο στην Ελλαδα.Καταθετουν τις δικες τους πινακιδες στο τελωνειο και περνουν αυτες τις προσωρινες.
-
Άμα δηλώσεις Αλβανός δε θα έχεις κανένα πρόβλημα....
-
Bill33 thanks, θα το ψαξω πάλι στο τελωνείο τωρα που κατεβαίνω... εκτός αν ξέρεις ή εχεις κι άλλες πληροφοριες για να μην πάω εντελώς ψαρωμένος!!!
Αλβανός δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω, έτσι κι αλλιώς σε λίγα χρόνια αυτοί θα είναι η άρχουσα τάξη μιας και δε διαφέρουν και πολύ από τους πολιτικούς μας, τουλάχιστον είναι οι δύο κοινωνικές ομάδες που διακρίνονται στο σκαπουλάρισμα.
Κι επειδή για να γίνω πολιτικός για να την σκαπουλάρω θέλει λεφτά και βρωμιά, δε γίνομαι Αλβανός, μια χαρά τα λες!!!!!!!!!!!!
Χρήση ξένου αυτοκινήτου για 6 μήνες - απορίες