-
Θα ρίξω μια ματιά -και θα το πάω μερικά χιλιόμετρα για να δω πόσα ακριβώς πράγματα κάνει ταυτόχρονα - αλλά δεν νομίζω ότι ντουμανιάζει...Εκτός και αν μου κρύβεται, γιατί όλα τα μαλώνω αν καπνίζουν παράνομα!
Μαστρο-Σαρμαδάκη, σε ευχαριστώ πολύ! Τι φοβερό site είναι αυτό ωρέ;
-
funkyreverend είδες τι χάνεις αν δεν διαβάζεις το φίατ φόρουμ; (πέρνα κι από κει να γίνουμε πολλοί! )
Τα ευχαριστήρια σε corsair και BILL33!
-
Νέο πρόβλημα του Ιταλού ασθενή, μετά από πλήρες σέρβις και 2 αλλαγές αντλιών βενζίνης...μέσα σε ένα μήνα!!!
Παίρνει μπροστά, αλλά μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, σβήνει από μόνο του. Δεν δείχνει κάποιο λαμπάκι σχετικό με immobiliser ή κλειδάκι ή κάτι τέτοιο, παρά μόνο ένα κίτρινο λαμπάκι-μηχανή. Εννοείται ότι προσπάθησα να μαρσάρω μπας και μείνει ζωντανό, αλλά μετά από μια γκαζιά, σταμάτησε να ακούει και έσβηνε. Μετά από πολλές αλλεπάλληλες προσπάθειες, μύρισε και βενζίνη.
Immobiliser, κάποιο πρόβλημα με αντλία βενζίνης ή τίποτα άλλο; Το αυτοκίνητο δεν έχει συναγερμό να προσθέσω.
-
Προφανώς έχεις πρόβλημα για να ανάβει το λαμπάκι... Γιατί δεν περνάς από το συνεργείο να δεις τι βλάβη καταγράφει;
-
Ο λάμδα μπορεί να παρουσιάζει τέτοια κλινική εικόνα;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ο λάμδα μπορεί να παρουσιάζει τέτοια κλινική εικόνα;Τι γελας ρε?
Στο δικο μου οταν αναβε αυτο το λαμπακι ο λαμδα ηταν παντως...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προφανώς έχεις πρόβλημα για να ανάβει το λαμπάκι... Γιατί δεν περνάς από το συνεργείο να δεις τι βλάβη καταγράφει;Ρωτάω πρώτα εδώ, μήπως υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα και κάποια εξίσου γνωστή λύση. Αν πηγαίνεις στα τυφλά και μάλιστα σε αυτοκίνητο που δεν ξέρεις (γιατί από το Πούντο δεν ξέρω και πολλά), ο μηχανικός μπορεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι...στην τσέπη μου!
Το λαμπάκι ανάβει, αφού σβήσει ο κινητήρας και όχι όλη την ώρα. Αν ήταν ο λάμδα (ο οποίος πρέπει να μπήκε καινούριος πριν από 2 βδομάδες), κανονικά δεν θα έπρεπε να παίρνει και να σβήνει μετά από ελάχιστο χρόνο, έτσι δεν είναι;
Γενικά, μήπως ξέρετε τιμή για επαναπρογραμματισμό κλειδιού (εννοείται και καινούριο κλειδί) σε Πούντο χωρίς συναγερμούς; Επίσης, μήπως οι κάτοχοι Πούντο γνωρίζουν πόσα και τι κλειδιά παίρνει κάποιος μαζί με το αυτοκίνητο; Υπάρχει ένα μάστερ κλειδί και ένα βοηθητικό ή 2 ίδια ακριβώς; Το μυαλό μου στρέφεται προς immo, για αυτό...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γενικά, μήπως ξέρετε τιμή για επαναπρογραμματισμό κλειδιού (εννοείται και καινούριο κλειδί) σε Πούντο χωρίς συναγερμούς; Επίσης, μήπως οι κάτοχοι Πούντο γνωρίζουν πόσα και τι κλειδιά παίρνει κάποιος μαζί με το αυτοκίνητο; Υπάρχει ένα μάστερ κλειδί και ένα βοηθητικό ή 2 ίδια ακριβώς; Το μυαλό μου στρέφεται προς immo, για αυτό...
Αυτό παραμένει μυστήριο!
Στο δικό μου δεν κατάφεραν να περάσουν 2ο κλειδί, αλλά έχω μη εργοστασιακό συναγερμό.
Αυτό ενδέχεται να οφείλεται και στην μειωμένη ενδοκράνια μάζα των μηχανικών του συγκεκριμένου εξουσιοδοτημένου, όμως.
-
Προφανώς έχεις πρόβλημα για να ανάβει το λαμπάκι... Γιατί δεν περνάς από το συνεργείο να δεις τι βλάβη καταγράφει;
Ρωτάω πρώτα εδώ, μήπως υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα και κάποια εξίσου γνωστή λύση. Αν πηγαίνεις στα τυφλά και μάλιστα σε αυτοκίνητο που δεν ξέρεις (γιατί από το Πούντο δεν ξέρω και πολλά), ο μηχανικός μπορεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι...στην τσέπη μου!
Το λαμπάκι ανάβει, αφού σβήσει ο κινητήρας και όχι όλη την ώρα. Αν ήταν ο λάμδα (ο οποίος πρέπει να μπήκε καινούριος πριν από 2 βδομάδες), κανονικά δεν θα έπρεπε να παίρνει και να σβήνει μετά από ελάχιστο χρόνο, έτσι δεν είναι;
Κλειδια.... για να σου βγαλουν καινουργιο σε γενικες γραμμες (δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο επι αυτου), στελνουν το υπαρχον κλειδι στην Ιταλια για μια βδομαδουλα και επιστρεφει. Το ταξιδακι αυτο κοστιζει κανα 100ευρω.... αυτα πριν 2 χρονια. Ενα κλειδι ειναι με τηλεχειρισμο και το αλλο χωρις. Δεν εχει αλλα κλειδια. Τελος παντων, αυτα που αναφερεις δεν εχουν να κανουν με κλειδια.
Απο την εως τωρα εμπειρια παντως με το service του Εσκιαδη, ειναι πως 'δεν βρισκουμε βλαβη, δεν χρεωνουμε.... και αμα βρουμε αναφέρουμε πρωτα τι ειναι... και αν θελει ο πελατης...' Μην φοβασαι να το πας... θα σου ριξουν πρωτα βαζελινη, δεν θα καταλαβεις τιποτα. Αν πας, ζητα στην υποδοχή να μιλησεις με τον Σακη (ειναι αρχιμηχανικος εκει... ενας φαλακρος) Εξηγησε τι συμβαινει, βασικα γραψε αναλυτικα εκτυπωσε σε ενα χαρτι τι ακριβως συμβαινει και δωστο... ετσι για καλυτερη συνεννοηση.
Αμα παντως σου μυριζει βενζινη... για σηκωσε τα πισω καθισματα και δες μηπως πλημμυρισες με βενζινες.
-
νταμπλ ποστ
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κλειδια.... για να σου βγαλουν καινουργιο σε γενικες γραμμες (δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο επι αυτου), στελνουν το υπαρχον κλειδι στην Ιταλια για μια βδομαδουλα και επιστρεφει. Το ταξιδακι αυτο κοστιζει κανα 100ευρω.... αυτα πριν 2 χρονια. Ενα κλειδι ειναι με τηλεχειρισμο και το αλλο χωρις. Δεν εχει αλλα κλειδια. Τελος παντων, αυτα που αναφερεις δεν εχουν να κανουν με κλειδια.Απο την εως τωρα εμπειρια παντως με το service του Εσκιαδη, ειναι πως 'δεν βρισκουμε βλαβη, δεν χρεωνουμε.... και αμα βρουμε αναφέρουμε πρωτα τι ειναι... και αν θελει ο πελατης...' Μην φοβασαι να το πας... θα σου ριξουν πρωτα βαζελινη, δεν θα καταλαβεις τιποτα. Αν πας, ζητα στην υποδοχή να μιλησεις με τον Σακη (ειναι αρχιμηχανικος εκει... ενας φαλακρος) Εξηγησε τι συμβαινει, βασικα γραψε αναλυτικα εκτυπωσε σε ενα χαρτι τι ακριβως συμβαινει και δωστο... ετσι για καλυτερη συνεννοηση.
Αμα παντως σου μυριζει βενζινη... για σηκωσε τα πισω καθισματα και δες μηπως πλημμυρισες με βενζινες.
Thanks για τις πληροφορίες! Τελικά, δεν μυρίζω κλειδί-immobiliser, αλλά κάτι στο σύστημα καυσαερίων...το αυτοκίνητο πήρε μπροστά μετά από αρκετή ώρα που το αφήσαμε ήσυχο, πήγε μια διαδρομή ενός τετάρτου και στο παρκάρισμα (το καταγγέλλω, ο adis4gr δεν μπορεί να παρκάρει, του σβήνει! ) δεν ξαναπήρε μπροστά μετά! Επίσης, στο γκάζι ακούγονταν και μπερδεματάκια από την εξάτμιση. Άρα, τα περί κλειδιού-κωδικών που μας είχαν πει, είναι μάλλον μπούρδες...Το πρόβλημα είναι ότι άλλαξε όλο το σύστημα της εξάτμισης και το πρόβλημα ουσιαστικά δεν λύθηκε.
Τα νεύρα μου με το ιταλάκι...λες και το καταράστηκαν...
-
Απο αισθητήρας στροφών μέχρι και εγκέφαλος για το Punt-άκι.
Φιλική συμβουλή: ΜΗΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Αντάλλαξε το με 80άρι.
Αν θες μπορώ να το δω και να σου πω τι έχει.
PM. και το κανονίζουμε.
-
Λοιπόοοον, σήμερα ο Ιταλός Ασθενής επισκέφτηκε ιατρείο...
Διάγνωσις ιατρού: 'Κατ'αρχάς, το λαμπάκι είναι αντλία βενζίνης. Χτες που βάλατε βενζίνη, είχε μέσα υγρασία (σταγόνα νερού) που η αντλία δεν μπορούσε να τη στείλει για κάψιμο. Τώρα που μπόρεσε κουτσά-στραβά να την κάψει, δεν έχει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο. Πήρε μπροστά και 3-4 φορές συνεχόμενες. Να το χρησιμοποιείτε άφοβα.'
Θεραπεία: Καμιά απολύτως. Το αυτοκίνητο 'αυτο-θεραπεύτηκε'.
Πιθανά φάουλ:
-
Το αυτοκίνητο παρουσίαζε και πριν να βάλουμε βενζίνη πρόβλημα με την εκκίνησή του, για αυτό και είχαμε πάρει την διάγνωση που αφορούσε πρόβλημα στο κωδικό του κλειδιού.
-
Το αυτοκίνητο δεν πρόλαβε να ζεσταθεί από τη διαδρομή σπίτι-συνεργείο, οπότε δεν ξέρουμε αν παίρνει μπροστά ενώ ο κινητήρας είναι σχετικά ζεστός. Χθες που πρόλαβε να ζεσταθεί, μόλις έσβησε από χαζο-σύμπλεξη, μετά δεν ξανάπαιρνε. Όπως και την πρώτη φορά που εμφανίστηκε.
-
Το αυτοκίνητο δεν μπήκε σε διαγνωστικό και η ατάκα 'το κίτρινο λαμπάκι μηχανής είναι πρόβλημα στην αντλία βενζίνης' μου ακούγεται μπακαλίστικο. Ένα λαμπάκι που δείχνει μηχανή, ασχολείται μόνο με το αν λειτουργεί η αντλία βενζίνης;
-
Δεν έγινε καμιά θεραπεία και ως εκ τούτου είναι λογικό να φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις...και αν σου μείνει (Λόττο φάση);
Puntofato
Thanks για τις οδηγίες, να περιμένεις σύντομα επίσκεψή μου, για το Punto ή όχι!Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη συνεισφορά τους και αναμένω καμιά σκέψη!
-
-
funkyreverend, αυτό που εννοούσε μάλλον είναι ότι ήταν θέμα ψεκασμού. Δλδ δεν το συνέδεσε στο διαγνωστικό;
-
Εδώ ο 'γιατρός' είπε πως φταίει το κλειδί, το διαγνωστικό τον μάρανε...
-
Ιδιο αυτοκίνητο πενταετίας, 2 μήνες μετά από μεγάλο service με ιμάντες. Στην εθνική και ανάβει το κίτρινο προειδοποιητικό, αυτό με τη μηχανή. Σβήνει μετά από λίγο, αναβοσβήνει με ρυθμό φλας κανά 3άρι φορές και έκτοτε παραμένει σβηστό. Διαβάζω το manual και εξ όσων βλέπω μπορεί να θέλει από πέταμα μέχρι ξεμάτιασμα. Κανένας με ιδέες ?
-
Λοιπόοοον, σήμερα ο Ιταλός Ασθενής επισκέφτηκε ιατρείο...Διάγνωσις ιατρού: 'Κατ'αρχάς, το λαμπάκι είναι αντλία βενζίνης. Χτες που βάλατε βενζίνη, είχε μέσα υγρασία (σταγόνα νερού) που η αντλία δεν μπορούσε να τη στείλει για κάψιμο. Τώρα που μπόρεσε κουτσά-στραβά να την κάψει, δεν έχει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο. Πήρε μπροστά και 3-4 φορές συνεχόμενες. Να το χρησιμοποιείτε άφοβα.'
Θεραπεία: Καμιά απολύτως. Το αυτοκίνητο 'αυτο-θεραπεύτηκε'.
Πιθανά φάουλ:
-
Το αυτοκίνητο παρουσίαζε και πριν να βάλουμε βενζίνη πρόβλημα με την εκκίνησή του, για αυτό και είχαμε πάρει την διάγνωση που αφορούσε πρόβλημα στο κωδικό του κλειδιού.
-
Το αυτοκίνητο δεν πρόλαβε να ζεσταθεί από τη διαδρομή σπίτι-συνεργείο, οπότε δεν ξέρουμε αν παίρνει μπροστά ενώ ο κινητήρας είναι σχετικά ζεστός. Χθες που πρόλαβε να ζεσταθεί, μόλις έσβησε από χαζο-σύμπλεξη, μετά δεν ξανάπαιρνε. Όπως και την πρώτη φορά που εμφανίστηκε.
-
Το αυτοκίνητο δεν μπήκε σε διαγνωστικό και η ατάκα 'το κίτρινο λαμπάκι μηχανής είναι πρόβλημα στην αντλία βενζίνης' μου ακούγεται μπακαλίστικο. Ένα λαμπάκι που δείχνει μηχανή, ασχολείται μόνο με το αν λειτουργεί η αντλία βενζίνης;
-
Δεν έγινε καμιά θεραπεία και ως εκ τούτου είναι λογικό να φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις...και αν σου μείνει (Λόττο φάση);
Μ@λ@κίες σου είπε.... STOP
Ο άνθρωπος είναι άσχετος. STOP
Φέρτο όποτε θες. STOP -
-
Λοιπόοοον, σήμερα ο Ιταλός Ασθενής επισκέφτηκε ιατρείο...Διάγνωσις ιατρού: 'Κατ'αρχάς, το λαμπάκι είναι αντλία βενζίνης. Χτες που βάλατε βενζίνη, είχε μέσα υγρασία (σταγόνα νερού) που η αντλία δεν μπορούσε να τη στείλει για κάψιμο. Τώρα που μπόρεσε κουτσά-στραβά να την κάψει, δεν έχει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο. Πήρε μπροστά και 3-4 φορές συνεχόμενες. Να το χρησιμοποιείτε άφοβα.'
Τα χόντα όταν δεν παίρνουν μπρος ζεστά και παίρνουν μόλις κρυώσουν, είναι κλασικό σύμπτωμα ρελέ (main relay). Όταν γυρνάς το κλειδί στο διακόπτη και προσέξεις, ΔΕΝ ακούγεται η αντλία βενζίνης.
-
Το δικό μου αυτοκίνητο μια Lancia Beta 1600
μοντ. 78 όποτε έκανε διακοπές στη λειτουργία του
η εύκολη λύση κάθε μάστορα που σέβεται τον εαυτό του
ήταν ότι είχε πρόβλημα η τρόμπα βενζίνης!
Πρέπει να μου έχουν πει να την αλλάξω τουλάχιστον 4-5
φορές!!! Πάντα ήταν κάτι άλλο βέβαια συνήθως πολύ απλό.
Από καπάκι διανομέα (πρόσφατα) μέχρι βουλωμένα ζιγκλέρ.
Η τρόμπα βενζίνης για την ιστορία δεν έχει αλλαχτεί ποτέ
28 χρόνια και 17 μέρες μέχρι τώρα!
Άλλη τεχνολογία αυτοκινήτου βέβαια αλλά η νοοτροπία
των μαστόρων ίδια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λοιπόοοον, σήμερα ο Ιταλός Ασθενής επισκέφτηκε ιατρείο...
Διάγνωσις ιατρού: 'Κατ'αρχάς, το λαμπάκι είναι αντλία βενζίνης. Χτες που βάλατε βενζίνη, είχε μέσα υγρασία (σταγόνα νερού) που η αντλία δεν μπορούσε να τη στείλει για κάψιμο. Τώρα που μπόρεσε κουτσά-στραβά να την κάψει, δεν έχει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο. Πήρε μπροστά και 3-4 φορές συνεχόμενες. Να το χρησιμοποιείτε άφοβα.'
Τα χόντα όταν δεν παίρνουν μπρος ζεστά και παίρνουν μόλις κρυώσουν, είναι κλασικό σύμπτωμα ρελέ (main relay). Όταν γυρνάς το κλειδί στο διακόπτη και προσέξεις, ΔΕΝ ακούγεται η αντλία βενζίνης.
Να υπενθυμίσω ότι το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά, αλλά μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, όσο γκάζι και να πατούσες, σταματούσε να σε ακούει, και έσβηνε. Όχι ότι δεν έπαιρνε καθόλου...Αλλάζει καθόλου την σκέψη σου;
Τυπική συμπεριφορά immobiliser είναι (το να παίρνει και να σβήνει με δική του βούληση σε ελάχιστο χρόνο), αλλά δεν ξέρω αν φταίει αυτό ή είναι κάτι με παρόμοιο σύμπτωμα.
Puntofato, μου άρεσε το τηλεγράφημα!!! Έχε με στα υπόψη σου!!!
Ο Ιταλός Ασθενής (Fiat Punto II 60HP)