-
Κατά την γνώμη μου το σωστό, ποιοτικό πόσιμο νέρο αποτελεί βασικό παράγοντα ποιότητας ζωής σε μια πόλη!!!!!
Μπορείτε να καταθέσετε την γνώμη σας για την ποιότητα του νερό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας???? -
Κατά την γνώμη μου το σωστό, ποιοτικό πόσιμο νέρο αποτελεί βασικό παράγοντα ποιότητας ζωής σε μια πόλη!!!!!
Μπορείτε να καταθέσετε την γνώμη σας για την ποιότητα του νερό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας???? -
Ένα φίλτρο δεν βλάπτει. Ακόμα κι αν γενικά το νερό είναι καλό, δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι οι σωλήνες στη γειτονιά ή την πολυκατοικία σου.
Πολύ μάπα είναι το νερό στο Ηράκλειο Κρήτης απ' όσο ξέρω (πολλά άλατα). -
Εγώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πίνω της βρύσης, στο Μεσημέρι, το χωριό που μετακόμίσαμε με γονείς πάλι της βρύσης.
Μπορεί να κάνω βλακεία, αλλά με τον τρόπο αποθήκευσης των εμφιαλωμένων στα μαγαζιά δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσω να αγοράζω μπουκάλια...
-
Παντα νερο βρυσης (Αλεξανδρουπολη και Αθηνα) αλλα μια φορα που πηγα Ηρακλειο, δεν πινοταν ρε παιδια
-
Το νερό της Αλεξ/πολης έχει μια περίεργη γεύση, αλλά συνηθίζεται! Και έχει και πολλά άλατα...
Δεν παίρνω εμφιαλωμένα γιατί πολύ βαριέμαι και ξεχνάω...
Το νερό της Έδεσσας μου φαίνεται πολύ καλό!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το νερό της Αλεξ/πολης έχει μια περίεργη γεύση, αλλά συνηθίζεται! Και έχει και πολλά άλατα...ειναι η γευση της ποιοτητας
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Το νερό της Αλεξ/πολης έχει μια περίεργη γεύση, αλλά συνηθίζεται! Και έχει και πολλά άλατα...
ειναι η γευση της ποιοτητας
-
Στην Εδεσσα είναι που έχουν όλη μέρα τις βρύσες τους ανοιχτές;
-
Πείτε λίγο για τα φίλτρα! Σήμερα το πρωί πήγα και ρώτησα. Υπάρχουν μόνιμες λύσεις με δεξαμενες και αλλαγή φίλτρου κάθε 3 χρόνια με κόστος 700 Ευρώ με τοποθέτηση. Το χρησιμοποιείς μόνο για πόσιμο για μεγαλύτερη διάρκεια του φίλτρου.
Υπάρχει βέβαια και φίλτρο με 20
-
[quote='cmarin']Πείτε λίγο για τα φίλτρα! Σήμερα το πρωί πήγα και ρώτησα. Υπάρχουν μόνιμες λύσεις με δεξαμενες και αλλαγή φίλτρου κάθε 3 χρόνια με κόστος 700 Ευρώ με τοποθέτηση. Το χρησιμοποιείς μόνο για πόσιμο για μεγαλύτερη διάρκεια του φίλτρου.
Υπάρχει βέβαια και φίλτρο με 20
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Στην Εδεσσα είναι που έχουν όλη μέρα τις βρύσες τους ανοιχτές;Γιατί; Λογαριασμούς δεν πληρώνουμε;
-
Το νερό του Ηρακλείου δεν πίνεται! Απλά δεν είναι πόσιμο, όχι ότι είμαστε εμείς παράξενοι. Μάλιστα, καλό είναι να μην μαγειρεύετε καν με αυτό το νερό. Εμείς εμφιαλωμένο όταν μέναμε Ηράκλειο. Τώρα, εδώ που έχουμε μετακομίσει, παίρνουμε νερό από έναν πιο κοντινό Δήμο, μέσω βέβαια του δικτύου της ΔΕΥΑΗ. Το νερό είναι τέλειο, το έχει ζητήσει για να καταλάβετε η EVIAN αλλά πήραν τα @@ τους, αλλά η δεξαμενή μας δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη και έτσι, πάλι εμφιαλωμένο. Ο λόγος για τον οποίο δεν μου εμπνέει η δεξαμενή εμπιστοσύνη είναι ότι χωράει περίπου 20 κυβικά νερό και αυτό καταναλώνεται από 4 άτομα. Όπως αντιλαμβάνεστε, μένει στάσιμο για αρκετό καιρό, όχι και ότι καλύτερο για νερό. Επίσης, το καπάκι της δεξαμενής ανοίγει εύκολα και όποτε ανοίγει, όλο και κάτι θα πέσει μέσα (φύλλα, μικροσκουπιδάκια κτλ). Έτσι, εμφιαλωμένο και είμαι οκ.
Στο Βόλο επίσης έπινα εμφιαλωμένο! Το νερό τους είναι ΓΤΠ!!! Και η πλάκα είναι ότι εκεί το πίνουν!
-
Πρέπει να ήταν κάποιο χωριό κοντα στην Εδεσσα αν δεν κανω λάθος για το οποίο είχα δει ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση πριν από κάτι χρόνια και υποτίθεται οτι επειδή έχουν μπόλικο τρεχούμενο νερό το αφήνουν να τρέχει αβέρτα και μάλιστα το καλοκαίρι βάζουν τα καρπούζια μέσα στο νεροχύτη αντί για το ψυγείο
Λες να ήταν αλλού;
Λες να ήταν μούφα το ρεπορτάζ;
Λες να το είδα στον ύπνο μου; -
Και στον Βολο γτπ;
Που εχουν κοντα το Πηλιο κτλ; -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πρέπει να ήταν κάποιο χωριό κοντα στην Εδεσσα αν δεν κανω λάθος για το οποίο είχα δει ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση πριν από κάτι χρόνια και υποτίθεται οτι επειδή έχουν μπόλικο τρεχούμενο νερό το αφήνουν να τρέχει αβέρτα και μάλιστα το καλοκαίρι βάζουν τα καρπούζια μέσα στο νεροχύτη αντί για το ψυγείο
Λες να ήταν αλλού;
Λες να ήταν μούφα το ρεπορτάζ;
Λες να το είδα στον ύπνο μου;Πρώτη το φορά το ακούω, τι να σου πω...
Τι βάζεις στον καφέ σου το πρωΐ;
-
cmarin
υπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες. Αυτά που μπαίνουν πάνω στη βρύση, κοστίζουν λιγότερο αλλά θέλουν αλλαγή συχνότερα, άρα σε βάθος χρόνου κοστίζουν περισσότερο. Κι αυτά που μπαίνουν πάνω ή κάτω από τον πάγκο, είναι πιο ογκώδη αλλά οικονομικά συμφέρουν περισσότερο (τέτοιο έχω).
Τα πρώτα θέλουν αλλαγή φίλτρου κάθε 2-2,5 μήνες, τα άλλα κάθε 6-8 μήνες. Για συσκευή + φίλτρο είχα δώσει 100 ευρώ.
Το κόστος του φίλτρου εξαρτάται από το τι συγκρατεί. Τα φθηνά για τα μικρά κοστίζουν 5 ευρώ, τα πιο ακριβά φτάνουν τα 15+ αλλά κρατάνε μέχρι και αμίαντο (αγγούρι η συγκράτησή του λόγω του εξαιρετικά μικρού μεγέθους των σωματιδίων). Για τα μεγάλα εμένα μου κόστισε το φίλτρο 35 ευρώ, κρατάει χώμα-εντομοκτόνα-βαρέα μέταλλα-χλώριο, αλλά αμφιβάλλω για τον αμίαντο, την επόμενη φορά θα το ψάξω περισσότερο για φίλτρο που να κρατάει ακόμα περισσότερα. Το νερό πάντως είναι πιο 'νόστιμο' (και μόνο που του λείπει το χλώριο αρκεί). Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για πόση-μαγείρεμα καθώς και για το πλύσιμο τροφίμων. -
Μάνο ευχαριστώ, κάποια μάρκα φίλτρου?
-
Στην Αθήνα πίνουμε πάντα νερό βρύσης.
Στην Πάτρα όπου σπουδάζω εδώ και 4 χρόνια πίνω μόνο εμφιαλωμένο νερό. Είναι απίστευτη η ποσότητα αλάτων και γενικότερα μη επιθυμητών ουσιών που έχει μέσα το νερό της βρύσης. Στο πρώτο έτος είχαμε κάνει μια δοκιμή με ένα φίλο μου τοποθετώντας ένα καλό φίλτρο στη βρύση και 2 βδομάδες μετά που το ανοίξαμε είχε αποκτήσει στρώση ουσιών. Το τραγικό είναι ότι βρήκαμε μέσα μέχρι και πετραδάκια, τα οποία θα είχαμε πιεί υπό άλλες συνθήκες.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΕΤΕ???