-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κάποτε οι δάσκαλοι είχαν ένα επίπεδο γνώσεων. Οι σημερινοί νεοδιορισθέντες, με τις αστείες διαδικασίες εξετάσεων, πρακτικών κλπ. καταφέρνουν μόνο γέλιο να προκαλούν. Ρωτήστε φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτους παιδαγωγικών σχολών, να μάθετε επίπεδο εκπαίδευσης, εξετάσεων και συνολικών γνώσεων. Όσοι είναι να κάνετε σύντομα παιδιά, θα αντιληφθείτε κάτι, δεν μπορεί...
Μιλάει για προπτυχιακούς ο skullone, οπότε τους βρίσκεις και σε μεγάλα αστικά κέντρα, μια που εκεί έχει παιδαγωγικές σχολές. [b]Πάντως γενικά δεν πρόκειται να βρεις δάσκαλο, φοιτητή τελευταίων ετών που να γνωρίζει οτιδήποτε γύρω από Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία. Από γλώσσα τα καταφέρνουν καλύτερα, αλλά πάλι δεν ξεχωρίζουν σε καμιά περίπτωση. Γενικές γνώσεις για ανέκδοτα..[/b].
Κάποτε οι δάσκαλοι είχαν ένα επίπεδο γνώσεων : Τους έδιναν το (V) και το ( R ) και τους ζητούσαν να βρουν το (Ι). Εάν το έβρισκαν πέρναγαν τη Φυσική με «10» .Τότε ήταν σχετικοί...
Τώρα κάνουν τη Φυσική των D. Halliday & R. Resnick και μαθήματα όπως :
-Περιβαλλοντικές Επιστήμες
-Διδακτική των Φυσικών Επιστημών
-Ιστορική εισαγωγή στις βασικές έννοιες και Θεωρίες της Φυσικής
-Ο Γραμματισμός στις Φυσικές Επιστήμες και στην Τεχνολογία
-Η Διδασκαλία βασικών εννοιών Αστρονομίας και Επιστημών Γης
-Η Φυσική μέσα από το Πείραμα
-Το Μουσείο ως χώρος εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες
-Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών σε περιβάλλον Τ.Ε.Π.
…είναι προφανώς άσχετοι.Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα Μαθηματικά και στη Χημεία. Λυπάμαι αλλά «Χαοτικά Μαθηματικά» και Ανόργανη Χημεία δεν έχουν προβλεφθεί για το Δημοτικό Σχολείο… για να ικανοποιηθείς κι εσύ που προφανώς τα παίζεις στα δάχτυλα...
Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι ένα 10χρονο θα χρειαστεί σε αυτή τη φάση της ζωής του το θεώρημα του Carnot …είσαι αλλού
Επίσης εάν νομίζεις ότι ένας δάσκαλος κάθεται απέναντι από ένα μαθητή και προσπαθεί να του «γεμίσει το κεφάλι» είσαι άλλού (για ακόμη μια φορά…)
Κάποτε οι «σχετικοί δάσκαλοι» πλάκωναν τα παιδιά στο ξύλο για να μη γράφουν με το αριστερό, μάλλον επειδή οτιδήποτε «αριστερό» ήταν απαγορευμένο…
Ένα παιδί δε θα χρειαστεί από το δάσκαλό του να του παραγοντοποιήσει το τριώνυμο στην Δ’ Δημοτικού αλλά σίγουρα θα χρειαστεί ο δάσκαλός του να γνωρίζει επαρκώς τη «Γνωστική Ψυχολογία» ένα μάθημα που μέχρι πριν από 15-20 χρόνια ήταν άγνωστο στην Ελλάδα. Το «πώς» δηλαδή μαθαίνει ένα παιδί και δεν έχει γίνει ούτε μια έρευνα για αυτό στην Ελλάδα .Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί, εσύ τι γέλιο προκαλείς γράφοντας αυτά που γράφεις;;
Και εν πάση περιπτώσει αυτό που έγραψε ο “skullone” διάβασες; Το πήρες καθόλου υπόψη σου;
Κάτι για «του καθενός την καμπούρα» λέει και είναι ένα από τα σοβαρά ποστ που έχω διαβάσει τα σχεδόν 4 χρόνια που είμαι εδώ.
Κοίτα πρώτα την πάρτη σου και μετά έχεις καιρό να σώσεις και την Παιδεία στην Ελλάδα που πάει κατά διαόλου και να προτείνεις ένα καλύτερο σύστημα εξετάσεων στα Παιδαγωγικά Τμήματα…Και επειδή , δεν έχεις μυρωδιά από επιστήμες της Αγωγής, ένας δάσκαλος για να σταθεί και για να είναι επαρκής στο αντικείμενό του πρέπει να γνωρίζει :
Τη Συστηματική, Ιστορική και Συγκριτική διάσταση των Παιδαγωγικών Επιστημών και της Εκπαίδευσης
-
Τη Φιλοσοφία της Παιδείας και της Δεοντολογίας του παιδαγωγικού έργου
-
Τη Μεθοδολογία των Επιστημών της Αγωγής
-
Την Οδηγητική και Μαθησιακή παρέμβαση, από τους ενδοσχολικούς παράγοντες της αγωγής
-
Τη μελέτη και έρευνα των θεμάτων αγωγής του ειδικού παιδιού, που είναι απαραίτητες για τη γνώση και αγωγή και του μη ειδικού παιδιού
-
Τη μελέτη της προσωπικότητας και των προβλημάτων που δημιουργεί ο εκπαιδευτικός ρόλος τόσο στο Δάσκαλο, όσο και στο Μαθητή, καθώς και η επίτευξη της μεταξύ τους παιδαγωγικής σχέσης
-
Τη μελέτη και ανάλυση του παιδαγωγικού περιεχομένου και της μεθοδολογίας σύγχρονων εξωσχολικών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων
Και βέβαια κάμποσα άλλα που για σένα είναι «ψιλά γράμματα» και θα τα βρεις εδώ :
http://www.upatras.gr/educationΈνας δάσκαλος έχει πολλά περισσότερα να κάνει από το «να μεταβιβάσει γνώση», όπως συνηθίζεται κακώς να λέγεται,διότι δεν ξέρω εάν το έμαθες αλλά ο σκύλος του Παβλοφ ψόφησε...
Ένας τέτοιος δάσκαλος, εσένα και κάτι σαν κι εσένα, σας…έχει για breakfast -
-
TRAVELLER, προκαλώ γέλιο με αυτά που γράφω. Επίσης οι σημερινοί (του κουτιού) δάσκαλοι μου προκαλούν γέλια, ακούω θέματα εξετάσεων και παθαίνω εγκεφαλικό. Φυσικά, η δική μου επιστήμη (Οικονομική) και αυτή σαφέστατα έχει προβλήματα στο θέμα της εκπαίδευσης και στον τομέα εφαρμογής της, όπως όλες οι επιστήμες. Το πρόβλημα με τα παιδαγωγικά κατά τη γνώμη μου είναι η αγορά εργασίας στον τομέα. Το να κάτσω και να αναλύσω πλήρως, μου φαίνεται τελείως ανούσιο, μια που θα επαναλάβω πολλά από τα πράγματα που αναφέρθηκαν. Και δεν θα αναλωθώ σε προσωπικές επιθέσεις, να είσαι σίγουρος.
Εγώ δεν έγραψα ότι είμαι καλύτερος από τους δασκάλους, το όλο μου θέμα είναι να μην θεωρούν οι δάσκαλοι τους υπόλοιπους ηλίθιους. Και για να ανεβαίνουν τόσο ψηλά οι Παιδαγωγικές Σχολές μέσα σε ελάχιστα χρόνια, σημαίνει ότι κάτι προβληματικό παίζει στη Συνολική Αγορά Εργασίας και στη συγκεκριμένη τμηματική Αγορά Εργασίας. Και επειδή όλες οι αγορές υπακούν σε συγκεκριμένους νόμους και ενεργούν σε αυτές κάποιες δυνάμεις, να είσαι σίγουρος ότι αυτές θα ισορροπήσουν την κατάσταση, πλην διοικητικής παρέμβασης. Αν η διοικητική παρέμβαση πετύχει, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι θα νιώσουμε ηλίθιοι.
Αυτά και γεια από μένα, γιατί δεν έχω όρεξη να κουράσω κανέναν εδώ μέσα και φυσικά να πλακωθώ. Θα παρακολουθώ πάντως να δω με τι άλλα πράγματα θα πάθω σοκ.
-
greo
ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ είχε κάποτε ηγέτη, αλλά μας άφησε πριν καμμια 10αριά χρόνια...
Επίσης - απαντώ με βάση αυτό που θεωρω ότι εννοεί ο Μανος - σχετικά με τις κινητοποιήσεις, τις καταδικάζουμε γιατί γίνονται γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στην επάρατο (!!) (όρος του ηγέτη ηταν αυτός) δεξιά, γιατί γίνονται με τον τρόπο που γίνονται, γιατί όπως είπε και ο ratanplan αφήνουν τα παιδιά στη μοιρα τους, γιατί οι απαιτήσεις τους είναι ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ και γιατί ΜΟΝΟΙ τους 'στιγματίζονται' με τις κόκκινες σημαίες... Επίσης, δεν νομίζω ο Μανος να κατηγόρησε τους εργαζόμενους , γιατί εκτός από τους δημοσιο-κυφήνες , υπάρχουν και οι ιδωτικοί υπάλληλοι που φτήνουν αίμα στις δουλειες τους και ΔΕΝ παίρνουν 1400 € και να δουλεύουν 9 μήνες το χρόνο....Petros
Η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες δεν είναι φοροαπαλλαγή. Είναι μέτρο ανάπτυξης και τόνωσης της οικονομίας.
[Η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη , αν θες την κάνουμε αλλου]Αυτό που πρέπει να γίνει , είναι αυτό που λέτε όλοι 'Καταμερισμός του πλούτου' . Χρειαζεται ΛΙΓΟΤΕΡΟ κράτος αλλά ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ με σαφείς διαδικασίες και ΚΑΝΟΝΕΣ υγιους ανταγωνισμού.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να μαζέψει τα Ευρώ που ψάχνει από τους μεγαλοδικηγόρους, τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους μεγαλοκαλλιτέχνες και να αφήσει τις επιχειρήσεις να δουλέψουν - γιατί είτε σας αρέσει είτε όχι - αυτές δημιουργούν πλούτο... Πλούτος από το πουθενά ΔΕΝ υπάρχει, ο οποίος θα μοιράζεται αφειδώς στον 'λαό'. Αυτό έκανε ο μεγάλος ηγέτης και τώρα (και για πολλά χρόνια ακόμα) θα πληρώνουμε το 'κοινωνικό κράτος' και το 'κράτος πρόνοιας' του 'μεγαλύτερου ηγέτη' , όπως επίσης τις βίλλες όλων των σοσιαληστών που των πλησιωναν , τις πληρωμένες ψήφους των 'αφθόρμητων¨' ψηφοφόρων του , τα δωράκια στους 'επιχειρηματίες' που τους κρατήσουν τόσα χρόνια στην εξουσία και άααααλλα πολλά...
Το 2007 θα δανειστούμε 37 δις ευρώ για να πληρώσουμε ΤΟΚΟΥΣ δανείων προηγούμενων ετών... Χρωστάμε το 112% του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουμε ... Αν αυτά δεν σας λένε τίποτα, τότε μπορείτε να αναζητήσετε΄'λυσεις' δοκιμασμένες σε χώρες της Ασίας....ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν λέω σε καμμία περίπτωση να τα πληρώσει ο απλός κοσμάκης, ο εργάτης, ο εργαζόμενος και τα μεγάλα κεφάλια να μείνουν απ'εξω. ΟΛΟΙ θα πρεπει να πληρωσουν , στο ποσοστό που τους αναλογεί.
Asimov
Τα μαθηματικά σου όντως μπορεί να μην είναι τόσο καλά, αφού οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΡΑΔΕΣ που προτρέπουν τους καθηγητές, εργάτες, εργαζομένους να απεργήσουν δεν έχουν να χάσουν τίποτα γιατί αυτοί ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...
Η απεργία σαφώς και είναι δικαίωμα του εργαζομένου, μόνο που - αν μπορούσατε να σκεφτείτε ψυχραιμα - θα διαπιστώνατε ότι τις τελευταίες δεκαετίες με τους τρόπους κινητοποιήσεων, τις κομματικές παρεμβασεις, τις παράλογες και ΟΥτοπικές απαιτήσεις, οι συνδικαληστές μάλλον ΚΑΚΟ έχουν κάνει στους εργαζόμενους παρά καλό...TRAVELLER
...δικό μου το λάθος με το quote... -
Ο Παπανδρεου μας κατεστρεψε ειναι η αληθεια,αντι να δουλευουμε δεκα ωρες την ημερα απο τα 5 μας για ενα κομματι ψωμι,γιναμε ανθρωποι.
Αντι να πλουτιζουν 10 νοματαίοι και 5 κουμπαροι, ολοι φτιαξαμε σπιτια.Τωρα θα ειχαμε πολυ ωραιους δεικτες και μηδεν δανεισμο.Βεβαια θα ειχαμε μεσο ορο ζωης τα 50 και θα ειμασταν αναλφάβητοι,αλλα δεν πειραζει,σημασια εχει να ευημερουν οι δεικτες και να ειναι χαμηλα ο δανεισμος.Δειτε στην Κινα με τους γ@ματους δεικτες τι ωραια περνανε....
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Asimov
Τα μαθηματικά σου όντως μπορεί να μην είναι τόσο καλά, αφού οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΡΑΔΕΣ που προτρέπουν τους καθηγητές, εργάτες, εργαζομένους να απεργήσουν δεν έχουν να χάσουν τίποτα γιατί αυτοί ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...
Η απεργία σαφώς και είναι δικαίωμα του εργαζομένου, μόνο που - αν μπορούσατε να σκεφτείτε ψυχραιμα - θα διαπιστώνατε ότι τις τελευταίες δεκαετίες με τους τρόπους κινητοποιήσεων, τις κομματικές παρεμβασεις, τις παράλογες και ΟΥτοπικές απαιτήσεις, οι συνδικαληστές μάλλον ΚΑΚΟ έχουν κάνει στους εργαζόμενους παρά καλό...Προσωπικα σκεφτομαι πολυ ψυχραιμα. Περισσοτερο ψυχραιμα απ' οσο δικαιολογει η αφελεια των επιχειρηματων που διαβαζω και τα λογικα αλματα - κοπιες επικοινωνιακων ελιγμων.
Επισης αποφευγω το τσουβαλιασμα. 'Συνδικαλησταραδων' και συνδικαλιστων, 'κηφηνων' κι εργαζομενων, 'δημοσιων' και ιδιωτικων, 'αριστερων' κι αριστερων, 'δεξιων' και δεξιων.
Η απεργια ως δικαιωμα δεν εχει 'μονο που'. Ειναι προσωπικη αναφαιρετη επιλογη, προιον ελευθερης βουλησης. Ουδεις εργατοπατερας μπηκε στο σπιτι του 65% των δασκαλων, που συμμετεχουν, και τους εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο - τουλαχιστον αυτη την πληροφορηση εχω εγω.
Ψαχνω ακομα να βρω το παραλογο και ουτοπικο των απαιτησεων - μηπως μπορεις να με διαφωτισεις? Βλεπεις τα κακα μαθηματικα μου μαλλον συνοδευονται κι απο μια εγγενη δυσλεξια και ισως δε διαβαζω σωστα Βεβαια κι ενα φιλαρακι μου που ρωτησα, που τα κουτσοκαταφερνει στην προσθεση, αδυνατει να κατανοησει πως ενας καλοπληρωμενος συνδικαλιστης συντηρει μερικους χιλιαδες απεργους που θα μεινουν (τουλαχιστον) εναν μηνα απληρωτοι για να κερδισουν 100ε.... Ισως τα επιπλεον χρηματα να τα βαζει η τρισκαταρατη Αλεκα απο την γεματη τσεπη της, ενδεχομενως να ερχονται κι απο μυστικους λογαριασμους της πρωην KGBΤελος, κι αφου τελειωσαμε με τον εντοπισμο των αιτιων του κακου (κι αφου δεν προσθεσαμε κατι νεο στην προβληματικη, καθως τις ιδιες διαπιστωσεις κανουν οι κρατουντες τα τελευταια 200 χρονια), περιμενω ν' ακουσω προτασεις για την αντικατασταση της συνδικαλ-η-στικης μεθοδου με καποια αλλη και της απεργιας με αλλο μεσο διεκδικησης. Γιατι οι μεγαλοι κοινωνιολογοι και πολιτικοι επιστημονες της εποχης μας δεν εχουν ανακαλυψει κατι. Ισως μεσ' απο το φορουμ ν' αναδειχθει κανα νεο ταλεντο. Να παρει και διπλωμα ευρεσιτεχνιας βρε αδερφε...
Α και κατι τελευταιο: πως γινεται ενας πολιτικος χωρος που ποτε δε βρεθηκε στην εξουσια σ' αυτη τη χωρα, να φταιει για ολα της τα δεινα, εγω, με το μικρο μου το μυαλο, δεν μπορω να το συλλαβω. Ας με βοηθησει κανας πιο εξυπνος. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
TRAVELLER, προκαλώ γέλιο με αυτά που γράφω.Nαι έτσι είναι .Διότι απλώς είσαι ανενημέρωτος και δε γνωρίζεις το θέμα. Κανείς δεν είναι a priori γελοίος, αστείος ή κάτι άλλο. Ουτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος συμφορουμίτης. Εάν εγώ μπω στα 'Τεχνικά Θέματα' και αρχίσω να γράφω για τον Wankel θα πέσει επίσης γέλιο, μια και (σχεδόν) το μόνο που ξέρω γι αυτόν τον κινητήρα είναι ότι αρχίζει από 'W'. Kάτι αντίστοιχο συμβαίνει με σένα σε αυτό το θέμα.
Επίσης οι σημερινοί (του κουτιού) δάσκαλοι μου προκαλούν γέλια, ακούω θέματα εξετάσεων και παθαίνω εγκεφαλικό. Φυσικά, η δική μου επιστήμη (Οικονομική) και αυτή σαφέστατα έχει προβλήματα στο θέμα της εκπαίδευσης και στον τομέα εφαρμογής της, όπως όλες οι επιστήμες. Το πρόβλημα με τα παιδαγωγικά κατά τη γνώμη μου είναι η αγορά εργασίας στον τομέα. Το να κάτσω και να αναλύσω πλήρως, μου φαίνεται τελείως ανούσιο, μια που θα επαναλάβω πολλά από τα πράγματα που αναφέρθηκαν. Και δεν θα αναλωθώ σε προσωπικές επιθέσεις, να είσαι σίγουρος.
Εγώ δεν έγραψα ότι είμαι καλύτερος από τους δασκάλους, το όλο μου θέμα είναι να μην θεωρούν οι δάσκαλοι τους υπόλοιπους ηλίθιους. Και για να ανεβαίνουν τόσο ψηλά οι Παιδαγωγικές Σχολές μέσα σε ελάχιστα χρόνια, σημαίνει ότι κάτι προβληματικό παίζει στη Συνολική Αγορά Εργασίας και στη συγκεκριμένη τμηματική Αγορά Εργασίας. Και επειδή όλες οι αγορές υπακούν σε συγκεκριμένους νόμους και ενεργούν σε αυτές κάποιες δυνάμεις, να είσαι σίγουρος ότι αυτές θα ισορροπήσουν την κατάσταση, πλην διοικητικής παρέμβασης. Αν η διοικητική παρέμβαση πετύχει, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι θα νιώσουμε ηλίθιοι.
Δε με ενδιαφέρει η δική σου επιστήμη αδερφέ, δεν την γνωρίζω και δεν έχω άποψη επί παντός επιστητού και δεν προσπαθώ να κάνω τον κήνσορα.
Εγώ βλέπω ότι όχι μόνο έκανες επιθέσεις στους εκπ/κούς αλλά έκανες και τα πιο αιχμηρά και απαξιωτικά σχόλια, χωρίς να έχεις μυρωδιά για τέτοια θέματα. Μπορεί να είσαι καλύτερος από τους δασκάλους μπορεί χειρότερος, δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία έχει ότι είσαι είρωνας και επιθετικός .Και για να σου λυθεί η απορία, δεν είμαι συνδικαλιστής , δεν έχω αφήσει να εννοηθεί καν ότι είμαι εκπ/κός. Τώρα από πού το κατάλαβες εσύ…
Χέστηκα για τις αγορές και τους νόμους τους για τις τμηματικές ή όχι. Από πότε θα μας κανονίζουν «οι αγορές» τις σπουδές μας και τις ζωές μας;
Εδώ μιλάμε για την Παιδεία και τα προβλήματά της, μιλάμε για Ανθρωπιστικές Επιστήμες τις οποίες καρα-αγνοείς, γράφοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένας δάσκαλος πρέπει να έχει προϋπηρεσία …στο CERN για να μπορεί να σταθεί και να είναι επαρκής στο γνωστικό του αντικείμενο.Αυτά και γεια από μένα, γιατί δεν έχω όρεξη να κουράσω κανέναν εδώ μέσα και φυσικά να πλακωθώ. Θα παρακολουθώ πάντως να δω με τι άλλα πράγματα θα πάθω σοκ.
Στο καλό και από το πεζοδρόμιο. Και βέβαια κανείς δε μίλησε για πλάκωμα.
Πολύ εύκολα παθαίνεις «σοκ». Είσαι μικρός ακόμα, έχεις καιρό για…»σοκ» στο μέλλον και όπως πάει το πράγμα θα υποστείς πολλά και όχι βέβαια από τους εκπ/κούς και το μισθολόγιο τους.
Να παρακολουθείς πάντως και να μας διορθώνεις… -
Να δουμε λιγο τα πραγματα πρακτικα???
Σε τι ελπιζουν σημερα οι δασκαλοι απο την συνεχιση της απεργια εκει που εχει οδηγηθει??
Η κυβερνηση θεωρω οτι δεν θα κανει πισω.....αλλα ουτε οι ιδιοι ψαχνουν τροπους απεγκλωβισμου χωρις να 'ταπεινωθουν'... αρα που θα παει αυτο το πραγμα???
Γιατι δεν εκλογικευουν, οπως θεωρει η κυβερνηση τα αιτηματα τους, ωστε να υπαρξει εκτονωση??
Τι θεωρειτε οτι θα γινει απο δω και περα??
Θελω να πιστευω οτι με το τελος των εκλογων δεν θα τελειωση η απεργια διοτι θα μιλαμε για το απολυτο ξεβρακωμα.
-
ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ είχε κάποτε ηγέτη, αλλά μας άφησε πριν καμμια 10αριά χρόνια...
Άσε ήσυχους τους νεκρούς. Θα κριθούν από την Ιστορία και όχι από σένα και τον… Πασαλάρη. Και είναι πολύ νωρίς ακόμα γι’ αυτήν την κρίση
[quote='sergeant']
Επίσης - απαντώ με βάση αυτό που θεωρω ότι εννοεί ο Μανος - σχετικά με τις κινητοποιήσεις, τις καταδικάζουμε γιατί γίνονται γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στην επάρατο (!!) (όρος του ηγέτη ηταν αυτός) δεξιά, γιατί γίνονται με τον τρόπο που γίνονται, γιατί όπως είπε και ο ratanplan αφήνουν τα παιδιά στη μοιρα τους, γιατί οι απαιτήσεις τους είναι ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ και γιατί ΜΟΝΟΙ τους 'στιγματίζονται' με τις κόκκινες σημαίες... Επίσης, δεν νομίζω ο Μανος να κατηγόρησε τους εργαζόμενους , γιατί εκτός από τους δημοσιο-κυφήνες , υπάρχουν και οι ιδωτικοί υπάλληλοι που φτήνουν αίμα στις δουλειες τους και ΔΕΝ παίρνουν 1400 -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Να δουμε λιγο τα πραγματα πρακτικα???Σε τι ελπιζουν σημερα οι δασκαλοι απο την συνεχιση της απεργια εκει που εχει οδηγηθει??
Eλπίζουν στην μερική, (γιατί για ολική το βλέπω χλωμό, δεν έχει γίνει ποτέ) ικανοποίηση των αιτημάτων τους θεσμικών και οικονομικών. Που έχει οδηγηθεί η απεργία; Μια χαρά πάει. Μπορεί να μην έχει τα ποστοστά που είχε την πρώτη εβδομάδα , ένα μήνα μετά αλλά όσο κρατάνε οι μεγάλες πόλεις και ειδικά το λεκανοπέδιο , θα πηγαίνει καλά. Και βέβαια το λεκανοπέδιο κρατάει διότι εκεί τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα.
Πρακτικα τώρα : Εάν σε ένα σχολείο των 20 δασκάλων (μαζί της ειδικότητες) απεργούν οι 7, πρακτικά το σχολείο δε δουλεύει.Αυτό είναι ποστοστό γύρω στο 30%. Τα παιδιά αναγκαζονται να έρθουν και να αποχωρήσουν σε όχι καθορισμένες χρονικές περιόδους, υπάρχουν πολλά κενά που καθιστούν προβληματική την επιτήρηση των μαθητών και διάφορα άλλα. Εάν συμβαίνει αυτό σε ένα σχολείο που έχει 30% ποστοστό απεργών, σκεψου τι γίνεται στα 60άρια και στα 80άριαΗ κυβερνηση θεωρω οτι δεν θα κανει πισω.....αλλα ουτε οι ιδιοι ψαχνουν τροπους απεγκλωβισμου χωρις να 'ταπεινωθουν'... αρα που θα παει αυτο το πραγμα???
Η κυβέρνηση έκανε το εξής λάθος: Επειδή έχει σίγουρη τη 2η τετραετία, θεώρησε ότι στην πρώτη πρέπει να κάνει επίδειξη πυγμής στους μισθωτούς (στν περίπτωση μας στους δασκάλους). Στους μισθωτούς 'την πάιρνει', εκεί που δεν την παίρνει βάζει την ουρά στα σκέλια
Λογάρισε ότι , επειδή γενικώς οι δάσκαλοι είναι ψιλομίζεροι, δε θα αντέξουν στην απεργία ,όντας οικονομικά εξαθλιωμένοι , όπως άλλωστε και όλοι οι μισθωτοί. Αντεξαν όμως!
Και όχι μόνο αυτό. Μπάινουν και στο χορό οι καθηγητές και μάλλον θα μπουν με μεγαλύτερης έντασης απεργίες. Ηδη 27 ΕΛΜΕ μεχρι τώρα έφερναν αποφάσεις για 5ήμερες απεργίες.
Όλα αυτά δεν τα είχαν υπολογίσει.
Τι τρόπους απεγκλωβισμού να ψάξουν; Από τον Ιούνιο είχε προαναγγελθεί η απεργία και κανείς δεν ενδιαφέρθηκεΓιατι δεν εκλογικευουν, οπως θεωρει η κυβερνηση τα αιτηματα τους, ωστε να υπαρξει εκτονωση??
Τα αιτήματα είναι λογικότατα στην μεγάλη τους πλειοψηφία. Η κυβέρνηση επέλεξε να συγκρουστεί. Η απεργία -το ξαναγράφω γι' ακόμη μια φορά-δεν είναι κομματικά χρωματισμένη. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όσο το γρηγορότερο το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για όλους μας.
Θελω να πιστευω οτι με το τελος των εκλογων δεν θα τελειωση η απεργια διοτι θα μιλαμε για το απολυτο ξεβρακωμα.
Δεν ειναι θέμα 'ξεβρακώματος' και εντυπώσεων αλλά ουσίας. Τουλάχιστο για τους απεργούς. Η απεργία δε θα λήξει , όσο δε γίνεται μια κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση για να δείξει ότι όντως έχει προτεραιότητα την παιδεία και τα προβλήματά της. Χωρίς να δεσμευθεί αλλά να αφήσει να εννοηθεί ότι εάν ανοίξουν τα σχολεία, θα δει τα αιτήματα με άλλο μάτι και θα αντιμετωπίσει με κατανόηση. Τωρα πώς γίνεται να έχει κάποιος προτεραιότητα την Παιδεία με τις δαπάνες στο 3,09 του ΑΕΠ είναι άλλο θέμα...
Αλλά μάλλον δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την αλαζονεία των προηγούμενων. Δυστυχώς. -
Τα περί ανταγωνισμού και ιδιωτικού κεφαλαίου απλά δεν ισχυουν παίδες!
Οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες στηρίζονται σε ένα και μοναδικό πελάτη:Το Κράτος!
Και ουσιαστικά απαιτούν την προστασία της θέσης τους στην αγορά.
Μην κολλάτε στα λογγύδρια περί λιγότερου κράτους. Αυτό που εννοούν είναι λιγότεροι φόροι για αυτούς!
-
- Δεν έχω καμμία σχέση με τον Πασαλάρη.
- Βεβαίως και έχω δικαίωμα να τον κρίνω όπως και κάθε Ελληνας
- Οι απόψεις μου είναι 'απωθημένα'; Με την ίδια λογική απωθημένα είναι και αυτά που λες και μάλιστα εσύ έχεις ένα λόγο παραπάνω να έχεις απωθημένα , αφού δεν μπόρεσες να ζήσεις από κόντα τον 'υπαρκτό σοσιαλισμό' και να σου λείπει τόσο πολύ, που να σου δημιουργεί... απωθημένο! Κρίμα που δεν πρόλαβες, και τώρα ακόμα και η Μητέρα Ρωσία έπεσε στην παγίδα του καπιταλισμού!...
- Οι στιγματισμένοι, πάντα αναγνωρισμένοι ήταν , από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του ΚΚΕ, αλλά ποτε δεν καταφεραν να παρουν πάνω από 10% όσο και αν προσπάθησαν, και ότι και αν έκαναν - άσχετα αν αυτό στρέφοταν εναντίων της ίδιας της χώρας !
Οσον αφορά την Μακρόνησο, αν επικρατούσε ο μουσάτος (ο Βελουχιώτης) τότε θα ηταν 'χρησιμη' για τους δεξιούς (όσοι θα γλύτωναν τη μάχαιρα)
Για τη Βουλή που λες, κανένα πρόβλημα δικαιούνται και πρέπει να μπορούν να λενε ελεύθερα τις μπούρδες τους για να κρίνονται και αναλόγως. - Οσον αφορά στους καρχαρίες, είναι φυσικό να την κάνουν στη Βουλγαρία όπου εκεί μπορούν να τρωνε πιο εύκολα τα δύστηχα ψαράκια. Βολεύει η φορολογία (15%) και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσεις τα δύστηχα ψαράκια πως νοιώθουν να τα τρώνε, όπως επίσης να δούμε και που θα είναι η Βουλγαρία μετά από καμμιά 10αριά χρόνια...
- Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν λειτουργησε γιατί λειτουργούσαν (-ούνε) άλλοι 'μηχανισμοί' που τον ακυρώνουν. ...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Να δουμε λιγο τα πραγματα πρακτικα???Σε τι ελπιζουν σημερα οι δασκαλοι απο την συνεχιση της απεργια εκει που εχει οδηγηθει??
Η κυβερνηση θεωρω οτι δεν θα κανει πισω.....αλλα ουτε οι ιδιοι ψαχνουν τροπους απεγκλωβισμου χωρις να 'ταπεινωθουν'... αρα που θα παει αυτο το πραγμα???
να και μια καλη ερωτηση...
Αν ο καθενας μας εβγαζε τις παρωπιδες του τα πραγματα ειναι απλα:
- Οι δασκαλοι ζητανε μεν καποια χρηματα, αλλα το σιγουρο ειναι οτι τα 1400 ευρω ειναι διαπραγματευτικο χαρτι. Ζηταω τοσα, να παρω αρκετα λιγοτερα αλλα τουλαχιστον κατι παραπανω απο το τιποτα που μου προτεινεται. Τα λοιπα που ακουγονται κι αναπαραγονται ειναι εκ του πονηρου.
Αρα μια κινηση καλης θελησης θα ελυνε αυτο το θεμα, καλη θεληση που ειναι ανυπαρκτη στην πολιτικη της επικοινωνιας...
παμε παρακατω.. - Υπαρχουν σοβαρα θεσμικα αιτηματα για την παιδεια στο συνολο της (που επισης γινονται γαργαρα ή απαξιωνονται απο τους διαφορους παπαγαλους) τα οποια για τους γνωριζοντες ειναι απειρως σημαντικοτερα, αλλα ειναι κι αυτα με το μεγαλυτερο δημοσιονομικο και οχι μονο (...) κοστος, αρα δεν τυγχανουν προβολης και δεν προκειται καν να συζητηθουν. Εδω δε φτανει η καλη θεληση, χρειαζεται πολιτικη βουληση, χρειαζεται προοδευτικη οπτικη, χρειαζονται καλες προθεσεις, χρειαζονται ικανοτητες, πραγματα δηλ. που η παρουσα ηγεσια δε διαθετει (και δεν εννοω μονο του ΥΠΕΠΘ) Αρα, τοιχος....
- Υπαρχει το στοιχειο του εγωισμου (κι απο τις 2 πλευρες)
- Υπαρχει το στοιχειο της κοινωνικης πιεσης (για τους δασκαλους)
- Υπαρχει το στοιχειο της οικονομικης πιεσης (παλι για τους δασκαλους)
Τα δυο τελευταια ειναι τα οπλα του κρατους και σε αυτα πονταρει. Επικοινωνιακα εχει χασει την πρωτη μαχη αλλα με την εφαρμοζομενη πολιτικη των κατατμησεων και με βαση τα οσα διδασκει η ιστορια μαλλον δε θ' αργησει να βγει απο πανω. Οικονομικα κερδιζει απο δυο αποψεις. Πιεζει (χαμηλα αμοιβομενους εργαζομενους που θα τους λειψει ακομα κι ο ενας μισθος) και γλιτωνει (χρηματα απο μισθους - πλακα θα ειχε μια εκθεση αποτο ΓΛΚ με τα ποσα που εξοικονομουνται απο την απεργια... ) - Υπαρχει το στοιχειο της ανεμπνευστης και μαλλον κατευθυνομενης συνδικαλιστικης ηγεσιας. Χωρις οραμα, δυστυχως, δεν γινονται αυτοι οι αγωνες και δεν ξερω με βαση τα παραπανω ποσο μπορει (ή θελει...) να κρατησει τους δασκαλους συσπειρωμενους.
Τελικα? Μαλλον παμε συντομα για ληξη με τιποτα ψευτουποσχεσεις και μια ψιλη υποχωρηση στο θεμα των δοσεων των οφειλομενων. Φυσικα η τεχνογνωσια της νικης θα χρησιμοποιηθει μετα αλλου κι εμεις εδω θ' ανοιξουμε κι αλλα τοπικ με αντιστοιχο περιεχομενο και καταληξη...
- Οι δασκαλοι ζητανε μεν καποια χρηματα, αλλα το σιγουρο ειναι οτι τα 1400 ευρω ειναι διαπραγματευτικο χαρτι. Ζηταω τοσα, να παρω αρκετα λιγοτερα αλλα τουλαχιστον κατι παραπανω απο το τιποτα που μου προτεινεται. Τα λοιπα που ακουγονται κι αναπαραγονται ειναι εκ του πονηρου.
-
- Δεν έχω καμμία σχέση με τον Πασαλάρη.
- Βεβαίως και έχω δικαίωμα να τον κρίνω όπως και κάθε Ελληνας
- **Οι απόψεις μου είναι 'απωθημένα'; Με την ίδια λογική απωθημένα είναι και αυτά που λες και μάλιστα εσύ έχεις ένα λόγο παραπάνω να έχεις απωθημένα , αφού δεν μπόρεσες να ζήσεις από κόντα τον 'υπαρκτό σοσιαλισμό' και να σου λείπει τόσο πολύ, που να σου δημιουργεί... απωθημένο! Κρίμα που δεν πρόλαβες, και τώρα ακόμα και η Μητέρα Ρωσία έπεσε στην παγίδα του καπιταλισμού!...
- Οι στιγματισμένοι, πάντα αναγνωρισμένοι ήταν , από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του ΚΚΕ, αλλά ποτε δεν καταφεραν να παρουν πάνω από 10% όσο και αν προσπάθησαν, και ότι και αν έκαναν - άσχετα αν αυτό στρέφοταν εναντίων της ίδιας της χώρας !
Οσον αφορά την Μακρόνησο, αν επικρατούσε ο μουσάτος (ο Βελουχιώτης) τότε θα ηταν 'χρησιμη' για τους δεξιούς (όσοι θα γλύτωναν τη μάχαιρα)
Για τη Βουλή που λες, κανένα πρόβλημα δικαιούνται και πρέπει να μπορούν να λενε ελεύθερα τις μπούρδες τους για να κρίνονται κα**ι αναλόγως. - Οσον αφορά στους καρχαρίες, είναι φυσικό να την κάνουν στη Βουλγαρία όπου εκεί μπορούν να τρωνε πιο εύκολα τα δύστηχα ψαράκια. Βολεύει η φορολογία (15%) και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσεις τα δύστηχα ψαράκια πως νοιώθουν να τα τρώνε, όπως επίσης να δούμε και που θα είναι η Βουλγαρία μετά από καμμιά 10αριά χρόνια...
- Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν λειτουργησε γιατί λειτουργούσαν (-ούνε) άλλοι 'μηχανισμοί' που τον ακυρώνουν. ...
Χωσε!! Χώσε να ξαλαφρώσεις!!!
Τωρα είσαι αυθεντικός και όχι με τις...παραπομπούλες στο Γιανναρά
Γουστάρωωω
Εάν έρθεις να καταθέσεις και στεφάνι στο Μελιγαλά να σε κεράσω και μπυρίτσα κιόλας
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
greo
αν ονομάζεις φθηνό λαϊκισμό μια σειρά από επιχειρήματα που αντανακλούν σε ορισμένες καταστάσεις, τότε απλώς εθελοτυφλείς.Θες να πω τι λεω λαϊκισμο; Αμεσως!
Εθελοτυφλείς μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, όπου υπάρχουν οι ζάμπλουτοι (όπως συμβαίνει παντού, από τις ΗΠΑ ως τη Σουηδία και ως την εκλιπούσα ΕΣΣΔ), οι ανεχείς και πιεσμένοι, οι μικρομεσαίοι που τα φέρνουν βόλτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και οι προνομιούχοι μισθωτοί διαφόρων κλάδων που εργάζονται λιγότερο, παράγουν λιγότερο και κερδίζουν προκλητικά περισσότερα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Λαϊκισμος Νο1: Με 1250 ευρω μεικτες αποδοχες, δηλαδη πολυ πανω απο το μεσο ορο του ιδιωτικου υπαλληλου και του συνταξιουχου, πληρωνω ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, 46,8 ευρω το μηνα φορο! Τα 20 τα παιρνω πισω λογω ενοικιου και αν ειχα παιδια κλπ θα πληρωνα ουσιαστικα καμια 10ρια ευρω φορο το μηνα. Ποσο θα πηγαινε χωρις τους 'προνομιουχους' οπως τους αποκαλεις υιοθετωντας την κοινωνικα διχαστικη φρασεολογια του Αντωναρου; 9; 8; Ποσα; Θα μου εκανε διαφορα στη ζωη;
Τέλος, αφού το προχώρησες τόσο πολύ, σου λέω ότι δεν πρόκειται να δω διαφορετικά αιτήματα που συνεπάγονται την επιβάρυνση ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων με επιπλέον φορολογία για να βελτιωθούν οι οικονομικές αποδοχές λίγων ομάδων.
Λαϊκσμος Νο2 (ιδιας λογικης με τον Νο 1). Η φορολογια εισοδηματος ειναι ΠΑΓΙΑ πρακτικη των πιο 'αριστερων' κυβερνησεων, ενω οι δεξιες και σκληρα φιλελευθερες κυβερνησεις που υποστηριζεις με τα γραφομενα σου εχουν συνθηματολογια 'Κανενας νεος φορος' και 'Να μικρυνουν οι φορολογικοι συντελεστες'. Γιατι; Γιατι η αυξηση της φορολογιας επιβαρυνει τους προνομιουχους, ενω η μειωση της τους μη-προνομιιουχους. Το γιατι, ρωτα το εκει στα γραφεια καποιον θα βρεις να στο εξηγησει. Αρα η κλαψα οτι οι δασκαλοι θα επιβαρυνουν τον ιδιωτικο υπαλληλο και τον συνταξιουχο ειναι λαϊκιστικη και υποκριτικη. Αλλους θα επιβαρυναν αν προκαλουσαν αυξηση της φορολογιας.
Πέτρο, ναι, σωστά, αλλά δεν πρόκειται. Δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα μέρος του κόσμου, δηλαδή να υπαχθούν οι ισχυροί σε ισοδύναμα βάρη με τους λιγότερο ισχυρούς.
Μητσοτακικος λαϊκιστικος ρεαλισμος (Νο3): Εσυ τι κανεις για να το ανατρεψεις; Ε μπαρμπα-Θωμα;
Λύση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι το να ρίξεις άπαντες σε ένα σοσιαλιστικού τύπου χάλι (από πλευράς δυνατότητας ατομικής ανέλιξης και προόδου), στερώντας την επιλογή από τα άτομα. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό.
Λαϊκισμος Νο4 (αυτη τη φορα Μπουσο-ρεπουμπλικανικος). Η επιλογη ειναι κακοπληρωμενος ή ανεργος! Ζητω η νεοφιλελευθερη δημοκρατια!
Οι ισχυροί πάντα εκμεταλλεύονται την ισχύ τους, μόνο οι τυφλοί αρνούνται να το δουν, μόνο οι μωροί αρνούνται να το παραδεχθούν.
Παλι Μητσοτακικος ψευτο-ρεαλιστικος λαϊκισμος (Νο5)
Πάμε λοιπόν στην πραγματικότητα.
Ασχολιαστο! Το λαϊκιστικο σλογκαν της ΝουΔους (Νο6)
ΟΧΙ, δεν είναι πολλά λεφτά τα 1400 ευρώ. ΟΜΩΣ, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν πολλοί ανεχείς ή κακοπληρωμένοι υπέρ κάποιων εξαιρετικά καλοπληρωμένων βάσει της εργασίας που προσφέρουν. Είναι κοινωνικά προκλητικό, έτσι το βλέπω εγώ.
Το εχω ξεχειλωσει. Ο φουκαρας που κανεις οτι υπερασπιζεσαι λαϊκιζοντας ασυστολα, ΔΕΝ θα κληθει να πληρωσει. Για αλλους κοπτεσαι. Οπως θα εγραφε και ο Ριζοσπαστης 'Αξιος ο μισθος σου'
Τη φοροδιαφυγή έχει υπάρξει προσπάθεια να τη χτυπήσουν διάφοροι με τα περίφημα (και ορθά θεωρώ) αντικειμενικά τεκμήρια. Αλλά επειδή του νεοΈλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, αυτά καταργήθηκαν, ώστε ο τάδε να έχει porshe και τρίπατο στο Καβούρι και να δηλώνει 30.000 ευρώ εισόδημα.
Πρεπει να ειναι το πρωτο κεφαλαιο στη βιβλο του νεοφιλελευθερου λαϊκισμου να καταγγελεις καταστασεις χωρις να ονοματιζεις. Αυτοι που εισηγαγαν τα αντικειμενικα κριτηρια και τα τεκμηρια, δεν ειναι οι ιδιοι που υποθαλπτουν τις καταστασεις; Τι πως που;
Γιατί δεν πηδάνε τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους; Γιατί δεν σκίζουν τους επιχειρηματίες-επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και πουλάνε κινέζικα με 1000% κέρδος ή βγάζουν μεροκάματα 500 ευρώ για να βάλουν 3 σωλήνες και 1 μπιντέ;
Επειδή έτσι λειτουργεί το σκάρτο σύστημα, γιατί με αυτή τη νοοτροπία έχουν εμποτιστεί οι Έλληνες.Ρεσιταλ! Ποιοι; Ονομα δεν εχουν; Ιδιοτητα;
Άρα πρώτα πρέπει να μεταβληθεί η νοοτροπία αυτή και μετά να κινηθούμε αναλόγως. Τώρα πηγαίνουμε ανάποδα: ενώ είναι δεδομένο ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν τους περισσότερους ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους (και φυσικά τους περισσότερους ΕΜΜΕΣΟΥΣ), εντούτοις σκάνε μύτη διάφοροι και ζητάνε από τους επιβαρυμένους με το φορολογικό βάρος να πληρώσουν 30% και βάλε αύξηση των αποδοχών τους.
Αυτό απλώς δεν στέκει, είναι κοινωνικά ανακόλουθο και ειδικά μάλιστα αν ακολουθείται από στάση απόλυτη και εκβιαστική, σαν αυτή των δασκάλων σήμερα, των υπαλλήλων της Ολυμπιακής καλοκαίρι-Χριστούγεννα-Πάσχα, των πανεπιστημιακών μέσα στις εξεταστικές κλπ.Λαϊκισμος Νο... Εχασα εδω και ωρα το μετρημα! Οι υψηλομισθοι (δηλαδη οι κηφηνες προνομιουχοι), επιβαρυνουν τους εαυτους τους εφοσον ειναι οι μονοι που πληρωνουν φορους! Αρα εσυ τι ανακατευεσαι; Κοπτεσαι για τους δασκαλους και τους οτετζηδες; Αφου μονο αυτοι πληρωνους φορο οπως μολις ειπες!
Και φυσικα η πορεια ειναι η σωστη ΔΕΝ ειναι η αναποδη, εφοσον το σωστο ειναι το κρατος να πιεσει τους φοροφυγαδες (που το στηριζον ως κυβερνηση) για να βρει εσοδα ΚΑΙ ΟΧΙ να λεει 'Δεν μπορω να πιασω τους φοροφυγαδες αρα θα πηδηξω οσους κανουν το λαθος και τρωνε ψωμι'
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και φυσικα η πορεια ειναι η σωστη ΔΕΝ ειναι η αναποδη, εφοσον το σωστο ειναι το κρατος να πιεσει τους φοροφυγαδες (που το στηριζον ως κυβερνηση) για να βρει εσοδα ΚΑΙ ΟΧΙ να λεει 'Δεν μπορω να πιασω τους φοροφυγαδες αρα θα πηδηξω οσους κανουν το λαθος και τρωνε ψωμι'
Με πόσο πιο μεγάλα γράμματα μπορούμε να το γράψουμε αυτό;
Δυστυχώς, είναι απίστευτο πόση φαιά ουσία τρώμε για να πούμε τα προφανή... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Παπανδρεου μας κατεστρεψε ειναι η αληθεια,αντι να δουλευουμε δεκα ωρες την ημερα απο τα 5 μας για ενα κομματι ψωμι,γιναμε ανθρωποι.
Αντι να πλουτιζουν 10 νοματαίοι και 5 κουμπαροι, ολοι φτιαξαμε σπιτια.Τωρα θα ειχαμε πολυ ωραιους δεικτες και μηδεν δανεισμο.Βεβαια θα ειχαμε μεσο ορο ζωης τα 50 και θα ειμασταν αναλφάβητοι,αλλα δεν πειραζει,σημασια εχει να ευημερουν οι δεικτες και να ειναι χαμηλα ο δανεισμος.Δειτε στην Κινα με τους γ@ματους δεικτες τι ωραια περνανε....
Καλά μόλις το διάβασα αυτό λέω οκ θα γίνει πόλεμος στο τόπικ θα του στείλω pm με σφαλιάρα! Ρε μην είσαστε λαλακες, αφήστε έξω την πολιτική!
Αυτό που μου τη σπάει είναι ότι ενώ έχουν άλλα χ αιτήματα οι δάσκαλοι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα 1400, το ότι κάνουν μάθημα σε αίθουσες που στάζουν, που τα παιδιά έχουν 100 τετραγωνικά τσιμέντο κλπ δεν τους νοιάζει?¨
Δλδ οι δάσκαλοι δεν μιζεριάζουν να βρέχει και να παίζουν τέτρις με τα θρανία, για να κάτσουν όλα τα παιδιά χωρίς να βρέχονται?
Τέλος πάντων τα λεφτά τα δίνουν όπου θέλουν μου έλεγε φίλςο για φίλο του, που δουλεύει στο Υπ. Οικονομικών κα ιπαίρνει διπλό μισθό. Ο βασικός μισθός του είναι όσο έιναι και ενός ομόλογου του στο δημόσιο και έχει επίδομα άλλο τόσο....ακριβώς άλλο τόσο, όχι στο περίπου! Όπου θελουν λοιπόν τα δίνουν και όπου δεν θέλουν μας μαμάνε!
Κάποιος είπε πιο πριν ή κακοπληρωμένος ή άνεργος δυστηχώς είναι αλήθεια, και όσοι δουλεύουν στον Ιδ. Τομέα το ξέρουν καλίτερα!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Γιατι δεν εκλογικευουν, οπως θεωρει η κυβερνηση τα αιτηματα τους, ωστε να υπαρξει εκτονωση??
Δεν ξερω τι θελεις να πιστευεις και τι οχι,αλλα η απεργια αυτη μεγαλωνει:καταληψεις στα σχολεια,μετα προβληματα στα ΑΕΙ,αν η κυβερνηση δεν κανει κινησεις εκτονωσης στο τελος θα εχουμε οδοφραγματα στους δρομους.
Δεν σχολιαζω εαν αυτο ειναι σωστο ή οχι,βλεπω που πηγαινουν τα πραγματα.Ο Καραμανλης δεν μπορει να θυσιασει την κυρία Ντάπφαϊρ και να ξεμπερδεύει,γιατί εχει εκτεθεί και ο ίδιος.Θα πρεπει λοιπον να δρασουν οι γαλαζοφρουροι μεσα στα εργατικα συμβούλια και να αποδειξουν οτι δεν τους ταϊζουν αδικα,διαφορετικα η κυβερνηση θα πρεπει να υποχωρήσει,πιθανως μειωνοντας τις δοσεις για το επιδομα,που ειναι το ελαχιστο που μπορει να κανει.
-
greo, έτοιμος; Πάμε...
Ο χρήστης greo έγραψε:
greo
αν ονομάζεις φθηνό λαϊκισμό μια σειρά από επιχειρήματα που αντανακλούν σε ορισμένες καταστάσεις, τότε απλώς εθελοτυφλείς.Θες να πω τι λεω λαϊκισμο; Αμεσως!
Εθελοτυφλείς μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, όπου υπάρχουν οι ζάμπλουτοι (όπως συμβαίνει παντού, από τις ΗΠΑ ως τη Σουηδία και ως την εκλιπούσα ΕΣΣΔ), οι ανεχείς και πιεσμένοι, οι μικρομεσαίοι που τα φέρνουν βόλτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και οι προνομιούχοι μισθωτοί διαφόρων κλάδων που εργάζονται λιγότερο, παράγουν λιγότερο και κερδίζουν προκλητικά περισσότερα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Λαϊκισμος Νο1: Με 1250 ευρω μεικτες αποδοχες, δηλαδη πολυ πανω απο το μεσο ορο του ιδιωτικου υπαλληλου και του συνταξιουχου, πληρωνω ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, 46,8 ευρω το μηνα φορο! Τα 20 τα παιρνω πισω λογω ενοικιου και αν ειχα παιδια κλπ θα πληρωνα ουσιαστικα καμια 10ρια ευρω φορο το μηνα. Ποσο θα πηγαινε χωρις τους 'προνομιουχους' οπως τους αποκαλεις υιοθετωντας την κοινωνικα διχαστικη φρασεολογια του Αντωναρου; 9; 8; Ποσα; Θα μου εκανε διαφορα στη ζωη;
Λαϊκίστικη απλοποίηση, απόκρυψη στοιχείων, το άσπρο μαύρο και παραμύθια για παππούδες.
Οι μεγαλύτεροι φόροι στη χώρα (το ξανάγραψα) είναι κυρίως οι ΕΜΜΕΣΟΙ. Όταν ας πούμε 3 μύρια Έλληνες καπνίζουν 1 πακέτο την ημέρα, από την τιμή του οποίου τα 8/10 είναι φόρος, είναι φανερό ότι οι πολλοί (= οι σχετικά ανεχείς) πληρώνουν τεράστια ποσά καθημερινά. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις υπηρεσίες και αρκετά βασικά αγαθά, πχ τα καύσιμα.
Όμως έγραψες 5 σειρές για να καταλήξεις σε ένα κωμικοτραγικό συμπέρασμα, ότι ΔΗΘΕΝ πληρώνεις λίγα, άρα λίγα λιγότερα δεν πειράζει. Έχεις σπουδάσει οικονομικά ή σου έχουν 'μάθει' οικονομικά;Τέλος, αφού το προχώρησες τόσο πολύ, σου λέω ότι δεν πρόκειται να δω διαφορετικά αιτήματα που συνεπάγονται την επιβάρυνση ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων με επιπλέον φορολογία για να βελτιωθούν οι οικονομικές αποδοχές λίγων ομάδων.
Λαϊκσμος Νο2 (ιδιας λογικης με τον Νο 1). Η φορολογια εισοδηματος ειναι ΠΑΓΙΑ πρακτικη των πιο 'αριστερων' κυβερνησεων, ενω οι δεξιες και σκληρα φιλελευθερες κυβερνησεις που υποστηριζεις με τα γραφομενα σου εχουν συνθηματολογια 'Κανενας νεος φορος' και 'Να μικρυνουν οι φορολογικοι συντελεστες'. Γιατι; Γιατι η αυξηση της φορολογιας επιβαρυνει τους προνομιουχους, ενω η μειωση της τους μη-προνομιιουχους. Το γιατι, ρωτα το εκει στα γραφεια καποιον θα βρεις να στο εξηγησει. Αρα η κλαψα οτι οι δασκαλοι θα επιβαρυνουν τον ιδιωτικο υπαλληλο και τον συνταξιουχο ειναι λαϊκιστικη και υποκριτικη. Αλλους θα επιβαρυναν αν προκαλουσαν αυξηση της φορολογιας.
1ον: σε ποια γραφεία αναφέρεσαι; Ντεν είμαι γκραμμένο σε γκραφεία καρντιά μου. Ναι, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ανήκω σ' αυτούς που ούτε έξω από 'οργάνωση' δεν έχω περάσει. Πλην μιας όταν ήμουν μικρός, αλλά λάκισα εγκαίρως.
2ον: δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε οι πολιτειακές ή οικονομικές θεωρίες - η κριτική μου στα υπό συζήτηση θέματα δεν πηγάζει από παρόλες και βιβλία, άλλο το να ξέρεις θεωρία και άλλο το να βλέπεις στα 5 μέτρα. ΟΛΑ τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα χρησιμοποίησαν (και χρησιμοποιούν) τη φορολογία ως βασικό τρόπο κάλυψης των αναγκών, του λαού ή δικών τους για ψηφοθηρία. Όταν στέρευε ο κόσμος, υπήρχε η δανειοληψία, που φυσικά καλυπτόταν επίσης από φόρους αργότερα.Άρα μη μου λες κουλά για δεξιούς και αριστερούς. Αν θες να πεις κάτι σωστό (αν...) πες ότι οι δεξιοί αποφεύγουν θεωρητικά τη φορολογία και οι αριστεροί δεν την πολυχρησιμοποιούν γιατί ο λαϊκός πλούτος είναι ταυτόχρονα κρατικός πλούτος. Δηλαδή η δεξιά θεωρία λέει 'Καλύτερα να μην τους βάλουμε να πληρώσουν για να κουνηθεί η αγορά και να υπάρξει ανάπτυξη', ενώ η κομμουνιστική θεωρία λέει 'Όλα δικά μου είναι, ας σκεφτώ πως θα τα μοιράσω, αλλά με ρέγουλα ώστε να διατηρήσω την ηγετική πυραμιδοειδή νομενκλατούρα ισχυρή κι έτσι να αυτοδιατηρηθώ'.
Τρίχες βέβαια, στη δυτικού τύπου δημοκρατία μας όλοι κάνουν αυτό που γράφω στην προηγούμενη παράγραφο.Πέτρο, ναι, σωστά, αλλά δεν πρόκειται. Δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα μέρος του κόσμου, δηλαδή να υπαχθούν οι ισχυροί σε ισοδύναμα βάρη με τους λιγότερο ισχυρούς.
Μητσοτακικος λαϊκιστικος ρεαλισμος (Νο3): Εσυ τι κανεις για να το ανατρεψεις; Ε μπαρμπα-Θωμα;
Προωθώντας την κοινωνική δικαιοσύνη όσο γίνεται περισσότερο. Το αντίθετο δηλαδή απ' αυτό που κάνεις εσύ. Εσύ που θεωρείς απολύτως φυσικό να αμείβεται ένας πτυχιούχος με 750 ευρώ κι ένας άλλος με 1400, ενώ ο πρώτος δουλεύει 8-10 ώρες και ο δεύτερος 5 ώρες με διαλείμματα. Κι αυτό να το σπρώχνεις αντί να απαιτείς ΕΞΙΣΩΣΗ προς τα πάνω των αποδοχών των χαμηλόμισθων (και συντριπτικά περισσότερων) ιδιωτικών υπαλλήλων ΠΡΙΝ ανέβουν κι άλλο οι μισθοί των δημοσίων.
Εγώ λέω από την άλλη: όλο το βάρος της μάχης στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί αποτελούν την 'πλατιά εργατική τάξη' σήμερα, όχι οι αγρότες και οι βιομηχανικοί εργάτες. Αυτοί είναι οι 'μπαρμπα-Θωμάδες', όχι κύριοι βολεμένοι και εκ του ασφαλούς ομιλούντες.
Τόσο έντονη είναι η πλάνη σου, ώστε να ζητάς μεγαλύτερα βάρη για τον κρατικό προϋπολογισμό υπέρ εκείνων που (καλώς) βρήκαν τον τρόπο να ησυχάσουν αντί για εκείνους που σκοτώνονται στη δουλειά και δεν έχουν ούτε τη δύναμη, ούτε την όρεξη να μιλάνε για ιδεατές καταστάσεις που ουδέποτε είδε τούτος ο κόσμος. Άλλωστε είναι γνωστή η ιστορία: όσοι διαθέτουν προνόμια περισσότερα από αυτά της πλειοψηφίας, παλεύουν όχι για να τα αποκτήσουν και άλλοι, αλλά για να τα επεκτείνουν και εις βάρος τους. Γι' αυτό άλλωστε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ φωνάζουν όταν απολύονται εργαζόμενοι (ορθώς), ταυτόχρονα όμως φωνάζουν όταν περιορίζονται δικαιώματα κάποιων προκειμένου να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για ΑΝΕΡΓΟΥΣ. Γελοιότητες: κακά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια [περιορισμός προνομίων καθηγητάδων], καλά τα ιδιωτικά φροντιστήρια [δίνουν ψωμί στους εκπαιδευτικούς]. Κακοί οι ιδιώτες των τηλεπικοινωνιών που απολύουν κόσμο επειδή δεν αντέχουν τον αθέμιτο κρατικό ανταγωνισμό πχ του ΟΤΕ, κακή η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.........
Η λέξη 'ρεαλισμός' είναι πολύ βαριά για να την ξεστομίζεις έτσι - το αντίθετό της δεν είναι ο 'ρομαντισμός' αλλά η στραβομάρα.Λύση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι το να ρίξεις άπαντες σε ένα σοσιαλιστικού τύπου χάλι (από πλευράς δυνατότητας ατομικής ανέλιξης και προόδου), στερώντας την επιλογή από τα άτομα. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό.
Λαϊκισμος Νο4 (αυτη τη φορα Μπουσο-ρεπουμπλικανικος). Η επιλογη ειναι κακοπληρωμενος ή ανεργος! Ζητω η νεοφιλελευθερη δημοκρατια!
Η λύση είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ να προοδεύσουν με προσωπική εργασία και αξία, όχι να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δελτίου παροχής τροφίμων και γκούλαγκ.
(όσο ανόητα και προκλητικά απαντάς, τόσο απόλυτα θα σου ανταπαντώ)Οι ισχυροί πάντα εκμεταλλεύονται την ισχύ τους, μόνο οι τυφλοί αρνούνται να το δουν, μόνο οι μωροί αρνούνται να το παραδεχθούν.
Παλι Μητσοτακικος ψευτο-ρεαλιστικος λαϊκισμος (Νο5)
Όπως παραπάνω.
Πάμε λοιπόν στην πραγματικότητα.
Ασχολιαστο! Το λαϊκιστικο σλογκαν της ΝουΔους (Νο6)
Όπως παραπάνω.
ΟΧΙ, δεν είναι πολλά λεφτά τα 1400 ευρώ. ΟΜΩΣ, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν πολλοί ανεχείς ή κακοπληρωμένοι υπέρ κάποιων εξαιρετικά καλοπληρωμένων βάσει της εργασίας που προσφέρουν. Είναι κοινωνικά προκλητικό, έτσι το βλέπω εγώ.
Το εχω ξεχειλωσει. Ο φουκαρας που κανεις οτι υπερασπιζεσαι λαϊκιζοντας ασυστολα, ΔΕΝ θα κληθει να πληρωσει. Για αλλους κοπτεσαι. Οπως θα εγραφε και ο Ριζοσπαστης 'Αξιος ο μισθος σου'
Όπως αντι-παραπάνω. Ο φουκαράς πληρώνει τα περισσότερα. Άλλωστε και μόνο τα έσοδα από την άμεση φορολογία να δει κάποιος, διαπιστώνει, εκτός αν φοράει κουκούλα ως το πηγούνι, ότι αυτά προέρχονται κατά πλειοψηφία από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τα άλλα είναι παραμύθια της κοκκινοσκουφίτσας.Τη φοροδιαφυγή έχει υπάρξει προσπάθεια να τη χτυπήσουν διάφοροι με τα περίφημα (και ορθά θεωρώ) αντικειμενικά τεκμήρια. Αλλά επειδή του νεοΈλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, αυτά καταργήθηκαν, ώστε ο τάδε να έχει porshe και τρίπατο στο Καβούρι και να δηλώνει 30.000 ευρώ εισόδημα.
Πρεπει να ειναι το πρωτο κεφαλαιο στη βιβλο του νεοφιλελευθερου λαϊκισμου να καταγγελεις καταστασεις χωρις να ονοματιζεις. Αυτοι που εισηγαγαν τα αντικειμενικα κριτηρια και τα τεκμηρια, δεν ειναι οι ιδιοι που υποθαλπτουν τις καταστασεις; Τι πως που;
Ήδη απάντησα καθαρά, λέγοντας ότι οι ισχυροί κάνουν κουμάντο. Κάποτε κάποιοι κρατικοί λειτουργοί σκέφτηκαν να εισάγουν μια μέθοδο που να περιορίζει τα τραγικά φαινόμενα του ζειν στη χλίδα με δηλωμένα ετήσια εισοδήματα της πλάκας. Τα μέτρα αυτά απλώς δεν φτούρησαν - επειδή όμως μιλάω μ' εσένα συγκεκριμένα, θα τονίσω ότι 'προτιμώ' να βλέπω ανισότητα που να βασίζεται στον πλούτο, παρά στην ιδεολογία.
Γιατί δεν πηδάνε τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους; Γιατί δεν σκίζουν τους επιχειρηματίες-επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και πουλάνε κινέζικα με 1000% κέρδος ή βγάζουν μεροκάματα 500 ευρώ για να βάλουν 3 σωλήνες και 1 μπιντέ;
Επειδή έτσι λειτουργεί το σκάρτο σύστημα, γιατί με αυτή τη νοοτροπία έχουν εμποτιστεί οι Έλληνες.Ρεσιταλ! Ποιοι; Ονομα δεν εχουν; Ιδιοτητα;
Μετά μιλάς για 'μητσοτακικό ρεαλισμό' όταν παριστάνεις ότι δεν βλέπεις το δάσος. Πάρε τη βοήθεια του κοινού κι αν δεν βγάλεις πάλι άκρη, τράβα στο Πανόραμα ή κατηφόρισε στους χαμουτζήδες μέχρι το Καβούρι.
Άρα πρώτα πρέπει να μεταβληθεί η νοοτροπία αυτή και μετά να κινηθούμε αναλόγως. Τώρα πηγαίνουμε ανάποδα: ενώ είναι δεδομένο ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν τους περισσότερους ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους (και φυσικά τους περισσότερους ΕΜΜΕΣΟΥΣ), εντούτοις σκάνε μύτη διάφοροι και ζητάνε από τους επιβαρυμένους με το φορολογικό βάρος να πληρώσουν 30% και βάλε αύξηση των αποδοχών τους.
Αυτό απλώς δεν στέκει, είναι κοινωνικά ανακόλουθο και ειδικά μάλιστα αν ακολουθείται από στάση απόλυτη και εκβιαστική, σαν αυτή των δασκάλων σήμερα, των υπαλλήλων της Ολυμπιακής καλοκαίρι-Χριστούγεννα-Πάσχα, των πανεπιστημιακών μέσα στις εξεταστικές κλπ.Λαϊκισμος Νο... Εχασα εδω και ωρα το μετρημα! Οι υψηλομισθοι (δηλαδη οι κηφηνες προνομιουχοι), επιβαρυνουν τους εαυτους τους εφοσον ειναι οι μονοι που πληρωνουν φορους! Αρα εσυ τι ανακατευεσαι; Κοπτεσαι για τους δασκαλους και τους οτετζηδες; Αφου μονο αυτοι πληρωνους φορο οπως μολις ειπες!
Αν θεωρείς ότι έγραψες κάτι που μοιάζει λογικό στην παραπάνω πρόταση, έχασες. Φορολογούμενοι είναι μέσω της (ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ) ΕΜΜΕΣΗΣ φορολογίας οι χαμηλόμισθοι - πρόκειται για κεφαλικούς φόρους από τους οποίους σπεύδουν αυτοί που υποστηρίζεις γιατί έτσι σου είπαν να κάνεις να ζητήσουν μεγαλύτερο κομμάτι.
Και φυσικα η πορεια ειναι η σωστη ΔΕΝ ειναι η αναποδη, εφοσον το σωστο ειναι το κρατος να πιεσει τους φοροφυγαδες (που το στηριζον ως κυβερνηση) για να βρει εσοδα ΚΑΙ ΟΧΙ να λεει 'Δεν μπορω να πιασω τους φοροφυγαδες αρα θα πηδηξω οσους κανουν το λαθος και τρωνε ψωμι'.
Άντε πιάσε τους εσύ. Εγώ δεν ξέρω τρόπο να τσιμπήσω αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις για την παροχή υπηρεσιών, πλην του στενού ελέγχου των ατομικών τους καταναλωτικών δαπανών. Αλλά στην Ελλάδα δεν δουλεύουν τόσα και τόσα, η εφορία θα δούλευε;
Και μιας και το ανέφερα, πόσο ευνόησε τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα το ότι μια κατηγορία προνομιούχων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα (αυτοί του Οικονομίας και Οικονομικών) παίρνουν +500τόσα ευρώ πάνω από το γενικό μισθολόγιο; -
Ελεος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ΕλεοςΆσε τα παιδιά να παίξουν!
Καθηγητές στα σχολεία