-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Πολυδωρας αποδεικνυει καθημερινα οτι κατι ηξερε ο Καραμανλης που τον ειχε στην μπαντα τοσο καιρο
Τον εκανε υπουργο και αμεσως αναθάρρησε καθε δοσίλογος και περιμενει αναβιωση των κατοχικων ημερων....φοβερό σχόλιο !!!...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ηλία, την άποψή μου την έχω πει -και ματαπεί- πολλάκις και αναλυτικά.
Στο προκείμενο τώρα, διάλεξε αν θέλεις να μιλήσω από ηθικής πλευράς ή από καθαρά οικονομοτεχνική. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις το συμπέρασμα είναι το ίδιο: 1.400 ευρώ είναι απλώς ένας ικανοποιητικός μισθός για κάποιον μισθωτό (δεν αναφέρομαι καν σε πτυχία, ειδικότητες, ή βαρύτητα και ευθύνη εργασίας) που ζει στην Ελλάδα.
Σχετικά με το ποιος έχει δικαίωμα στο 'κρατικό χρήμα' η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Πρώτα και πάνω από όλα ο μισθωτός (ιδιωτικός ή δημόσιος) για ένα και μόνο απλό και ταυτόχρονα απόλυτο λόγο: ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΥΡΩ (και μάλιστα με την 'ψιλικατζίδικη' νοοτροπία του υπ. Οικονομικών, όχι μόνο τον αποδίδει αλλά τον ΠΡΟ-πληρώνει κι όλας!)
Το πώς θα τα βρει η κυβέρνηση το έχω ξαναπεί. Αν δεν θέλει, πρόβλημά της (ας υποστεί τα δέοντα από τη βάση - ή τέλος πάντων από όσους δεν έχουν εντελώς εξανδραποδιστεί από τα μπουζούκια και τα SUV με 2000 γραμμάτια σε 100 τράπεζες). Αν πάλι δεν μπορεί να τσακιστεί να κατέβει από κει που κάθεται.Για να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε, λοιπόν, σου εξηγώ και πάλι ότι θεωρητικά συμφωνώ, αλλά είναι αδύνατον να γίνει στην Ελλάδα που παράγει … τίποτα του σήμερα. Άρα, αυτό το αίτημα το απορρίπτω. Εσύ, εκτός από αυτό, στα υπόλοιπα αιτήματα τι λες; Επί πραγματικού, αν μπορείς, το ουτοπικό είναι εύκολο. Μιλάμε για την Ελλάδα και μιλάμε για σήμερα, προς το πώς να είναι το αύριο καλύτερο – γιατί αν μιλάμε για το «δως ημίν σήμερον», αλλάζει.
Αυτό με τους φόρους το έχουμε ξανασυζητήσει και … πλακωθήκαμε (εντάξει, σχεδόν) χωρίς να συμφωνήσουμε. Πρόκειται, σου λέω ακροθιγώς τη γνώμη μου, για μια ακόμη καραμέλα. Άλλωστε το μαύρο χρήμα δεν είναι προνόμιο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι περισσότεροι απ’ όσους «τα παίρνουν» και φοροκλέβουν είναι ΔΥ - όπως άλλωστε και οι εθνο κλπ «Πατέρες», οι «βιομήχανοι» μετριούνται στα δάκτυλα και ο λαός, απλά, καταναλώνει. Αν θέλεις να μιλήσουμε για «πλούσιους», να σου δείξω κηφήνες πολυθεσίτες με μισθούς άνω των 150.000 ευρώ ετησίως, να πάθεις. Η πληροφορία είναι εκεί έξω, πρέπει σε κάποιον άλλο να φορτώνουμε πάντα το φταίξιμο για τα δεινά μας, φίλε;;;… -
Ο χρήστης patro έγραψε:
οι ελεκτες της εφοριας πχ ειναι πολυ μεγαλυτερα λαμογια απο τους ιδιους τους επιχειρηματιες. -
Πέτρο να παίρνουν όλοι 1400 τότε οι πρωτοδιοριζόμενοι.........ε αυτό λέμε ρε φίλε να γίνει σύγκληση. Οι μόνοι που είναι έξυπνοι είναι οι δάσκαλοι όμως, οι άλλοι μάλλον μαλάκες είναι, και δεν τα θέλουν, ζούνε και με 1000 € και παίρνουν παπούτσια απο το lidl. Για πες μου, μόνο οι δάσκαλοι πεινάνε? Γιατί απεργούν μόνο αυτοί και ζητάνε τόσα λεφτά? Και αν έχουν και ένα μεταπρυχιακό? Να παίρνουν 1600 καθαρα?
Ρε σύ Ηλία εγώ καταλαβαίνω το άνχος σου με τις καταλήψεις, και αφού έχουν και ετήματα πάλι καλά, εμάς τα αιτήματα μας ήταν οι άθλιες αιθουσες που στάζανε νερό ζήτο το έθνος! κάτι άλλες αηδίες και ότι δεν θέλουμε τρίγωνες τυρόπιτες αλλά στρογγυλές....αυτό επειδή στου φάνηκε περίεργο που σου είπανε για τετράγωνη τυρόπιτα!
Γενικότερα πάντως οι καταλήψεις στην δική μου γενιά (μετά τις καταλήψεις του 89-90-91) είχαν σαν βάση να κλείσουμε 1-2 βδομάδες το σχολείο, και στο φινάλε, τα παιδιά δεν έχουν και άδικο απο 7 χρονών τα πηδάνε απο σχολείο-φροντιστήριο απο φροντηστίριο - πιάνο, απο πιάνο-μπάσκετ, εεεεεεεεεεεεεεεε...έλεος, ούτε οι γονείς έχουν άδικο βέβαια, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, θέλουν να δώσουν όσο πιο πολλά εφόδια γίνεται στα παιδιά τους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ηλία, την άποψή μου την έχω πει -και ματαπεί- πολλάκις και αναλυτικά.
Στο προκείμενο τώρα, διάλεξε αν θέλεις να μιλήσω από ηθικής πλευράς ή από καθαρά οικονομοτεχνική. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις το συμπέρασμα είναι το ίδιο: 1.400 ευρώ είναι απλώς ένας ικανοποιητικός μισθός για κάποιον μισθωτό (δεν αναφέρομαι καν σε πτυχία, ειδικότητες, ή βαρύτητα και ευθύνη εργασίας) που ζει στην Ελλάδα.
Σχετικά με το ποιος έχει δικαίωμα στο 'κρατικό χρήμα' η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Πρώτα και πάνω από όλα ο μισθωτός (ιδιωτικός ή δημόσιος) για ένα και μόνο απλό και ταυτόχρονα απόλυτο λόγο: ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΥΡΩ (και μάλιστα με την 'ψιλικατζίδικη' νοοτροπία του υπ. Οικονομικών, όχι μόνο τον αποδίδει αλλά τον ΠΡΟ-πληρώνει κι όλας!)
Το πώς θα τα βρει η κυβέρνηση το έχω ξαναπεί. Αν δεν θέλει, πρόβλημά της (ας υποστεί τα δέοντα από τη βάση - ή τέλος πάντων από όσους δεν έχουν εντελώς εξανδραποδιστεί από τα μπουζούκια και τα SUV με 2000 γραμμάτια σε 100 τράπεζες). Αν πάλι δεν μπορεί να τσακιστεί να κατέβει από κει που κάθεται.Για να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε, λοιπόν, σου εξηγώ και πάλι ότι θεωρητικά συμφωνώ, αλλά είναι αδύνατον να γίνει **στην Ελλάδα που παράγει … τίποτα **του σήμερα. Άρα, αυτό το αίτημα το απορρίπτω. Εσύ, εκτός από αυτό, στα υπόλοιπα αιτήματα τι λες; Επί πραγματικού, αν μπορείς, το ουτοπικό είναι εύκολο. Μιλάμε για την Ελλάδα και μιλάμε για σήμερα, προς το πώς να είναι το αύριο καλύτερο – γιατί αν μιλάμε για το «δως ημίν σήμερον», αλλάζει.
Αυτό με τους φόρους το έχουμε ξανασυζητήσει και … πλακωθήκαμε (εντάξει, σχεδόν) χωρίς να συμφωνήσουμε. Πρόκειται, σου λέω ακροθιγώς τη γνώμη μου, για μια ακόμη καραμέλα. Άλλωστε το μαύρο χρήμα δεν είναι προνόμιο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι περισσότεροι απ’ όσους «τα παίρνουν» και φοροκλέβουν είναι ΔΥ - όπως άλλωστε και οι εθνο κλπ «Πατέρες», οι «βιομήχανοι» μετριούνται στα δάκτυλα και ο λαός, απλά, καταναλώνει. Αν θέλεις να μιλήσουμε για «πλούσιους», να σου δείξω κηφήνες πολυθεσίτες με μισθούς άνω των 150.000 ευρώ ετησίως, να πάθεις. Η πληροφορία είναι εκεί έξω, πρέπει σε κάποιον άλλο να φορτώνουμε πάντα το φταίξιμο για τα δεινά μας, φίλε;;;…Δείξε μου τα bolds σου, να σου δείξω άλλη μία άχρηστη κυβέρνηση (όπως καταλαβαίνεις όλα όσα λες αποτελούν επιχειρήματα υπέρ της άποψής μου)
Και μία ερώτηση: σε ποιον 'άλλον' έριξα το φταίξιμο;
-
Όταν λες 'αυτοί καλά κάνουν', λες επίσης 'άλλος φταίει'.
Και μιλάς (όχι μόνον εσύ) για την 'κυβέρνηση', ενώ εγώ για όλους τους 'Πατέρες'.Και κάτι ακόμα: Τα πρώτα bolds μου είμαστε εμείς: Εμείς οι δάσκαλοι κλπ ΔΥ, εμείς οι ελ. επαγγελματίες, εμείς οι μαθητές, ...
-
Η Ελλάδα που παράγει 'τίποτε' δεν είναι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας.
Οι εθνοπατέρες δεν είναι οι ανώνυμοι πολίτες αυτής της χώρας.
Οι πολυθεσίτες των 100.000 ευρώ δεν είναι ο απλός Έλληνας ψηφοφόρος (αλλά οι παρατρεχάμενοι κάθε εξουσίας).
Ο φοροφυγάς ΔΕΝ είναι ο μισθωτός, αλλά κατά κύριο λόγο ο ελεύθερος επαγγελματίας, βιοτέχνης και βιομήχανος.
Ο Έλληνας ΦΤΑΙΕΙ γιατί επιλέγει με απίστευτη ανωριμότητα τους κυβερνήτες του (βέβαια οι τελευταίοι φροντίζουν να τον διατηρούν 'κούτσουρο' ΚΑΙ μέσω της ανυποληψίας της εκπαίδευσης και των λειτουργών της σε αυτή τη χώρας)Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για ΕΜΕΝΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι ΑΛΛΟΙ (κυβέρνηση, κόμματα, ψηφοφόροι). Σε ό,τι αφορά το 'καθήκον' μου (όπως πιθανότατα υπονοείς) όχι μόνο το έχω πράξει, αλλά ενδεχομένως πολύ καλύτερα, συνειδητότερα και ειλικρινέστερα από εκατομμύρια συμπολίτες μου (μεταξύ των οποίων μερικές δεκάδες υπουργοί, εκατοντάδες βουλευτές και χιλιάδες πρωτοκλασάτα στελέχη της εκάστοτε εξουσίας).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ο φοροφυγάς ΔΕΝ είναι ο μισθωτός, αλλά κατά κύριο λόγο ο ελεύθερος επαγγελματίας, βιοτέχνης και βιομήχανος.
**Nα τος ο ενοχος!**Δεν ξερουμε ποιος ειναι ή αν υπάρχει,αλλα τον μισούμε.
Βιομήχανε,έ βιομήχανε!Ναι και ο ελλην δημοσιος εκπαιδευτικός ,αποκαμωμένος στο τελος μιας ημερας.Ή μηπως ειναι η αρχή μιας ημέρας;
Να και ο κρατικος κορβανας,δεν εχει πολλα μεσα απο οτι φαινεται.
Μαλλον θα περιμενουν αργοτερα καποια παραλαβη.Να και ο εργαζομενος της ιδιωτικης εκπαιδευσης.
Ολιγαρκης και σεμνός. -
Ρε συ πέτρο δουλεύεις?
Αν δουλεύεις ο πρώτος σου μισθός ήταν 1400 καθαρά?
Αν το απο πάνω δεν ισχύει, είσαι μαλάκας και δεν απεργείς ή σου αρέσει να ψωνίζεις απο τα Lidl?
-
Tiger ωραίο το κολάζ, αλλά δεν κατάλαβες γρι από ό,τι έγραψα (και μήπως είμαστε και κομματάκι εμπαθείς, τόσο δα λιγουλάκι;;; ).
Το να διαστρεβλώνεις επίτηδες τα όσα έγραψα, δεν το θεωρώ ενδεχόμενο. Ή μήπως είναι;
-
Δουλεύω και ο πρώτος μου μισθός ήταν 150.000 (πριν 6 χρόνια) και ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα λεφτά. Ούτε τότε, ούτε τώρα που αμοίβομαι πολλαπλά, δεν επιθυμούσα για ΚΑΝΕΝΑΝ να αμοίβεται με τα ίδια ψωροχιλιάρικα που έπαιρνα. Και τότε αν κάποιος κλάδος ζητούσε 350.000 πρώτο μισθό (λογική τιμή για τα 1999) μαζί του θα ήμουν!
-
Επαναφέροντας στο προσκήνιο το 'βάστα δάσκαλε', ο τύπος που το'γραψε είναι εντελώς πυροβολημένος! Δηλαδή μας λέει ο 'καθηγηταράς' ότι νοσταλγεί την εποχή που ο αγράμματος γονιός έλεγε στον σχεδόν εξ ίσου αγράμματο δάσκαλο (μιλάμε για τουρκοκρατία) 'δάσκαλε το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου'... Μπράβο, χίλια μπράβο! Οι απολογητές των απεργιών και των καταλήψεων νοσταλγούν την παιδαγωγική του βούρδουλα και της διαπόμπευσης του παιδιού, την παιδαγωγική που στοίχισε τη σωματική ακεραιότητα αρκετών παιδιών, γιατί... 'το κρέας δικό σου, τα κόκκαλα δικά μου'.
Χίλια μπράβο και στον 'κύριο' που έγραψε αυτό το κατάπτυστο άρθρο και σε όσους τον θαυμάζουν.
-
Ακούστικε και το άλλο από συνδικαλιστή.
Η Χώρα ξοδεύει 700.000 Ευρώ την Ημέρα, πρόστιμο για την Ολυμπιακή (Ο.Α.)
Γιατί δεν την κλείνουν επιτέλους να πληρώσουν τους δασκάλους.
Να δω ποιός από την κυβέρνηση θα κάνει αυτή την ανακοίνωση
-
Πέτρο μου, κανείς δεν θέλει ο μισθός των άλλων να είναι κατώτερος του δικού του, το θέμα είναι εσύ γιατί δεν απέργησες που έπαιρνες 150.000 δρχ? Φαντάζομαι μιλάς για καθαρά έτσι? Γιατί προφανός δούλευες στον ιδιωτικό τομέα,ε??
1.000 € ρε συ Πέτρο το 2.000 βασικό μισθό? εδώ δεν παίρνουν τώρα 1.000 € βασικό (μιλάω για καθαρά) θα τα έδιναν τότε?
Αν δεν έχεις καταλάβει το προβλημα μου δεν είναι να παίρνουν λίγα λεφτά οι δάσκαλοι, αλλά γιατί οι δάσκαλοι ζητάνε τέτοιο μισθό και τέτοια αύξηση? Δλδ ο Χ πτυχιούχος του δημοσίου (γάμησέτον τον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν δίνει άλλα και άλλα θα δώσει μισθούς αξιοπρεπείς?) να μην κατέβει σε απεργεία μετά? κα ινα πει καθίστε ρε μαλακες δώσατε στο δάσκαλο ΄25% αύξηση και δουλεύει το μισό απο ότι δουλεύω εγώ....γιατί? είναι αξιοκρατικό?
Επίσης όλοι αυτοί οι δάσκαλοι που βγαίνουν και μιλάνε, όταν τους λένε ότι το υπουργείο οικονομικών λέει ότι δεν υπάρχει μία, γιατί δεν ρωτάνε απο που και ως που, οι υπάλληλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. παίρνουν διπλό μισθο?
-
Δεν υπαρχει σε καμια πολιτισμενη χωρα προστιμο 700.000 την ημερα, εκτός εάν καθημερινα πουλάς κοκαίνη σε δημοτικά σχολεία μορμόνων
-
Μα αυτή είναι η διαφορά μας φίλε ratanplan, ότι εγώ ΕΥΧΟΜΑΙ να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ οι μισθωτοί αξιοπρεπή πρώτο μισθό (δυστυχώς μόνο οι δημόσιοι είναι οργανωμένοι κουτσά-στραβά συνδικαλιστικά, γιατί αν περιμένουμε από την ΓΣΕΕ να ασχοληθεί με εμάς τους 'ιδιωτικούς' μάμησέ τα).
Ούτως ή άλλως, εμμέσως κερδίζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό που είδα στον ιδιωτικό τομέα, είναι ότι παρά τις τραγικές απολαβές, το τι παίρνει ένας μισθωτός του δημοσίου αποτελεί βάση συζήτησης για το μισθολογικό.
Π.χ. με 1.200 ευρώ πρώτο μισθό σε πρωτοδιοριζόμενο καθηγητή, είναι αδύνατο στο κολέγιο Αθηνών για παράδειγμα να δώσει 750 στο δικό του εργαζόμενο. Και τελικά, ούτως ή άλλως για αυτούς τους μισθούς το πολύ πολύ να μαζέψει κανείς είτε τη 'σαβούρα' είτε μόνο όσους έχουν άμεση και απόλυτη ανάγκη έστω από ένα 'μισθουλάκο'.Πρόσφατα, για μία θέση υπάλληλου γραφείου μου έστειλε κάποιος 38χρονος το βιογραφικό του. Ο άνθρωπος ήταν διδάκτωρ αρχαιολόγος και ήξερε τέσσερις γλώσσες. Κι όμως δούλευε αναγκαστικά στο λογιστήριο μίας εταιρείας για ένα χιλιάρικο το μήνα. Κατάντια για την Ελλάδα να μη βρίσκει μία σοβαρά αμοιβόμενη δουλειά ενας ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ!
Είναι δυνατό να σκεφτώ τόσο μικροαστικά και να πω, 'στα @@ μου, πτυχιούχος εγώ έπαιρνα 700 ευρώ, τόσα να παίρνει και αυτός!'. Έλεος. -
Στον ιδιωτικό τομέα τπτ δεν είναι βάση, όπως κανένα ωράριο δεν είναι βάση. Το κολέγιο ο Ζηριδης Ο γείτονας και 3-4 άλλα σχολεία ίσως να πληρώνουν καλά για λόγους prestige, τα άλλα ιδιωτικά, σε πρωτοδιόριστο δάσκαλο (φέτος) δίνουν 800 € καθαρά.
Πάλι δεν κατάλαβες ρε συ τι λέω να απαιτήσουν όλοι όχι 1400....10.000, να υπάρχει λογική όμως, είναι σα να είσαι 15 χρονών και να ζητάς χαρτζιλίκη απο τον πατέρα σου ποσό το οποίο είναι δυσανάλογο απο αυτό που παίρνουν τα άλλα αδέρφια σου, και ποσό που ο πατέρας σου όσο και να θέλει να στο δώσει δεν μπορεί, πόσο δε να πρέπει να το δώσει κα ιστα άλλα αδέρφια σου.
-
Άντε να το ξαναπούμε...
Από πού και ως πού τα 1.400 ευρώ είναι παράλογα ΠΟΛΛΑ (το ότι οι περισσότεροι παίρνουν 800 δε σημαίνει ότι τα 1.400 είναι πολλά με απόλυτα κριτήρια); Πόσο κοστίζει το μέσο νοικοκυριό μηνιαίως; -
Να ξαναπούμε ότι αυτά θα τα πληρώσουν (και) άνθρωποι που παίρνουν τα 800 ή και λιγότερα; Δεν μιλάμε για εργαζόμενους κάποιας εταιρείας αλλά για υπαλλήλους που παίρνουν χρήματα από τη φορολογία.
Παράλογα δεν θα ήταν ούτε τα 3000, ΑΝ τα έπαιρναν οι περισσότεροι ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.
Μη φτάσουμε στις απίστευτες ΒΛΑΚΕΙΕΣ που γράφτηκαν νωρίτερα, ότι δήθεν ένας μισθωτός πληρώνει σχεδόν μηδενικά ποσά για φόρους.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Άντε να το ξαναπούμε...
Από πού και ως πού τα 1.400 ευρώ είναι παράλογα ΠΟΛΛΑ (το ότι οι περισσότεροι παίρνουν 800 δε σημαίνει ότι τα 1.400 είναι πολλά με απόλυτα κριτήρια); Πόσο κοστίζει το μέσο νοικοκυριό μηνιαίως;ειναι παραλογα πολλα σε συγκριση, οχι σαν απολυτο νουμερο
Καθηγητές στα σχολεία