-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Καταλαβαίνεις τι υπονοείς Σπύρο;
Ότι αντί να βγαίνουν στούρνοι από το λύκειο, θα βγαίνουν από το πανεπιστήμιο;;;Αν ναι, συμφωνώ...
οχι λεω το εξης: Τα φροντιστηρια και τα ιδιετερα σημερα δουλευουν κυριως με παιδια που προσπαθουν να περασουν στο Πανεπιστημιο. Με τεραστιο οικονομικο κοστος για τις οικογενειες.
Οταν ερθουν τα ιδιωτικα, τα παιδια δεν θα εχουν αναγκη την εξτρα (και απαραδεκτη για μενα) ενισχυση για 3-4 μαθηματα. Θα διαβαζουν, θα τελειωνουν το Λυκειο και θα μπαινουν στη σχολη της επιλογης τους.
Αντι τα λεφτα να τα δινουν σε ιδιετερα για το ΑΝ θα μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, θα τα δινουν τοτε ΣΤΟ Πανεπιστημιο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ότι αντί να βγαίνουν στούρνοι από το λύκειο, θα βγαίνουν από το πανεπιστήμιο;;;Αν ναι, συμφωνώ...
οχι λεω το εξης: Τα φροντιστηρια και τα ιδιετερα σημερα δουλευουν κυριως με παιδια που προσπαθουν να περασουν στο Πανεπιστημιο. Με τεραστιο οικονομικο κοστος για τις οικογενειες.
Οταν ερθουν τα ιδιωτικα, τα παιδια δεν θα εχουν αναγκη την εξτρα (και απαραδεκτη για μενα) ενισχυση για 3-4 μαθηματα. Θα διαβαζουν, θα τελειωνουν το Λυκειο και θα μπαινουν στη σχολη της επιλογης τους.
Αντι τα λεφτα να τα δινουν σε ιδιετερα για το ΑΝ θα μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, θα τα δινουν τοτε ΣΤΟ Πανεπιστημιο.
καλα και στο εξωτερικο υπαρχει η ενισχυση.
απλα γινεται στο σχολειο και οι καθηγητες την πληρωνονται υπερωριες
επειτα τα λεφτα των ιδιωτικων πανεπιστημιων τωρα απ'οσο μου εχουν πει
κυμαινονται περιπου στα 6000-7000 ευρω το χρονο
φαντασου αν αναγνωριστουν δλδ -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επιμόρφωση, έλεγε το βλίτο. Μα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ακούνε επιμόρφωση και βγάζουν σπυριά! Δεν ξέρετε τι έγινε με την εξομοίωση των πτυχίων; Για ρωτήστε να μάθετε.Δεν είναι αλήθεια ότι «βγάζουν σπυριά». Η επιμόρφωση είναι ένα πάγιο αίτημα του κλάδου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης ενδοσχολικής ή μη υπάρχουν και τα αιτήματα περί βιβλιοθηκών. Για βρες μου ένα σχολείο που έχει…
Για την εξομοίωση έγραψα πιο πρινΦανταστείτε (και αν μπορείτε μη γελάσετε) τον 55άρη δάσκαλο που βαριέται που ζει, να πρέπει να φύγει από το χωριό του και να ανέβει Αθήνα για 25 μέρες, για 'επιμόρφωση', 'σεμινάριο' ή δεν ξέρω τι άλλο. Μετά φανταστείτε την 45άρα δασκάλα, που πρέπει να αφήσει την οικογένεια στο νησί. Γιατί στην Αθήνα; Αφού εκεί γίνονται καλύτερες επιμορφώσεις!!!
Αυτό που λες δεν ισχύει. Δεν προβλέπεται πουθενά να φύγει ο πενηντάρης ή ο τριαντάρης από το χωριό του για να πάει πουθενά αλλού. Δυσκολεύομαι να καταλαβω τι εννοείς αν και προσπάθησα πολύ.
Ο 55άρης δε βαριέται να ζει , το αντίθετο μάλιστα. Ο 55άρης έχει πάνω ή γύρω στα 30 χρόνια μέσα στην τάξη. Μπες κι εσύ και αν αντέξεις πάνω από μια βδομάδα, τα ξαναλέμεΣτις συνελεύσεις που γίνονται για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της απεργίας, παίρνουν μέρος μόνο όσοι θέλουν να συνεχιστεί, οι άλλοι μόνο ξύλο που δεν τρώνε. Όχι; Ναι, καλά... Η απεργία θα σταματήσει μόνο όταν κάποιοι το αποφασίσουν, πάρτε το χαμπάρι.
Στις συνελεύσεις πηγαίνει όποιος θέλει και δεν έχω διαβάσει ποτέ και πουθενά να πλακώνονται στο ξύλο. Η απεργία του 1997 σταμάτησε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις μετά από 13 μέρες. Πλειοψήφισε το 'ΟΧΙ' και τέλος.Δεν έφαγε κανείς...ξύλο
Τσουβαλιάζουμε; Γιατί, αυτοί που μιλάνε για δασκάλους που αγωνίζονται να εκπαιδεύσουν τα παιδιά, τι κάνουν; Δεν γνωρίζουν ότι αυτοί είναι η συντριπτική μειοψηφία;
Ρε σεις, έχετε δει γονείς να παρακαλάνε να τους τύχει καλός δάσκαλος;Εγώ δεν έχω θίξει κανένα ποτέ θέμα για γονείς εδώ και καμια 40αρια σελίδες γιατί του καθενός το παιδί είναι ξεχωριστό, αφού μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα να το φτάσει εκεί που το έφτασε. Αλλά μια και το αναφέρεις :
-Εχεις δει δεκάχρονα και δωδεκάχρονα να βρίζουν σε στυλ «μη σου γαμήσω ρε αρχίδι» απευθυνόμενα στους συμμαθητές τους; Μήπως τους το έμαθαν οι δάσκαλοί τους αυτό; Και σε πληροφορώ ότι δεν είναι συντριπτική μειοψηφία αλλά περίπου 1 στα 3
-Εχεις δει γονείς να «γλύφουν» ασύστολα τους εκπ/κούς και να μη λένε «καλημέρα» όταν το παιδί αλλάζει τάξη και δάσκαλο;
-Εχεις δει ή έχεις ρωτήσει πόσα παιδιά σε παιδική ηλικία έχουν τηλεόραση στα δωμάτια τους για να βλέπει προφανώς η μαμά απερίσπαστη τις εκπομπές που την ενδιαφέρουν στην άλλη τηλεόραση του σπιτιού;
-Εχεις δει γονεις να λένε : «Τι να κάνω αφού δεν μπορώ να το διώξω από το Play Station”?
Είναι και άλλα , νομίζω όμως ότι αυτά είναι αρκετά για να πάρεις μια ιδέα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οταν ερθουν τα ιδιωτικα, τα παιδια δεν θα εχουν αναγκη την εξτρα (και απαραδεκτη για μενα) ενισχυση για 3-4 μαθηματα. Θα διαβαζουν, θα τελειωνουν το Λυκειο και θα μπαινουν **στη σχολη της επιλογης τους. **Αντι τα λεφτα να τα δινουν σε ιδιετερα για το ΑΝ θα μπουν σε καποιο Πανεπιστημιο, θα τα δινουν τοτε ΣΤΟ Πανεπιστημιο.
Οπως Ιατρικη για παραδειγμα; Εχεις υποψη σου το κοστος δημιουργιας μιας Ιατρικης σχολης και το μπατζετ λειτουργιας της; Ετσι για να ξερουμε τι συζηταμε...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
φαντασου αν αναγνωριστουν δλδξερεις ποσο κοστιζει σε μια οικογενεια η 'δωρεαν' εκπαιδευση τωρα?
μιλαω για ιδιετερα & φροντιστηρια...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οταν ερθουν τα ιδιωτικα, τα παιδια δεν θα εχουν αναγκη την εξτρα (και απαραδεκτη για μενα) ενισχυση για 3-4 μαθηματα. Θα διαβαζουν, θα τελειωνουν το Λυκειο και θα μπαινουν **στη σχολη της επιλογης τους. **
Οπως Ιατρικη για παραδειγμα; Εχεις υποψη σου το κοστος δημιουργιας μιας Ιατρικης σχολης και το μπατζετ λειτουργιας της; Ετσι για να ξερουμε τι συζηταμε...
ναι, μονο η Ελλαδα (θα) εχει Ιδιωτικες Ιατρικες σχολες...
-
Δε σε εννοησα! Ξερεις ή δεν ξερεις;
-
Μα ιδιωτικά 'πανεπιστήμια' λειτουργούν ΗΔΗ στην Ελλάδα.
Είστε σίγουροι ότι θέλετε πραγματικά να αναγνωριστούν ως ισόβαθμα;;;Σπύρο, το ίδιο λέμε απλώς με άλλο λόγια ('να βγαίνουν μπουμπούνες από το 'πανεπιστήμιο' της αρεσκείας τους').
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φαντασου αν αναγνωριστουν δλδξερεις ποσο κοστιζει σε μια οικογενεια η 'δωρεαν' εκπαιδευση τωρα?
μιλαω για ιδιετερα & φροντιστηρια...
κατσε ρε Σπυρο.
ή το ενα θα κανει ή το αλλο.
ειπαμε
εγω δε λεω, οι περισσοτεροι που θελουν να περασουν πανε φροντιστηριο.
κακα τα ψεματα.
πανε το πολυ τα 3 χρονια του λυκειου.
ποσο κοστιζουν; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Είστε σίγουροι ότι θέλετε πραγματικά να αναγνωριστούν ως ισόβαθμα;;;Σπύρο, το ίδιο λέμε απλώς με άλλο λόγια ('να βγαίνουν μπουμπούνες από το 'πανεπιστήμιο' της αρεσκείας τους').
Άρα το πρόβλημα δεν είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (ή 'πανεπιστήμια', δεν έχει σημασία) αλλά η αξιολόγηση που (δεν) θα γίνεται σε αυτά.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Άρα το πρόβλημα δεν είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (ή 'πανεπιστήμια', δεν έχει σημασία) αλλά η αξιολόγηση που (δεν) θα γίνεται σε αυτά.
ειναι και αυτα.
αναλογα κατα ποσο θα δινονται υποτροφιες και ευκαιριες σε μαθητες με λιγοτερα εσοδα ακομα και απο το κρατος -που δε θα δινονται αλλα λεμε κ καμια μαλακια να περασει η ωρα -
Αν και φοβάμαι ότι είμαστε off-topic, το πρόβλημα ΕΙΝΑΙ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε μία μικρή χώρα που δεν έχει αναπτύξει στο ελάχιστο 'εκπαιδευτική οικονομία' και βέβαια δε δίνει δεκάρα στην έρευνα (πώς θα τροφοδοτηθούν τα πανεπιστήμια ιδιωτικά ή μη).
Και δε μιλώ καν με 'ιδεολογικούς όρους' (βάση των οποίων είμαι ούτως ή άλλως θεμελιωδώς αντίθετος στην ιδιωτική εκπαίδευση ΓΕΝΙΚΑ). -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αν και φοβάμαι ότι είμαστε off-topic, το πρόβλημα ΕΙΝΑΙ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε μία μικρή χώρα που δεν έχει αναπτύξει στο ελάχιστο 'εκπαιδευτική οικονομία' και βέβαια δε δίνει δεκάρα στην έρευνα (πώς θα τροφοδοτηθούν τα πανεπιστήμια ιδιωτικά ή μη).
Και δε μιλώ καν με 'ιδεολογικούς όρους' (βάση των οποίων είμαι ούτως ή άλλως θεμελιωδώς αντίθετος στην ιδιωτική εκπαίδευση ΓΕΝΙΚΑ).κι εγω αντιθετος ειμαι βρε Πετρο και το ξερεις..
τα εχω γραψει πολλες φορες.
το προβλημα στην Ελλαδα ξεκιναει απο μας τους ιδιους και την λανθασμενη εικονα που εχουμε σχετικα με τους ορους 'πανεπιστημιο', 'ακαδημια' κοκ
αυτο γεννα και ολα τα προβληματα και εξ'ου και η σαπιλα και το ξοδι της ελληνικης παιδειας, το πως αντιμετωπιζεται απ'ολους - μαθητες - γονεις - εκπαιδευτικους και κατα συνεπεια και κυβερνηση και γενικα πολιτικους.. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Και δε μιλώ καν με 'ιδεολογικούς όρους' (βάση των οποίων είμαι ούτως ή άλλως θεμελιωδώς αντίθετος στην ιδιωτική εκπαίδευση ΓΕΝΙΚΑ).Έχεις ιδέα της λαμογιάς που υπάρχει στα πανεπιστήμια από τους καλούς μας πανεπιστημιακούς; Όταν είπε τις προάλλες το υπουργείο ότι πρέπει να ελέγχονται οι πανεπιστημιακοί, αυτοί, με τις ευλογίες των ίδιων που σήμερα είναι υπέρ των καταλήψεων των σχολείων, της μη ισχύος της βάσης-10 στις εισαγωγικές και κάθε άλλης απίθανης βλακείας, κήρυξαν τον ανένδοτο.
ΜΑΓΑΖΑΚΙ κάθε καθηγηταρά είναι τα ΑΕΙ και η έρευνα υπάρχει μόνο για να βάζουν κάτω από ένα χαρτί τη τζίφρα τους και να παίρνουν 20.000 ευρώ.
ΑΝ δεν απατώμαι, στο εξωτερικό τα επενδυτικά πανεπιστήμια λειτουργούν και με ιδιωτικούς ή μόνο με ιδιωτικούς πόρους. Και οι εταιρείες τους δίνουν τα λεφτά τους γιατί ξέρουν ότι κάποιοι θα τα χρησιμοποιήσουν σωστά, όχι για να τα μοιράσουν στις γκόμενες και τα κολλητάρια τους. -
Μάνο και συμφωνώ (για τη βάση του 10) και δε συμφωνώ μαζί σου (για τη γενικότητα του 'παραμάγαζου' των ΑΕΙ - έχουμε περάσει από εκει και έχουμε δει και λαμογιές αλλά και ΠΟΛΛΟΥΣ επιστήμονες με Ε κεφαλαίο). Αντιθέτως στα made in Greece ιδιωτικά 'πανεπιστήμια' του κ@λου, δεν υπάρχει γιατρειά έτσι με θεωρητικολογίες. Το επίπεδο γνώσεων, κατάρτισης και ικανότητας των αποφοίτων τους κατά βάση με τρομάζει (λόγω εργασίας έχω δει και συνεργαστεί με δεκάδες παιδιά που έχουν χρυσοπληρώσει τα ΙΙΕΚ 'Κωλοβελόνη' για προπτυχιακό και το University of Ano-Kato Rachoula U.K. για δια αλληλογραφίας 'Masters' και να μην ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα).
-
Μην ανησυχείς, σε 10 χρόνια έτσι θα είναι οι απόφοιτοι και των δημόσιων πανεπιστημίων εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
Δε μου λες, ο Αλαβάνος κι η Παπαρήγα γιατί ζητάνε την κατάργηση της βάσης/10 στις εισαγωγικές, έχεις καταλάβει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην ανησυχείς, σε 10 χρόνια έτσι θα είναι οι απόφοιτοι και των δημόσιων πανεπιστημίων εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.Δε μου λες, ο Αλαβάνος κι η Παπαρήγα γιατί ζητάνε την κατάργηση της βάσης/10 στις εισαγωγικές, έχεις καταλάβει;
Για το λόγο που αναφέρει ο skye παραπάνω.
Προσωπικά θα ήμουν σύμφωνος, ΑΝ τα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν την κατάλληλη οικονομοτεχνική υποστήριξη από το ελληνικό κράτος και ΑΝ (έστω και τα ίδια τα κονδύλια της ΕΕ) απορροφούσαν πολύύύύύύ μεγαλύτερα ποσά για έρευνα. -
Τελικά σε αυτή την χώρα τα θέλουμε όλα.
Να συντηρεί το κράτος 100ντάδες χιλιάδων αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και να μην πληρώνουμε φόρο.
Να συντηρεί το κράτος εταιρείες-τρύπες όπως η Ολυμπιακή και να πληρώνουμε τους καθηγητές 1800 ευρώ μισθό.
Ας το πάρουμε χαμπάρι...πετρέλαιο υπάρχει στη Σαουδική Αραβία....και όχι σε κάποιο Ελληνικό νομό.
-
Στο το σημερινο (18/10) ΒΗΜΑ διαβασα οτι ο υφυπουργος Εσωτερικωνκ.Θ. Νακος και ο υφυπουργος Οικονομιας κ. Π.Δουκας υπεγραψαν απο κοινου αποφαση με την οποια κατανεμονται στις Νομαρχιακες Αυτοδιοικησεις 13.228.000 ευρω για τη βελτιωση κλπ του οδικου τους δικτυου.
Τα χρηματα αυτα προερχονται απο τη παρακρατηση ποσοστου 5.5% που εγινε στην αρχη του χρονου ** υπερ του Υπ. Παιδειας** για τη καλυψη αναγκων στεγασης των σχολειων.
Κανενα σχολιο. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Στο το σημερινο (18/10) ΒΗΜΑ διαβασα οτι ο υφυπουργος Εσωτερικωνκ.Θ. Νακος και ο υφυπουργος Οικονομιας κ. Π.Δουκας υπεγραψαν απο κοινου αποφαση με την οποια κατανεμονται στις Νομαρχιακες Αυτοδιοικησεις 13.228.000 ευρω για τη βελτιωση κλπ του οδικου τους δικτυου.
Τα χρηματα αυτα προερχονται απο τη παρακρατηση ποσοστου 5.5% που εγινε στην αρχη του χρονου ** υπερ του Υπ. Παιδειας** για τη καλυψη αναγκων στεγασης των σχολειων.
Κανενα σχολιο.Δε χρειαζόμαστε λοιπόν το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας.
ΙΚΑΝΕΣ και ΣΟΒΑΡΕΣ κυβερνήσεις χρειαζόμαστε!
Καθηγητές στα σχολεία