Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επιμόρφωση, έλεγε το βλίτο. Μα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ακούνε επιμόρφωση και βγάζουν σπυριά! Δεν ξέρετε τι έγινε με την εξομοίωση των πτυχίων; Για ρωτήστε να μάθετε.
Δεν είναι αλήθεια ότι «βγάζουν σπυριά». Η επιμόρφωση είναι ένα πάγιο αίτημα του κλάδου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης ενδοσχολικής ή μη υπάρχουν και τα αιτήματα περί βιβλιοθηκών. Για βρες μου ένα σχολείο που έχει…
Για την εξομοίωση έγραψα πιο πριν
Φανταστείτε (και αν μπορείτε μη γελάσετε) τον 55άρη δάσκαλο που βαριέται που ζει, να πρέπει να φύγει από το χωριό του και να ανέβει Αθήνα για 25 μέρες, για 'επιμόρφωση', 'σεμινάριο' ή δεν ξέρω τι άλλο. Μετά φανταστείτε την 45άρα δασκάλα, που πρέπει να αφήσει την οικογένεια στο νησί. Γιατί στην Αθήνα; Αφού εκεί γίνονται καλύτερες επιμορφώσεις!!!
Αυτό που λες δεν ισχύει. Δεν προβλέπεται πουθενά να φύγει ο πενηντάρης ή ο τριαντάρης από το χωριό του για να πάει πουθενά αλλού. Δυσκολεύομαι να καταλαβω τι εννοείς αν και προσπάθησα πολύ.
Ο 55άρης δε βαριέται να ζει , το αντίθετο μάλιστα. Ο 55άρης έχει πάνω ή γύρω στα 30 χρόνια μέσα στην τάξη. Μπες κι εσύ και αν αντέξεις πάνω από μια βδομάδα, τα ξαναλέμε
Στις συνελεύσεις που γίνονται για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της απεργίας, παίρνουν μέρος μόνο όσοι θέλουν να συνεχιστεί, οι άλλοι μόνο ξύλο που δεν τρώνε. Όχι; Ναι, καλά... Η απεργία θα σταματήσει μόνο όταν κάποιοι το αποφασίσουν, πάρτε το χαμπάρι.
Στις συνελεύσεις πηγαίνει όποιος θέλει και δεν έχω διαβάσει ποτέ και πουθενά να πλακώνονται στο ξύλο. Η απεργία του 1997 σταμάτησε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις μετά από 13 μέρες. Πλειοψήφισε το 'ΟΧΙ' και τέλος.Δεν έφαγε κανείς...ξύλο
Τσουβαλιάζουμε; Γιατί, αυτοί που μιλάνε για δασκάλους που αγωνίζονται να εκπαιδεύσουν τα παιδιά, τι κάνουν; Δεν γνωρίζουν ότι αυτοί είναι η συντριπτική μειοψηφία;
Ρε σεις, έχετε δει γονείς να παρακαλάνε να τους τύχει καλός δάσκαλος;
Εγώ δεν έχω θίξει κανένα ποτέ θέμα για γονείς εδώ και καμια 40αρια σελίδες γιατί του καθενός το παιδί είναι ξεχωριστό, αφού μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα να το φτάσει εκεί που το έφτασε. Αλλά μια και το αναφέρεις :
-Εχεις δει δεκάχρονα και δωδεκάχρονα να βρίζουν σε στυλ «μη σου γαμήσω ρε αρχίδι» απευθυνόμενα στους συμμαθητές τους; Μήπως τους το έμαθαν οι δάσκαλοί τους αυτό; Και σε πληροφορώ ότι δεν είναι συντριπτική μειοψηφία αλλά περίπου 1 στα 3
-Εχεις δει γονείς να «γλύφουν» ασύστολα τους εκπ/κούς και να μη λένε «καλημέρα» όταν το παιδί αλλάζει τάξη και δάσκαλο;
-Εχεις δει ή έχεις ρωτήσει πόσα παιδιά σε παιδική ηλικία έχουν τηλεόραση στα δωμάτια τους για να βλέπει προφανώς η μαμά απερίσπαστη τις εκπομπές που την ενδιαφέρουν στην άλλη τηλεόραση του σπιτιού;
-Εχεις δει γονεις να λένε : «Τι να κάνω αφού δεν μπορώ να το διώξω από το Play Station”?
Είναι και άλλα , νομίζω όμως ότι αυτά είναι αρκετά για να πάρεις μια ιδέα.