-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ε, να κουραστείς και λίγο, δε θα πάθεις τίποτα. Χρόνο έχεις άφθονο, φοιτητής είσαι. Πιο κουραστικό είναι για μένα να ξαναγράφω 1000 φορές τα ίδια.
Επαναλαμβάνω: Δεν μπορείς να καταλάβεις κάποιον και μάλιστα να του προσάψεις ότι βαριέται, χωρίς να έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου
Τα προσωπικά τα προσπερνάω γιατί είναι αναληθή, τελευταία φορά που αναφέρομαι σε αυτά.
Το ότι βαριούνται προφανώς το είπα για να τονίσω την υπερβολή των αιτημάτων. Δεν ξέρω αν βαριούνται όντως ή όχι, αλλά τα αιτήματα παραμένουν υπερβολικά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
Και να κάτσω να διαβάσω 35 σελίδες για 3 post που απαντάνε επί της ουσίας σε αυτό που ρωτάω λυπάμαι αλλά όχι, δεν πρόκειται να το κάνω. Έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει η γνώμη μου, είτε για τους μεν, είτε για τους δε.
1ον) Δεν ήταν προσωπικό, το ξανα'πα.
2ον) Εγώ βλέπω ότι διαβάζω. Τώρα εάν εσύ άλλο γράφεις και άλλο εννοείς, δεν έχει να κάνει με μένα
3ον) Μην το κάνεις, δεν έγινε και τίποτα.
4ον) Μικρή σημασία έχουν όλων μας οι γνώμες. Εάν σκεφθείς πόσο % του πληθυσμού είμαστε εμείς που ποστάρουμε εδώ...
Αντίθετα μεγάλη σημασία έχει η νέα έρευνα, της GPO αυτή τη φορά, που δείχνει ότι το 59% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος χειρισμούς στο θέμα της απεργίας.Κι ένα τελευταίο : Δεν τα έχω μαζί σου Kid, εσύ μια χαρά είσαι, το ξανάγραψα. Απλώς δεν μπορώ να καταλαβω τον καθένα , που δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει στον κώλο του και ποστάρει τις απόψεις του...Ανδριανόπουλου.
Αυτά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Απλώς δεν μπορώ να καταλαβω τον καθένα , που δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει στον κώλο του και ποστάρει τις απόψεις του...Ανδριανόπουλου.Οι 'απόψεις του Ανδριανόπουλου' λειτουργούν εξισορροπιστικά ως προς την έλλειψη βρακιού. Αισθάνεσαι ότι είσαι κάποιος!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Απλώς δεν μπορώ να καταλαβω τον καθένα , που δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει στον κώλο του και ποστάρει τις απόψεις του...Ανδριανόπουλου.
Οι 'απόψεις του Ανδριανόπουλου' λειτουργούν εξισορροπιστικά ως προς την έλλειψη βρακιού. Αισθάνεσαι ότι είσαι κάποιος!
Ετσι είναι φίλε Pai Mei, έτσι είναι, δυστυχώς
-
Έλα όμως που χρειάζονται και επιδέξιοι...
-
Οι καταληψεις παντως συνεχίζονται.
Το μετωπο μπορει να γινει πολυ θερμο.
Η κυβερνηση πρεπει κατι να κανει.
Δεν ξερω τι.Δεν με ενδιαφερει πως.Εγω ειμαι απλως ο λαλακας που ψηφιζει.Δεν ειναι κατασταση αυτη.
Αμα δεν μπορουν,ας πανε σπιτια τους και ας λενε στον καθρεπτη:
Are you talking to me??? -
Απλώς δεν μπορώ να καταλαβω τον καθένα , που δεν έχει δεύτερο βρακί να φορέσει στον κώλο του και ποστάρει τις απόψεις του...Ανδριανόπουλου.
Οι 'απόψεις του Ανδριανόπουλου' λειτουργούν εξισορροπιστικά ως προς την έλλειψη βρακιού. Αισθάνεσαι ότι είσαι κάποιος!
Ευτυχως, σ' ενα τοπικ που εξαντληθηκε ( ; ), μειναν οι ατακες. Οι φαρμακερες....
Ο IMHO σπουδαιοτερος Τουρκος λογοτεχνης, κι ενας απο τους μεγαλυτερους του 20ου αι., ο Αζιζ Νεσιν, εγραψε καποτε ενα (αυτοβιογραφικο) βιβλιο με τιτλο 'Ετσι ήρθαν τα πραγματα μα ετσι δε θα πανε' ('Boyle Gelmiş Boyle Gitmez' για τους τουρκομαθεις) με αφορμη τις παιδικες κι εφηβικες του αναμνησεις κι αιτια την αναγκη του να μιλησει για την αξια των κοινωνικων αγωνων αλλα και για τη σημασια της Παιδειας.
Αυτο το βιβλιο μου το χαρισε σε τρυφερη ηλικια ενας.... δασκαλος (ναι, ναι απ' αυτους τους τεμπεληδες που μονο λεφτα ζητανε) και μου αλλαξε τον τροπο που βλεπω τα πραγματα. Οποιος ενδιαφερεται, ας του ριξει μια ματια. Κακο δεν κανει.
-
manoskΤο θέμα είναι όμως, τι προβλέπει το σύνταγμα. Υπάρχει νομική διάταξη βάσει της οποίας κρίνεται ποιά αιτήματα ανά κλάδο μπορούν να θεωρηθούν συνταγματικά και ποιά όχι; Προφανώς, όχι. Στο παράδειγμα με τους γιατρούς, μια τέτοια αξίωση εκ μέρους τους, καταρχάς, θα έβρισκε απέναντί της τόσο έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, που θα γκρεμιζόταν εν τη γενέσει της. Η απεργία των δασκάλων φαίνεται να έχει λαϊκό έρεισμα, πράγμα που της δίνει μία επιπλέον στήριξη.
Το αν έχει λαϊκό έρεισμα δεν το γνωρίζω, βλέπω προσωπικά ότι ο κόσμος έχει απηυδήσει με την κατάσταση. Τα αιτήματα όπως διατυπώνονται είναι απαράδεκτα. Ζητάς λεφτά; Υπό όρους θα τα πάρεις. Άμα ζητάς λεφτά και απαιτείς να υπαγορεύσεις και τους όρους της εργασίας σου, του έλεγχου της δουλειάς σου από τον εργοδότη σου και χωρίς να προσφέρεις τίποτα καινούριο, τότε χάνεις οποιαδήποτε καλή εικόνα πας να δημιουργήσεις.
Το παράδειγμα για τους γιατρούς το έθεσα σε απάντηση αυτού που έγραψες περί δικαιώματος παράλογων αιτημάτων.
Γενικά: όλα τα ατομικά δικαιώματα τελούν υπό περιορισμούς. Κανένα ατομικό δικαίωμα, ακόμα και αυτό της ζωής, δεν ασκείται εις βάρος άλλων δικαιωμάτων με τρόπο που να θίγει τον πυρήνα τους.
Έτσι για παράδειγμα αν κάποιος κλέψει και προσπαθήσει να διαφύγει, ο αστυνομικός μπορεί να τον πυροβολήσει με προφανή κίνδυνο να του αφαιρέσει τη ζωή. Γιατί; Επειδή έθιξε τον πυρήνα ενός άλλου αγαθού + την έννομη τάξη.
Αν κάποιος απεργήσει στη ΔΕΗ κατεβάζοντας το γενικό διακόπτη της Αθήνας (θυμίζει κάτι; ), τότε η ενέργειά του είναι σαφώς καταχρηστική και παράνομη για 100 λόγους. Κυρίως πάντως επειδή αποκλείει τελείως την άσκηση άλλων ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Αν δεν γουστάρει τέτοια ευθύνη ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ας πάει να δουλέψει σε ένα σουβλατζίδικο κι όποτε γουστάρει να κλείνει τη φουφού, κανείς δεν θα κινδυνεύσει να πεθάνει ή να καταστραφεί οικονομικά.
Οι εκπαιδευτικοί οικειοθελώς (και σπρώχνοντας) πήγαν να δουλέψουν στη δημόσια παιδεία, δηλαδή να γίνουν οι λειτουργοί εκείνοι που θα εφαρμόσουν στην πράξη την υποχρέωση της πολιτείας να παράσχει δωρεάν παιδεία στα παιδιά. Απεργώντας τόσο καιρό απλώς αποκλείουν τη δυνατότητα των παιδιών να λάβουν βασικές γνώσεις, δηλαδή το κοινωνικό δικαίωμα της δωρεάν παιδείας πλήττεται στον πυρήνα του. Αν αυτή η υποχρέωση είναι πολύ βαριά, τότε ας παραιτηθούν κι ας εργαστούν ως υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως όσο επιθυμούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο σύστημα, τότε οφείλουν να μην απεργούν τόσο καιρό και με τέτοιο τρόπο. Στην τελική από πού κι ως πού η κάθε απεργία πρέπει οπωσδήποτε να έχει θετικότατα αποτελέσματα για τους απεργούς; Φυσικά κανείς δεν μου απάντησε σε αυτό [αν και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πειστική απάντηση...].Τι εννοείς με τον όρο 'κοινωνική συνοχή'; Ρωτάω, για να καταλάβω πώς αυτό μπορεί να υποσκάψει τα θεμέλια της δημοκρατίας. Διότι, το επιχείρημα αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντιστρόφως: είναι το κράτος εκείνο που δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή, μη ικανοποιώντας τα αιτήματα της οποιασδήποτε δυσαρεστημένης τάξης εργαζομένων.
Όπως γράφω παραπάνω, με τέτοια αιτήματα και με τέτοιο τρόπο που ζητούνται, καλά κάνει το κράτος και δεν τα δέχεται.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Ας δώσει αύριο τα χρήματα η Γιαννάκου υπό σαφείς όρους και χωρίς ναι μεν και θα δούμε πως θα εφαρμοστεί. Αλλά θα ήταν αυτοκτονία να τα δώσει εις υγείαν των κορόιδων φορολογούμενων άνευ αντικρύσματος.Ως προς τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει θέμα παράνομης κινητοποίησης.
Ούτε καν η κυβέρνηση τολμά να ψιθυρίσει την λέξη 'επιστράτευση'.
Και επιμένω: τα αιτήματα δεν είναι μόνο μισθολογικά. Το γιατί υπάρχει η τάση να απομονώνεται ένα από τα πολλά και να προβάλλεται ως κύριο είναι κάτι που κατά τη γνώμη μου έχει ως πρόθεση να διασύρει τους εκπαιδευτικούς και τον αγώνα τους.
Αλήθεια, αυτό το 5% για την παιδεία, από πότε το ακούμε;Η τάση αυτή είναι των εκπαιδευτικών, αφού τα ζητάνε 'εδώ και τώρα' λες και τους τα έταξε η μάνα τους αν έτρωγαν το φαΐ τους. Τόσα χρόνια δεν έπαιρναν τίποτα, τώρα τους έπιασε τέτοιος καημός. Ο Ευθυμίου, ο Γιωργάκης κ.ά. ήταν φαίνεται φοβεροί μάγκες και κατάφερναν να μην έχουν απεργίες χωρίς να κάνουν τίποτα από τη λίστα αιτημάτων που κυκλοφορεί σήμερα.
Το 5% ας γίνει 10% αν πρόκειται για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην παιδεία κι όχι για μισθολογικά πεσκέσια. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι καταληψεις παντως συνεχίζονται.
Το μετωπο μπορει να γινει πολυ θερμο.
Η κυβερνηση πρεπει κατι να κανει.
Δεν ξερω τι.Δεν με ενδιαφερει πως.Εγω ειμαι απλως ο λαλακας που ψηφιζει.Δεν ειναι κατασταση αυτη.
Αμα δεν μπορουν,ας πανε σπιτια τους και ας λενε στον καθρεπτη:
Are you talking to me???Προς το παρόν λένε talk to the hand
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αυτο το βιβλιο μου το χαρισε σε τρυφερη ηλικια ενας.... δασκαλος (ναι, ναι απ' αυτους τους τεμπεληδες που μονο λεφτα ζητανε) και μου αλλαξε τον τροπο που βλεπω τα πραγματα. Οποιος ενδιαφερεται, ας του ριξει μια ματια. Κακο δεν κανει.
...kai ο καθηγητής μου :
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=77435460Κρητικός είναι, δίδασκει Ιστορία Νεοελληνικής Εκπ/σης
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Κάπου το είχα ξαναπεί.
-
Το βασικό αίτημα των δασκάλων για **1.400 ευρώ **είναι 'ανέντιμο' με την έννοια ότι, εκ του πονηρού, αναφέρονται σε 'καθαρά', αυτομάτως όμως κάνουν δυσχερή την σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που μιλάνε για 'μισθό'.
-
Αν δεν κάνω λάθος, εκτιμώ ότι 1.400 'net' αντιστοιχεί σε περίπου 1.800 ευρώ μισθό. Σωστά? Προτείνω λοιπόν να δημοσιεύσει κάποιος (ας πούμε, κάποια ένωση γονέων), τι μισθοί παίζουν στην αγορά για πρωτοδιοριζόμενους διπλωματούχους. Νομίζω ότι θα ενοχλούσε την κοινή γνώμη (αν δεν το ξέρει ήδη) ότι στον ιδιωτικό τομέα παίζουν μισθοί περί των 1.000 ευρώ για 10 ώρες εργασία επί 11 μήνες.
Α....και χωρίς επαπειλούμενες κυήσεις...
-
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Κάπου το είχα ξαναπεί.
-
Το βασικό αίτημα των δασκάλων για **1.400 ευρώ **είναι 'ανέντιμο' με την έννοια ότι, εκ του πονηρού, αναφέρονται σε 'καθαρά', αυτομάτως όμως κάνουν δυσχερή την σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που μιλάνε για 'μισθό'.
-
Αν δεν κάνω λάθος, εκτιμώ ότι 1.400 'net' αντιστοιχεί σε περίπου 1.800 ευρώ μισθό. Σωστά? Προτείνω λοιπόν να δημοσιεύσει κάποιος (ας πούμε, κάποια ένωση γονέων), τι μισθοί παίζουν στην αγορά για πρωτοδιοριζόμενους διπλωματούχους. Νομίζω ότι θα ενοχλούσε την κοινή γνώμη (αν δεν το ξέρει ήδη) ότι στον ιδιωτικό τομέα παίζουν μισθοί περί των 1.000 ευρώ για 10 ώρες εργασία επί 11 μήνες.
Α....και χωρίς επαπειλούμενες κυήσεις...
Επ ακριβώς το αίτημα μιλά για : '1400 καθαρό μισθό κι ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό' (για νεοδιόριστο)
δηλαδή βασικός +επιδόματα (τα οποία ενσωματώνονται και στο εξής καταργούνται)=1400
αλλά τα 1400 είναι διαπραγματεύσιμα. Εχει ειπωθεί σε όλους τους τόνους. Παζάρι είναι , 'θέλω τόσα', 'πάρε τόσα' , 'δε με φτάνουν' , 'πάρε τόσα σε τόσα χρονια'. Παζάρι είναι, διαπραγμάτευση. Συμβαίνει και μεταξύ Εθνών ακόμη...
Κάτι σαν τον Μπράιαν που πήγαινε να αγοράσει μούσι για το λιθοβολισμό. αλλά τα έχει μπήξει η χοντρή και ....καλά Χριστούγεννα Μr Lawrence
Κανένα νόημα δεν έχει 'Ι.Υ' vs 'Δ.Υ'. Κανένα απολύτως
-
-
+1 σε KOUK kai maxmara
Α, δλδ και 1200 καθαρά δεν σας χαλάνε?Όχι ρε παιδιά που να τα βγάλει πέρα ο άλλος με 1200 καθαρα πρώτο μισθό!
Ρε πάρτε τους αντίστοιχους μισθούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να σας πέσουν τα αυτιά, να δείτε ότι παίρνετε παραπάνω απο αυτούς με λιγότερες ώρες δουλειά. Εξαίρεση είναι οι υπάλληλοι στο Υπ. Οικονομικών, οι οποίοι παίρνουν ακριβώς το διπλάσιο μισθό!
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι μιζέρια και όχι ρεαλισμός να λες ότι είνα ιπαράλογο να ζητάνε 1400 καθαρά....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
+1 σε KOUK kai maxmaraΑ, δλδ και 1200 καθαρά δεν σας χαλάνε?Όχι ρε παιδιά που να τα βγάλει πέρα ο άλλος με 1200 καθαρα πρώτο μισθό!
Μπορεί να τα βγάλει :
Εάν παίρνει παπούτσια από το Lidl και τα φοράει κάθε Χριστούγεννα σαν τον μακαρίτη τον Σταρένιο στο 'Ο Χριστός ξανασταυρώνεται',ρούχα από τη λαϊκή, [i](με 20
-
Αν δεν φτάνουν 1200 καθαρά σαν πρώτος μισθός, μου εξηγείς πως οι συναδελφοί τους στα ιδιωτικά ζουν με 800 καθαρά? Τα παιδιά που έχουν αντίστοιχα ένα πτυχίο ΑΕΙ στον ιδιωτικό τομέα που παίρνουν 750-800 πως ζούνε? Αντι λοιπόν να μιλάνε αυτοί μιλάνε οι δάσκαλοι, οι οποίοι πίσω απο την μονιμότητα, κάνουν απεργία ζητώντας 1400 καθαρα ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΘΟ!
Το πρόβλημα μου δεν είναι αν θα πάρουν ή όχι οι δάσκαλοι τα 1400 αλλά το ότι δεν έχουν επίγνωση του που ζούνε!
Να μην υπάρχει αξιολόγηση, να μην συνδέεται ο μισθός με την απόδοση, να γίνετια ο άλλος δάσκαλος και να μην τον κουνάει απο την καρεκλιτσα του ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!
Αστο διάλο ρε, τους σιχάθηκα, όλοι να βρούνε μια τρύπα να βολευτούνε!
Κατα τα άλλα για την παιδεία απεργούν!
-
Αναμφίβολα, κάποιοι ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν... εκεί που όλοι δάσκαλοι είναι τουλάχιστον διδάκτορες τόσο της παιδαγωγικής όσο και της φιλοσοφίας (με την ευρύτερη έννοια, της ζωής που λένε), εκεί που οι αγώνες εκπορεύονται από τρυφερά αισθήματα και όχι από το απύθμενο βάθος της τσέπης, εκεί που τα 1200 πρώτος μισθός είναι λίγα, γιατί όλος ο κόσμος ζει με 1500 ευρώ τουλάχιστον- όλοι οι άλλοι είναι στο δρόμο!!!
Και μετά απορούμε που οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να παίρνουν στο ψιλό τις διεκδικήσεις των δασκάλων...
Μα, καμία σχέση με την πραγματικότητα;!; Βέβαια, ό,τι και να πω εγώ, όσο και να οδύρονται ορισμένοι από την άλλη, όλοι μας ξέρουμε πως κάποια πράγματα πολύ απλά είναι αδύνατο να γίνουν. Για αυτό, ας δείξουμε αλληλεγγύη ο ένας προς τον άλλον, με το να προσφέρουμε το λειτούργημα μας έστω και υπό μη-ιδεατές συνθήκες (όπως κάνουμε ΟΛΟΙ), και ας μην εκβιάζουμε με τον χείριστο τρόπο.
Ή, ας προσγειωθούμε και ας καταλάβουμε περί τίνος μιλάμε, αφήνοντας τις μπούρδες και τις φαντασιώσεις.
-
Ερωτήξεις:
-
Τόσο φτωχή είναι η Ελλαδίτσα μας; Δεν δικαιούνται οι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υπάλληλοι έναν μισθό 1400 ευρώ; Που ΔΕΝ προκειται να τα πάρουν, παζάρι γίνεται, έχει γραφτεί 1.500 φορές...
-
Όλοι οι διαφωνούντες βρίσκουν τόσο κακό να ζητάει ένας κλάδος λεφτά; Οι ίδιοι θα ζητούσαν οφέλη μόνο για το γενικό καλό;
-
Τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι και στις 2 το μεσημέρι. Ο δάσκαλος ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ, δεν μπορεί να κάνει άλλη, νόμιμη, δουλειά. Αν του κόψουμε τον μισθό το καλοκαίρι και τις διακοπές θα είμαστε οκ;
-
Οι διεκδικήσεις ενός κλάδου απαγορεύουν αυτές ενός άλλου;
-
Η απεργία συνεχίζεται ακόμα, επί της ουσίας;
Διαπιστώσεις:
-
Οι γενικεύσεις πάνε σύννεφο.
-
Οι συνδικαληστές/κόμματα θα εκμεταλλεύονται πάντα τους αγώνες κάποιων. Εις τους αιώνας των αιώνων.
-
Ας βρεθεί ένας αντικειμενικός/μη κομματο-εξαρτούμενος/ορθολογικός τρόπος αξιολόγησης σ' αυτήν την ρημαδοχώρα, να γλιτώσουμε όλοι μας (πολύ αμφιβάλλω).
-
Χάνεις το όποιο δίκιο σου, όταν ταλαιπωρείς τους συμπολίτες σου επί μακρόν.
-
Με τα 1400 ευρώ το μήνα ως όνειρα θερινής νυχτός (+ κάμποσα άλλα στραβά), βλέπω να παίρνω τα μπογαλάκια μου και να φεύγω...
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το 5% ας γίνει 10% αν πρόκειται για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην παιδεία κι όχι για μισθολογικά πεσκέσια.Μanosk καταλαβαίνεις την αντίφαση;
Να πάνε στο 10% οι επενδύσεις για την παιδεία, αλλά οι επενδύσεις αυτές να μην περιλαμβάνουν τις μισθολογικές αυξήσεις σε αυτούς που αποτελούν τους βασικούς λειτουργούς της παιδείας!
Προφανώς στο 5% επί του ΑΕΠ, συμπεριλαμβάνονται όλα. Εφόσον δεν διαφωνούμε σε αυτό, γιατί αντιδιαστέλλουμε τις 'γενικές επενδύσεις για την παιδεία' προς τις αυξήσεις στο μισθό των εκπαιδευτικών; Μέσα στο 5% είναι και αυτές.Από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αντίθετο με βρίσκει μόνο αυτό που κάνει λόγο για αποσύνδεση μισθού-απόδοσης.
Την αξιολόγηση δεν θα 'πρεπε να την αρνείται κανείς.Για τις απεργίες:
Τα 'χουμε πει τόσες φορές και βλέπω να ανακυκλώνεται το πράγμα, χωρίς να καταλήγουμε κάπου. Από τη δική μου οπτική γωνία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον εργαζόμενο, προκειμένου να διεκδικήσει. Τα παραδείγματα με απεργόντες γιατρούς που αφήνουν τους ασθενείς να πεθάνουν ή με τους ΔΕΗτζήδες που κατεβάζουν το γενικό και αφήνουν τις μπριζόλες μας να σαπίσουν είναι σαφώς υπερβολικά.
Κανένα παιδί του δημοτικού δεν θα πεθάνει, επειδή θα χάσει 1 μήνα μάθημα. Απώλεια μαθημάτων για ένα μήνα, απώλεια μισθών για ένα μήνα, γιατί; Για να έρθουν καλύτερες μέρες. -
traveller ασχολεισαι συνδικαλιστικα με τον κλαδο σου???
Σε ρωτώ διοτι φανταζομαι δεν θα εισταε και ιδιαιτερα ευχαριστημενοι με τον χειρισμό απο το προεδριο σας, της απεργιας.
Αυτη τι στιγμή εχετε εγκλωβιστει σε μια απεργια και δεν μπορειτε να κανετε ουτε πισω αλλα ουτε φαινεται να κερδιζεται και τιποτα (να πω την αληθεια ημουν σιγουρος οτι θα καναν καποια κινηση μειωσης των δοσεων ωστε να εκτονωθει η κριση χθες αλλα... )
Το προεδρειο σας θεωρω μπηκε σε μια απεργια σιγουρο για την 'νικη' του δεν σκεφθηκε ποτε τι θα κανει και πως θα απεγκλωβιστει αν στραβωσει το θεμα και πλεον ειναι σε δυσχερη θεση, μιας και η φθορα της απεργιας πλεον ειναι μεγαλη.
Σημερα μας πηραν τηλεφωνο απο το νηπιαγωγιο και το δημοτικο οτι λειτουργουν κανονικα, για να παμε τα παιδιά.
Η απεργια αυτη πιστευω θα τελειωσει σιωπηρα, δλδ οι συνδικαλιστες θα κανουν απεργια ενω η περισσοτεροι δασκαλοι θα κανουν μαθημα κανονικα.
Ειναι θεμα εγωισμου πλεον.
ΥΣ. συμφωνω με πολλα απο αυτα που λες αλλα δυστυχως αλλα λενε οι νομιμοι εκπροσωπη σας.
-
Εφόσον δεν διαφωνούμε σε αυτό, γιατί αντιδιαστέλλουμε τις 'γενικές επενδύσεις για την παιδεία' προς τις αυξήσεις στο μισθό των εκπαιδευτικών; Μέσα στο 5% είναι και αυτές.Κανείς φαντάζομαι δεν διαφωνεί με αυτό- φτάνει να ικανοποιηθούν και όλες οι άλλες διαστάσεις της έννοιας 'χρηματοδότηση για την παιδεία'- ήτοι έρευνα, υλικοτεχνική υποδομή, θέσπιση υποτροφιών κτλ. Και, φυσικά, όποια μισθολογικά αιτήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ας γίνει έτσι, ολοκληρωμένα και ορθολογικά, και ουδείς θα μιλά για συντεχνίες. Αλλά, με μηδενική χρηματοδότηση στην έρευνα (να είναι καλά η Ε.Ε. δηλαδή), ας μην βιαζόμαστε να ταυτίσουμε την βελτίωση της παιδείας και της επιστήμης με το μισθό των δασκάλων- σωστά;
Άρα, ναι στην καθολική, ισομερώς κατανεμημένη και δίκαια επένδυση στην παιδεία. Φυσικά. Τότε μια διαμαρτυρία λαμβάνει καθολικό χαρακτήρα και χαίρει γενικής αποδοχής.
Ειδάλλως, αποσκοπεί σε κάτι άλλο... το οποίο σου λέω πως είναι θεμιτό (έννομο συμφέρον;). Η στάθμιση όμως και η λήψη αποφάσεων αφορά σε οικονομικές και μόνο παραμέτρους πλέον.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
- Με τα 1400 ευρώ το μήνα ως όνειρα θερινής νυχτός (+ κάμποσα άλλα στραβά), βλέπω να παίρνω τα μπογαλάκια μου και να φεύγω...
κι εγω γιαυτο εφυγα
και κυριως οχι για τα 1400
αλλα γι'αυτο που γινεται εδω μεσα
over and out[/list]
Καθηγητές στα σχολεία