-
Δλδ τα παιδιά του δημοτικού μένουν 1,5 μήνα χωρίς μάθημα για το καλό τους? ή για την τσέπη αυτών που τους κάνουν μάθημα?
Οι γονείς αλήθεια τι κάνουν 1,5 μήνα τα παιδάκια τους?
Λοιπόν αν ήμουνβα στο δημόσιο θα κατέβαινα για απεργία μαζί με 20.000 αγάμητους και θα απαιτούσα δωρεάν είσοδο στα μπουρδέλα για τους δημ. υπαλ. Παράλογο ξεπαράλογο ο καθένας έχει διακίωμα να απεργεί.......ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ???????????????????
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Είπα κάπου Αγγελε οτι δεν είναι δικαίωμά τους η απεργία?Τα κίνητρα αμφισβητώ...και καταδικάζω την διεκδίκηση εκ μερους τους της διατήρησης του μη ελέγχου τους!
Θα σου στείλω αναλυτικό p.m το βράδυ, που εάν είσαι καλοπροαίρετος θα το δεις διαφορετικά το πράγμα.
Αποσπάσματα από το προεκλογικό πρόγμαμμα της Νέας Διακυβένησης , τι υποσχόταν και τι έκανε ή μάλλον τι δεν έκανε και βέβαια αναφορές και παραπομπές για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις για την απεργία.
Η απεργία σε καμια περίπτωση δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Σε καμια. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντωμεταξύ όσοι χρήστες γράφουν όσα ενοχλητικά γνωρίζουν, αποκαλούνται από τον κυρ TRAVELLER ψεύτες και άχρηστοι και πολλά ακόμα που δεν θα τα επαναλάβω** γιατί θα τα πάρω και θα τον βουτήξω κανονικά τον 'δάσκαλο' του γένους**.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εγώ παιδιά πρόλαβα την εποχή που στο δημοτικό ερχόταν 'επιθεωρητής' εκπαίδευσης και είχαμε και ελέγχους σε κάθε τρίμηνο...
Για να πρόλαβες τον επιθεωρητή στο δημοτικό πρέπει να είσαι γύρω στα 36 σου, περισσότερο ναι, λιγότερο όχι.
Λίγο άσχετο αλλά κι εγώ τον πρόλαβα και είμαι 33...Είσαι βέβαιος γι αυτό που λες? Γιατί εγώ τον έχω δει μέσα στην τάξη τον επιθεωρητή
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ παιδιά πρόλαβα την εποχή που στο δημοτικό ερχόταν 'επιθεωρητής' εκπαίδευσης και είχαμε και ελέγχους σε κάθε τρίμηνο...
Για να πρόλαβες τον επιθεωρητή στο δημοτικό πρέπει να είσαι γύρω στα 36 σου, περισσότερο ναι, λιγότερο όχι.
Λίγο άσχετο αλλά κι εγώ τον πρόλαβα και είμαι 33...Είσαι βέβαιος γι αυτό που λες? Γιατί εγώ τον έχω δει μέσα στην τάξη τον επιθεωρητή
Το σχολ. έτος 1983-84 καταργήθηκε αυτός ο θεσμός. Είμαι σχεδόν σίγουρος αλλά θα το δω καλύτερα Αφήνω μια μικρή πιθανότητα να συνέχισαν για ένα ακόμη χρόνο αλλά χωρίς καμια ουσιαστική αρμοδιότητα
-
Για ψάχτο λίγο καλύτερα , για το που ανάγεται αυτός ο θεσμός.
Κι ένα άλλο: Σήμερα υπάρχουν στελέχη εκπ/σης γυναίκες. Πολλές.
'Επιθεωρητίνες' , γιατί δεν υπήρχαν; Ψάχτο κι αυτό.Μήπως μπορείς να μου πεις, τι σημαίνει ένα '8' σε έναν 'Α' μαθητή και ένα '9' σε έναν άλλον; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το νούμερο;
30 είμαι. Μέχρι τετάρτη δημοτικού (πήγαινα στου Αποστολόπουλου στην Καλλιθέα της Αθήνας) είχαμε ελέγχους και μέχρι και τη δευτέρα τάξη έρχονταν επιθεωρητές και μάλιστα θυμάμαι ΚΑΙ γυναίκα επιθεωρητή (καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό σου). Αργότερα ξέρω ότι αυτοί αντικαταστάθηκαν από μια σωρεία 'συμβούλων εκπαίδευσης' που ποτέ δεν πατάνε στα σχολεία, ΠΟΤΕ δεν κάνουν κάποιο 'υπόδειγμα διδασκαλίας', ΠΟΤΕ δεν ασχολούνται με το αντικείμενό τους. Επιτέλους, σταμάτα ό,τι δεν σου αρέσει να το παρουσιάζεις ως... ιδεολογικό όργανο της φρειδερίκης ή ως κάτι ανάλογο. Αυτές οι μέθοδοι του 'σιδερένιου' δεν περνάνε πια. Είμαστε στο 2006 και θα πρέπει πια να το πάρεις είδηση. Δε χωράνε πια 'ρητορείες' γλώσσης κατασκευασμένης από μασίφ μαόνι, περί 'επαράτου δεξιάς' και 'τι μας κάνανε στον εμφύλιο'.
Το ζήτημα είναι ότι η φουρνιά μου - που αποφοίτησε από το λύκειο το '94 - είχε πολύ καλύτερες ικανότητες ΚΑΙ στην κρίση απ'ό,τι είδα να μας έχει έρθει για σπουδές στην τριτοβάθμια από εκείνο το σημείο και μετά. Όχι γιατί είναι σκάρτο γενετικά το υλικό, απλά γιατί πρώτον οι γονείς δεν ασχολούνται να κάνουν τα παιδιά τους να σκέφτονται και να διαβάσουν να μάθουν μερικά πράγματα (τα'χουν αναθέσει στην τηλεόραση που προβάλλει - βεβαίως - ως πρότυπο το να κάτσεις στο μαρκούτσι κάποιου παραγωγού/προαγωγού για να γίνεις 'φίρμα'), δεύτερον, γιατί με ευθύνη των 'αριστερών' και 'προοδευτικών', το παλαιό κομματικό σύστημα της 'επαράτου δεξιάς', αντί να ανατραπεί, επεκτάθηκε, εκχυδαΐστηκε έτι περαιτέρω και απλώς λειτουργεί 'υπό νέα διεύθυνση'.
Μην πας λοιπόν να μου το φέρεις το θέμα σε 'ιδεολογίες' και κοτσάνες, γιατί όλους τους εμπόρους ιδεολογιών τους έχω φάει στη μάπα και τους σιχαίνομαι.
-
Το '84 ήμουν 8 ετών. Συνεπώς μια χαρά τον πρόλαβα τον επιθεωρητή. Μήπως νομίζεις ότι τα παιδιά αρχίζουν την πρώτη δημοτικού στα... 10 και βγάζεις τέτοια νούμερα;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
'Επιθεωρητίνες' , γιατί δεν υπήρχαν; Ψάχτο κι αυτό.Μήπως μπορείς να μου πεις, τι σημαίνει ένα '8' σε έναν 'Α' μαθητή και ένα '9' σε έναν άλλον; Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το νούμερο;
30 είμαι. Μέχρι τετάρτη δημοτικού (πήγαινα στου Αποστολόπουλου στην Καλλιθέα της Αθήνας) είχαμε ελέγχους και μέχρι και τη δευτέρα τάξη έρχονταν επιθεωρητές και μάλιστα θυμάμαι ΚΑΙ γυναίκα επιθεωρητή (καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό σου). Αργότερα ξέρω ότι αυτοί αντικαταστάθηκαν από μια σωρεία 'συμβούλων εκπαίδευσης' που ποτέ δεν πατάνε στα σχολεία, ΠΟΤΕ δεν κάνουν κάποιο 'υπόδειγμα διδασκαλίας', ΠΟΤΕ δεν ασχολούνται με το αντικείμενό τους. Επιτέλους, σταμάτα ό,τι δεν σου αρέσει να το παρουσιάζεις ως... ιδεολογικό όργανο της φρειδερίκης ή ως κάτι ανάλογο. Αυτές οι μέθοδοι του 'σιδερένιου' δεν περνάνε πια. Είμαστε στο 2006 και θα πρέπει πια να το πάρεις είδηση. Δε χωράνε πια 'ρητορείες' γλώσσης κατασκευασμένης από μασίφ μαόνι, περί 'επαράτου δεξιάς' και 'τι μας κάνανε στον εμφύλιο'.
Το ζήτημα είναι ότι η φουρνιά μου - που αποφοίτησε από το λύκειο το '94 - είχε πολύ καλύτερες ικανότητες ΚΑΙ στην κρίση απ'ό,τι είδα να μας έχει έρθει για σπουδές στην τριτοβάθμια από εκείνο το σημείο και μετά. Όχι γιατί είναι σκάρτο γενετικά το υλικό, απλά γιατί πρώτον οι γονείς δεν ασχολούνται να κάνουν τα παιδιά τους να σκέφτονται και να διαβάσουν να μάθουν μερικά πράγματα (τα'χουν αναθέσει στην τηλεόραση που προβάλλει - βεβαίως - ως πρότυπο το να κάτσεις στο μαρκούτσι κάποιου παραγωγού/προαγωγού για να γίνεις 'φίρμα'), δεύτερον, γιατί με ευθύνη των 'αριστερών' και 'προοδευτικών', το παλαιό κομματικό σύστημα της 'επαράτου δεξιάς', αντί να ανατραπεί, επεκτάθηκε, εκχυδαΐστηκε έτι περαιτέρω και απλώς λειτουργεί 'υπό νέα διεύθυνση'.
Μην πας λοιπόν να μου το φέρεις το θέμα σε 'ιδεολογίες' και κοτσάνες, γιατί όλους τους εμπόρους ιδεολογιών τους έχω φάει στη μάπα και τους σιχαίνομαι.
Εγώ σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Που θες να ήξερα ότι πήγαινες σε ιδιωτικό;Εκεί βέβαια έχουν δικούς τους νόμους...
Για τα υπόλοιπα που γράφεις αναλαμβάνω πλήρως τη ευθύνη. Δε φταις εσύ. Δικό μου λάθος ήταν που έκανα παράθεση τα γραφόμενά σου. ¨Ηταν γνωστό το τι θα ακουλουθήσει
-
Και σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες, στην εποχή μου, 8 σήμαινε ότι ο μαθητής αδιαφορούσε για το μάθημα, δεν πάταγε στο μάθημα, του έλεγες να διαβάσει δυο αράδες και δεν ήξερε να σου πει τι διάβασε.
Ε λοιπόν, σήμερα ΤΕΤΟΙΟΙ μαθητές, που στην εποχή μου παίρνανε 8άρια, τώρα παίρνουν 17άρια. Γιατί; Γιατί ο καθηγητής δεν έχει πια τη δύναμη να πει στο γονιό 'άκουσε να δεις, το παιδί σου δεν πάει καλά. Δεν ξέρω τι σου λένε στο φροντιστήριο, αλλά κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τη μελέτη του και με το πόσο ασχολείσαι μαζί του και πώς το αντιμετωπίζεις. Και λογικό είναι να σου λένε οι φροντιστηριατζήδες πως όλα πάνε μια χαρά, γιατί θέλουν να στα παίρνουν'. Πώς να το πει; Αφού ο γονιός δεν θέλει ν'ακούσει. Νομίζει πως, επειδή τα σκάει στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα, έχει και αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα όμως το βλέπουμε στο τέλος, όταν με απλά θέματα στις πανελλήνιες γίνεται σφαγή και όταν στα πανεπιστήμια αποκαλύπτεται ότι τόσα χρόνια στη μέση εκπαίδευση το παιδί δεν έκανε απολύτως τίποτα άλλο πέρα από κοπάνες.
Και μη μου αρχίσεις τα γνωστά βλακώδη 'είναι φασισμός οι βαθμοί κλπ', γιατί κανένας δεν τα παίρνει στα σοβαρά.
-
Στην πέμπτη και στην έκτη δημοτικού ήμουν σε δημόσιο στη Λάρισα... Και οι συμμαθητές μου ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ θυμούνται επιθεωρητή να έρχεται στην τάξη. Μήπως και στη Λάρισα έχουν 'άλλους νόμους' στα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία; Και επίσης, για το ότι υπήρχαν ΚΑΙ γυναίκες στη δουλειά αυτή, γιατί δε λες τίποτα; Μήπως επειδή δε σε βολεύει;
-
Και να σου πω και πιο συγκεκριμένα, μιλώ για το 6ο δημοτικό Λαρίσης, που συστεγαζόταν με το 29ο. Βρίσκεται στην οδό 31ης Αυγούστου.
-
Εγώ πάντως έχω προλάβει επιθεωρητή στο δημοτικό και στο γυμνάσιο τελείωσα το 1997 το σχολείο.
Δημοτικό πήγαινα σε ιδιωτικό, ναι λες να έχουν άλλους νόμους εκεί? Φοβούνται μήπως δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και να τους στέλνουν μέχρι και σήμερα επιθεωρητές? Δεν μου φαίνετε παράλογο για τη χώρα που ζούμε.
Στο γυμνάσιο είχε μπει επιθεωρητής στην μαθηματικού, το οποίο φυσικά γνώριζε απο πρίν η ίδια, και μας είχε ενημερώσει, να μην λείπει κανείς και αν έχουμε διαβάσει όλοι, έκανε μια εξαίρεση μόνο για έναν δευτεροετή
Το θέμα μας είναι τελικά οι επιθεωρητές?
Και γιατί να μην ελένχει δλδ κανείς τους δασκάλους?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Που θες να ήξερα ότι πήγαινες σε ιδιωτικό;Εκεί βέβαια έχουν δικούς τους νόμους...
Για τα υπόλοιπα που γράφεις αναλαμβάνω πλήρως τη ευθύνη. Δε φταις εσύ. Δικό μου λάθος ήταν που έκανα παράθεση τα γραφόμενά σου. ¨Ηταν γνωστό το τι θα ακουλουθήσει
-
Είναι που όλοι λέμε ψέμματα βλέπεις και μόνον ο TRAVELLER λέει αλήθεια.
-
Tελικά καλά θυμάμαι Ο επιθεωρητές καταργήθηκαν με νόμο του 1982 που ίσχυσε το νέο σχολικό έτος.
'Καταργούνται οι επιθεωρητές της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και καθιερώνεται ο θεσμός του σχολικού συμβούλου (Ν. 1304/1982).'
http://www.eduportal.gr/modules.php?nam ... int&sid=50
-
Πρέπει πάντως να'μαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που η έλλειψη ελέγχου και λογοδοσίας θεωρείται αναφαίρετο δικαίωμα του εκάστοτε υπαλλήλου ή εργαζομένου...
-
Εντάξει ρε παιδιά μπορεί να καταργήθηκε τότε που λέει ο άνθρωπος αλλά να ερχότανε αυτός ο σύμβουλος, και οι δάσκαλοι καθηγηε΄ς να μας τον έλεγαν επιθεωρητή!
-
Tελικά καλά θυμάμαι Ο επιθεωρητές καταργήθηκαν με νόμο του 1982 που ίσχυσε το νέο σχολικό έτος.
'Καταργούνται οι επιθεωρητές της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και καθιερώνεται ο θεσμός του σχολικού συμβούλου (Ν. 1304/1982).'
Άρα κι εγώ που είμαι γεννημένος το 1973 μια χαρά τον θυμάμαι λοιπόν Δεν θα έπρεπε να είμαι γεννημένος από το 1970 και πιο πριν για να τον θυμάμαι όπως υποστήριξες...
-
Ε, επιθεωρητή τον λέγανε πάντα... Και σιγά τι έκανε δηλαδή... Τσέκαρε αν ήμασταν διαβασμένοι και αν υπήρχε κάποιος μαθητής με εμφανείς αδυναμίες παρακολούθησης της ύλης. Βαλθήκαμε όλα να τα βαφτίσουμε φασιστικά βλέπεις!
-
Άρα κι εγώ που είμαι γεννημένος το 1973 μια χαρά τον θυμάμαι λοιπόν Δεν θα έπρεπε να είμαι γεννημένος από το 1970 και πιο πριν για να τον θυμάμαι όπως υποστήριξες...
Ναι τον θυμάσαι , έχεις δίκιο. Αφού πήγες στο Δημοτικό το 1979, τον πρόλαβες μέχρι 3η ή 4η τάξη
Τα χάλασα στο μέτρημα..'6 χρόνια στο Δημοτικό, 6 στο Γυμνάσιο'
Καθηγητές στα σχολεία