-
manosk
Καλύτερα δεν μπορούσες να τα πεις. Το βρίσκω τραγικό να παραπονιούνται ενώ λαμβάνουν τέτοιους μισθούς με ελλιπέστατη εκπαίδευση -πολλοί από αυτούς- σε μια δουλειά χωρίς ευθύνες και με μονιμότητα την οποία την κυνηγάνε όλοι σαν μανιακοί, ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος εργασίας είναι κυριολεκτικά ελάχιστος σε σχέση με τον μέσο όρο και την πλειοψηφία των υπολοίπων. -
Καταρχήν ΔΕΝ εργαζονται 8 μήνες.
Ο καραμανλής δεν κάνει καλά, γιατί είχε τάξει διάφορα πριν τις εκλογές τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει.
Απλά βρίσκουν και τα κάνουν, οι περισότεροι δε απο αυτούς δεν έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα....μπήκαν στο δημόσιο και τους κακοπεφτει, πρέπει να περάσουν μαι βόλτα απο ισ. εταιρίες να δούνε τη γλύκα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καταρχήν ΔΕΝ εργαζονται 8 μήνες.Ο καραμανλής δεν κάνει καλά, γιατί είχε τάξει διάφορα πριν τις εκλογές τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει.
Τους ειχε ταξει τετοιες αυξησεις?
-
Βασικό μισθό (πρωτοδιόριστου) που ζητάνε οι Δάσκαλοι....1400......ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ???????????? Έχεται επίγνωση σε ποια χώρα είσαστε?
Βεβαιότατα. Και θα στο εξηγήσω.
Και η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή , κομπάζουν ότι έχουμε πιάσει κάτι 'κουφούς' δείχτες ανάπτυξης πολύ πιο πάνω από το Μ.Ο της ΕΕ.
Μάλιστα , στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο νυν υπουργός εθνικής οικονομίας, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης για το 2007 , της τάξης του 3,8%.
Δηλαδή σαν χώρα συνεχώς πλουτιζουμε.
Που διάολο πάει αυτή η ανάπτυξη;, ποιοι την καρπώνονται; Για ποιον είναι αυτό το κράτος , αν όχι για τη μεγάλη μαζα των πολιτών του; Γιατί δεν έχει για τους μισθωτούς και έχει για όλα τα άλλα λαμόγια που λυμαίνονται τον τόπο;Εγώ ξέρω πολύ καλά σε ποιον τόπο ζω φίλε μου. Και αν το μάθουν και άλλοι ακόμα καλύτερα για όλους μας.
-
Καταρχην τα 1400 δεν ειναι 1400 οπως ξερουμε.Ειναι ενα φουσκωμενο νουμερο για πρωτη διαπραγματευση.Ασχετα αν δεν υπηρξε ουτε πρωτη, ούτε δευτερη
Απο εκει και περα,προσθέστε οτι ειναι και κομματικα-συνδικαληστικά στην μεση, και καθώς επίσης το ότι ο καθενας κοιταζει το καλυτερο και ενιότε ωραιοποιεί αυτο που δεν εχει:
Ποσες φορες δεν εχω ακουσει δ.υπαλληλο να λεει οτι αν ημουνα επιχειρηματιας θα βγαζα να 'ουμε 5.000 για πλακα,ή ιδ.υπαλληλο να λεει μακαρι να ημουνα δ.υπαλληλος να παιρνα και πιο πολλα και να δουλευα και λιγοτερες ωρες.
Η πραγματικοτητα ειναι οτι οι δασκαλοι εχουν οσα χρειαζονται απο λεφτα.
Αλλα τους λειπουν (μετεκπαιδευση,σχολεια,αθλητικοι χωροι),αλλα τα εχουν γραμμενα στα απαυτα τους,γιατι ως γνησιοι Ελληνες το μονο που τους νοιαζει ειναι τα φραγκα.Δωστους ενα πενηνταρι ευρώ και θα χορευουν σαν μαϊμούδες.Αυτα ειναι τα ιδανικα των σημερινων δασκαλων,και με αυτα θα μεγαλωσουν τα παιδια μας. -
H ανάπτυξη αυτή σίγουρα καταλήγει σε λίγους, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Η ανάπτυξη αυτή δεν προέρχεται από την υπεραξία της εργασίας των δασκάλων, αλλά από την υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων των 600 και 750 ευρώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι δάσκαλοι ζητούν από τους ήδη εξαιρετικά πιεσμένους υπαλλήλους (ιδιωτικούς και δημόσιους) και μικροεπιχειρηματίες να πληρώσουν περισσότερα ή να μην πάρουν περισσότερα για να φάνε οι ίδιοι πιο πολύ για το ήμισυ της δουλειάς. Ή, με άλλη διατύπωση, 'άντε γ@...τε, εμείς θέλουμε τόσα διαφορετικά τραβάτε όλοι στη δουλειά ή στις γιαγιάδες τα παιδιά σας'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
H ανάπτυξη αυτή σίγουρα καταλήγει σε λίγους, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Η ανάπτυξη αυτή δεν προέρχεται από την υπεραξία της εργασίας των δασκάλων, αλλά από την υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων των 600 και 750 ευρώ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι δάσκαλοι ζητούν από τους ήδη εξαιρετικά πιεσμένους υπαλλήλους (ιδιωτικούς και δημόσιους) και μικροεπιχειρηματίες να πληρώσουν περισσότερα ή να μην πάρουν περισσότερα για να φάνε οι ίδιοι πιο πολύ για το ήμισυ της δουλειάς. Ή, με άλλη διατύπωση, 'άντε γ@...τε, εμείς θέλουμε τόσα διαφορετικά τραβάτε όλοι στη δουλειά ή στις γιαγιάδες τα παιδιά σας'.Για πολλοστή φορα, +1
Η ανάπτυξη δεν είναι αποτέλεσμα της -για γέλια- δουλειάς της Παιδείας μας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και πόσοι εκ των 'μη μονίμων' δεν μονιμοποιούνται τελικά; 0,01%, 1% ...;;;
Ούτε τόσο. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να μην μονιμοποιήθηκε. Εγώ ανέφερα , τι –τυπικά-προβλέπει ο νόμος.
Για το εν λόγω επίδομα των 175 ευρώ, αφού δεν τους είπε η κυβέρνηση ότι θα τα πάρουν αμέσως, τότε καλώς επιλέγει πότε και με ποιον τρόπο θα τα δώσει. Άλλωστε δεν τα έπαιρναν πριν ώστε να θεωρείται η μη άμεση καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος ως μείωση αποδοχών. Γαμπρό θέλω, τώρα τον θέλω; Δεν μας τα λένε καλά.
Τώρα μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όταν λες «το δικαιούσαι και θα το πάρεις» δεν εννοείς ότι θα το πάρεις όταν γεράσεις.
Επίσης δεν είπα ότι το έπαιρναν και τους το έκοψαν οι τωρινοί.
Τι πιο απλό να ειπωθεί ότι η καταβολή θα γίνει τμηματικά σε 6 , 6μηνα; Και ξέρεις πολύ καλά γιατί δεν το είπαν.Ή μήπως είναι κακοπληρωμένοι; Τις υπόλοιπες συγκρίσεις που γράφω για τα χρήματα που παίρνουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ εκπαίδευσης με διπλάσιο χρόνο εργασίας δεν βλέπω να τις αγγίζεις. Γιατί άραγε;
Δεν παρακολούθησα από την αρχή το θέμα, παρά μόλις πόσταρε ο φίλος και το ενοποίησαν. Και οι δάσκαλοι πανεπιστημιακής εκπ/σης είναι. Και όσοι δεν ήταν έγιναν, με επιμόρφωση και εξετάσεις . Και αυτό με τις μεγάλες απεργίες του 1980 έγινε και όχι από τη φιλευσπλαχνία κάποιων.
Πάντως ένα να ξέρεις: Οι ανισότητες ανάμεσα σε υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα είναι προφανές γιατί έγιναν , υπάρχουν και συντηρούνται. Και είναι και προφανείς και οι στόχοι που εξυπηρετούν.
Προσωπικά δεν «τσιμπάω», διότι απλούστατα δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν.Επίσης: δεν παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα ΑΚΟΜΑ, αλλά παίρνουν άλλα επιδόματα που ανεβάζουν στα συγκεκριμένα ευρώ το μισθό τους. Για να μη μιλήσουμε για τα ιδιαίτερα που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κάνουν πολλοί.
Σωστό αυτό. Μόνο που και αυτό είναι προφανές γιατί γίνεται. Ο βασικός είναι 800
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Καταρχήν ΔΕΝ εργαζονται 8 μήνες.
Ο καραμανλής δεν κάνει καλά, γιατί είχε τάξει διάφορα πριν τις εκλογές τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει.
Τους ειχε ταξει τετοιες αυξησεις?
Βρε Λευτέρη λέω πουθενά ότι είχε τάξει 1400 €? Λέω είχε τάξει διάφορα τα οποία δεν έχει κάνει το βρίσκεις ανακριβές αυτό που λέω? Όχι ότι το Πασοκ τόσα χρόνια έκανε αυτά που έλεγε, αλλα τώρα ΝΔ έχουμε αυτοί είναι υπεύθυνοι, στις άλλες εκλογές που θα βγεί Ο Βεργής θα βρίζω αυτόν
Το θέμα μου δεν είναι κοματικό αλλά με εξοργίζει το σκεπτικό των καθηγητών? Πάνω στην πλάτη πιανού κάνεις απεργία ρε? Έχεις υπόψη σου? Ο πρωτοδιόριστος παίρνει κοντά στο 1000ρικο καθαρά, για 7 μήνες εργασία το χρόνο και 5-6 ώρες δουλειά αυτους τους 7 μήνες!
Τον μαλάκα τον καρδιοχειρουργό που σπουδαζε 7 + 3 ειδικότητα + + + + και σου σώζει τη ζωή, πόσα λεφτά πρέπει να του δίνει το κράτος? ΠΟΣΑ?
Για να μην πω για τους μπάτους (ναι τους αντιπαθώ τελείως αλλά το σωστό να λέγεται!) είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ΔΕΝ έχουν 5νθήμερο! ή τους στρατιωτικούς, αλλά αυτοί που έχουν και δίκιο δεν μπορόυν να απεργήσουν, οι δάσκαλοι θέλουν 1400 καθαρά..........έχει μπει ο Οκτώβρης και τα παιδάκια δεν έχουν κάνει μάθημα ακόμα....να δω το παιδάκι της 1ης και 2ρας δημοτικού πως θα αναπληρώσει την ύλη!
Αν τους δώσει έστω και 1 € παραπάνω απο ότι τους έχει δώσει, ο Καραμανλής θα είναι πολύ μαλάκας, ή μάλλον όχι θα θεωρεί μαλάκες όλους τους άλλους που δεν μπορούν να εκβιάσουν καταστάσεις!
-
TRAVELLER επειδεί ο πατέρας μου δουλεύει σε τράπεζα, άσε ακόμα του χρωστάνε την άδεια του 2004....ή μόλις την τελείωσε.....και πίστεψέ με όχι τα δισέγγονα του ούτε εμένα δεν έχει βολέψει!
Επίσης έχει ένα άνχος να προσέχεις τα σκασμένα μην χτυπήσουν κλπ, αλλά να υπογράφεις να πάρει δάνειο η Χ εταιρία (φυσικά ελένχοντας διάφορα στοιχεία όχι στο κουτουρου) έχει λίγο παραπάνω άνχος!
Επειδεί λες για τα επιδόματα, θες να μου μερήσεις τα 15-16000 € που παίρνει ένας εκπεδευτικός δια του 7 (γιατί τόσους μήνες δουλεύει) και μάλιστα όχι 8ωρο, να δούμε΄πόσα πραγματικά παίρνουν το μήνα?
-
Καταρχήν ΔΕΝ εργαζονται 8 μήνες.Ο καραμανλής δεν κάνει καλά, γιατί είχε τάξει διάφορα πριν τις εκλογές τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει.
Απλά βρίσκουν και τα κάνουν, οι περισότεροι δε απο αυτούς δεν έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα....μπήκαν στο δημόσιο και τους κακοπεφτει, πρέπει να περάσουν μαι βόλτα απο ισ. εταιρίες να δούνε τη γλύκα!
Μη είσαι χαζος ρε γμτ!!
Θεωρείς ότι στον ιδιωτικό τομέα αδικείσαι, εσύ ή κάποιος άλλος;
Διεκδίκησε το δίκιο σου.
Εαν είσαι του 'σφάξε με αγά μου να αγιάσω' , δε σου φταίει ο δάσκαλος ούτε ο σιδηροδρομικός ούτε ο καντηλανάφτης.Οι δάσκαλοι στην Ελλάδα δουλεύουν όσο και οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό. Οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα είναι αποτέλεσμα του εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία.
Εκεί 'οφείλονται' αυτές οι διακοπές. Διεκδίκησε τον χωρισμό τους όπως είναι σε όλη τον (πολιτισμένο) κόσμο.
Το καλοκαίρι οι διακοπές είναι μεν συνεχόμενες που δεν είναι πουθενά αλλού αλλά σαν αντιστάθμισμα δεν υπάρχουν τα 10ημερα μέσα στο καταχείμωνο που υπάρχουν στη Γαλλία ή στη Γερμανία ή αλλού -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
manosk
Καλύτερα δεν μπορούσες να τα πεις. Το βρίσκω τραγικό να παραπονιούνται ενώ λαμβάνουν τέτοιους μισθούς με ελλιπέστατη εκπαίδευση -πολλοί από αυτούς- σε μια δουλειά χωρίς ευθύνες και με μονιμότητα την οποία την κυνηγάνε όλοι σαν μανιακοί, ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος εργασίας είναι κυριολεκτικά ελάχιστος σε σχέση με τον μέσο όρο και την πλειοψηφία των υπολοίπων.Ζορισμένο σε βλέπω
Γιατί δε γινόσαστε όλοι δάσκαλοι ρε παιδιά , να έχετε και τη μονιμότητα και τα πολλά φράγκα;;
Δωστε κατατακτηριες και μπουκάρετε στα παιδαγωγικά.
Αφού , όπως παρουσιάζονται εδώ, οι εκπαιδευτικοί είναι ...και γαμώ τις ευκαιρίες, βουρ!Ελλιπέστατη εκπαίδευση μπορεί να έχεις εσύ και το συνάφι σου φίλε μου. Οι δάσκαλοι όχι. Αραγε καταλαβαίνεις τι εννοείς με τον όρο 'εκπαίδευση';
Βγαίνουν με ελλιπή κατάρτιση από τα πανεπιστημια; ξέρεις πόσους αγώνες έχουν κάνει οι δάσκαλοι για ενδοσχολική επιμόρφωση;
ξέρεις με πόση προθυμία άνθρωποι με 30+ χρόνια στην υπηρεσία τους έκατσαν στα θρανία για να μάθουν να χειρίζονται Η/Υ χωρίς να είναι υποχρεωμένοι;Εάν αγνοείς ορισμένα πράγματα, καλό θα είναι πρωτα να ενημέρωνεσαι και μετά να γράφεις.
Τελικά , θα γίνεις δάσκαλος να καλοπερνάς ή όχι;
-
[quote='ratanplan']TRAVELLER επειδεί ο πατέρας μου δουλεύει σε τράπεζα, άσε ακόμα του χρωστάνε την άδεια του 2004....ή μόλις την τελείωσε.....και πίστεψέ με όχι τα δισέγγονα του ούτε εμένα δεν έχει βολέψει!
Επειδεί λες για τα επιδόματα, θες να μου μερήσεις τα 15-16000
-
και γιατί ζητάνε 1400 και οχι 5400 ?
Καλύτερα δεν θα είναι ?Εαν δεν παίρνουν τόσο στον ιδιωτικό τομέα, δικό τους το πρόβλημα ας κάνουν και αυτοί απεργια...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η πραγματικοτητα ειναι οτι οι δασκαλοι εχουν οσα χρειαζονται απο λεφτα.
Αλλα τους λειπουν (μετεκπαιδευση,σχολεια,αθλητικοι χωροι),αλλα τα εχουν γραμμενα στα απαυτα τους,γιατι ως γνησιοι Ελληνες το μονο που τους νοιαζει ειναι τα φραγκα.Δωστους ενα πενηνταρι ευρώ και θα χορευουν σαν μαϊμούδες.Αυτα ειναι τα ιδανικα των σημερινων δασκαλων,και με αυτα θα μεγαλωσουν τα παιδια μας.Εσύ με πόσα -ως γνήσιος Ελληνας- Tiger, κάνεις τη μαϊμού ή την αρκούδα του αρκουδιάρη; Με 50 ή λιγότερα; ή κάνεις και τίποτα άλλο...;
Αυτές τις παπαριές που αμολάς ,περί ιδανικών των δασκάλων , μπορείς να τις τεκμηριώσεις ή έχεις ...κατεβάσει τίποτα και γράφεις ότι σου τη βαρέσει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι δάσκαλοι ζητούν από τους ήδη εξαιρετικά πιεσμένους υπαλλήλους (ιδιωτικούς και δημόσιους) και μικροεπιχειρηματίες να πληρώσουν περισσότερα ή να μην πάρουν περισσότερα για να φάνε οι ίδιοι πιο πολύ για το ήμισυ της δουλειάς. Ή, με άλλη διατύπωση, 'άντε γ@...τε, εμείς θέλουμε τόσα διαφορετικά τραβάτε όλοι στη δουλειά ή στις γιαγιάδες τα παιδιά σας'.
Μα τι είναι αυτά τωρα;;
Γιατί τόση λάσπη;;Η ανάπτυξη προέρχεται από τα κοινοτικά κονδύλια και επειδή είναι πολλά είναι και αυτή υψηλή. Βέβαια τα κονδύλια δίδονται για να υπάρξουν διαρθωτικές αλλαγές στην οικονομία αλλά όσο τις είδες εσύ άλλο τόσο τις είδα κι εγώ.
Για να δούμε όταν θα κλείσουν οι κάνουλες , τι έχει να γίνει...Απ' ότι φαίνεται λοιπόν , έχουμε πλουτίσει ως κράτος αλλά την ίδια στιγμή...δεν έχουμε για να δώσουμε στους μισθωτούς.
Και δε λέω για τους δασκάλους που μόλις πληροφορήθηκα ότι τρώνε με 10 μασέλες αλλά γενικότερα...'Προτιμώ να μην είμαι ευχάριστος , θα πάρετε 0 +0 ' , έλεγε ο Μητσοτάκαρος ,τα ίδια έλεγε και ο Σημίτης που κληρονόμησε ...χάος, τα ίδια λέει και ο Κωστάκης που επίσης κληρονόμησε ...χάος από το ...χάος.
Εν τω μεταξύ από το 86 και μετά είμαστε μονίμως στη ...στενωπό, βλέπουμε τούνελ στην άκρη του τούνελ, και μονίμως η οικονομία 'δεν αντέχει'.
Για αυτούς που δεν έχουν. Γιατί, για αυτούς που έχουν αντέχει και πολύ μάλιστα.Εάν αυτά δε σας προσβάλλουν σαν νοήμονες ανθρώπους, πάσο.
-
Traveller τα έχουμε ξαναπεί (και ξαναδεί). Η νοοτροπία -που δυστυχώς αναπαράγεται και εδώ- δεν είναι, να κερδίσει ο διπλανός μου να ωφεληθώ κι εγώ, αλλά ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
Τι να λέμε τώρα; Όταν ακούς 'τι ζητά ο π@π@ρας ο δάσκαλος τα 1.400 ευρώ, αφού κι εγώ 700 παίρνω;' (για να φέρνω καφέδες στον προϋστάμενο, συμπληρώνω) η κατάντια και το κύριο η συνειδητότητα της κοινωνίας δυστυχώς βρίσκεται σε πολικό χειμώνα.
-
Τι ανοησίες ειναι αυτές.
Εμείς τους πληρώνουμε τους δασκάλους , απο τις δικές μας κρατήσεις και ΟΧΙ δεν το δέχεται ο κόσμος να παίρνουν τα διπλάσια από το μέσο πολίτη.
Προσωπικά θα με συμφερε να μην πληρώνω φόρους και να στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τι ανοησίες ειναι αυτές.Εμείς τους πληρώνουμε τους δασκάλους , απο τις δικές μας κρατήσεις και ΟΧΙ δεν το δέχεται ο κόσμος να παίρνουν τα διπλάσια από το μέσο πολίτη
Χαμπάρι δεν πήρες, κι όμως το έγραψε ξεκάθαρα ο Petros:
Το πρόβλημά σου δεν θα πρέπει να είναι το γιατί ο εκπαιδευτικός να παίρνει τα διπλάσια από σένα, αλλά το γιατί ΕΣΥ να παίρνεις τα μισά από αυτόν.
-
Φυσικά και το κατάλαβα, αλλά αυτή ειναι η Ελλάδα και αυτή είναι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και τόσο αντέχει
Καθηγητές στα σχολεία