-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι καθηγητές γυμνασίου λυκείου που κάνουν ιδιαίτερα ΔΕΝ ειναι πλειοψηφία??????Και γω την εχω αυτη την απορία.
-
Δλδ αυτό που λές greo είναι ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ΔΕΝ κάνουν μαθήματα (ιδιαίτερα) και αυτοί οι λίγοι που κάνουν είνα ιανάξιοι λόγου?
Έχω 2 φίλες δασκάλες και 3 φίλους μαθηματικούς (μιλάω μόνο για αυτούς γιατί είναι αρκετά κοντινά μου πρόσωπα, θα μπορούσα να σου μιλήσω για αρκετούς δάσκαλους/δασκάλες αλλά και καθηγητές αλλά δεν θα μπορούσα να ξέρω τόσοσ καλά), οι δασκαλες λοιπόν η μία δουλεύει στο δημόσιο η άλλη σε ιδιωτικό αυτή απο το δημόσιο διαβάζει 2 αδερφάκια 3ης και 5ης δημοτικού κάθε μέρα, φυσικά και τα λεφτά είναι μαύρα, η άλλη απο το ιδιωτικό κάθεται 2 ώρες παραπάνω σε σχέση με το δημόσιο, γιατί παίρνουν τηλέφωνα τους γονείς για ενημερωση κλπ και κάτι αηδίες τελος πάντων, και δεν έχει τόσο χρόνο αν βάλεις και τα σούρτα φέρτα στο σπίτι, και απλά κάνει 2 φορές τη βδομάδα μάθημα σε ένα παιδάκι....φυσικά και αυτά μαύρα. Οι 3 μαθηματικοί, ο ένας είναι σε σχολείο, και φυσικότατα κάνει μάθημα σε φροντηστήριο και τα σάββατα ιδιαίτερα, και οι άλλοι δύο είναι στο δημόσιο -βασικά ο ένας είναι σε τράπεζα που δουλεύει με ρυθμούς δημοσίου - και οι 2 κάνουν ιδιαίτερα 3 μέρες την εβδομάδα, και αυτοί σωρίς απόδειξη!
Εμένα βασικά δεν με νοιάζει αν κόβουν απόδειξη, και καλά κάνουν και κάνουν ιδιαίτερα να βγάλουν κανα φράγκο παραπάνω, και εγώ μια 10ετία πριν τα έσκαγα σε μαθηματικά φυσικο χημείες.....μπας και περάσω την τάξη αλλά και σε ξένες γλώσσες, ούτε εγώ πείρα ποτέ απόδειξη!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οι δασκαλοι (για τους οποιους μιλαμε) ΚΑΝΟΥΝ ιδιαιτερα σε ενα ποσοστο 1-2%, αναξιο λογου. Αν ξερεις κατι διαφορετικο (συγκεκριμενα οχι μουπες, σουπες κλπ) να το ακουσουμε.Αρα δεν αξιζει καν να το συζηταμε.
Στους καθηγητες το ποσοστο να 10πλασιαζεται το πολυ (παλι ελαχιστο ποσοστο)
Δηλαδή είναι ελάχιστο το ποσοστό του 20% στους καθηγητές και του 2% - έστω - στους δασκάλους που είναι διπλοθεσίτες και παίρνουν μαύρα χρήματα από τους μαθητές τους ( άρα έχουν σκοτεινά συμφέροντα και έχουν ξεπεράσει τα όρια της διαφθοράς ). 20% διαφθοράς σε ένα κλάδο είναι αμελητέο και ελάχιστο.
-
Τέλος πάντων, αφήστε το. Αν δεν το καταλάβατε, προσπαθείτε ν' αποδείξετε ότι οι ελέφαντες δεν πετάνε σε κάποιους που προσπαθούν να πουλήσουν ιπτάμενους ελέφαντες.
-
Πάνω από 70.000 υποψήφιοι για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.
Όλοι αυτοί πασχίζουν να μπουν σε ένα χώρο που υπόσχεται μισθούς πείνας και δουλειά γεμάτη ευθύνες. Ο Θεός να τους φωτίσει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάνω από 70.000 υποψήφιοι για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.Όλοι αυτοί πασχίζουν να μπουν σε ένα χώρο που υπόσχεται μισθούς πείνας και δουλειά γεμάτη ευθύνες. Ο Θεός να τους φωτίσει...
Nαι, αντί να πάνε να δουλέψουν στα ιδιωτικά...οι άχρηστοι. Ή να ανοίξουν και αυτοί ένα φροντηστήριο...
-
Δεν ήξερα ότι είναι κακό πράγμα να εργαστεί κανείς στον ιδιωτικό τομέα.
Ίσως μόνο στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι παθολογία του επικρατούντος συστήματος. Πάντως τα λεφτά αν εργαστείς ως καθηγητής και κάνοντας ιδιαίτερα είναι πολύ καλά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ήξερα ότι είναι κακό πράγμα να εργαστεί κανείς στον ιδιωτικό τομέα.
Ίσως μόνο στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι παθολογία του επικρατούντος συστήματος. Πάντως τα λεφτά αν εργαστείς ως καθηγητής και κάνοντας ιδιαίτερα είναι πολύ καλά.Δεν είπα ότι είναι κακό. Αλλά οι θέσεις στα ιδιωτικά είναι περιορισμένες.
Και τα ιδιαίτερα έχουν άλλες απαιτησεις (ωράρια κλπ) και είναι πολύ διαφορετικά από την εργασία στο σχολείο (σαν νοοτροπία).
Δεν είναι κακό ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αλλά δεν βρίσκω γιατί πρέπει να κατακρίνεις κάποιους για τις επιλογές τους.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν είναι κακό ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Αλλά δεν βρίσκω γιατί πρέπει να κατακρίνεις κάποιους για τις επιλογές τους.Νομίζω πως ο Μάνος δεν τους κατακρίνει, απλώς κάνει ένα κυνικό (με την καλή έννοια) σχόλιο σχετικά με το πόσο πια αδικημένος και καταφρονεμένος είναι αυτός ο τομέας, που προέβη σε πρωτοφανείς κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις...!
Λοιπόν, τόσο άσχημα είναι τα πράγματα, που μόνο 70000 έδωσαν εξετάσεις για να βρεθούν σε αυτή τη δυσμενή εργασιακά θέση!
Edit: Διευκρίνηση! Γιατί κάνω αυτό το σχόλιο; Γιατί θεωρώ προσβλητικό για αυτούς που ξεπατώνονται στην δουλειά ή ακόμη και πεινάνε, να έχουν από πάνω όλους εμάς που βρισκόμαστε στην εκπαίδευση, τον αποδεκτά αμοιβόμενο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή σε όποια άλλη δουλειά γραφείου να κάνουμε τους πεινασμένους, καταφρονεμένους και αδικημένους!
Είπαμε, καλομάθαμε, όχι όμως και να κάνουμε το άσπρο μαύρο!
-
Από Δευτέρα όλοι μισθό 500 ευρώ ώστε να μην ωφελείται κανείς. Ο σοσιαλισμός βρίσκει τη χαμένη του αίγλη στην Ελλάδα του Καραμάν Αλή του Β'.
-
Ελπίζω να δω αντίστοιχες τοποθετήσεις και για τους αστυνομικούς που παίρνουν λιγότερα και κινδυνεύουν να φάνε μια σφαίρα στο δόξα πατρί καθημερινά, ενώ ό,τι κι αν κάνουν κανείς δεν τους φωνάζει 'βάστα μπάτσε', άσε που δεν απεργούν ποτέ.
Άμα συμμετέχεις στο ερυθρό 'παλλαϊκό κίνημα' είναι αλλιώς βέβαια.
-
Αν δεν κάνω λάθος πριν ένα χρόνο ήταν που κάποιοι έστειλαν τα ΜΑΤ σε διαδήλωση των αστυνομικών.
Μήπως είπε κανείς εδώ να μην πληρώνονται οι αστυνομικοί; -
Για την ακρίβεια δεν είπε κανείς τίποτα. Ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι, ας πούμε, πιο ίσες από άλλες. Όσο μάλιστα περισσότερα προβλήματα δημιουργούν στο κοινωνικό σύνολο, περιέργως απολαμβάνουν μεγαλύτερης προσοχής και σύμπνοιας από συγκεκριμένες πλευρές.
-
Ευτυχώς που ότι προβλήματα έχει το κοινωνικό σύνολο τα αποκτά από τις απεργίες κάποιων κακομαθημένων. Άρα, η λύση δεν είναι δύσκολη, ε;
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Ευτυχώς που ότι προβλήματα έχει το κοινωνικό σύνολο τα αποκτά από τις απεργίες κάποιων κακομαθημένων. Άρα, η λύση δεν είναι δύσκολη, ε;Εεε... όχι! Γιατί όπως έλεγε ένα ωραίο βιβλίο στατιστικής ανάλυσης για τη ψυχολογική έρευνα, 'correlation does not imply causation', ή επί το ελληνικότερον, η συσχέτιση δεν υπονοεί αιτιότητα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πάνω από 70.000 υποψήφιοι για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.
Όλοι αυτοί πασχίζουν να μπουν σε ένα χώρο που υπόσχεται μισθούς πείνας και δουλειά γεμάτη ευθύνες. Ο Θεός να τους φωτίσει...
Nαι, αντί να πάνε να δουλέψουν στα ιδιωτικά...οι άχρηστοι. Ή να ανοίξουν και αυτοί ένα φροντηστήριο...
νταξ μωρε να σιγουρεψουν το μελλον τους προσπαθουν..
στην τελικη δε φταινε και τοσο ολοι αυτοι που το ιδιο το συστημα τους σπρωχνει να κανουν κατι τετοιο.. οταν ειναι τοσοι πολλοι και καθε χρονο μπαινουν στις αντιστοιχες σχολες κατα δεκαδες χιλιαδες και τοσο ευκολα, οταν βγουν λογικο ειναι να ψαχνουν δουλεια.. και επειδη ο ελλην εχει σχεση παθους με το δημοσιο, επομενο ειναι να θελουν ολοι να μπουν..
ειναι κινηση ματ γιατι το ωραριο ειναι κυριλε, οι διακοπες πολλες, τα λεφτα - μη λεμε και μαλακιες δεν ειναι και τοσο χαλια, ειναι πολλοι και εχουνε μεγαλο αντικτυπο και επιρροη και συχνα βοηθουν και οι μαθητες για τα δικαιωματα τους, εχεις και τα τυχερα σου (βλ ιδιαιτερα).. γιατι να μη θελουν; οι πιο πολλοι αλλωστε μετριοι ηταν που απλα περασανε σ'αυτες τις σχολες και δεν εχουν και ονειρα για κατι παραπανω
δεν ειναι οτι το αγαπουσαν το επαγγελμα και ειχαν καμια φαγουρα να διδαξουν.. -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Ευτυχώς που ότι προβλήματα έχει το κοινωνικό σύνολο τα αποκτά από τις απεργίες κάποιων κακομαθημένων. Άρα, η λύση δεν είναι δύσκολη, ε;Η λύση στα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου είναι αν θα μπουκάρουν 500 άτομα στου Μαξίμου ή τη Βουλή ή το τάδε υπουργείο...
Γι' αυτό κάθε φορά τους λένε αυτοί που επιθυμούν να μη λύσουν τα ανωτέρω προβλήματα 'ΔΕΝ θα μπείτε στο Μαξίμου, στη Βουλή ή στο υπουργείο' και στέλνουν εκεί τα ΜΑΤ. Οι μαχητές του λαού επιτίθενται ακριβώς εκεί όπως είχε γίνει με τα ανάκτορα του τσάρου, οι κάμερες βρίσκονται επίσης εκεί ώρες πριν, εμείς βλέπουμε πάντα εκεί τους μαχητές και τα δακρυγόνα σε γκροπλαν και ο λαός σηκώνει πάλι-το-κεφάλι. Όλα καλά. -
Η λύση σίγουρα πάντως δεν είναι να είμαι πολιτικός και να τους ταϊζω κουτόχορτο. Η λύση σίγουρα επίσης δεν είναι να κατηγορώ από την καρέκλα μου όποιον ζητά βελτίωση των συνθηκών εργασίας (του).
Ευτυχώς ή δυστυχώς οι εγχώριοι τσάροι ποτέ δεν απειλήθηκαν από συνδικαλιστές, απεργούς και διαδηλωτές. -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Η λύση σίγουρα πάντως δεν είναι να είμαι πολιτικός και να τους ταϊζω κουτόχορτο. Η λύση σίγουρα επίσης δεν είναι να κατηγορώ από την καρέκλα μου όποιον ζητά βελτίωση των συνθηκών εργασίας (του).
Ευτυχώς ή δυστυχώς οι εγχώριοι τσάροι ποτέ δεν απειλήθηκαν από συνδικαλιστές, απεργούς και διαδηλωτές.αυτο ειναι πολυ σχετικο...
και εγω ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος, εχω αραγε την επιλογη στα πλαισια της βελτιωσης της εργασιας μου (οπως αντιλαμβανομαι εγω τον ορο...) να ζητησω να δουλευω 5ωρο με τις ιδιες αποδοχες?
οταν οι καθηγητες θα δεχθουν να αξιολογηθουν* θα ειμαι μαζι τους, μεχρι τοτε...
- εχει και τα θετικα της η αξιολογηση: Εισαι καλος κυριε? Ωραια, φετος θα παρεις 10% αυξηση, ενω ο αλλος που πηγαινε και επαιζε προπο στη ταξη θα παρει 0. Τωρα, ολοι ειναι στο ιδιο τσουβαλι, οχι τιποτε αλλο, αλλα αδικουνται και αυτοι που πραγματικα προσφερουν, εις βαρος των αχρηστων.
-
spiros
εγώ αναφέρθηκα απλά στο ότι είναι πολύ εύκολο να καθόμαστε σε μια καρέκλα και να κατακρίνουμε τις απεργίες και τα αιτήματα των καθηγητών ή οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας εργαζομένων.
Το κάθε επάγγελμά έχει τα υπέρ και τα κατά του και τα περισσότερα έχουν το αρμόδιο συνδικαλιστικό τους όργανο.και εγω ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος, εχω αραγε την επιλογη στα πλαισια της βελτιωσης της εργασιας μου (οπως αντιλαμβανομαι εγω τον ορο...) να ζητησω να δουλευω 5ωρο με τις ιδιες αποδοχες?
Αν μπορείς να το κάνεις δε θα σε κατακρίνω γι αυτό. Κάποτε μιλούσαν για 35ωρο. Τι έγινε τελικά;
Καθηγητές στα σχολεία