-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν απαντησες στην ερωτηση του.
Θα εληγε αμεσα η απεργια αν ικανοποιούνταν αυτο και μονο αυτο το αιτημα;Ανάλογα με το ύφος που ποστάρει ο καθένας , κρίνουμε σε ποιους απαντάμε και σε ποιους όχι. Ισχύει για όλους μας. Και για μένα.
Εάν πάντως σε ενδιαφέρει τόσο πολύ, μόλις απάντησε ο Καλομοίρης στη ΝΕΤ
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
και αν εδίναν τα 1400 (δεν το στρογγυλέβετε στα 2000 ?) θα συνεχίζατε την απεργία για τα υπόλοιπα της παιδείας ή θα κανάτε κολοτούμπες ;;
Κωλοτούμπες μπορείς να κάνεις εσύ όσες θες φίλε μου. Μην κρίνεις από την πάρτη σου. Δεν είναι όλοι για κωλοτούμπες.
Βγάλε τη 'μαυρίλα' που έχεις με πιο ήπιο και 'κομψό' τρόπο και μην προκαλείς.
Και ενημερώσου εάν θες να ποστάρεις σε ένα θέμα που δε γνωρίζεις χωρίς να εκτίθεσαιΕγώ ερωτηση έκανα, θες είπα γνώμη.
Ξαναρωτώ θα πανυγιρίζατε στους δρόμους αν σας τα δίνανε ;
θα φωνάζετε ξέφρενα οτι ο αγωνας τώρα δικαιώνεται ;Ή
θα συνεχίζατε την απεργία για τα στραβά και ανάποδα της παιδείας ;
-
Βλέπω ότι υπάρχει λογική στην υπουργό, αν και δεν γνωρίζω τι είπε. Είναι σε καλό δρόμο πάντως.
Το πτυχίο κάποιας σχολής δεν συνεπάγεται δυνατότητα διδασκαλίας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι από τα πανεπιστήμια βγαίνουν αρκετά άτομα που είναι απλώς βλαμμένα. Μετά πάνε να διδάξουν στα σχολεία, όπου γίνεται το έλα να δεις.
Δεν κατάλαβα δηλαδή! Εμένα δεν με εξέτασαν στις γνώσεις μου όταν έψαχνα για δουλειά;;; Οπουδήποτε κι αν πας με το πτυχίο σου δεν σε ξεψαχνίζουν; Ή μήπως τώρα, σε αντίθεση με όσα έλεγες για το θέμα των καταλήψεων των ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι πανεπιστημιακές σχολές (πρέπει να) είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομία και την παραγωγή;
Ευτυχώς που δεν υποχώρησε η τότε κυβέρνηση σ' αυτό το θέμα. Από τα λίγα σωστά που έκανε.Η αξιολόγηση τελικά από ποιους πρέπει να γίνει; Από τον κουμπάρο σας; Γιατί όλους σκάρτους θα τους βγάλετε.
Δεν βλέπω (γιατί άραγε; ) να στενοχωριέστε που η δήθεν δοκιμαστική περίοδος 2 ετών για τους νεοδιοριζόμενους είναι απλώς μια περίοδος τελείως τυπική, αφού όλοι τελικά μονιμοποιούνται! Αυτό δεν είναι καραμπινάτη έλλειψη αξιολόγησης; Πότε ζητήσατε, αφού είστε υπέρ της αξιολόγησης τάχα μου, να μη μονιμοποιηθεί κάποιος παλαβός ή εξοφθάλμως ανεπαρκής;Συντεχνίες και συντεχνιακές λογικές. Ευχαριστώ, δεν θα (ξανα)πάρω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το πτυχίο κάποιας σχολής δεν συνεπάγεται δυνατότητα διδασκαλίας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι από τα πανεπιστήμια βγαίνουν αρκετά άτομα που είναι απλώς βλαμμένα. Μετά πάνε να διδάξουν στα σχολεία, όπου γίνεται το έλα να δεις.
Τωρα τι διάολο γράφω....
Το ξέρεις ότι οι φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμήμάτων το 3ο και το 4ο έτος φοίτησης τους, πηγαίνουν στα σχολεία της πόλης επί μήνες και διδάσκουν και βαθμολογούνται από τον καθηγητή γι αυτό;
Το ότι μέσα στα Παιδαγωγικά Τμήματα λειτουργούν Πειραματικά Σχολεία όπου οι φοιτητές διδάσκουν σε συνεργασία με το δάσκαλο του τμήματος ή και μόνοι τους το γνωρίζεις;
Επίτηδες γράφεις ψεύδη;
Το να υπάρχουν αξιολογητές που θα προκρίνονται γι αυτή τη θέση με απόλυτα **αντικειμενικά , αξιοκρατικά και μετρήσιμα κριτηρια **σου φαίνεται τόσο πολύ ...extreme?
Πρέπει να αξιολογεί ο κάθε γκαγκαδιασμένος που το μόνο προσόν που έχει είναι να είναι Πασοκος ή Δεξιός; χωρίς να έχει ανοίξει ποτέ του ένα βιβλίο, χωρίς να έχει κάνει ένα μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενό του;
Τα θες που τα λες αυτά ή σου ξεφεύγουν;Και για να μη σε στεναχωρώ μονίμως : Δεν είπε κανείς ότι η χοντρή είναι ηλίθια. 'Τραμπούκος' είναι, έχει διαφορά.
-
Το θεμα ειναι απλο τελικα.
Στοιχιζει πολυ λιγοτερο να πεταξεις μερικα ευρω στους καθηγητες παρα να ασχοληθεις σοβαρα με την παιδεια.
Απο την αλλη οι μισθοι ειναι καθε αλλο παρα πλουσιοπαροχοι,ετσι ειναι εξαιρετικα δυσκολο και θα απαιτουσε μεγαλο βαθμο ευαισθησιας των απεργων να αντιταχθουν σε αυτη την λογικη του 'παρε τοσα και σκασε'.
Ετσι ολες οι απεργιες ληγουν πανηγυρικα οταν πεσουν τα φραγκα.
Κρατος και καθηγητες μαχομενοι για μια χουφτα ευρω.Τα υπολοιπα ολα στα τετοια μας...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τωρα τι διάολο γράφω....
Το ξέρεις ότι οι φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμήμάτων το 3ο και το 4ο έτος φοίτησης τους, πηγαίνουν στα σχολεία της πόλης επί μήνες και διδάσκουν και βαθμολογούνται από τον καθηγητή γι αυτό;
Το ότι μέσα στα Παιδαγωγικά Τμήματα λειτουργούν Πειραματικά Σχολεία όπου οι φοιτητές διδάσκουν σε συνεργασία με το δάσκαλο του τμήματος ή και μόνοι τους το γνωρίζεις;
Επίτηδες γράφεις ψεύδη;
Όποιος δηλαδή κάνει μια πρακτική κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συνεπάγεται ότι μπορεί να δουλέψει σε σχολείο; Και οι γιατροί κάνουν ειδικότητα, αλλά δεν προσλαμβάνονται εν λευκώ όπως απαιτούν οι δάσκαλοι/καθηγητές.
Το σύστημα το γνωρίζω πολύ καλά, έννοια σου. Μου αρέσει το 'βαθμολογούνται από τον καθηγητή'. Δηλαδή πρέπει το κράτος να αρκείται για την απόδειξη της αξίας ενός δασκάλου σε μια πρακτική άσκηση κάποιων δεκάδων ωρών σε σχολείο και στην κρίση ενός μόνιμου δασκάλου/καθηγητή με ένα ξερό πτυχίο και μερικά χρονάκια εμπειρία, αλλά η αξιολόγησή τους από κρατικό όργανο κρίνεται από τους εκπαιδευτικούς απαράδεκτη, εφόσον δεν γίνεται από άτομο με 2 διδακτορικά, διπλά πτυχία και μέλη της Ακαδημίας...
Ή το άλλο ωραίο: δεν πειράζει να περιμένει κάποιος 10 χρόνια μέχρι να διοριστεί. Δεν πειράζει αν πήρε το πτυχίο του με 05 μετά από 10 χρόνια. Άξιος σε κάθε περίπτωση να διδάξει τα παιδιά, ακόμα κι αν τελευταία φορά που έπιασε εκπαιδευτικό βιβλίο ήταν υπουργός Παιδείας ο Αρσένης. :hmmm:Το να υπάρχουν αξιολογητές που θα προκρίνονται γι αυτή τη θέση με απόλυτα **αντικειμενικά , αξιοκρατικά και μετρήσιμα κριτηρια **σου φαίνεται τόσο πολύ ...extreme?
Πρέπει να αξιολογεί ο κάθε γκαγκαδιασμένος που το μόνο προσόν που έχει είναι να είναι Πασοκος ή Δεξιός; χωρίς να έχει ανοίξει ποτέ του ένα βιβλίο, χωρίς να έχει κάνει ένα μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενό του;
Τα θες που τα λες αυτά ή σου ξεφεύγουν;Αυτό που ξέρω είναι ότι στόχος των δασκάλων/καθηγητών αποτελεί ο ορισμός ως 'αξιολογητών' τους αποκλειστικά συναδέλφων τους. Το αυτό έχει γίνει και στο δημόσιο και τα αποτελέσματα τα βρίζουν καθημερινά οι πολίτες. Όχι γιατί οι δημ. υπάλληλοι είναι άχρηστοι, αλλά γιατί οι άχρηστοι δημ. υπάλληλοι ουδέποτε εκδιώκονται - κι αν γίνει κάτι τέτοιο από σπόντα, αμέσως πετάγονται οι 'απέναντι' και μιλάνε για πολιτικές διώξεις. Παλιά η παραμύθα.
Και για να μη σε στεναχωρώ μονίμως : Δεν είπε κανείς ότι η χοντρή είναι ηλίθια. 'Τραμπούκος' είναι, έχει διαφορά.
Όποιος προσπαθεί να θέσει αρχές σε τούτη τη χώρα, ανεξαρτήτως παράταξης, έχει έτοιμους τους χαρακτηρισμούς εναντίον του. Καλύτερα κάποιος σάχλας που αφήνει τα πάντα να λιμνάσουν και να μουχλιάσουν. Μετά μπορεί να γίνει μέχρι και υποψήφιος πρωθυπουργός αφού δεν δυσαρεστεί κανέναν.:roll:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όποιος δηλαδή κάνει μια πρακτική κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συνεπάγεται ότι μπορεί να δουλέψει σε σχολείο; Και οι γιατροί κάνουν ειδικότητα, αλλά δεν προσλαμβάνονται εν λευκώ όπως απαιτούν οι δάσκαλοι/καθηγητές.
Το σύστημα το γνωρίζω πολύ καλά, έννοια σου. Μου αρέσει το 'βαθμολογούνται από τον καθηγητή'. Δηλαδή πρέπει το κράτος να αρκείται για την απόδειξη της αξίας ενός δασκάλου σε μια πρακτική άσκηση κάποιων δεκάδων ωρών σε σχολείο και στην κρίση ενός μόνιμου δασκάλου/καθηγητή με ένα ξερό πτυχίο και μερικά χρονάκια εμπειρία, αλλά η αξιολόγησή τους από κρατικό όργανο κρίνεται από τους εκπαιδευτικούς απαράδεκτη, εφόσον δεν γίνεται από άτομο με 2 διδακτορικά, διπλά πτυχία και μέλη της Ακαδημίας...
Ή το άλλο ωραίο: δεν πειράζει να περιμένει κάποιος 10 χρόνια μέχρι να διοριστεί. Δεν πειράζει αν πήρε το πτυχίο του με 05 μετά από 10 χρόνια. Άξιος σε κάθε περίπτωση να διδάξει τα παιδιά, ακόμα κι αν τελευταία φορά που έπιασε εκπαιδευτικό βιβλίο ήταν υπουργός Παιδείας ο Αρσένης. :hmmm:Πρακτική;; Δεκάδων ωρών;; Πρακτική λέγεται η διδασκαλία επί 1,5 χρόνο σε σχολεία;
Κρίνεται από καθηγητή Πανεπιστημίου Ξερό πτυχίο έχει αυτός;;
Μα τι λες τώρα
Για τα 10χρονα που γράφεις: Το κατάλαβες ή όχι ότι οι επετηρίδες είναι ακόμα σε ισχύ και όσο πάει ο ΑΣΕΠ θα φθίνει και οι επετηρίδες θα τον αντικαθιστούν;;Επειδή τυχαίνει ο αδερφός της γυναίκας μου να είναι γιατρός, ξέρω ότι δίνει το μάθημά του γραπτά, μερικά και προφορικά, κάνει και εκεί που απαιτείται 'κλινική', βαθμολογείται και είναι εντάξει.
Δε μου έχει πει, ότι του έχουν ζητήσει να χειρουργήσει κάποιον και αν δεν ψοφήσει (ο κάποιος) τότε να περνάει το μάθημα και να κρίνεται ικανός.
Τι σκατά γράφουμε τώρα;;Αυτό που ξέρω είναι ότι στόχος των δασκάλων/καθηγητών αποτελεί ο ορισμός ως 'αξιολογητών' τους αποκλειστικά συναδέλφων τους. Το αυτό έχει γίνει και στο δημόσιο και τα αποτελέσματα τα βρίζουν καθημερινά οι πολίτες. Όχι γιατί οι δημ. υπάλληλοι είναι άχρηστοι, αλλά γιατί οι άχρηστοι δημ. υπάλληλοι ουδέποτε εκδιώκονται - κι αν γίνει κάτι τέτοιο από σπόντα, αμέσως πετάγονται οι 'απέναντι' και μιλάνε για πολιτικές διώξεις. Παλιά η παραμύθα.
Αντε πάλι με αυτήν την καραμέλα...
Ας κάνουν 1000 αξιολογήσεις , αρκεί να επιλέγονται οι ικανοί , όπου και αν ανήκουν. Αν δε βγει η συνέντευξη σα μέσο επιλογής των στελεχών εκπ/σης, αξιολόγηση μην περιμένεις.
Θα τους φύγει η μαγκιά
Ο κάθε μπουρτζόβλαχος δε θα κάνει ότι του καυλώσει, μόνο και μόνο επειδή είναι αρεστός στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα.
Ο μπαμπούλας του επιθεωρητή πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Λυπάμαι αν σε στεναχωρώ.Όποιος προσπαθεί να θέσει αρχές σε τούτη τη χώρα, ανεξαρτήτως παράταξης, έχει έτοιμους τους χαρακτηρισμούς εναντίον του. Καλύτερα κάποιος σάχλας που αφήνει τα πάντα να λιμνάσουν και να μουχλιάσουν. Μετά μπορεί να γίνει μέχρι και υποψήφιος πρωθυπουργός αφού δεν δυσαρεστεί κανέναν.:roll:
Στην περίπτωσή μας, αυτός ο κάποιος είναι η χοντρή; Σοβαροί να είμαστε τώρα!! Αυτή δεν έχει ιδέα για το αντικείμενό της! Ο Βερέμης κάνει κουμάντο. Η χοντρή μπορεί αύριο να βρεθεί, μετά από ένα ανασχηματισμό, στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει τι αεροπλάνα πρέπει να αγοραστούν;;
Δεν είναι θέμα χαρακτηρισμών. Εχει διαλέξει να πορευθεί με τραμπουκισμό. Αυτό βγάζει προς τα έξω, αυτό και θα εισπράξει.Πάντως δεν το βλέπω και πολύ 'σφιχτό' το μέτωπο. Η Ντόρα και ο Παναγιωτόπουλος έχουν αρχίσει τα ...μισόλογα
-
Τις προτάσεις του Βερέμη τις έχω διαβάσει και με βρίσκουν σύμφωνο κατά 90%. Μακάρι να ήταν αυτός υπουργός παιδείας κι όχι η χοντρέλω.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τις προτάσεις του Βερέμη τις έχω διαβάσει και με βρίσκουν σύμφωνο κατά 90%. Μακάρι να ήταν αυτός υπουργός παιδείας κι όχι η χοντρέλω.Αυτό το υπουργείο είναι πολύπαθο. Μιλάμε όλοι οι ανάπηροι , οι 'μαθητευόμενοι μάγοι' εκεί πάνε.
Τι διάολο... -
όχι μόνοι οι 'μαθητευομενοι' μάγοι.... αλλά και οι μαγικές κατσίκες
-
Λοιπόν εγώ σου είπα ότι είναι τσάμπα μάγκες γιατί είπες ότι οι υπόλοιποι που δεν απεργούμε είμαστε 'σφάξε με πασά μου να αγιάσω' κα ισου εξήσα ότι με το να απεργείται μόνο τον μισθούλη σας χάνεται!
Λοιπόν πάρτε εσείς 1400, να απεργούν και οι γιατροί νοσηλευτές επί 1 μήνα και να ζητάνε 50% αύξηση στους μισθούς, να μην δουλεύει κανείς, να ψοφάμε στο δρόμο, ε τι θα κάνουν δεν θα τα δώσουν?
Μετά να κάνουν απεργία οι μπάτσοι (οι οπιοι ξαναλέω δεν έχουν καν 5μερο) ένα μήνα και να ζητάνε και αυτοί 50% αύξηση, να μπένουν να μας κλέβουν να βιάζουν κλπ κλπ, ε του πούστη να μην τα δώσει και σε αυτούς?
ΚΑι στο τέλος για να μην το τραβήξω, ξέρεις πόσα λεφτά πέρνουν οι πιλότοι στην ΠΑ? Να μην σου πώ, ας κάνουν και αυτοί μια απεργία να βολτάρουν οι τούρκοι πάνω απο την Ακρόπολη!
Εγώ δεν έχω πρόβλημα, έτσι και αλλιώς πόσο να ανέβει το ποσοστό της φορολογίας μου
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι τα λεφτά που ζητάνε είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙA! Αυτό το παιρνάμε στο ντούκου?
Α, και μη μου μιλάς για εξωτερικό, γιατί ναι συμφωνώ ότι είμαστε γενικά πολύ κάτω σε μισθούς, αλλά θες να μιλήσουμε για τιμές Αγγλίας? Όσο είχε εδώ η βενζίνη το 2003 είχε και εκεί.......σε λίρες Όμως! Το κιλό οι ντομάτες 4,5 € πως σου φαίνεται? Που δεν τρώγονταν κιόλλας. Τα τσιγάρα 6,20 € είναι καλά? Για να μην πω για ενοίκια κλπ.
Κατάλαβε τι είναι αυτό που σου λέω, δεν με πειράζει να αυξηθούν οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων και να παίρνω εγώ τα λεφτά που έπερνα, με τσαντίζει ο σταρχιδισμός τους προς τους μαθητές, και η λογική πήγαινε να διεκδηκήσεις και εσύ, ε μην κρίνεται απο τον εαυτούλη σας!
Όσο για τα ιδιωτικά, ρώτα κανέναν που δουλεύει σε ιδιωτικό και θα καταλάβεις +ότι παίρνουν 800 €, αλλά ξέχασα αυτοί είναι 'σφάξε με πασά μου να αγιάσω'
-
...όχι τυχαία νομίζω...
-
TRAVELLER
μπορείς να γράψεις πόσες πραγματικές ώρες κάνουν πρακτική διδασκαλία (όχι παρακολούθηση μαθήματος, το τονίζω) οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί; Θα επιθυμούσα συγκεκριμένα στοιχεία και όχι '1,5 χρόνο'. Έτσι που το γράφεις φαίνεται ότι κάνουν επί 1,5 χρόνο διαρκή πρακτική και τίποτα άλλο, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Εγώ έχω την εντύπωση ότι κάνουν περίπου 200 ώρες συνολικά, ήτοι διαιρούμενο σε 6ωρα κάπου 1,5 μήνα...Οι επετηρίδες ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα. Πώς να το αποφύγουμε άλλωστε αφού πάλι έγιναν εκπτώσεις στα μέτρα βάσει πολιτικού κόστους για να βολευτούν οι Χ, οι Ψ και οι Ω κατηγορίες;
Οι επιθεωρητές δεν ξέρω τι έκαναν, αλλά ξέρω ότι οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ μου φύσαγαν παλιότερα. Αν αυτό προερχόταν από το τότε σύστημα ελέγχου, τότε κάτι καλό γινόταν. Αλλά και στην παιδεία εξαπλώθηκε το γνωστό σύστημα του ανέλεγκτου και ανεύθυνου των λειτουργών. Τα αποτελέσματα, παρά το ότι τα πάντα απλοποιήθηκαν μέχρι αηδίας (η γλώσσα, η γραμματική κλπ) και τα διδακτικά βιβλία έγιναν πιο 'εύπεπτα', είναι χειρότερα. Κάποτε τα παιδιά με ένα δημοτικό μπορούσαν να γράψουν ένα εύληπτο κείμενο, σήμερα ακόμα και οι λυκειόπαιδες σχεδόν γρυλίζουν.
Δεν είμαι του υπ. Παιδείας. Αλλά όταν ακούω να μιλάει η 'άσχετη' υπουργός νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά τα θέματά της και διαθέτει ΠΑΙΔΕΙΑ. Νομίζω ότι μαζί με τον Παυλόπουλο είναι οι πιο σχετικοί με το αντικείμενο του υπουργείου τους. Λυπάμαι, αλλά αυτή την αίσθηση μου αφήνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ, όχι τυχόν χειροκροτητές ή επικριτές τους.
-
Το μόνο έγκλημα που διέπραξε ο Βερέμης είναι ότι είπε τα πράγματα με τ'όνομά τους και πρότεινε αυτά που ζητάει η πλειοψηφία του ακαδημαϊκού κόσμου - εξαιρουμένων, βεβαίως, των συνδικαληστών.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάποτε τα παιδιά με ένα δημοτικό μπορούσαν να γράψουν ένα εύληπτο κείμενο, σήμερα ακόμα και οι λυκειόπαιδες σχεδόν γρυλίζουν.Κάποτε οι δάσκαλοι είχαν ένα επίπεδο γνώσεων. Οι σημερινοί νεοδιορισθέντες, με τις αστείες διαδικασίες εξετάσεων, πρακτικών κλπ. καταφέρνουν μόνο γέλιο να προκαλούν. Ρωτήστε φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτους παιδαγωγικών σχολών, να μάθετε επίπεδο εκπαίδευσης, εξετάσεων και συνολικών γνώσεων. Όσοι είναι να κάνετε σύντομα παιδιά, θα αντιληφθείτε κάτι, δεν μπορεί...
Να βάλω θέματα που ρωτάνε σε παιδαγωγικές σχολές για quiz ή θα θεωρηθεί λαϊκισμός και τα λοιπά από το συνδικαλιστικό όργανο του Forum και θα υποσκάψω την έννοια της Δημοκρατίας;
Υ.Γ. Τα παιδιά σίγουρα δεν πάνε καλά σε γνώσεις και γενικότερα Παιδεία. Και δυστυχώς δεν φταίνε μόνο αυτά για το χάλι τους...
-
-
Εχετε χασει την μπαλα τελειως;Ενα παιδι της 1ης γυμνασιου σημερα ξερει σχεδον οτι ηξερε ο αποφοιτος του εξατάξιου γυμνασίου της δικης σας εποχης.
Δεν εχει καμια σχεση το επιπεδο.Και εγω που ειμαι 28 χρονων βλεπω τι μαθηματικα κανουν τωρα σε γυμνασιο και λυκειο και τραβαω τα μαλλια μου,σε λιγα χρονια θα φανταζω καθυστερημενος μπροστα τους. -
Εγώ πάντως τους βλέπω τους προπτυχιακούς και τραβάω τα μαλλιά μου.
Ορθογραφία; ΜΗΔΕΝ. Σύνταξη; ΜΗΔΕΝ.
Να πω ότι σκαμπάζουν μαθηματικά και φυσική; Καλά τώρα. Ούτε δευτεροβάθμια συνάρτηση δεν ξέρουν να παραγωγίσουν.
-
Tείνω να συμφωνήσω με τον skullone (δυστυχώς).
Το ότι κάνουν πιο εξελιγμένα πράγματα δε σημαίνει ότι τα μαθαίνουν κιόλας. Απλώς τα παπαγαλίζουν για να βγάλουν την τάξη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχετε χασει την μπαλα τελειως;Ενα παιδι της 1ης γυμνασιου σημερα ξερει σχεδον οτι ηξερε ο αποφοιτος του εξατάξιου γυμνασίου της δικης σας εποχης.
Δεν εχει καμια σχεση το επιπεδο.Και εγω που ειμαι 28 χρονων βλεπω τι μαθηματικα κανουν τωρα σε γυμνασιο και λυκειο και τραβαω τα μαλλια μου,σε λιγα χρονια θα φανταζω καθυστερημενος μπροστα τους.Tiger, είσαι πολύ σίγουρος για αυτό που λες; Γιατί εγώ, όντας μόλις 22, έχω την εντύπωση ότι εμείς οι πρόσφατοι γνωρίζουμε σχετικά λιγότερα πράγματα από τους προηγούμενους. Δηλαδή: π.χ. στα Μαθηματικά, εγώ που είχα Μαθηματικά Κατεύθυνσης είχα λιγότερη ύλη (είχα προχωρήσει λιγότερο εννοώ) σε σχέση με τα Μαθηματικά που διδάσκονταν στο σύστημα των Δεσμών 3 χρόνια νωρίτερα (της Δ'Δέσμης συγκεκριμένα). Από εκεί που θα έπρεπε εγώ να γνωρίζω περισσότερα από τους προηγούμενους, συνέβαινε ή το αντίθετο ή είχαμε ισορροπία.
Πέραν μιας σαφώς καλύτερης αντίληψης σχετικά με τα θέματα της τεχνολογίας (ένας 20αρης 'πιάνει' πολύ ευκολότερα την νέα τεχνολογία σε σχέση ακόμα και με έναν μόλις 30αρη), δεν νομίζω ότι οι σημερινοί νέοι τα καταφέρνουν καλύτερα από τους προηγούμενους. Οι δυνατότητες σίγουρα είναι μεγαλύτερες, αλλά δεν πιστεύω ότι αξιοποιούνται...
skullone
Εσύ πιστεύεις ότι οι σημερινοί δάσκαλοι αμείβονται δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με τον μέσο όρο και πάντα με βάση τις ικανότητες, την εκπαίδευση, τις εργασιακές ευθύνες και τις εργασιακές συνθήκες (μέσα και το ωράριο); Ενδιαφέρον αυτό για τους προπτυχιακούς πάντως...
Καθηγητές στα σχολεία