-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τι ανοησίες ειναι αυτές.Εμείς τους πληρώνουμε τους δασκάλους , απο τις δικές μας κρατήσεις και ΟΧΙ δεν το δέχεται ο κόσμος να παίρνουν τα διπλάσια από το μέσο πολίτη
Ποιοι είστε 'εσείς'; Μέσα στο 'εμείς' δεν είμαστε όλοι μας;
Σε περίπτωση που δεν είσαι ο αστός βιομήχανος, που είσαι 'ταξικά' αλλού από το μισθωτό, τι σε ενοχλεί ένα κλάδος μισθωτών να παλεύει για να ζει με αξιοπρέπεια;
-
Μα παλεύβει για ζήσει εις βάρος των υπολοίπων. εχει διαφορά αυτό.
Εαν θέλει καλύτερο εισόδημα ας κάνει και ιδιεταιρα το απόγευμα (που τα κάνει έτσι κι αλλιως) ή ας κάνει κατί άλλο ωστε να συμπληρώνει και 8ωρο -
Να προσθέσω οτι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους δασκάλους και νομίζω οτι πολλοί κανουν πολύ καλά τηνς δουλεια τους.
Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ όμως ειναι οτι πρέπει να τους ανάγουμε σε προνομιουχα τάξη , εις βάρος μάλιστα των υπολοίπων.
-
Montecarlo (αλήθεια εκεί ζεις;;; ), είναι απλά τα πράγματα:
- Κανένας υπάλληλος δε ζει 'εις βάρος' άλλων. Αν είναι υπεράριθμος, τεμπέλης, ανεκπαίδευτος, -ακόμη και ανίκανος- τότε φταίει η διοίκηση που τον τοποθέτησε εκεί, όχι ο ίδιος.
- Σε ΚΑΜΙΑ χώρα της Ευρώπης τα 1.400 ευρώ δεν είναι πολλά (ίσως στη Σλοβακία, ή τη Λιθουανία)!
- Αν ο δάσκαλος καταφέρει να αυξήσει το μισθό του, τότε αυτομάτως κερδίζει συνολικά ο χώρος των μισθωτών, αφού δημιουργείται προηγούμενο. Άρα ΜΑΚΑΡΙ να αυξάνονται οι μισθοί σε ανθρώπινα (επαναλαμβάνω ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ) επίπεδα.
- Ο μισθωτός (κι εγώ τέτοιος είμαι και μάλιστα στον 'αιμοσταγή' ιδιωτικό τομέα) είναι ίσως ο μόνος Έλληνας που μπορεί να ΑΠΑΙΤΕΙ αυξήσεις και μάλιστα χωρίς να δίνει δεκάρα για το πού θα βρεθούν τα λεφτά, για έναν και μόνο απλούστατο λόγο: Είναι ο ΜΟΝΟΣ που δε φοροδιαφεύγει σε ό,τι αφορά τα εισοδήματά του από την βασική του απασχόληση, κάτι το οποίο μάλιστα επισήμως αναγνωρίζει η ίδια η κυβέρνηση - και μην ακούσω για φροντιστήρια και δεύτερες-τρίτες δουλειές, γιατί αναφέρομαι στην κύρια απασχόληση και για αυτήν και μόνο απαιτούν οι δάσκαλοι/καθηγητές.
- Και εν τέλει: το επίπεδο μίας κοινωνίας φαίνεται πρωτίστως από το πώς αντιμετωπίζει τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ της (ούτε καν τους γιατρούς της).
-
Τέτοια βλεπει ο κόσμος και όλοι θέλουν να βολευτούνε στο δημόσιο
-
Αν ο ιδιωτικός τομέας έχει μετατραπεί σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό.
Η εργασιακή ασφάλεια είναι υπ' αριθ. 1 κριτήριο επιλογής για μεγάλη μάζα κόσμου. Και είναι κάτι εντελώς ανθρώπινο.
Προς τι ο ψόγος;;; -
Να προσθέσω οτι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους δασκάλους και νομίζω οτι πολλοί κανουν πολύ καλά τηνς δουλεια τους.Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ όμως ειναι οτι πρέπει να τους ανάγουμε σε **προνομιουχα τάξη **, εις βάρος μάλιστα των υπολοίπων.
Κοίτα τωρα να δεις τι γίνεται :
-Σε λίγο θα ιδιωτικοποιηθουν οι συγκοινωνίες, με πρόσχημα -τι άλλο;-τα ελλείματα.
-Το Ταχ.Ταμιευτηριο, που είναι το αποκούμπι του κάθε μικροκαταθέτη θα το ιδιωτικοποιήσουν, διότι κάνει χαλάστρα στις τράπεζες που τις έχουν ασύδοτες.Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία
-Τα ίδια θα γίνουν και με τη ΔΕΗ
-Ήδη στις τράπεζες γίνεται χαμός με τις Σ.Σ. Η Eurobank τους έχει στριμώξει με 10ωρα.
Φυσικό είναι να αντιδράσουν οι άνθρωποι. Το αφύσικο είναι ότι θα φάνε τόνους λάσπη από τα φερέφωνα. Το 'μοτό' είναι το ίδιο 'δε μπορεί μια κοινωνική ομάδα εις βαρος του κοινωνικού συνόλου...'
Τα ίδια λένε πολλά χρόνια τώρα.
Τωρα με τους δασκάλους , τους έπιασε ο πόνος για τα παιδιά.
Τωρα τα σκέφθηκαν τα παιδιά. Οτι τα έχουν ξεσκίσει με τα Νέα Αναλυτικά Προγράμμα και δεν μπορούν σαν παιδάκια να κλωτσήσουν μια μπάλα να ξεχαρμανιάσουν,δεν τους απασχολεί.
Το ότι σε 10 χρόνια θα είναι ψυχικά άρρωστα και κοινωνικά ευνουχισμένα , επίσης δεν τους απασχολεί.Στο ξαναλέω : Μην τσιμπάς
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Traveller τα έχουμε ξαναπεί (και ξαναδεί). Η νοοτροπία -που δυστυχώς αναπαράγεται και εδώ- δεν είναι, να κερδίσει ο διπλανός μου να ωφεληθώ κι εγώ, αλλά ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.Τι να λέμε τώρα; Όταν ακούς 'τι ζητά ο π@π@ρας ο δάσκαλος τα 1.400 ευρώ, αφού κι εγώ 700 παίρνω;' (για να φέρνω καφέδες στον προϋστάμενο, συμπληρώνω) η κατάντια και το κύριο η συνειδητότητα της κοινωνίας δυστυχώς βρίσκεται σε πολικό χειμώνα.
+99999999999999 ( +βαλε)
ρε παιδια.. αντι να βλεπετε εχθρικα οποια ομαδα/κατηγορια ανθρωπων ζηταει το κατι παραπανω (γιατροι, καθηγητες, βαλτε ο,τι θελετε) μηπως θα επρεπε να σταθειτε και να βοηθησετε τον αγωνα τους;
και αυτοι εργαζομενοι μεροκαματιαρηδες ειναι..
εγω θα το εκανα αν ημουν Ελλαδα..
και λετε κιολας οτι ειναι πολλα..
για κανεναν δεν ειναι πολλα τα 1000 ευρω ρε παιδια!! ελεος!
τι πτυχια αγραμματοι και ο,τι να'ναι λεμε τωρα..
ο,τι και να'ναι.
να μου πειτε υπαρχει προβλημα με τις υποδομες; να το δεχτω.
να μου πειτε δε θα επρεπε πολλοι να ειναι καθηγητες (ή γιατροι ή ο,τιδηποτε) ενω ειναι; να το ξαναδεχτω
αλλα...
ποιος ζει με 1000 ευρω σημερα γμτ και οικογενεια; (δε λεω ποιος τα βγαζει περα και πως τα βγαζει. λεω ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ)
λιγη ανθρωπια δεν εχετε μεσα σας;ΖΩΗ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Φυσικό είναι να αντιδράσουν οι άνθρωποι. Το αφύσικο είναι ότι θα φάνε τόνους λάσπη από τα φερέφωνα. Το 'μοτό' είναι το ίδιο 'δε μπορεί μια κοινωνική ομάδα εις βαρος του κοινωνικού συνόλου...'Τα ίδια λένε πολλά χρόνια τώρα.
Τωρα με τους δασκάλους , τους έπιασε ο πόνος για τα παιδιά.Το εχουμε ξανασυζητησει σε απειρα τοπικ.
Η πρακτικη κοινη, η δικαιολογια ιδια.
Και το συμπερασμα? Ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται.Αφου τα ξερεις ρε Αποστολη, τι τα σκαλιζεις? Παντα ετσι ηταν, παντα ετσι θα 'ναι.
Ο skye (σωστα) το πηγε ακομα παραπερα
-
Μα μιλάτε λες και η Ελλάδα ειναι η σούπερ πλούσια χώρα, έχει το φοβερά πλεονάσματα στον προυπολογισμό και δεν ξέρουν τι να κάνουν τόσο χρήματα, και σαν δεν ντρέπονται που δεν τα δίνουν στους δασκάλους.
Δεν είναι έτσι, υπάρχουν ένα σωρό έργα υποδομής, αναπτυξιακά έργα, κίνητρα ανάπτυξης, επιδοτήσεις που πώς και πως περιμένουν να χρηματοδοτηθούν, πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν την χώρα.
Αντί αυτό πρέπει να τα σταματήσουν αυτά και να τα δώσουν όλα τους δασκάλους. Υπάρχουν όρια , αναλογίες για το που τα λεφτά του φορολογούμενου θα πιάσουν καλύτερα τόπο.
Εγω αμφιβάλω κατα πόσο μια τεράστια αυξηση στους εκπαιδευτικούς είναι αυτό που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε αυτή την χώρα.
-
O Μπι Εμ Νταμπλγιου Eψιλον σαράντα έξι τρια δεκαοχτώ Χρηστο, όχι εγώ
Ο χρήστης BMW_E46_318 έγραψε:
Θα ήθελα να καταθέσετε τη γνώμη σας για την απεργία των εκπ/κων και πιο συγκεκριμένα των δασκάλων.
Πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος(φίλος μου) με 2 παιδιά και με 7 χρόνια προυπηρεσίας μπόρει να τα βγάλει πέρα με 1150Ε και με μισθό της γυνής του ~ 800Ε ? -
Μα μιλάτε λες και η Ελλάδα ειναι η σούπερ πλούσια χώρα, έχει το φοβερά πλεονάσματα στον προυπολογισμό και δεν ξέρουν τι να κάνουν τόσο χρήματα, και σαν δεν ντρέπονται που δεν τα δίνουν στους δασκάλους.Δεν είναι έτσι, υπάρχουν ένα σωρό έργα υποδομής, αναπτυξιακά έργα, κίνητρα ανάπτυξης, επιδοτήσεις που πώς και πως περιμένουν να χρηματοδοτηθούν, πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν την χώρα.
Αντί αυτό πρέπει να τα σταματήσουν αυτά και να τα δώσουν όλα τους δασκάλους. Υπάρχουν όρια , αναλογίες για το που τα λεφτά του φορολογούμενου θα πιάσουν καλύτερα τόπο.
Εγω αμφιβάλω κατα πόσο μια τεράστια αυξηση στους εκπαιδευτικούς είναι αυτό που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε αυτή την χώρα.
Aν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.doe.gr/photo-repository/25.pdf και μετά σκέψου εάν γίνουν πραγματικότητα το 1/3 ή το 1/2 των αιτημάτων θα βουλιάξει η οικονομία της χώρας;
Δεν είναι προταιρεότητα το να μην υπάρχουν σχολεία που πέφτουν οι σαβάδες από τη μούχλα και τα παιδιά δεν έχουν μια στέγη για να κάθονται όταν βρέχει και ένα καλοριφέρ αντί για ξυλόσομπα;
Στο 21ο αιώνα είμαστε , για όνομα!Θα θησαυρίσουν από τις κρατησεις των μισθών. Η απεργία φαίνεται να έχει ορίζοντα μήνα και μπορεί και περισσότερο.
Ακούστηκε σαν πρόταση , τα λεφτά που κρατάνε από τους μισθούς να τα δώσουν για να καλύψουν τις αναγκες των σχολείων.Δεν υπήρξε απάντηση
-
Μα μιλάτε λες και η Ελλάδα ειναι η σούπερ πλούσια χώρα, έχει το φοβερά πλεονάσματα στον προυπολογισμό και δεν ξέρουν τι να κάνουν τόσο χρήματα, και σαν δεν ντρέπονται που δεν τα δίνουν στους δασκάλους.Δεν είναι έτσι, υπάρχουν ένα σωρό έργα υποδομής, αναπτυξιακά έργα, κίνητρα ανάπτυξης, επιδοτήσεις που πώς και πως περιμένουν να χρηματοδοτηθούν, πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν την χώρα.
Αν είναι να πληρώνουμε για να μας στρώνουν δρόμους που τους ξηλώνεις με τα χέρια, να πληρώνουμε κάθε χρόνο όλο και πιο αυξημένα τέλη, να μας κρατάνε γενικώς ό,τι μπορούν για ''το καλό'' μας και στο τέλος τα ταμεία να βρίσκονται πάντα σε άσχημη κατάσταση, δεν είναι και η καλίτερη εικόνα για ένα κράτος που χρόνια τώρα χαρακτηρίζεται από την κακομεταχείρηση πόρων και την μη απορροφησιμότητα κονδυλίων. Λεφτά πεταμένα δηλ. επειδή κάποιοι οχι δεν προλαβαίνουν αλλά ή αδιαφορούν ή δεν ξέρουν........
Και ας μην ξεχνούμε πως δάσκαλοι και καθηγητές δεν ζητάνε πάρα πολλά, αλλά οτι θα έπρεπε να έχει δωθεί και στους υπόλοιπους... Δεν είμαστε η πλουσιότερη χώρα, αλλά δεν μπορεί να ζητάμε συνεχώς χωρίς να δίνουμε....... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καταρχήν ΔΕΝ εργαζονται 8 μήνες.
Ο καραμανλής δεν κάνει καλά, γιατί είχε τάξει διάφορα πριν τις εκλογές τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει.
Τους ειχε ταξει τετοιες αυξησεις?
Βρε Λευτέρη λέω πουθενά ότι είχε τάξει 1400 €? Λέω είχε τάξει διάφορα τα οποία δεν έχει κάνει το βρίσκεις ανακριβές αυτό που λέω? Όχι ότι το Πασοκ τόσα χρόνια έκανε αυτά που έλεγε, αλλα τώρα ΝΔ έχουμε αυτοί είναι υπεύθυνοι, στις άλλες εκλογές που θα βγεί Ο Βεργής θα βρίζω αυτόν
Το θέμα μου δεν είναι κοματικό αλλά με εξοργίζει το σκεπτικό των καθηγητών? Πάνω στην πλάτη πιανού κάνεις απεργία ρε? Έχεις υπόψη σου? Ο πρωτοδιόριστος παίρνει κοντά στο 1000ρικο καθαρά, για 7 μήνες εργασία το χρόνο και 5-6 ώρες δουλειά αυτους τους 7 μήνες!
Τον μαλάκα τον καρδιοχειρουργό που σπουδαζε 7 + 3 ειδικότητα + + + + και σου σώζει τη ζωή, πόσα λεφτά πρέπει να του δίνει το κράτος? ΠΟΣΑ?
Για να μην πω για τους μπάτους (ναι τους αντιπαθώ τελείως αλλά το σωστό να λέγεται!) είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ΔΕΝ έχουν 5νθήμερο! ή τους στρατιωτικούς, αλλά αυτοί που έχουν και δίκιο δεν μπορόυν να απεργήσουν, οι δάσκαλοι θέλουν 1400 καθαρά..........έχει μπει ο Οκτώβρης και τα παιδάκια δεν έχουν κάνει μάθημα ακόμα....να δω το παιδάκι της 1ης και 2ρας δημοτικού πως θα αναπληρώσει την ύλη!
Αν τους δώσει έστω και 1 € παραπάνω απο ότι τους έχει δώσει, ο Καραμανλής θα είναι πολύ μαλάκας, ή μάλλον όχι θα θεωρεί μαλάκες όλους τους άλλους που δεν μπορούν να εκβιάσουν καταστάσεις!
Συμφωνω απολυτα με οσα λες, απλα δεν ηξερα (και ακομα δεν ξερω) τι ακριβως τους ειχε ταξει και γιατι διαμαρτυρονται τοσο.. Μου φαινεται παντως οτι αλλα συμφεροντα κρυβονται πισω απο τις διαδηλωσεις και τις απεργιες..
Βασικα αηδιαζω οταν βλεπω διαφορα λαμογια να μπλεκονται στις κινητοποιησεις.. Αυτοι χαλανε το οποιο δικιο εχουν οι απεργοι. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Φυσικό είναι να αντιδράσουν οι άνθρωποι. Το αφύσικο είναι ότι θα φάνε τόνους λάσπη από τα φερέφωνα. Το 'μοτό' είναι το ίδιο 'δε μπορεί μια κοινωνική ομάδα εις βαρος του κοινωνικού συνόλου...'
Τα ίδια λένε πολλά χρόνια τώρα.
Τωρα με τους δασκάλους , τους έπιασε ο πόνος για τα παιδιά.Το εχουμε ξανασυζητησει σε απειρα τοπικ.
Η πρακτικη κοινη, η δικαιολογια ιδια.
Και το συμπερασμα? Ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται.Αφου τα ξερεις ρε Αποστολη, τι τα σκαλιζεις? Παντα ετσι ηταν, παντα ετσι θα 'ναι.
Ο skye (σωστα) το πηγε ακομα παραπερα
+111 σε όλους!
Αν θεωρείτε πως 1400 ευρώ με 25 χρόνια υπηρεσία είναι οκ, τι να πω... Γιατί αυτή είναι η φοβερή μισθολογική εξέλιξη...
Να μη ρωτήσω καν τι θα γίνει με τις απεργίες των γιατρών για μισθολογικά θέμα (τυχαίο παράδειγμα)...
-
Μη φοβάστε ρε παιδιά, δεν έχουν σκοπό οι δάσκαλοι να ρίξουν την κυβέρνηση.
Όπως και να το κάνουμε , δεν είναι και ότι πιο ανατρεπτικό έχει βγάλει η φύσηΗ απεργία είναι 'αχρωμάτιστη' και αυτό φαίνεται από τα τεράστια ποσοστά επιτυχίας που έχει στην Αθήνα , στη Σαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις. Σταθερά πάνω από 80%. Στην Κέρκυρα έχει πάνω από 90%.
Η επαρχία 'παλεύει' με ποσοστά γύρω στο 45-50% , κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δε δουλεύει τίποταΕίδα την 'αντικειμενική' ΝΕΤ με τις 'ποιοτικές ειδήσεις'. Ο χρόνος που αφιέρωσε στην σημερινή συγκέντρωση ήταν δεν ήταν 30 δευτερόλεπτα. Από τα πλάνα δε...
Εν τω μεταξύ εκείνος ο Τσάκωνας (δε θυμάμαι το όνομά του) στην ενημέρωση των συντακτών συνεχίζει να λέει τα ψεύδη με το τσουβάλιΠάντως το 'χαρτί' με τους γονείς δεν φαίνεται να τους βγαίνει, παρά τα ψεύδη που αραδιάζουν :
*«Για δύο χρόνια η αύξηση στους εργαζόμενους γονείς είναι 0,77 λεπτά την ημέρα και οι μισθοί μας δεν φτάνουν να θρέψουν οικογένειες.
-
Κάνει την εκπαίδευση πανάκριβη, αυξάνει τους εξεταστικούς φραγμούς, κάνει αποκρουστική τη διαδικασία της μάθησης.
-
Λιγοστεύει τη χρηματοδότηση της Παιδείας στο νέο προϋπολογισμό, αρνείται την αύξηση στους δασκάλους.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η εκπαίδευση θα πάψει να είναι δημόσια λειτουργία. Αυτά καταλαβαίνουν οι γονείς και κατανοούν τον αγώνα των δασκάλων».
* -
-
Και πόσοι εκ των 'μη μονίμων' δεν μονιμοποιούνται τελικά; 0,01%, 1% ...;;;
Ούτε τόσο. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να μην μονιμοποιήθηκε. Εγώ ανέφερα , τι –τυπικά-προβλέπει ο νόμος.
Αυτό σημαίνει, δυστυχώς, μόνο ένα πράγμα. Ότι αφού δεν είναι δυνατόν να έχουν γεννηθεί ΔΑΣΚΑΛΟΙ όλοι οι δάσκαλοι και βάσει στατιστικής υπάρχουν σίγουρα κάποιοι άχρηστοι και βαρεμένοι, πρακτικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ που διδάσκουν στα σχολεία.
Επίσης υποπτεύομαι ότι εφόσον τα περί μη μονιμοποίησης την πρώτη διετία είναι περιορισμός άνευ αντικρύσματος, το έγραψες μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.Για το εν λόγω επίδομα των 175 ευρώ, αφού δεν τους είπε η κυβέρνηση ότι θα τα πάρουν αμέσως, τότε καλώς επιλέγει πότε και με ποιον τρόπο θα τα δώσει. Άλλωστε δεν τα έπαιρναν πριν ώστε να θεωρείται η μη άμεση καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος ως μείωση αποδοχών. Γαμπρό θέλω, τώρα τον θέλω; Δεν μας τα λένε καλά.
Τώρα μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όταν λες «το δικαιούσαι και θα το πάρεις» δεν εννοείς ότι θα το πάρεις όταν γεράσεις.
Επίσης δεν είπα ότι το έπαιρναν και τους το έκοψαν οι τωρινοί.
Τι πιο απλό να ειπωθεί ότι η καταβολή θα γίνει τμηματικά σε 6 , 6μηνα; Και ξέρεις πολύ καλά γιατί δεν το είπαν.Ναι, γιατί προέχουν άλλες ανάγκες, γιατί οι Έλληνες έχουν μάθει στο 'Τσοβόλα δώστα όλα' πριν τις εκλογές και επίσης πάσχουν από έλλειψη μνήμης και κρίσης. Επίσης κανείς δε μίλησε από την κυβέρνηση για προοπτική 20ετίας ή ξέρω 'γω τι. Εντός της τετραετίας και πάλι καλά.
Οι αντιδράσεις κι οι διαδηλώσεις έχουν πεντακάθαρα πολιτική υποκίνηση. Εκτός κι αν πρέπει να πιστέψουμε ότι οι δάσκαλοι όταν έμαθαν ότι κάτι που άλλοι τους αρνούνταν επί πολλά έτη θα το πάρουν σιγά-σιγά και τρελάθηκαν γιατί πήραν σπίτια και δάνεια.Ή μήπως είναι κακοπληρωμένοι; Τις υπόλοιπες συγκρίσεις που γράφω για τα χρήματα που παίρνουν άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ εκπαίδευσης με διπλάσιο χρόνο εργασίας δεν βλέπω να τις αγγίζεις. Γιατί άραγε;
Δεν παρακολούθησα από την αρχή το θέμα, παρά μόλις πόσταρε ο φίλος και το ενοποίησαν. Και οι δάσκαλοι πανεπιστημιακής εκπ/σης είναι. Και όσοι δεν ήταν έγιναν, με επιμόρφωση και εξετάσεις . Και αυτό με τις μεγάλες απεργίες του 1980 έγινε και όχι από τη φιλευσπλαχνία κάποιων.
Πάντως ένα να ξέρεις: Οι ανισότητες ανάμεσα σε υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα είναι προφανές γιατί έγιναν , υπάρχουν και συντηρούνται. Και είναι και προφανείς και οι στόχοι που εξυπηρετούν.
Προσωπικά δεν «τσιμπάω», διότι απλούστατα δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν.Το γιατί υπάρχουν ανισότητες ανάμεσα σε υπαλλήλους δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας υποχθόνιας συνομωσίας του άχρηστου ελληνικού κράτους.
Διάβασε στο τέλος του παρόντος την απάντηση στον Πέτρο για να δεις τι είναι.Επίσης: δεν παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα ΑΚΟΜΑ, αλλά παίρνουν άλλα επιδόματα που ανεβάζουν στα συγκεκριμένα ευρώ το μισθό τους. Για να μη μιλήσουμε για τα ιδιαίτερα που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κάνουν πολλοί.
Σωστό αυτό. Μόνο που και αυτό είναι προφανές γιατί γίνεται. Ο βασικός είναι 800
-
Εν τω μεταξύ εκείνος ο Τσάκωνας (δε θυμάμαι το όνομά του) στην ενημέρωση των συντακτών συνεχίζει να λέει τα ψεύδη με το τσουβάλιΔε λεει ψευδη. Δεν ξερει καλη αριθμητικη.
Μαλλον δεν ειχε καλο δασκαλο -
παιδια, πρεπει επιτελους να σας πω την αληθεια..
δεν ειμαι ο skye..
ειμαι η παπαρηγα..
ολα αυτα για τις πορειες και για τη συμπαρασταση κλπ δεν τα λεω επειδη με ενδιαφερει το καλο του κοσμου.. χεστηκα αν ο δασκαλος παιρνει 900 ευρω.η αληθεια ειναι οτι με υπουλα μεσα προσπαθω να ριξω την κυβερνηση επειδη μου εχει δωσει λεφτα ο Γιωργακης..
με πληρωνουν για να γραφω εδω περα για να σας επηρεασω.
αλλα τωρα με καταλαβατε και μου χαλασατε τη βολη -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εν τω μεταξύ εκείνος ο Τσάκωνας (δε θυμάμαι το όνομά του) στην ενημέρωση των συντακτών συνεχίζει να λέει τα ψεύδη με το τσουβάλι
Δε λεει ψευδη. Δεν ξερει καλη αριθμητικη.
Μαλλον δεν ειχε καλο δασκαλοMάλλον
Καθηγητές στα σχολεία