-
Γυρνώντας σπίτι χτες βρέθηκε σε φανάρι δίπλα από ένα περιπολικό. Κλασσικά κανείς από τους δύο αστυνομικούς δε φορούσε ζώνη.
Ακολουθεί λοιπόν ο εξής διάλογος:
Εγώ: Συγγνώμη, να σας κάνω μια ερώτηση... ζώνη γιατί δε φοράτε;
Συνοδηγός περιπολικού: Εσένα τι σε νοιάζει;
Εγώ: Με νοιάζει γιατί κλήσεις ξέρετε να κόβετε, εσείς όμως παρανομείτε χωρίς τύψεις.
Συνοδηγός περιπολικού: Καλά, όταν θα μας χρειαστείς και θ' αργήσουμε τότε να τα ξαναπείς αυτά.
Εγώ: Λόγω της ζώνης ν' αργήσετε; Αν ναι, τότε 1-2 δευτερόλεπτα καθυστέρηση δε θα με πειράξουν.
Συνοδηγός περιπολικού: Πολύ περίεργος είσαι φίλε μου
Εγώ: Περίεργος όχι, απλά μ' αρέσει η δικαιοσύνη...Και ο αστυνομικός έβαλε μπροστά και έφυγε, αφού ούτως ή άλλως είχε ανάψει το πράσινο.
-
οι μπατσοι μαζι με τους ταριφες και τα επαγγελματικα οχηματα που κανουν συχνες στασεις δεν εξαιρουνται της νομοθεσιας η κανω λαθος?
-
Νέος Κ.Ο.Κ.
Άρθρο 12
Παράγραφος 5- Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες. Σε περίπτωση μεταφοράς ανηλίκων επιβατών, εφόσον στο όχημα υπάρχει συνοδός, την ευθύνη φέρει αυτός. Για τη
μεταφορά παιδιών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων
συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λ.π...
Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι
προδιαγραφές για τα ειδικά μέσα συγκράτησης, καθώς και εξαιρέσεις από την
υποχρέωση αυτή.
Ποιές είναι αυτές οι εξαιρέσεις;
- Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες. Σε περίπτωση μεταφοράς ανηλίκων επιβατών, εφόσον στο όχημα υπάρχει συνοδός, την ευθύνη φέρει αυτός. Για τη
-
Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, όχι τόσες όπως παλιότερα τουλάχιστον. Ο υπουργός δύναται να ορίσει εξαιρέσεις, δεν υποχρεούται.
-
Τι να πω... αν είναι δικαίωμά τους να φοράνε ή όχι ζώνη έσφαλα. Αν όχι, ναι με εκνευρίζει να μπορεί να με γράψει κάποιος (δε μπορεί βέβαια, γιατί τη ζώνη τη βάζω πριν καν βάλω μπροστά) που συστηματικά κάνει την ίδια παραβίαση. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης όπως είπα και πριν.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Νομίζω ότι σε οδηγούς ταξί εντός πόλεων δεν είναι υποχρεωτική?
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
5. Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες. Σε περίπτωση μεταφοράς ανηλίκων επιβατών, εφόσον στο όχημα υπάρχει συνοδός, την ευθύνη φέρει αυτός. Για τη μεταφορά παιδιών με αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων, ζωνών ασφαλείας κ.λ.π... Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι προδιαγραφές για τα ειδικά μέσα συγκράτησης, καθώς και εξαιρέσεις από την υποχρέωση αυτή.Ποιές είναι αυτές οι εξαιρέσεις;
Γιατί έχω την εντύπωση σύμφωνα με αυτό που διαβάζω ότι οι εξαιρέσεις αφορούν ειδικές περιπτώσεις μεταφοράς παιδιών με αυτοκίνητο;
Σύμφωνα με αυτό '5. Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες.' είτε μιλάμε για ταξί, είτε για περιπολικό, είτε... η ζώνη είναι υποχρεωτική.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Νομίζω ότι σε οδηγούς ταξί εντός πόλεων δεν είναι υποχρεωτική?
οι ταξιτζηδες αποσο ξερω ετσι λενε..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
οι ταξιτζηδες αποσο ξερω ετσι λενε..Όχι, θα λέγαν κάτι διαφορετικό
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
οι ταξιτζηδες αποσο ξερω ετσι λενε..
Όχι, θα λέγαν κάτι διαφορετικό
και που τα λενε και που δε τα λενε δεν εχει σημασια.. κανεις δεν ασχολειται..
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τι να πω... αν είναι δικαίωμά τους να φοράνε ή όχι ζώνη έσφαλα. Αν όχι, ναι με εκνευρίζει να μπορεί να με γράψει κάποιος (δε μπορεί βέβαια, γιατί τη ζώνη τη βάζω πριν καν βάλω μπροστά) που συστηματικά κάνει την ίδια παραβίαση. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης όπως είπα και πριν.Ακομα και επιλογη τους να ειναι να βαλουν ζωνη, θα επρεπε να εινα ιοι πρωτοι που τη φορανε.
Εδω θα μου πεις βεβαια βλεπεις τους βουλευτες (ανεξαρτητως κοματος) να μην φορανε κρανος σε μηχανες και ζωνες στα αμαξια....τι ψαχνουμε τωρα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εδω θα μου πεις βεβαια βλεπεις τους βουλευτες (ανεξαρτητως κοματος) να μην φορανε κρανος σε μηχανες και ζωνες στα αμαξια....τι ψαχνουμε τωρα.Καλά, δεν περίμενα ότι με την ερώτησή μου στον αστυνομικό θα τον συνέτιζα κιόλας. Ήθελα απλά να δω τι δικαιολογία θα μου έλεγε
-
Θα έλεγα πως δεν χρειάζεται να είναι νόμος το να φοράς ζώνη...
Όποιος θέλει ρε αδρεφέ, ίσως μόνο έτσι να ξεφωρτοθούμε ορισμένους.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Θα έλεγα πως δεν χρειάζεται να είναι νόμος το να φοράς ζώνη...Όποιος θέλει ρε αδρεφέ, ίσως μόνο έτσι να ξεφωρτοθούμε ορισμένους.
Ξεχνάς βέβαια ότι κάθε θάνατος και κάθε τραυματισμός κοστίζει στους υπόλοιπους πολίτες τις χώρας...
Υ.Γ. Αν κάποιος λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και τραυματιστεί πραγματικά ο παράγοντας κόστος δεν έχει καμία σημασία για μένα, αν όμως πάει ρισκάροντας ναι, το να πληρώνω τις βλακείες του άλλου μου φαίνεται κάπως.
-
Για τους ταξιτζίδες το είχα δει στην τηλεόραση όταν είχε πρωτοβγεί ο νέος κοκ.
-
Χτες βράδυ μπατσάκος έσφαξε κόκκινο στην Λ.Πεντέλης, διασταύρωση με Α.Ο. Πάτησα μια κόρνα όταν τον είδα που ξεκίναγε και τον τρόμαξα τον κακομοίρη... κοντοστάθηκε λίγο και συνέχισε το σφάξιμο...
-
Αφού δε σε έγραψε για ηχορρύπανση...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αφού δε σε έγραψε για ηχορρύπανση...Ημουν προσεκτικός ήταν και άλλα αυτοκίνητα γύρω μου
-
Σήμερα εκνευρίστηκα πραγματικά με κάποιους αστυνομικούς
Γύριζα με τα πόδια σπίτι μου και βρισκόμουν στη διασταύρωση Γούναρη και Κορίνθου στην Πάτρα. Εκείνη τη στιγμή μια Alfa Romeo 146 σταματάει ακριβώς πάνω στη διάβαση, κατεβαίνει ο οδηγός και φεύγει.
Περνώντας λοιπόν απέναντι μόλις ανοίγει το πράσινο σταματάω δίπλα στην Alfa Romeo και ΕΥΓΕΝΙΚΟΤΑΤΑ λέω στο συνοδηγό 'Ξέρετε εδώ είναι διάβαση'. (εκεί που σταμάτησε πρακτικά δεν υπήρχε χώρος να περάσεις απέναντι χωρίς ζικ-ζακ))Αυτός, απειλητικά βγαίνει από το αυτοκίνητο με φόρα και αρχίζει να με βρίζει και να με απειλεί (αποδειχτηκε ότι ήταν αλβανός), λέγοντάς μου ότι θα με μαμήσει, κτλ. 3 αυτοκίνητα πριν περάσω τη διάβαση ήταν ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Επειδή δεν ήθελα να έχω πάρε δώσε με το μαλάκα λοιπόν σηκώθηκα και έφυγα χωρίς να απαντήσω και πήγα στο περιπολικό. Προσπαθώντας να μιλήσω στον αστυνομικό μου λέει 'Περίμενε λίγο ρε φίλε, δε βλέπεις ότι έχουμε δουλειά' (εννοώντας το ότι κάτι σχολίαζαν και γελούσαν) Τέλος πάντως, μετά από 1 λεπτό με ρωτάει με ύφος 'Τι θες;', του εξηγώ τι έγινε, οπότε και με ξαναρωτάει με ύφος 'Ε και τι θες, θες να υποβάλεις μήνυση;' Του απαντάω λοιπόν ότι δε θέλω να έχω μπλεξίματα, αλλά ότι τουλάχιστον να πάνε να τον διώξουν από εκεί που ήταν κάνοντάς του συστάσεις. Μου λέει λοιπόν 'Ωωωωωωω... περίμενε λίγο και ερχόμαστε'. Μετά από κανα λεπτό και πάλι βγήκαν έξω και πήγαν προς το μέρος της Alfa Romeo. Βλέποντας τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να έχει βγάλει το μπλοκάκι και να πάει να τον γράψει ο συνοδηγός βγήκες έξω και άρχισε τα παρακάλια (η μαγκιά που μου πούλησε του κόπηκε ακαριαία), οπότε και τον άφησαν να πάρει το αυτοκίνητο χωρίς να τον γράψουν.
Τι να πω... απογοητεύτηκα πραγματικά από την όλη συμπεριφορά των αστυνομικών.
-
Οπως σου πα....
α - Παλι καλα που σηκωθηκαν.
β - Επρεπε να το κανεις λιγο 'δραματικο'
Αφου απειλησε να σε σκωτοσει....
'Μα κυριε αστυνομε μου... Απειλησε να με σκοτωσει και κατι κρατουσε πισω απο την πλατι του'
Και αλλες σαλτσες....
Μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά [#2]