-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν δεν πάει κανένας τι γίνεται φωνάζουν αλβανούς;Επιτρέψτε μου να ανήκω στους μλκες που θεωρουν οτι είναι (περισσότερο ηθική) υποχρέωση η συμμετοχή αν έρθει το ραβασάκι
+1
Δειτε το ποτηρι μισογεματο:
Σας καλουν να δειτε και να συμβαλλετε σε ανοθευτες και δημοκρατικες εκλογες.Και αν αρκετοι απο την επιτροπη την κοπανησουν, να ειστε σιγουροι οτι καποιος θα ασχοληθει
Ναι... τα κομματόσκυλα. Νομίζω τους συμφέρει να μην πάνε 'τυχαίοι' σαν τον Χρήστο που τους ήρθε γράμμα σπίτι. Έχω ακούσει τρομερές ιστορίες νοθείας σε εκλογές από τους κομματικούς αντιπροσώπους. Φυσικά δεν ξέρω με σιγουριά αν είναι αλήθεια, αλλά δεν το θεωρώ ΚΑΘΟΛΟΥ απίθανο.
Όπως και να ΄χει, σκυλοβαριέμαι ελεεινά να το κάνω, αλλά θα το έκανα αν ερχόταν ραβασάκι σπίτι.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Θα διαφωνήσω Χρήστο, μπορούν να 'επιστρατεύσουν' ανθρώπους που πληρώνονται από τους φόρους μας και όχι να μου ζητάνε με τσαμπουκά να το κάνω.Το θεμα δεν ειναι να φωναξουν κουμπαρους και κομματοσκυλα(υπαρχουν αλλωστε και κομματικοι αντιπροσωποι),αλλα ΕΣΕΝΑ
-
Και εγώ είχα πάει στις περασμένες Δημοτικές και είναι λούκι. Μάλιστα είχα κοιμηθεί αργά (Σάββατο η προηγούμενη γάρ) και κατά τις 2 το μεσημέρι τα χα φτύσει.
Καλό είναι σαν εμπειρία, είχαμε και μία καλή δικηγορίνα που μας οργάνωσε καλά και τελειώσαμε πρώτοι, αλλά ΟΚ, μία φορά φτάνει. Έχω ήδη ενημερώσει γονείς κλπ αν έρθει κανα συστημένο, να κάνουν ότι έχουν να με δουν μήνες...
ΠΩΣ να διαλέγουν την επιτροπή άραγε; ( τον πατέρα μου τον είχαν σκίσει, μιλάμε πάνω από 5 φορές εφορευτική).
Εγώ την είχα γλυτώσει, αλλά τώρα έχω φάει φρίκη μην με ξανακαλέσουν και μάλιστα για μία εκλογή που από άποψη ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ (για πολλούς και διάφορους λόγους).
Να δούμε. Μάλλον αν με καλέσουν και δεν έχω παραλάβει συστημένο δεν θα πάω κι ότι θέλει ας γίνει. Διαβατήριο έβγαλα πρόσφατα εξάλλου. (αν και δεν νομίζω νομικά να σου κάνουν τίποτε).
Ξέρει κανείς κάποιον τρόπο να σε απορρίπτουν σε τέτοιες φάσεις;
-
Είχα πάει και εγώ στις προηγούμενες Δημοτικές-Νομαρχιακές... Χώσιμο τρελό! Το κακό ήταν ότι κάνα-δύο πουλάκια που το παίζαν ξύπνιοι διότι ήταν, λέει, δημόσιοι υπάλληλοι, και δεν ήρθαν(η μία, νόμίζω, απλά ήρθε να ψηφίσει, που να την έβαζα την ψήφο να την φάει!), εξαιτίας της δουλειάς... Φυσικά, σε κάποια στιγμή σκεφθήκαμε να στείλουμε την αστυνομία να τους φέρει με το ζόρι, αλλά από την πολλή δουλειά με τους ψηφοφόρους ούτε να ανασάνουμε προλαβαίναμε.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο ότι χρειάζεσαι να λείψεις από απουδήποτε ένα εικοσιτετράωρο(δουλειά, σχολή), αλλά μετά χρειάζεσαι ξεκούραση και ύπνο γιατί είσαι ένα ράκος.
Έτσι, ήμασταν μόνο 3 άτομα και μας βγήκε η πίστη! Ούτε νερό δεν προλαβαίναμε να πιούμε, όχι και να φάμε και τίποτα...(από τις 06:00 το πρωί εκεί). Πάλι καλά που η δικαστής ήταν πολύ λογική και άτομο με κατανόηση και μας κάλυψε για λίγο ώστε να πάμε να φάμε και να ξανάρθουμε λίγο μετά... Είχε και αρκετή πείρα από εκλογές και δεν χρειάστηκε να μετρήσουμε τις ψήφους 1.000,22222 φορές, όπως έγινε σε άλλα εκλογικά τμήματα(συμπληρώνοντας ή και ξεπερνώντας συνεχόμενες 24 ώρες μέχρι να γίνει σωστά η καταμέτρηση).
Αν μερικοί ελληναράδες ήταν σκεπτόμενα όντα, όλο αυτό το μπάχαλο δεν θα υφίστατο. Τέλος πάντων....εμπειρία ήταν.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
...δεν χρειάστηκε να μετρήσουμε τις ψήφους 1.000,22222 φορές, όπως έγινε σε άλλα εκλογικά τμήματα(συμπληρώνοντας ή και ξεπερνώντας συνεχόμενες 24 ώρες μέχρι να γίνει σωστά η καταμέτρηση).Στις ίδιες εκλογές είχαμε συμπληρώσει 22 ώρες...
-
Ρε King Alexander,τι ακριβως λες;;
Μεχρι τωρα ποτε δεν δουλευε κανεις στις εκλογες,ποσο μαλλον οι δημοσιοι υπαλληλοι. -
Φιλικη συμβουλη:
οταν σας ψαχνει καποιος εκπροσωπος του κρατους, μεχρι να μαθετε τι σας θελουν η απαντηση ειναι μονο μια (απο αλλους για εσας): 'εργαζεται στο εξωτερικο και δεν σκοπευει να γυρισει στην ελλαδα συντομα, περι τινος προκεται?'.
αν ηρθε μη συστημενο γραμμα, δεν το ελαβες ποτε. τοσο απλα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ρε King Alexander,τι ακριβως λες;;
Μεχρι τωρα ποτε δεν δουλευε κανεις στις εκλογες,ποσο μαλλον οι δημοσιοι υπαλληλοι.Λάθος διατύπωση έκανα: οι εν λόγω πολίτες εννοούσαν ότι, επειδή ήταν δημόσιοι υπάλληλοι(γενικά και αόριστα) ΔΕΝ είχαν την υποχρέωση(σαν όλους τους άλλους) να παρευρίσκονται στην εφορευτική επιτροπή(τώρα, πώς τους ήρθε αυτό, δεν έχω ιδέα).
-
ΜΟΝΟ δημόσιους έπρεπε να έβαζαν.
Να δουλέψουν και μία φορά στα 4 χρόνια...
Χωρίς πλάκα όμως, θα μπορούσαμε οι πολίτες να ψηφίζουμε όποιον μας ταλαιπωρεί για αν τον 'χώνουμε'.
Και να το περνάμε κιόλας και σαν δημοκρατικό δικαίωμα και την ύψιστη τιμή στον πολίτη!
(έτσι πήγαινε να μας παραμυθιάσει η δικηγορίνα την προηγούμενη φορά)
Λές κι είμαστε βλάκες....
Πληρώστε καμιά 300 ευρώ αποζημίωση, δώστε και την επόμενη ημέρα υποχρεωτική άδεια και να δείτε πως θα πηγαίνει ο κόσμος. Αλλά αυτοί πληρώνουν μόνο τους δικαστικούς αντιπρόσωπους και ο απλός πολίτης αφενός παίρνει τα καμπανέλια μου και αφετέρου χάνει και την Κυριακή του, και επιπλέον την άλλη μέρα πρωί - πρωί πρέπει να είναι φρέσκος στην δουλειά του.Βρε ούστ.
-
Εκλογές για την ανάδειξη μελων εφορευτικής επιτροπής; Κορυφαίο!
Σ'αυτές τις εκλογές όμως ποιοι θα ήταν στην εφορευτική επιτροπή; -
όχι εκλογές, πρόταση.
κι όποιος παίρνει κατά την διάρκεια της τετραετίας τις περισσότερες προτάσεις, να τον χώνουμε.
Κάτι σαν εξοστρακισμός ένα πράγμα...
Αλήθεια, τον Σωκράτη τον Κόκκαλη ή άλλους επιχειρηματίες ή ηθοποιούς διάσημους, ή μεγαλοδημοσιογράφους τους έχουν καλέσει ποτέ;
Δεν νομίζω. Γιατί;;;;
Ακόμα και σε αυτό την πατάμε εμείς οι 'απλοί', 'ανώνυμοι' πολίτες;;;
Αλλά τι να λέμε... αυτοί ούτε φαντάροι δεν πάνε.
Πάντως θα με έφτιαχνε να μου δίνει τα ψηφοδέλτια η Βίκυ Καγιά ας πούμε...
-
Θέλω να προσθέσω ότι η συμμετοχή στην Εφορευτική Επιτροπή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που προκύπτει από τους όρους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος (sic).
Κάτι σαν την στρατιωτική θητεία.
Υπάρχουν τρόποι για να ξεφύγεις, αλλά καλό είναι να πηγαίνεις και καμμιά φορά για την εμπειρία.
Το εξοργιστικό είναι ότι κανείς δεν θέλει να χάσει την βολή του.
Ειδικά μερικοί μονίμως γκρινιάρηδες.
Χρήστο προτείνω να πας. Δεν χάθηκε ο κόσμος για μια, ή δύο, ημέρες κούρασης και ταλαιπωρίας.
Στο κάτω κάτω, αφού εκπληρώνεις όλες τις δημοκρατικές σου υποχρεώσεις, έχεις όλο το δικαίωμα μετά να κατακρίνεις και να βρίζεις όσο θέλειςΣημείωση για αποφυγή παρεξηγήσεων:Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν.
-
Χωρίς πλάκα, η συμμετοχή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και δεν το απεμπολώ.
Αλλα επειδή είναι και υποχρέωση, θέλω όλοι να συμμετέχουν ισότιμα.
Και αυτό το δικαίωμα να εξασκείται σε κάτι σοβαρό.
Οι Δημοτικές και οι Νομαρχιακές είναι κατά την γνώμη μου ασόβαρες για πολλούς και διαφόρους λόγους. Διάβαζα προχθές τα προγράμματα των συνδυασμών για την Αθήνα και είναι εξοργιστικά και ασαφή.
Δλινουν μία αίσθηση τεκμηριωμένης δουλειάς, αλλά μόνο επιφανειακά.
Γαι παράδειγμα, ο Κακλαμάνης λέει ότι θα διπλασιάσει την Δημοτική Αστυνιμία για να είναι δίπλα στον πολίτη. Τι καλό είδαμε από την Δημοτική Αστυνομία; Ας πει κάποιος ένα καλό γιατί εγώ μπορεί να κάνω λάθος.
Στην γειτονιά μου, έχει λαική σάββατο. Ε, οι κύριοι σκάνε μύτη στις 11, παίρνουν τα φακελλάκια από τους παράνομους και 12 φεύγουν. Η λαική ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ συνεχίζεται μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ κανονικά βάσει διάταξης λήγει στις 2μμ. Αν πάρεις τηλέφωνο, στην αστυνομία σου λένε ότι υπεύθυνοι είναι οι Δημοτικοί. Αν πάρεις στην Δημοτική, έχουν σχολάσει.
Γειά σας δηλαδή.
'Καμμιά προσευχή για τους πεθαμένους' που λένε και οι Iron Maiden.
Την περασμένη Κυριακή ήμουν στο Θησείο και το μόνο αυτοκίνητο που παρανομούσε και παρεμπόδιζε την βόλτα στο πεζόδρομο ήταν αυτό της Δημοτικής. 3 πιτσιρικάδες μέσα, με μουσική και να ζαχαρώνουν τις γκόμενες. Έ... εμένα με εξοργίζει ότι θέλουμε κι άλλους τέτοιους. Αλλά οι μεγαλύτεροι δεν πάνε για καφέ στο Θησείο, βλέπους τις ειδήσεις των 8 που λένε ότι θέλουν και ότι βολεύει την εκάστοτε εξουσία... Και μετά πάνε και ψηφίζουν ότι λέει το κόμα τους
-
Λοιπον αλλαξα γνωμη ..ΝΑ ΠΑΣ.
Οχι τιποτα αλλο, αλλα αν δεν παει κανεις τοτε θα γινει θεμα, και θα τσιμπησουν και εμενα που δεν προκειται να παω με τιποτα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί να έχουν λανθασμένη διεύθυνση στα αρχεία τους και να μην έχει έρθει η ειδοποίηση στο σπίτι σου. Όμως μόλις πας να ψηφίσεις θα σε τσιμπήσουν αν είσαι επιλεγμένος.Πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης ή ο δικαστής να είναι πολύ κ@υλωμένος για να σε θυμηθούν...
Tip: πάμε να ψηφίσουμε στο τέλος, ώστε αν μας περιμένουν να τη φάμε για όσο γίνεται λιγότερες ώρες.
Έτσι έκανα στις προηγούμενες εκλογές (με είχαν καλέσει και τις δύο κυριακές ) πήγα να ψηφίσω λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, απλά πήρα τα ψηφοδέλτια ψήφισα και την έκανα! Ουδείς ασχολήθηκε...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μπορεί να έχουν λανθασμένη διεύθυνση στα αρχεία τους και να μην έχει έρθει η ειδοποίηση στο σπίτι σου. Όμως μόλις πας να ψηφίσεις θα σε τσιμπήσουν αν είσαι επιλεγμένος.
Πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης ή ο δικαστής να είναι πολύ κ@υλωμένος για να σε θυμηθούν...
Αρκεί ένα αστεράκι στη λίστα, δίπλα στο όνομά σου.
-
Εσεις θελετε και να πηγαινετε να ψηφιζετε τους βολευτες σας και να μην συμμετεχετε στην διαδικασια;
-
Οχι ρε σεις.
Να μη παει κανενας.Ουτε σαν εφορευτικη επιτροπη ουτε για να ψηφισει.
Να πανε οι 'αλλοι'.
Ο Κοκκαλης ο Βαρδινογιαννης, η Χαλυβουργαινα, ο Καραμανλεας, ο Παπαντρεας, η Παπαρρηγαινα, ο Νταλαρας και ο Τσαλικης...Εμεις θελουμε να κοιμηθουμε.
Οσο πιο πολυ γινεται, γιατι οταν ξυπνησουμε θελουμε να μπουμε στο 4ΤΦ ή να βγουμε στα καφενεια και να φιλοσοφησουμε βριζοντας ή να βρισουμε φιλοσοφωντας, αναζητωντας τις αιτιες για το χαμηλο επιπεδο της Δημοκρατιας, τη διαπλοκη, τους Δ.Υπαλληλους, τη κακουργα τη κενωνια, τους ξενους, τους αλβανους, τη φιατ την αλφα ρομεο και τη φολκςβαγκεν .Κανα δυο μαλιστα μπορει να βρισουν (και πολυ καλα θα κανουν βεβαια) και τη χουντα σα γνησιοι δημοκρατες που ειναι.
Γιατι βλεπεις εμεις μια φορα στα τεσσερα χρονια θελουμε να κοιμηθουμε, αν μας ζητησουν να εκπληρωσουμε μια απο τις βασικες υποχρεωσεις του πολιτη, που ειναι η διασφαληση της νομιμοτητας και των διαδικασιων της Δημοκρατιας, ειναι χωσιμο, μπερδεμα, κουραση, χαμενος χρονος, γιατι εμεις σα γνησιοι Δημοκρατες εχουμε μονο δικαιωματα.Υποχρεωση καμμια.
Οι υποχρεωσεις και αλλα τετοια βαρετα και ανιαρα ειναι για τους 'αλλους', τους πολιτικους, τους πλουσιους, τους βολεμενους .Και αν και καλα πρεπει να παμε γιατι εμεις ειμαστε οι 'αλλοι', ε, του κερατα, να μας πληρωσουν.Δημοκρατες επι πληρωμη....
-
Πήραν την αδερφή μου Παρασκευή βράδυ τηλ (δεν βρήκαν εμένα) και της είπαν να πάω το πρωί να παρω το χαρτί, οπωσδήποτε, απο την Αστυνομία. Τους είπε οτι έχουμε γάμο σαβ/κο και ειναι αδύνατον να παω, ο 'αξιωματικος υπηρεσίας' επέμενε, αυριο το πρωι οπωσδήποτε! Βέβαια δεν πήγα! Ασε που δεν προλάβαινα, αλλά δεν ήθελα κι όλας!!!!
Πείτε μου σενάριο 'αποφυγής' !!!! Μήπως να μην παω να το παρω, λεγοντας οτι η αδερφη μου δεν μου το 'μετέφερε' ποτέ;........ Το κακό είναι οτι δεν μπορώ να κρυφτώ εκείνη την Κυριακή γιατί έχω κανονίσει βδομάδες ολόκληρες πριν να ερθουν εργατες σπιτι για εργασιες....Βλεπετε, η ταλαίπωρη μόνο Κυριακές έχω ελεύθερες...θα τις φάω κ αυτές σε εκλογές;;;; Μην τρελαθούμε! Και φαντάσου οτι το μαγαζί μου μενει ανοικτό και Κυριακές, αλλά την συγκεκριμένη είπα να κλεισω για να κανω τα βαψίματα σπιτι μου!!!
Τί θα κάνω η έρμη;;;;;;;;; -
Αν ερθουν και σε βρουν εκει,θα σε μαζεψουν.
Επισης θα σε ρωτησουν εαν εχεις αδεια απο τη Πολεοδομια για τα βαψίματα κτλ.Γενικα εχει ενα ρισκο το να μην πας.Δεν μπορει να κατσει καποιος αλλος σπιτι σου;Ισως ηταν κακη ιδεα να μην παρεις το χαρτι παντως,γιατι τωρα τους εχει μεινει στα γραφεια τους και φαινεται σαν να μην εχουν κανει την δουλεια τους σωστα,και ξερουν οτι 99.9% σκοπιμα δεν πηγες να το παρεις.
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές