-
O 1400αρης κινητηρας πιεζεται πιο πολυ για να βγάλει τα 140 άλογα,αυτο είναι αλλωστε και το νοημα του τurbo.Ο fsi 1600 με βαση τα κυβικα του αποδιδει πιο φυσιολογικα και ανετα τα 114 αλογα Μηχανικοι που ρωτησα για το θεμα αυτο μου ειπαν να ειμαι επιφυλακτικος με το καινουριο αυτο φρουτο του tsi.
To θεμα ειναι oτι καποιος θα δυσκολευτει να πουλησει εναν ήδη ζορισμενο ΤSi κινητηρα μετα απ 4-5 χρόνια σε ικανοποιητικη τιμη.Αντίθετα πιστευω οτι οι κατοχοι fsi θα εχουν περισσοτερους διαθεσιμους αγοραστες που δεν θα θελουν να αναλαβουν την ακριβη συντηρηση ενος μεταχειρισμενου τurbokινητηρα.
Μετα τα δυο πρωτα χρονια η εγγυηση τελειωνει και τα εξοδα αρχιζουν εδικα για τον Τsi λογω νεοτητας μπορει να βγαλει oτι προβλημα του καπvισει και να μας στειλει ολους αδιαβαστους..Περιμενω την γνωμη ολων..
-
Πάρε μεταχειρισμένο Golf III 1.4 με 60 άλογα, μη ρισκάρεις, όλα τα άλλα ειναι ΠΙΕΣΜΕΝΑ και ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ.
-
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
O 1400αρης κινητηρας πιεζεται πιο πολυ για να βγάλει τα 140 άλογα,αυτο είναι αλλωστε και το νοημα του τurbo.Ο fsi 1600 με βαση τα κυβικα του αποδιδει πιο φυσιολογικα και ανετα τα 114 αλογα Μηχανικοι που ρωτησα για το θεμα αυτο μου ειπαν να ειμαι επιφυλακτικος με το καινουριο αυτο φρουτο του tsi.
To θεμα ειναι oτι καποιος θα δυσκολευτει να πουλησει εναν ήδη ζορισμενο ΤSi κινητηρα μετα απ 4-5 χρόνια σε ικανοποιητικη τιμη.Αντίθετα πιστευω οτι οι κατοχοι fsi θα εχουν περισσοτερους διαθεσιμους αγοραστες που δεν θα θελουν να αναλαβουν την ακριβη συντηρηση ενος μεταχειρισμενου τurbokινητηρα.
Μετα τα δυο πρωτα χρονια η εγγυηση τελειωνει και τα εξοδα αρχιζουν εδικα για τον Τsi λογω νεοτητας μπορει να βγαλει oτι προβλημα του καπvισει και να μας στειλει ολους αδιαβαστους..Περιμενω την γνωμη ολων..
Οι τιμές των μεταχειρισμένων fsi έχουν αρχίσει και πέρνουν την κατρακύλα(το θυμάται κανείς αυτό το παιχνίδι;;; ).
Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι μετά από 4-5 χρόνια θα πουλήσεις fsi, που μπορεί να μην υπάρχουν καν σε λίγο , σε καλή τιμή, τότε τι να πω.... -
Δεν ειπα ποτε οτι θα σκασουν οι κινητηρες!! ειπα οτι θα ειναι ζορισμενοι για να μπορουν να αποδιδουν 140 για τα επομενα 5-6 χρονια.και θελουν διαφορετικο κοστος συντηρησης απο τους ατμοσφαιρικους fsi.(εκτος απο πeriσσοτερη και καλυτερη βενζινη και λαδι)Αν τυχει και κατι σοβαροτερο,τοτε αντιο ζωη με την 2ετη εγγυηση της vw.
Otan ο αλλος θα ξερει οτι θα εχεις ξεσκισει εναν ηδη ζορισμενο κινητηρα για τα κυβικα του θα προτιμησει να αγορασει ενα πιο φυσιολογικο μεταχειρισμενο. H METAΠΩΛHΣH EINAI ΠOΛY ΣHMANTIKΗ..
Παντως για να λες οτι μπορει και να σπασουν κατι θα ξερεις.... -
Ολα αυτα περι ζορίσματος ειναι (αν τα εκλάβουμε εκ προοιμίου) βλακείες, έτσι απλά.
-
μήπως ν'άλλαζες αντιπροσωπεία να σου πουν λιγότερα για σέρβις και για επιπλέον εγγύηση;
-
Στο θέμα της μεταπώλησης έχει δίκιο ο φίλος, αν πας να πάρεις ένα TSI 4 ετών δεν θα φοβάσαι κατα πόσο του είχε φερθεί καλα ο προηγούμενος, και κατα συνέπεια τι προβλήματα θα βγάλει στα χέρια σου? Εγώ για παράδειγμα σε μετάχειρο 4ετίας...κοντά στο 2010 δλδ θα προτιμούσα ένα 2.0 FSI παρά ένα ΤSI.
-
Κανουμε ενα μεγαλο λαθος. Κρινουμε εναν κινητηρα οχι με το τι ειναι αλλα με το τι πιστευουμε οτι θα ειναι. Εγω λοιπον πιστευω οτι σε 2 χρονια αυτοι που εχουν παρει tsi θα κλαινε τα χρηματα τους λογω των φθορων που θα εχουν γεγονος που θα συνεπαγεται και χαμηλη μεταπωληση. Αυτη ειναι η αποψη μου...Ομως ρε παιδια ας το δουμε πρωτα και μετα να τους κρινουμε. Ειναι σαν να παιζει ντερμπυ η αγαπημενη μας ομαδα και να τους βριζουμε επειδη εχασαν πριν αρχισει ο αγωνας. Ας αφησουμε τον χρονο και την χρηση να μας δικαιωσει αλλιως ας σιωπησουμε. Περα απο οσα εχω ηδη 'χωσει' στην vw για τα fsi(δικαιολογημενα) και τωρα για τα tsi(προαιρετικα;;;) δεν μπορω να μην τους παραδεχτω που τολμουν κατι καινουριο που αν πιασει θα παρασυρει τους παντες. Το ιδιο εκανε αναλογικα και η χοντα στην μικρομεσαια κατηγορια σε θεματα εμφανισης-design στο νεο σιβικ και με εκανε να το προτιμησω. Φανταστειτε να πετυχουν και μελλοντικα να κυκλοφορουμε στην πολη με οικονομικα χιλιαρια 100 ιππων.Ναι αυτο θα ειναι μεγαλο κερδος για ολους... Επιμενω παντως οτι το ρισκο ειναι μεγαλο και οτι εγω δεν θα το επαιρνα ομως δεν ειναι λογικο να κατηγορω καποιον που το πηρε τελικα εφοσον δεν εχω στοιχεια. Ας σταματησει η αντιπαραθεση εδω...
-
εαν ηταν το ιδιο μοτερ με τον 1400fsi και του εβαζαν τα 2 'turbo', ναι θα ηταν πιεσμενος. ΟΜΩΣ το μοτερ αυτο εχει αλλα 'σωθικα' και πολλες αλλαγες για να μην εχει προβλημα με πιεσεις, θερμοκρασιες κτλ. Αρα δεν ειναι πιεσμενο.-
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Κανουμε ενα μεγαλο λαθος. Κρινουμε εναν κινητηρα οχι με το τι ειναι αλλα με το τι πιστευουμε οτι θα ειναι. Εγω λοιπον πιστευω οτι σε 2 χρονια αυτοι που εχουν παρει tsi θα κλαινε τα χρηματα τους λογω των φθορων που θα εχουν γεγονος που θα συνεπαγεται και χαμηλη μεταπωληση. Αυτη ειναι η αποψη μου...Ομως ρε παιδια ας το δουμε πρωτα και μετα να τους κρινουμε. Ειναι σαν να παιζει ντερμπυ η αγαπημενη μας ομαδα και να τους βριζουμε επειδη εχασαν πριν αρχισει ο αγωνας. Ας αφησουμε τον χρονο και την χρηση να μας δικαιωσει αλλιως ας σιωπησουμε.λες οτι κανουμε (-με??) ενα μεγαλο λαθος, μετα ο ιδιος το επαναλαμβανεις, και μετα λες παλι οτι δεν πρεπει να το κανουμε...
-
Δυο υπερτροφοδότες ειναι μεγαλύτερο ρίσκο για εναν υποψηφιο αγοραστή μεταχειρισμένου (και γνώστη του αντικειμένου) από έναν , δεν ξερω βέβαια τιμές πώλησης αυτών αλλά ποιο παλιά φτάναν σε υπερβολικά υψηλά νούμερα σε ευρώπουλα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κανουμε ενα μεγαλο λαθος. Κρινουμε εναν κινητηρα οχι με το τι ειναι αλλα με το τι πιστευουμε οτι θα ειναι. Εγω λοιπον πιστευω οτι σε 2 χρονια αυτοι που εχουν παρει tsi θα κλαινε τα χρηματα τους λογω των φθορων που θα εχουν γεγονος που θα συνεπαγεται και χαμηλη μεταπωληση. Αυτη ειναι η αποψη μου...Ομως ρε παιδια ας το δουμε πρωτα και μετα να τους κρινουμε. Ειναι σαν να παιζει ντερμπυ η αγαπημενη μας ομαδα και να τους βριζουμε επειδη εχασαν πριν αρχισει ο αγωνας. Ας αφησουμε τον χρονο και την χρηση να μας δικαιωσει αλλιως ας σιωπησουμε.
λες οτι κανουμε (-με??) ενα μεγαλο λαθος, μετα ο ιδιος το επαναλαμβανεις, και μετα λες παλι οτι δεν πρεπει να το κανουμε...
Βαζω και τον εαυτο μου για να δειξω οτι ειναι διαφορετικο το τι πιστευω οτι θα συμβει(ασχετα αν αυτο γινει η οχι) απο την πραγματικοτητα οπως διαμορφωνεται ως τωρα. Αλλωστε και εγω εκανα το λαθος αυτο και το παραδεχθηκα. Η στειρα κριτικη διχως επιχειρηματα και αποδειξεις δεν οδηγει πουθενα. Οπως κανεις εσυ σε μενα τωρα για να σε βοηθησω...
-
Την μεταπωλική αξία τα FSi είναι αυτά που θα την χάσουν. Σε 3 χρόνια απο τώρα όλα τα μικρομεσαία της κατηγόριας θα έχουν 130-140 άλογα στα 1.4, θα τους αναγκάσει ο ανταγωνισμός. Οταν ακόμα και η BMW ξεκίναει να βάζει turbo στους κινητήρες της να το περιμένετε και απο όλους τους υπόλοιπους.
Αυτό το beauty and elegance τσακίζει κόκαλα, ούτε aston martin να ηταν.
-
Κανουμε ενα μεγαλο λαθος. Κρινουμε εναν κινητηρα οχι με το τι ειναι αλλα με το τι πιστευουμε οτι θα ειναι. Εγω λοιπον πιστευω οτι σε 2 χρονια αυτοι που εχουν παρει tsi θα κλαινε τα χρηματα τους λογω των φθορων που θα εχουν γεγονος που θα συνεπαγεται και χαμηλη μεταπωληση. Αυτη ειναι η αποψη μου...Ομως ρε παιδια ας το δουμε πρωτα και μετα να τους κρινουμε. Ειναι σαν να παιζει ντερμπυ η αγαπημενη μας ομαδα και να τους βριζουμε επειδη εχασαν πριν αρχισει ο αγωνας. Ας αφησουμε τον χρονο και την χρηση να μας δικαιωσει αλλιως ας σιωπησουμε.
λες οτι κανουμε (-με??) ενα μεγαλο λαθος, μετα ο ιδιος το επαναλαμβανεις, και μετα λες παλι οτι δεν πρεπει να το κανουμε...
Βαζω και τον εαυτο μου για να δειξω οτι ειναι διαφορετικο το τι πιστευω οτι θα συμβει(ασχετα αν αυτο γινει η οχι) απο την πραγματικοτητα οπως διαμορφωνεται ως τωρα. Αλλωστε και εγω εκανα το λαθος αυτο και το παραδεχτηκα. Η στειρα κριτικη διχως επιχειρηματα και αποδειξεις δεν οδηγει πουθενα. Οπως κανεις εσυ σε μενα τωρα για να σε βοηθησω...
μα εσυ εισαι αυτος που κανεις υποθεσεις στηριζομενος στη προσωπικη σου γνωμη, η οποια με τη σειρα της στηριζεται.... που αραγε?
-
Εγω συνονοματε εκανα λαθος με το να κατηγορω χωρις στοιχεια. Το παραδεχθηκα. Ο λογος που εγραψα κατα αυτο τον τροπο -τον οποιο και δυσκολευεσαι να καταλαβεις- ηταν για να ισχυροποιησω την αποψη αυτη. Χαιρομαι που πλεον δεν σε ενοχλουν οσα γραφω αλλα ο τροπος που τα γραφω. Ειναι μια προοδος για σενα...Παραυτα σε ευχαριστω για τις συστασεις θα προσπαθησω να γραφω πιο απλα για να με καταλαβαινεις...
-
Εγω συνονοματε εκανα λαθος με το να κατηγορω χωρις στοιχεια. Το παραδεχθηκα. Ο λογος που εγραψα κατα αυτο τον τροπο -τον οποιο και δυσκολευεσαι να καταλαβεις- ηταν για να ισχυροποιησω την αποψη αυτη. Χαιρομαι που πλεον δεν σε ενοχλουν οσα γραφω αλλα ο τροπος που τα γραφω. Ειναι μια προοδος για σενα...Παραυτα σε ευχαριστω για τις συστασεις θα προσπαθησω να γραφω πιο απλα για να με καταλαβαινεις...παραδεχεσαι οτι εκανες λαθος, σκοπιμα μαλιστα, για να ισχυροποιησεις την αποψη σου, και παρολαυτα μου 'τη λες' επειδη δε σε καταλαβαινω (οπως λες τουλαχιστον).
ναι, γραφε πιο απλα, γιατι μολις τελειωσα το Δημοτικο.
-
Ωραία σύγκριση...την έζησα σε ψιλοκόντρα χθες...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ωραία σύγκριση...την έζησα σε ψιλοκόντρα χθες...Tι εννοείς; GTC 1.6 vs GT;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ωραία σύγκριση...την έζησα σε ψιλοκόντρα χθες...
Tι εννοείς; GTC 1.6 vs GT;
αυτο δε θα ηταν κοντρα, θα ηταν τσοντα...
-
Για TSi δεν μιλάμε; Με τα 140, όχι GT με 170, έτσι δεν είναι;
By the way, έχουμε τπτ επιδόσεις του Astra GTC σε 1.400 και 1.600;
TSI NIGHTMARES OR ASTRA BEAUTY AND ELEGANCE?