-
+1
Και αν δεν το καταλαβαίνεται, σκεφτείται να είχατε γίο, και να ερχότανε ο κανακάρης σας και να σας έλεγε, Μπαμπά εντάξει αποφάσισα αμάξι θα σου πω 3 να διαλέξεις εσύ.
106 Rallye -----> Σε έντονο, όσοι το ζητήσατε απο τους γονείς ξέρετε πως κάνουν μόλις ακούνε αυτή τη λέξη!
Golf GTI -------> Έχουν μάθει και αυτό το ακρωνύμιο
Clio RS --------> Σιγά σιγά μαθαίνουν και αυτό.
Πείτε μου θα του παίρνατε κάτι απο αυτά?
Όχι αλλα΄εσείς ξέρετε οι άλλοι που δεν ξέρουν είτε XS τους πείς είτε GTI, δεν πολυκαταλαβαίνουν, σκέφτονται άλλα, και τι ώρα θα γυρνάει, όταν θα είναι μακρυά, και αν πάθει τπτ κλπ κλπ!
Τέσπα απλά πιστεύω κα ιοι ίδιοι απλά θέλουν χρόνο να το πάρουν απόφαση, ότι δεν μπορεί μια ζωή να μας θεωρούν 5 χρονών, ο πατέρας μου έκανε 2-3 χρόνια να μου πάρει το 106, εγώ δεν ξέρω αν θα το έπαιρνα στο γιό μου ποτέ.........αν θα μπρούσα να σιγουρευτώ ότι το να του πάρω κάτι που θα τον ευχαριστήσει, δεν θα μου στοιχήσει την ζωή του!
Ξέρω σας τα έπρηξα αλλα αυτή τη συζήτηση είχα με ένα θείο μου (μικρό σε ηλικία) που ο γιος του είναι 17....και του συζητάει απο τώρα τι αμάξι θα του πάρει του χρόνου, και τα έχει παίξει ο άνθρωπος!
Ρε τι είσαστε οι σημερινοί νεολέοι...αδίστακτοι!
-
Πολλές φορές όμως οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί μέχρι τα άκρα Είμαι 20 και συζητάω μαζί τους περί αυτοκινήτου εδώ και 2 χρόνια, από τότε που πήρα το δίπλωμα! Από ότι φαίνεται άδικα το πήρα καθώς περιμένουν λέει να ωριμάσω πριν μπω να οδηγήσω μόνος. Φανταστείτε το αμάξι του πατέρα μου ζήτημα να το έχω πάρει 4 φορές σε 2 χρόνια και πάλι με τρελόόόόό πρήξιμο. Αλλά όταν κρέμεσαι από άλλους έτσι είναι, αυτοί πληρώνουν - αυτοί βάζουν τους όρους. Και σου κοπανάνε και ότι κανονικά το αμάξι πρέπει να το αγοράσεις μόνος σου και είναι υπερβολή να το ζητάς από αυτούς Ένα CZT κυνηγάω τόσο καιρό αλλά διαφωνούν γιατί έχει πολλά άλογα και είναι μικρό, ενώ το TSI δεν τους χαλάει παρόλο που έχει περίπου ίδια άλογα και δεν έχει και esp Δεν βγάζεις άκρη! Φίλε kid αφού έστω στην Αθήνα έχεις αμάξι να κάνεις τη δουλειά σου μην παραπονιέσαι, υπάρχουν και χειρότερα (κάθε μέρα 40 λεπτά περπάτημα για σχολή γιατί με συγκοινωνία είναι ανάποδα και παίρνει 50 ). Πάλεψέ το, το πρήξιμο είναι η μόνη λύση που υπάρχει στις περιπτώσεις μας
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
H εμπιστοσυνη χτιζεται. Αναλογα κ τη μαμα βεβαια αλλα σε γενικα πλαισια αν δει3εις αυτοσυγκρατηση κ δεν εχεις χαζοατυχηματα λογω ταχυτητας κ χειροφρενων τον πρωτο καιρο, 8α ερ8ει κ η εμπιστοσυνη.
Λογικο ειναι να ανησυχουν παραπανω για εμας τους car maniacs. Ειμαστε πωρωμενοι με τα γρηγορα αυτοκινητα. Για τους γονεις γρηγορα αυτοκινητα = επικινδυνα. Νομιζουν οτι με το που πιασουμε τιμονι στα χερια μας 8α τρεχουμε κ 8α κανουμε το cinque ferrari. Δεν εχουν αδικο με αυτα που βλεπουν γυρω τους, αλλα λογω κ της πωρωσης μας, πιστευω πως ειμαστε κ περισσοτερο συνειδητοποιημενοι με το τι εχουμε να κανουμε.
Το ζουμι της υπο8εσης ειναι να μετατρεψουμε την αγαπη μας για τα αυτοκινητα (κ την ταχυτητα) σε πλεονεκτημα μας. Μην γινει αφορμη για φοβο των γονιων. Οπως κ να το κανουμε εχουμε κ λιγη παιδεια απο πισω μας.Αυτα τα ολιγα απο μενα.
Έχουν πολύ άδικο για τον απλούστατο λόγο ότι αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εκτός κι αν προτιμούν να τους πηγαίνουν ΑΛΛΟΙ. Αυτό βέβαια ακόμα χειρότερο, έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους ΑΛΛΟΥΣ -όποιοι και να 'ναι αυτοί- παρά στο παιδί τους για το οποίο ήταν -και είναι- υπεύθυνοι για τη γενικότερη παιδεία και συμπεριφορά του.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά, μην υπερβάλεις...
Σύμφωνα με το γνωστό θεώρημα lkar-de l'hopital:
lim (egka8etotita) --> +άπειρο
αν ήσουν πραγματικά εγκάθετος θα το γράφες +οο
Λάθος, ως σωστός εγκάθετος, το άφησα έτσι, ώστε να το σχολιάσεις εσύ, και μετά να το σχολιάσω εγώ.
μόνο που δεν σχολίασες
-
Τώρα να το πω; Φοβάμαι μην πέσει ο σέρβερ...
Συμφωνώ απόλυτα με τον lkar.-
-
Τι έγινε ρε παιδιά;;;; Ποιος άρχισε μ@λ@κίες και πέφτει το σύστημα.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τώρα να το πω; Φοβάμαι μην πέσει ο σέρβερ...Συμφωνώ απόλυτα με τον lkar.-
-
τώρα να το κάνω έντιτ, ή όχι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:oops: τώρα να το κάνω έντιτ, ή όχι;γιατί νομίζεις ότι έκανα quote;
-
Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αμοιβαία συμφωνία, για το καλό του κόσμου... να μην χαλάσουμε τον χωροχρόνο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τώρα να το πω; Φοβάμαι μην πέσει ο σέρβερ...Συμφωνώ απόλυτα με τον lkar.-
Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αμοιβαία συμφωνία, για το καλό του κόσμου... να μην χαλάσουμε τον χωροχρόνο...
-
Ρε, να σου καεί το dvd!!!!!
Εξάλλου δεν τον φοβάμαι τον lkar. Μπορεί να οδηγεί γαλατάδικο και να το παίζει εγκάθετος, αλλά κατά βάθος είναι καλό παιδάκι.
Και φυσικά, όπως είχα προβλέψει, και εδώ πιστεύω ότι ο master egkathetern θα συμφωνήσει μαζί μου, ο μικρός θα μείνει πάλι με το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ...
-
Έχω ΝORTON ANTI-κατάρα Version 3.435345!!!!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
H εμπιστοσυνη χτιζεται. Αναλογα κ τη μαμα βεβαια αλλα σε γενικα πλαισια αν δει3εις αυτοσυγκρατηση κ δεν εχεις χαζοατυχηματα λογω ταχυτητας κ χειροφρενων τον πρωτο καιρο, 8α ερ8ει κ η εμπιστοσυνη.
Λογικο ειναι να ανησυχουν παραπανω για εμας τους car maniacs. Ειμαστε πωρωμενοι με τα γρηγορα αυτοκινητα. Για τους γονεις γρηγορα αυτοκινητα = επικινδυνα. Νομιζουν οτι με το που πιασουμε τιμονι στα χερια μας 8α τρεχουμε κ 8α κανουμε το cinque ferrari. Δεν εχουν αδικο με αυτα που βλεπουν γυρω τους, αλλα λογω κ της πωρωσης μας, πιστευω πως ειμαστε κ περισσοτερο συνειδητοποιημενοι με το τι εχουμε να κανουμε.
Το ζουμι της υπο8εσης ειναι να μετατρεψουμε την αγαπη μας για τα αυτοκινητα (κ την ταχυτητα) σε πλεονεκτημα μας. Μην γινει αφορμη για φοβο των γονιων. Οπως κ να το κανουμε εχουμε κ λιγη παιδεια απο πισω μας.Αυτα τα ολιγα απο μενα.
Έχουν πολύ άδικο για τον απλούστατο λόγο ότι αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εκτός κι αν προτιμούν να τους πηγαίνουν ΑΛΛΟΙ. Αυτό βέβαια ακόμα χειρότερο, έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους ΑΛΛΟΥΣ -όποιοι και να 'ναι αυτοί- παρά στο παιδί τους για το οποίο ήταν -και είναι- υπεύθυνοι για τη γενικότερη παιδεία και συμπεριφορά του.
Γι΄ αυτόν τον λόγο έμαθα (αργότερα) ότι μου δώσαν αυτοκίνητο!
Βοήθησε και η αλλαγή του οικογενειακού αυτοκινήτου, βεβαίως.Πάντως λάθος-ξελάθος η ανασφάλεια -ειδικά των μανάδων- είναι μεγάλη και δεν πολύκαταλαβαίνει από λογική.
Όταν θα γίνεις μάνα, θα καταλάβεις!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και φυσικά, όπως είχα προβλέψει, και εδώ πιστεύω ότι ο master egkathetern θα συμφωνήσει μαζί μου, ο μικρός θα μείνει πάλι με το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ... :shifty:
δεν τον χαλαει καθολου... Οταν το βαρεθει θα του βαλει ενα ΦΠΕ και θα το κρατησει για κανα χρονο ακομη...
-
Κιδάκο.... Μην ζητάς αυτοκίνητο και άρχισε να ζητάς μηχανή. Πήγαινε σπίτι με Μοτο και 0-300 στα χέρια..... Προκειμένου να μην πάρεις καμιά χιλιάρα σε βλέπω με RS4
-
Ο χρήστης M3lkor έγραψε:
Πολλές φορές όμως οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί μέχρι τα άκρα Είμαι 20 και συζητάω μαζί τους περί αυτοκινήτου εδώ και 2 χρόνια, από τότε που πήρα το δίπλωμα! Από ότι φαίνεται άδικα το πήρα καθώς περιμένουν λέει να ωριμάσω πριν μπω να οδηγήσω μόνος. Φανταστείτε το αμάξι του πατέρα μου ζήτημα να το έχω πάρει 4 φορές σε 2 χρόνια και πάλι με τρελόόόόό πρήξιμο. Αλλά όταν κρέμεσαι από άλλους έτσι είναι, αυτοί πληρώνουν - αυτοί βάζουν τους όρους. Και σου κοπανάνε και ότι κανονικά το αμάξι πρέπει να το αγοράσεις μόνος σου και είναι υπερβολή να το ζητάς από αυτούς Ένα CZT κυνηγάω τόσο καιρό αλλά διαφωνούν γιατί έχει πολλά άλογα και είναι μικρό, ενώ το TSI δεν τους χαλάει παρόλο που έχει περίπου ίδια άλογα και δεν έχει και esp Δεν βγάζεις άκρη! Φίλε kid αφού έστω στην Αθήνα έχεις αμάξι να κάνεις τη δουλειά σου μην παραπονιέσαι, υπάρχουν και χειρότερα (κάθε μέρα 40 λεπτά περπάτημα για σχολή γιατί με συγκοινωνία είναι ανάποδα και παίρνει 50 ). Πάλεψέ το, το πρήξιμο είναι η μόνη λύση που υπάρχει στις περιπτώσεις μαςΓια μένα, αν μπορούν οι γονείς να σε βοηθήσουν στην αγορά αυτοκινήτου, ας το κάνουν. Αλλά υποχρεωμένοι να σου το πάρουν δεν είναι. Είσαι πάνω από 18, αν θέλεις το παλεύεις και το παίρνεις μόνο σου.
Εγώ πλέον ειμαι 24, κάνω ακόμα μερικές μαλακίες στο δρόμο, αλλά το είχα ξαναπεί. Αν είχα στα 18-22 κάποιο όχημα με πολλά άλογα και απόλυτη οδηγηκή συμπεριφορά, θα το είχα σπάσει ή θα σας έγραφα από κάπου αλλού..
Αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα των δικών μου εμπειριών και γεγονότων που έχω περάσει, δεν είναι σε καμία περίπτωση κανόνας.
Για την ιστορία, το αμάξι του πατέρα είναι 90 άλογα και 1300 κιλα (ξαντια) και το αμάξι μου ήταν Κορσα (μοντελο 2003) 60 άλογα. Το επόμενο δεν θα είναι πάνω απο 1600 (περίπου 120 άλογα) και θα ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το Κορσα.
Παω να παρω το ποδηλατο και παω σουπερμαρκετ......
-
εγω μεχρι κ περυσι δεν ειχα προβλημα να ζηταω λεφτα απ τους γονεις μου,αλλα τωρα ντρεπομαι καπως.ποσο μαλλον να ζητησω αμαξι.αν κ ξερω οτι θα μου κανουν τη χαρη πιθανοτατα,γιατι κ στα δυο αδερφια μου πηραν οταν περασαν στο πανεπιστημιο.εγω ξαναδινω φετος αλλα οπου κ να περασω του χρονου δεν θελω να τους χρεωνω κ αλλο.καταλαβα καποια πραγματα κ ειδα οτι τα αυτοκινητα που εχουν τα αδερφια μου δεν εχουν ξεχρεωθει ακομα.αρα μου φαινεται οτι πολλα θα ζηταω.εχω μηχανακι ετσι κ αλλιως,δηλαδη τη δουλεια μου την κανω,κ θα πιασω δουλεια να βγαλω λεφτα να παρω μονος μου μεγαλυτερη μηχανη(αμαξι χμμ,πριν κανω οικογενεια,δεν με βλεπω να παιρνω)
ο chrmes εχει δικιο σ αυτο που λεει παντως!!
ασχετο.Angel!!!! την καρτα στην υπογραφη σου την εχω ακομα απ το δημοτικο!δεν επαιζα ποτε απλα μαζευα για πλακα τοτε,και μου χει μεινει αυτη κ καποιες αλλες,επειδη μ αρεσε το σχεδιο.καλη ειναι?σπανια? πρεπει να ναι παλια..εγω την ειχα ανταλλαξει!η αγαπημενη μου ηταν μια black lotus,δεν την εχω βεβαια,απλως κ μονο επειδη ειχε το ονομα lotus μεσα!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Κιδάκο.... Μην ζητάς αυτοκίνητο και άρχισε να ζητάς μηχανή. Πήγαινε σπίτι με Μοτο και 0-300 στα χέρια..... Προκειμένου να μην πάρεις καμιά χιλιάρα σε βλέπω με RS4+1.000.000.000
Μπορείς να το κάνεις και πιο δραματικό, σας καταλαβαίνω έχεται και εσείς τους λόγους σας, θα πάρω μια μηχανή μωρέ, θα με βολέψει κα ιστην αθήνα με το παρκάρισμα και την κίνηση, άσε που Γιάννενα Αθήνα θα κάνω 2-2:30 ώρες, με 10.000 € καθαρίσατε, και μιλάμε και για γαμώ τις μηχανές!
-
'Ή παπάκι για να κυκλοφορώ στα Γιάννενα'
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, το Kid παίρνει τουτού!