-
Τα περί ΕΣΑ ήταν πλάκα, εξ ου και το . Αν πράγματι παρεξηγήθηκες, έχεις πρόβλημα. ΚΑΜΙΑ όρεξη και ΚΑΝΕΝΑ λόγο να σε προσβάλλω δεν έχω. Νομίζω, μάλιστα, ότι είναι φανερό.
Σε κάθε περίπτωση, νοιώθω πως μιλάω με τοίχο. Δεν φαίνεται να διαβάζεις καθόλου τι γράφω πριν απαντήσεις.
Τεσπα,
Η Ρώμη κατέλαβε την Ελλάδα, όχι;;;
Το Ελληνικό Πνεύμα μετακόμισε στη Ρώμη, με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που σήμερα μετακομίζει στις ΗΠΑ, όχι;;;
Σήμερα οι εκκλησίες έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα (μιλάω για τις 'δικές μας' κοινωνίες) και το μέσον επιβολής της θέλησης των ισχυρών είναι το χρήμα, όχι;;; -
Οι Ρωμαίοι αυτό που κάνανε ήταν λογοκλοπή και, σε σχέση με τους προγενέστερους λαούς, ήταν βάρβαροι. Το χρήμα ήταν πάντα μέσο επιβολής των ισχυρών, απλώς, όπου το μορφωτικό επίπεδο είναι χαμηλό, βάζουν και μπόλικη θρησκεία/δεισιδαιμονία για να κρατάνε πιο καλά τους αμόρφωτους δεμένους στο άρμα τους.
Ακόμα και ως πλάκα, η ανάμειξη της ΕΣΑ και των προδοτών τέως γερμανοτσολιάδων και επίδοξων 'εθνοσωτήρων' είναι ατυχής.
-
Φίλε μου διάβασε αν θες για τον Ιουλιανό, τον τελευταίο φιλόσοφο αυτοκράτορα. Ήταν η τελευταία ελπίδα ανάσχεσης του Χριστιανισμού. Έχουν σωθεί και μερικά από τα γραπτά του κατά των Γαλιλαίων όπως τους έλεγε, όπου κυρίως ξεμπροστιάζει το ιερατείο και τους απίστευτους διωγμούς του κατά των Ελλήνων. Φυσικά έσβησε άδοξα από ένα χριστιανικό μαχαίρι.
(υ.γ. υπάρχει και ένα πολύ καλό ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο από τον Gore Vidal για τον Ιουλιανό που αξίζει να διαβάσεις)
-
Κι επίσης συνιστώ του Κέλσου τον Αληθή Λόγο.
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
... Ήταν η τελευταία ελπίδα ανάσχεσης του Χριστιανισμού...Έχεις ιδέα πόσο ακραία φανατική είναι η φράση σου;
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Oι ειδωλολάτρες ήταν όντως μη δογματικοί και μισαλόδοξοι γι' αυτό έστελναν τους χριστιανούς στις αρένες για να συνάψουν φιλικές σχέσεις με τα λιοντάρια,άσχετα αν αυτά ήταν παλιοτόμαρα και καθίκια του κερατά και τους έτρωγαν!Σε ποιά αρένα?
Της Ακρόπολης?
Ή στην 'αλάνα' (κατ΄εσας ο προσβλητικός χαρακτηρισμός) της Επιδαύρου?Δεν παλεύεστε με την καμία πάντως.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Oι ειδωλολάτρες ήταν όντως μη δογματικοί και μισαλόδοξοι γι' αυτό έστελναν τους χριστιανούς στις αρένες για να συνάψουν φιλικές σχέσεις με τα λιοντάρια,άσχετα αν αυτά ήταν παλιοτόμαρα και καθίκια του κερατά και τους έτρωγαν!
Σε ποιά αρένα?
Της Ακρόπολης?
Ή στην 'αλάνα' (κατ΄εσας ο προσβλητικός χαρακτηρισμός) της Επιδαύρου?Δεν παλεύεστε με την καμία πάντως.
Εμ, έτσι είναι Πάνο. Ο Μάκης ξέρει ότι όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ και είναι προπαγάνδα των Χριστιανών, που (επίσης ο Μάκης ξέρει ότι) έκαψαν τη Ρώμη και ενοχοποίησαν ένα καλό παιδί, αυτοκράτορα τότε.
Μάκη, όσο μιλάς έτσι θα είσαι ασόβαρος.
-
Δεν υποστηρίζω την εκκλησία ρε συ!
Αλλά όχι και να λέμε αδύναμους τους ειδωλολάτρες και ειδικά τους Ρωμαίους!
Η κάθε πλευρά έχει κάνει τα εγκλήματά της.
Και μια και είπες Επίδαυρος,έχω πάει και θα ξαναπάω στο αρχαίο θέατρο της. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Ήταν η τελευταία ελπίδα ανάσχεσης του Χριστιανισμού...
Έχεις ιδέα πόσο ακραία φανατική είναι η φράση σου;
Κι όμως έχει απόλυτο δίκιο. Εκείνο τον καιρό επικρατούσε πλήρης τρομοκρατία που ασκείτο από τους χριστιανούς, οι οποίοι εφήρμοζαν με ζήλο και φανατισμό το 'ες έδαφος φέρειν'. Στη Λάρισα μάλιστα έχουμε ως πολιούχο τον 'άγιο' Αχίλλιο, ο οποίος αγιοποιήθηκε γιατί γκρέμιζε και έκαιγε ελληνικούς ναούς - δηλαδή σήμερα θα τον αποκαλούσαμε βάνδαλο χούλιγκαν.
Σε ό,τι αφορά δε τους βίους των 'αγίων', ακόμα ψάχνω να βρω έστω και μισό ψήγμα αλήθειας στις διηγήσεις... Επί παραδείγματι, ο άγιος Γεώργιος στην πραγματικότητα ήταν έμπορος αλλαντικών που διώχθηκε ποινικά από το ρωμαϊκό κράτος για ρεμούλες σε προμήθειες που έκανε προς το ρωμαϊκό στρατό. Στην πραγματικότητα δεν είχε ΠΟΤΕ καμμία στρατιωτική δράση, ήταν ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και, βεβαίως, η αφήγηση που τον θέλει να εκτελείται τρεις φορές και τρείς φορές να ανασταίνεται (πιο ικανός στη νεκρανάσταση κι από τον Ιησού Χριστό δηλαδή) είναι παραμυθάκι της κακιάς ώρας.
-
Oι ειδωλολάτρες ήταν όντως μη δογματικοί και μισαλόδοξοι γι' αυτό έστελναν τους χριστιανούς στις αρένες για να συνάψουν φιλικές σχέσεις με τα λιοντάρια,άσχετα αν αυτά ήταν παλιοτόμαρα και καθίκια του κερατά και τους έτρωγαν!Ξέρεις τη λένε για την ιστορία και τους νικητές έτσι;
Από τις έξω χριστιανικές πηγές ο αριθμός των καταδιωγμένων χριστιανών δεν ξεπερνά τις 10 χιλιάδες. Σύγκρινε τον αριθμό αυτό με τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών του χριστιανισμού σε όλο τον πλανήτη και you get my drif.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω **γιατί **το ψάχνεις τόσο πολύ και (όπως ξαναείπα) γιατί το μεταφέρεις σε αυτό το αυτοκινητιστικό φόρουμ.
Εγώ, ας πούμε, είμαι ειδικός στη σταφίδα. Με βλέπεις να γράφω για σταφίδα κάθε λίγο και λιγάκι; -
@G60Δεν υποστηρίζω την εκκλησία ρε συ!
Και μια και είπες Επίδαυρος,έχω πάει και θα ξαναπάω στο αρχαίο θέατρο της.Να σε πληροφορήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διωγμών δεν έγιναν ποτέ και ότι οι ίδιοι οι αυτοκράτορες δεν δέχονταν - όπως τεκμηριώνεται και από την αλληλογραφία τους - να ξεκινήσουν διώξεις οποιουδήποτε είδους με βάση ανώνυμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, απορρίπτοντάς τες ως αντίθετες προς το ρωμαϊκό ήθος και δίκαιο;
-
Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή και για τις έξω και για τις μέσα χριστιανικές πηγές.
Ο καθένας από τη μεριά του παραθέτει τα γεγονότα όπως τον βολεύει.Και σε σχέση με τον τότε πλυθησμό ακόμα και οι 10.000 είναι μεγάλος αριθμός.
-
... Ήταν η τελευταία ελπίδα ανάσχεσης του Χριστιανισμού...
Έχεις ιδέα πόσο ακραία φανατική είναι η φράση σου;
Δες αυτά που λέει ο skullone και διάβασε και λίγο την πρώιμη ιστορία του επίσημου χριστιανισμού και θα δεις την οπτική μου για την ανάγκη ανάσχεσης του.
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
-απο την εκκλησια περιμενω να ακουσω την Κυριακη τον λογο του Θεου σε κατανοητα Ελληνικα,δεν ειναι ολοι πανεπηστημιακης εκπαιδευσης.
Αν καταλάβαινε ο κόσμος ή έστω πρόσεχε τι λένε θα ξαναπατάγε στην εκκλησία;
Μερικά παραδείγματα:
'Θεολόγω σου στόματι, Θεολόγε Γρηγόριε, Θεολόγω γλώττη τε εφανέρωσας, τον εν Τριάδι υμνούμενoν, Θεόν ομοούσιον, τον Πατέρα και Υιόν, και το Πνεύμα το Άγιον, και εξήρανας, την μωρίαν των Ελλήνων και το ψεύδος, την αλήθειαν κηρύττων, τοις θεοφθόγγοις σου ρήμασι.' (Μικρός Εσπερινός, σελ. 203, διαβάζεται 25 Ιανουρίου.)
.
αν καθε φορα που πηγαινω στην εκκλησια χρειαζομαι και τον Μπαμπηνιωτη διπλα..αστο καλυτερα
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω **γιατί **το ψάχνεις τόσο πολύ και (όπως ξαναείπα) γιατί το μεταφέρεις σε αυτό το αυτοκινητιστικό φόρουμ.
Εγώ, ας πούμε, είμαι ειδικός στη σταφίδα. Με βλέπεις να γράφω για σταφίδα κάθε λίγο και λιγάκι;Εδώ αυτοκίνητο αγοράζεις και το ψάχνεις πάρα πολύ: χαρακτηριστικά, χρηματοδοτικό, έξοδα συντήρησης, τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια (αν ισχύουν για τον κυβισμό και την αξία του), κατανάλωση, ασφάλιστρα, test drive... Τη θρησκεία που εν γένει καθορίζει και τη συμπεριφορά μας με τους κανόνες της (χώρια που τη φέρουμε επάνω μας ως ΤΑΜΠΕΛΑ) δε θα ψάξουμε;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν υποστηρίζω την εκκλησία ρε συ!
Και μια και είπες Επίδαυρος,έχω πάει και θα ξαναπάω στο αρχαίο θέατρο της.Να σε πληροφορήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διωγμών δεν έγιναν ποτέ και ότι οι ίδιοι οι αυτοκράτορες** δεν δέχονταν** - όπως τεκμηριώνεται και από την αλληλογραφία τους - να ξεκινήσουν διώξεις οποιουδήποτε είδους με βάση ανώνυμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, απορρίπτοντάς τες ως αντίθετες προς το ρωμαϊκό ήθος και δίκαιο;
Αν το πιστεύεις όντως αυτό είσαι μακριά νυχτωμένος.
Είπαμε και οι δύο πλευρές έκαναν εγκλήματα,κανείς δεν ήταν αθώος τότε.
Και ο Νέρωνας δηλαδή ήταν ηθηκολόγος;
Ή μήπως ήταν ο Καλιγούλας και η μητέρα του η Αγριπίνα, αν την γράφω σωστά; -
Η εκκλησία καθορίζει με τους κανόνες της την συμπεριφορά των άθεων Ελλήνων σήμερα;
-
Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή και για τις έξω και για τις μέσα χριστιανικές πηγές.
Ο καθένας από τη μεριά του παραθέτει τα γεγονότα όπως τον βολεύει.Και σε σχέση με τον τότε πλυθησμό ακόμα και οι 10.000 είναι μεγάλος αριθμός.
Φάσκεις και αντιφάσκεις. Λες ότι δεν δίνεις δεκάρα για τις μη χριστιανικές και για τις χριστιανικές πηγές, αποδέχεσαι ότι ο καθένας παραθέτει τα γεγονότα όπως τον βολεύει, αλλά αποδέχεσαι ΜΟΝΟΝ τις χριστιανικές πηγές, τις οποίες αρνείσαι να διασταυρώσεις και να συγκρίνεις με τις μη χριστιανικές πηγές - πού πήγε το audiatur et altera pars; Μήπως έτσι ακυρώνεις από μόνος σου τα ίδια σου τα λεγόμενα;
-
Εγώ, ας πούμε, είμαι ειδικός στη σταφίδα. Με βλέπεις να γράφω για σταφίδα κάθε λίγο και λιγάκι;Γιατί η όπως είπε και ο Κοραής η Ελλάς βγήκε από τον τάφο τον Οθωμανικό για να μεταπηδήσει στον τάφο τον χριστιανικό.
Περί εκκλησίας