-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
@ HUNTERΠροφανώς (εντάξει, όχι και τόσο προφανώς) ήταν ρητορικό το ερώτημα. Το θέμα είναι για ποιο λόγο να είναι κανείς '**εχθρικός **προς την Εκκλησία και τον Χριστιανισμό' και να επιθυμεί την αποδυνάμωση, και εν τέλει την καταστροφή τους πέρα από το να είναι, κατά κύριο λόγο, σκατόψυχος;
Τα επιχειρήματα περι φορολόγησης και διαχωρισμού απο το κράτος (για τα οποία παρεμπιπτόντως συμφωνώ κι εγώ με τα χίλια) πιστεύω οτι απλά είναι είναι το ντεμέκ ορθολογιστικό προκάλυμμα του σκατοψυχισμού, γιατί άλλο να είσαι αντίθετος με μια θρησκεία, ένα ιδεολόγημα, έναν τρόπο ζωής ή δεν ξέρω κι εγώ τι, και άλλο να επιθυμείς τον αφανισμό τους.Ομολογώ πώς με εκπλήσεις Χρηστο,γιατι δεν σε ειχα ξαναδει να γενικευεις με τετοιον τροπο.
Εχθρικός μπορεις να γινεις για χιλιάδες λόγους,προσωπικούς ή γενικού προσανατολισμου.Μπορεις να γινεις εχθρικος απέναντι στις θρησκειες,διότι δεν συμβαδιζουν με αυτα που θεωρεις εσυ σωστα.
Προσωπικα εγω θα ηθελα το αφανισμο όλων των θρησκειών του πλανητη,διότι πιστευω οτι όλος ο πλανητης θα απελευθερονώτανε απο αυτην την τυρανια της σκεψεως που επιφερουν τα δογματα.
Σου φαινεται σκατοψυχιστικό αυτο;Και γιατι θεωρεις σκατόψυχους όσους ζητανε τη φορολόγηση του παπαδαριού;Θα θεωρούσες σκατόψυχους και όσους θα ζητούσαν τη φορολόγηση των βενζιναδων;Η τα κερδη των παπάδων αγιοποιούνται λόγω του δογματος,και ανηκουνε σε κατι 'ανωτερο' κ.λ.π που δεν κανει να το αγγιζουν ξενα χερια;
ΧΡΗΜΑ ειναι Χρηστο η εκκλησια.Χρημα μαυρο και μπόλικο.Κόψ'τους το χρημα,να δούμε αν θα φορανε ρασα μεχρι το ξημερωμα της επομένης ημερας.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Iσως για τον ιδιο λογο που οι ταγοι της 'θρησκειας της αγαπης' ειναι εχθροι οποιουδηποτε και οτιδηποτε δεν ειναι συμφωνο οχι απλα με τον χριστιανισμο, αλλα με το συγκεκριμενο δογμα που ο καθεις υποστηριζει.
Οι θρησκειες και οι εκκλησιες ειναι καθαρα πολιτικοι φορεις και σχηματισμοι. Και οπως καθε πολιτικος φορεας, λειτουργουν με αντιπαλοτητες και έχθρες.κατ'αρχήν δε νιώθω καμιά απολύτως (μα ΚΑΜΙΑ όμως) ανάγκη να υπερασπιστώ κανένα ιερατείο και σε τελική ανάλυση κανέναν άλλον εκτός από εμένα, κι εγώ **εχθρικός **δεν είμαι με κανέναν. Τουλάχιστον όχι λόγω ιδεών, απόψεων, προτιμήσεων. Το οτι μπορεί να έχω κάποια κάργα αρνητική γνώμη για κάποιες απόψεις, συμπεριφορές και εν τέλει για κάποιους ανθρώπους (αν και αυτό το τελευταίο δεν είναι και ότι πιο σωστό αλλά κανείς δεν είναι τέλειος) δε σημαίνει οτι θα ήθελα και να επιβάλω τα δικά μου πιστεύω στους άλλους και ούτε π.χ θα κάνω πάρτυ αν αποτάξουν όλοι οι Μουσουλμάνοι το Ισλαμ και γίνουν Χ.Ο. ή αν κουρευτούν και ντεμακιγιαριστούν οι emo.
Και κάτι ακόμα... καταλαβαίνω πώς μπορει να βλέπει κανεις τις θρησκείες μόνο ως πολιτικούς οργανισμούς, απλά υπάρχουν και μερικοί (σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί) που επιμένουν να βλέπουν και μια πνευματική διάσταση (όσο να πεις...) στο όλο θέμα. Οχι οτι αυτό πρέπει σώνει και καλά να σημαίνει κάτι για σένα, απλά το αναφέρω...Στο φιναλε οταν απορριπτεις συλληβδην οσους δε γουσταρουν ενα δογμα (το οποιο σημειοτεον το πληρωνουν και ας μην το πιστευουν) αποκαλοντας τα επιχειρρηματα τους 'ντεμέκ ορθολογιστικό προκάλυμμα του σκατοψυχισμού', δειχνεις διαφορετικη εικονα απο αυτην που κριτικαρεις;
Δεν απορρίπτω κανέναν, απλά θέλω να πιστεύω οτι διατηρώ το δικαίωμα της γνώμης μου. Εχω και πολύ καλους φίλους που τους αγαπάω, τους εκτιμάω αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, ναι πιστεύω οτι είναι σκατόψυχοι, οπως κι εγώ μπορεί για κάποιον άλλον να είμαι κάτι χειρότερο.. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Iσως για τον ιδιο λογο που οι ταγοι της 'θρησκειας της αγαπης' ειναι εχθροι οποιουδηποτε και οτιδηποτε δεν ειναι συμφωνο οχι απλα με τον χριστιανισμο, αλλα με το συγκεκριμενο δογμα που ο καθεις υποστηριζει.
Οι θρησκειες και οι εκκλησιες ειναι καθαρα πολιτικοι φορεις και σχηματισμοι. Και οπως καθε πολιτικος φορεας, λειτουργουν με αντιπαλοτητες και έχθρες.κατ'αρχήν δε νιώθω καμιά απολύτως (μα ΚΑΜΙΑ όμως) ανάγκη να υπερασπιστώ κανένα ιερατείο και σε τελική ανάλυση κανέναν άλλον εκτός από εμένα, κι εγώ **εχθρικός **δεν είμαι με κανέναν. Τουλάχιστον όχι λόγω ιδεών, απόψεων, προτιμήσεων. Το οτι μπορεί να έχω κάποια κάργα αρνητική γνώμη για κάποιες απόψεις, συμπεριφορές και εν τέλει για κάποιους ανθρώπους (αν και αυτό το τελευταίο δεν είναι και ότι πιο σωστό αλλά κανείς δεν είναι τέλειος) δε σημαίνει οτι θα ήθελα και να επιβάλω τα δικά μου πιστεύω στους άλλους και ούτε π.χ θα κάνω πάρτυ αν αποτάξουν όλοι οι Μουσουλμάνοι το Ισλαμ και γίνουν Χ.Ο. ή αν κουρευτούν και ντεμακιγιαριστούν οι emo.
Και κάτι ακόμα... καταλαβαίνω πώς μπορει να βλέπει κανεις τις θρησκείες μόνο ως πολιτικούς οργανισμούς, απλά υπάρχουν και μερικοί (σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί) που επιμένουν να βλέπουν και μια πνευματική διάσταση (όσο να πεις...) στο όλο θέμα. Οχι οτι αυτό πρέπει σώνει και καλά να σημαίνει κάτι για σένα, απλά το αναφέρω...Οπα, οπα, πατα λιγο μπαλα γιατι πολυ φουριοζος εισαι και μου αποδιδεις πραγματα που δε βλεπω να εγραψα.
Ρωτησες κατι (οχι σε μενα, αλλα αν δε σε ενδιεφερε οι γνωμη των υπολοιπων να εστελνες πμ) και απαντησα οτι η εχθρικοτητα υπαρχει εκατεροθεν, αρα δυσκολευομαι να τη δω ως αδικαιολογητη οπως σχεδον την παρουσιασες.
Δεν θυμαμαι να θεωρω οτι ειναι παραξενο να βλεπουν καποιοι πνευματικη διασταση στο θεμα 'θρησκεια' και δε θυμαμαι να χρησιμοποιησα για οσους βλεπουν καποια πνευματικοτητα στο ζητημα τις λεξεις που μου αποδιδεις. Απο την αλλη η γνωμη μου ειναι οτι οι επισημες εκκλησιες ειναι καθαρα πολιτικοι σχηματισμοι. Και αν δεν κανω λαθος, ο καθενας τη γνωμη του γραφει εδω. Αν μου λεει τωρα αυτο κατι ειναι ενα ζητημα (προφανως μου λεει), το να πεφτει ομως καποιος απο τα συννεφα με τετοιες αντιπαλοτητες ειναι ενα αλλο ζητημα (και με αυτο ασχολουμαι)Στο φιναλε οταν απορριπτεις συλληβδην οσους δε γουσταρουν ενα δογμα (το οποιο σημειοτεον το πληρωνουν και ας μην το πιστευουν) αποκαλοντας τα επιχειρρηματα τους 'ντεμέκ ορθολογιστικό προκάλυμμα του σκατοψυχισμού', δειχνεις διαφορετικη εικονα απο αυτην που κριτικαρεις;
Δεν απορρίπτω κανέναν, απλά θέλω να πιστεύω οτι διατηρώ το δικαίωμα της γνώμης μου. Εχω και πολύ καλους φίλους που τους αγαπάω, τους εκτιμάω αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, ναι πιστεύω οτι είναι σκατόψυχοι, οπως κι εγώ μπορεί για κάποιον άλλον να είμαι κάτι χειρότερο.. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή...
Η εκφραση που χρησιμοποιησες ειναι εκφραση απορριψης και μαλιστα με τσουβαλιασμα ταυτοχρονα και οχι εκφραση διαφωνιας. Αν εγω ειμαι σκατοψυχος ειναι αλλο πραμα, με το αν πιστευεις οτι ειμαι σκατοψυχος. Οπως επισης και εσυ αλλο να εισαι κατι χειροτερο για αλλους και αλλο να σε θεωρουν οι αλλοι κατι χειροτερο επειδη πχ εισαι παοκτσης
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κώστα, να υποθέσω πως ήσουν εκεί;Το'χαν γράψει οι εφημερίδες ότι απείλησε με... ξεσηκωμό του κόσμου ο Χριστόδουλος (ή μάλλον Μπερτόδουλος) αν φορολογείτο η εκκλησιαστική περιουσία.
-
Εκκλησία vs karate !
Πολεμικές τέχνες και οι μυστικιστικές προεκτάσεις τους http://www.oodegr.com/oode/anatolikes/pol_texn1.htm
Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο πολλές παραθρησκείες ψαρεύουν οπαδούς μέσα από σχολές πολεμικών τεχνών ή διαθέτουν τμήματα εκμάθησης τεχνικών αυτοάμυνας.
Το όχημα των πολεμικών τεχνών έχει το πλεονέκτημα να καλύπτεται πίσω από το προσωπείο του αθλητισμού, προσφέροντας και κάποια σωματική εκγύμναση,
Όμως η θρησκευτική πράξη που διαδίδεται πιο εύκολα και εφαρμόζεται από μαθητές κάθε ηλικίας και θρησκευτικών πεποιθήσεων ανεξαιρέτως, είναι η εκτέλεση των κάτας (φόρμες) των πολεμικών τεχνών. Πρόκειται για σύνολα εναλλαγής επιθετικών και αμυντικών κινήσεων, τα όποια έχουν καθαρά μαγική - θρησκευτική δομή.
μια ασυνήθιστη ευεξία που καταλαμβάνει τον εξασκούμενο από την πρώτη κιόλας μέρα εξάσκησης. Ο άνθρωπος αισθάνεται μια παράξενη ευχαρίστηση και ζωντάνια, και βέβαια θέλει να συνεχίσει.
Η αίσθηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο σε δύο πράγματα: Την επιρροή που έχουν οι κινήσεις αυτές καθ' εαυτές στο ορμονικό σύστημα και τις εκκρίσεις των αδένων - πράγμα που μπορούν να κατανοήσουν και οι αθεϊστές μελετητές των πολεμικών τεχνών - και στην έκθεση του εξασκουμένου στις πνευματικές οντότητες, τις γνωστές στους Χριστιανούς ως δαίμονες. Στις δυνάμεις αυτές βέβαια απευθύνεται η ανατολική πνευματικότητα, και αυτές δεν χάνουν καθόλου χρόνο να απαντήσουν στην κλήση των συνειδητών ή ασυνείδητων λάτρεων, με σκοπό να τους επηρεάσουν βαθύτερα και να τους κόψουν κάθε διέξοδο προς την αλήθεια.Είναι οι πολεμικές τέχνες κατάλληλες για Χριστιανούς;
η όλη εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες προϋποθέτει την αποδοχή του δαιμονικού λογισμού ότι ο πλησίον είναι ένας επικίνδυνος εχθρός. Πολλά μπορούν να ειπωθούν και για την απόκτηση εξαρτημένων αντανακλαστικών άμυνας και επίθεσης, που υπονομεύουν και ουσιαστικά αναιρούν την κατά Χριστόν ελευθερία του ανθρώπου.οποιοσδήποτε άνθρωπος που αθλείται με κάποιον άλλο τρόπο πέραν των πολεμικών τεχνών, μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς σε μια επίθεση,(!!!)
Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες, κεφ. 2.
Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος, κεφ. 4.
κ. Μαρίας Δημητριάδου δημοσιογράφου - συγγραφέως
Πηγή: Περιοδικό Διάλογος, τ. 32 (2001)
δες και http://www.fortunecity.com/marina/pitca ... /marts.htm -
10 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ή ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΗΣ
10)Κατηγορηματικά αρνείσαι την ύπαρξη χιλιάδων άλλων θεών αλλά ενοχλείσαι όταν οι άλλοι αμφισβητούν τον δικό σου
09)Δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς τον ισχυρισμό της επιστήμης ότι ο άνθρωπος κατάγεται από κατώτερες μορφές ζωης,ευκολα όμως αποδέχεσαι ότι βγήκαν δυο χέρια από τον ουρανό και έφτιαξαν τον άνθρωπο από λάσπη
08)Γελάς με τους πολυθεϊστές αλλά θεωρείς σοβαρό να πιστεύεις σ’ενα θεό που χωρίζεται στα τρία
07)Θεωρείς ντροπή τις βαρβαρότητες των μουσουλμάνων στο όνομα του Αλλαχ,δεν έχεις κανένα πρόβλημα όμως στο να ακούς το πώς ο θεός Γιαχβε εξόντωσε τα μωρά των Αιγυπτίων στη «Έξοδο» και έβαλε τον Ιησού του Ναυη να κατασφάξει γυναικόπαιδα και να καταστρέψει δέντρα
06)Θεωρείς αστείους τους ανθρωπόμορφους θεούς των Ινδουιστών και τους ισχυρισμούς της Ελλ.μυθολογιας ότι οι θεοί «πήγαιναν» με γυναίκες,δεν σου φαίνεται όμως αστείο ότι το πνεύμα ενός θεού πηγε με μια παρθένα η οποία γέννησε έναν θεάνθρωπο ο οποίος σταυρώθηκε,πέθανε,ξαναγύρισε και αναλήφτηκε πίσω στους Ουρανούς.
05)Κάθεσαι και ψάχνεις για τρύπες στη θεωρία ότι γη είναι περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ετών αλλά δεν έχεις κανένα πρόβλημα να πιστεύεις σε θεωρίες oτι η γη είναι μερικων χιλιάδων ετων, που δημιούργησαν κάτι πλανόδιοι ,που ζούσαν σε τσαντίρια την εποχή του χαλκού και έκαναν υποθέσεις!
04)Πιστεύεις ότι όλη η υπόλοιπη ανθρωπότητα που δεν συμμερίζεται τις πεποιθήσεις σου(μαζί με τις πάμπολλες αιρέσεις)θα καταδικαστεί στην αιώνια κόλαση αλλά ωστόσο πιστεύεις ότι η θρησκεία σου είναι θρησκεία αγάπης και ανοχής!
03)Ενώ η σύγχρονη επιστήμη,φυσικη,βιολογια,γεωλογια,ιστορια κλπ,αδυνατει να σε πείσει για το αντίθετο εσυ αρκείσε σε μια «ματωμένη» εικόνα που σου παρουσιάζει ο παπάς της ενορίας σου και την θεωρείς απόδειξη της θρησκείας σου.
02)Όταν πραγματοποιείται το 0.001% των προσευχων,πιστεύεις ότι οι προσευχές σου εισακουστηκαν, ενώ για το 99.99% που έμεινε απραγματοποίητο λες ότι ήταν θέλημα θεού!
01)Ξέρεις πολύ λιγότερα για τον χριστιανισμό και τη βίβλο από ότι πολλοί άθεοι ή αγνωστικιστές αλλά ωστόσο αποκαλείς τον εαυτό σου χριστιανό! -
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
:ysterical:Γιατί γελάς, ρε;
Καλό είναι, αλλά κάτι θέλει στο '03'. Ο Πιστός δεν ψάχνει αποδείξεις.
Edit
Να σας εξηγήσω γιατί ο Michael-Amott είναι αντι - Χριστιανός: Απέναντι από το σπίτι του υπάρχει εκκλησία, οπότε τον φαντάζεστε (γνωστός υπναράς) να μη μπορεί ποτέ να κοιμηθεί Κυριακή πρωί, αφού οι καμπάνες λαλούσαν χαρμόσυνα μέσα σχεδόν στ' αυτιά του; -
Φυσικα και ψαχνει ο πιστος αποδειξεις.Αποδειξεις για την μη-ύπαρξη.
Ο παραπάνω δεκαλογος του Σωτηρη,ειναι τοσο κωμικα αληθινος,που θα το αντιλαμβανοτανε ο οποιοσδηποτε 'πιστος' που θα μπορούσε για μια στιγμη να απαλλαγει απο τον 'φοβο θεού' που τον οδηγει.
Δυστυχως οι θρησκειες δεν αφηνουνε περιθωρια για ανεπηρεαστη σκεψη.Το ίδιο και οποιοδηποτε δογμα.
-
http://objectiveministries.org/kidz/
HUNTER μη μου ζητήσεις μετάφραση, δεν πρόκειται. -
Άλλο Χριστιανός και άλλο δογματικός. Είναι γελοίο και πάντως μη χριστιανικό να θεωρεί κάποιος άθεους και καταδικασμένους να καούν στην κόλαση τους Καθολικούς ή τους Μουσουλμάνους ή τους ίδιους τους άθεους επειδή δεν τηρούν με ευλάβεια τα ορθόδοξα έθιμα και δεν ακολουθούν τις 'θείες' γραφές.
Ακόμα και ο ορθόδοξος ή άλλου δόγματος ιερέας οφείλει να δείχνει σεβασμό και αλληλεγγύη σε οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως δόγματος ή πίστης. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άλλο Χριστιανός και άλλο δογματικός.Καθόλου 'άλλο' δεν ειναι.Ειναι δογμα ο χριστιανισμος,και δογματικός ο 'πιστος'.
-
Ο δογματικός είναι έννοια 'γένους' και ο χριστιανός έννοια 'είδους'...Κάθε χριστιανός είναι δογματικός, κάθε δογματικός δεν είναι χριστιανός...
-
Τυπικά ναι, στην πράξη όχι τόσο. Και αναφέρομαι και σε ιερείς και σε 'απλούς' πιστούς.
-
koutsan
Σωστότατο! Μπορεί να είναι αλφίστα, ας πούμε.
-
Ρε Μανο!
Υπάρχουν χριστιανοι που δεν ασπάζονται το δογμα του Χριστιανισμου;Της 'αλήθειες' εξ'αποκαλύψεως που δεν αποδεικνύονται μηπως;Θα σου πούνε οι ιερεις οτι ο Δαρβινος εχει δικαιο και δεν δεν υπάρχει αδαμ και ευα;Υπάρχει χριστιανος που να μην πιστευει στη μετα θανατον ζωη και στην υπαρξη κολάσεως και παραδεισου;Στην υπαρξη πνευματων και αγγελουδίων;
Ολες αυτες οι 'αλήθειες' μπορούν να γινουν πιστευτες απο μη δογματικους ανθρωπους; -
Μίλησε κι ο 'δε σπάει, δε χαλάει, ούτε λαμπάκι καίει' οπελίστα...
-
Κοίταξε, το χριστιανικό δόγμα έχει δύο βασικά τμήματα. Αυτό που αναφέρεται στη ζωή και αυτό που αναφέρεται στα μετά θάνατον μελλούμενα.
Για τη ζωή υπάρχουν οι διδαχές του Χριστού και οι 10 εντολές, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τα ιερά μυστήρια, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από κληρικούς αιώνες ή χιλιετίες αργότερα. Και για τη μεταθανάτια κατάσταση, υπάρχουν άλλες δοξασίες.
Γνωρίζω χριστιανούς που αμφιβάλλουν σφόδρα για τη μετά θάνατον ζωή, πολύ περισσότερο για την 'κόλαση' με τους τριβόλους και τα καζάνια ή για τον παράδεισο με τα χερουβείμ. Αυτό δεν τους κάνει 'κακούς' χριστιανούς, εφόσον το παλεύουν με τα εν ζωή μυστήρια και προσπαθούν να ακολουθούν όσο γίνεται πιο πιστά τις χριστιανικές διδασκαλίες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίταξε, το χριστιανικό δόγμα έχει δύο βασικά τμήματα. Αυτό που αναφέρεται στη ζωή και αυτό που αναφέρεται στα μετά θάνατον μελλούμενα.
Για τη ζωή υπάρχουν οι διδαχές του Χριστού και οι 10 εντολές, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τα ιερά μυστήρια, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από κληρικούς αιώνες ή χιλιετίες αργότερα. Και για τη μεταθανάτια κατάσταση, υπάρχουν άλλες δοξασίες.
Γνωρίζω χριστιανούς που αμφιβάλλουν σφόδρα για τη μετά θάνατον ζωή, πολύ περισσότερο για την 'κόλαση' με τους τριβόλους και τα καζάνια ή για τον παράδεισο με τα χερουβείμ. Αυτό δεν τους κάνει 'κακούς' χριστιανούς, εφόσον το παλεύουν με τα εν ζωή μυστήρια και προσπαθούν να ακολουθούν όσο γίνεται πιο πιστά τις χριστιανικές διδασκαλίες.Με 2 λόγια δεν είναι ακριβώς χριστιανοί αλλά έχουν 'κατασκευάσει' ένα δικό τους πολύ προσωπικό ηθικό κώδικα, όπως τους βολεύει (πχ δεν νηστεύω αλλά πάω εκκλησία ή νηστεύω μόνο 2 φορές το χρόνο ή δεν νηστεύω όλα όσα 'πρέπει' αλλά τα προσαρμόζω όπως εγώ κρίνω )...
Αυτός ο ηθικός κώδικας έχει πολλές συγγένειες με τον χριστιανικό (σε άλλους πολλές, σε άλλους λίγες) αλλά δεν ακολουθεί και κατά γράμμα όλη τη χριστιανική διδασκαλία αλλά μόνο επιλεκτικά...Πολύ γελάω με αυτού του τύπου τις 'εκπτώσεις'...Φυσικά ο καθείς ζει όπως του αρέσει αλλά οι ανωτέρω αρνούνται να αποποιηθούν τον χαρακτηρισμό 'χριστιανοί', απλά ελαστικοποιούν τις απαιτήσεις του δόγματος ...Αν τους πεις όμως ότι δεν είσαι χριστιανός καλέ μου άνθρωπε διαμαρτύρονται και σου εξηγούν ότι πιστεύουν στο Θεό μπλα, μπλα και φυσικά είναι χριστιανοί ορθόδοξοι...Θέλουν μάλιστα να το γράφουν και στην ταυτότητα
Χριστιανισμός a la carte λοιπόν
-
Η χριστιανική πίστη δεν είναι Proficiency ή ECDL για να αναγράφεται κάπου και να επιδεικνύεται (ως αποδεικτικό για τι άραγε; ). Γενικά το θέμα θρησκεία είναι μια τυπικότητα με μεσαιωνικές καταβολές.
Άντε να το εξηγήσεις αυτό βέβαια στους ηλικιωμένους που συχνάζουν στην Εκκλησία.
Η ουσία είναι ότι ο χριστιανισμός (όπως και τόσες άλλες θρησκείες) περνάνε κάποια μηνύματα με τη διδασκαλία του. Αν μας αγγίζουν κάποια από αυτά και μας επηρεάζουν θετικά ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι καλώς.
Από εκεί και πέρα το να νηστεύουμε ή να πηγαίνουμε Εκκλησία ελπίζοντας ότι μαζεύουμε πόντους και θα ανεβαίνουμε έτσι στο θεωρητικό point system του Κυρίου ελπίζοντας να μπούμε στο top X και να εξασφαλίσουμε θέση έστω και σε ένα συννεφάκι στον Παράδεισο είναι το λιγότερο αφελές.
Δυστυχώς αυτή η λογική κυριαρχεί στους μουσουλμάνους που με πολύ πρόστυχο και απάνθρωπο τρόπο τάζουν πυλάφια και παρθένες σε νεαρά παιδιά και μετά τα στέλνουν ζωσμένα με βόμβες σε λεωφορεία και club.
Περί εκκλησίας