-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να σου πω μόνο ότι αν θα σκύψω να τον βοηθήσω είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από το αν χαίρομαι με αυτό που του συνέβη...Το πρώτο έχει να κάνει με την κοινωνική αλληλεγύη που θα ήθελα να υπάρχει γύρω μου ενώ το άλλο έχει να κάνει με τον εαυτό μου και τον ψυχικό μου κόσμο...Και δεν ισχυρίζομαι τίποτα ως προς το αν θα βοηθούσα κάποιον που μισώ, ελπίζω απλώς να μπορούσα να το κάνω χωρίς να ξέρω τώρα τι εν τέλει θα έκανα...
Το σίγουρο είναι ότι διατηρώ για τον εαυτό μου την πλήρη διαχείριση των συναισθημάτων μου, απενεχοποιημένα και χωρίς φτηνές εκπτώσεις χάριν ενός συστήματος αξιών που δεν καθόρισα εγώ...
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά ...Συμφωνώ κι ελπίζω να καταλαβαίνεις κι εσύ τη διαφορά μεταξύ αυτού και του σχολίου μου.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Αν υπάρχουν και κάποιοι που διαφοροποιούνται πάντως δεν το δημοσιοποιούν, κοστίζει πολύ
Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι δημοσιοποιώντας το ψηλώνουν.
Για να 'ψηλώσεις' χρειάζεσαι την επιδοκιμασία των γύρω σου...Όποιος ποντάρει λοιπόν σε τέτοιες πρακτικές για να 'ψηλώσει' ξέρεις το ίδιο καλά με μένα ότι θα αποτύχει...Και κακεντρεχής μεν είμαι, αφελής δε δεν νομίζω να είμαι : είχα στη διάθεσή μου καλύτερα μέσα για να ψηλώσω
-
Εγώ, βέβαια, έλεγα για κάτι τύπους σαν έναν που βγήκε στην τιβί φορώντας στο κεφάλι του ένα λαμπατέρ - σε καμία περίπτωση για σένα.
ΥΓ. και όχι, δεν τους ενδιαφέρει η επιδοκιμασία, μόνον η προσοχή...
-
...Αν υπάρχουν και κάποιοι που διαφοροποιούνται πάντως δεν το δημοσιοποιούν, κοστίζει πολύ
Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι δημοσιοποιώντας το ψηλώνουν.
Krusenstern
Κάνεις λάθος:- Αν υπάρχουν ν παπάδες που θα πάρουν πρώτοι μόσχευμα, υπάρχουν ν εις την ν κρατούντες μη παπάδες, που θα πάρουν ακόμα νωρίτερα.
-
-
- Τα ίδια δεν γίνονται, για την υγεία παντός μη κοινού θνητού; Τώρα, λες, χάλασε η TV; Έχεις διαβάσει το 'τι ωραίο πλιάτσικο';
-
Kάθε μήνα το κράτος (ΕΜΕΙΣ δηλ οι ραγιαδες),πληρώνει πάνω από 5δις για μισθοδοσία σε ανθρώπους οι οποίοι εκτός από υποκουλτούρα παράγουν τίποτα για το δημόσιο κοινό.
Το ότι τα νοσοκομεία είναι γενικώς ένα μπουρδέλο προφανώς δε σε στενοχωρεί,αλλά σε ένα χωριό των 8 000 κατοίκων υπάρχουν τουλάχιστον καμιά 10αριά χριστιανικά εκτρώματα ως κτίσματα με τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Αυριο όμως αν θα τύχει εσύ ή εγώ να είμαστε σε ράντζο να αισθανόμαστε ευτυχισμένα που το κράτος δαπανά δις για αέρα κοπανιστό.
Οπως επίσης εκεί που κάθε νομός πχ (τουλάχιστον σε αυτούς με υψηλό δείκτη επικυνδυνότητας) έπρεπε να έχει από 5 ελικόπτερα για να μη γίνει η Πάρνηθα πουτάνα είναι προτιμότερο να τα τρώνε τα τίποτα.
Και χίλια δύο άλλα.Αρα μη γενικεύετε τη σάπια κατάσταση που επικρατεί στην εκκλησία με το 'εε έτσι τα βρήκαμε'.Ε δε θα τα αφήσουμε έτσι,πως θα γίνει δηλ.
Η 'το σύστημα είναι έτσι ο παπάς σε πείραξε'?
Ναι ο παπάς με πείραξε γιατί δεν είναι ένας αλλά πάνω από δέκα χιλιάδες οι οποίοι συγκροτούν ένα πανίσχυρο κράτος σε βάρους του κράτους.Η διαφθορά είναι μηδαμηνή μπροστά στο καταστρεπτικό έργο που συντελεί η εκκλησία εναντίον του κράτους,ηθικά και οικονομικά.
Το είχα πει και παλιότερα.
Είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες.
Δημοκρατικό όμως είναι για να συντηρηθεί να το πληρώνεις από την τσέπη σου κι όχι να συμετάσχω κι εγώ στο δικό σας εγωισμό. -
Κατ΄αρχήν δε βλέπω τον κ.Παρασκευαΐδη σαν αντίπαλό δικό μου αλλά της πολιτείας. Τον θεωρώ σκοταδιστή και επικίνδυνο καθώς επηρέασε ουκ ολίγους πολίτες-πιστούς στην προσπάθειά του για εκκλησιαστικό παρεμβατισμό στα της πολιτείας.
Όσον αφορά το στιχάκι, αυτό δεν είναι παρά χιούμορ το οποίο (όσο ακραίο κι αν είναι) έχει να κάνει με τις προσλαμβάνουσες του καθενός όπως και με τα όρια του αυτοσαρκασμού, ο οποίος στη δική μου περίπτωση είναι απεριόριστος. Δεν έχει να κάνει με βολές κατά του ''αντιπάλου'' όταν ''είναι κάτω'' όπως λες.
Σημασία έχει πως και να πεθάνει δε βλέπω ν'άλλάζει τίποτα στον ''οίκο του Θεού'' και πως εν τέλει υπάρχουν γύρω μας αμέτρητοι που βασανίζονται καθημερινά και τους οποίους δεν πρόκειται να δει κανένας Τζάκης. -
- Αν υπάρχουν ν παπάδες που θα πάρουν πρώτοι μόσχευμα,
Γιατί απευθύνονται στην επιστήμη και δεν επικοινωνούν με τον θεό τους?
-
Ποιος νομίζεις ότι τους είπε να απευθυνθούν στην επιστήμη;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
...Το είχα πει και παλιότερα.
Είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες.
Δημοκρατικό όμως είναι για να συντηρηθεί να το πληρώνεις από την τσέπη σου κι όχι να συμετάσχω κι εγώ στο δικό σας εγωισμό.Μάκη, αφού αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε: Έχει γίνει ειδική ρύθμιση, όταν αποφασίστηκε να δοθεί στο Ελληνικό Κράτος η Εκκλησιαστική περιουσία. Μην ξαναρχίζουμε.
Άσε που τα ίδια λένε και οι παπάδες: Ότι πληρώνουν φόρους κι έχουν δικαιώματα...
Και, τελικά, η πλειοψηφία είναι αυτή που διατάζει, όχι; Η πλειοψηφία δεν είναι με τίποτα οι 10.000 παπάδες, ένας στους 1.000 πολίτες είναι. Λιγότεροι κι απ' τους 'γνωστούς άγνωστους'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος νομίζεις ότι τους είπε να απευθυνθούν στην επιστήμη;Ο θεός?
Τι μου λες?
Αυτο λέω κι εγώ -
Ο χρήστης PID έγραψε:
@ililiasΚατ΄αρχήν δε βλέπω τον κ.Παρασκευαΐδη σαν αντίπαλό δικό μου αλλά της πολιτείας. Τον θεωρώ σκοταδιστή και επικίνδυνο καθώς επηρέασε ουκ ολίγους πολίτες-πιστούς στην προσπάθειά του για εκκλησιαστικό παρεμβατισμό στα της πολιτείας...
Φίλε, εσύ μπορείς να βλέπεις όποιον θέλεις όπως θέλεις.
Βλέπεις, εδώ η μισή Ελλάδα βλέπει σαν σωτήρα της τον Κωστάκη και η άλλη μισή τον Γιωργάκη.
Αυτό που θέλει ο καθένας πιστεύει, αλλά τίποτα δεν είναι θέσφατο.
Αν νομίζεις ότι κατέχεις την μοναδική Αλήθεια, να μου επιτρέψεις να σου πω πως κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος.
Αυτά επιδερμικά. Στην ουσία δεν μπαίνουμε, γιατί δεν υπάρχει ουσία. -
Κατ΄αρχήν δε βλέπω τον κ.Παρασκευαΐδη σαν αντίπαλό δικό μου αλλά της πολιτείας. Τον θεωρώ σκοταδιστή και επικίνδυνο καθώς επηρέασε ουκ ολίγους πολίτες-πιστούς στην προσπάθειά του για εκκλησιαστικό παρεμβατισμό στα της πολιτείας...
Φίλε, εσύ μπορείς να βλέπεις όποιον θέλεις όπως θέλεις.
Βλέπεις, εδώ η μισή Ελλάδα βλέπει σαν σωτήρα της τον Κωστάκη και η άλλη μισή τον Γιωργάκη.
Αυτό που θέλει ο καθένας πιστεύει, αλλά τίποτα δεν είναι θέσφατο.
Αν νομίζεις ότι κατέχεις την μοναδική Αλήθεια, να μου επιτρέψεις να σου πω πως κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος.
Αυτά επιδερμικά. Στην ουσία δεν μπαίνουμε, γιατί δεν υπάρχει ουσία.1ον) Δε ζήτησα άδεια για να βλέπω όποιον θέλω όπως θέλω
2ον) Δημοκρατία έχουμε και όσο και να μη μου αρέσει που το 80-85% βλέπει το Γιωργάκη και τον Κωστάκη σα σωτήρες, το αποδέχομαι και δε νοσταλγώ εποχές κατά τις οποίες ο κ.Χριστόδουλος διάβαζε.
3ον)Η ''μοναδική Αλήθεια'' ταιριάζει με θρησκευτικά δόγματα και όχι με τη δική μου κοσμοθεωρία. Δικαίωμά μου να πιστεύω οτιδήποτε, δικαίωμά σου να θεωρείς πως κάνω λάθος. -
ΜιράΚΩΛΟ!
http://news.yahoo.com/s/nm/20070628/od_ ... ca_miracle
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
...Δικαίωμά μου να πιστεύω οτιδήποτε, δικαίωμά σου να θεωρείς πως κάνω λάθος.Α, έχω κι εγώ τέτοιο δικαίωμα; Σ' ευχαριστώ!
-
Νά΄σαι καλά Μου αρέσει πάντως αυτή η χιλιαστικού τύπου επιλεκτική και αποσπασματική παράθεση φράσεων ενώ το πλήρες κείμενο βρίσκεται παραπάνω!
Stop εδώ από μένα γιατί δεν έχει νόημα η κουβέντα. -
Edit : άκυρο ποστ sorry!
-
Σόρρυ που μάλλιασε η γλώσσα και ίσως δεν κατάλαβα κάτι.
όταν αποφασίστηκε να δοθεί στο Ελληνικό Κράτος η Εκκλησιαστική περιουσία.Τελικά τι δόθηκε;
Άσε που τα ίδια λένε και οι παπάδες: Ότι πληρώνουν φόρους κι έχουν δικαιώματα...
Οι παπάδες μπορεί να πληρώνουν σαν μισθωτοί (αν και δεν το ξέρω). Η εκκλησία τι πληρώνει ακριβώς;
-
Κατ΄αρχήν δε βλέπω τον κ.Παρασκευαΐδη σαν αντίπαλό δικό μου αλλά της πολιτείας. Τον θεωρώ σκοταδιστή και επικίνδυνο καθώς επηρέασε ουκ ολίγους πολίτες-πιστούς στην προσπάθειά του για εκκλησιαστικό παρεμβατισμό στα της πολιτείας...Kαι γιατί να ρίχνουμε την ευθύνη στον ίδιο τον Παρασκευαίδη και όχι στους τόσους πολίτες - πιστούς που γίνονται κακόγουστοι αναμεταδότες όποιου ηγετίσκου βρίσκουν μπροστά τους χωρίς να είναι ικανοί να σχηματίσουν δική τους γνώμη?
Γιατί να μή ρίξουμε την ευθύνη στην πολιτεία που άν και μπορούσε άνετα να κάνει μεγάλα βήματα στην σταδιακή αποδέσμευση κράτους - εκκλησίας αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό? -
Ο αρχιεπίσκοπος ειναι η βιτρίνα που ή θα δοξαστει ή θα κατηγορηθει.Οσο ευκολα γίνεται ινδαλμα για τους πιστούς του,τοσο ευκολα γινεται στόχος για τους επικριτες του.Νομιζω πώς το ίδιο επωμίζονται και οι αρχηγοι των πολιτικων κομμάτων.
Πιστευω ομως οτι είναι η ιδέα που πρεσβευει το πρόσωπό τους αυτη η οποία κατηγορείται απο τους επικριτες και όχι το ίδιο το πρόσωπο,κατι που πιθανα δεν λειτουργει αντιστροφα και για τους ακολούθους του(θα δει ο Ηλίας το παραπάνω κουότ,και θα εχουμε σόου )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο αρχιεπίσκοπος ειναι η βιτρίνα που ή θα δοξαστει ή θα κατηγορηθει.Οσο ευκολα γίνεται ινδαλμα για τους πιστούς του,τοσο ευκολα γινεται στόχος για τους επικριτες του.Νομιζω πώς το ίδιο επωμίζονται και οι αρχηγοι των πολιτικων κομμάτων.
Πιστευω ομως οτι είναι η ιδέα που πρεσβευει το πρόσωπό τους αυτη η οποία κατηγορείται απο τους επικριτες και όχι το ίδιο το πρόσωπο,κατι που πιθανα δεν λειτουργει αντιστροφα και για τους ακολούθους του(θα δει ο Ηλίας το παραπάνω κουότ,και θα εχουμε σόου )
Ισχυει αυτο που λες, σε γενικες γραμμες, οχι ομως για τον συγκεκριμενο...
Εχει προκαλεσει απειρες φορες με τις δηλωσεις και τις πραξεις του κι εχει αποδειξει οτι ο (επιεικως...) αμφιλεγομενος θεσμος που εκπροσωπει, μπορει και χειροτερα....
Αν ειχαμε, για παραδειγμα, να κανουμε με τον Αναστασιο Γιαννουλατο, θα συζητουσαμε σε αλλη βαση τωρα -
Ο θεσμος που εκπροσωπει ειναι -κατα τη γνωμη μου- τελειωμενος,και δεν εχει την ισχυ να κανει σοβαρα πραγματα.Δεν βλέπω τιποτα περισσοτερο απο τους τελευταίους παροξυσμους.
Κακα τα ψεματα,η θρησκεια εχει πληγει πολύ σοβαρα τα τελευταία χρονια και εχει χασει πολύ εδαφος στα ματια των ανθρώπων.
Πιστευω πώς βαδίζει σιγα-σιγα σε μια μορφη που θα υπάρχει καπου στο υπόβαθρο και τιποτα περισσότερο.
Το πώς θα επηρρεασει την κοινωνία δεν το ξερουμε ακομα.Πιστευω βεβαια οτι θα περασει χωρις να αφησει σημαδια
Περί εκκλησίας