-
Δηλαδή η εκκληcία είναι ΣΩΣΤΗ ως θεσμός; Είναι σωστή, που αρπάζει περιουσίες του κοσμάκη με την παραμύθα της 'σωτηρίας της ψυχής'; Είναι σωστή, όταν τα 'ορφανοτροφεία' της τα χρησιμοποιούν οι παπάδες για μπουρδελάκια; Είναι σωστή όταν οι τραγόπαπες απαγορεύουν θεατρικές παραστάσεις; Είναι σωστή όταν γίνεται δηλητηριώδης κατήχηση στα σχολεία με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ του ΥΠΕΠΘ;
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Είχαν ταυτότητες το 1700 στη Γαλλία και στη Βρετανία; Πάντως τώρα δεν έχουν. Το μέτρο σύγκρισης σου για την πρόοδο μιας κοινωνίας είναι ο μεσαίωνας, το Ιράν, η Τουρκία, ή το σταλινικό καθεστώς;Ταυτότητες έχουν, το θρήσκευμα δεν αναγράφεται. Τo 1700 αν δεν ακολουθούσες το 'σωστό' δρόμο, σε καρατομούσαν (μετά την ανασκολόπιση).
2 μέτρα σύγκρισης 'μου': 1. το χθες σε σχέση με το σήμερα, 2. η θέση μιάς κοινωνίας σήμερα σε σχέση με μιαν άλλη.Asimov τελικά να τους στηρίξουμε τους θεσμούς ή να τους αφήσουμε να πάνε στον αγύριστο;
Δεν πιστεύω να μας το λές για νέο ότι η μηχανή του εξομαλυμένου χώρου του παγκόσμιου στάτους κβο χρησιμοποιεί τους θεσμούς κατά το δοκούν για να εντάξει σ' αυτόν όσο περισσότερα εξομαλυμένα μέλη μπορεί, έ;Edit
Μήπως δεν βιώνουμε καθημερινά την εγκατάλειψη του πνευματικού για το υλικό, τις νίκες του υλισμού ενάντια στο πνεύμα; Έχει θέση το πνεύμα στον εξομαλυμένο χώρο, όπου γλιστράς χωρίς διαπάλη;
-
skullone καταλαβαμε οτι εισαι καραακραιος αντιεβραιος,αντιαμερικανος και αθεος,
αλλα μην γινεσαι τοσο υπερβολικος και τα ισοπεδωνεις ολα.χαλαρωσε λιγο. -
οφ τοπικ
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Asimov τελικά να τους στηρίξουμε τους θεσμούς ή να τους αφήσουμε να πάνε στον αγύριστο;Βρε δεν τους αφηνουμε να πανε στο διατανο που θα χολοσκασω
Τιποτα παιδια δεν εχεις εσυ να προσεξεις, να στηριξεις το θεσμο της οικογενειας, αντι να συμμαχεις με εγκαθετους?
(εκτος αν εχεις καμια ιδεα για κεινο το 100% που λεγαμε, αλλα για την παρτη μου - οποτε κατσε να μας πεις )Εγω παλι λεω να στηριξω τον θεσμο των καλλονων τραγουδιαρων/ηθοποιων/μοντελων και λοιπων συναφων δραστηριοτητων
/οφ τοπικ
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Βρε δεν τους αφηνουμε να πανε στο διατανο που θα χολοσκασω
Τιποτα παιδια δεν εχεις εσυ να προσεξεις, να στηριξεις το θεσμο της οικογενειας, αντι να συμμαχεις με εγκαθετους?Eσυ Χρηστο τους σεβεσαι τους θεσμους?
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Eσυ Χρηστο τους σεβεσαι τους θεσμους?να μην επαναλαμβανομαι:
Εγω παλι λεω να στηριξω τον θεσμο των καλλονων τραγουδιαρων/ηθοποιων/μοντελων και λοιπων συναφων δραστηριοτητων
εγω δε λειτουργω με μανιχαϊστικες λογικες αποκλεισμου
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
εγω δε λειτουργω με μανιχαϊστικες λογικες αποκλεισμουΚαλά κανεις! Ετσι, χαιρομαι που δεν εισαι απόλυτος άνθρωπος!!
(δεν θα πω παραπανω γιατι θα αρχισεις τα 'εγκαθετη' παλι.. το βρηκαμε τωρα )
-
Ένας θεσμός για να γίνει σεβαστός πρέπει πρώτα να είναι σεβαστός από τους λειτουργούς του.
-
kasel: τις ταμπελίτσες άστες στην άκρη. Όταν έχουμε ΓΕΓΟΝΟΤΑ - και μάλιστα ΣΩΡΕΙΑ γεγονότων που δείχνουν ότι η σαπίλα στην εκκληcία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, δε μπορούμε να μιλάμε για εξαιρέσεις και ακραίες αντιλήψεις όσων επικρίνουν τη βρωμιά αυτή.
Αλήθεια, γιατί κανένας δε σχολιάζει το ότι ο Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα είναι ακόμα αφορισμένοι από τον... πατριωτικό θεσμό που λέγεται εκκληcία;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγω παλι λεω να στηριξω τον θεσμο των καλλονων τραγουδιαρων/ηθοποιων/μοντελων και λοιπων συναφων δραστηριοτητωνΜπουρμπούτσαλα!
Κι εκεί σε έχουμε χάσει καιρόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο τώρα.
-
γιατι πολυ απλα δεν ειναι.
-
skullone δεν θα κατσω τωρα να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου,γιατι ειναι αδυνατον να κανεις διαλογο με ατομα που εχουν τοσο ακραιες αντιληψεις σαν εσενα.παρακολουθω αρκετο καιρο αυτα που γραφεις και ειναι φανερο ποσο ακραιος τυπος εισαι,και ποσο δημαγωγια κανεις σε ενα φορουμ που αφορα τα αυτοκινητα.
ενταξει παληκαρι μου; -
Η 'εκκλησία' ως θεσμός έχει δυστηχώς πολλά τέτοια (άσχημα) παραδείγματα, αλλά όπως έχω ξαναγράψει
επειδή η εκκλησία αποτελείται από ανθρωπους, οι οποίοι άνθρωποι έχουν αδυναμίες , λογικό είναι και στην εκκλησία να υπάρχουν αυτα που αναφέρει ο skullone.
Δυστηχώς λοιπόν γι αυτην (την εκκλησία), από τους πρώτους αιώνες της δημιουργίας της αλλα και μέχρι τώρα. έχει επιτελέσει από πολύ άσχημο μεχρι και πολύ καλό έργο...
Γνώμη μου είναι ότι σε σχέση με το καλό , το άσχημο μέρος υπερισχύει κατα πόδας!... Η πνευματική λειτουργία και το έργο που θα έπρεπε να επιτελεί ,'δείχνοντας' τον δρόμο του Ιησου, δεν εφαρμόστηκε ποτέ...
Το αντίθετο, όπως όλες οι αποκαλυπτικές θρησκείες & ιδεολογίες , στο όνομα της 'μίας και μοναδικής αλήθειας' έκανε ίσως τα μεγαλύτερα αίσχη, δημιουργησε τους μεγαλύτερους πολέμους, χώρισε τους ανθρώπους σε ΄'καλούς' και 'κακούς'. -
manosk
τελικά τι θέλεις να πεις; Ό,τι επειδή η κοινωνία είναι sk@t@ και οι θεσμοί δεν λειτουργούν, αντί να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε θα το ρίξουμε στους αφορισμούς και θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Οι πολιτικοί δεν εκλέγονται από το λαό;
Η ανεργία έχει τόση σχέση με αυτό που περιγράφεις όσο και ο πολιτισμός με τον Βουλγαράκη (τυχαίο το παράδειγμα). Αλλά αυτά είναι άλλα θέματα από μόνα τους.ililias
όχι δεν έχουν ταυτότητες. Ο Μπλαιρ ήθελε τελευταία να περάσει νόμο στη Βρετανία.ουφ είναι πολλά και είμαστε off topic.
-
kasel, μην περιμένεις ν'ανταποκριθώ στο flame baiting που κάνεις. Αν θες να στηρίζεις ένα 'θεσμό' που υποβιβάζει τον άνθρωπο στο επίπεδο του προβάτου και που χωρίζει τους ανθρώπους σε 'καλούς' και 'κακούς', δημιουργώντας τους χειρότερους ρατσισμούς και πολέμους, πρόβλημά σου. Ωστόσο, δεν είμαστε όλοι τόσο αδύναμοι ώστε να έχουμε ανάγκη από κάποιο ανύπαρκτο υπερφυσικό αποκούμπι σαν το Γιαχβέ, τον Ι.Χ., τον Αλλάχ ή ακόμη και τον Αόρατο Ροζ Μονόκερω (Invisible Pink Unicorn).
-
ipan
ναι, ναι. Να βελτιώσουμε τους θεσμούς. Αλλα, όπως έγραψα, οι θεσμοί μέχρι να βελτιωθούν θα πάσχουν. Και δεν μπορεί κάποιος να πει στον κόσμο να εκτιμά πάσχοντες θεσμούς σε σχέση με άλλους που (σύμφωνα με την αίσθησή του) λειτουργούν καλύτερα.
Είναι σαν να ρωτάς κάποιον για το ποια είναι πιο όμορφη πόλη, η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη. Ν' απαντά αυτός 'Θεσσαλονίκη' (που έχει γίνει στο μεγαλύτερο μέρος της χάλια κι αυτή) και να πετάγεται ο Αθηναίος να διαμαρτυρηθεί λέγοντας ότι η Αθήνα είναι ομορφότερη με τα μνημεία, τους 3 λόφους και τις γνωστές πλατείες αλλά δεν γίνονται έργα ανάπλασης και καλωπισμού της πρωτεύουσας - μα ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ (και αν), χάλια θα είναι η Αθήνα και αυτό απαντά ο καθένας. -
skullone εγω προσωπικα ποτε δεν ενοιωσα το θεσμο της εκκλησιας να με υποβιβαζει σε επιπεδο προβατου.
ουτε νομιζω ειναι δειγμα αδυναμιας να πιστευεις σε μια ανωτερη δυναμη.
η εκκλησια οπως ειπε καποιος πριν αποτελειται απο ανθρωπους,οι οποιοι κανουν πολλα λαθη.
δεν ειμαι κανενας θρησκοληπτος,και κραζω πολλες φορες τα καραγκοζιλικια των παπαδων.
σαν θεσμος σιγουρα δεν λειτουργει οπως θα επρεπε.εξαλλου κανενας θεσμος ο οποιος δημιουγηθηκε απο ανθρωπους λειτουργει οπως θα επρεπε.
αλλα παλι θεωρω πολυ ακραιο να κατηγορουμε την εκκλησια με τετοιο φανατισμο,λεγοντας οτι ειναι υπαιτια για ενα σωρο κακα.
μιλαω παντα για την ορθοδοξη εκκλησια. -
Η εκκλησια καποτε οριζοταν ως αναγκαιο κακο,που εχει και τις καλες πλευρες του.Η τωρινη ταση στις ανεπτυγμενες κοινωνιες (δηλαδη οχι Αφγανισταν,Ελλαδα,Τογκο) ειναι ο αθεϊσμος και η αποκοπη απο ολα αυτα τα συστηματα ελεγχου που ονομαζονται θρησκεία.
-
Να τονίσω ότι η ύπαρξη, ή η έλλειψη, πίστης πρέπει να είναι αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών και όχι επιβεβλημένη από το κράτος, ή τις κοινωνικές πιέσεις που δέχεται το άτομο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Να τονίσω ότι η ύπαρξη, ή η έλλειψη, πίστης πρέπει να είναι αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών και όχι επιβεβλημένη από το κράτος, ή τις κοινωνικές πιέσεις που δέχεται το άτομο.+1
Δεν είναι δυνατόν, σε σύγχρονες, δημοκρατικές κοινωνίες, να ακούγονται πράγματα όπως 'κανονικά την Κυριακή ο κόσμος πάει στην εκκληcία' ή 'μη βάλλετε κατά της εκκληcίας, είναι θεσμός και πρέπει να τη σέβεστε' ή 'τι έκανε λέει; Δεν πιστεύεις στο Χριστό;' κι άλλα τέτοια ταλιμπανικά. Κι αν είναι 'δημαγωγία' το να τολμάς να αμφισβητείς τα 'ιερά' κείμενα - οποιασδήποτε θρησκείας - και να μη δέχεσαι τον υποβιβασμό του κοινωνικού συνόλου σε ποίμνιο (δηλαδή σε εκμεταλλεύσιμο και χειραγωγήσιμο κοπάδι προβάτων) από οποιονδήποτε, είτε αυτός είναι πολιτικός είτε θρησκευτικός 'ηγέτης', τότε γιατί δεν λέμε ότι ασκεί δημαγωγία και ο Παρασκευαΐδης;
Περί εκκλησίας