-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Και έχω την εντύπωση ότι η εντολή του Κυρίου να κάνουμε υπακοή στους νόμους, είναι πολύ σωστή. Γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε καμία δημοκρατική χώρα στον κόσμο, αφού η δημοκρατία στηρίζεται στον σεβασμό που έχει ο πολίτης στο Σύνταγμα και τους νόμους.Αυτά τα διαλαλούσε ο χριστιανισμός και πριν υπάρξει η (αστική) δημοκρατία, οπότε κάπως καταρρέει γενικώς το επιχείρημα...
Επίσης φαντάζομαι ότι εκεί που έλεγε στους δούλους να υπηρετούν πειθήνια τους αφέντες τους, ήταν προς ενίσχυση της δημοκρατίας...Γενικότερα μάλλον κάτι έχεις μπλέξει περί της δημοκρατίας. Υπακοή στους νόμους επιβάλλουν ΟΛΑ τα πολιτεύματα. Φεουδαρχίες, καπιταλιστικές δημοκρατίες και δικτατορίες, ό,τι θες.
Η υπακοή στους νόμους δεν αποτελεί ίδιον χαρακτηριστικό της δημοκρατίας, αλλά είναι κοινό με το οποιοδήποτε σύστημα. Γι' αυτό εξάλλου και ο χριστιανισμός δεν είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει οποιοδήποτε πολίτευμα. Φεουδαρχία ντόπια (βυζάντιο), φεουδαρχία 'ξένη' (τουρκοκρατία), φασιμό ξένο και ντόπιο. Αγαστές σχέσεις πάντοτε. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δεν πάει να γ@μ@ει ο Καίσαρας τον κόσμο όλο. Την εκκλησία να μην πειράζει, κι αυτή έχει τον τρόπο της να ανταποδίδει τη (θεία) χάρη.Ουδεμία σχέση έχει η δημοκρατία με το χριστιανισμό. Ουδέποτε ο χριστιανισμός στήριξε οτιδήποτε που να έχει να κάνει με τη δημοκρατία. Ουδέποτε.
Μην ξεχνάς άλλωστε ότι η (αστική) δημοκρατία γεννήθηκε σφάζοντας ευγενείς και παπάδες. Ούτε με την αγάπη για τον συνάνθρωπο, ούτε με την υπακοή στους νόμους. Με τη βία προς τον συνάνθρωπο και την ανυπακοή στους νόμους χτίστηκε και η δημοκρατία, είτε σας αρέσει είτε όχι.
-
απόψε θα προσευχηθώ για τον mjacob
-
Σε διαβεβαιώ ότι αυτόν δεν τον σώζει τπτ
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
btw μιας και είμαστε σε κρίση και σκέφτονται αύξηση του ΕΤΑΚ κλπ κλπ μήπως να φορολογούσαν και την εκκλησιαστική περιουσία? λέω εγώ τώρα μια ιδέα
Κι άλλοι είχαν τέτοιες οπισθοδρομικές ιδέες αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Η δική μου άποψη είναι ότι στα άλλα κράτη που δεν υπήρχε Χριστιανισμός (μουσουλμανικά, Κίνα, Ινδία κλπ)** οι δικτάτορες κυβέρνησαν πολύ περισσότερο ανενόχλητοι**. Και έχω την εντύπωση ότι η εντολή του Κυρίου να κάνουμε υπακοή στους νόμους, είναι πολύ σωστή. Γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε καμία δημοκρατική χώρα στον κόσμο, αφού η δημοκρατία στηρίζεται στον σεβασμό που έχει ο πολίτης στο Σύνταγμα και τους νόμους.
Οι δικτατορίες πάσης φύσεως δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστιανισμό, αφού βασίζονται στην βία και την καταπίεση των πολιτών. Εφ' όσον απουσιάζει η αγάπη προς τον άθρωπο απουσιάζει και ο Χριστός.
Αλλά και το όνομα του Χριστού πολλοί φαύλοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα. Και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος έλεγε : 'Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών', αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε την έγκριση του Θεού! Έλεος! Μάλιστα, ο πρώην Προεδρος των Η.Π.Α. Τ. Μπους είπε : 'Ο Θεός μου έδωσε εντολή να εισβάλω στο Ιράκ'! Αυτό ουδείς άνθρωπος έχων σώας τα φρένας μπορεί να το σκεφτεί σοβαρά. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Χριστιανισμός με τους πολέμους; (Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις άμυνας).Quiz: (α) Ποια η μακροβιότερη δικτατορια του 20ου αιώνα? (β) η δεύτερη μακροβιότερη?
-
Aντι να βγούμε με τα παλούκια και τα λοστάρια έξω και να μη μείνει κανένα παπαδίστικο κάθαρμα κι εκκλησία καθόμαστε εδώ και μ@λακιζόμαστε με 167 σελίδες για να κάνουν τα παπαδαριά οφ σορ εταιρίες.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Quiz: (α) Ποια η μακροβιότερη δικτατορια του 20ου αιώνα? Στην Ευρώπη ο Φράνκο ε? Παγκόσμια ο Μάρκος??(β) η δεύτερη μακροβιότερη? στην Ευρώπη η δική μας. Βρήκα τίποτα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Quiz: (α) Ποια η μακροβιότερη δικτατορια του 20ου αιώνα? Στην Ευρώπη ο Φράνκο ε? Παγκόσμια ο Μάρκος??(β) η δεύτερη μακροβιότερη? στην Ευρώπη η δική μας. Βρήκα τίποτα
Σαλαζαρ
Αλιέντε -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Quiz: (α) Ποια η μακροβιότερη δικτατορια του 20ου αιώνα? (β) η δεύτερη μακροβιότερη?
ντηφαϊν 'δικτατορια'.
Ο Χοτζας και o Φραγκος ;
Aν μετρας κ το κουβανικο καθεστως (καποιοι το θεωρουν δικτατορια) παιζει σταντε ο Φιντελ -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Quiz: (α) Ποια η μακροβιότερη δικτατορια του 20ου αιώνα? (β) η δεύτερη μακροβιότερη?
ντηφαϊν 'δικτατορια'.
Ο Χοτζας και o Φραγκος ;
Aν μετρας κ το κουβανικο καθεστως (καποιοι το θεωρουν δικτατορια) παιζει σταντε ο ΦιντελΣτάλιν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στάλιν
O Σταλιν δεν εμεινε τοσα πολλα χρονια, καμια 20αρια-25αρια πρεπει να'ταν συνολικα.. αφου στα φιφτης την εκλασε και επαιξε σεντερ φορ ο χρουστσωφακος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σαλαζαρ
ΑλιέντεΟ Αλιέντε δικτάτορας??? Μπας και ήθελες να γράψεις κανέναν άλλον??
Είναι ωραία ερώτηση, για γκουγκλάτε και τίποτα να το μάθουμε στα σίγουρα. Εγώ βαριέμαι
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σαλαζαρ
ΑλιέντεΟ Αλιέντε δικτάτορας??? Μπας και ήθελες να γράψεις κανέναν άλλον??
Πινοσέτ ήθελα να πω
Πρέπει να σταματήσω να ποστάρω μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γιατι δεν την παλεύω
-
http://www.giles.34sp.com/charts.htm
(εμείς είμαστε στον πάτο - όπως συνήθως - Δεν μας αναφέρει καθόλου. Τόσος κόπος εις μάτην... ) -
σκατα να φαω την ξεχασα τη γ@μημενη τη ΓΚΟΡΕΑ
-
Πέτυχα σαλαζάρ
Την ΕΣΣΔ την έχει παρει φαλάγκι
Δεν ξέρω αρκετους απο κει μέσα πάντως
Πχ παραγουάη -
Βασικά τη ευρώπη είχα στο νου μου -και ιδιαίτερα την Ιβηρική χερσόνησο, ολόκληρη. Εβδομηντά κάτι χρόνια ο Σαλαζάρ ('επεσε' παρέα με τα δικά μας καϊνάρια), σαραντα τόσα ο Φράνκο. Αλλά και Πινοσετούλης, σε λατινο-χριστιανική χώρα δεν ήταν και αυτός (ασχετα αν το κατά πόσο ήθελαν να εκχριστιανιστούν οι γηγενείς Chilenos). Αλλά και ο Μάρκος, με την πολυπαπουτσωμένη συζυγο Ιμέλντα, στην υπερευλαβική Φιλιπίνα δεν δοξάστηκαν?
Α, και να σας πω: πως τολμάτε να αποκαλείτε τον πατερουλη Νο2 (Κιμ...κάτι) δικτάτορα? ντροπή σας! αυτόν που έκλαιγε σύμπασα η Κορεούλα στην κηδεία του?
-
πφφφφφ άσχετοι όλοι, και το όνομα του thread έπρεπε να σας κάνει να την ψυλλιαστείτε
Χριστός hands down τους έχει όλους αυτούς τους ψωριάρηδες. 2.009 χρόνια (and counting) ορίζει την τύχη του κόσμου, και δεν έχει τολμήσει κανείς ούτε καν να ψηφίσει
Τώρα για τους άλλους δύο δεν ξέρω Πάνε όλοι μαζί με Χριστό και πιάνουν το πόντιουμ ως ένα; Μπαίνει Θεός πρώτος και Άγιο Πνεύμα τρίτο; Δεν καταλογίζονται γιατί δεν είχαν ανθρώπινη φύση, ότι και απαραίτητο προς θεώρησιν τινός ως δικτάτορα; Οι γραφές τι λένε;
-
Tελικά δεν υπάρχει ελπίδα για την ψυχή σου
-
εγώ φταίω που αρχίζω να πιστεύω
Περί εκκλησίας