-
charmak66, +1.
Για μένα, μορφή προσηλυτισμού είναι αυτό. (σωστά το έγραψα; όλο νομίζω ότι το γράφω λάθος)
Για μένα τραγικότερο είναι η έλλειψη κριτικής ικανότητας στα σημερινά παιδιά. Φοβάμαι και εγώ ότι θα γίνω ένας γραφικός τυπάκος, που θα λέω τα σημερινά παιδιά κτλ κτλ. Αλλά όταν είμαι στην τάξη μου, και μιλάμε για τον αν πρέπει να γράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες, και το 70% λέει ναι, χωρίς να μπορεί να επιχειρηματολογήσει, νιώθω κάπως. Και κάνει μπαμ δυστυχώς ότι είναι προφανώς απόψεις αυτούσια μεταφερόμενες από τους γονείς.
-
Θα σας θυμίσω εγώ κατήχηση που είχε γίνει σ'εμάς. Ήμουν δευτέρα λυκείου, στο 1ο Λύκειο Λάρισας. Μας πήγε που λέτε η θεολόγος (ανήκουσα μάλιστα και στους 'αγωνιζόμενους χριcτιανούς', για όσους έχουν ακουστά τις φασαρίες που γίνονται κάθε τόσο σ'αυτήν την πόλη εις μνήμην του μακαρίτη τέως μητροπολίτη) σε κοντινή παραεκκλησιαστική οργάνωση για να μας ενημερώσει για τη σχέση της rock μουσικής με το σατανισμό.
Αυτό δεν είναι προπαγάνδα-κατήχηση; Τι δουλειά είχε η κυρία Παρασκευή Μανωλά να παρεκκλίνει του επισήμου προγράμματος διδασκαλίας για να μας δείξει αυτήν τη ΜΠΟΥΡΔΑ;
Σε ό,τι αφορά τώρα τη βλακεία που μας έδειξε... Πήγαμε εκεί και μας έβαλε να δούμε μια βιντεοκασσέτα. Παρουσιαστής της ήταν ένας ελληνοαυστραλός ονόματι Ανδρέας, πρώην μέλος των ΑΧΑΤΑΚ. Η βιντεοσκόπηση της αφήγησης έγινε στο σπίτι του ή μάλλον στο σπίτι των γονέων του, διότι δεν είναι δυνατόν κοντά στο 1992 να είναι κοτζάμου γάιδαρος και, έχοντας πίσω του μια επιτυχημένη μουσική καριέρα (άρα και αρκετά λεφτά στον τραπεζικό του λογαριασμό) το σπίτι του να είναι επιπλωμένο με φτηνιάρικα 'σουηδικού τύπου' έπιπλα τα οποία ήταν της μόδας τον καιρό του 'Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα'. Έλεγε λοιπόν ο Ανδρέας αυτός ότι με τους AXATAK (για τους οποίους μόνον δύο αναφορές βρήκα στο διαδίκτυο, οι οποίες μιλούσαν για ένα αποτυχημένο glam-hard rock συγκρότημα με επιρροές από KISS) έβγαζε πολλά λεφτά, αλλά είδε το φως το αληθινό και αφιέρωσε τη ζωή του στο να ενημερώνει τους νέους για τον κίνδυνο που η rock μουσική εγκυμονεί: για τον κίνδυνο να πέσουν στο σατανισμό.
Η αφήγησή του ήταν τίγκα στις ανακρίβειες, στις βλακείες, τα urban legends και τις σοφιστείες και εννοείται ότι φροντίσαμε εγώ και τρεις καλά ενημερωμένοι συμμαθητές μου να κάνουμε τις κοτσάνες αυτές φύλλο και φτερό και να φέρουμε σε δύσκολη θέση την καθηγήτρια.
Πώς λοιπόν ΔΕΝ γίνεται κατήχηση στα σχολεία; Η κυρία αυτή συνεχίζει αυτήν της τη δράση στο διασημότερο λύκειο της Λάρισας.
-
skullone, με αφορμή την δικιά σου ιστορία:
Ο τραγόπαπάς στο χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη που μετακομίασαμε δεν άφησε να γίνει παράσταση καραγκιόζη γιατί είναι ειδωλολατρικό σύμβολο, ούτε και συναυλία ροκ γιατί είναι σατανιστικό προϊόν. Και είναι και νέος πανάθεμά τον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
skullone
δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες του πολυθεϊσμού δεν αποκαλούσαν τους ξένους βαρβάρους; Δεν έκαναν πολέμους και δεν είχαν μεταξύ τους έριδες για οποιοδήποτε θέμα (πολιτική, ιδεολογία, μέχρι και ποιον κωμωδό ή τραγωδό υποστήριζαν); Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Πέρσες δεν έκαναν πολέμους κατά των 'άλλων' τους οποίους θεωρούσαν ποταπούς άθεους - όχι αλλόθρησκους αλλά άθεους; Οι άθεοι πολίτες της Δύσης σήμερα είναι κατά των πολέμων του κράτους τους; Μήπως οι άθεοι γενικότερα δεν υποστηρίζουν ομάδες, τάσεις και ιδεολογίες;Κατηγορηματικά σου λέω πως ΔΕΝ έπαιζαν τέτοιοι φανατισμοί στις πολυθεϊστικές κοινωνίες. Οι πόλεμοι 'εν ονόματι του θεού' και 'κατά των απίστων' ξεκίνησαν από τους 'περιούσιους' κατά των 'goyim'. Σε ό,τι αφορά τώρα τους άθεους πολίτες της Δύσης, ΝΑΙ, οι άθεοι είναι κατά του πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κλπ. Οι μόνοι που υποστηρίζουν αυτές τις παπαριές του Bush και του Blair είναι οι πειραγμένοι φανατίλες που ακούνε τα παραληρήματα του Pat Robertson κι έρχονται σε 'ιερή έκσταση', καθώς και όσοι ανακατεύουν το θρησκευτικό φανατισμό με τον αμερικανικό εθνικισμό. Άντε, βάλε σ'αυτούς και κάτι ξεπεσμένους Άγγλους που ελπίζουν να ξαναγίνουν αποικιοκρατική δύναμη μέσω της ισχύος των ΗΠΑ - αλλά αυτοί είναι τραγικά λίγοι.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
skullone
δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες του πολυθεϊσμού δεν αποκαλούσαν τους ξένους βαρβάρους; Δεν έκαναν πολέμους και δεν είχαν μεταξύ τους έριδες για οποιοδήποτε θέμα (πολιτική, ιδεολογία, μέχρι και ποιον κωμωδό ή τραγωδό υποστήριζαν); Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Πέρσες δεν έκαναν πολέμους κατά των 'άλλων' τους οποίους θεωρούσαν ποταπούς άθεους - όχι αλλόθρησκους αλλά άθεους; Οι άθεοι πολίτες της Δύσης σήμερα είναι κατά των πολέμων του κράτους τους; Μήπως οι άθεοι γενικότερα δεν υποστηρίζουν ομάδες, τάσεις και ιδεολογίες;Κατηγορηματικά σου λέω πως ΔΕΝ έπαιζαν τέτοιοι φανατισμοί στις πολυθεϊστικές κοινωνίες. Οι πόλεμοι 'εν ονόματι του θεού' και 'κατά των απίστων' ξεκίνησαν από τους 'περιούσιους' κατά των 'goyim'. Σε ό,τι αφορά τώρα τους άθεους πολίτες της Δύσης, ΝΑΙ, οι άθεοι είναι κατά του πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κλπ. Οι μόνοι που υποστηρίζουν αυτές τις παπαριές του Bush και του Blair είναι οι πειραγμένοι φανατίλες που ακούνε τα παραληρήματα του Pat Robertson κι έρχονται σε 'ιερή έκσταση', καθώς και όσοι ανακατεύουν το θρησκευτικό φανατισμό με τον αμερικανικό εθνικισμό. Άντε, βάλε σ'αυτούς και κάτι ξεπεσμένους Άγγλους που ελπίζουν να ξαναγίνουν αποικιοκρατική δύναμη μέσω της ισχύος των ΗΠΑ - αλλά αυτοί είναι τραγικά λίγοι.
Καλά, μη παίρνεις κι όρκο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
skullone, με αφορμή την δικιά σου ιστορία:Ο τραγόπαπάς στο χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη που μετακομίασαμε δεν άφησε να γίνει παράσταση καραγκιόζη γιατί είναι ειδωλολατρικό σύμβολο, ούτε και συναυλία ροκ γιατί είναι σατανιστικό προϊόν. Και είναι και νέος πανάθεμά τον.
Quod erat demonstrandum.
Βρε στο 1ο Γυμνάσιο Λαρίσης είχαμε κάμποσο καιρό έναν μουντρούχο θεολόγο, το Θεόφιλο τον Κουκούλη... Τα πάντα τα έβλεπε ως 'αμαρτία' και προσπαθούσε να μας γεμίσει ενοχές για ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ακόμα και για το αθώο φλερτ που κάναμε στα κορίτσια. Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο συνάδελφός του ο Κορδάς (μακαρίτης εδώ και πολλά χρόνια - του'ρθε η ανακοπή στο τιμόνι). Το καρναβάλι; Σατανιστικό, ειδωλολατρικό! Πάρτυ μασκέ να γίνει στο σχολείο; Μη γένοιτο (που έλεγε και ο Γιοχανάαν ο Βρωμόστομος)! Άντε τώρα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καλά, μη παίρνεις κι όρκο...Στα χρόνια του πολυθεϊσμού δεν υπήρχαν θρησκευτικοί φανατισμοί. Όσον αφορά τους βαρβάρους, υπενθυμίζω ότι ο όρος αυτός περιέγραφε ανθρώπους που ζούσαν σε εντελώς ανελεύθερα καθεστώτα και δεν είχαν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Δεν αντιμετωπίζονταν όμως ως υπάνθρωποι. Πρωτοπόροι στο θέμα των θρησκευτικών διακρίσεων (αφού τις εισήγαγαν και τις θεμελίωσαν) ήταν οι συγγραφείς της Τορά.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kατ'αρχην θα ηθελα να προτεινω στους αυτοαποκαλουμενους ως χριστιανους να διαβασουν λιγο τα ιερά τους κειμενα κυριως την καινη διαθηκη. Και επειτα ας μου εξηγησουν τι σχεση εχουν τα εκει γραφομενα με τη μισαλλοδοξια (=** μισος για τα πιστευω του αλλου) που πηγαζει απο τα μυαλα και τις καρδιες τους**... -
Υπαρχει νοημων ανθρωπος που εχει περασει (ηλικιακα) την εφηβεια, και πιστευει οτι πραγματικα υπαρχει μια 'υπερτατη δυναμη', 'θεος', οτι εστειλε τον γιο του στην γη και αυτος 'αναστηθηκε', οτι γινονται 'θαυματα', και ολα αυτα τα ανεκδοτα? . Ε ρε πστ μου, θρησκειες, και γαμω τις μπιζνες...
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παρντόν;
Ρωτάς γιατί σε κοιτάνε 'με μισό μάτι';
Γιατί νευρίασε ο υποδ/τής σου στο στρατό;
Γιατί ΑΤΥΠΑ επικρατεί ο θρησκευτικός όρκος στα διακστήρια;
Γιατί ο 'Παρασκευαΐδης' (δεν λέγεται έτσι ο άνθρωπος, Χριστόδουλος λέγεται - τον Πάριο τον λες Βαρθακούρη; ) ως επικεφαλής ενός τεράστιου σε έκταση ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ στη χώρα ζητά χρήματα από το ΚΠΣ μαζί με ΚΕΚατζήδες, βλαχοδήμαρχους, αεριτζήδες και βιομήχανους;
Γιατί τα παιδιά σου θα τα λέει 'αβάπτιστα' ο κόσμος (αφού θα είναι, ποιο το πρόβλημα; );Δηλαδή τί ζητάς; Να αισθανθεί διαφορετικά η κοινωνία στην οποία ζεις απέναντι στη ΘΡΗΣΚΕΙΑ της για να νιώσεις ΕΣΥ και μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ καλύτερα;
Για κούνα το κεφάλι σου καλύτερα!Έχουμε χάσει τελείως το μέτρο πια. Οι λίγοι να θέλουν να επιβάλλουν στους πολλούς τη δική τους αντίληψη και κοσμοθεωρία γιατί 'στενεύονται'. Μετά σας φαίνονται υπερβολικοί και 'θεούσες' εκείνοι που σας κράζουν.
Το χειρότερο είναι όχι ότι τα λέτε αυτά φόρα παρτίδα, αλλά ότι κάνετε ενέργειες που αποσκοπούν σ' αυτό το αποτέλεσμα εν κρυπτώ και με προσχήματα άσχετα με τους πραγματικούς σκοπούς σας.
Προς το παρόν ένα πράγμα μόνο: περαστικά σας.To
α) να σε κοιτανε με μισο ματι επειδη δηλωνεις μη χριστιανος
β) να σου δημιουργουνται προβληματα στην καθημερινη σου ζωη και να εχεις εμποδια (το παραδειγμα με τον στρατο πχ, αν και μικρο) επειδη δηλωνεις μη χριστιανος
γ) να σου αποδιδουν ειρωνικα σχολια (ειρωνικα να αποκαλουν τα παιδια σου 'αβαπτιστα') επειδη δηλωνεις μη χριστιανοςειναι θρησκευτικος ρατσισμος. Εσυ υπερασπιζεσαι το δικαιωμα της κοινωνιας σε αυτον, επειδη ετσι αισθανεται η πλειοψηφια, και απαντας 'για κουνα το κεφαλι σου καλυτερα' σε οποιον ΑΠΑΙΤΕΙ να μην τον αντιμετωπιζουν ρατσιστικα? Περαστικα ΣΟΥ...
-
Δηλαδή πιστεύεις σοβαρά ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε για θρησκευτικούς λόγους;
Ραβίνοι και επίσκοποι ή πολυεθνικές πετρελαίου και όπλων τον προετοίμασαν και τον ξεκίνησαν;Οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι που έγιναν μεταξύ ομόθρησκων και ομόδοξων λαών πού κατατάσσονται;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υπαρχει νοημων ανθρωπος που εχει περασει (ηλικιακα) την εφηβεια, και πιστευει οτι πραγματικα υπαρχει μια 'υπερτατη δυναμη', 'θεος', οτι εστειλε τον γιο του στην γη και αυτος 'αναστηθηκε', οτι γινονται 'θαυματα', και ολα αυτα τα ανεκδοτα?Ναι, υπάρχουν πολλοί. Το ότι εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους δεν τους κάνει αυτομάτως ηλίθιους.
-
Πιστεύεις ότι αν ο Μπους έβγαινε κι έλεγε 'πάμε στο Ιράκ για να κάνουν μπίζνες οι κατασκευαστικές μας εταιρείες και οι πετρελαιάδες μας' θα είχε τόση απήχηση όση είχε στην αρχή;
Σε καμμία περίπτωση. Επιστράτευσε λοιπόν το μίσος των born again christians και των WASPs κατά των μουσουλμάνων - ένα μίσος που υποδαύλισε εκμεταλλευόμενος την 11η Σεπτεμβρίου - και ιδού! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι στους φανατίλες που ελπίζουν ότι αυτός θα φέρει μιαν ώρα αρχύτερα τη δευτέρα παρουσία χρωστά την επανεκλογή του.
Ο δε Χίτλερ είπε τα εξής:
- Ζωτικός χώρος
- Αποκατάσταση της γερμανικής υπερηφάνειας (που είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα με τη συνθήκη των Βερσαλλιών)
- Αντιεβραϊσμός
- Ήταν και φανατικός ρωμαιοκαθολικός
- Τα'χε κάνει και πλακάκια με το Βατικανό
-
skullone
δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες του πολυθεϊσμού δεν αποκαλούσαν τους ξένους βαρβάρους; Δεν έκαναν πολέμους και δεν είχαν μεταξύ τους έριδες για οποιοδήποτε θέμα (πολιτική, ιδεολογία, μέχρι και ποιον κωμωδό ή τραγωδό υποστήριζαν); Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Πέρσες δεν έκαναν πολέμους κατά των 'άλλων' τους οποίους θεωρούσαν ποταπούς άθεους - όχι αλλόθρησκους αλλά άθεους; Οι άθεοι πολίτες της Δύσης σήμερα είναι κατά των πολέμων του κράτους τους; Μήπως οι άθεοι γενικότερα δεν υποστηρίζουν ομάδες, τάσεις και ιδεολογίες;Κατηγορηματικά σου λέω πως ΔΕΝ έπαιζαν τέτοιοι φανατισμοί στις πολυθεϊστικές κοινωνίες.
Κατηγορηματικά σου λέω πως κάνεις λάθος.
Άνοιξε την Α.Εφημερίδα, και διάβασε τις δημοσιεύσεις του Παπαχατζή.
Εκτός αν δεν θεωρείς εκδήλωση φανατισμού, την εκτέλεση από τους Αθηναίους του 5ου π.Χ. των δύο Περσών ιερέων, που επιχείρησαν να τους προσηλυτίσουν.Φανατισμός υπήρχε ανέκαθεν και θα υπάρχει, όσο υπάρχουν ιδεολογικά συστήματα και άνθρωποι που ταυτίζονται μαζί τους σε βαθμό μίσους για οτιδήποτε αντιβαίνει σε αυτά.
-
skullone εννοείς ότι δεν υπάρχει χουλιγκάνος άθεος;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Kατ'αρχην θα ηθελα να προτεινω στους αυτοαποκαλουμενους ως χριστιανους να διαβασουν λιγο τα ιερά τους κειμενα κυριως την καινη διαθηκη. Και επειτα ας μου εξηγησουν τι σχεση εχουν τα εκει γραφομενα με τη μισαλλοδοξια (=** μισος για τα πιστευω του αλλου) που πηγαζει απο τα μυαλα και τις καρδιες τους**...
Να θυμίσω μήπως το βιβλικό 'και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαία μαχητού' που λέει ο 'θεός';
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) να σε κοιτανε με μισο ματι επειδη δηλωνεις μη χριστιανος
β) να σου δημιουργουνται προβληματα στην καθημερινη σου ζωη και να εχεις εμποδια (το παραδειγμα με τον στρατο πχ, αν και μικρο) επειδη δηλωνεις μη χριστιανος
γ) να σου αποδιδουν ειρωνικα σχολια (ειρωνικα να αποκαλουν τα παιδια σου 'αβαπτιστα') επειδη δηλωνεις μη χριστιανοςειναι θρησκευτικος ρατσισμος....
Όπως και το να αποκαλείς τον άλλον ηλίθιο επειδή πιστεύει - ή όχι, αδέκαστε φίλε;
Πάντως και το ένα και το άλλο γίνονται από φανατικούς - κι εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοιους, έ, φίλε;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
skullone εννοείς ότι δεν υπάρχει χουλιγκάνος άθεος;Εννοώ ότι ο χουλιγκάνος είναι τα ίδια σκατά με τη θεούσα οποιασδήποτε θρησκείας. Το ότι προσθέτει στην υπάρχουσα θρησκεία και την 'ομάδα' ή υποκαθιστά τη θρησκεία με την 'ομάδα' δεν αλλάζει τίποτα. Βλαξ είναι και μάλιστα ολκής.
Pai Mei:
- Ξεχνάς (?) να μας αναφέρεις το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Περσίας.
- Ακόμα περιμένω κάποιους άλλους σου ισχυρισμούς να τους τεκμηριώσεις. Πότε θα μας κάνεις αυτήν τη χάρη;
-
Kατ'αρχην θα ηθελα να προτεινω στους αυτοαποκαλουμενους ως χριστιανους να διαβασουν λιγο τα ιερά τους κειμενα κυριως την καινη διαθηκη. Και επειτα ας μου εξηγησουν τι σχεση εχουν τα εκει γραφομενα με τη μισαλλοδοξια (=** μισος για τα πιστευω του αλλου) που πηγαζει απο τα μυαλα και τις καρδιες τους**...
Να θυμίσω μήπως το βιβλικό 'και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαία μαχητού' που λέει ο 'θεός';
Στην Καινή Διαθήκη, φίλε; Και βλέπεις εσύ μέσα από τα γραφόμενά μας να πηγάζει μισαλλοδοξια (= μισος για τα πιστευω του αλλου) απο τα μυαλα και τις καρδιες μας;
Μην αφήνεις τον φανατισμό να σε τυφλώσει, διάβασε καλά και απάντησε σωστά. Εσύ, τουλάχιστον, έχεις αποδείξει ότι μπορείς! -
kacey
τί θες να γίνει; Αν κάποιος είναι φανατικός, θα φερθεί με φανατισμό. Τους ιερείς, ανεξαρτήτως θρησκείας, τους στέλνανε στο απόσπασμα ή στα κάτεργα Σοβιετικοί και Κινέζοι γιατί 'δηλητηρίαζαν το λαό'. Μετά του έδιναν αυτοί το αντίδοτο στα γκούλαγκ.Το να νιώθει κάποιος αντιπάθεια απέναντι σε κάποιον που τον αποκαλεί ηλίθιο επειδή πιστεύει σε κάτι δεν είναι αφύσικο. Τί διάολο, αρκετοί στενοί φίλοι μου είναι άθεοι και πρόβλημα δεν υπάρχει. Αν όμως μου έλεγαν 'Ρε, είσαι ανόητος και σε λυπάμαι' δεν θα ήταν φίλοι μου.
'Θρησκευτικός ρατσισμός' υπάρχει και από την ανάποδη. Ο φανατισμός οποιασδήποτε πλευράς δημιουργεί αντίδραση, το ίδιο και η ισοπέδωση. Αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να επιχειρείται η κατάργηση ενός θεσμού που τον επιθυμεί η πλειοψηφία: το να θεωρείται δηλαδή ως ΕΠΙΣΗΜΗ (όχι μοναδική) θρησκεία η χριστιανική ορθόδοξη. Αν δεν γουστάρεις ως μειοψηφία να συμμετάσχεις, μην το κάνεις. Αλλά δεν μπορείς να απαιτείς να μην κάνουν 10 κάτι που δεν επιθυμεί ο 1, μολονότι δεν τον υποχρεώνουν να συμμετάσχει σ΄αυτό.
-
Εγω παλι μετα απο 14 σελιδες θα συνεχιζα κανοντας το εξης απλο, να διαχωρισω - επιτελους - την πιστη απο την εκκλησια.
Η πιστη δεν (πρεπει να) διαφημιζεται ή (να) λοιδωρειται. Ουτε να επιβαλλεται, ουτε να απαγορευεται. Ειναι μια εσωτερικη φιλοσοφια, μια αναζητηση ασχετη με το κοινωνικο γιγνεσθαι. Στην πραγματικοτητα και μονο να το συζηταμε με εκπλησσει! Ο καθενας αυτες τις κουβεντες τις κανει με τον εαυτο του και μονο. Μονο σ' αυτον θα δωσει λογο καποτε και μονο αυτος τον κρινει. Ετσι πρεπει τουλαχιστον.
Η εκκλησια απο την αλλη (ορθοδοξη ή μη το ιδιο μου κανει) ειναι ενα εταιρικο μορφωμα με σαφεις κερδοσκοπικους προσανατολισμους και με υποπτη ως αποδεδειγμενα κακοηθη επιρροη στην παγκοσμια ιστορια.
Σε κοινωνιες οπως η δικια μας λειτουργησε σαν ξενιστης παρασιτων. Συγκεντρωσε εθνικιστικα, ρατσιστικα, τα πιο συντηρητικα δειγματα της κοινωνιας και τα χρησιμοποιησε σαν εμπροσθοφυλακη στη μαχη της επικρατησης της (της εκκλησιας ετσι? - οχι της πιστης, για να μην παρεξηγιεμαι). Μεγαλη κουβεντα, προϋποθετει χρονο που δεν εχω.Παραδειγματα παπαδων οπως τα παραπανω υπαρχουν απειρα - απο τον Καντιωτη ως τον Χ,Ψ Ανθιμο και τον Ζ Χριστοδουλο (που δοκιμασε τη νοημοσυνη ολων μας με τα 'περι μελετης' και συνεχιζει να τη δοκιμαζει καθε τρεις και λιγο). Απο την αλλη σιγουρα υπαρχουν καλλιεργημενοι και καλοπροαιρετοι ανθρωποι αναμεσα τους (μειοψηφια, σαφως), οπως το παραδειγμα του Ηλια ή αλλα που εχω εγω.
Βεβαια ο καθενας εχει τους ηγετες που του αξιζει. Και τους θρησκευτικους αναμεσα στους αλλους....
Περί εκκλησίας