-
Το να αρχισουμε να συζηταμε με βαση το τί εννοεί ο καθένας για θεό και πώς νομίζει οτι αλληλεπέδρασε μαζι του δεν μπορει να μας οδηγήσει καπου.Οποιοδηποτε λογικο επιχείρημα μπορει να παρακαμφθει διότι ο 'πιστός' εννοει τα δικά του,που ίσως του κατεβηκαν εκείνη την ώρα.
Μιλάμε για το θεο με τη θεολογική/θρησκευτική έννοια που γνωρίσαμε μεσω του χριστιανισμού.
Αν π.χ η Μαρία θεωρει ώς θεό τον Τακη και δεν μπορει να ζησει χωρις αυτον,μας αφηνει παντελώς αδιαφορους.Τεσπα,περιμενω απο όλους που είχαν εμπειρίες με το θεό να μας τις διηγηθούνε και να προσπαθησουν να βρουν και τρόπους που να μας αποδείξουν οτι ειχανε καποια αληθινη επαφη.Οι γνωστοι 'χαπάκηδες' (ασετονάκηδες/βενζινοκολάκηδες,κ.λ.π) δεν μετρανε
-
Ο Αυρηλιανός όρισε την 25η Δεκεμβρίου, κάθε έτους, σαν ημέρα εορτασμού του Θεού Ήλιου.
Η Χριστιανική Εκκλησία όρισε την 25η Δεκεμβρίου, σαν ημέρα γέννησης του Χριστού (αφού κανείς δεν ξέρει πότε γεννήθηκε!! )Είπατε κάτι?
-
Αυτες οι ημερομηνίες ερχονται πολύ πριν τον Αυρηλιανο Νικο.Στις 21 Δεκεμβρη,έχουμε το χειμερινο ηλιοστασιο,ειναι η στιγμη που οι ημερες αρχιζουν να μεγαλώνουν και ο ηλιος φαίνεται να ξαναζωντανευει ενω μεχρι τοτε 'έπεφτε'.
Δηλαδη,αυτη η ημερομηνία εορταζεται ίσως και απο τις καταβολές των θρησκευτικών γιορτων,και μαλλον θα εξακολουθησουν για πάντα -
Ναι, σωστά. Αλλά το είπα για να δείξω πως η Εκκλησία υιοθέτησε γιορτές των Παγανιστών και τις ενέταξε στην νέα 'επίσημη θρησκεία'.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, σωστά. Αλλά το είπα για να δείξω πως η Εκκλησία υιοθέτησε γιορτές των Παγανιστών και τις ενέταξε στην νέα 'επίσημη θρησκεία'.Μα πως αλλιως θα μπορουσε να διαδοθει και να επικρατησει τοσο ευκολα.
Και να ηταν μονο οι ημερομηνιες... -
Ε,ενταξει,αυτο ειναι το φυσιολογικό.Οταν μια θρησκεία επιβάλλεται πάνω σε μια προηγούμενη,δεν μπορει να κανει το λάθος να 'αλλαξει την πίστη' των πιστων.Θα πάει με τα νερα τους για να τους κερδίσει (αποκτησει μαλλον ).Αυτο που την ενδιαφερει ειναι το πλήθος των πιστων,και η ισχύς που αυτο το πλήθος της προσδίδει
-
Oχι οτι τρελαίνομαι να εξηγω οτι η γη δεν ειναι επίπεδη,αλλα εφ'όσων υπάρχουν ανθρωποι που το πιστεύουν
'And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music'
Ειχες εσυ καποια οποιαδηποτε επαφη με το θεό;Αν μου πεις 'ναι' η συζητηση τελειώνει.Να πάς στο γιατρο
Βλεπεις,εκει χανει η επιχειρηματολογια σου.Επιμενεις μυωπικα στο εσυ,στο τωρα,αδυνατεις να δεις μακροσκοπικα το ζητημα,και περιοριζεσαι σε επιχειρηματα ad hominem.Λες και αμα μου αποδειξεις εμενα κατι θα κερδισεις(τι αραγε? )
Για την ιστορια,παντως κι αυτος που θα απαιτουσε απαντηση σε τετοιου ειδους ερωτηση θα χρειαζοταν την βοηθεια ειδικου,imho.
Επειδη μεγαλωσα κι'εγω μεσα σε μια κοινωνια που ψαχνει απεγνωσμενα 'στηρήγματα' υπερφυσικα,φυλακες αγγελους,προστατες θεούς και κακους διαβόλους (ολα αυτα για να δικαιολογησει τις πραξεις του) και όμως δεν εμεινα σε οσα 'πρέπει' να πιστεύω,θεωρω οτι τις παρωπίδες μου τις εχω ήδη ξεφορτωθει.Σειρα σου
Η ιδεολογία των θρησκειών αλλαζει και ακολουθει τις εποχες,διότι διαφορετικα θα χασει τα φραγκα.Αυτο και μονο μας δειχνει το κατ'εξοχην κίνητρο των θρησκειών.Αν δεν μπορεις να το παραδεχτεις,τουλαχιστον μην προσπαθεις να μου το δικαιολογήσειςΕμενα παλι μου δινεις την εντυπωση οτι μεγαλωσες σε μια κοινωνια οπου επεφτε βρωμοξυλο
καθε Κυριακη αν δεν υπηρχε παρουσια στην εκκλησια,και γεννηθηκαν λογης λογης απωθημεναΠαρωπιδες φορας ακομα,και προκατειλημένος εισαι,και παω στοιχημα οτι μεσα στο μυαλο σου με εχεις ηδη καταξει πρωιμα και λανθασμενα ως 'οπαδο' συγκεκριμενης θρησκειας.
Στα υπολοιπα περι 'οργανωμενων' θρησκειων για μενα,απο τη στιγμη που θα μπουν στην ιστορια δωρεες & φοροαπαλλαγες,νομικα προσωπα,management,περιουσιες και offshore εταιρειες,χρυσοποικιλτα ρασα και VW Phaeton,χανεται καθε εννοια πνευματικοτητας και ξενερωνω αφανταστα.
Εγω τις εχω (εγω ο ίδιος,σε αυτον εδω τον χωρο) εξαντλήσει.Εαν καθε φορα που καποιος μπαινει και ξαναρωταει ξαναγραφω ολόκληρες σελίδες με 'μια απο τα ίδια',τοτε οι παλιώτεροι χρηστες θα με πάρουν με τις πέτρες.Ηδη η συμμετοχη (αρα το ενδιαφερον) ειναι ελάχιστη.Ψαξε και βρες τα
αφου λοιπον ειναι τοσο απλο να με αποστομωσεις,γιατι δεν ψαχνεις να ποσταρεις 2-3 λινκ παρα μου αραδιαζεις σεντονια?Λιγοτερος κοπος,περισσοτερη ουσια...
Κι'εγω σου ειπα οτι,ο ερωτας ειναι μια φυσικη διαδικασία και βιολογικα εξηγήσιμη.Ερχεται απο μεσα μας.Ευθύνεται το μυαλο μας και το σωμα μας,και δεν προέρχεται απο τις σαίτες του θεού Ερωτα ή οτιδηποτε αλλο UFOλογικο θελεις να πιστεύεις
Ομοιως εξηγησιμη σαν βιολογικη διεργασια ειναι π.χ η κατασταση εκστασης που βιωνει ψυχοσωματικα ο θρησκευτικος λειτουργος,απο το σαμανο της Αφρικης, μεχρι τον ιερεα του χριστιανισμου.Τεκμηριωνεται μηπως ετσι η υπαρξη του θειου?
Τα ufoΛογικα εσυ τα εμπλεξες στην κουβεντα και σε καταγγελω! Εγω μεχρι μονο μεχρι Λιακοπουλο το πηγα.
Τεσπα φαινεται να χεις σοβαρα κολλημα με τα εργα και τις ημερες της ελληνορθοδοξης εκκλησιας,και οποιαδηποτε κουβεντα σχετικα με το θειο πυροδοτει αντανακλαστικα εναν επιδερμικο κι αδιεξοδο αντιλογο που περιοριζεται απλα στους 'παπαδες που τα πιανουν'
Κι ενω σε πολλα πιστευω οτι συμφωνουμε(οσον αφορα την εκκλησια),δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβες μεχρι τωρα οτι αφορμη για την κουβεντουλα μας σταθηκε κατι τελειως διαφορετικο.Αν το ξαναβρεις,μετα χαρας να συνεχισουμε.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
'And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music'
Δεν ξερω Αγγλικα,αλλα και νά'ξερα μαλλον θα αγνοούσα ενα 'ρητο' που θα προέρχεται μαλλον απο τον κινηματογράφο
Βλεπεις,εκει χανει η επιχειρηματολογια σου.Επιμενεις μυωπικα στο εσυ,στο τωρα,αδυνατεις να δεις μακροσκοπικα το ζητημα,και περιοριζεσαι σε επιχειρηματα ad hominem.Λες και αμα μου αποδειξεις εμενα κατι θα κερδισεις(τι αραγε? )
Για την ιστορια,παντως κι αυτος που θα απαιτουσε απαντηση σε τετοιου ειδους ερωτηση θα χρειαζοταν την βοηθεια ειδικου,imho.
Αποτυχημενη κόντρα επίθεση.Τι νομίζεις οτι θα κερδίσω,και γιατι νομιζεις οτι θα ΄ηθελα να αποδείξω κατι σε καποιον που πιστευει σε δόγματα και θεούς;Το μονο που κανω ειναι να υπερασπίζω την άποψή μου,οτι θεωρω ψέμα την υπαρξη κοσμων (και υπάρξεων) που βρίσκονται εξω απο τον υλικό κόσμο.
Τεσπα,εχεις μια αδυναμία κατανόησης,και πιστεύεις οτι θα την καλύψεις παριστάνοντας τον επιτιθέμενο.Κοροιδεύεις τον εαυτο σου όμως,και αυτο δεν σε τιμαΕμενα παλι μου δινεις την εντυπωση οτι μεγαλωσες σε μια κοινωνια οπου επεφτε βρωμοξυλο
καθε Κυριακη αν δεν υπηρχε παρουσια στην εκκλησια,και γεννηθηκαν λογης λογης απωθημεναΚαι μάντης;Βρε θηρίο!!!Βρε τσάκαλε!!!
Πάμ'παρακάτΠαρωπιδες φορας ακομα,και προκατειλημένος εισαι,και παω στοιχημα οτι μεσα στο μυαλο σου με εχεις ηδη καταξει πρωιμα και λανθασμενα ως 'οπαδο' συγκεκριμενης θρησκειας.
Και τηλεπάθεια;Δεν παίζεσαι ρε!!!Μεσα στο μυαλό μου είσαι!!!
Στα υπολοιπα περι 'οργανωμενων' θρησκειων για μενα,απο τη στιγμη που θα μπουν στην ιστορια δωρεες & φοροαπαλλαγες,νομικα προσωπα,management,περιουσιες και offshore εταιρειες,χρυσοποικιλτα ρασα και VW Phaeton,χανεται καθε εννοια πνευματικοτητας και ξενερωνω αφανταστα.
Αυτο ειναι το κινητρο των θρησκειών,και τους βγαζω το καπέλο διότι επιχειρηματικά αριστεύουν.
αφου λοιπον ειναι τοσο απλο να με αποστομωσεις,γιατι δεν ψαχνεις να ποσταρεις 2-3 λινκ παρα μου αραδιαζεις σεντονια?Λιγοτερος κοπος,περισσοτερη ουσια...
Ψαξε μονος σου,και τρίτη φορα δεν προκειται να σου ξαναπώ τα ίδια (εχεις φαει τρομερο κόλλημα).Λιγότερος κοπος,περισσοτερη ουσία.
Ομοιως εξηγησιμη σαν βιολογικη διεργασια ειναι π.χ η κατασταση εκστασης που βιωνει ψυχοσωματικα ο θρησκευτικος λειτουργος,απο το σαμανο της Αφρικης, μεχρι τον ιερεα του χριστιανισμου.Τεκμηριωνεται μηπως ετσι η υπαρξη του θειου?
Ρε,τι διαολο πίνεις ρε γμτ.Με βιολογική διεργασια θα αποδείξεις την υπαρξη του θείου;Καταλαβαινεις τι λές,ή τα εχεις χαμενα;(τα ίδια μου ειπες και για τον ερωτα,ξανα τα ίδια τωρα )Και οι λειτουργίες του σαμανου εξηγούνται βιολογικα,διότι ΕΙΝΑΙ βιολογικα και όχι θεικά ή μαγικα ή ότι άλλο μπουρδολογικο θες.Ειναι ΦΥΣΙΚΕΣ διεργασιες,που ΑΝΗΚΟΥΝ σε αυτόν εδω τον υλικο μας κόσμο που βιώνουμε.ΔΕΝ χρειαζονται μεταφυσικες εξηγησεις,διότι εξηγούνται φυσικα.
Τα ufoΛογικα εσυ τα εμπλεξες στην κουβεντα και σε καταγγελω! Εγω μεχρι μονο μεχρι Λιακοπουλο το πηγα.
ξερω εγω τι λέω
Τεσπα φαινεται να χεις σοβαρα κολλημα με τα εργα και τις ημερες της ελληνορθοδοξης εκκλησιας,και οποιαδηποτε κουβεντα σχετικα με το θειο πυροδοτει αντανακλαστικα εναν επιδερμικο κι αδιεξοδο αντιλογο που περιοριζεται απλα στους 'παπαδες που τα πιανουν'
Οι παπάδες που τα πιάνουνε,κανουν πολύ καλα τη δουλειά τους.Η δουλεια τους ειναι που με ενοχλει,διότι ειναι μια κοροιδία.
Και μην μπερδεύεις τις συζητησεις αναμεταξυ των,επειδη μιλάμε σε ενα θρεντ για όλα.Ειναι αλλο η ύπαρξη θεών,αλλο η εκκλησία,άλλο η μεταφυσικη αναγκη των ανθρωπων.Κι'άς συνδέονταιΚι ενω σε πολλα πιστευω οτι συμφωνουμε(οσον αφορα την εκκλησια),δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβες μεχρι τωρα οτι αφορμη για την κουβεντουλα μας σταθηκε κατι τελειως διαφορετικο.Αν το ξαναβρεις,μετα χαρας να συνεχισουμε.
Μπα,προτιμω να μην συνεχίσουμε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν ξερω Αγγλικα,αλλα και νά'ξερα μαλλον θα αγνοούσα ενα 'ρητο' που θα προέρχεται μαλλον απο τον κινηματογράφο
'..και αυτοι που φαινονταν ('βλεπονταν', παρατηρουνταν) να χορευουν νομιζονταν για τρελοι απο αυτους που δεν μπορουσαν να ακουσουν τη μουσικη..'
προκειται για ατακα του νιτσε
ενδεχεται να λειτουργει και 'αντιστροφως' παντως paulgiot κ ελπιζω να καταλαβαινομαστε οτι τετοιες ατακες ειναι νομισμα με δυο οψεις
-
Friedrich Nietzsche,προσεχως στα μουλτιπλεξ
χα χα σορυ,αλλα αμα βαριεσαι για ενα search στη google,δυσκολα θα με πεισεις για κατι σοβαροτερο.
Αποτυχημενη κόντρα επίθεση.Τι νομίζεις οτι θα κερδίσω,και γιατι νομιζεις οτι θα ΄ηθελα να αποδείξω κατι σε καποιον που πιστευει σε δόγματα και θεούς;Το μονο που κανω ειναι να υπερασπίζω την άποψή μου,οτι θεωρω ψέμα την υπαρξη κοσμων (και υπάρξεων) που βρίσκονται εξω απο τον υλικό κόσμο.
Τεσπα,εχεις μια αδυναμία κατανόησης,και πιστεύεις οτι θα την καλύψεις παριστάνοντας τον επιτιθέμενο.Κοροιδεύεις τον εαυτο σου όμως,και αυτο δεν σε τιμαΕυχαριστω που ενδιαφερεσαι για το αν τιμω τον εαυτο μου,γενικα προτιμω να ειμαι χρησιμος παρα ευχαριστος.
Δεν πιστευω οτι αφησα καπου να εννοηθει οτι πιστευω 'σε δογματα και θεους',και γενικα η διπολικη ερμηνεια σου του κοσμου,οπου υπαρχει απο τη μια η αποψη σου και απο την αλλη οσοι διαφωνουν και πρεπει να πανε στο γιατρο,ειναι καπως...
Ασε που θυμιζει λιγο αλλες εποχες που τους 'αρρωστους' τους στελνανε να γνωρισουν τις ομορφιες της Γιαρου και της Μακρονησου
Προσωπικα σεβομαι και εξεταζω την αποψη οποιου δηλωνει ορθοδοξος,καθολικος,αγνωστικιστης,αθεος κτλ,ακριβως διοτι η μεχρι τωρα ερευνα μου δεν μου εχει επιτρεψει να βγαλω τελεσιδικα συμπερασματα και να ειμαι δογματικος.Απο την αλλη ειμαι βεβαιος οτι εσυ θα μπορουσες μεσα σ'ενα 5λεπτο να πεισεις εναν θεολογο(ανεξαρτητως θρησκειας) οτι η επιστημη του βασιζεται σε μια απατη.Αλλα βαριεσαι...Αυτο ειναι το κινητρο των θρησκειών,και τους βγαζω το καπέλο διότι επιχειρηματικά αριστεύουν
δεν διαφωνω,ανεκαθεν οι κεφαλες των θρησκειων επεδιωκαν χρημα και πολιτικη εξουσια,αλλα αυτο δεν καταργει επουδενι την ουσια και την πνευματικοτητα της θρησκειας.Τη διαφορα αυτη φανταζομαι την καταλαβαινεις ακομα κι εσυ.
Ρε,τι διαολο πίνεις ρε γμτ.Με βιολογική διεργασια θα αποδείξεις την υπαρξη του θείου;Καταλαβαινεις τι λές,ή τα εχεις χαμενα;(τα ίδια μου ειπες και για τον ερωτα,ξανα τα ίδια τωρα )Και οι λειτουργίες του σαμανου εξηγούνται βιολογικα,διότι ΕΙΝΑΙ βιολογικα και όχι θεικά ή μαγικα ή ότι άλλο μπουρδολογικο θες.Ειναι ΦΥΣΙΚΕΣ διεργασιες,που ΑΝΗΚΟΥΝ σε αυτόν εδω τον υλικο μας κόσμο που βιώνουμε.ΔΕΝ χρειαζονται μεταφυσικες εξηγησεις,διότι εξηγούνται φυσικα.
Ουισκι...με κοκα κολα...και λιγο παγο
Φιλε μου μονος σου,στις παραπανω γραμμες στηριζεις το επιχειρημα μου.Εξ'αρχης προσπαθω να σε πεισω οτι νοειται και υφισταται η αλληλεπιδραση με το θειο,οπως την οριζει η καθε θρησκεια(προσευχη,νιρβανα,trance,) αναλογα και τη βαθμιδα εμπλοκης με το αντικειμενο,και εκδηλωνεται με ποικιλα βιολογικα φαινομενα.Τα οποια ο καθενας ειναι ελευθερος να τα ερμηνευσει κατα το δοκουν,επιστημονικα,θεολογικα,ψυχολογικα κτλ.Δεν υπαρχει αντιθεση,παρα συνθεση αποψεων.
ξερω εγω τι λέω
και παραξερεις
Οι παπάδες που τα πιάνουνε,κανουν πολύ καλα τη δουλειά τους.Η δουλεια τους ειναι που με ενοχλει,διότι ειναι μια κοροιδία.
Και μην μπερδεύεις τις συζητησεις αναμεταξυ των,επειδη μιλάμε σε ενα θρεντ για όλα.Ειναι αλλο η ύπαρξη θεών,αλλο η εκκλησία,άλλο η μεταφυσικη αναγκη των ανθρωπων.Κι'άς συνδέονταιΣ'ευχαριστω.Δε θ'αλλαζα ουτε λεξη απο οσα γραφεις,και δειχνεις να αντιλαμβανεσαι οσα γραφω μεχρι ενα σημειο,τουλαχιστον
Μπα,προτιμω να μην συνεχίσουμε.
κοιτα εγω καλοπροαιρετα ξεκινησα.Μην εκπλησσεσαι ομως οταν ο αλλος αντδρα αφου τον προκαλεσεις.Και μιας κι εισαι και κυνηγος,να σου πω οτι η εμμονη σου μου θυμιζει λιγο την αισωπικη αλεπου ,η οποια αφου εχασε την ουρα της στο δοκανο,ξεκινησε να πεισει τις υποιλοιπες αλεπουδες να κοψουν και τις δικες τους.
-
Λεβεντη μου,οι προκλήσεις ειναι το δικο σου ατου,και αυτο το εχεις επιδειξει άφθονες φορες στο παρελθόν.Μαλλον νομιζεις οτι αυτος ειναι ο μονος τροπος χρησημότητάς σου στον πλανητη
Εγω δε θα συνεχίσω μαζι σου,μιας και δείχνεις τρομερες αδυναμίες που δεν ειμαι υποχρεωμενος να υποστω.
Δεν φταίω εγω,που αδυνατεις να εννοήσεις.Πάντως,το πάλαιψα. -
προσπαθησες.εδωσες μια τιτανια μαχη αλλα...
δεν πειραζει,τουλαχιστον φευγεις με ψηλα το κεφαλι...
ασε με στην αγνοια και την αδυναμια μου,μεχρι να ρθει ο επομενος Hunter να προσπαθησει
παρελθον?πoιο παρελθον?Δε θυμαμαι να σε προκαλεσα ποτε ξανα
αντιθετως οπως θυμαμαι κι απο το τοπικ της Brera,ετσι γυριζεις την ουρα και φευγεις οποτε σε στριμωχνουνε σε καποια κουβεντα.
-
ΤΕΛΟΣ O3/paulgiot!!! Προκλήσεις τέλος! Ασε τα υπονοούμενα και τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς για ουρές κλπ
-
Η συνηθισμενη τακτικη όσων δεν μπορούν να παραακολουθησουν μια νοητικη διαδικασία,ειναι να προκαλούν τον συζητητή τους για να αποπροσανατολίσουν τον εντοπισμο της δυσλειτουργίας τους.Ετσι πιστευει ο ίδιος οτι 'σωθηκε',μιας και κανεις δε μιλησε για το πρόβλημά του.
Η αλλη τακτικη των δεκαπλοεγγεγραμενων,ειναι να παριστανουνε την πάπια.'πιό παρελθόν','εγω δεν ξερω τιποτα' κ.λ.π.
Δυστυχως η συνεχης σου απομονωση απο τους γυρω σου σε εχει κανει να πλάσεις ενα δικο σου κοσμο στον οποίο εισαι ο ήρωας/χρησιμος/υπέροχος/τετραπέρατος,πραγμα όμως που ολος ο υπόλοιπος πλανητης το αγνοει.
Προσπάθησέ το όμως,μπορει να νοιώσεις κι'εσυ ωραια,οτι εισαι μελος της κοινωνίας και οτι ασχολούνται μαζι σου οι άλλοι εστω και με αυτον τον τρόπο.Κανοντάς τους να σε λυπούνται.
(ειναι αυτο που μια χοντρη μου φιλη έλεγε,'ας με πάρει καποιος,κι'ας ειναι κι'ο κατηφορος' ) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
'..και αυτοι που φαινονταν ('βλεπονταν', παρατηρουνταν) να χορευουν νομιζονταν για τρελοι απο αυτους που δεν μπορουσαν να ακουσουν τη μουσικη..'
ενδεχεται να λειτουργει και 'αντιστροφως' παντως paulgiot κ ελπιζω να καταλαβαινομαστε οτι τετοιες ατακες ειναι νομισμα με δυο οψεις
Εστω,και του Νιτσε οι ατακες,μπορούνε να χρησιμοποιηθουν απο τον οποιινδηποτε σε οποιοδηποτε θεμα του κατεβει.Ο Νιτσε (δεν εχω διαβασει) προφανως θα τη χρησιμοποίησε εχοντας αποδείξει την ύπαρξη της μουσικής την οποία καποιοι δεν ακούνε.Εδω όμως,η ύπαρξη της 'μουσικής' αδυνατει να αποδειχτει.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εστω,και του Νιτσε οι ατακες,μπορούνε να χρησιμοποιηθουν απο τον οποιινδηποτε σε οποιοδηποτε θεμα του κατεβει.Ο Νιτσε (δεν εχω διαβασει) προφανως θα τη χρησιμοποίησε εχοντας αποδείξει την ύπαρξη της μουσικής την οποία καποιοι δεν ακούνε.Εδω όμως,η ύπαρξη της 'μουσικής' αδυνατει να αποδειχτει.
αυτο ειπα κ εγω ακριβως. η εν λογω ατακα μπορει να χρησιμοποιηθει τοσο απο τον θρησκο*, οσο και απο τον αθεο. ο θρησκος μπορει να πιστευει οτι ακουει τη μουσικη του θεου και οι αλλοι οχι, και ο αθεος οτι ακουει την μουσικη της.. ανυπαρξιας του θεου και οι αλλοι οχι
*δεν εννοω τον paulgiot που δεν ειπε οτι ειναι θρησκος, μαλλον για αγνωστικιστη τον κοβω απο τα λεγομενα του..
νιτσε αξιζει να διαβασεις σε καποια φαση της ζωης σου. εγω το εκανα οταν πηγαινα λυκειο και μου ειχε φανει τοσο βαθυστοχαστος οσο και ψυχακιας- μηδενιστης, αλλα να σου πω την αληθεια τωρα δεν θα τον πολυπαλευα μαλλον .
οι ατακες του νιτσε εχουν χρησιμοποιηθει απο τους παντες. απο τον χιτλερ στο 'ο αγων μου' μεχρι τον τελειωμενο μηδενιστη πρεζακια. εχει γινει κατι σαν τον μοντερνο ομηρο
και συνηθως οι ατακες που χρησιμοποιουμε του νιτσε ειναι απομονωμενες και δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ηθελε να πει ο ποιητης, αυτο ειναι το πιο ωραιο -
Το μεγαλο κακο ειναι οτι,εκεινος που χρησιμοποιει μια ατακα του Νιτσε πιστευει οτι πάντα 'καθαρίζει' τη συζητηση και τα λεγόμενα του αξίζουν πλέον θαυμασμου.Αν θυμασαι,καποτε χρησιμοποιήθηκε (κατα συρροήν και κατ'εξακολούθηση) ο Νιτσε μεχρι και απο 'φιλόσοφο' της αυτοκινησης που προσπαθούσε να αποδειξει την ανωτεροτητα της φιρμας 'του'.
-
Ελύτης δεν ήταν ρε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ελύτης δεν ήταν ρε;Τι Ελύτης ωρε;
Του Ελύτη ηταν το ποιηματακι.Δεν θυμασαι περι υπερανθρωπων,και 'με καταλαβαν' κ.λ.π;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΤΕΛΟΣ O3/paulgiot!!! Προκλήσεις τέλος! Ασε τα υπονοούμενα και τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς για ουρές κλπΦιλε μου επιτελους,εχεις καποιες αποδειξεις για οσα γραφεις???
Η συνηθισμενη τακτικη όσων δεν μπορούν να παραακολουθησουν μια νοητικη διαδικασία,ειναι να προκαλούν τον συζητητή τους για να αποπροσανατολίσουν τον εντοπισμο της δυσλειτουργίας τους.Ετσι πιστευει ο ίδιος οτι 'σωθηκε',μιας και κανεις δε μιλησε για το πρόβλημά του.
Η αλλη τακτικη των δεκαπλοεγγεγραμενων,ειναι να παριστανουνε την πάπια.'πιό παρελθόν','εγω δεν ξερω τιποτα' κ.λ.π.
Δυστυχως η συνεχης σου απομονωση απο τους γυρω σου σε εχει κανει να πλάσεις ενα δικο σου κοσμο στον οποίο εισαι ο ήρωας/χρησιμος/υπέροχος/τετραπέρατος,πραγμα όμως που ολος ο υπόλοιπος πλανητης το αγνοει.Προσπάθησέ το όμως,μπορει να νοιώσεις κι'εσυ ωραια,οτι εισαι μελος της κοινωνίας και οτι ασχολούνται μαζι σου οι άλλοι εστω και με αυτον τον τρόπο.Κανοντάς τους να σε λυπούνται.
(ειναι αυτο που μια χοντρη μου φιλη έλεγε,'ας με πάρει καποιος,κι'ας ειναι κι'ο κατηφοροςedit [kouk]
Τι να παρακολουθησω και σε ποια νοητικη διαδικασια?Στη συζητηση που μετεφερες σε επιπεδο καφενειου η στα υποθετικα στοιχεια που εχεις παραθεσει πολλακις εδω μεσα?Επιτελους εχεις ΚΑΠΟΙΑ σχεση με την επιστημη ή καθομαι και συζηταω με εναν παντελως ανιδεο,και χανω τον χρονο μου
Ποια απομονωση και ποιος ηρωας?Αληθεια με ξερεις προσωπικα,η αραδιαζεις προσβολες με τη λογικη του 'πες,πες κατι θα μεινει?'Μηπως μ'εχεις πετυχει και σε καμμια γωνια στο δρομο να ζηταω 'λεφτα για εισιτηριο'?Εχω την εντυπωση πως κρινομαι για οτι γραφω κι οχι για ο,τι φαντασιωνεται ο καθενας για παρτη μου απο την καρεκλα του.
Αληθεια εσυ εχεις προσωπικη ζωη?Διοτι η συχνη παρουσια σου εδω μεσα αλλα μαρτυρει.Ενδιαφερον θα ειχε να μας πεις και την ηλικια σου,διοτι αν εισαι κανα 15χρονο μαλλον το χρονο μου χανω
Περί εκκλησίας