-
αυτή είναι η νοοτροπία μου...δεν μπορώ να συμβιβαστώ....
τι να κάνουμε??όλοι ίδιοι πρέπει να είμαστε??εγώ πιστεύω ότι αν πας μια φορά στο τρίμηνο δεν προκειται να βελτιωθείς ποτέ σαν οδηγός...όχι εσύ προσωπικά..για να κάνεις το κέφι σου και να πιεις τον καφέ σου ευχάριστά ναι...
.ο καθένας δημιουργεί κάποιο setup στο αυτοκινητό του ώστε να μπορεί να το οδηγήσει και γρήγορα και διασκεδαστικά...θέλει συνεχή ενασχόληση για να μπορέσεις να αποκτήσεις το δικό σου setup και τον δικό σου τρόπο οδήγησης.....αλλά δεν μασάω κουτόχορτο βλέποντας περίεργους χρόνους...αν δω κάτι που δεν μου αρέσει θα βγω και θα το γράψω..δημόσιο φόρουμ είμαστε....δεν θέλω να υποτιμούν την νοημοσύνη μου και τις γνώσεις μου πάνω σε ένα θέμα που ασχολούμε από πριν καλά καλά πάρω δίπλωμα...έχω πολλά να μάθω ακόμα και πολλά να ακούσω....πολλά από αυτά που γράφετε είναι σωστά... δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ
και μακάρι κάποια στιγμή να βρεθούμε και στα Μέγαρα...μετά την εξεταστική έχει κανονιστεί...όχι επειδή λέτε ότι μόνο λόγια είμαστεΟ χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Ότι κ να πει κανείς..μην ειρωνεύεσαι χωρίς επιχειρήματα.....
-
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
δεν θέλω να υποτιμούν την νοημοσύνη μου και τις γνώσεις μου πάνω σε ένα θέμα που ασχολούμε από πριν καλά καλά πάρω δίπλωμα...Το προβλημα δεν ειναι οτι τις υποτιμησαμε αλλα μαλλον τις υπερτιμησαμε και περιμεναμε να καταλαβεις μερικα απλα πραγματα.
Οι 'περιεργοι' χρονοι στις περισσοτερες απο τις παραπανω περιπτωσεις οφειλονται σε χαμηλο βαρος,πολυ καλες ρυθμιζομενες αναρτησεις ή γενικοτερα καταλληλο...setup(που γραφεις και εσυ),καταλληλα ελαστικα και φυσικα αρκετη ενασχοληση με τον οδηγο.
Τι να κανουμε που ολα τα παραπανω παιζουν σημαντικοτερο ρολο απο αναλογια κιλων ανα ιππο?Τελος απλα μου επιβεβαιωσες την αρχικη αισθηση που μου αφησες(οτι δεν το γουσταρεις οντως αυτο το πραγμα)με τον τροπο που αιτιολογησες την επιλογη αυτοκινητου,το γιατι μενεις μακρια απο την πιστα παρολο που σου αρεσει και τελος το φανταστικο 'μια φορα στην πιστα στο τοσο=καθολου'.
Επισης προφανως απο τον τροπο που μιλας για φθορες στο αμαξι σου ειναι φανερο οτι δεν:
-κανεις μικρα session των περιπου 5 γυρων.
-ζεσταμα και κρυωμα αντιστοιχα για ελαστικα/φρενα.Θα μπορουσα να υποθεσω επισης οτι οδηγας επιθετικα ή με μεγαλες γωνιες στο τιμονι και ταλαιπωρεις τα φρενα σε λαθος σημεια(λαθη που καναμε ολοι μας σε μικροτερο ή σε μεγαλυτερο βαθμο στις πρωτες μας επισκεψεις),αλλα δεν θα το κανω γιατι δεν σε εχω δει να οδηγας...
Σε ολα αυτα εχω συμπεριλαβει οτι το συγκεκριμενο αμαξι ισως να μην ειναι το πλεον καταλληλο για χρηση πιστας.
Τελος αν βγαζεις εξοδα 1500 Ευρο το μηνα για ζημιες:
-
με περιπου 6000 φτιαχνεις ενα αμαξι αντιστοιχο με του Βασιλη(και το δικο μου)που κανει ενα χρονο με επισκεψη κατα μεσο ορο στην πιστα 1 φορα το μηνα με ενα σετ ελαστικα και ενα σετ τακακια.
Και φυσικα σε αυτο το αμαξι μια επισκεψη στην πιστα σημαινει κατα μεσο ορο πανω απο 40 γυρους. Ασε που μεχρι να κανεις 1:16(ή 1:17)δεν του πειραζεις βιδα γιατι ξερεις τι φταει... -
με περιπου 10,000 παιρνεις ενα 'saxo-rallo' κατα προτιμηση ετοιμο αγωνιστικο που ειναι πιο ΑΣΦΑΛΕΣ απο το καθημερινο σου αμαξι στην πιστα,πιο γρηγορο,πιο φτηνο στα αναλωσιμα και ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι γρηγορο.(Και δεν λεω για τον ψευτη τον Τιμο βρε!Λεω για τα κατα καιρους Ν που εχουν γραψει 1:13 σχετικα ευκολα!)
Τελος αν πραγματικα εχεις καποια απορια πιστευω οτι θα σου λυθει οταν μας γνωρισεις απο κοντα στην πιστα οπως ειπες...γιατι με ενα πληκτρολογιο στο χερι ολοι ειμαστε ετοιμοι για virtual κοντρες αλλα σε διαβεβαιω οτι στην πιστα τα πραγματα ειναι πολυ πιο ενδιαφεροντα!
-
-
Mythos GR ειχες τρεξει στους αγωνες που διοργανωνε η starline? Θυμαμαι ενα ''γυμνο'' σταρλετακι που το οδηγουσε ενας πιτσιρικας. Εσυ ησουν?
-
Ο χρήστης Mythos_GR έγραψε:
δεν θέλω να υποτιμούν την νοημοσύνη μου και τις γνώσεις μου πάνω σε ένα θέμα που ασχολούμε από πριν καλά καλά πάρω δίπλωμα...
Το προβλημα δεν ειναι οτι τις υποτιμησαμε αλλα μαλλον τις υπερτιμησαμε και περιμεναμε να καταλαβεις μερικα απλα πραγματα.
Οι 'περιεργοι' χρονοι στις περισσοτερες απο τις παραπανω περιπτωσεις οφειλονται σε χαμηλο βαρος,πολυ καλες ρυθμιζομενες αναρτησεις ή γενικοτερα καταλληλο...setup(που γραφεις και εσυ),καταλληλα ελαστικα και φυσικα αρκετη ενασχοληση με τον οδηγο.
Τι να κανουμε που ολα τα παραπανω παιζουν σημαντικοτερο ρολο απο αναλογια κιλων ανα ιππο?Τελος απλα μου επιβεβαιωσες την αρχικη αισθηση που μου αφησες(οτι δεν το γουσταρεις οντως αυτο το πραγμα)με τον τροπο που αιτιολογησες την επιλογη αυτοκινητου,το γιατι μενεις μακρια απο την πιστα παρολο που σου αρεσει και τελος το φανταστικο 'μια φορα στην πιστα στο τοσο=καθολου'.
Επισης προφανως απο τον τροπο που μιλας για φθορες στο αμαξι σου ειναι φανερο οτι δεν:
-κανεις μικρα session των περιπου 5 γυρων.
-ζεσταμα και κρυωμα αντιστοιχα για ελαστικα/φρενα.Θα μπορουσα να υποθεσω επισης οτι οδηγας επιθετικα ή με μεγαλες γωνιες στο τιμονι και ταλαιπωρεις τα φρενα σε λαθος σημεια(λαθη που καναμε ολοι μας σε μικροτερο ή σε μεγαλυτερο βαθμο στις πρωτες μας επισκεψεις),αλλα δεν θα το κανω γιατι δεν σε εχω δει να οδηγας...
Σε ολα αυτα εχω συμπεριλαβει οτι το συγκεκριμενο αμαξι ισως να μην ειναι το πλεον καταλληλο για χρηση πιστας.
Τελος αν βγαζεις εξοδα 1500 Ευρο το μηνα για ζημιες:
-
με περιπου 6000 φτιαχνεις ενα αμαξι αντιστοιχο με του Βασιλη(και το δικο μου)που κανει ενα χρονο με επισκεψη κατα μεσο ορο στην πιστα 1 φορα το μηνα με ενα σετ ελαστικα και ενα σετ τακακια.
Και φυσικα σε αυτο το αμαξι μια επισκεψη στην πιστα σημαινει κατα μεσο ορο πανω απο 40 γυρους. Ασε που μεχρι να κανεις 1:16(ή 1:17)δεν του πειραζεις βιδα γιατι ξερεις τι φταει... -
με περιπου 10,000 παιρνεις ενα 'saxo-rallo' κατα προτιμηση ετοιμο αγωνιστικο που ειναι πιο ΑΣΦΑΛΕΣ απο το καθημερινο σου αμαξι στην πιστα,πιο γρηγορο,πιο φτηνο στα αναλωσιμα και ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι γρηγορο.(Και δεν λεω για τον ψευτη τον Τιμο βρε!Λεω για τα κατα καιρους Ν που εχουν γραψει 1:13 σχετικα ευκολα!)
Τελος αν πραγματικα εχεις καποια απορια πιστευω οτι θα σου λυθει οταν μας γνωρισεις απο κοντα στην πιστα οπως ειπες...γιατι με ενα πληκτρολογιο στο χερι ολοι ειμαστε ετοιμοι για virtual κοντρες αλλα σε διαβεβαιω οτι στην πιστα τα πραγματα ειναι πολυ πιο ενδιαφεροντα!
τώρα γιατί συμφωνούμε??έχεις πέσει μέσα στον τρόπο οδήγησης μου....το κόβω πολύ το τιμόνι αρχικά για να μαζεύω να μουτρα λόγω πολύ μαλακών αναρτήσεων και μετά ισιώνω για να βγαίνω με τα τέσσερα στην έξοδο με φουλ γκάζι...για τα φρένα ή έτσι ή αλλιώς πάντα μένω...κρύωμα ζέσταμα επιβάλλεται...session??τι είναι αυτά?? το πολύ ένας γύρος ξεκούραση και μετά βουρ..
όντως το αμάξι δεν είναι για χρήση σε πίστα...μόνο για πρώτο τραπέζι πίστα όπως είπε και ο pskalm.....το βιάζω όμως να γίνει...
κάποια στιγμή το έχω σκεφτεί αυτό που λες για ένα καγκελωμένο πιστοειδές...η μαλακία μου είναι όμως ότι έχω κολλησει με τα πισωκίνητα,,,και δεν ξέρω να στρίβω με προσθιοκίνητο....
Για τον Τίμο το παραδέχτηκα το λάθος μου από την πρώτη στιγμή...μην μου το κοπανάς.. -
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ερώτηση: αν τον καλύτερό μου χρόνο τον έκανα με έναν συνεπιβάτη σχεδόν 100 κιλά, πόσο κάτω (περίπου) να υπολογίσω για σολο, με την ίδια οδήγηση και τις ίδιες συνθήκες? Θυμίζω, σάξο vts το αμάξι, σχεδόν μαμά από άποψη κινητήρα (σκούπα, τελικό). Ακαδημαϊκό το ενδιαφέρον.Ευχαριστώ.
Kανείς..?
-
εγω οσες φορες με μετρησα με συνεπιβατη και μονος εκανα σχεδον παντα τον ιδιο χρονο....μιλαμε για διαφορες δεκατων το πολυ 2-3....
ειναι δυσδιακριτη η διαφορα απο τα 80κιλα. -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω οσες φορες με μετρησα με συνεπιβατη και μονος εκανα σχεδον παντα τον ιδιο χρονο....μιλαμε για διαφορες δεκατων το πολυ 2-3....
ειναι δυσδιακριτη η διαφορα απο τα 80κιλα.δλδ ολοι αυτοι που οδηγουν χωρις ρεζερβα, καθισματα κτλ, το κανουν για να κερδισουν 2-3 δεκατα?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ειναι δυσδιακριτη η διαφορα απο τα 80κιλα.Σε τι αμάξι μιλάμε? Με πόσα άλογα? Εννοώ ότι στο ραλλύ των 900 κιλών (με τον οδηγό ας πούμε 980), άλλα 80-100 κιλά είναι σημαντική διαφορά, αντίθετα με μια BMW, για παράδειγμα, των 1400 κιλών...
Αντίστοιχα στα 160-170 άλογα για ένα ραλλύ δε θα φανεί τόσο η διαφορά των 80 κιλών, όσο στα 120-130 άλογα...
Δεν είναι έτσι?
-
206 1.6 μαμα...
σπυρο 2-3 απο εδω 2-3 αποεκει ετσι κατεβαινει ο χρονος.
επισης οταν αφαιρεις βαρος σε ενα στημενο αμαξι τη διαφορα περιμενεις να τη δεις κυριως στις ευθειες...που δεν εχουν τα μεγαρα. -
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
Ότι κ να πει κανείς..
μην ειρωνεύεσαι χωρίς επιχειρήματα.....
Tόσα επιχειρήματα σου είπα κ εγώ κ άλλοι τόσοι.
Άλλωστε δεν ήταν καθόλου ειρωνεία.
Ακριβώς αυτό που είπα εννοούσα.
Έχεις την άποψη σου κ ότι κ να σου πει κανείς δν αλλάζει. -
παντως οσον αφορα το βαρος του συνεπιβατη...
σε 106 ραλλυε 1300 ελαφρωμενο που γυρναγε σταθερα στο 1.16...με συνεπιβατη γυρναγε στο 1.17....Περιπου 1 sec διαφορα!!!
και μιλαω για 13αρι που πηγαινε πολυ καλα απο επιδοσεις..(σχεδον σαν 16ν..)
σε πιο βαρια αυτοκινητα και με αξιοπρεπη ροπη θα εχει μικροτερη διαφορα...
-
Κώστα, εξαρτάται από το αμάξι. Στο δικό μου η διαφορά είναι περίπου 1sec. Λογικά, κάπου εκεί είναι και σε εσένα, ίσως και λίγο μικρότερη. Μέχρι όμως να αποκτήσεις κάποια σταθερότητα, μπορεί να μπαίνεις μόνος και να μη βλέπεις καμιά ιδιαίτερη βελτίωση στους χρόνους.
-
Κανα δλ πανω υπολογιζω κι εγω με συνεπιβατη....
-
Για το θεμα των εξοδων παντως, υπαρχει λυση.
Με τον αδερφο μου εχουμε αγορασει ενα S2000 μισο μισο. Το πρωτο πραγμα που πηραμε σχεδον αμεσως, ηταν μια 4αδα ζαντες μαμισιες μεταχειρισμενες, ακριβως για να μπαινουμε στα Μεγαρα και να μην χαλαμε τα λαστιχα που εχει πανω για καθε μερα. Το παιδι που μας εδωσε τις ζαντες, μας τις εδωσε με κατι παλια λαστιχα πανω και με αυτα μπηκαμε την πρωτη φορα που πηγαμε (και δεν εχουμε ξαναπαει ακομα). Το μονο που χρειαστηκαμε μετα, ηταν ενα σετ εμπρος τακακια, τα οποια ομως ηταν ηδη αρκετα φαγωμενα και απλως επισπευσαμε την αλλαγη. Στα Βουλκανιζατερ βρισκεις παλια πεταμενα λαστιχα, τα οποια αν τα ελεγξεις και δεν εχουν σκισιματα, χτυπηματα κλπ και ειναι και σχετικα λογικης ηλικιας, σε βγαζουν ανετα για 1 ή 2 φορες παιχνιδι. Το κοστος παιζει γυρω στα 20 ευρω το ενα λαστιχο συνηθως. Με το S λοιπον, καναμε 75 γυρους την πρωτη μερα (και αναγκαστικα φυγαμε γιατι θα μεναμε απο βενζινη) και φαγαμε, ας πουμε ενα σετ τακακια, ενα ρεζερβουαρ βενζινη και μισο σετ λαστιχα (παμε αλλη μια φορα με τα ιδια και μετα πεταμε τα πιο φαγωμενα). Δεν καναμε κανα σπουδαιο χρονο, γιατι εβρεχε, στεγνωνε, ειχε χωμα, πετραδακια, κι εμεις το μαθαιναμε, αλλα περασαμε πολυ ωραια.
Γιατι να μην κανουν κι αλλοι το ιδιο ? -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Mythos GR ειχες τρεξει στους αγωνες που διοργανωνε η starline? Θυμαμαι ενα ''γυμνο'' σταρλετακι που το οδηγουσε ενας πιτσιρικας. Εσυ ησουν?Πολυ πιθανο να ημουν εγω ο πιστιρικας με το Starletακι και μεχρι προσφατως θα το εβλεπες να προσπαθει...'για μια θεση στον ηλιο' στην 1600 στα GP της Startline,στο GTCC κ.λ.π. (Ανθρακι)
Αντιστοιχο γυμνο Starleτακι στην 1300 ο Βασιλης. (Πρασινο σκουρο)
Spanti αν οντως το σκεφτεσαι σοβαρα και προσιτα πισωκινητα υπαρχουν στην καταλληλη τιμη ομως μην σκεφτεσαι οτι ενα καλοστημενο μπροστιοκινητο δεν ειναι fun to drive.
Οσο για την ερωτηση του Taurus και εγω περιπου 1 δευτερολεπτο ειχα υπολογισει την διαφορα με συνοδηγο.
Επισης οι 4Τ ειχαν μετρησει στα Μεγαρα την διαφορα για ερμα 40 κιλων σε 106 Α,Ν και Υaris A5.Aν το βρω το τευχος θα το γραψω εδω να υπαρχει εστω σαν ενα σημειο αναφορας.
-
Ευχαριστώ παιδιά!
timkoul +1 για τα καβατζολάστιχα...
Εγώ πήρα μια 4άδα μαμίσιες ζάντες (μαύρες σιδερένιες) από rallye με 70 Ε !!!
Τα λάστιχα έχουν πέλμα, απλά είναι σκληρά (έτσι και αλλιώς αυτά τα πιρέλλι είναι σκληρά, εδώ που τα λέμε), πράγμα που δεν είναι κακό για την πίστα, καθώς έχουν κάνει 2 td και ακόμα έχουν πέλμα. Βέβαια δεν μιλάμε για χρόνους τρελούς, σαν κράτημα δεν λένε πολλά, αλλά με μηδέν ουσιαστικά έξοδα, κάνεις το κομμάτι σου... -
Tο 2002, στα 2 Track Days του TFRC, οι χρόνοι ήταν για PUG 1300 1:26:70 και 1:17:60, ενώ για 1600 1:15:80 και 1:15:50.
Στα επόμενα, Open Days, ήταν γενικά βελτιωμένοι οι χρόνοι. -
To 2002 99% δεν είχαν στρώσει άσφαλτο (αυτό το στρώσιμο τέλος πάντων που έχουν κάνει) οπότε δεν είναι άμεσα συγκρίσιμοι οι χρόνοι.
Γύρω στο 1 sec είναι το 2ρο άτομο (άσχετο αν την προηγούμενη πέμπτη που το γυρολόγιο μου το μετάγαμε με ημερολόγιο, τον καλίτερο χρόνο τον έκανα 2καβαλος, περίπου -1,5 απο ότι γύρναγα, την συγκεκριμένη μέρα! )
Το κόστος για μια μέρα στα Μέγαρα είναι
40 € είσοδος (50 € για όσους έχουν βάλει cage γιατί τα παίρνουνε για αγωνιστηκά)
30-40 € βενζίνη μαζί με τα μεταφορικά (τόσο είναι για εμένα που μένω μακρια)
τώρα τακάκια δίσκοι......περισότερο τακάκι τρώς στην παραλιακή το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά που είναι πίχτρα παρά να πατήσεις 20 φορές φρένο στην κ1,κ4,κ6,κ9 αρκεί να το πατήσεις σωστά.
Για λάστιχα μια 2ρη 4δα κάνει άνετα τη δουλειά της! Στην ουσιά με ένα 100ρικο περίπου είσαι οκ!
-
Ο χρήστης Mythos_GR έγραψε:
Mythos GR ειχες τρεξει στους αγωνες που διοργανωνε η starline? Θυμαμαι ενα ''γυμνο'' σταρλετακι που το οδηγουσε ενας πιτσιρικας. Εσυ ησουν?
Πολυ πιθανο να ημουν εγω ο πιστιρικας με το Starletακι και μεχρι προσφατως θα το εβλεπες να προσπαθει...'για μια θεση στον ηλιο' στην 1600 στα GP της Startline,στο GTCC κ.λ.π. (Ανθρακι)
Αντιστοιχο γυμνο Starleτακι στην 1300 ο Βασιλης. (Πρασινο σκουρο)
Spanti αν οντως το σκεφτεσαι σοβαρα και προσιτα πισωκινητα υπαρχουν στην καταλληλη τιμη ομως μην σκεφτεσαι οτι ενα καλοστημενο μπροστιοκινητο δεν ειναι fun to drive.
Οσο για την ερωτηση του Taurus και εγω περιπου 1 δευτερολεπτο ειχα υπολογισει την διαφορα με συνοδηγο.
Επισης οι 4Τ ειχαν μετρησει στα Μεγαρα την διαφορα για ερμα 40 κιλων σε 106 Α,Ν και Υaris A5.Aν το βρω το τευχος θα το γραψω εδω να υπαρχει εστω σαν ενα σημειο αναφορας.
Εσυ ησουν. Στην 1600 λεω. Αν θυμαμαι καλα εισαι ξανθος και ψηλος (νομιζω). Σε θυμαμαι γιατι ημουν με φιλαρακια και λεγαμε οτι το πας καλα το σταρλετακι. Το ειχες τελειως γυμνο.Ειχες ξηλωσει καθισματα πισω κ.τ.λ
-
χαχαχαχαχ ναι ο κώστας και ο Μουρεσάν ένα ύψος έχουν!
Xρονοι στην πιστα των Μεγαρων