-
Δεν σε προσέβαλα ουτε σου επιτέθηκα σεβαστά τα κολλήματα σεβαστά και τα γούστα, ζήτας την γνώμη μου - αλλά και του υπόλοιπου forum- στην λέω και θέλω να πιστεύω οτι σου την λέω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά με στόχο να σε βοηθήσω στην βέλτιστη για σένα επιλογή. Φυσικά εσύ αποφασίζεις αφού εσύ θα συμβιώνεις με το αμάξι κάθε μέρα γι αυτό φρόντισε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο test drive σε όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική της χρήσης και αν είναι δυνατό γνωστή σε σένα διαδρομή.
-
Ο φίλος που δεν ξερει ποιο απο τα 2 να επιλέξει, αν δεν εχει μπει μεσα στο polo gti, καλυτερα να παει να το δει και να μπει. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ, ΠΑΛΙΟΜΟΔΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ, με ενα τιμονι σαν καραβιου μεγαλο!
Αληθεια παιδια, και δεν ειμαι κανας περιεργος. Για να καταλαβετε, το εσωτερικο του 106 rallye το θεωρω κλάσεις ανωτερο κατ εμε, πολύ πιο αρμονικο και οδηγοκεντικο. Το ιδιο και του st, λιγότερο του fr.
Ειναι το μοναδικο αμαξι στο οποιο εχω μπει μέσα και ενιωσα ασχημα!!!! Ακομα και του Ignis sport το θεωρω αποδεκτο για τον χαρακτηρα του. Στο polo gti, κατι ειναι λαθος...
-
ok my friena 'mirage'. ευχαριστώ για την γνώμη σου αλλά και όλους όσους έγραψαν και πρόκειται να γράψουν.
για να γίνεται συζήτηση...!!!!
-
Καλημέρα και από εμένα.
Ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα με εσένα για αρκετό καιρό. Τότε βέβαια δεν υπήρχε το polo αλλά όλοι οι άλλοι οι μνηστήρες ήταν εκεί. Έχω οδηγήσει το φιέστα αρκετές φορές και οι 2 κολλητοί μου έχουν , o ενας cupra και ο άλλος Α3 Τ.
Στο φιέστα με ενθουσίασε το τιμονι του, η αποκριση στο γκαζι, η φλατ ροπη του, που και ας μην εχει πολύ δυναμη είναι μια χαρα..Το κιβωτιο του και σαν γραναζωμα αλλα και σαν κουμπωμα. Στο στριψιμο είναι πιο ευχαριστο ( ειδικα για οσους εχουν ζησει με 106) από τα υπολοιπα αλλα θελει λιγο ψαξιμο αν θες να αξιοποιησεις στο επακρο το πατημα του. Το οδηγησα με 16αρες και 17αρες και προτιμω σαφεστατα τις 17αρες που του δινουν λιγο καλυτερο πατημα στις γρηγορες παρατεταμενες (αλλα κοπανανε και λιγο πιο πολύ). Από καταναλωση στην πολη γυρω στα 10-11 (μην περιμενεις πιο κατω) και στο ταξιδι καπου εκει λογω κοντου γραναζωματος..
Το μονο που με χαλουσε ηταν ότι δεν δειχνει αυτοκινητο με τιμη γυρω στα 20.000 και εξηγουμε, τα εχει όλα, εχει καλης ποιοτητας υλικα, αλλα είναι ένα κλικ πιο κατω σε feeling. Το πισω καθισμα είναι απλα απαραδεκτο (κοντο και για τα ποδια και για τον κορμο του σωματος).
Στο polo η ρυθμιση της ecu είναι διαφορετικη, τουλαχιστον σε αισθηση, από του FR ειδικα χαμηλα,(καλυτερο μπαμ αλλα για λιγο) χωρις την γραμικοτητα του fr και ποσο μαλλον του cupra. To ταμπλο του polo είναι σκληρο και φτηνο σε οψη και την κατασταση την σωζουν τα μπλεδιζον οργανα, τα καθισματα (παρα πολύ καλα) και η θεση οδηγησης γενικα. Οι 16αρες νομιζω ότι του πεφτουν λιγες, ειδικα με προγραμμα και σιγουρα είναι μαλακο. Προσωπικα από αυτά του group VAG θα επαιρνα μονο το cupra γιατι για πολιτικο είναι αν και λιγο ανοστο στο στριψιμο είναι πολύ αποτελεσματικο, το πιο σωστο και δεν θελει ουτε αναρτησεις ουτε τιποτα (χωρις προγραμμα).
Το st παρτο μονο αν το αυτοκινητο για σενα είναι πανω από όλα η αισθηση (ψευτο)αγωνηστικου στο στριψιμο.. Στα 20 χιλιαρικα βεβαια δεν ξερω τι βαρυτητα μπορει να εχει για σενα αυτό..
Η πλακα είναι που εγω εθαβα αλυπητα το czt και όταν το οδηγησα λατρεψα τις αδυναμιες του που το κανουν πολύ πιο ενδιαφερον στο στροφιλικι…από αλλα…
Από δυναμη πιστολι, τιμονι μια χαρα και το τελευταιο που σε ενοχλει είναι το esp..
O κωλος είναι με μια βαλιτσα στο χερι και πραγματικα οδηγεις…. Όπως τις παλιες καλες εποχες. Ποιος το περιμενε ότι θα ελεγα κατι τετοιο εγω για το colt czt. -
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Ο φίλος που δεν ξερει ποιο απο τα 2 να επιλέξει, αν δεν εχει μπει μεσα στο polo gti, καλυτερα να παει να το δει και να μπει. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ, ΠΑΛΙΟΜΟΔΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ, με ενα τιμονι σαν καραβιου μεγαλο!Αληθεια παιδια, και δεν ειμαι κανας περιεργος. Για να καταλαβετε, το εσωτερικο του 106 rallye το θεωρω κλάσεις ανωτερο κατ εμε, πολύ πιο αρμονικο και οδηγοκεντικο. Το ιδιο και του st, λιγότερο του fr.
Ειναι το μοναδικο αμαξι στο οποιο εχω μπει μέσα και ενιωσα ασχημα!!!! Ακομα και του Ignis sport το θεωρω αποδεκτο για τον χαρακτηρα του. Στο polo gti, κατι ειναι λαθος...
Μάλλον είσαι κάτω απο 1,85, ή δεν σε ενοχλεί στο δεξί σου πόδι η μελανιά απο την κονσόλα!
-
τελίκα reddragon τι πήρες ?
-
ενα panda 4x4 για καθε μερα και ετοιμαζομαι για αγωνηστικο,σαν παιχνιδι.. Λογω δουλειας και καθε μερα πικσιμο στην κινηση θεωρω ανοητο να εχω κατι καλυτερο.. οτι και να διαλεξεις παντως ενα τεστ ντραιβ θα σε πεισει ποιο σου ταιριαζει καλυτερα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ο φίλος που δεν ξερει ποιο απο τα 2 να επιλέξει, αν δεν εχει μπει μεσα στο polo gti, καλυτερα να παει να το δει και να μπει. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ, ΠΑΛΙΟΜΟΔΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ, με ενα τιμονι σαν καραβιου μεγαλο!
Αληθεια παιδια, και δεν ειμαι κανας περιεργος. Για να καταλαβετε, το εσωτερικο του 106 rallye το θεωρω κλάσεις ανωτερο κατ εμε, πολύ πιο αρμονικο και οδηγοκεντικο. Το ιδιο και του st, λιγότερο του fr.
Μάλλον είσαι κάτω απο 1,85, ή δεν σε ενοχλεί στο δεξί σου πόδι η μελανιά απο την κονσόλα!
Tι διαλο!
Ηθελα τοσην ωρα να το πω, αλλα νομιζα οτι ειμαι ο μονος που ειχε αυτο το προβλημα!
Το φιεστα ειναι απαραδεκτο αυτο το πραγμα με την κονσολα! Ειχα οδηγησει ενα για περιπου 3 ωρες, πολυ καλο αμαξι, πολυ καλη αισθηση, αλλα μετα ειχα μια μελανια στο δεξι γονατο αλλο πραμα!
Δε θα το επερνα μονο και μονο γιαυτο το λογο!
-
Ο χρήστης gregorym έγραψε:
mirage όταν λέω ενεργητική ασφάλεια εννοώ φρένα και γεωμετρία στήσιμο.
Ελπίζω μόνο να μην εννοείς ότι το polo έχει καλύτερο στήσιμο και φρένα από ένα 207 ή ένα Punto...
Όσο για το πόσο γερμανικό ή γαλλικό ή ιταλικό είναι πλέον ένα αυτοκίνητο... asta na pane... Εγκέφαλος γερμανικός, αμορτισέρ αμερικάνικα, ατσάλι από Γερμανία, φρένα από Ιταλία, σχεδιασμός (και στήσιμο) για να αρέσει στους Γερμανούς, κτλ... Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, αλλά πλέον τα αυτοκίνητα κάπως έτσι φτιάχνονται...
ΥΓ: Εννοείται ότι δεν 'σου την μπαίνω'... κουβέντα κάνουμε! Ούτε μέτοχος είμαι σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, ούτε κανένα άλλο συμφέρον έχω! Και συγνώμη αν κάμιά φορά 'ακούγομαι' εριστικός...
-
-
Εκανα μια βολτίτσα το πολο σήμερα και μ'αρεσε.Οχι τίποτε ιδιαίτερο σε στήσιμο,μαλακό-άνετο κυρίως αλλα πολύ ωραίο μοτεράκι ,έντονος ήχος και ωραία ποιότητα κύλισης.Το φιέστα είναι αναμφίβολα πιο σπορ σε αίσθηση και σίγουρα πιο ρυθμίσιμο και παιχνιδιάρικο,αλλα καμία σχέση με τη ροπάρα του πολο και (για μενα) περισσότερο αστείο εμφανισιακά.
polo gti vs fiesta st