-
Ο χρήστης AN7 OverClocker έγραψε:
μα δεν νομίζω να έγινε σύγκριση πουθενά
Πάντως το 2άρι πέρα απ την έκδοση comfort plus αρχίζει και ακριβαίνει πολύ,σε σημείο που να υπάρχουν αυτοκίνητα μεγαλύτερα και φθηνότερα,λέγε με C3 πχ.
Δεν είναι φθηνό το 2άρι.Δεν είναι για όλους.Μην παίρνετε Mazda 2To C3 όμως είναι τραγικό οδηγικά! Μη το συγκρίνουμε με το κορυφαίο Δυάρι! Το 2 είναι για όσους θέλουν ένα αυτοκινητάκι πολης που οι Άγγλοι περιγράφουν ως 'nippy and fun'! Δεν είναι για όλους και καλά κάνει!
Με βλέπεις να το συγκρίνω ΕΓΩ κάπου?
Αναφορά σε alternative επιλογή έκανα.Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.Ναι είμαι χαζούλης! Δεν είπα ότι το ψείρισες το θέμα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το δέσιμο των θόλων με την σκληρότητα της ανάρτησης τι ακριβώς σχέση έχει;Δεν έχει να κάνει.
Σκληραίνει ελάχιστα το αυτοκίνητο.Πώς σκάλωσες στην ανάρτηση αφού μίλησα για ακαμψία κι όλας
-
Όταν ενα αυτοκίνητο εχει μπάρα θόλων, αντί να 'λυγίζει' το σασί λόγω τον δυνάμεων που του ασκούνται, δεν λυγίζει και όλες οι δυνάμεις μεταφέρονται και αποροφόνται απο την ανάρτηση.
Το παραπάνω μεταφράζεται σε αμεσότερες αντιδράσεις του αυτοκινήτου αλλά περιορισμένη άνεση μιας και η ανάρτηση αντιδρά ποιό απότομα.Επι του θέματος δείτε ενα πολύ κατατοπιστικό βίντεο απο την cusco:
http://www.cusco.co.jp/en/movie/effisency_of_strut_bar_lower_a.htmlΚαι ενα εξίσου ενδιαφέρον άρθρο.
http://www.jdm-option.com/eng/pr_CUSCO/towerbar.html -
(...)
Πηγή : Περιοδικό 'Drive'Τα σχόλια δικά σας.
Μήπως λέω μήπως μας τα λένε λίιιιιιγοοοο χοντρά τα καλόπαιδα;
Τώρα αν κάποιος διαβάζοντας το παραπάνω, νιώθει...δικαιωμένος με την επιλογή του, εμένα μου περισσεύει, αλλά σαν...εξωτερικός παρατηρητής, μου φαίνεται λίγο αστείο...Σαν εξωτερικός παρατηρητής το έχεις οδηγήσει ή απλά μιλάμε στον αέρα?
Μπα, όχι, αλλά δεν χρειάζεται να οδηγήσω κάτι, για να κρίνω αν ένα περιοδικό υπερβάλλει και το συγκεκριμένο, έχει κάνει την υπερβολή επιστήμη...
Το έχει συνάδελφος πάντως, το 1.5 και σαφώς παραπονιέται για την άνεση, τα Toyo, το μέτριο εσωτερικό και τα πανάκριβα ανταλλακτικά. Το προηγούμενο αυτοκίνητό του; Ένα Rallye 1.3 που το οδηγεί η...αρραβωνιαστικιά του πλέον!
Επειδή έχει γίνει πολλές φορές η συζήτηση, λέει πως το Rallye, είναι πιο άνετο, πιο γρήγορο, με καλύτερο κράτημα, αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται σε άλλα πράγματα, όπως ποιότητα κατασκευής, ανέσεις (A/C, υδραυλικό κλπ) και πολλά πολλά ακόμη...
Το 2άρι, είναι μια χαρά αυτοκινητάκι. Απλά μην τραβάμε το όλο πράγμα από τα αυτιά, γιατί δεν πρόκειται να πετύχουμε και κάτι..
Σε ό,τι αφορά τώρα σπορ συμπεριφορά και τα ρέστα, έχω πει πολλές φορές σ'αυτό το φόρουμ, πως δεν θεωρώ την ανάρτηση-κούτσουρο, συνώνυμη με την σπορ συμπεριφορά: τα Rallye από την μαμά τους, μια χαρά άνετα ήταν, έχω οδηγήσει για αρκετά χιλιόμετρα και ποτέ δεν με κούρασε το 106 16V. Τα ίδια μπορώ να πω και για την Xsara του πατέρα, που μπορεί να είναι ταχύτατη σε στροφιλίκι, σιδερώνοντας τα πάντα.
Θεωρώ λάθος ούτως ή άλλως σε ένα αυτοκίνητο πόλης να βάλεις σκληρή ανάρτηση, γιατί το φθείρεις στα σαμαράκια και τις λακούβες και επιπλέον καταλήγεις να πας και πιο αργά... Μόνον η Mazda και η Seat κάνουν αυτό το λάθος, άντε και η FIAT παλαιότερα με το Punto Sporting. Πλέον, ελέω και μεγαλύτερων και πιο χαμηλοπρόφιλων ελαστικών, οι αναρτήσεις έχουν γίνει κατά τι μαλακότερες, απ' όσο μπορώ να πω. -
μα δεν νομίζω να έγινε σύγκριση πουθενά
Πάντως το 2άρι πέρα απ την έκδοση comfort plus αρχίζει και ακριβαίνει πολύ,σε σημείο που να υπάρχουν αυτοκίνητα μεγαλύτερα και φθηνότερα,λέγε με C3 πχ.
Δεν είναι φθηνό το 2άρι.Δεν είναι για όλους.Μην παίρνετε Mazda 2To C3 όμως είναι τραγικό οδηγικά! Μη το συγκρίνουμε με το κορυφαίο Δυάρι! Το 2 είναι για όσους θέλουν ένα αυτοκινητάκι πολης που οι Άγγλοι περιγράφουν ως 'nippy and fun'! Δεν είναι για όλους και καλά κάνει!
Με βλέπεις να το συγκρίνω ΕΓΩ κάπου?
Αναφορά σε alternative επιλογή έκανα.Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.(...)
Πηγή : Περιοδικό 'Drive'Τα σχόλια δικά σας.
Μήπως λέω μήπως μας τα λένε λίιιιιιγοοοο χοντρά τα καλόπαιδα;
Τώρα αν κάποιος διαβάζοντας το παραπάνω, νιώθει...δικαιωμένος με την επιλογή του, εμένα μου περισσεύει, αλλά σαν...εξωτερικός παρατηρητής, μου φαίνεται λίγο αστείο...Σαν εξωτερικός παρατηρητής το έχεις οδηγήσει ή απλά μιλάμε στον αέρα?
Δηλαδή για σένα η έκδοση touring alloy, την οποία και έχω, με τα 86 άλογα είναι σπόρ; Όχι ρε παιδιά, δεν είναι σπορ αυτό. Δηλαδή το 1.5 με τα 103 τι είναι; Gran Turismo?
Αυτό ακριβώς που λέει ο elteo λέω και εγώ. Δεν είναι εξειδικευμένο αμάξι, ούτε η μάζντα θέλει να το πλασσάρει έτσι. Το έβαλε στην παγκόσμια αγορά σαν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Όσο για τα 16άρια, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Σε Σουηδία, Δανία και Γερμανία υπάρχουν οι 16άρες είτε στάνταρ είτε σαν έξτρα εξοπλισμός. Αυτό το ξέρω γιατί έχω πάει και έχω δει το αυτοκίνητο στις εκεί εκθέσεις.
Anyhow, συμφωνώ με τον high fidelity. Αυτό το λίγο που έχω μάθει είναι να μην δέχομαι με κλειστά τα μάτια 'δημοσιογραφικές' παραθέσεις, ειδικά όταν έχω άμεση επαφή με το προϊόν και έχω βγάλει τα δικά μου, προσωπικά συμπεράσματα.
Kαι κάτι τελευταίο. Το προηγούμενο Yaris TS το έχει φίλος. Με 16άρια after market και το αυτοκίνητο είναι πιο μαλακό και εξίσου καλό (ίσως και καλύτερο στα σημεία) σε κράτημα. Και το βασικό; ΔΕΝ έχει κάνει εκτπώσεις στην άνεση των επιβατών στο βωμό της οδηγικής συμπεριφοράς.
Για να το κλείσουμε εδώ, καθώς διαβάζει κόσμος που μπορεί να πάρει λάθος εντυπώσεις, το αυτοκίνητο στην τιμή που πωλείται στις εκθέσεις, δεν είναι bargain. Είναι ακριβό, και για τον λόγο αυτό περιμένει κανείς να είναι και στα σημεία άνω του μέσου όρου.- Αυτό που περιμένω εγώ σαν πελάτης είναι καλή αξιοπιστία (καθώς κάνω πολλά χλμ) και ασφάλεια που έχει 5 αστέρια. Τώρα για τον φτωχό εξοπλισμό του, θα ζήσω χωρίς πολλούς αυτοματισμούς, το ήξερα και ήταν επιλογή μου. Από τη mazda δεν είμαι απογοητευμένος γιατί ήξερα από την αρχή τι έπαιρνα
Αυτό όμως δεν με κάνει λιγότερο αντικειμενικό.Και στη Μάζντα είναι πολύ μάγκες. Έφεραν αυτοκίνητο στα ίδια λεφτά με το εξωτερικό αλλά με πολύ φτωχότερο εξοπλισμό..
Αντε καλά κούλουμα.Να τα πάρουμε με την σειρά.
Σε όλον τον κόσμο η έκδοση με τα 16άρια ονομάζεται Sport και αφού το είχες ψάξει θα το ξέρεις.
Επίσης στην Ελλάδα έρχονται όλα με δέσιμο των θόλων όπου στις άλλες χώρες δεν ισχύει στις μικρές εκδόσεις.Οπότε μεγαλύτερη ακαμψία,πιο σκληρό δε.Επέτρεψε μου να σου ξανα πώ ότι δεν το έχεις οδηγήσει πραγματικά το αυτοκίνητο ή δεν σε ενδιαφέρει η αίσθηση που σου δινει ή απλά το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πηγαίνεις από το Α σημείο στο Β.
Εγώ θέλω ένα αυτοκίνητο που να με κάνει να γουστάρω να ΤΟ οδηγάω,να πηγαίνω από το Α σημείο στο Β όσο πιο διασκεδαστικά γίνεται και να μου χαρίζει συγκινήσεις.Δεν με νοιάζει αν θα κοπανήσει λιγο περισσότερο, δεν με νοιάζει αν θα χωράνε πισω οι άλλοι το μόνο που με νοιάζει είναι εγώ να περνάω καλά μέσα στο αυτοκίνητο.Όπως έχω ξανα πεί, μια φίλη μου έχει το 1300 με 15άρια αλουμινίου 185/55 15,το έχω οδηγήσει αρκετά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη,ακόμα και στο όριο.Το αυτοκίνητο πραγματικά είναι τελείως διαφορετικό.
ΠΟΛΥ πιο μαλακό αλλά έχει χάσει σε πληροφόρηση.
Όποτε μπαίνει στο δικό μου, μου λέει ότι έτσι σφίγκεις κ@λο και η μόνη διαφορά είναι τα ζαντολάστιχα(195/45 16)
Επίσης τα Toyo αυτά είναι αρκετά σκληρά, μέλος του φόρουμ έβαλε exalto PE2 και είδε μεγάλη διαφορά σε θέμα άνεσης.Ναι το 1300 ειδικά δεν μαζεύει χιλιόμετρα,δεν σημαίνει ότι δεν έχει σπορ γονίδια.Κατεβα προς καμιά Επίδαυρο και θα καταλάβεις που βρίσκεσαι.
Όσο για το Yaris TS άσε με να διαφωνήσω και έτσι μου επιβαιβεώνεις ότι έχεις άλλες ανάγκες,για αυτό και δεν έχεις γνωρίσει το τι μπορεί να σου προσφέρει το 2άρι.
Πραγματικά πιστεύω ότι με το C3 ή κάτι αντίστοιχο θα ήσουν πολύ πιο ευχαριστημένος.Καλά θα κάνει να διαβάσει ο κόσμος αυτά που γράφουμε.
Σπορ αυτοκίνητα δεν είναι μόνο τα ακριβά.Είναι πολύ λάθος η πλευρά που το βλέπεις και συνεχίζεις να επιμένεις.Όσο για αυτά που είπε ο φίλος Βαγγέλης(vdsracing) να έχετε στο νου σας ότι έχει οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα,Ειδικά rallye(1300 + 1600) οπότε δεν λέει λόγια του αέρα
Εγώ είμαι το μέλος του φόρουμ με τα Μισελέν. Ναι είδα διαφορά, αλλά εξακολουθεί να είναι σκληρό, απλά πλέον το ΑΒΣ δεν κάνει υπερωρίες και έχω πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μπα, όχι, αλλά δεν χρειάζεται να οδηγήσω κάτι, για να κρίνω αν ένα περιοδικό υπερβάλλει και το συγκεκριμένο, έχει κάνει την υπερβολή επιστήμη...
Το έχει συνάδελφος πάντως, το 1.5 και σαφώς παραπονιέται για την άνεση, τα Toyo, το μέτριο εσωτερικό και τα πανάκριβα ανταλλακτικά. Το προηγούμενο αυτοκίνητό του; Ένα Rallye 1.3 που το οδηγεί η...αρραβωνιαστικιά του πλέον!
Επειδή έχει γίνει πολλές φορές η συζήτηση, λέει πως το Rallye, είναι πιο άνετο, πιο γρήγορο, με καλύτερο κράτημα, αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται σε άλλα πράγματα, όπως ποιότητα κατασκευής, ανέσεις (A/C, υδραυλικό κλπ) και πολλά πολλά ακόμη...
Το 2άρι, είναι μια χαρά αυτοκινητάκι. Απλά μην τραβάμε το όλο πράγμα από τα αυτιά, γιατί δεν πρόκειται να πετύχουμε και κάτι..
Σε ό,τι αφορά τώρα σπορ συμπεριφορά και τα ρέστα, έχω πει πολλές φορές σ'αυτό το φόρουμ, πως δεν θεωρώ την ανάρτηση-κούτσουρο, συνώνυμη με την σπορ συμπεριφορά: τα Rallye από την μαμά τους, μια χαρά άνετα ήταν, έχω οδηγήσει για αρκετά χιλιόμετρα και ποτέ δεν με κούρασε το 106 16V. Τα ίδια μπορώ να πω και για την Xsara του πατέρα, που μπορεί να είναι ταχύτατη σε στροφιλίκι, σιδερώνοντας τα πάντα.
Θεωρώ λάθος ούτως ή άλλως σε ένα αυτοκίνητο πόλης να βάλεις σκληρή ανάρτηση, γιατί το φθείρεις στα σαμαράκια και τις λακούβες και επιπλέον καταλήγεις να πας και πιο αργά... Μόνον η Mazda και η Seat κάνουν αυτό το λάθος, άντε και η FIAT παλαιότερα με το Punto Sporting. Πλέον, ελέω και μεγαλύτερων και πιο χαμηλοπρόφιλων ελαστικών, οι αναρτήσεις έχουν γίνει κατά τι μαλακότερες, απ' όσο μπορώ να πω.Κι όμως χρειάζεται.Γιατί στο τέλος θα πάμε στην φάση
'μου είπε ο αδερφός μου ότι ο ξάδερφος του αδερφού του γιου του μπατζανάκη....'
Μην είσαι τόσο απόλυτος όταν δεν έχεις προσωπική εμπειρία γιατί ούτε εμένα με κουράζει το Mazda οπότε σε τέτοιο πράγμα παίζει θέμα προσωπικής εμπειρίας και όχι συμπεράσματα μέσο άλλων.Δυστυχώς σε μαμα saxorallo από θέμα ανάρτησης δεν έχω μπεί για να σου πω αν είναι πιο μαλακό η πιο σκληρό.Πάντως δεν είπε κανείς ότι σκληρή ανάρτηση = σπορ.
btw Rallye 13άρι και Mazda 2 1.5 κόβονται πολυυυυυυυυυ άσχημα, μου κάνει εντύπωση να παραπονιέται ο συνάδελφός σου.
Εγώ είμαι το μέλος του φόρουμ με τα Μισελέν. Ναι είδα διαφορά, αλλά εξακολουθεί να είναι σκληρό, απλά πλέον το ΑΒΣ δεν κάνει υπερωρίες και έχω πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα
Τι να σου πω,αφού σε κουράζει το αυτοκίνητο γιατί το επέλεξες?(δεν το λέω με κανένα ίχνος ειρωνείας ή τίποτα άλλο) απλά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να έχεις οδηγήσει το αυτοκίνητο,για τα γούστα σου να το θεωρείς σκληρό και να το παραγγέλνεις.
Η ο συνάδελφος του φίλου απο πάνω,παραπονιέται για το εσωτερικό,μα καλά,άλλο του έδειξαν στην έκθεση? (τα ανταλλακτικά όντως είναι πονεμένη ιστορία από πάντα με την mazda)Και ξανά λέω,ναι το εσωτερικό παρα είναι λιτό και με σκληρά πλαστικά, ναι είναι σφιχτό για αυτοκίνητο πόλης, αλλά όταν τα ξέρεις αυτά όταν το πλερώνεις δεν καταλαβαίνω τον λόγο να παραπονιέται κάποιος
-
Παρακαλείται ο επόμενος που θα κάνει παράθεση/quote να κάνει μόνο το τελευταίο μήνυμα και όχι όλο το κατεβατό..
-
Ξαναλέω ότι το επέλεξα εν γνώση μου, γιατί ήταν για μένα ότι οικονομικότερο εκείνη την περίοδο. (δεν το αγόρασα στην τιμή της έκθεσης). Ηξερα ότι είναι σκληρό, αλλά αυτό που λέω είναι ότι δεν θα έπρεπε γιατί πολύ απλά η πλειοψηφία στην οποία απευθύνεται (γκόμενες και κουλάδια σαν και εμένα) δεν τους νοιάζει να στρίβουν με τα 'όσα' αλλά να κινούνται στην πόλη για πολλά χιλιόμετρα.
-
Γράφει πουθενά απέξω 'Απευθύνομαι σε γκόμενες και κουλάδια?'.
Σε 'γκόμενες και κουλάδια' απευθύνονται αυτά που δεν βγαίνει το esp και αν μπείς λίγα παραπάνω σε μια στροφή περιμένεις να ξαναβρεί πρόσφυση το μπροστά σύστημα. Αν και θα ηταν πιο πρέπον να αντικαταστήσω το 'γκόμενες και κουλάδια' με το 'μέσο οδηγό' όπου σε αυτή την περίπτωση όντως το ιδανικό στήσιμο είναι μαλακό, άνετο αμάξι με esp,antispin,ebd,eba,vdc,asr,vga και όλα τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας ώστε να γίνει η μεταφορά απο το ένα σημείο στο άλλο ασφαλέστερη.
Αφήστε και μερικά σύγχρονα αυτοκίνητα να μην είναι πλήρως αποστειρωμένα και να δίνουν στον οδηγό το κάτι παραπάνω χωρίς να δώσει μια περιουσία.Μπορεί να μην απευθύνεται στον μέσο όρο αλλά αυτο είναι προς τιμήν του...γιατί υπάρχουν και πελάτες που δεν ανήκουν στον μέσο όρο.
Απο την άλλη βέβαια,αν παραπονιέσαι για την άνεση μπορείς πολύ απλά να βάλεις ενα σετάκι 15ρες ζαντούλες με λάστιχο 195-50-15 και να κερδίσεις τόσο σε άνεση όσο και σε επιδόσεις αν επιλέξεις ελαφρυά ζάντα.Άλλωστε αυτή είναι η έννοια του tuning:Βελτιώνω το αυτοκίνητο για να το κάνω να με ικανοποιεί.
Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!
-
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Κουλάδι είμαι όχι γκόμενα! -
Αρχίζω να συμφωνώ με τον άκα έφε και ανησυχώ
Ναι το ντράιβ υπερβάλλει στην περιγραφή του αλλά αυτός είναι ο τρόπος γραφής του και όσοι το παίρνουν ξέρουν τι αγοράζουν. Υπάρχουν και χειρότερα όπως οι 4Τ που στα +- του κάθε μοντέλου στους πίνακές των τελευταίων σελίδων αναφέρουν σαν πρώτο + του 2 την ποιότητα κύλισης. Αυτός που το έγραψε ή χρηματίστηκε ή οδηγάει μονοθέσιο φόρμουλα 1 με κολλημένα με αραλντιτ αμορτισερ ή δεν έχει οδηγήσει άλλο αμάξι στη ζώη του. Τελεία και παύλα. Η παντελής διαστρεβλωση της αλήθειας είναι πρόβλημα και όχι η - αναμενόμενη - υπερβολή. Το αμάξι ούτε άνετο είναι ούτε ποιότητα κύλισης έχει και κρίμα που στο τέστ ντράιβ του πήγαμε από καλοστρωμένο δρόμο και δεν το αντιλήφθηκα ότι το πρόβλημα θα ήταν τόσο έντονο...
Περί της ύπαρξης ή μη σπορτίφ χαρακτήρα το 2 είναι διχασμένο. Ναι η θέση οδήγησης είναι καλή ακόμα και για ένα περίεργο όπως έγω με το συγκεκριμένο θέμα, το κιβώτιο εξαιρετικό (μαζί με το εξωτερικό ντιζάιν του 5πορτου, το καλύτερο στοιχείο του 2), το turn in εντυπωσιακότατο και η ουρά παιχνιδιάρα. Από την άλλη όμως οι επιδόσεις που θυμίζουν μάλλον 1200άρι παρά 1400άρι οφειλόμενες κυρίως στο μακρύ κιβώτιο, η έντονη υποστροφή ισχύος (ίσως φταίνε και τα μάλλον κακά λάστιχα), τα μέτρια φρένα και οι έντονες κλίσεις σε συνδυασμό με το αυξημένο ύψος που τρομάζουν, έλλειψη σπορτίφ ήχου από το μοτέρ και το μικροσκοπικό στοφόμετρο σε ξενερώνουν όταν θέλεις να νομίσεις ότι πας γρήγορα. Σε μία πρώτη βόλτα σου αρέσει αλλά στο πέρασμα του χρόνου θές περισσότερα άλογα για να θεωρηθεί σπορτιφ. Το 1.5 ίσως είναι πιο σπορτίφ με τα επιπλέον άλογα του αλλά σε αυτά τα χρήματα αρχίζεις και πλησιάζεις οχήματα με μοτέρ τούρμπο οπότε το σκέφτεσαι...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αρχίζω να συμφωνώ με τον άκα έφε και ανησυχώΕίναι που δεν υπάρχει Lancia Y αυτή τη φορά στην κουβέντα, γι' αυτό!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αρχίζω να συμφωνώ με τον άκα έφε και ανησυχώ
Είναι που δεν υπάρχει** Lancia Y **αυτή τη φορά στην κουβέντα, γι' αυτό!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αρχίζω να συμφωνώ με τον άκα έφε και ανησυχώΝαι το ντράιβ υπερβάλλει στην περιγραφή του αλλά αυτός είναι ο τρόπος γραφής του και όσοι το παίρνουν ξέρουν τι αγοράζουν. Υπάρχουν και χειρότερα όπως οι 4Τ που στα +- του κάθε μοντέλου στους πίνακές των τελευταίων σελίδων αναφέρουν σαν πρώτο + του 2 την ποιότητα κύλισης. Αυτός που το έγραψε ή χρηματίστηκε ή οδηγάει μονοθέσιο φόρμουλα 1 με κολλημένα με αραλντιτ αμορτισερ ή δεν έχει οδηγήσει άλλο αμάξι στη ζώη του. Τελεία και παύλα. Η παντελής διαστρεβλωση της αλήθειας είναι πρόβλημα και όχι η - αναμενόμενη - υπερβολή. Το αμάξι ούτε άνετο είναι ούτε ποιότητα κύλισης έχει και κρίμα που στο τέστ ντράιβ του πήγαμε από καλοστρωμένο δρόμο και δεν το αντιλήφθηκα ότι το πρόβλημα θα ήταν τόσο έντονο...
Συμφωνώ απόλυτα σε οτι είπες περί ποιότητας κύλισης.Στην καμπίνα περνάνε όλοι οι θόρυβοι απο το οδόστρωμα και είτε εχει ανοιχτό ειτε κλειστό παράθυρο μικρή διαφορά εχει.Σίγουρα σε αυτό, εκτός των άλλων, ρόλο παίζουν και τα 45ρια ελαστικά στις 16ρες ζάντες.
Όσον αφορά τις επιδόσεις του 1.3 θα τις κατέτασα στο μέσο όρο της κατηγορίας απλά.
Διαφωνώ κάθετα στα περι κλίσεων,αν αναλογιστείς οτι λόγω ημιάκαμπτου εχει μόνο μπροστά αντιστρεπτική ράβδο τότε παίρνει μικρές κλίσεις για μαμά αυτοκίνητο.Το αδικεί λίγο το ψηλό ride height που έχει και οι σχετικά μεγαλες διαδρομές της (σφιχτής) ανάρτησης.Επίσης η υποστροφή ισχύως δεν είναι τόσο έντονη ωστε να αναφερθεί,το αντίθετο μάλιστα, τουλάχιστον στο 1.5 που εχω και ακόμα περισσότερο στο πιό αδύναμο 13ρι.
Όσο για την τιμή του,προφανώς εννοείς οτι έρχεται κοντά στο leon tsi αλλά αν δεις τι εξοπλισμό εχει θα καταλάβεις...για να πάρεις tsi με αντίστοιχο εξοπλισμό το κόστος ξεφεύγει οπότε στην ουσία δεν υπάρχει σύγκριση.Αν εννοείς το punto t-jet τότε μιλάμε για τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας αμάξι με πολλές διαφορές επι της ουσίας.
-
-
Είσαι εγκάθετος.-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol: Είσαι εγκάθετος.-Ορίστε, και gay και εγκάθετος!
Τελικά, μόνον αν πάρω BMW θα πάω μπροστά!
-
Η υποστροφή ισχύος είναι έντονη σε σχέση με την ομολογουμένως εντυπωσιακή αντοχή στην υποστροφή αδρανείας λαμβάνοντας υπόψη τις μάλλον ασθενικές επιδόσεις του. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για επικίνδυνες καταστάσεις μιας και είναι εύκολα ελεγχόμενη με το γκάζι αλλά σε ελληνικό οδόστρωμα με τα μέτρια τόγιο γίνεται ενοχλητική όταν θέλεις να κινηθείς σβέλτα.
Οι κλίσεις είναι έντονες απλά επειδή αρκετά μάλλον σπάνια σούπερμίνι για να κάνω συγκρίσεις, ίσως για αυτό το λόγο μου φαίνονται τόσο έντονες σε σχέση με τα χαμηλότερα και με καλύτερο πάτημα μικρομεσαία...
Το πούντο με το μοτέρ με τα 120 άλογα είναι άκρως ελκυστικό και εάν δεν είχε ένα τόσο κακό τιμόνι θα μιλούσαμε για επιλογή μονόδρομο. Ακόμα όμως και με αυτό το τιμόνι είναι μία άκρως ελκυστική πρόταση...
-
Έντονη υποστροφή ισχύος το 1300άρι?
Εγώ πάντως με το 1500 δεν έχω τόσο έντονο θέμα με υποστροφή ισχύος που η διαφορά 1300 - 1500 στην πράξη είναι τεράστια.Απλά μου φαίνεται περίεργο να το είδες αυτό στο 1300 που ζορίζεται ακόμα και να σπινιάρει την πρώτη,πόσο μάλλον να έχει υποστροφή ισχύος απο 2α και πάνω.Μου φαίνεται υπερβολικά περίεργο.
Mazda 2 2007