-
+10000
Σωστός ο μικρός...
-
Λαθος.
Πως ξερεις αν εχει κατι καταγραφει σωστα η λαθος.
Δικαιωμα του οδηγου ειναι να εξερευνει τα ορια του,αλλιως πως θα τα ανακαλυψει?Υποθετω πηγαινοντας με 70χλμ/ωρα οτι η στροφη στις κουνιες περναει με 4η σανιδα.(η καταγραφω την καμπυλοτητα της,αναλογα πως γραφεις)
Στο πρωτο περασμα που κανω απο εκει(χωρις προηγουμενη εμπειρια απο την συγκεκριμενη ειδικη(φτερη) με τι θα περασεις?
Τοσο αργα ωστε να μην νιωσεις τιποτα?
Πιο γρηγορα απο αργα,αξιοπρεπως?
Πως? Σε σχεση με τι?
Το ρισκο ειναι αυτο που ανεβαζει τα ορια.
Οσο πιο εμπειρος εισαι τοσο πιο πολυ περιοριζεις αυτο το ρισκο.
Ας πουμε σε καποιο ποσοστο.
Ο εντελως απειρος οτι και να κανει βρισκεται παντα στο 50% μεσα στο δρομο,αν θελει να λεει οτι κινειται γρηγορα.Για αυτο μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Ο Λοεμπ γιατι βγηκε απο τον δρομο,επειδη δεν ειχε κανει καλη καταγραφη?Η επειδη η οδηγηση του ,ακομα και αυτουνου,εμπεριεχει καποιο ρισκο?Ολοι μας στην προσπαθεια εξευρεσης των οριων(οσοι το προσπαθουμε αυτο) ειμαστε εκτεθειμενοι σε καποια ατυχη στιγμη.
Οποτε μην λετε οτι δεν πας γρηγορα,αλλα επικινδυνα,αφου ουτε εσυ μπορεις να το ξερεις ουτε ο απο μεσα.
(εκει που μπορεις να δωσεις 'ευθυνες' σε αγωνιζομενους ειναι οταν δεν γνωριζουν/δεν εφαρμοζουν τις αρχες της γρηγορης οδηγησης ,σωστα φρενα,σωστες γραμμες,σωστη χρηση του γκαζιου,κλπ,κλπ,τοτε οδηγουν επικινδυνα και ας οδηγουν αργα)
(Το χαρακτηριστικοτερο /οφθαλμοφανεροτατο λαθος ειναι οταν κατα την εισοδο σε μια στροφη το αυτοκινητο δεν ειναι στο πιο εξω δυνατο σημειο,αλλα ας πουμε προς το κεντρο του δρομου.) -
Amaxopoulos
- oo
-
Ο χρήστης zaxaras έγραψε:
Στον πρωτο μου αγωνα εκανα πανω απο 4 περασματα(10+) αλλα και παλι παραλιγο να φιγω σε ενα αρκετα μεγαλο γκρεμο, οποτε δεν υπαρχει ποτε να συμφωνησω με τα 4περασματα.Το πρόβλημα της παραπάνω πρότασης είναι πως θεωρεί αυτονόητη τη συνεπαγωγή 'περισσότερα περάσματα => μεγαλύτερη ασφάλεια'. Ενώ οι επιδόσεις των Βούλγαρων στο ΕΛΠΑ (αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, πχ. οι PWRC και παλιότερα οι JWRC στο Ακρόπολις, εκεί μάλιστα με 2 μόνο περάσματα) δείχνουν πως μπορείς να πας γρήγορα (τουλάχιστον γρηγορότερα από τους Ελληνες) και με ασφάλεια με λίγα περάσματα.
Εγώ έχω μια απλή και αναμενόμενη multiple choice ερώτηση στο φίλο zaxaras: όταν είσαι στην ειδική, πως περιμένεις να μάθεις για την επόμενη στροφή:
(α) Να μου τη διαβάσει ο συνοδηγός μου και στη συνέχεια ενδεχομένως να τη θυμηθώ
(β) Να τη θυμηθώ και να περιμένω να μου επιβεβαιώσει ο συνοδηγός μου ό,τι θυμάμαι
(γ) Να τη θυμηθώ._ O συνοδηγός είναι εκεί για να αλλάζει λάστιχο και να δίνει τους χρόνους στα κοντρόλ -
Ε δεν το πιστευω κριτικη στον ελ-εμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κ. Λωρη εχουμε γεμισει παγκοσμιους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Η σωστη απαντηση ειναι η τεταρτη ,μου διαβαζει ο συνοδηγος και ακουω ,δεν θυμαμαι τιποτα!(αν θυμαμαι εχει καλως,αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος ειδικα σε μεγαλα ραλλυ)
-
Ο χρήστης moya21 έγραψε:
Ε δεν το πιστευω κριτικη στον ελ-εμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κ. Λωρη εχουμε γεμισει παγκοσμιους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ναι,ρε γαμωτο σε λιγο θα κανουμε κριτικη και στον Σουμαχερ(λες και δεν κανουμε στην ενοτητα Φ1,λες και δεν εχει ο καθενας το δικαιωμα αυτο )
-
Δικαίωμα στην κριτική έχουμε όλοι, σωστά Δημήτρη.
Μόνο που όταν η κριτική γίνεται από κάποιον θεατή ακούμε συνήθως το'αμα δεν έχεις ιδρωσει μπάκετ, μην μιλάς, δεν ξέρεις'..Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό το δικαίωμα είναι προνομιακό...
-
Απο οσο ξερουμε ολοι ,εγω δεν εχω πει οταν καποιος μου κανει κριτικη για την οδηγηση μου,'δεν εχεις κατσει σε μπακετ'και τις συναφη μλκιες.
Ποσο μαλλον οταν ειναι αντικειμενικη κριτικη.
Οπως οταν ειπα για χρονους Βωβου/Χατζη/Χαλκια και λοιπους (ουτε καν κριτικη) πεταχτηκε ο Μογια τζνρ και αλλοι ανωνυμοι να πουν ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,κλπ...Οχι ,οι θεατες-θεατες(και οχι καλοθελητες) εχουν οπωσδηποτε λογο,αν μη τι αλλο,γιατι απλα εχουν αυτο το δικαιωμα(ανεξαρτητα αν λενε κατι λαθος η σωστο)
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Η σωστη απαντηση ειναι η τεταρτη ,μου διαβαζει ο συνοδηγος και ακουω ,δεν θυμαμαι τιποτα!(αν θυμαμαι εχει καλως,αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος ειδικα σε μεγαλα ραλλυ)Ναι ρε συ, γιαυτό το 'ενδεχομένως' στην (α)!
Εξάλλου αν έχεις περάσει 20 φορές από το Μερκούρη ή τη Φτέρη, δε μπορεί, θα θυμάσαι 'το γιατρό' ή 'τη στάση'.
Ομως φοβάμαι πως οι περισσότεροι νέοι θα απαντούσαν το (β).
Για πολλούς λόγους, ο απλούστερος εκ των οποίων είναι πως, καθώς τρέχουν με συνοδηγό έναν εξίσου νέο φίλο τους, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα μεταξύ τους η απαραίτητη 'εμπιστοσύνη' (άλλο να πίνεις μπύρες μαζί του και άλλο να κατηφορίζεις την Φτέρη) -
Βαλε,Νασο και τον κινδυνο καταστροφης μιας μικρης η μεγαλης περιουσιας η ακομα και τον ενδεχομενο κινδυνο καποιας ζωης,οποτε μαλλον καλα κανουν και κανουν οι νεοι 20 περασματα η μακαρι να μπορουσαν να ελεγξουν το ρυθμο τους.Το δευτερο για να γινει πρεπει να εχεις τουλαχιστον εμπειρο συνοδηγο.....η 'εκπαιδευμενο' μυαλο ,ωστε να αντιλαμβανεσαι οτι τα πρωτα 2-3 χρονια ,στα ΡΑΛΛΥ,πρεπει να κανεις υπομονη ,ειδικα αν εισαι μικρος εχεις ολον τον χρονο μπροστα σου να βελτιωθεις και καποια στιγμη να πας πολυ γρηγορα(εφοσον μπορεις)
Ειναι τρελη συζητηση το περι 'νεων αγωνιζομενων',αλλα ουσιαστικα ασχετη με το θεμα αναγνωρισεις/αστυνομευση/παρανομες δοκιμες απο πρωταγωνιστες,κλπ
-
Τελος παντων,δεν θα το συνεχισω διοτι το θεμα δεν με αφορα αφου η κριτικη ειναι προσωπικου επιπιεδου η οποια διαφερει κατα πολυ απο την γενικη κριτικη.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δικαίωμα στην κριτική έχουμε όλοι, σωστά Δημήτρη.
Μόνο που όταν η κριτική γίνεται από κάποιον θεατή ακούμε συνήθως το'αμα δεν έχεις ιδρωσει μπάκετ, μην μιλάς, δεν ξέρεις'..Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό το δικαίωμα είναι προνομιακό...
ΝΙΚΟ ΜΟΥ,
ΑΛΛΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ.
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ 'ΤΑΧΩΣΑ' ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Βαλε,Νασο και τον κινδυνο καταστροφης μιας μικρης η μεγαλης περιουσιας η ακομα και τον ενδεχομενο κινδυνο καποιας ζωης,οποτε μαλλον καλα κανουν και κανουν οι νεοι 20 περασματα η μακαρι να μπορουσαν να ελεγξουν το ρυθμο τους.Το δευτερο για να γινει πρεπει να εχεις τουλαχιστον εμπειρο συνοδηγο.....η 'εκπαιδευμενο' μυαλο ,ωστε να αντιλαμβανεσαι οτι τα πρωτα 2-3 χρονια ,στα ΡΑΛΛΥ,πρεπει να κανεις υπομονη ,ειδικα αν εισαι μικρος εχεις ολον τον χρονο μπροστα σου να βελτιωθεις και καποια στιγμη να πας πολυ γρηγορα(εφοσον μπορεις)Ειναι τρελη συζητηση το περι 'νεων αγωνιζομενων',αλλα ουσιαστικα ασχετη με το θεμα αναγνωρισεις/αστυνομευση/παρανομες δοκιμες απο πρωταγωνιστες,κλπ
Όποιος όμως μάθει κ όσο νωρίτερα προσπαθήσει να γράφει κ να κάνει δοκιμές με 4 περάσματα τόσο πιο πολύ θα κερδίσει σε βάθος χρόνου. Το ότι το κάνουν οι παγκόσμιοι κ πάνε στο χώμα ασφάλτο χιόνι με εξωφρενικές ταχύτητες απλά δείχνει ότι thats the way to do it. Το ότι το κάνουν κ οι ημιεπαγγελματίες ευρωπαίοι επίσης δείχνει ότι αυτός είναι ο τρόπος. Απλά θέλει δουλειά εξάσκηση κ καταμερισμό καθηκόντων με τον συνοδηγό.
Το να πατήσεις το γκάζι πριν από μια στροφή που δεν ξέρεις εχόντας μια γεμισμένη 4η ή 5η θέλει πολύ δουλειά κ δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος ειδικά κάποιου νέου. Αυτό πρέπει να είναι ο τελικός στόχος του ώστε ν αρχίσει να φθάνει σε ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά αυτό το θέμα. -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΝΙΚΟ ΜΟΥ,
ΑΛΛΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ.
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ 'ΤΑΧΩΣΑ' ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση καλύτερα θα ήταν για αυτούς που διαβάζουν να πάρουν ένα 'τσάμπα' μάθημα από την ασχήμη εμπειρία σας κ να το χρησιμοποιήσουν σαν κάτι που δεν πρέπει να κάνουν, παρά να ειρωνεύονται πλήρωμα που είχε άσχημη έξοδο κ ενώ ήταν σε μάχη για την πρωτιά του ΕΛΠΑ.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ 'ΤΑΧΩΣΑ' ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ.Αδικος κοπος και που τα εχωσες, ο μοναδικος τροπος για να σταματησει να σας κραζει και να σας μειωνει εντεχνα αυτο το 'θαυμαστο πουλι' ειναι να κανετε αποχη
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ 'ΤΑΧΩΣΑ' ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ.
Αδικος κοπος και που τα εχωσες, ο μοναδικος τροπος για να σταματησει να σας κραζει και να σας μειωνει εντεχνα αυτο το 'θαυμαστο πουλι' ειναι να κανετε αποχη
ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
!!!!
Στο blog του ποπολάρου http://popolaros.blogspot.com/ έπεσα πάνω σε αυτά:
http://photos1.blogger.com/blogger/1483 ... 116117.jpg
http://photos1.blogger.com/blogger/1483 ... 118119.jpg
Στην πρώτη σημείωση, στη λεζάντα, λέει ότι συχνα τα γραπτά τα διαβάζει ο συνοδηγός από κάτω προς τα πάνω!
Και στη 2η φώτο ακριβώς έτσι ξεκινά.
Εντάξει η εμπειρία μου στους αγώνες μονάχα μεγάλη που δεν είναι, αλλά... υπάρχει κανείς που τα γράφει έτσι;
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Βαλε,Νασο και τον κινδυνο καταστροφης μιας μικρης η μεγαλης περιουσιας η ακομα και τον ενδεχομενο κινδυνο καποιας ζωης,οποτε μαλλον καλα κανουν και κανουν οι νεοι 20 περασματα η μακαρι να μπορουσαν να ελεγξουν το ρυθμο τους.Το δευτερο για να γινει πρεπει να εχεις τουλαχιστον εμπειρο συνοδηγο.....η 'εκπαιδευμενο' μυαλο ,ωστε να αντιλαμβανεσαι οτι τα πρωτα 2-3 χρονια ,στα ΡΑΛΛΥ,πρεπει να κανεις υπομονη ,ειδικα αν εισαι μικρος εχεις ολον τον χρονο μπροστα σου να βελτιωθεις και καποια στιγμη να πας πολυ γρηγορα(εφοσον μπορεις)
Ειναι τρελη συζητηση το περι 'νεων αγωνιζομενων',αλλα ουσιαστικα ασχετη με το θεμα αναγνωρισεις/αστυνομευση/παρανομες δοκιμες απο πρωταγωνιστες,κλπΌποιος όμως μάθει κ όσο νωρίτερα προσπαθήσει να γράφει κ να κάνει δοκιμές με 4 περάσματα τόσο πιο πολύ θα κερδίσει σε βάθος χρόνου. Το ότι το κάνουν οι παγκόσμιοι κ πάνε στο χώμα ασφάλτο χιόνι με εξωφρενικές ταχύτητες απλά δείχνει ότι thats the way to do it. Το ότι το κάνουν κ οι ημιεπαγγελματίες ευρωπαίοι επίσης δείχνει ότι αυτός είναι ο τρόπος. Απλά θέλει δουλειά εξάσκηση κ καταμερισμό καθηκόντων με τον συνοδηγό.
Το να πατήσεις το γκάζι πριν από μια στροφή που δεν ξέρεις εχόντας μια γεμισμένη 4η ή 5η θέλει πολύ δουλειά κ δεν είναι κάτι που πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος ειδικά κάποιου νέου. Αυτό πρέπει να είναι ο τελικός στόχος του ώστε ν αρχίσει να φθάνει σε ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά αυτό το θέμα.Η απαντηση σε αυτο που λες Κλεισθενη ειναι στο μπολντ.
Αλλα το 'μυαλο' του νεου εχει μαθει στο ακουσμα του 'νικητη,που στον πρωτο,δευτερο,τριτο του αγωνα ηρθε πρωτος',οποτε το να μην προσπαθησει να ακολουθησει αυτο το πρωτυπο ειναι πολυ δυσκολο για καποιον.Αλλα οπως προειπα αυτη η συζητηση ειναι *ουσιαστικα ασχετη με το θεμα αναγνωρισεις/αστυνομευση/παρανομες δοκιμες απο πρωταγωνιστες,κλπ *
Ανηκει ουσιαστικα σε αλλο θεμα το πως πρεπει να μπαινουν οι νεοι στους αγωνες ΡΑΛΛΥ.(και οχι πιστας σε επαρχιακο δρομο)
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
!!!!Στο blog του ποπολάρου http://popolaros.blogspot.com/ έπεσα πάνω σε αυτά:
http://photos1.blogger.com/blogger/1483 ... 116117.jpg
http://photos1.blogger.com/blogger/1483 ... 118119.jpg
Στην πρώτη σημείωση, στη λεζάντα, λέει ότι συχνα τα γραπτά τα διαβάζει ο συνοδηγός από κάτω προς τα πάνω!
Και στη 2η φώτο ακριβώς έτσι ξεκινά.
Εντάξει η εμπειρία μου στους αγώνες μονάχα μεγάλη που δεν είναι, αλλά... υπάρχει κανείς που τα γράφει έτσι;
Καπου εχω διαβασει οτι μερικοι παγκοσμιοι συνοδηγοι διαβαζουν απο κατω προς τα πανω γιατι τους ερχεται πιο ευκολο το σηκωμα των ματιων.Αν θελεις να ψαξω και για ονοματα.
EDIT