-
Ο χρήστης technik έγραψε:
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?category_id=76&NEWS_DATA_ID=52684Alonso, συνέχισε...
Ο Μίκαελ είναι ο πιο αντιαθλητικός οδηγός και αυτός με τις περισσότερες τιμωρίες στην ιστορία της Formula 1. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι ο καλύτερος οδηγός και ότι το να «παλέψεις» μαζί του δεν αποτελεί τιμή και ευχαρίστηση
Σκέψου να μην είχε και την 'παράγκα' μαζί του πόσες τιμωρίες θα είχε
Ο 'πρωταθλητής' φαίνεται και από τις δηλώσεις...
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Ετσι φαινεται... Συμφωνα με μενα στοφα πρωταθλητη ειναι να χρησιμοποιεις μυαλο, λογικη και εγκρατεια για να κερδισεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα (που ειναι ο αυτοσκοπος σε καθε αθλημα)
Δηλαδή εσύ πότε φώναξες πω πω τι έκανε ο π**στης ο Alonso στην Ουγγαρία ή στην Iνδιανάπολη που έκανε αγώνα με 'μυαλο, λογικη και εγκρατεια για να κερδισει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα'. Την 5η θέση δηλαδή.....
Εγώ πάντως φώναξα 'πω πω τι κάνει ο π**στης ο Alonso' στη φετεινή Ουγγαρία.
Και κάτι ακόμα: Εστω, ο Alonso , πήρε το περσινό Πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο. Ο MS, τουλάχιστον τα τρία τελευταία του Πρωταθλήματα, τα πήρε με αντίπαλο?
ΥΓ: Και μόνο το γεγονός οτι η σύγκριση γίνεται πάντα ανάμεσα σε MS και FA, επιβεβαιώνει την αξία, η την κάποια αξία του δεύτερου.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Θα ήθελα να μας εξηγήσεις τί ακριβώς από το οδηγικό στυλ του Alonso σε κάνει να τον θεωρείες τόσο κορυφαίο. (Προσοχή, μιλάω για το οδηγικό στυλ και όχι για τα αποτελέσματα.)
.., χωρις να θελω να απαντησω για λογαριασμο αλλου ... να ενημερωσω ότι το (νομιζω ) Χριστουγεννιατικο τευχος του R&D εχει πληρη αναλυση του οδηγικου στυλ του Αλονσο
Η αναλυση περιγραφει και τα πλεονεκτιματα του σε σχεση με την υπεροχη των μπροστινων ελαστικων της Michelin την περσινη χρονια.
Επίσης γινεται μια συγκριση αναμεσα στο οδηγικο στυλ του Αλονσο και του Φισικο σε σχεση με τα περσινα δεδομενα των ελαστικων .
Η συγκριση βασιζεται σε δεδομενα τηλεμετριας που εδωσε η Renault για την στροφη 4 της Μαλαισιας
Η αναλυση ειναι ενος μηχανολογου μηχανικου που μου διαφευγει το ονομα
-
....εν τω μεταξυ ...εχει ξεκινησει μια παραφιλολογια για το εαν ο MS παραιτηθηκε .... ή τον παραιτησαν
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
ΥΓ: Και μόνο το γεγονός οτι η σύγκριση γίνεται πάντα ανάμεσα σε MS και FA, επιβεβαιώνει την αξία, η την κάποια αξία του δεύτερου.Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι ο Αλόνσο είναι ένας πολύ καλός οδηγός...
Όσο τυχερός και να είσαι δεν γίνεσαι πρωταθλητής F1 (έστω κι αν οι υπόλοιπες ομάδες ήταν σε άθλια κατάσταση) αν δεν έχεις τις αντίστοιχες ικανότητες.
Από εκεί και πέρα όμως -κατα την γνώμη μου- θα μπορεί να συγκριθεί συνολικά σαν οδηγός με τον Σουμάχερ μόνο στο τέλος της καριέρας του με δεδομένα τα αποτελέσματα αυτής.Φυσικά μπορούμε να μιλάμε για απόδοση σε συγκεκριμένες πίστες-χρονιές κλπ αλλά μέχρι εκεί.
Όταν ο Αλόνσο αποδείξει αυτά που πρέπει να αποδείξει στο χρόνο και με δεδομένη την διάρκεια του σαν κορυφαίος τότε θα μπορεί να σταθεί σε σύγκριση σαν οδηγός προς οδηγό... -
Φίλε anthony baltz, δεν έχει τύχει να πάρω ποτέ το R&D, αλλά το άρθρο που αναφέρεις ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον. Ελπίζω κάπου να το βρω.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, (και είναι αυτονόητο φυσικά) η ανάλυση τηλεμετρίας μιας στροφής δεν είναι ικανή να περιγράψει την οδήγηση γενικά κάποιου οδηγού. (δε λέω πως ο σκοπός του άρθρου ήταν να περιγράψει πλήρως το οδηγικό στυλ, αλλά εκ των πραγμάτων ότι δεν θα αρκούσε).
Η στροφή 4 (και 5 που ακολουθεί απανωτά) της Μαλαισίας, αν τις μετράω σωστά στο μυαλό μου, είναι ένας γρήγορος εναλλάξ αριστερά-δεξιά συνδυασμός, με άφημα γκαζιού (ενίοτε και σχεδόν flat με V8 ) σημείο που δε μας πληροφορεί ούτε για τον τρόπο φρεναρίσματος, ούτε για τη φιλοσοφία του οδηγού σε πιό αργές στροφές.
Όσο για την Ουγγαρία, το αυτοκίνητο ήταν σαφέστατα στημένο για καθαρά βρεγμένο αγώνα, κάτι που δεν ίσχυε για όλους τους άλλους. Και φυσικά αυτό χρεώνεται ΠΟΛΥ θετικά σαν επιλογή του οδηγού (και της ομάδας). Το εντυπωσιακό δεν ήταν τόσο η οδήγησή του (που από In-car πλάνα είναι τουλάχιστον αποκρουστική, με ακόμα πιό βίαιες κινήσεις στο τιμόνι), αλλά το θάρρος και τα 'μπαλλάκια' του να τολμάει να χώνεται παντού. -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Το εντυπωσιακό δεν ήταν τόσο η οδήγησή του (που από In-car πλάνα είναι τουλάχιστον αποκρουστική, με ακόμα πιό βίαιες κινήσεις στο τιμόνι), αλλά το θάρρος και τα 'μπαλλάκια' του να τολμάει να χώνεται παντού.Δεν νομίζω να ήταν βίαιες οι κινήσεις του στο τιμόνι οδηγώντας στην βροχή κ καθαρίζοντας τους μπροστινούς του. Τουλάχιστον δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα έλεγα. 'Απλωνε' το μονοθέσιο του πολύ γλυκά. Στην προσπέραση του στον MS ήταν άψογος.
Κ μην ξεχνάμε οτι η βροχή είναι που θέλει πολύ απάλες κινήσεις στο τιμόνι για να μείνεις στον δρόμο κ να κάνεις χρόνο. -
kantoniou μην γίνεσαι κακός!
10 νίκες σε μια χρονιά δεν είναι τίποτα. Εντάξει πρωτάθλημα δεν πήρε τα τελευταία χρόνια, αλλά τίποτα δεν υπήρξε ποτέ. Πάντα ήταν υπολογίσιμη δύναμη.
Και η φιλοσοφία της McLaren δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν ανάλογη της περσινής Renault. Κυνηγάει πάντα τη νίκη και όχι τους βαθμούς. Γι' αυτό την υποστηρίζω άλλωστε. -
Προσωπικα παντως ουτε και το στυλ του Αλονσο μου αρεσει, παρολο που τον παραδεχομαι σαν οδηγο. Οντως ειναι λιγο αντιαισθητικο το πως κανει μοχλο με τους μπρος τροχους για να επερστρεψει ελαφρα, και εκτος απο αυτο θελει και ειδικο στησιμο, και την καταλληλη εγγενη ισορροπια του μονοθεσιου για να πετυχει. Στην R24 δεν πετυχαινε το γλυκο.
Τον βλεπω να ζεσταινει τα λαστιχα και πολλες φορες δεν το πιστευω πως περιστρεφεται το αμαξι. Πρεπει να εχει φοβερη αισηθηση της ισορροπιας ο τυπος, και reflex βεβαια, γιατι λεει οτι το εκανε παντα, απο τα καρτ αυτο.Για το schumi τωρα, καλο το γκαζοφρενο αλλα οριακο στριψιμο δεν ειναι. Δεν φορτιζει οσο θα μπορουσε τους μπροστινους τροχους με μεταφορα βαρους, προκειμενου να παρει την εισοδο της στροφης γρηγορα. Το καλο ειναι οτι κερδιζει απο το οτι καθυστερει το φρεναρισμα, αλλα μια καλη οδηγηση ¨με τη φορα¨ειναι συνηθως γρηγοροτερη. Οχι παντα, πρεπει ο οδηγος να εχει εμπιστοσυνη στο στησιμο του μονοθεσιου και την κατασταση της πιστας και των ελαστικων. Αν οχι, μπορει να μη συγχωρεσει. Γι αυτο λεω για πολυ γρηγορη και ρυθμισιμη οδηγηση απο τον Schumacher, αλλα οχι οριακη. Τον βοηθαει στη διαρκεια του αγωνα, να παιρνει το 99% απο οτι εχει να δωσει το μονοθεσιο, βιαζοντας το ομως, ειδικα σε λαστιχα.
Για το traction control τωρα, οντως πολλοι νεοι υποτιθεται οτι δεν εχουν καλο throttle control. (Kαι παλι ομως αυτοι που εχουν, πχ Βutton, ξεχωριζουν). Απλα η διαφορα ειναι μικροτερη. Ετσι χανει το μερικως το μειονεκτημα που ειχει ο Schumacher σε σχεση με πολλους της ηλικιας του, και πιθανως σε σχεση με τους καινουριους οπως θα διαμορφωναν το στυλ τους αν δεν υπηρχε traction control, τη λιγο πιο αργη εξοδο. (με ερωτηματικο αυτο).Kαλα, το κουρασα κι εγω, αλλα to summarize για εμενα το πιο θεαματικο και το πιο γρηγορο στυλ οδηγησης ειναι μια διαρκης ανεπαισθητη πλαγιολισθηση, με τη φορα στην εισοδο και διορθωνοντας με το γκαζι στο apex, προσπαθωντας για γρηγορη, ουδετερη η και λιγο υποστροφικη εξοδο. Το κλασσικο δηλαδη, αλλα που λιγοι μπορουν να το κανουν σε επιπεδο F1. Fast in, fast out, αρκει να εχεις το στησιμο, την ικανοτητα, και τη δυναμη/ελκτικη προσφυση για να το πετυχεις.
Ο Ηakkinen μου αρεσε, και απο τους υπαρχοντες ο Raikonnen.Τωρα για τα [/u]αποσπασματα τηλεμετριας που απο καιρο σε καιρο 'διαρρεουν', σκεφτειτε και τα κινητρα των ομαδων οταν τα δινουν. Αν ειχαμε πληρη προσβαση στην τηλεμετρια θα βγαζαμε ασφαλη συμπερασματα, αλλα τωρα πρεπει να πιστεψουμε οτι αυτα που μας δινουν ειναι αντιπροσωπευτικες εικονες των οδηγων τους, και δεν ειναι επιλεγμενα ωστε να ειναι υπερβολες υπερ του σταρ της ομαδας.
-
@ Pheathon
....θα βρω το αρθρο .... και θα κανω resume ....
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Και κάτι ακόμα: Εστω, ο Alonso , πήρε το περσινό Πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο. Ο MS, τουλάχιστον τα τρία τελευταία του Πρωταθλήματα, τα πήρε με αντίπαλο?
Αυτό γιατί δεν το σχολιάζετε ??
-
Ο χρήστης konnidis88 έγραψε:
Αυτό γιατί δεν το σχολιάζετε ??
...γιατί είχε ανταγωνισμό...από τον Barichello...βλέπε Αυστρία...
-
Γιατί έχει 7, διαφόρων επιπέδων σφιξίματος (άνετα, μέτρια και στριμόκωλα), ενώ ο Alonso έχει 1, χωρίς σφίξιμο
-
Nομιζω 5 ανετ(οτατ)α και 2 στριμοκωλα εχει, το 1994 και το 2003, αν και το 94 το εκανε ο ιδιος στριμοκωλο με τις ποινες που μαζεψε.
-
Κάπως έτσι τα έχω βιώσει εγώ:
1994-όχι άνετο και για τις ποινές γελάνε ακόμα και οι κότες μέχρι σήμερα. Αν αναλογιστούμε ότι δεν βαθμολογήθηκε, λόγω ποινών, σε 4 αγώνες, καταλαβαίνουμε ποιά ήταν η πραγματική διαφορά απόδοσης με τον Hill. Απλά έπρεπε να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα μετά το θάνατο του Senna.
1995-ok
2000-ζόρι, το καλύτερό του
2001-άνετο
2002-πολύ άνετο
2003-με τη γλώσσα στο πάτωμα
2004-πολύ άνετο -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Από εκεί και πέρα όμως -κατα την γνώμη μου- θα μπορεί να συγκριθεί συνολικά σαν οδηγός με τον Σουμάχερ μόνο στο τέλος της καριέρας του με δεδομένα τα αποτελέσματα αυτής.Εχεις καποιο δικιο, και η συγκριση θα γινει πρωτα με τους teammates του. Νομιζω ομως οτι 5 χρονια δινουν αρκετο δειγμα των ικανοτητων του.
Γιατί έχει 7 ενώ ο Alonso έχει 1
Ο ms ομως συμμετεχει 15 χρονια ενω ο Alonso μολις 5, οποτε ο τελευταιος τουλαχιστον γι'αυτο το λογο αδικειται απο μια τετοια συγκριση.
-
Το να κανουμε κριτικη οτι το οδηγικο στυλ του Σουμαχερ ή του Αλονζο ειναι 'μη οριακο', 'αντιαισθητικο' κτλ το βρισκω καπως ατοπο. Μιλαμε για τους δυο εν ενεργεια πρωταθλητες, των οποιων τα αποτελεσματα μιλαν απο μονα τους. Δε λεω να μη γινεται συζητηση και κριτικη, αλλα στους χαρακτηρισμους χρειαζεται λιγο μεγαλυτερο προσοχη, ΙΜΗΟ, για να ειμαστε σοβαροι.
Για τις δηλωσεις του Αλονσο, το θεμα εχει 2 οψεις: Οσοι συμπαθουν το Σουμαχερ τον χαρακτηρισαν καραγκιοζη, θρασυ, πολυ νεο για να εχει αποψη, φερεφωνο του Μπριατορε. Οσοι τον συμπαθουν (ή απλα αντιπαθουν το Σουμαχερ) ειπαν μπραβο το παληκαρι που λεει τα πραγματα με τ' ονομα τους. Συμπερασμα οπως συνηθως δεν βγαινει.
Προσωπικα, το βρηκα πολυ πολιτικα μη-ορθο αυτο που εκανε και μπραβο του. Ασχετα αν εχει δικιο ή οχι, εξεφρασε δημοσια μια 'σκληρη' γνωμη, σε μια εποχη που οι δηλωσεις ειναι χιλιοπαιγμενες κασετες. Ολοι οσοι ηθελαν να κανουν κριτικη στον Σουμι, ακομα και συνταξιουχοι, ειπαν κατι μισολογα. Ο Αλονσο ειπε πραγματα που πιθανως πολλοι οδηγοι πιστευουν (αν αληθευουν οσα εχουν κατα καιρους διαρρευσει απο τα meetings των οδηγων), αλλα κανεις δεν τολμα να πει δημοσια. Κι αυτο εγω το εκτιμω ως θετικο.
-
Εγώ όμως δεν καταλαβαίνω αυτό το 'δεν βγαίνει να τα πει δημόσια'.
Γιατί δηλαδή να μην καταγγείλουν ξεκάθαρα κάτι? Τόσοι και τόσοι έχουν εγκαταλείψει την F1 κανένας δεν βγήκε να πει τίποτα συνταξιούχος ή μη...
Ο Μοντόγια γιατί δεν είπε κάτι, ο Mika?
Τα περισσότερα μου θυμίζουν θεωρίες συνωμοσίας που πάντα ακολουθούν τους κορυφαίους σε κάθε άθλημα. Στον στίβο για ντοπινγκ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για 'σπρώξιμο' ή οτιδήποτε άλλο....και κάτι ακόμα για το ότι η Ferrari ήταν απλησίαστη τα προηγούμενα χρόνια ποιος φταίει η FIA που έσπρωχνε τον Σούμι ή οι υπόλοιπες ομάδες-οδηγοί που έπαιζαν (:whatever:)
Επίσης όταν ο συνδυασμός Ferrari-MS έκοβαν κώλους δεν χαλάρωσαν και είπαν 'ΟΚ καλά είμαστε' συνέχισαν να δουλεύουν το ίδιο σκληρά σε pit stops, στήσιμο ή οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν εκεί φαίνεται η νοοτροπία του πρωταθλητή.
'Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να μείνεις εκεί...'Για το οδηγικό στυλ του Σουμάχερ ή του Αλόνσο σόρυ αλλά είμαστε πολύ λίγοι για να τα κρίνουμε. Συζητήσεις και προπονητές του καφενείου θυμίζουν κάποια. Ο Σουμάχερ έχει και πρωτάθλημα χωρίς TC από τότε ξέχασε να οδηγεί και ταλαιπωρεί τα λάστιχα.....
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
http://www.f1racing.net/en/news.php?newsID=129833Τραυματίστηκε το χρυσό μου.
Του μελάνιασε το πόδι από την ήττα της Μόντζα ....
-
Μετά τον Μιχάλη τι λοιπόν ε?
Ετοιμάζεται νέα φουρνιά 'ταλέντων' (η ιστορία θα το δείξει βεβαια αυτό) με μέσο όρο ηλικίας τα... 21.
Πιστεύω ότι θα εχει ενδιαφέρον, πολυ περισσότερο απο οσο εχει τώρα.
Αν και βεβαια ο Αλόνσος θα είναι σαν τον Παπουτσή μπροστά στα παιδάκια...
Schumi τελος. Και τωρα τι;