-
Θα κάνω αλλη μια προσπάθεα προσπαθωντας να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ., με ακόμα ένα παράδειγμα.
Αν παρακολουθείς ποδόσφαιρο θα γνωρίζεις ότι π.χ. πριν από 20 χρόνια το φάουλ από πίσω δεν τιμωρούταν με απευθείας κόκκινη. Πολύ συχνά δεν τιμωρούταν καν. Σήμερα, στην καλύτερη των περιπτώσεων παίρνεις κίτρινη. Άρα η ενέργεια είναι η ίδια, κατά βάση κατακριτέα, αλλάζει όμως άρδην ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται όχι μόνο από τη φίλαθλη γνώμη αλλά κι από την ίδια την διοργανώτρια αρχή.
Έτσι λοιπόν, στα 80's οι κατακριτέες ενέργειες ήταν πολύ συχνότερες και εκδηλωμένες από πολύ περισσότερους οδηγούς, σε σημείο που μερικές φορές να θεωρείται και μαγκιά. Η έννοια του politically correct ήταν ουσιαστικά άγνωστη. Από τα mid 90s και μετά και συγκεκριμένα από τον θάνατο του Σένα και μετά (1994) υπήρξε πλήρης μεταστροφή στο επίπεδο ανοχής τόσο της ΦΙΑ όσο και του κόσμου (που μας ενδιαφέρει και περισσότερο) στο τι ι πλέον θεωρείται ανεκτό και τι όχι. Το ότι ο Σουμάχερ ήατν ουσιαστικά ο ΜΟΝΟΣ από τους οδηγούς που δεν προσαρμόστηκε (ακολουθώντας τα παρωχημένα πλέον πρότυπα των ειδώλων του) είναι προφανώς δικό του λάθος.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θα κάνω αλλη μια προσπάθεα προσπαθωντας να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ., με ακόμα ένα παράδειγμα.Αν παρακολουθείς ποδόσφαιρο θα γνωρίζεις ότι π.χ. πριν από 20 χρόνια το φάουλ από πίσω δεν τιμωρούταν με απευθείας κόκκινη. Πολύ συχνά δεν τιμωρούταν καν. Σήμερα, στην καλύτερη των περιπτώσεων παίρνεις κίτρινη. Άρα η ενέργεια είναι η ίδια, κατά βάση κατακριτέα, αλλάζει όμως άρδην ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται όχι μόνο από τη φίλαθλη γνώμη αλλά κι από την ίδια την διοργανώτρια αρχή.
Έτσι λοιπόν, στα 80's οι κατακριτέες ενέργειες ήταν πολύ συχνότερες και εκδηλωμένες από πολύ περισσότερους οδηγούς, σε σημείο που μερικές φορές να θεωρείται και μαγκιά. Η έννοια του politically correct ήταν ουσιαστικά άγνωστη. Από τα mid 90s και μετά και συγκεκριμένα από τον θάνατο του Σένα και μετά (1994) υπήρξε πλήρης μεταστροφή στο επίπεδο ανοχής τόσο της ΦΙΑ όσο και του κόσμου (που μας ενδιαφέρει και περισσότερο) στο τι ι πλέον θεωρείται ανεκτό και τι όχι. Το ότι ο Σουμάχερ ήατν ουσιαστικά ο ΜΟΝΟΣ από τους οδηγούς που δεν προσαρμόστηκε (ακολουθώντας τα παρωχημένα πλέον πρότυπα των ειδώλων του) είναι προφανώς δικό του λάθος.
Xαρη. Δεν διαφωνουμε. Αλλα λεμε ΑΛΛΟ πραγμα.
Εγω αυτο που λεω ειναι οτι εφοσον ΤΩΡΑ λες οτι το φαουλ απο πισω ειναι εγκληματικο θα ΠΡΕΠΕΙ να πεις οτι και τα φαουλ απο πισω ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ εγκληματικα, ανεξαρτητα απο την ανοχη που υπηρχε 20 χρονια πριν.
Εγω δεν λεω οτι ο Σουμαχερ ηταν αθωα περιστερα. Δεν λεω καν οτι επειδη το εκανε ο Σεννα ή ο Προστ δικαιολογουνταν και αυτος.
Εγω λεω οτι θεωρω φαρισαισμο του χειριστου ειδους να υπαρχουν ανθρωποι που λενε οτι ο Σεννα ειναι Θεος (το λεω χοντρικα) και ο Σουμαχερ τιποτα επειδη ειναι παλιοχαρακτηρας. Ή παπας παπας ή ζευγας ζευγας.
Απλα υπαρχουν ανθρωποι (και πολλοι) που για διαφορους λογους ειχαν ταυτιστει με το Σεννα. Θεμιτον. Αυτοι οι ανθρωποι εχουν την αναγκη για διαφορους λογους να νιωσουν οτι ο Σεννα ηταν οτι καλλιτερο περασε απο την Φ1. Δεκτον. Επειδη λοιπον το αντιπαλο δεος του Σεννα (και συνεπως της αναγκης τους) ειναι ο Σουμαχερ και επειδη δεν μπορει να γινει απευθειας συγκριση μεταξυ τους ψαχνουν αφορμες για να εξυψωσουν τον Σεννα εναντι του Σουμαχερ. Και πιανονται απο τα μελανα σημεια του Γερμανου αγνοωντας (εξοργιστικα επιδεικτικα) το οτι ο Σεννα ειχε ακριβως τα ιδια μελανα σημεια. Εμενα αυτο μου τη δινει. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
. Η έννοια του politically correct ήταν ουσιαστικά άγνωστη. Από τα mid 90s και μετά και συγκεκριμένα από τον θάνατο του Σένα και μετά (1994) υπήρξε πλήρης μεταστροφή στο επίπεδο ανοχής τόσο της ΦΙΑ όσο και του κόσμου (που μας ενδιαφέρει και περισσότερο) στο τι ι πλέον θεωρείται ανεκτό και τι όχι..
Εδω εχω μια διαφωνια ιστορικου χαρακτηρα. Για μενα πεφτεις μεσα στη χρονολογια που εγινε η απαρχη της μεταστροφης αλλα διαφωνω στα γεγονοτα που εφεραν τη μεταστροφη.
Δεν νομιζω οτι ο θανατος του Σεννα ειχε καποιο αντικτυπο.
Αυτο που εφερε την μεταστροφη ηταν η πιεση που ασκηθηκε απο τον αγγλικο τυπο μετα το περιστατικο του Χιλλ και του Σουμαχερ στην Αδελαιδα.
Κακα τα ψεμματα. Ο τυπος της Φ1 και ειδικα εκεινη την εποχη αγγλοκρατουνταν (οπως αγγλοκρατειται και σημερα) οπως αγγλοκρατειται και η ΦΙΑ και γενικα η Φ1.
Στα μεχρι τοτε περιστατικα (Σεννα πχ) αγγλοι οδηγοι 'η ομαδες ειχαν το ρολο του θυτη ή εστε εβγαιναν οφελημενες απο professional fouls οποτε πολυ βολικα εκαναν το γεγονος γαργαρα. Για πρωτη φορα στην Αδελαιδα αγγλος οδηγος ΚΑΙ ομαδα ομως βρεθηκαν στο ρολο του θυματος. Και πολυ υποκριτικα αρχισαν οι καταγγελιες και οι φιλιππικοι καθως και η πιεση στη ΦΙΑ απο το λομπυ των garagistes (α ρε Ενζο). -
Ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ότι και να γράψω είναι πολύ λίγο για να εκφράσω τα συναισθήματα μου για αυτόν τον άνθρωπο. -
Εντάξει, χαλάρωσε ρε συ Δημήτρη. Λογικό είναι να σου την σπάνε (χοντρικώς) οι Senna fans και των Senna fans να τους την σπάς εσύ (πάλι χοντρικώς )
Απλά, ως Sena fan ( ), προσπάθησα να εξηγήσω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα όσο τα (εκ)θέτεις
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Εδω εχω μια διαφωνια ιστορικου χαρακτηρα. Για μενα πεφτεις μεσα στη χρονολογια που εγινε η απαρχη της μεταστροφης αλλα διαφωνω στα γεγονοτα που εφεραν τη μεταστροφη.
Δεν νομιζω οτι ο θανατος του Σεννα ειχε καποιο αντικτυπο.
Αυτο που εφερε την μεταστροφη ηταν η πιεση που ασκηθηκε απο τον αγγλικο τυπο μετα το περιστατικο του Χιλλ και του Σουμαχερ στην Αδελαιδα.Αν το έζησες, το θυμάσαι λάθος. Οι μαζικότερες αλλαγές κανονισμών που έγιναν στην ιστορία της Φ1 (ή τέλος πάντως από τις μαζικότερες που έγιναν ποτέ) έγιναν μετά το θάνατο του Σένα... και αφορούσαν την ασφάλεια. Επίσης, ένα τεράστιο κομμάτι φιλάθλων σταμάτησε να παρακολουθεί/στηρίζει το άθλημα.
Αν δεν τα έζησες, ψάξτο λίγο πιο αναλυτικα σε όσες πηγές μπορείς να βρεις.
Κακα τα ψεμματα. Ο τυπος της Φ1 και ειδικα εκεινη την εποχη αγγλοκρατουνταν (οπως αγγλοκρατειται και σημερα) οπως αγγλοκρατειται και η ΦΙΑ και γενικα η Φ1.
Στα μεχρι τοτε περιστατικα (Σεννα πχ) αγγλοι οδηγοι 'η ομαδες ειχαν το ρολο του θυτη ή εστε εβγαιναν οφελημενες απο professional fouls οποτε πολυ βολικα εκαναν το γεγονος γαργαρα. Για πρωτη φορα στην Αδελαιδα αγγλος οδηγος ΚΑΙ ομαδα ομως βρεθηκαν στο ρολο του θυματος. Και πολυ υποκριτικα αρχισαν οι καταγγελιες και οι φιλιππικοι καθως και η πιεση στη ΦΙΑ απο το λομπυ των garagistes (α ρε Ενζο).Γνωρίζεις ότι δεν ασπάζομαι σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω. Ας μην επεκταθούμε, αφενός γιατί τα έχουμε ξανασυζητήσει κι αφετέρου διότι θα βγούμε εντελώς off-topic
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εντάξει, χαλάρωσε ρε συ Δημήτρη. Λογικό είναι να σου την σπάνε (χοντρικώς) οι Senna fans και των Senna fans να τους την σπάς εσύ (πάλι χοντρικώς )Απλά, ως Sena fan ( ), προσπάθησα να εξηγήσω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα όσο τα (εκ)θέτεις
Ρε Χαρη εγω θελω να διαβαζω σωστη κριτικη. Μου τη δινει η εμπαθεια. Εγω τον σιχαινομουνα τον Σεννα. Οχι γιατι ειναι παλιοχαρακτηρας. Γιατι με κερδιζε. Το εχω παραδεχθει, αναλυσει και ποτε δεν εχω γραψει κακη κουβεντα ουτε και εχω πει οτι υπηρξε καλλιτερος του. Τον εχω παραδεχθει. Να ειμαστε φανς αλλα οχι εμπαθεις.
-
+100000 !!!
-
Μιλουσα για το αντικτυπο του θανατου στο τι ειναι politically correct και τι οχι οχι για το γενικοτερο.
Να μην θυμηθω τωρα οτι καποια αγγλικα μεσα τοτε εγραφαν οτι συν-υπευθυνος ηταν ο Σουμαχερ επειδη ειχε (και καλα) παρανομο traction control στο αυτοκινητο και στην προσπαθεια του ο Σεννα να τον φτασει σκοτωθηκε.
Ξερεις οτι εδω και 13 χρονια ειμαι στην Αγγλια. Ξερω τι γραφεται και ξερω πως δαιμονοποιηθηκε ο Σουμαχερ απο τα tabloids αλλα και απο τον περιοδικο τυπο (autosport, motosport news).
Και βαζω στοιχημαοτι αν στη θεση του Σουμαχερ στο Εστοριλ ηταν ο Μικα δεν θα ειχε γινει τιποτα απο οτι εγινε... -
Ωρα καλη και να μας γραφει.
Σπουδαιο πραμα για εναν αθλητη να ξερει ποτε να φυγει, αλλα ακομη σπουδαιοτερο για εναν οπαδο ενος σπορ να ξερει να κουναει μαντηλι και να κοιταει μπροστα. Οπως λενε και τα παγκοσμια αφεντικα 'nobody is bigger than the game'.Τωρα tribute δεν κανω, αλλωστε ειμαι απο εκεινους τους οπαδους της Φερραρι που δεν γουσταρα τη φατσα του τοσα χρονια και δυστυχως θα συνεχιστει η κατασταση και στο μελλον.
Παντως (χωρις να θελω να αναφερθω συγκεκριμενα) δε θα ηταν κακη ιδεα, η οποια κριτικη να συνοδευεται και απο λογικη...
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Αλλα μου τη δινει να βγαινουν ατομα που ειναι δηλωμενοι οπαδοι του Σεννα και να κανουν κριτικη στο Σουμαχερ επειδη εκανε οτι εκανε ο Σεννα.Και εμένα μου τι δίνει ακριβώς αυτό. Το να εξισώνεις αυτά που έχει κάνει ο Schumacher με ότι έκανε ο Senna. Διότι φίλε μου για μένα είναι τελείως διαφορετικό το να πέφτεις μία φορά πάνω στον αντίπαλό σου για να τον εκδικηθείς επειδή σου έκανε το ίδιο πράγμα τον προηγούμενο χρόνο και έμεινε ατιμώρητος, από το να πέφτεις τρεις φορές πάνω στους αντιπάλους σου για να κερδίσεις χωρίς να σου έχουν κάνει ποτέ τίποτα ανάλογο. Μπορεί να έχω αρρωστημένη ηθική, η να είμαι εκδικητικός αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Είναι η μέρα με τη νύχτα.
Άλλο κλέβω μήλο, αλλό κλέβω τράπεζα.
Αν δηλαδή ο Villeneuve είχε πέσει τον προηγούμενο χρόνο πάνω στον Schumacher και κέρδιζε το πρωτάθλημα, όχι απλά δεν θα κατέκρινα τον Schumacher αλλά θα ζωτοκραύγαζα κιόλας!
Παρ' όλα αυτά δεν είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στον Schumacher. Αυτό δείχνει και πνεύμα νικητή αν θέλεις.Είναι η απίστευτη υποκρισία του.
Μου κάνει τεράστια διαφορά το να παραδεχτείς ότι το έκανες επίτηδες (Senna), από το να κρίβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου παριστάνοντας την αθώα περιστερά. Γιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι και σήμερα o Schumacher δεν έχει παραδεχτεί τίποτα.
Είναι αυτό ακριβώς που γράφεις παρακάτω:'Well done Nigel. Now you understand why I am such a bastard. It is because I never want anyone else to have the feeling that you have now'
Apo http://www.itv-f1.com.Aντε και καλους φαρισαισμους...
'ΝΑΙ ρε σεις. ΕΙΜΑΙ μπάσταρδος. Θέλω μόνο να κερδίζω.'
Αυτό δεν με πειράζει τόσο (μην σου πω ότι το γουστάρω κιόλας).
Αλλά το να είσαι μπάσταρδος και να το παίζεις ιεροκήρυκας με εξοργίζει.
Με εξοργίζει να κατεβάζεις καντήλια για τον Montoya όταν τρακάρετε στην Αυστρία και την άλλη μέρα να δηλώνεις ότι είναι σαν χνουδωτό αρκουδάκι που σου έρχεται να αγκαλιάσεις.
Με εξοργίζει να χαμογελάς την 01/05/1994 και να κλαις όταν ισοφαρίζεις τις νίκες του Senna.
Με εξοργίζει το 'δεν με ενδιαφέρουν τα ρεκόρ' με το 'ήθελα να σπάσουμε το ρεκόρ κοντινότερου τερματισμού' στα καραγκιοζιλίκια της Ιντιανάπολης.
Με εξοργίζει το να σηκώνεις το χέρι για να πανηγυρίσεις την νίκη στην Αυστρία και μόλις ακούς τις γιούχες να αρχίζεις τα καραγκιοζιλίκια. Να ανεβάζεις τον Barrichello στο πόντιουμ να ακούει σαν ηλίθιος τον Γερμανικό ύμνο, να κάθονται όλοι οι επίσημοι σαν μ@λ@κες και να μην ξέρουν σε ποιον να δώσουν τα τρόπαια.
Αν θεωρείς βρε γελοίε τον Barrichello νικητή, πατάς φρένο και τερματίζεις δεύτερος. Είσαι 100 πόντους μπροστά και οδηγείς διαστημόπλοιο.
Δεν παίζεις μονόπρακτο στο βάθρο.
Σταματω γιατί μου ανέβηκε πάλι το αίμα στο κεφάλι.Σχεδόν όλοι οι εχθροί του παραδέχονται ότι ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ.
Σχεδόν κανένας οπαδός του δεν παραδέχεται ότι ήταν τεράστιος καραγκιόζης.
Πράγματα που είναι και τα δύο εξώφθαλμα.ΑΝΤΙΟ κορυφαίε οδηγέ.
ΑΝΤΙΟ γελοίε άνθρωπε. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
ΑΝΤΙΟ γελοίε άνθρωπε.Ο γελοίος άνθρωπος έδωσε 10 εκ
-
Την 1η Μαιου και οι τρεις οδηγοι του ποντιουμ(MS-Larini-Hakkinen) πανηγύριζαν μετα το τελος του αγωνα, δεν γνωριζαν οτι σκοτωθηκε.
-
Kid δεν τρώω από image making κινήσεις. Τα 10 εκ. ευρώ για τον Schumacher είναι ένας απλός αριθμός στους λογαριασμούς του. Παντελώς άχρηστα του είναι. Ένα ευρώ να έδινες εσύ πιο πολύ θα σου έλειπε.
Το sportsman αναφέρεται στις στούκες, τα υπόλοιπα στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Όπότε το αφήνω.Vasilakis είχε ήδη σκοτωθεί ο Ratzenberger και ο Barrichello ήταν στο νοσοκομείο.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Kid δεν τρώω από image making κινήσεις. Τα 10 εκ. ευρώ για τον Schumacher είναι ένας απλός αριθμός στους λογαριασμούς του. Παντελώς άχρηστα του είναι. Ένα ευρώ να έδινες εσύ πιο πολύ θα σου έλειπε.
Το sportsman αναφέρεται στις στούκες, τα υπόλοιπα στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Όπότε το αφήνω.Απλός αριθμός είναι και για πολλούς ακόμα τα 10 εκ αλλά δεν τα έδωσαν. Δεν ήταν υποχρεωμένος να δώσει ούτε ένα
-
[quote='Kid']
ΥΓ.Αν έχω διαβάσει καλά, τα 10εκ
-
[quote='pasxos'][quote='Kid']
ΥΓ.Αν έχω διαβάσει καλά, τα 10εκ
-
Ναι αλλά 'από το να τα φάει το κράτος ας τα δώσω κάπου που τα χρειάζονται' Γι αυτό και ήταν μια πράξη αξιέπαινη.
-
Για όποιο λόγο και να το έκανε ήταν μια κίνηση που εκτός απο τα 10 εκ € μάζεψε άλλα τόσα απο του πανταχου κόσμου θαυμαστές τους.
Δεν μπορώ να σου πω αν το έκανε για την εφορία αλλα αν το ψάξεις όσο αναφορά την φιλανθρωπία ο Schumacher είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν θα αναφέρω στοιχεία τα οποία δεν έχω γραπτές αποδείξεις αλλα σημερινό post στο http://www.f1-live.com και ευχαριστιρια επιστολή των οργανωτών του αυστραλιανου gp στον schumi.
Και γενικά η ζωή του εκτος πίστας ήταν πρότυπο... ποτέ δεν απασχόλησε τηλεοράσεις για οποιδήποτε λόγο ούτε ποτε έδωσε δικαίωμα. Αγωνίστηκε επίσης πολύ για την ασφάλεια εντός και εκτός αγώνων. Και για ένα ανθρωπο που κολυμπάει στη δόξα και στο χρήμα είναι αξιοθαύμαστο.
Τα ίδια έχω να πω και για τον Senna ο οποίος επίσης ήταν πρότυπο στην εξω f1 ζωή του -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Και εμένα μου τι δίνει ακριβώς αυτό. Το να εξισώνεις αυτά που έχει κάνει ο Schumacher με ότι έκανε ο Senna. Διότι φίλε μου για μένα είναι τελείως διαφορετικό το να πέφτεις μία φορά πάνω στον αντίπαλό σου για να τον εκδικηθείς επειδή σου έκανε το ίδιο πράγμα τον προηγούμενο χρόνο και έμεινε ατιμώρητος, από το να πέφτεις τρεις φορές πάνω στους αντιπάλους σου για να κερδίσεις χωρίς να σου έχουν κάνει ποτέ τίποτα ανάλογο. Μπορεί να έχω αρρωστημένη ηθική, η να είμαι εκδικητικός αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Είναι η μέρα με τη νύχτα.
Άλλο κλέβω μήλο, αλλό κλέβω τράπεζα.
Αν δηλαδή ο Villeneuve είχε πέσει τον προηγούμενο χρόνο πάνω στον Schumacher και κέρδιζε το πρωτάθλημα, όχι απλά δεν θα κατέκρινα τον Schumacher αλλά θα ζωτοκραύγαζα κιόλας!Sorry αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι για αποδοχή. Ναι μεν άλλες περιπτώσεις αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο. Ο Senna ήταν κ είναι ο κορυφαίος όλων για μένα. Το τορπίλισμα που έκανε στον Prost με 240χλμ δεν συγκρίνεται ούτε για πλάκα στου MS τα καμώματα. Μην ψάχνεις πως κ γιατί κοίτα το σαν μεμονομένα γεγονότα κ μετά πες μου.
Είναι η απίστευτη υποκρισία του.
Μου κάνει τεράστια διαφορά το να παραδεχτείς ότι το έκανες επίτηδες (Senna), από το να κρίβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου παριστάνοντας την αθώα περιστερά. Γιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι και σήμερα o Schumacher δεν έχει παραδεχτεί τίποτα.
Είναι αυτό ακριβώς που γράφεις παρακάτω:'Well done Nigel. Now you understand why I am such a bastard. It is because I never want anyone else to have the feeling that you have now'
Apo http://www.itv-f1.com.Aντε και καλους φαρισαισμους...
'ΝΑΙ ρε σεις. ΕΙΜΑΙ μπάσταρδος. Θέλω μόνο να κερδίζω.'
Αυτό δεν με πειράζει τόσο (μην σου πω ότι το γουστάρω κιόλας).
Αλλά το να είσαι μπάσταρδος και να το παίζεις ιεροκήρυκας με εξοργίζει.
Με εξοργίζει να κατεβάζεις καντήλια για τον Montoya όταν τρακάρετε στην Αυστρία και την άλλη μέρα να δηλώνεις ότι είναι σαν χνουδωτό αρκουδάκι που σου έρχεται να αγκαλιάσεις.
Με εξοργίζει να χαμογελάς την 01/05/1994 και να κλαις όταν ισοφαρίζεις τις νίκες του Senna.
Με εξοργίζει το 'δεν με ενδιαφέρουν τα ρεκόρ' με το 'ήθελα να σπάσουμε το ρεκόρ κοντινότερου τερματισμού' στα καραγκιοζιλίκια της Ιντιανάπολης.
Με εξοργίζει το να σηκώνεις το χέρι για να πανηγυρίσεις την νίκη στην Αυστρία και μόλις ακούς τις γιούχες να αρχίζεις τα καραγκιοζιλίκια. Να ανεβάζεις τον Barrichello στο πόντιουμ να ακούει σαν ηλίθιος τον Γερμανικό ύμνο, να κάθονται όλοι οι επίσημοι σαν μ@λ@κες και να μην ξέρουν σε ποιον να δώσουν τα τρόπαια.
Αν θεωρείς βρε γελοίε τον Barrichello νικητή, πατάς φρένο και τερματίζεις δεύτερος. Είσαι 100 πόντους μπροστά και οδηγείς διαστημόπλοιο.
Δεν παίζεις μονόπρακτο στο βάθρο.
Σταματω γιατί μου ανέβηκε πάλι το αίμα στο κεφάλι.Σχεδόν όλοι οι εχθροί του παραδέχονται ότι ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ.
Σχεδόν κανένας οπαδός του δεν παραδέχεται ότι ήταν τεράστιος καραγκιόζης.
Πράγματα που είναι και τα δύο εξώφθαλμα.ΑΝΤΙΟ κορυφαίε οδηγέ.
ΑΝΤΙΟ γελοίε άνθρωπε.Αν βρείς έναν οπάδο κάποιου που να πιστεύει ότι είναι κ καραγκιόζης αυτός που υποστηρίζει.... τότε μάλλον πρέπει να έχει κ ο ίδιος πρόβλημα.
Το ότι εσύ τον αντιπαθείς κ τον θεωρείς γελοίο αναφαίρετο επίσης δικαίωμα σου.
Τώρα αν είναι εξώφθαλμο αυτό , ίσως στα μάτια σου κ σε κάποιων άλλων που τον αντιπαθούν.
Schumi τελος. Και τωρα τι;