-
Δεν βρισκω που ειναι το κακο να μπει ΚΑΙ αλλη μια ξενη γλωσσα στα σχολεια. Ασχετα αν ειναι τουρκικη, ισπανικη ή αραμαϊκη
-
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω ούτε το γιατί διδάσκετε η πρώτη ξένη γλώσσα στά σχολεία,αφού για να πάρεις 'χαρτί' θα πρέπει να τη διδαχτείς σε φροντιστήριο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω ούτε το γιατί διδάσκετε η πρώτη ξένη γλώσσα στά σχολεία,αφού για να πάρεις 'χαρτί' θα πρέπει να τη διδαχτείς σε φροντιστήριοΣύμφωνα με αυτή τη λογική η Γ Λυκείου πρέπει να αντικατασταθεί από τα φοντιστήρια...
-
Εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανοίγουμε κατ'ευθείαν τα σύνορα μας και να ανεβάσουμε Τουρκική σημαία, και καθόμαστε και το παιδεύουμε και το φέρνουμε πλαγίως...
Μετά να μεταφέρουμε και την πρωτεύουσα στην Αγκυρα, να φορέσουμε το φέσι (που ούτως ή άλλως φορεμενο για τα καλά το έχουμε) και να τελειώνει υπόθεση....Και τότε, θα 'είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα'...
Και θα είναι ευτυχισμένοι και οι 'αδελφοί' ημών που δεν θα υπάρχουν σύνορα και έθνη και 'ιστορίες για αγρίους'...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω ούτε το γιατί διδάσκετε η πρώτη ξένη γλώσσα στά σχολεία,αφού για να πάρεις 'χαρτί' θα πρέπει να τη διδαχτείς σε φροντιστήριο
Σύμφωνα με αυτή τη λογική η Γ Λυκείου πρέπει να αντικατασταθεί από τα φοντιστήρια...
Ενα λεπτό ρε κουτσαν,τα πτυχία τών Αγγλικών τα χορηγεί το Ελληνικό κράτος ή κάποια Αγγλική υπηρεσία;
-
Πλέον υπάρχει το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (επιτέλους).
Αργότερα θα βγει και το κρατικό πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ που τώρα σκαλώνει στα κέρδη των ΚΕΚ με ECDL. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω ούτε το γιατί διδάσκετε η πρώτη ξένη γλώσσα στά σχολεία,αφού για να πάρεις 'χαρτί' θα πρέπει να τη διδαχτείς σε φροντιστήριοΟποιοδήποτε πτυχίο μπορείς να πάρεις, άσχετα με το πού διδάχτηκες την ξένη γλώσσα. Και αυτοδίδακτος να είσαι μπορείς να πάρεις και Proficiency. Επιπλέον υπάρχει τώρα και 'καλό' πτυχίο πoυ χορηγείται από το κράτος (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας).
Το ότι η ξένη γλώσσα δε διδάσκεται καλά στα σχολεία είναι ένα άλλο θέμα, πολύ σοβαρό κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Οποιοδήποτε πτυχίο μπορείς να πάρεις, άσχετα με το πού διδάχτηκες την ξένη γλώσσα. Και αυτοδίδακτος να είσαι μπορείς να πάρεις και Proficiency. Επιπλέον υπάρχει τώρα και 'καλό' πτυχίο πoυ χορηγείται από το κράτος (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας).
Το ότι η ξένη γλώσσα δε διδάσκεται καλά στα σχολεία είναι ένα άλλο θέμα, πολύ σοβαρό κατά τη γνώμη μου.
Αυτό δέν το ήξερα.Νόμιζα ότι για να δώσεις τίς εξετάσεις αυτές,θα ήτανε αναγκαστική η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ειλικρινά δε βλέπω κανένα πρόβλημα, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό...Αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι μεν ξύλινο και τυποποιημένο αλλά με εκφράζει απόλυτα (κι εγώ δεν μαζεύω ψηφαλάκια, αντίθετα δημιουργώ αντιπάθειες...) :«Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην αρχή της πολυγλωσσίας, η οποία σε μια εποχή πολυπολιτισμικότητας αποτελεί προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη». Τόσο απλά, και αυτό στο λέει ο Γιάννης και όχι η Μαριέττα Γιαννάκου.Εφ' όσον μιλούμε για Ευρώπη τότε θα έπρεπε να μιλάμε για Ιταλικά , Γερμανικά , Αγγλικά , Ισπανικά κτλ ( α ! και σωστά Ελληνικά ). Δεν καταλαβαίνω τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Εγω προσωπικα θα την χαιρέτιζα εαν ηταν χρησιμη γλωσσα.
Αλλα τα Τουρκικα ειναι χρησιμα μονο στην Τουρκια.
Και κατι τετοιο θα μπορουσε να μας οδηγησει σε στρεβλωσεις.**Σημερα στην Θρακη, αυριο Μακεδονια, μεθαυριο πιο κατω.......**εχουν προβλεψει για τα επομενα 50 χρονια τι θα κανουν ασχετως κυβερνησεων και εμεις απλα θα ειμαστε παθητικοι δεκτες
Και αν πουμε τιποτα εχουμε ξενοφοβια η ειμαστε ρατσιστες, οι περισσοτεροι ζουμε στην Αθηνα η στις μεγαλες πολεις, αρα δεν μας ακουμπαει και πολυ το οποιοδηποτε ζητημα τετοιου τυπου, και ξεχναμε τους ακριτες μας που ειναι η ασπιδα και η ραχοκοκαλια των συνορων μας και ολα εχουν αντικτυπο στο πετσι τουςΝαι πιο κατω... Φαντασου την πολεμικη ιαχη του 2050: 'Στα οπλα συμπολιτες, στα οπλα, η Μυκονος εαλω.'
Μπουρδες!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ειλικρινά δε βλέπω κανένα πρόβλημα, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό...Αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι μεν ξύλινο και τυποποιημένο αλλά με εκφράζει απόλυτα (κι εγώ δεν μαζεύω ψηφαλάκια, αντίθετα δημιουργώ αντιπάθειες...) :«Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην αρχή της πολυγλωσσίας, η οποία σε μια εποχή πολυπολιτισμικότητας αποτελεί προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη». Τόσο απλά, και αυτό στο λέει ο Γιάννης και όχι η Μαριέττα Γιαννάκου.
Γι' αυτό οι Αλβανοί διδάσκουν στα σχολεία τους ελληνικά, οι Σέρβοι αλβανικά, οι Τούρκοι ελληνικά, οι Ιρακινοί ιρανικά, οι Ισραηλινοί αραβικά, οι Άραβες εβραϊκά, οι Κινέζοι ρώσσικα, οι Ρώσσοι κινέζικα κλπ κλπ.
Aφού όντως μιλάμε για τη Θράκη, εντάξει. Αλλά βλέπω ότι μερικοί έσπευσαν να χαιρετήσουν τη διδασκαλία των τουρκικών σε ολόκληρη την Επικράτεια....
Δεν βλέπω το λόγο ούτε στην Θράκη να διδάσκονται Τουρκικά εάν και στην άλλη μεριά δεν διδάσκονται Ελληνικά. Εάν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε την θρησκευτική τους ανάγκη ( των μουσουλμάνων ) τότε ας διδαχθούν αραβικά ( αφού το Κοράνι είναι αραβικό κείμενο ).
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Είναι όμως για η Θράκη, οπότε μου ακούγεται λογικότατο. Εκεί, πρέπει να ξέρουν τουρκικά, μιας και είναι η μειονότητα.Δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα. Υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Μην μπαίνεται απερίσκεπτα σε τέτοιες λογικές που είναι κατά βάσιν επικίνδυνες.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Είναι όμως για η Θράκη, οπότε μου ακούγεται λογικότατο. Εκεί, πρέπει να ξέρουν τουρκικά, μιας και είναι η μειονότητα.
Υποθετικά τώρα αν εφαρμοζόταν καθολικά σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, δε βλέπω πού θα μπορούσε να βλάψει, αλλά δε βλέπω και πού θα μπορούσε να βοηθήσει. Στον τουρισμό; Αποκλείεται, γιατί εμείς είμαστε οι τουρίστες στην Τουρκία και όχι οι Τούρκοι στην Ελλάδα. Στην προσέγγιση των λαών; Δε νομίζω, γιατί πολιτική κάνουν οι πολιτικοί και όχι οι λαοί.
Οπότε, θα το έβρισκα τόσο άτοπο όσο άτοπο θα ήταν να διδάσκεται προεραιτικά η ινδική γλώσσα.Προσεγγιση λαων? Χμμμμ εμεις αποδεικνυουμε τον πολιτισμο μας και την κουλτουρα μας κατατασοντας σαν ομοιους μας τους λιγοστους μουσουλμανους απανταχου της Ελλαδος, οι Τουρκοι ομως, επιβεβαιωνουν με καθε τους ευκαιρεια την βαρβαροτητα τουσ ως λαος, βλεπε διωγμους και τρομοκρατια Κωνσταντινοπολιτων το 1954. Και να ρωτησω το εξεις, αυτοι οι εναπομειναντας Κωνσταντινοπολιτες γιατι δεν διδασκονται τα Ελληνικα ??? Δυο μετρα και δυο σταθμα ισχυουν?
Σωστός ! ! !
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχει λόγος να διδαχθούν ειδικά τα τουρκικά στην Ελλάδα (πλην Θράκης); Έδειξες θετικός από την αρχή.
Τη διαφορετικότητα με τους Τούρκους μια χαρά την ξέρουν οι Έλληνες, δεν απαιτείται να γίνουν σαν αυτούς ή να διδαχθούν τη γλώσσα τους για να τη μάθουν. Την είδαν στη Σμύρνη, την Πόλη, την Κύπρο.
Και οι Αρμένιοι είναι οπισθοδρομικοί; Οι Βούλγαροι; Μήπως χάσαμε τη μπάλα και λέμε ό,τι μας κατέβει;+1000
-
Ο χρήστης antsakalis έγραψε:
Ρε χαλαρώστε .....
Μιλα κανένας για τα Γαλλικά - Γερμανικα σαν δεύτερη ξενη γλώσσα ;;;; Οχι ...
Για δυο νομούς που υπάρχει τουρκική μειωνότητα, θα βλάψει τα Ελληνοπουλα η προαιρετική χρήση Τουρκικών;;;; Αυτά θα διαλέξουν ουτως η αλλως Γαλλικά ή Γερμανικά ...Ξανά . . .
Δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα αλλά μουσουλμανική.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Ναι πιο κατω... Φαντασου την πολεμικη ιαχη του 2050: 'Στα οπλα συμπολιτες, στα οπλα, η Μυκονος εαλω.'Μπουρδες!
Με τη νοοτροπία που σας διακρίνει, έχεις δίκιο!
Δεν θα χρειασθεί καν να πάρουμε τα όπλα...
Θα έρθουν περπατώντας !! να απελευθερώσουν τα σκλαβωμένα αδέρφια τους!... -
Ωχουύύύύ καλά δε νμας είχανε κοιμήσει με την Εθνικάρα (χωρίς δόση ειρωνίας προς τους διεθνείς) αλλά προς τα κανάλια, τι ασχολείστε τώρα με αυτά?
Μια ζωή κώλο στήνουμε, μια ευχαριστούμε τους Αμερικάνους, μια μας ρίχνουνε μαχητικό και κάνουμε τους μαλάκες, μετά τα τουρκικά, σε λίγο θα μας επιβάλουν και την περιτομή!
-
Αυτό λέμε ! Να μην γκρινιάξουμε και λίγο!
-
Χαλαρώστεεεεεεε...
Μην τρελαίνεστε ρε. Ηρεμήστε με την τουρκοφοβία σας. -
Δεν είναι τουρκοφοβία ρε φίλε.
Αλλά για ποιο λόγο να μάθουν τα παιδιά μου (όταν κάνω ) Τουρκικά?Θα τους χρησιμεύσουν σε κάτι? Όχι, για να μιλήσουν με τους μουσοθλμάνους της θράκης? μη σώσει να μιλήσει ποτέ! Για να μη σου πω να μάθουν αυτοί Ελληνικά. Έλεος!
Αλβανικά γιατι δεν έχουν Βάλει ακόμα?
Α ρε πούστη....μια ζωή μαλακίες....τους γαμάς και τους 300 ή δε του γαμάς?
ΥΓ, όπου να είνα ιτο βλέπω να μας λένε 2-3 εδω μέσα ρατσιστές ή εθνικιστές!
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.