-
Κάτσε φίλε να ψηφιστεί ο νόμος για την νομιμοποίηση των αυθεραίτων και τα ξαναλέμε!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε Χαλκιδική και Ηλεία ξέρεις πόσες αυθαίρετες δεύτερες κατοικίες υπάρχουν????Ξέρεις πόσα παίρνουν οι τσέοι για να ρίχνεις μπετά όταν είναι βάρδια στο Τμήμα για να μην πιάσουν το μπετατζή?????
Η ΔΕΗ????? (αυτή η εταιρεία πρότυπο όπως διαβάζουμε σε άλλο topic) πως δίνει ρεύμα oeo?????
έχει κατι στελέχη φτωχαδάκια. Να τους κοπεί το χέρι αν παίρνουν μίζα!!!!!Δασαρχείο???????
Νομαρχία???(Πολεοδομία)
Μιλάμε για ένα σύνολο από ηλιθίους τους ξεχωρίζεις άμεσα γιατί εντός του κύκλου τους έχουν το θράσσος να παινεύονται κιόλας για τις λαμογιές τους... και το επίπεδο οικονομικής τους άνεσης είναι περαν του κανονικού!!!!!!
Φίλοι μου καλά κάνουν αφού δεν υπάρχει νόμος για να πάνε φυλακή!!!!! -
Ναι, αλλά Νάσο μου, χωρίς να λες την άποψή σου, καταδικάζεις τον άλλο ως μαλάκα...
Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα σωστό... -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Ναι, αλλά Νάσο μου, χωρίς να λες την άποψή σου, καταδικάζεις τον άλλο ως μαλάκα...
Δεν το βρίσκω ιδιαίτερα σωστό...φιλικα τον ειπα..δεν τον καταδικασα.
δεν του καηκε η περιουσια.
μπρος στα ξερα καιονται κ τα χλωρα.E όχι ρε Νάσο δεν θα τον λυπηθώ κιόλας τον κουτοπόνηρο που πήγε και
έχτισε μέσα στο δάσος σε μία από τις ομορφότερες περιοχές. Ηξερε τι έκανε.- -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μπρος στα ξερα καιονται κ τα χλωρα.E όχι ρε Νάσο δεν θα τον λυπηθώ κιόλας τον κουτοπόνηρο που πήγε και
έχτισε μέσα στο δάσος σε μία από τις ομορφότερες περιοχές. Ηξερε τι έκανε.-+100000
Oπως και κάτι άλλους που κάθονταν μπροστά στο μπλόκο και έβριζαν τους τροχονόμους και μπλόκαραν τη δίοδο στα πυροσβεστικά!!!! Που πας ρε Καραμήτρο???? κάτσε στην άκρη.... τι νομίζεις ότι θα σώσεις???? Θα κάνεις εσυ την δουλειά καλύτερα από τον πυροσβέστη?????
Όλοι οι κομπλεξικοί περίεργοι!!!!! -
cpp,αν τα παιδια σου ηταν κατασκηνωση η διακοπες με την μανα τους δεν θα περνουσες πανω απ τον αστυνομικο κ τον πυροσβεστη?
θα εμπιστευοσουν τα 25χρονα να σωσουν την οικογενεια σου?
χεχΓιατί με την ηλικία πάει ρε Νάσο?
Δηλ τι παραπάνω θα έκαναν οι γονείς από το να μπλοκάρουν όλους τους δρόμους? Μην απαξιώνουμε έτσι Αστυνομία & Πυροσβεστική. Αυτοί τρέχουν για τις μαλακίες των άλλων. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει νομίζω στο έργο τους. -
έχτισε μέσα στο δάσος σε μία από τις ομορφότερες περιοχές. Ηξερε τι έκανε.-+100000
Oπως και κάτι άλλους που κάθονταν μπροστά στο μπλόκο και έβριζαν τους τροχονόμους και μπλόκαραν τη δίοδο στα πυροσβεστικά!!!! Που πας ρε Καραμήτρο???? κάτσε στην άκρη.... τι νομίζεις ότι θα σώσεις???? Θα κάνεις εσυ την δουλειά καλύτερα από τον πυροσβέστη?????
Όλοι οι κομπλεξικοί περίεργοι!!!!!ουτε εγω τον λυπαμαι σαββα.
cpp,αν τα παιδια σου ηταν κατασκηνωση η διακοπες με την μανα τους δεν θα περνουσες πανω απ τον αστυνομικο κ τον πυροσβεστη?
χεχΤα παιδιά έχουν πάντα κάποιον να τα προσέχει είτε πιάσει φωτιά έιτε όχι!!!! Τους τα έχεις εμπιστευθεί άλλωστε στην κατασκήνωση!!!!!
Πόσοι γονείς όταν πάνε τα παιδιά κατασκήνωση τσεκάρουν αν τυχόν πίαδει φωτιά εκεί κοντά αν υπάρχει τρόπος διαφυγής ή αν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης και πως λειτουργεί????? Απλά τα στέλνει η Κυρά Λουκία και λέει στις φίλες της εμείς τα στείλαμε στου Γκάλη!!!!!
Ναι θα τον εμπιστευόμουν να τα σώσει τον 25χρόνο!!!!
Είναι μεγάλη η αυταπάτη ότι μπορεί κάποιος να κάνει κάτι καλύτερα αν περάσει το μπλόκο!!!!!!
-
Στο τέλος τρέχουν οι πυροσβέστες να σώσουν και τους διασώστες του Σ/Κ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
το θεμα μπορει να χωριστει σε 2 θεματα.
το 1.. - - -τι μου θυμισες..
με την εμμονη που εχουμε στο κρατος, κυβερνηση, κρατικος μηχανισμος κλπ
πριν 2 χρονια τωρα, εχει ομιχλη στα Γιαννενα. φυσικα οι πτησεις αναβαλλονται. οποτε παει το χ καναλι ξερω'γω να μιλησει με τους ταλαιπωρημενους ελληνες που ειναι 'εγκλωβισμενοι' στο αεροδρομιο...
και βγαινει ο τυπος ξερω'γω..: ΝΤΡΟΠΗ!! ΑΙΣΧΟΣ!! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ 3 ΩΡΕΣ ΞΕΡΩ'ΓΩ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ; (εξω ειναι και φυσαει την ομιχλη για να φυγει)
τοτε ανακαλυψα οτι ο κρατικος μηχανισμος μπορει να φταιει για ο,τιδηποτεΣΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ; Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ
εχεσε το σκυλακι σου πανω στο χαλι; (μαντεψε ποιος φταιει)το 2..
καλα αυτη φαση με τα αυθαιρετα ειναι γτπ οντως.. και τα μμε.
απο τη μια λενε αααααα ου εμπρηστες κλπ κλπ
απο την αλλη σου δινουν συμβουλες πως να νομιμοποιησεις το αυθαιρετο σου
γτπππππππ -
Όλοι οι κομπλεξικοί περίεργοι!!!!!ουτε εγω τον λυπαμαι σαββα.
χεχΈλεος ρε Νάσο, τι είναι αυτά που λες!!!!
Δηλαδή ο κάθε καραμήτρος με τη μάνικα για να σώσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ βιός κι ας καεί όλο το δάσος και το βιός του παραδίπλα. Έτσι λοιπόν 1.000 νοματαίοι που νόμιζαν ότι θα σώσουν το αντίσκηνο/αυθαίρετο/μαντρί τους εμπόδιζαν την πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της.
Αλήθεια, αν καίγεται η κατασκήνωση που είναι το παιδί μου, εγώ τι μπορώ να κάνω αν πάω, να το σώσω; Να σβήσω τη φωτιά;; Μήπως αντιθέτως, απλώς εμποδίζω αυτούς που μπορούν να τη σβήσουν - ΑΡΑ ΑΥΞΑΝΩ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;!!!
Λίγο νιο-νιο ρε γαμώτο! -
Οταν στην μέση είναι παιδιά δεν υπάρχουν λογικές και αναλύσεις Πέτρο.
Γι' αυτό το παράδειγμα δεν είναι το καλύτερο.
Άλλωστε οι περισσότεροι που μπλόκαραν την Πυροσβεστική δεν ήταν για τα παιδιά τους αλλά για τα σπίτια και τα μαντριά τους.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
τοτε ανακαλυψα οτι ο κρατικος μηχανισμος μπορει να φταιει για ο,τιδηποτεΣΕ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ; Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ
εχεσε το σκυλακι σου πανω στο χαλι; (μαντεψε ποιος φταιει)Για το τελευταίο, φταίει ο πεπτικός του μηχανισμός, νομίζω!
Για τα υπόλοιπα, έχεις απόλυτο δίκιο. Πότε θα μάθουμε ότι το κράτος έχει για υπαλλήλους του ανθρώπους σαν και εμάς, ότι οι πολίτες είμαστε εμείς, ότι οι κυβερνήσεις είναι άτομα που εμείς ψηφίζουμε και είναι και αυτοί άνθρωποι και όχι απλά ονόματα...;
Το να στεναχωριούνται μερικοί για τη φωτιά που έκαψε τα αυθαίρετά τους, μου ακούγεται λίγο φαιδρό. Όταν αυτοί έγραφαν όλον τον κόσμο στα @@ τους και έχτιζαν, ήταν καλά και τώρα που η φωτιά τους έγραψε στα δικά της είναι τραγικό; Ποτέ λύπηση για τέτοια υποκείμενα. Όλος ο κόσμος είναι μ@@@@@ς και οι αυθαίρετοι είναι έξυπνοι; Εγώ στεναχωριέμαι για τον τόπο...
-
Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι πως όλοι φώναξαν ένα πυροσβεστικό για να σβήσει τη φωτιά στο σπίτι τους- ή να καταβρέξει για να μή το κάψει! Και μετά τους φταίνε οι πυροσβέστες που ήταν ανοργάνωτοι!
Λυπάμαι πραγματικά γιατί καταστράφηκε ένα πάρα πολύ όμορφο δάσος .
Αλλά το δάσος και το φυσικό περιβάλλον το προστατεύουμε εμείς που ζούμε κοντά σε αυτό, όχι το κράτος.
Πόσοι από τους κατοίκους της περιοχής είχαν καθαρίσει τα πεύκα που υπήρχαν στο οικόπεδό τους?
Πόσοι είχαν ξεχορταριάσει τα γειτονικά οικόπεδα ή είχαν καθαρίσει τα γειτονικά πεύκα?
Πόσοι είχαν μαζέψει γυαλιά, χαρτιά, πλαστικά από την γύρω περιοχή του σπιτιού τους?
Πόσοι είχαν μια δεξαμενή νερού 1-2 κυβικών έτοιμη για τέτοιες περιπτώσεις?
Πόσοι είχαν σε μια γωνιά του οικοπέδου τους λίγη άμμο ?
Πόσοι είχαν 1-2 φτυάρια ? 1- πυροσβεστήρες ?
Πόσοι αντί να τρέχουν κάθε μεσημέρι στις παραλίες αφιέρωσαν τουλάχιστο 1 απόγευμα για μια βόλτα στο γύρω βουνό - έτσι για να περάσει κάποιος να ρίξει μια ματιά?
Πόσοι φύτεψαν στο κήπο τους ελιές πορτοκαλιές λεμονιές και όχι πυροτεχνήματα φοίνικες- αλήθεια πόσους φοίνικες έχει η Χαλκιδική
Πόσοι δεν πέταξαν τα παλιά έπιπλα ή ότι έμεινε από την πρόσφατη ανακαίνιση σε ένα δασικό δρόμο και όχι στη χωματερή?Ναι η δημόσια διοίκηση φταίει, το βλέπουμε το ξέρουμε εμείς όμως τί κάνουμε? εμείς ζούμε μέσα στο δάσος το δικό μας σπίτι κάηκε, δε κάηκε το σπίτι ούτε του υπουργού ούτε του νομάρχη ούτε ουτε........
Το δάσος να ξαναγεννηθεί σε μικρότερη έκταση και θα είναι πιο όμορφο για εμμάς και τα παιδιά μας ………να μάθουμε όμως να ζούμε με το δάσος και να το προστατεύουμε – το νέο δάσος στη Χαλκιδική αλλά και αυτό που είναι δίπλα στο δικό μας σπίτι.
Το
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οταν στην μέση είναι παιδιά δεν υπάρχουν λογικές και αναλύσεις Πέτρο.Γι' αυτό το παράδειγμα δεν είναι το καλύτερο.
Άλλωστε οι περισσότεροι που μπλόκαραν την Πυροσβεστική δεν ήταν για τα παιδιά τους αλλά για τα σπίτια και τα μαντριά τους.
Είτε υπάρχουν παιδιά είτε όχι πάντα υπάρχει η καλύτερη λύση για την επίλυση ενός προβλήματος, αυτή επιδιώκουμε...Αν δεν υπάρχουν λογικές και αναλύσεις τα παιδιά θα την πληρώσουν, διαλέγεις και παίρνεις...Όπου η λογική αντικαθίσταται από σπασμωδικές κινήσεις θα κάνεις σχεδόν σίγουρα λάθος...Η δικαιολογία 'είναι τα παιδιά μου εκεί' δεν σε κάνει λιγότερο λάθος και το λάθος ίσως το πληρώσουν τα παιδιά σου...
Δεν νομίζω ότι δικαιολογείς γονείς που αφήνουν τις αναλύσεις βάζουν το κεφάλι κάτω και ορμούν σαν ταύροι προς κάθε κατεύθυνση...Στην τελική τα βλαστάρια τους θα πληρώσουν το μάρμαρο και αυτό δεν τους τιμά ως γονείς...
Α και μια ερώτηση λόγω ηλικίας όπου γύρω μου πέφτουν βροχή τα κουτσούβελα
Όταν γίνεις γονιός είναι υποχρεωτικό να αποβλακωθείς τόσο? (χωρίς παρεξήγηση μεν αλλά μάλλον σοβαρά το λέω) -
Κοίτα, η αγωνία μήπως πάθει κάτι το παιδί σου σε κάνει να αντιδράς εκτός λογικής.
Δεν είναι αποβλάκωση, ένστικτο είναι.Προσωπικά, θα όρμαγα σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Δεν εννοώ να κλεισω δρόμους και να εμποδίζω πυροσβέστες αλλά ότι θα έκανα τα πάντα για να φτάσω στα παιδιά μου.
Δεν υπάρχει λογική σε τέτοιες στιγμές.
Μακάρι να μην συμβούν σε κανένα.Οταν κάνεις παιδιά θα καταλάβεις koutsan.
Αλλά και τώρα, σκέψου, τι θα έκαναν ή τι έχουν κάνει οι δικοί σου γονείς για σένα. -
Αν είσαι βλαξ, θα το δείξεις και σ' αυτή την περίπτωση, αλλά αρκετά πιο έντονα γιατί προστίθενται το συναίσθημα και το ένστικτο στην εξίσωση της βλακείας.
Ξέρω άτομο που δουλεύει μισό ταξί 3 ώρες την ημέρα (τον υπόλοιπο χρόνο κοιμάται ή κάααθεται), έχει 3 παιδιά και λέει 'Δεν μου φτάνουν τα λεφτά. Τι κάνει το κράτος για να θρέψω τα παιδιά μου;'.
Ή γονείς (πολλούς) που το παιδί τους δεν διαβάζει και βλέπει όλη μέρα τηλεόραση, οι οποίοι όταν πηγαίνουν στο δάσκαλο κι ακούσουν ότι το μπουμπούκι δεν τραβάει, θεωρούν ότι αυτός έχει πάρει από κακό μάτι τα παιδιά, ότι είναι στριμένος, ότι τα λέει αυτά γιατί συμπαθεί το παιδί του αχώνευτου Σταματογιαννακόπουλου με τον οποίο δεν τα πάνε καλά κλπ. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Κοίτα, η αγωνία μήπως πάθει κάτι το παιδί σου σε κάνει να αντιδράς εκτός λογικής.
Δεν είναι αποβλάκωση, ένστικτο είναι.Προσωπικά, θα όρμαγα σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Δεν εννοώ να κλεισω δρόμους και να εμποδίζω πυροσβέστες αλλά ότι θα έκανα τα πάντα για να φτάσω στα παιδιά μου.
Δεν υπάρχει λογική σε τέτοιες στιγμές.
Μακάρι να μην συμβούν σε κανένα.Οταν κάνεις παιδιά θα καταλάβεις koutsan.
Αλλά και τώρα, σκέψου, τι θα έκαναν ή τι έχουν κάνει οι δικοί σου γονείς για σένα.Το κρίσιμο είναι αν θα έκανες το βέλτιστο και όχι αν είναι ένστικτο...
Για όλα υπάρχει προπόνηση Και αυτό το λέω γιατί ο πατέρας μου μου έχει μάθει να μην ενεργώ ποτέ πριν σκεφτώ...Ο ίδιος δε δεν μετακινούσε ούτε τασάκι αν πρώτα δε σκεφτόταν μήπως υπάρχει καλύτερη λύση...Και σε ό,τι με αφορά τον ίδιο, ποτέ δεν έκανε καμία κίνηση 'μπαμπαδίστικη', απλά υπήρχε κάποιος κύριος δίπλα μου ο οποίος με πρόσεχε και μου έλυνε ΟΛΑ μου τα προβλήματα (φυσικά και αυτό είναι προβληματικό γιατί η πλήρης εκλογίκευση δημιουργεί στο παιδί συναισθηματικό έλλειμμα ) -
Η προσπάθεια είναι να κάνεις το βέλτιστο. Το αν το κατάφερες μπορείς να το καταλάβεις μόνο εκ του αποτελέσματος.
Σε περιπτώσεις κινδύνου (μακριά από εμάς!) το να κάτσεις να αναλύσεις σημαίνει οτι χάνεις χρόνο.
Δεν λέω οτι ξεκινάς χωρίς να σκεφτείς τίποτα αλλά ότι πρωταρχικός σου στόχος είναι να φτάσεις στα παιδιά σου.Δεν καταλαβαίνω ακριβως το 'μπαμπαδίστικη', μιας και δεν μιλάω για υστερίες και ακραίες αντιδράσεις, αλλά για ολοκληρωτική προσήλωση σε ένα και μόνο στόχο. Το παιδί σου.
-
Δε διαφωνώ ότι όταν κινδυνεύει το παιδί σου παραλογίζεσαι.
Αν υπάρχει όμως προσήλωση στο στόχο όπως λές, τότε το να εμποδίσεις την πυροσβεστική να προσεγγίσει την κατασκήνωση, ισοδυναμεί με το να πυροβολείς προς τη γενικότερη κατεύθυνση του παιδιού σου. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η προσπάθεια είναι να κάνεις το βέλτιστο. Το αν το κατάφερες μπορείς να το καταλάβεις μόνο εκ του αποτελέσματος.Σε περιπτώσεις κινδύνου (μακριά από εμάς!) το να κάτσεις να αναλύσεις σημαίνει οτι χάνεις χρόνο.
Δεν λέω οτι ξεκινάς χωρίς να σκεφτείς τίποτα αλλά ότι πρωταρχικός σου στόχος είναι να φτάσεις στα παιδιά σου.Δεν καταλαβαίνω ακριβως το 'μπαμπαδίστικη', μιας και δεν μιλάω για υστερίες και ακραίες αντιδράσεις, αλλά για ολοκληρωτική προσήλωση σε ένα και μόνο στόχο. Το παιδί σου.
Θα στο πω αλλιώς : έχω παρατηρήσει (και σε μένα) ότι ένας ικανός διαχειριστής κεφαλαίων διαχειρίζεται καλύτερα τα λεφτά των άλλων από τα δικά του...Ο λόγος? Απεμπλέκεται συναισθηματικά και κινείται μόνο με λογική...Σπανιότατα το συναίσθημα θα σε οδηγήσει σε ορθότερη λύση ...Αν έχεις αυτή την ικανότητα-δυνατότητα κατά τεκμήριο θα ενεργείς πιο αποτελεσματικά αλλά θα είσαι και πιο αποστειρωμένος σαν άνθρωπος...
Το ένστικτο επίσης πολύ συχνά οδηγεί σε ολέθρια λάθη (βλ. σεισμός, φωτιά), γι αυτό και αν χαλιναγωγείται σε περιπτώσεις κινδύνου μάλλον να κερδίσεις έχεις παρά να χάσεις.... -
Σωστό αλλά αυτό είναι και αυτό που σου λέω.
Οταν εμπλέκονται τα παιδιά σου είναι πρακτικά αδύνατον να κινηθείς χωρίς συναίσθημα. Εκτός αν είσαι αναίσθητος.
Γι'αυτό και το καλύτερο είναι να βρισκονται φίλοι σου κοντά. Που θα μπορέσουν να σε χαλιναγωγήσουν και να βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά.
Ετσι κι αλλοιώς, σε τέτοιες στιγμές, η νηφαλιότητα πάει περίπατο.
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;