-
ειναι το πρωτο μου αυτοκινητο.το δηπλωμα το βγαζω σε τεσσερις μηνες.μεχρι τωρα οδηγω τα αυτοκινητα του πατερα μου(xanthia μοντελο 95 και ενα αγροτικο Datsun μοντελο 86-88).
-
παιδια σας ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε με το θεμα μου.επειδη ο δρομος λεβιδι αθηνα που θα κινουμαι συνεχεια(περασα μηχανολογια χαλκιδας) ειναι ανετος μαλλον θα προτιμησω το punto GT.επισης ο δρομος λεβιδι τριπολη κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλος και με λιγες στροφες ,με εξαιρεση εξω απο το καψια.επισης προτημω το punto γιατι με ενδιαφερει η ταχυτητα και η επιταχυνση στην ευθεια και λιγοτερο οι στροφες σε μικρους δρομους,εκει θα πηγαινω με συναιση.θεωρω πιο λογικο να τρεχεις σε ενα δρομο που ειναι ανοιχτος(punto) απο το να πηγαινεις με το ραλι ταπα στις στροφες σε στενους δρομους με στροφες.
-
προσοχη !! στην τροχαία !!!! στους ανοιχτούς δρόμους!!!!
στην εθνική πάω όσο οι ταμπέλες !!!! τρέξιμο και χαρά μόνο σε κανα
ξεχασμένο επαρχιακό και στην πίστα .... -
δεν ειναι ομως ανοητα τα ορια στους δρομους?να σου πω ενα παραδειγμα.ερχομε ενα απογευμα με ενα θειο μου,ο οποιος τρεχει πολυ,απο αθηνα λεβιδι.δεν ξερω αν γνωριζεις την νηφορα πριν την συραγγα του αρτεμησιου.εκει λοιπον κρημενοι μεσα σε ενα παρκινγκ μετα απο στροφη μας σταματανε οι αστυνομοι κια μας λενε οτι το οριο ειναι 70 και εμεις πηγαιναμε με 140.δεν ειναι χαζο σε ανηφορα σε εθνικη οδο ενα τετοιο οριο?
-
Επειδη εισαι απειρος γενικως,θα χρειαστεις βοηθεια ακομα και στην ευρεση του αυτοκινητου!!!!
Επισης οταν με το καλο παρεις αυτοκινητο,να προσεχεις 1000% λογω απειριας ....ειπαμε δαγκωνουν αυτου του ειδους τα αυτοκινητα.
Με το πουντο Gt,δεν θα ξεκινας και θα το σκιζεις και δεν θα σταματας αμεσως μετα απο σκισιμο.
Και επειδη παιρνεις τετοιο αυτοκινητο,εφοσον εισαι και φοιτητης(θα εισαι για την ακριβεια!)
Παρε ενα τηλεφωνο στο σειφτρακ να πας να παρακολουθησεις ενα σεμιναριο.
Ως νεος θα εχεις το καλυτερο εφοδιο,χρησιμοτατο ειδικα για το μικρο πυραυλο που θα οδηγεις.
Η τελοσπαντων πηγαινε μεγαρα με καποιον φιλο η γνωστο που ειναι εμπειρος ωστε να δεις τα βασικα,σε σχεση με την ασφαλη και γρηγορη οδηγηση γενικως,αλλα και με τα ορια του νεου σου/πρωτου αυτοκινητου!Καλη αγορα!
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Επειδη εισαι απειρος γενικως,θα χρειαστεις βοηθεια ακομα και στην ευρεση του αυτοκινητου!!!!Επισης οταν με το καλο παρεις αυτοκινητο,να προσεχεις 1000% λογω απειριας ....ειπαμε δαγκωνουν αυτου του ειδους τα αυτοκινητα.
Με το πουντο Gt,δεν θα ξεκινας και θα το σκιζεις και δεν θα σταματας αμεσως μετα απο σκισιμο.
Και επειδη παιρνεις τετοιο αυτοκινητο,εφοσον εισαι και φοιτητης(θα εισαι για την ακριβεια!)
Παρε ενα τηλεφωνο στο σειφτρακ να πας να παρακολουθησεις ενα σεμιναριο.
Ως νεος θα εχεις το καλυτερο εφοδιο,χρησιμοτατο ειδικα για το μικρο πυραυλο που θα οδηγεις.
Η τελοσπαντων πηγαινε μεγαρα με καποιον φιλο η γνωστο που ειναι εμπειρος ωστε να δεις τα βασικα,σε σχεση με την ασφαλη και γρηγορη οδηγηση γενικως,αλλα και με τα ορια του νεου σου/πρωτου αυτοκινητου!Καλη αγορα!
Πολύ σωστός!
+1!!! -
Ο χρήστης panoslevidi έγραψε:
δεν ειναι ομως ανοητα τα ορια στους δρομους?να σου πω ενα παραδειγμα.ερχομε ενα απογευμα με ενα θειο μου,ο οποιος τρεχει πολυ,απο αθηνα λεβιδι.δεν ξερω αν γνωριζεις την νηφορα πριν την συραγγα του αρτεμησιου.εκει λοιπον κρημενοι μεσα σε ενα παρκινγκ μετα απο στροφη μας σταματανε οι αστυνομοι κια μας λενε οτι το οριο ειναι 70 και εμεις πηγαιναμε με 140.δεν ειναι χαζο σε ανηφορα σε εθνικη οδο ενα τετοιο οριο?καλό σημείο .... ανηφόρα για το αρτεμίσιο .... απο κόρινθο για τρίπολη .....
το ραλλυε !! ανεβενει με 170χμλ και τάπα σε όλες τις στροφές .... εκτός μιας που είναι πολύ πολυ παρατεταμένη 140χλμ......
70χλμ ??? πολύ λίγα δεν λές ??? σας πήραν πινακίδες κτλ ? δικαστήριο ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δεν ειναι ομως ανοητα τα ορια στους δρομους?να σου πω ενα παραδειγμα.ερχομε ενα απογευμα με ενα θειο μου,ο οποιος τρεχει πολυ,απο αθηνα λεβιδι.δεν ξερω αν γνωριζεις την νηφορα πριν την συραγγα του αρτεμησιου.εκει λοιπον κρημενοι μεσα σε ενα παρκινγκ μετα απο στροφη μας σταματανε οι αστυνομοι κια μας λενε οτι το οριο ειναι 70 και εμεις πηγαιναμε με 140.δεν ειναι χαζο σε ανηφορα σε εθνικη οδο ενα τετοιο οριο?
καλό σημείο .... ανηφόρα για το αρτεμίσιο .... απο κόρινθο για τρίπολη .....
το ραλλυε !! ανεβενει με 170χμλ και τάπα σε όλες τις στροφές .... εκτός μιας που είναι πολύ πολυ παρατεταμένη 140χλμ......
Τα ίδια για το 206 1.6 (σε αυτήν την παρατεταμένη που αναφέρεις -δεξιά δεν είναι;- η ουρά παραγίνεται νευρική, ψιλοϊδρώνεις δηλαδή), κάτι λιγότερα για το 106 Rallye 1.3 8V
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σε δοκιμή των 4Τ..σε πίστα πρίν αρκετά χρόνια... το punto έγραφέ ίδιους χρόνους με το rallye 8V και το 106 GTI ήταν 1-2sec πιο γρήγορο ....
το punto έχει καλύτερους χώρους και είναι πιο άνετο .....
τώρα περι αξιοπιστίας των μοτέρ των 106 είναι πολύ πολύ καλή .... αλλά απο σαζμαν .....
Τα 'μαμά' τα ραλλάκια,γυρνάνε στο 1:40 μέ 1:41 στίς Σέρρες φίλε μου.
το τελευταίο Πούντο HGT δέν κατάφερε ούτε από το 1:48 να κατέβει
Μιλάμε για διαφορές τεράστιες -
Δεν μιλάμε για το HGT όμως αλλά για το GT.
Καμία σχέση το ένα μετ'άλλο -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Δεν μιλάμε για το HGT όμως αλλά για το GT.
Καμία σχέση το ένα μετ'άλλοΔηλαδή ρε Σταύρο,το GT πιστεύεις ότι θα κάνει χρόνο εφάμιλο με το ραλύ στήν πίστα;
Το HGT είναι 8 δευτερα πιό αργό,το GT πόσο ταχυτερο νομίζεις ότι είναι; -
οχι πινακιδες δεν πηραν γιατι ο θειος μου ειναι φαρμακοποιος και τους ειπε οτι δεν μπορει να κλεισει το φαρμακειο να τρεχει στα δικαστηρια και επιπλεον ειπε οτι το χρειαζεται πολυ γιατι πηγαινει φαρμακα.τελικα εκοψε μια κληση με το χαμηλοτερο που μπορουσε να βαλει.οποιος πηγαινει συχνα σε αυτο τον δρομο να ξερει οπου δει 70 να πηγαινει προσεχτικα.
-
Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση τι χρόνο θα κάνει το GT στην πίστα...δεν έχω ιδέα.
Απλά είπα πως το HGT από το GT έχουν τεράστιες διαφορές(σίγουρα και σε χρόνο σε πίστα).
turbo το ένα..ατμοσφαιρικό το άλλο..
πιο αγνό,σκληροπυρηνικό το ένα..πιο fool proof-νέας γενιάς gti το 2ο.Το HGT σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικαστάτης του GT όπως το ξέραμε.
Και αυτό που λέω τελικά είναι οτί ο χρόνος του HGT δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικός των ικανοτήτων του GT.
Γιατί πρόκειται για 2τελείως διαφορετιά αυτοκίνητα -
Επειδή και εγώ το έχω το GT και μάλιστα το 3 με τα 130 άλογα και μιας είμαι μηχανικός οπότε ξέρω καλύτερα τι βγάζει και τι όχι το συγκεκριμένο αμαξάκι θα σου πω τα εξής:
Το αμάξι είναι από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ αυτοκίνητα της εποχής του. Τόσο σε επιδόσεις όσο κράτημα και φρένα. Η καμπίνα είναι άνετη και λειτουργική. Πας στο βουνό και προσπερνάς νταλίκες με ταχύτητα και ασφάλεια που ελάχιστα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν.
Κατά την γνώμη μου όμως είσαι ακόμη μικρός για τέτοιο αμαξάκι. Πρέπει να ψηθείς λιγάκι με κάτι λίγο πιο αργό και μετά να πας στο GT ή στο Ραλύ(η αγάπη μου για τα δυο αυτά αμαξάκια είναι ατελείωτη). Είναι πολύ μεγάλος πειρασμός το γκάζι του και πρέπει να μπορείς να κρατηθείς να μην το πατάς. Μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες.
Από κει και πέρα αν θέλεις πάλι να το αγοράσεις πρέπει να το ψάξεις πολύ γιατί ο περισσότερος κόσμος που τα είχε είναι σίγουρο ότι δεν τα φρόντιζε όπως έπρεπε...
Επίσης μάθε να το οδηγάς και μην τρέξεις να αλλάξεις το στήσιμο του πετώντας χρήματα από δω και εκεί. Άφησε το μαμά και μάθε το. Μην γίνεις κάγκουρας και το ξεφτιλήσεις...Η κατανάλωση στο δικό μου ήταν γύρω στα 7,5λίτρα στα 100 μέση. Εγώ πιο πολύ πήγαινα σε ορεινές διαδρομές.
Τώρα για αξιοπιστία μην ακούς κανέναν. Τα νερά και τα μάτια σου όμως! Μην μείνει από νερά πήρες την κυλινδροκεφαλή στο χέρι. Το τούρμπο μπορεί να θέλει συντήρηση μετά από κάποια χμ και ανάλογα τη χρήση.
ΑΥΤΑ.
-
panoslevidi δλδ αν καταλαβαμε ολοι καλα εισαι 18 παρα κατι. Ειναι ασχημο να σου λενε ολοι οχι GT σκοτωστρα εισαι απειρος και μ@λ@κιες (σε ολους μας τα ελεγαν αλλοι επαθαν για να μαθουν και αλλοι δε χρειαστηκε) Και εμενα θα με αγχωνε να ξεκινησεις με ενα αυτοκινητο 10+ετιας του οποιου το ιστορικο δε θα μαθεις ποτε. Δλδ το αυτοκινητο ισως να μην ειναι απο μονο του επικινδυνο αλλα ισως λογω κακης συντηρησης να εχει γινει.
Δε θα σου πω να παρεις κατι αλλο γιατι αφου αυτο σου αρεσει εμεις τι να λεμε...
Θα σου πω οτι πρεπει να εχεις το μυαλο πανω απο το κεφαλι σου, να οδηγεις προσεκτικα και ολα να πανε καλα.Βρες πουντο μαμα (οπωσδηποτε) και ψαχτο αρκετο καιρο πριν το παρεις
Υ.Γ καταναλωσεις θα σε ματωσει λιγο να ξερεις.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
καλό σημείο .... ανηφόρα για το αρτεμίσιο .... απο κόρινθο για τρίπολη .....
Τα ίδια για το 206 1.6 (σε αυτήν την παρατεταμένη που αναφέρεις -δεξιά δεν είναι;- η ουρά παραγίνεται νευρική, ψιλοϊδρώνεις δηλαδή), κάτι λιγότερα για το 106 Rallye 1.3 8V
Στις κεραιες της κινητης τηλεφωνιας λετε;
-
αν μου επιτρεπετε να πω κ εγω την γνωμη μου καθοτι ημουν κατοχος κ punto gt κ 106 gti(δηλ φουλ εξτρα rallye).με το δευτερο εμαθα την τεχνικη οδηγηση εντος κ εκτος(κυριως)μεγαρων αλλα απεκτησα κ μερικες ασπρες τριχουλες στο κεφαλι μου.το θεωρω επικινδυνο για το νεο φιλο μας για τους λογους που πολυ σωστα ανεφεραν οι προηγουμενοι συμφορουμιτες.ειναι τοσο απολυτο ως μαμα που το ειχα εγω,φανταστειτε το με αλλες αναρτησεις που οι περισσοτερι εχουν(εγω ειχα μονο σκουπα).καποια στιγμη οσο καλο τιμονι κ να εισαι θα σε προδωσει λογω στησιματος.φανταστειτε να χρειαστει να πατησετε δυνατα φρενο πανω στο απεξ για οποιονδηποτε λογο.παρολα αυτα το θεωρω ενα καρτ κ γιαυτο το αγαπησα.ομως αγαπησα πιο πολυ το punto(το δικο μου ηταν 180 αλογα)αστειρευτη δυναμη,φανταστικα φρενα(εδω ενα αλλο μειον του ραλυ),οχι ιδιαιτερο αν κ υπαρκτο λαγκ,πολυ προοδευτικη συμπεριφορα ελεγχοντας το γκαζι στη στροφη(καταλαβαινες αν ειχες λιγο μυαλο ποτε μουτρωνει κ το ελεγχες-βεβαια με αλλες αναρτησεις κ τροχους,πολυ προοδευτικο ανοιγμα της ουρας,εξισου καλο τιμονι με το ραλυ).βεβαια την αισθηση καρτ κ οτι στριβεις ο ιδιος με γυμνα χερια την κρεμαγιερα δεν την εχεις κ σαυτο θα ελεγα οτι παιζει ρολο κ το σχετικα μεγαλο υψος του αμαξωματος.επισης μειον η απιστευτα μεγαλη καταναλωση κ τα διαφορα μικρα η μεγαλυτερα προβληματακια αξιοπιστιας(εδω το ραλυ δεν με απασχολησε ποτε)οσο καλοσυντηρημενο κ να ναι ειναι τουρμπομοτερ 12ετιας με ο,τι σημαινει.εν τελει θα προτεινα πουντο μαμα αλλα με αλλες αναρτησεις-τροχους για μεγαλυτερη ασφαλεια
-
Tα GT & 106 ηταν καταπληκτικα αυτοκινητα, ομως δεν ειναι οτι καλυτερο για απειρο οδηγο.
Νομιζω οτι ο φιλος μας πρεπει να παρει κατι αλλο πρωτα για να μαθει, και στη συνεχεια να ανεβει σε αυτη τη κατηγορια...
-
εχεις δικιο το ξερω αλλα αν περιμενω αλλα 5 χρονια τοτε το συγκεκριμενο αυτοκινητο θα ειναι δεκαπενταετιας.αυτο και μονο θα σε βαλλει σε σκεψεις να το αγορασεις.οποτε το παιρνεις τωρα,το οδηγεις με οση συναιση μπορεις και στη συνεχεια το μαθαινεις και το οδηγεις στο οριο.απο αυτη την αποψη πως το βλεπεις?
-
Ο χρήστης panoslevidi έγραψε:
εχεις δικιο το ξερω αλλα αν περιμενω αλλα 5 χρονια τοτε το συγκεκριμενο αυτοκινητο θα ειναι δεκαπενταετιας.αυτο και μονο θα σε βαλλει σε σκεψεις να το αγορασεις.οποτε το παιρνεις τωρα,το οδηγεις με οση συναιση μπορεις και στη συνεχεια το μαθαινεις και το οδηγεις στο οριο.απο αυτη την αποψη πως το βλεπεις?δεν ειναι απαραιτητο να παρεις καποιο απο τα 2!
μπορεις απο τωρα να παρεις καποιο αλλο καλο μοντελο 4-6 ετων (που πιθανοτατα) θα βγαλει και λιγοτερα προβληματα και να κανεις τα πρωτα σου βηματα με εκεινο.
Επισης τα αυτοκινητα που λες, ναι μεν μπορει να κοστιζουν λιγα λεφτα για να τα αποκτησεις, αλλα η συντηρηση τους μπορει να αποδειχθει πολυ ακριβη.
Νέος οδηγός κ' μεταχειρισμένο: Punto GT? Mazda MX-5? Άλλο?