-
Ο χρήστης Frontier έγραψε:
Εγώ πάλι δεν το βλέπω να κουνά το μαντήλι, τουλάχιστον αν δε σιγουρέψει το πρωτάθλημα. Και ειδικά μετά το σημερινό - που είχαν σίγουρο το 1-2 -** έχει αγχωθεί **, γιαυτό και τόσα λάθη.
Τον αγχωσε ο Βαμβακουλας τη Πεμπτη το βραδυ.
-
Μπραβο στον Αλονσο για τον εξαιρετικο τροπο οδηγησης σημερα γιατι οπως ειπε καποιος εδω δεν ειναι Ιμολα και το πλατος της πιστας ειναι τετοιο ετσι ωστε το προσπερασμα το κανει πιο ευκολο απο αλλες πιστες.
Κριμα για τον Φισι αλλα και μπραβο του που εφερε πολυτιμους βαθμους στην ομαδα.
Επισης κριμα και για τον Κιμι που τελειωσε τοσο νωρις ο αγωνας του.(Σοβαρα εχω αρχισει και τον λυπαμαι τον καημενο. Δεν μπορω να φανταστω με τπτ τις σκεψεις που κανει καθε φορα που εγκαταλειπει)
Μπραβο στον Μπατον που αθορυβα τσιμπησε την τεταρτη θεση.
Μπραβο και στον Ντε Λα Ροσα οπου με στρατηγικη ενος πιτ στοπ πηρε αξια την πεμπτη θεση.
Και για τον Μασα ενα μπραβο για την πρωτη του νικη.
Παντως κατι που ηθελα να πω για τον προηγουμενο αγωνα ειναι οτι πολλοι απο 'εμας' κοροιδευαμε τον τον Μοντογια για τον τροπο οδηγησης και τις επαφες που ειχε. Αν θελει ας κατσει καποιος να δει ποσες επαφες ειχε και ποσες απεφυγε (με την συγκαταθεση των αλλων οδηγων βεβαια και οχι τη δικη του γιατι ειναι ο Σουμι) και μετα ας πει ο καθενας τη γνωμη του. Το μονο που δεν θελω να ακουσω παντως απο καποιους, ειναι οτι ετσι θελετε την Φορμουλα 1 και ας χτυπανε μεταξυ τους
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγώ πάλι δεν το βλέπω να κουνά το μαντήλι, τουλάχιστον αν δε σιγουρέψει το πρωτάθλημα. Και ειδικά μετά το σημερινό - που είχαν σίγουρο το 1-2 -** έχει αγχωθεί **, γιαυτό και τόσα λάθη.
Τον αγχωσε ο Βαμβακουλας τη Πεμπτη το βραδυ.
Αμ τον γίγαντα τον Μητρόπουλο, που τον πας;
Sorry για το off-topic.
-
Και ο Αλονσο πρεπει να εχασε γυρω στα 3 με 4 δευτερολεπτα στην αρχη του αγωνα μετα απο μια εξοδο που ειχε
-
Εγώ είμαι περίεργος τα πίνουν εκεί στην Ferrari και δεν μας το λένε. Και οι δυο οδηγοί ταυτόχρονα για pit stop με τον ένα να περιμένει να τελειώσει ο πρώτος να απομακρυνθούν τα παλιά ελαστικά να έρθουν καινούργια και μετά να του τα φορέσουν και να τον εφοδιάσουν καύσιμο!!!!!! Το χαρακίρι στα Ιταλικά πως λέγεται;
-
Με ανάμεικτα συναισθήματα είδα χτες την κατάληξη του αγώνα... Ο Φελιπάο -που τον πάω- επιτέλους νίκησε. Και νίκησε καθαρά και άξια. Σπάει η μονοτονία ρε παιδί μου να κερδίζει και κάποιος άλλος
Από την άλλη ο Σούμι έχασε δυστυχώς από τον Ισπανό
Δύσκολα θα ξεχάσω τις αλλαγές γραμμών στους τελευταίους 8-9 γύρους (όσους μας επέτρεψε το πρόγραμμα να δούμε τέλως πάντων) του μπλε και του κόκκινου μονοθεσίου που κατέληγαν πάντα στην σίγουρη επικράτηση του πρώτου τελικά... Μια πολύ οδυνηρή στιγμή να μην μπορεί να περάσει χτες την Renault η Ferrari. Και να πεις πως δεν προσπάθησε; Αυτό με στεναχωρεί στην σύγχρονη φόρμουλα ένα - Έχει καταντήσει να απαιτούνται ειδικές συνθήκες για να δεις προσπέραση ανάμεσα σε περίπου ισοδύναμα μονοθέσια - βλ. Ουγγαρία.
Αλλά και αυτή η παγωνιά που επικρατούσε στο τέλος μεταξύ Michael και Fernando δεν μου άρεσε. Πάντα η ίδια κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων σε αυτό το Σπορ και δεν είναι ωραίο.
Τέλος με εντυπωσίασαν τα διάφορα ατυχήματα, ειδικά στους πρώτους γύρους εκεί που ο σκηνοθέτης έχασε τον μπούσουλα (αμήχανο πλάνο εγκατάληψης Ραϊκκόνεν στα λάστιχα πχ) Λίγο αργοί χτες οι κριτές να μαζέψουν συντρίμμια και αυτοκίνητα ή μου φάνηκε; Τέλος πάντων δεν είμαι και ειδικός ώστε να καταλογίσω ευθύνες
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ είμαι περίεργος τα πίνουν εκεί στην Ferrari και δεν μας το λένε. Και οι δυο οδηγοί ταυτόχρονα για pit stop με τον ένα να περιμένει να τελειώσει ο πρώτος να απομακρυνθούν τα παλιά ελαστικά να έρθουν καινούργια και μετά να του τα φορέσουν και να τον εφοδιάσουν καύσιμο!!!!!! Το χαρακίρι στα Ιταλικά πως λέγεται;Προσπαθω να φανταστω τι θα μπορουσε να γινει εαν ενα παρομοιο περιστατικο συμβει σε 2 εβδομαδες στην Μονζα ... αραγε οι Tifosi θα χαρουν που θα κερδισει η Ferrari ή θα λυπηθουν που θα χαθει οριστικα το πρωταθλημα οδηγων
yg ...τι 'φασολι' και αυτο να ΜΗΝ ταυτιζεται η γραμμη της εκκινησης με αυτην του τερματισμου
-
Εγώ είμαι περίεργος τα πίνουν εκεί στην Ferrari και δεν μας το λένε. Και οι δυο οδηγοί ταυτόχρονα για pit stop με τον ένα να περιμένει να τελειώσει ο πρώτος να απομακρυνθούν τα παλιά ελαστικά να έρθουν καινούργια και μετά να του τα φορέσουν και να τον εφοδιάσουν καύσιμο!!!!!! Το χαρακίρι στα Ιταλικά πως λέγεται;Συγνωμη φιλε μου αλλα εισαι αρκετα σχετικος με f1 ωστε να καταλαβεις τη λογικη της Ferrari και μιλας με τετοιο τροπο?
Αν εισαι σκεψου τα δεδομενα και τις προοπτικες καθε επιλογης τη στιγμη της αποφασης και αν θες το συζηταμε...
-
Εγώ είμαι περίεργος τα πίνουν εκεί στην Ferrari και δεν μας το λένε. Και οι δυο οδηγοί ταυτόχρονα για pit stop με τον ένα να περιμένει να τελειώσει ο πρώτος να απομακρυνθούν τα παλιά ελαστικά να έρθουν καινούργια και μετά να του τα φορέσουν και να τον εφοδιάσουν καύσιμο!!!!!! Το χαρακίρι στα Ιταλικά πως λέγεται;Τι πιστευεις οτι θα ηταν καλυτερο να κανουν εκεινη τη στιγμη;Να καταστρεψουν τελειως τον αγωνα του Μασα για να τερματισει 2 βαθμους πισω απ τον Σουμι ανετος ο αλονσο ρισκαροντας το κατασκευαστων και κινδυνευοντας να φανε πολυ κραξιμο απ τους δημοσιογραφους και τον κοσμο;Πιστευω οτι με τα συγκεκριμενα δεδομενα στη Φεραρι πηραν την πιο σωστη αποφαση που μπορουσαν να παρουν και στο κατω κατω το λαθος του Σουμι δεν ηταν στα σχεδια του Ross!Ο Σουμι εμεινε πισω απ τον Ναντο λογω του λαθους του και οχι της σστρατηγικης!
-
Εγώ είμαι περίεργος τα πίνουν εκεί στην Ferrari και δεν μας το λένε. Και οι δυο οδηγοί ταυτόχρονα για pit stop με τον ένα να περιμένει να τελειώσει ο πρώτος να απομακρυνθούν τα παλιά ελαστικά να έρθουν καινούργια και μετά να του τα φορέσουν και να τον εφοδιάσουν καύσιμο!!!!!! Το χαρακίρι στα Ιταλικά πως λέγεται;Λογω υπαρξης του safety car πηραν ενα ρισκο.Ισως δεν περιμεναν να μπει και ο Αλονσο μεσα.
Αν τελειωναν πιο γρηγορα τον Μασσα,ισως προλαβαιναν να διωξουν και τον δευτερο γρηγορα πριν τον Αλονσο.Πολλα αν και ισως,αλλα ενα το βεβαιο.Αλλη μια προσπεραση στα πιτς.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Εγώ είμαι περίεργος τα πίνουν εκεί στην Ferrari και δεν μας το λένε. Και οι δυο οδηγοί ταυτόχρονα για pit stop με τον ένα να περιμένει να τελειώσει ο πρώτος να απομακρυνθούν τα παλιά ελαστικά να έρθουν καινούργια και μετά να του τα φορέσουν και να τον εφοδιάσουν καύσιμο!!!!!! Το χαρακίρι στα Ιταλικά πως λέγεται;
Συγνωμη φιλε μου αλλα **εισαι αρκετα σχετικος με f1 **ωστε να καταλαβεις τη λογικη της Ferrari και μιλας με τετοιο τροπο?
Αν εισαι σκεψου τα δεδομενα και τις προοπτικες καθε επιλογης τη στιγμη της αποφασης και αν θες το συζηταμε...
Νομιζω οτι κανεναν απο μας δεν λενε Todt η Ross.Μονο αυτοι ξερουν,εμεις απλως εικαζουμε και προσπαθουμε να καταλαβουμε πως σκεφτηκε ο ενας απ'αυτους τους δυο.
-
Κάτι παίχτηκε κ με τα ελαστικά που φόρεσε μια κ δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα κ που τον οδήγησε σε έξοδο χάνοντας 4 κρίσιμα secs όπως αποδείχτηκε.
-
Οχι δεν νομιζω οτι ηταν θεμα ελαστικων. Νομιζω οτι προθεση του Γερμανου ηταν να κανει οικονομια σε καυσιμο και λαστιχα ωστε να εκμεταλλευτει τους εξτρα γυρους μεχρι το δικο του πιτ στοπ και να παρει τη θεση εκει για να μη ρισκαρει κατι εντος πιστας. Ετσι εριξε στροφες και φυσικα προσπαθησε να πιεσει οπου δεν υπηρχε ευθεια για να ελαχιστοποιησει τις απωλειες. Ως ενα σημειο η τακτικη πετυχε μεχρι φυσικα που ηρθε το λαθος που ανετρεψε τις ισσοροπιες.
Παρεπιπτοντως το πλεονεκτημα της Bri, συμφωνα με τις αναλυσεις του ξενου τυπου, ειναι μεν υπαρκτο αλλα ειναι και ευθραυστο με την ενοια οτι τα λαστιχα ειναι στα ορια μεταξυ βελτιστης αποδοσης και υπερβολικης φθορας. Πιο απλοικα χρειαζονται συγκεκριμενο ρυθμο σε καθε heat cycle για να αποδωσουν και να μην καταστραφουν. Αυτο ειναι ευκολο σε αγωνες οπως της Γερμανιας που οι διαφορες ειναι τεραστιες ομως στην Τουρκια το SC και τα λαθη του Γερμανου αλλαξαν τα δεδομενα προς οφελος του Alonso.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επρεπε οταν βγηκε το safe car να βαλουν πρωτα τον Schumi μεσα και μετα τον Massa...
Αυτό δε γινόταν, διότι τα προσπεράσματα απαγορεύονται με το SC εντός. Αν κράταγαν τον FM ακόμα ένα γύρο στην πίστα θα του διέλυαν τον αγώνα, χάνοντας 4-5 πόντους από το κατασκευαστών.
H κακια Φερραρι που εχει καταστρεψει την Φ1 με τις οδηγιες της, ΔΕΝ κατεστρεψε τον αγωνα του Μασσα, ενω καποιοι υπερμαχοι του φαιρ-πλέι δεν ειχαν διστασει λιγο καιρο πριν να καταστρεψουν τον αγωνα του ενος πιλοτου τους προς οφελος του αλλου. Αυτο για να ξερουμε ποιους μυθους παπαγαλιζουμε και τι σχεση εχουν αυτοι με την πραγματικοτητα.
Στα αλλα τωρα, πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα της ΜακΛαρεν για του χρονου θα ειναι να 'μαζεψει' και να 'αντιστρεψει' την προπαγανδα της τοσα χρονια υπερ του Κιμι και εις βαρος του Ναντο. Χωρις βαρυγδουπες δηλωσεις, χωρις επικοινωνιακα κολπα, χωρις παρατσουκλια και παγκοσμιες εκφρασεις θαυμασμου για το ταλεντο του, ο Ναντο χτιζει το μυθο του μονος του παναξια και με μεγαλυτερη ψυχραιμια και ωριμοτητα απο μεγαλυτερους σε ηλικια πιλοτους ή απο (κατα δηλωσην) ψυχραιμους αντιπαλους του. Εντυπωσιακο για οποιον το προσεχε το γραφημα με το φρενο και το γκαζι στους τελευταιους γυρους ΕΙΔΙΚΑ οταν συνεκρινες τα σημεια με τον ΜΣ. Φλατ-αουτ την 8 οταν το πρωταθλημα κρεμεται σε κλωστη ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο και δεν εχει να κανει τοσο με το στησιμο οσο με την ψυχικη δυναμη.
Παντως ουτως ή αλλως η στρατηγικη ηταν πετυχημενη, τη Φερραρι την ενδιεφερε να βγει ο ΜΣ μπροστα απο τον Μπατον, γιατι (φανταζομαι πως) ηταν σιγουροι οτι θα ηταν κολλημενος πισω απο τον Αλονσο και θα ειχε 2-3 γυρους χρονο να βγει μπροστα του και μετα να 'φαει' και τον Μασσα
-
Ο Σουμι οπως αποδειχτηκε μετα τον αγωνα ειχε προβλημα blistering με το πρωτο σετ των ελαστικων του, οποτε κ καλο ρυθμο ειχε, δεδομενου του προβληματος.Μην ξεχναμε οτι μετα το 2ο πιτ στοπ του, καταφερε να μεζεψει ολη την διαφορα απο τον Αλονσο κ να κολλησει πισω του μεσα σε ενα μολις γυρο!!!K αυτη η κωλοφαρδια του Αλονσο μου την εχει δωσει!Αυτοκινητο ασφαλειας στο καταλληλο χρονικο σημειο για τον Ισπανο, προβλημα με τα ελαστικα του Μιχαλακη οταν αυτος θα ροκανιζε την διαφορα...Τι αλλο να πω!Ο ανθρωπος ειναι το αντιθετο του (μονιμως γκαντεμη) Κιμι!Παντως πιστευω οτι ο Σουμι θα το σηκωσει.Εχει αλλωστε κ την ψυχοόγια αλλα και την ταχυτητα, οπως εχει αποδειξει πολλες φορες.Παμε για το ογδοο...
-
Ο Σουμι οπως αποδειχτηκε μετα τον αγωνα ειχε προβλημα blistering με το πρωτο σετ των ελαστικων του, οποτε κ καλο ρυθμο ειχε, δεδομενου του προβληματος.Μην ξεχναμε οτι μετα το 2ο πιτ στοπ του, καταφερε να μεζεψει ολη την διαφορα απο τον Αλονσο κ να κολλησει πισω του μεσα σε ενα μολις γυρο!!!K αυτη η κωλοφαρδια του Αλονσο μου την εχει δωσει!Αυτοκινητο ασφαλειας στο καταλληλο χρονικο σημειο για τον Ισπανο, προβλημα με τα ελαστικα του Μιχαλακη οταν αυτος θα ροκανιζε την διαφορα...Τι αλλο να πω!Ο ανθρωπος ειναι το αντιθετο του (μονιμως γκαντεμη) Κιμι!Παντως πιστευω οτι ο Σουμι θα το σηκωσει.Εχει αλλωστε κ την ψυχολογια αλλα και την ταχυτητα, οπως εχει αποδειξει πολλες φορες.Παμε για το ογδοο...
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Αν ο MS ήταν μπροστά απο FM πάλι τυχερός θα ήταν ο FA καθώς θα ερχόταν MS, FA, FM το βάθρο που πάλι θα επηρέαζε το αποτέλεσμα στην μάχη του πρωταθλήματος οδηγών. Για να μην παρεξηγηθώ, σε πολλούς αγώνες ευνόησε διάφορους οδηγούς η τύχη και δεν καταλαβαίνω γιατί λέμε τώρα ότι η μάχη της 2ης θέσης κρίθηκε μόνο από το λάθος του MS(έχασε 4 δεύτερα) και όχι και από την είσοδο του SC(έχασε πάνω από 10 δεύτερα).edw krithike olos o agwnas.
-
-Αν η Φερραρι ειχε κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που εκανε, θα ειχαμε ξεσηκωσει τωρα τον κοσμο...
-Στη μονομαχια Αλονζο-Σουμι, εγω θα εβαζα τα λεφτα μου στο Ιθπανο. Οχι μονο γιατι ο Σουμαχερ δεν δειχνει σε τοπ κατασταση, αλλα κυριως γιατι ο Αλονσος ειναι πολυ καλος υπο πιεση αν και εχει κατωτερο αυτοκινητο.
-Θα ειναι πολυ ειρωνικο (αλλα και δικαιο) να χασει ο Σουμαχερ το πρωταθλημα με τετοια διαφορα, που να του στοιχισει το περιστατικο στο Μονακο. Και αυτο ειναι αρκετα πιθανο πλεον.
-Μπραβο στον Μασα, εγω δεν πιστευα οτι θα εκανε νικη φετος.
-Γιατι η BMW, παρα τα καλα δοκιμαστικα, καταποντιστηκαν στον αγωνα;;;
-
Ο χρήστης Scuderia rosso έγραψε:
Εχει αλλωστε κ την ψυχολογιαΓια να καταλαβω, ο Σουμι τωρα εχει καλη ψυχολογια για τους επομενους αγωνες?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
ΠΡΙΝ τον 1ο αγώνα, είχα πει πως θεωρώ τον Μ@σσ@ ακατάλληλο για την Φερράρι και συνεχίζω να το πιστεύω. Επίσης είχα πει τότε, πως θα είμαι ο 1ος που θα φάει το καπέλο του και θα τον παραδεχτεί αν μου αποδείξει ότι είναι καλύτερος από όσο πιστεύω.Theo δεν ειναι ετσι, εσυ τον εχεις βγαλει αμπαλο, ενοχο δηλαδη, μεχρι αποδειξεως του αντιθετου. Αν κανεις ταμειο στο τελος ειτε και περιμενεις, ειτε κανεις ισορροπημενα σχολια και εκτος απο την κοροϊδια το δουλεμα και τα emoticons μη την 1η ευκαιρια, τον παραδεχεσαι οταν παει καλα. Αλιως εισαι προκατειλημμενος.
Νομιζω οτι κανεναν απο μας δεν λενε Todt η Ross.Μονο αυτοι ξερουν,εμεις απλως εικαζουμε και προσπαθουμε να καταλαβουμε πως σκεφτηκε ο ενας απ'αυτους τους δυο.
Δεν το εννοουσα ετσι, ρωτησα μηπως ειναι περιστασιακος θεατης γι'αυτο εχει αυτη τη γνωμη και την εκφραζει ετσι.
Μην ξεχναμε οτι μετα το 2ο πιτ στοπ του, καταφερε να μεζεψει ολη την διαφορα απο τον Αλονσο κ να κολλησει πισω του μεσα σε ενα μολις γυρο!!!
Αυτο εγινε γιατι τοτε οι χρονοι του Alonso χειροτερεψαν δραματικα, μεχρι και ο Button κερδιζε σταθερα 1 τουλαχιστον δευτερο το γυρο. Συμφωνα με τον fa ηταν επιλογη τους:
'It was a normal race, pushing to the limit, until the third stint when it was all about track position, not just speed. I knew that Michael only had two chances to overtake, in turn 12 and turn 14. That meant I could use the engine to get a bigger gap at those places by turning it up to maximum revs on the straights before, and It was enough to keep second place.'
Kantoniou σωστος σε οσα ειπες
Γιατι η BMW, παρα τα καλα δοκιμαστικα, καταποντιστηκαν στον αγωνα;;;
Ο Heidfeld επαθε ζημια στο ατυχημα της εκκινησης, ο αλλος πληρωσε την επιλογη πολυ μαλακης γομας.
Επίσημο thread: GP Τουρκίας-Κων/πολη