-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Για να μην παρεξηγηθώ, έγραψα 'ΑΝ ήταν άδεια η δεξιά'...Αν η δεξιά είναι άδεια, και αν η αριστερή είναι άδεια, δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάς με το να περάσεις από αριστερά αλλά θέλεις αυτός που είναι στη μεσαία να μπει στη δεξιά!
Η αριστερή είναι για προσπέραση (υποτίθεται) και όχι η μεσαία. Hello...!
-
Μάλλον τόσα ξέρεις τόσα λες...
Η δεξιά είναι η λωρίδα κίνησης.
Η μεσαία για προσπέραση.
Η αριστερή για να προσπεράσεις αυτόν που προσπερνάει.Αυτό γίνεται για να υπάρχουν 3 διαφορετικοί ρυθμοί κίνησης, γι'αυτό εξάλλου απαγορεύεται η προσπέραση από τα δεξιά.
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως άνθρωποι με δίπλωμα δεν το ξέρουν αυτό. Νόμιζα πως απλά το γράφουν!
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Μάλλον τόσα ξέρεις τόσα λες...Τι άλλο θ'ακούσουμε...
Η δεξιά είναι η λωρίδα κίνησης.
Η μεσαία για προσπέραση.
Η αριστερή για να προσπεράσεις αυτόν που προσπερνάει.Πάμε πάλι... Η δεξιά άδεια, η αριστερή άδεια, στη μεσαία φτάνεις με 120 κάποιον που πάει με 100. Θα του ανάψεις φώτα να κάνει δεξιά; Προφανώς ναι απ'ότι κατάλαβα. Αν πούμε λοιπόν πως ο μεσαίος είναι 1 φορά ο ζώο, ο από πίσω πόσες είναι;
Επίσης, για να κάνεις προσπέραση ανάβεις φλας και όχι φώτα. Αν βγάλεις φλας λοιπόν, πες μου τι θα καταλάβουν οι γύρω σου ότι θα κάνεις; Η μήπως τελικά όλοι οι άλλοι είναι τα ζώα κι εσύ ο νομοταγής;
Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Πόντιο που πάει ανάποδα στην Εθνική και ακούει στο ράδιο 'προσοχή, στην εθνική πάει ένας ανάποδα' και μονολογεί 'τι ένας... όλοι ανάποδα πάνε!'.
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως άνθρωποι με δίπλωμα δεν το ξέρουν αυτό. Νόμιζα πως απλά το γράφουν!
Μου το έχουν πάρει δύο φορές. Λες να μετράει αυτό;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Η αριστερή είναι για προσπέραση (υποτίθεται) και όχι η μεσαία. Hello...!Ο alexx έχει δίκιο. Βάση ΚΟΚ υποχρεούσαι να κινείσαι όσο πιο δεξιά γίνεται. Αν λοιπόν η δεξιά είναι κενή οφείλεις να μετακινηθείς σε αυτή και κάποιος που θέλει να σε προσπεράσει θα σε περάσει από τη μεσαία και μετά πρέπει να κάνει και αυτός δεξιά.
Το ότι στην Ελλάδα θεωρούμε ότι αφού όλες οι λωρίδες είναι άδειες ότι μπορούμε να πηγαίνουμε χαλαρά στη μεσαία μιας και θα μας προσπεράσουν από την αριστερή, αυτό είναι λάθος... -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Για να μην παρεξηγηθώ, έγραψα 'ΑΝ ήταν άδεια η δεξιά'...
Αν η δεξιά είναι άδεια, και αν η αριστερή είναι άδεια, δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάς με το να περάσεις από αριστερά αλλά θέλεις αυτός που είναι στη μεσαία να μπει στη δεξιά!
Η αριστερή είναι για προσπέραση (υποτίθεται) και όχι η μεσαία. Hello...!
Ο Κ.Ο.Κ. το λέει ξεκάθαρα Νάσο: είσαι υποχρεωμένος να κινείσαι όσο το δυνατόν δεξιότερα.
Από κει και πέρα, θα συμφωνήσω ότι με το χάλι που έχουν (λόγω υπερφορτωμένων φορτηγών) οι δεξιές λωρίδες, και με τον τρόπο που πετάγονται τα ΖΩΑ από τις εισόδους στον δρόμο που κινείσαι, δε λέει να μένεις για πολύ στη δεξιά. Μεσαία λοιπόν, και αν έρθει κανείς από πίσω με περισσότερα, κάνεις για λίγο δεξιά και πάλι μεσαία.
Αυτά, όταν βαριέμαι ασύστολα. Συνήθως πάω κομματάκι πιο... γρήγορα, οπότε είμαι μεταξύ μεσαίας-αριστερής αν δεν έχει κίνηση και μόνιμα αριστερή αν έχει
Για τη ΛΕΑ το έχουμε ξαναπεί: όσοι κινούνται στη ΛΕΑ είναι τα χειρότερα ΖΩΑ που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το θεωρώ μάλλον ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κανείς. Είναι ηλίθιο (δεν κερδίζεις τίποτα), επικίνδυνο (αν κάποιος ΟΝΤΩΣ τύχει να χρειαστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ΛΕΑ) και άκρως γαϊδουρινό (γιατί ΕΣΥ δημιουργείς το μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης γαμ*******νε, όταν έρχεσαι να σφηνώσεις στην δεξιά στα τούνελ της κακιάς σκάλας ή στην έξοδο της Αχαρνών που σταματάει να υπάρχει ΛΕΑ). Κράνιασα πάλι
ΥΓ: το δεύτερο πρόσωπο δεν πάει σ'εσένα φυσικά αλήτη κοντρ... εεε... Νάσο
-
nasos, πιθανότητες να σου έχει ανάψει ένα παλιό άσπρο ibiza φώτα, μεγάλες!
Μου θυμίζει τη λογική 'πάω με το όριο ταχύτητας άρα θα είμαι αριστερά!'
Έστω να δεχτώ την ΕΟ όπου το οδόστρωμα δεξιά είναι ΓΤΠ... εξάλλου συνέχεια φορτηγά κινούνται, ακόμα και Σαββατοκύριακα. Στην Αττική Όδό όμως βιδώνω πολύ άσχημα. Η ΛΕΑ είναι από άλλο ανέκδοτο και είναι όλοι μαλάκες όσοι κινούνται εκεί.
Αχ πότε θα μπούμε στην Ευρώπηηηηη!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο Κ.Ο.Κ. το λέει ξεκάθαρα Νάσο: είσαι υποχρεωμένος να κινείσαι όσο το δυνατόν δεξιότερα....και με ασφάλεια. Εγώ δεν θεωρώ ασφαλές να κινούμαι στην ΑΟ ή στην ΕΟ ή στη Συγγρού συνεχώς δεξιά όταν θέλω να πάω με 100 πχ. Να κάνω ζίγκ-ζάγκ για να περνάω αυτούς που πάνε με 80 ή ν'αποφεύγω αυτούς που μπαίνουν από τις εισόδους, για να μην κάνει ο γλήγορος μια τιμονιά αριστερά σε ερημική αριστερή λωρίδα. Sorry, εγώ δεν το κάνω και πείτε με όσο ζώο θέλετε.
Κράνιασα πάλι (περί ΛΕΑ)
Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν!
Μου θυμίζει τη λογική 'πάω με το όριο ταχύτητας άρα θα είμαι αριστερά!'
Σε διαβεβαιώ πως είμαι ο τελευταίος άνθρωπος του κόσμου που θα το πω αυτό, αφού το 99% του χρόνου που περνάω μέσα στο αυτοκίνητο οδηγώ πολύ παραπάνω από τα όρια. Δεν σου είπα 'πάω με τα όρια και κατασκηνώ αριστερά'. Είπα, όπως είπε και ο Σταύρος, πάω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με 100 στη μεσαία ενώ ΟΛΕΣ οι λωρίδες είναι άδειες.
:x nasos, πιθανότητες να σου έχει ανάψει ένα παλιό άσπρο ibiza φώτα, μεγάλες!
Αυτό δεν το κατάλαβα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...Για τη ΛΕΑ το έχουμε ξαναπεί: όσοι κινούνται στη ΛΕΑ είναι τα χειρότερα ΖΩΑ που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το θεωρώ μάλλον ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κανείς. Είναι ηλίθιο (δεν κερδίζεις τίποτα), επικίνδυνο (αν κάποιος ΟΝΤΩΣ τύχει να χρειαστεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ΛΕΑ) και άκρως γαϊδουρινό (γιατί ΕΣΥ δημιουργείς το μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης γαμ*******νε, όταν έρχεσαι να σφηνώσεις στην δεξιά στα τούνελ της κακιάς σκάλας ή στην έξοδο της Αχαρνών που σταματάει να υπάρχει ΛΕΑ). Κράνιασα πάλι ...Μην μου το θυμίζεις το θέμα με την ΛΕΑ.
Την Κυριακή είχαμε συνάντηση με την διοίκηση του Χ.Κ. Καλαβρύτων, και θεώρησα καλό να πάω από το Αρτεμίσιο (είναι +23,5 χιλιόμετρα, αλλά αποφεύγεις τον καρκίνο που ονομάζουμε εθνική Πατρών-Κορίνθου)
Το ταξίδι ήταν υπέροχο, μέχρι που φτάσαμε περίπου 500 μέτρα πριν από την σήραγγα. Εκεί είχαν σταματήσει όλοι. Βγάζω alarm στην μεσαία λωρίδα (μέχρι που ήρθαν και άλλοι από πίσω μου).
-«Τι έγινε ρε παιδιά;» ρωτάμε.
-«Έχουν χυθεί λάδια στον δρόμο από ένα πούλμαν που χάλασε.»
-«Και τώρα τι γίνεται;»
-«Έχουμε ειδοποιήσει με τα κινητά και έρχεται η πυροσβεστική και η τροχαία να καθαρίσουν.»Κατεβαίνουμε λοιπόν από το αμάξι και περιμένουμε και περιμένουμε. και περιμένουμε. Μια ώρα και κάτι, παρακαλώ. Όχι γιατί οι μπάτσοι ήταν μ@λ@κες, όχι γιατί οι πυροσβέστες ήταν άχρηστοι, όχι γιατί τα κέντρα συντονισμού κοιμόντουσαν, αλλά γιατί κάποιοι έξυπνοι, μαζί τους και ένα ΚΤΕΛ, είχαν κλείσει την ΛΕΑ και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα οχήματα ανάγκης.
-
Για το τελευταίο, εννοώ ότι συνηθίζω να ανάβω φώτα σε αυτούς που κινούνται στη μεσαία ενώ θα μπορούσαν να πάνε δεξιά.
Απορώ φυσικά γιατί μπερδεύεις Συγγρού και ΕΟ. Στην πόλη επιτρέπεται και η προσπέραση από δεξιά και δεν είσαι υποχρεωμένος νομίζω να είσαι δεξιά δεξιά...
Με ασφάλεια είπες. Έχω κάνει άπειρα χιλιόμετρα σε ΕΟ και ΑΟ με τον ΝΟΜΙΜΟ τρόπο ΠΑΝΤΑ και το εννοώ ΠΑΝΤΑ δεξιά όταν αυτό γίνεται. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύω επειδή το κάνω αυτό .
-
Χρήστο ότι και να πεις είναι λίγο
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Για το τελευταίο, εννοώ ότι συνηθίζω να ανάβω φώτα σε αυτούς που κινούνται στη μεσαία ενώ θα μπορούσαν να πάνε δεξιά.Αν είμαι εγώ ο μπροστινός σου πάντως στην προκειμένη περίπτωση, θα σου πατήσω ένα ωραίο φρένο που θα είναι όλο δικό σου.
Απορώ φυσικά γιατί μπερδεύεις Συγγρού και ΕΟ. Στην πόλη επιτρέπεται και η προσπέραση από δεξιά και δεν είσαι υποχρεωμένος νομίζω να είσαι δεξιά δεξιά...
Δεν μ'ενδιαφέρει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται, τι είμαι υποχρεωμένος και τι δεν είμαι, ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ 'ΑΡΓΑ'. Μ'ενδιαφέρει να είμαι ασφαλής, χαλαρός, και να μην δημιουργώ πρόβλημα στην κυκλοφορία. Οδηγώ όπως θα ήθελα κι εγώ να οδηγούσαν οι άλλοι όταν πηγαίνω εγώ γρήγορα. Δεν είμαι τυπολάτρης όπως καταλαβαίνεις...
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Για το τελευταίο, εννοώ ότι συνηθίζω να ανάβω φώτα σε αυτούς που κινούνται στη μεσαία ενώ θα μπορούσαν να πάνε δεξιά.
**Αν είμαι εγώ ο μπροστινός σου πάντως στην προκειμένη περίπτωση, θα σου πατήσω ένα ωραίο φρένο που θα είναι όλο δικό σου. **
Δεν μ'ενδιαφέρει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται, τι είμαι υποχρεωμένος και τι δεν είμαι, ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ 'ΑΡΓΑ'. Μ'ενδιαφέρει να είμαι ασφαλής, χαλαρός, και να μην δημιουργώ πρόβλημα στην κυκλοφορία. Οδηγώ όπως θα ήθελα κι εγώ να οδηγούσαν οι άλλοι όταν πηγαίνω εγώ γρήγορα. Δεν είμαι τυπολάτρης όπως καταλαβαίνεις...
Νάσο, με το συμπάθειο δλδ, αλλά μετά μην την λέτε στον kasel, έτσι;
Όσον αφορά το άλλο θέμα, με τις συνθήκες στους ελληνικούς δρόμους, με το άθλιο οδόστρωμα και τις παράνομες εισόδους το θεωρώ αφάνταστα επικίνδυνο να οδηγώ με 120-130 στην δεξιά λωρίδα όταν είμαι μόνος μου στον δρόμο. Σε άλλες χώρες, θα το έκανα με τα 1000.
-
Το να σε ενδιαφέρει τι επιτρέπεται και τι όχι δεν το θεωρώ τυπολατρία το θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σου... Δεν συνεχίζω γιατί συγχύστηκα. Ο καθένας την πάρτη του σ'αυτή τη χώρα, κάνε ό,τι θές. Τον νομιμόφρων τον λένε τυπολάτρη τώρα
Τώρα αυτό με τα φρένα είναι απειλή; Να ξέρεις ότι είμαι σχεδόν επαγγελματίας οδηγός λόγω δουλειάς... και μπορώ να σε προσπεράσω, να μπω μπροστά σου και να πάω με -10 χιλιόμετρα σε σχέση με εσένα για να δεις πόσο ωραίο είναι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νάσο, με το συμπάθειο δλδ, αλλά μετά μην την λέτε στον kasel, έτσι;Αν και προσωπικά δεν θυμάμαι να την έχω πέσει στον kasel, παρ'όλο που θεωρώ καφρίλα αυτό που έκανε, νομίζεις πως είναι το ίδιο;
Είναι το ίδιο το 'πάω σαν άνθρωπος στη μεσαία λωρίδα δρόμου με τρεις λωρίδες, όπου οι λωρίδες αριστερά και δεξιά μου μπροστά είναι άδειες, και ο πίσω μου ανάβει τα φώτα και πατάω φρένο αντί να με περάσει σαν άνθρωπος από την άδεια αριστερή' με το 'πάω σαν άνθρωπος στη μεσαία και βλέπω έναν που έρχεται μαλλιά στην αριστερή και του πετάγομαι για να τον κλείσω με την νταλίκα μου';
Εχω χάσει κάτι;
Τώρα αυτό με τα φρένα είναι απειλή; Να ξέρεις ότι είμαι σχεδόν επαγγελματίας οδηγός λόγω δουλειάς... και μπορώ να σε προσπεράσω, να μπω μπροστά σου και να πάω με -10 χιλιόμετρα σε σχέση με εσένα για να δεις πόσο ωραίο είναι...
Εσύ δεν ξέρεις όμως τι είμαι εγώ, όσον αφορά τη σχέση μου με την οδήγηση και το αυτοκίνητο.
Προσωπικά δεν μ'ενδιαφέρει το δέντρο, αλλά το δάσος.
-
Βασικό Νάσο το δεύτερο δεν το έγραψα εγώ...
Όσον αφορά το φρενάρισμα, θα μπορούσε να είναι εξίσου επικίνδυνο..,
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Τον νομιμόφρων τον λένε τυπολάτρη τώραΑ, και αυτά περί νομιμοφροσύνης μην μας τα πουλάς όταν παράλληλα γράφεις για την ασφάλεια στα 180 με το Ibiza στην ΑΟ σε άλλο τόπικ.
-
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΕΙ. Σόρρυ για τα κεφαλαία...
Είναι τουλάχιστον χαζό να δημιουργούμε κίνηση τη στιγμή που δεν υπάρχει. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ; Σόρρυ πάλι για τα κεφαλαία.
Φαντάζομαι είσαι από αυτούς που περνάνε με κόκκινο λέγοντας 'έλα μωρέ τώρα άναψε ποιος θα περάσει' πιστεύοντας επίσης πως κινούνται με ασφάλεια...
Μπορεί να είμαι ο μόνος σε αυτή τη χώρα που τηρεί τη δεξιά λωρίδα αλλά δυστυχώς δεν τηρώ τα όρια. Ναι μια χαρά ασφαλές είναι το ibiza.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βασικό Νάσο το δεύτερο δεν το έγραψα εγώ...Όσον αφορά το φρενάρισμα, θα μπορούσε να είναι εξίσου επικίνδυνο..,
Sorry, λάθος copy-paste.
Το φρενάρισμα μπορεί να μην είμαι σχεδόν επαγγελματίας για να ξέρω, αλλά το κάνω πολύ ακίνδυνα στην πράξη. Δεν έχω όρεξη για φαναρτζή, ακόμα κι αν με πληρώνει ο άλλος.
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Είναι τουλάχιστον χαζό να δημιουργούμε κίνηση τη στιγμή που δεν υπάρχει. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ; Σόρρυ πάλι για τα κεφαλαία.Ποιά κίνηση ρε άνθρωπε, θα μας τρελλάνεις; Για άδειο δρόμο μιλάμε!!! Ημαρτον...
Φαντάζομαι είσαι από αυτούς που περνάνε με κόκκινο λέγοντας 'έλα μωρέ τώρα άναψε ποιος θα περάσει' πιστεύοντας επίσης πως κινούνται με ασφάλεια...
Η φαντασία σου οργιάζει, αν και ξύπνιος έχει αρχίσει ήδη να ονειρεύεσαι.
Ναι μια χαρά ασφαλές είναι το ibiza.
Δεν έκρινα την ασφάλεια του Ibiza, αλλά τις αερολογίες που γράφεις περί νομιμοφροσύνης.
-
Η λογική σου δεν με νοιάζουν οι 'τύποι', απλά να πηγαίνω με ασφάλεια (υποκειμενικό θέμα) ταιριάζουν με τον συνηθισμένο Έλληνα 'περνάω-με-κόκκινο-5-δευτερολεπτων-γιατί-είναι-ασφαλές'... Αν δεν το κάνεις αυτό συγγνώμη λάθος μου!
Το μόνο που κάνω 'παράνομα' στη ζωή μου είναι τα όρια ταχύτητας. Πες με ζώο γι'αυτό...
Ζώα ζώα ζώα [#2]