-
και γιατι δε τον πουλαει ο οσφπ τον καστιγιο να τελειωνει με δαυτον...
ειναι καλος μπαλαδορος αλλα ειναι και μεγα προβλημα οποτε θυμηθει να παιξει...
οχι οτι ο οσφπ βεβαια δεν εχει και παικτες παλτα αλλα και αυτος ο καστιγιο το χει παρακανει...
ας επενδυσει σε τιποτα μικρους ελληνες καλυτερα... -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
skye αν βαραγες εσυ το φαουλ το πιθανοτερο η μπαλα να πηγαινε στην στρατοσφαιρα (εκτος και αν εισαι παικταρας σαν και εμενα ).
Ο Καστιγιο ειναι παικταρας και το φαουλ του τρομερο. Ειδες τα φαλτσα? Αν εκτελουσε το φαουλ ο Μπολουτ το πιθανοτερο να τραυματιζε κανα οπαδο.
Ενταξει πρεπει να υπαρχει πειθαρχια στην ομαδα ,αλλα αυτα γινονται σε ολες τις ομαδες του κοσμου.στη στρατόσφαιρα; λες;
εγώ δεν αμφισβητώ ότι ο Καστιγιο είναι παιχτούρα ( ο πρώτος όμως είναι ή ο τελευταίος..; ) και συμφωνώ για τον Μπουλούτ, το έγραψα και πιο πάνω ρε συ. δεν τον θέλω στην ομάδα, δεν είναι για τον Ολυμπιακό ο Μπουλουτ. το γράφω τόσες σελίδες τώρα. αλλά αν ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και δεν ακούει τον προπονητη νταξ.. το κάψαμε το μοτέρ. ή ο 'καστιλο' έχει το ακαταλόγιστο επειδή ξέρει μπαλα; ... δεν ειναι έτσι αδερφέπάντως σε όλες τις ομάδες του κόσμου ΔΕ γίνονται αυτά, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω.
ακόμα και στην Ολυμπιάδα Κερατσινίου που έπαιζα εγώ ( Α' κατηγορία ερασιτεχνικού ) τέτοια πράγματα απλά ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ.- -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
(εκτος και αν εισαι παικταρας σαν και εμενα ).
Red θα μου δωσεις ενα αυτόγραφο? Να το χω να καμαρωνω ρε συ στους φιλους μου... Του Κιμι δεν εχω ακόμα (αν και κάποιοι εχουν υποσχεθεί ) ας εχω του παιχταρα!
Ποιος έκανε το λάθος?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Τελειως ασοβαρο ποστ,αλλα θα μπω στο τριπακι να απαντησω,απλα κ μονο για να μη δημιουργεις εντυπωσεις....
Δικαιωμα σου να νομιζεις οτι δεν ειμαι ψυχραιμος....
Αν ομως νομιζεις οτι προσεβαλλα,οτι ειρωνευτηκα,οτι κοροϊδεψα(εκτος απο τον Ρεντ που πλακα κανουμε κ ολοι το βλεπουμε αυτο) θα σου προτεινα να ξαναδιαβασεις ολες μου τις δημοσιευσεις σε αυτο εδω το φορουμ...
Αν παλι δεν καταλαβαινεις,δεν μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο κ δυστυχως εσυ εισαι ασχημα και οχι εγω...Tι να καταλαβω βρε Bagus;;
Ανετρεξα στο πιο προσφατο quote σου. Αυτη ηταν η απαντηση σου σε ενα post μου, χωρις καν να αναφερθω σε σενα, χωρις να σε προσβαλω, χωρις να εξηγησεις εσυ τιποτα. >Αυτο για το πρωτο σκελος του quote...
Απο εκει με φορτωσες. Ηταν σωστο εκ μερους σου;
Τερμα η προσωπικη κοντρα αν θελεις.Παμε για τα αγωνιστικά.
Λιγοτερο κακος ο Παο απο την Αεκ ???Απο που και ως που?Με την ιδια λογικη του παραλογου που ακολουθεις:εσυ εχασες 2 φορες απο τον Οσφπ,ηρθες Χ με τον Ηρακλη στην εδρα σου,παιζεις εκτος με τον Ηρακλη,αποκλειστηκες απο τον Ογκουνσοτο στο κυπελο,εχασες απο τον Ατρομητο κτλ.
Μα καλα ειναι σοβαρα πραγματα αυτα?Σοβαρα πιστευεις οτι η ΑΕΚ εχει φετος καλυτερη ομαδα;;Που φανηκε αυτό;;Στα μεταξυ μας ματς συνολικα ειμασταν καλυτεροι..Διαφωνείς; Και μας ακυρωσαν και δυο γκολ. Αυτο το λεω οχι για να κλαφτω για τη διαιτησια αλλα για να δειξω οτι και το σκορ θα επρεπε να ειναι μεγαλυτερο υπερ μας.
Η αναφορα στα αλλα ματς δεν ειναι λογικη παραλογου. Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι στα μεγαλα ματς-στα παιχνιδια με τις καλυτερες ομαδες σταθηκαμε πολυ καλυτερα απ' οτι εσεις. Διαφωνεις σε αυτό; Αλλιως δεν δεχομαι οτι ισχυει η μεθοδος των τριων στον αθλητισμο. (Αλλιως θα σου ελεγα για Εθνικο στο Κυπελο)Διαιτητικα τωρα οταν μου στερουν το δικαιωμα στη νικη θα το φωναζω οσο θελω.Εσυ φωναζεις για το οφ-σαϊντ του Γκεκα,οι Ολυμπιακοι στο μπασκετ φωναζουν για την διαιτησια,ο Παοκ φωναζει γιατι πηρε πολλες κιτρινες καρτες σε ενα ματς.Δεν βλεπω κατι το μεμπτον....Αν λοιπον εσυ αυτο το βλεπεις σαν «κλαψα»,σταματα να «κλαιγεσαι» και εσυ για το οφ-σαϊντ του Γκεκα...3 φαγατε μετα...
Φυσικα κ δεν θελω μεγαλυτερη ευνοια απο εσας...Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα κ δεν ειπα πουθενα τετοιο πραγμα...Δεν θελω καν ευνοια.Θελω 50-50.So simple.Αν θες 50-50, απο αξιοπρεπεια και μονο μην διαμαρτυρεσαι για το ακυρωθεν γκολ, γιατι ακριβως ακυρωθηκαν δυο γκολ του ΠΑΟ υπερ σου. Οπως ο Ολυμπιακος δεν πρεπει να διαμρτυρεται για το πεναλτι του ΠΑΠ, γιατι το γκολ του Ριμπο ηταν μετα απο χερι του Κων/νου και αναποδα..Και οπως πολυ σωστα λες, ας βαζαμε κι αλλο μετα του Γκεκα και ας μην τρωγαμε αλλα τρια. Καμια δικαιολογια. Ουτε ο ΠΑΟ τοτε, ουτε η ΑΕΚ χθες. Ο Ολυμπιακος ειναι πιο μαγκας. ΚΑι 0-1 που βρεθηκε να χανει το γυρισε σε 3-2. Τον αμφισβητησε κανεις;; Οχι. Μαγκια του.
Δεχομαι τις αδυναμιες της ομαδας μου και πρωτος παραδεχομαι τα χαλια μας οταν αυτα υπαρχουν..Αλλα μην τρελαθουμε κιολας.Περιμενω και απο εσενα λοιπον να μας πεις που ευνοηθηκε η Αεκ φετος(με εξαιρεση το οφ-σαϊντ του Γκεκα)
Εγω δεν ξερω ουτε καν ποτε ευνοηθηκε ο ΠΑΟ. Ποσο μαλλον για την ΑΕΚ. Αλλα και παλι στο λεω δεν με πολυνοιαζει. Απ'τη στιγμη που δεν μπορεις να παρεις ενα σημαντικο ματς απ'το 0-0 (εστω και αν λες οτι επρεπε να ειναι 0-2) δεν δικαιουσε να κλαιγεσαι. Σου ξαναλεω το ιδιο παραδειγμα. Με την ΑΕΚ μας ακυρωθηκε γκολ. Δεν μπορεσαμε στο τελος φαγαμε 3. Με τον Ατρομητο μας ακυρωθηκε γκολ, μπορεσαμε βαλαμε και 4ο. Ουτε κλαψα ουτε τιποτα.
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Επίσης, εξυπνάδες του τύπου 'σου ακύρωσαν γκολ? βάλε άλλο!' να λείπουν...????????Σιγα ρε Vasilaki μη μας χτυπησεις κιολας. Πιο πολυ για πλακα το ειπα.
Αλλα αν το θες ετσι, εκει φαινεται και η θεληση-ικανοτητα της ομαδας. Αμα ειναι καθε φορα που αδικειτε μια ομαδα να μουλαρωνει και να να κλαιγεται αντι να πεισμωνει και να προσπαθει περισσοτερο...Πολυ αισιοδοξο σε βλεπω.... ισως αν το παιχνιδι γινοταν σε αλλη αγωνιστικη να μην το ελεγες αυτο με τοση βεβαιοτητα, αλλα η αναγκη των βαθμων.......
Ακριβως λογο της κρισιμοτητας του ματς το πιστευω!! Αλλιως ουτε κατα διανοια τετοια αισιοδοξια (ακομη και αν παιζαμε στην Καλαμαρια).
-
og2002gr
Αστο δεν πειραζει...Τελος εδω...Οτι ηταν να πω το ειπα στα προηγουμενα ποστ...Μπορει η επαναληψη να ειναι η μητερα της μαθησεως,αλλα ειλικρινα κουραστηκα...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Αλήθεια τι φρούτο ήταν αυτό πάλι στη Λάρισα;
Επειδή δεν έχω παρακολουθλησει στενά το σενάριο της ταινίας σας παρακαλώ να μου επιβεβαιώσετε την αλήθεια των παρακάτω:- Ο καταμερισμός των εισητηρίων είναι 60-40
- Η Λάρισα πούλησε εισητήρια κατά το δοκούν αφήνοντας για τον Ολυμπιακό σαφώς μικρότερο ποσοστό 20 (?)
- Η Λάρισα πούλησε εισητήρια πριν γίνει η συνάντηση με την αστυνομία η οποία και θα έλεγε πόσες άδειες θέσεις θα μείνουν, ώστε μετά να γίνει ο καταμερισμός
Ισχύουν τα παραπάνω;
Ο Ολυμπιακός που έχει σφάλμα στην παραπάνω διαδικασία;Εν πάσει περιπτώσει, μάλλον για καλύτερα θα είναι
ΥΓ: Τι ψάχνω να βρω θα μου πείτε;Επειδή μόλις σήμερα το έγραψα το σχετικό άρθρο (και πρέπει να ευλογήσω και τα γένια μου), απάντηση για τα εισιτήρια υπάρχει εδώ
Krusenstern : Σίγουρα υπάρχει αγανάκτηση απ' τη μεριά του Σούρερ, το θέμα όμως είναι σε τί οφείλεται. Πολλές κακές γλώσσες αναφέρουν ότι τα κάνει αυτά λόγω των προβλημάτων με τους μανατζαραίους των δύο εμπλεκόμενων λάτιν, ενώ υπάρχει και φήμη (σύμφωνα με αυτά που λέει ο Καστίγιος) ότι ζητούσε απ' τον διαιτητή να του δώσει κόκκινη κάρτα.
Δεν ξέρω τί ισχύει και δεν με νοιάζει. Όπως και νά'χει, αν ο Σούρερ είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, είναι σίγουρα πιό νέος απ' τον Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Τα ηλικιακά κλπ εγώ τα προσπερνώ όμως, σήμερα δεν υφίστανται τόσο, ίσχυαν πολύ περισσότερο παλιότερα, όταν δεν υπήρχε περίπτωση να μπει νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και να μην κατουρηθεί πάνω του απ' το φόβο του ενώ δεν κοίταζε καν στα μάτια τα μεγάλα αστέρια.
Όπως και νά'χει, δε νομίζω ότι ο άλλος του έβρισε την οικογένεια ώστε να δικαιολογείται (κατ' εμέ έτσι?) χειροδικία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σηκώνει το χέρι στον άλλο για ψύλλου πήδημα. Ένα fucking φάουλ ήταν, δεν επρόκειτο περί χαμένου πέναλτι στον τελικό του C.L. που παρεπιπτόντως θα πάμε άνετα του χρόνου (αχαχαχαχαχαχαχαα, βάλτε το στ' ανέκδοτα παρακαλώ).
-
dali εφοσον φανταζομαι μεσα στην ομαδα υπαρχει κανονας για το ποιος και ποτε χτυπαει φαουλ, και μονο που ο μικρος εκανε του κεφαλιου του σημαινει οτι δεν ειναι ετοιμος να δεχτει σχετικη πειθαρχια...πολυ δε, αμφιβαλω αν ο ροναλντινιο πχ εκανε τετοιες ενεργειες....σε τετοιο επιπεδο και αν θες να χεις προφιλ πειθαρχημενης ομαδας δεν επιτρεπονται τετοια...
παρολο που ο καστιγιο ειναι καλος μπαλαδορος χωρις να ειναι εκπληκτικος και κατι που δε βρισκεις, εγω θα τον εστελνα για κανα 2μηνο να κανει παρεα στο θρασυβουλο και στη μαγικη πορεια της β εθνικης μη πω και ακομα παρακατω...
-
Βagus τελικα τζαπα μαλώναμε...
-
Αλλη μια ενδοξη εμφανιση της Αεκ
Ο Φερναντου ειναι χλωμος για την νεα σεζον θα τολμησω να πω....
-
βαγγε εν τη παλευκετε και σεις που θα λεγε και ο φιλος μου ο vasilakis....
αυτος ο ευοσμος εχει γινει χωνευτηρι δικεφαλων...και να ειχε και πολλα σκουλικς εκει να λεγα παει στο διαολο...
-
Φοβερός ο Agicultural Star!
-
Και με Βασσαρα διαιτητη ο Θρυλος εκανε ενα περιπατο στην Λαρισα. Αν και δεν μας εδωσε αλλο ενα πεναλτυ στον Οκκα και εκοψαν 2 τετ-α-τετ στον Τζολε. Η Λαρισα φωναζει για ενα πεναλτυ στον Κυπαρισση αλλα προηγειται φαουλ στον Σουρερ.
-
Ενταξει πρεπει να υπαρχει πειθαρχια στην ομαδα ,αλλα αυτα γινονται σε ολες τις ομαδες του κοσμου.Ο Μπογκάρτνε έκανε το λάθος σε μια προπόνηση του Άγιαξ (προ ετών) να μη κάνει ότι του είπε ο προπονητής του (άσχετο αλλά αυτό που έκανε ήταν καλύτερο και αποτελεσματικό) .
Αποτέλεσμα να γυμνάζεται επί τρείς εβδομάδες με τα εφηβικά τμήματα.Από την πειθαρχία ξεκινούν πολλά πράγματα. Το βασικότερο η έννοια της λέξης ομάδα.
Αλλά τι λέω τώρα έ, ψιλά γράμματα. Αφού η ομάδα κερδίζει όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα.
-
Δεν μπορω να καταλάβω ενα πράγμα. Ο Κοτσόλης τοσο κακος τερματοφύλακας ειναι και τον δώσαμε στη Λάρισα??
Δηλαδή ο Εμπεντε που εχουμε αναπληρωματικο ειναι πιο καλος?
Γιατι τον αφήσαμε να φύγει??
-
Αν και δεν μας εδωσε αλλο ενα πεναλτυ στον ΟκκαΠοιο??? Αυτο που επεσε μονος του και καθώς έπεφτε φωναζε κιολας????
Να λες καλα που του χαρισε την καρτα για θεατρο.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
dali εφοσον φανταζομαι μεσα στην ομαδα υπαρχει κανονας για το ποιος και ποτε χτυπαει φαουλ, και μονο που ο μικρος εκανε του κεφαλιου του σημαινει οτι δεν ειναι ετοιμος να δεχτει σχετικη πειθαρχια...πολυ δε, αμφιβαλω αν ο ροναλντινιο πχ εκανε τετοιες ενεργειες....σε τετοιο επιπεδο και αν θες να χεις προφιλ πειθαρχημενης ομαδας δεν επιτρεπονται τετοια...παρολο που ο καστιγιο ειναι καλος μπαλαδορος χωρις να ειναι εκπληκτικος και κατι που δε βρισκεις, εγω θα τον εστελνα για κανα 2μηνο να κανει παρεα στο θρασυβουλο και στη μαγικη πορεια της β εθνικης μη πω και ακομα παρακατω...
Σίγουρα συμφωνούμε σε όλα. Σε συζητήσεις μου εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) έλεγα ότι θα έπρεπε αυτό το παιδάκι να δοθεί δανεικό μπας και στρώσει λίγο χαρακτήρα.
Αυτή τη στιγμή τον θεωρώ χαμένη περίπτωση. Είναι σίγουρα καλύτερος του Μπαμπαγκίντα, αλλά τί να το κάνεις? Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις πλάγιο μια και συγκλίνει συνεχώς προς το κέντρο (ανάθεμα κι αν ξέρει κι ο ίδιος τί κάνει) , οπότε πιστεύω πως η έλευση του Παππά είναι επιβεβλημένη (ή άλλου φυσικά, αλλά για να λέμε την αλήθεια επιβάλλεται η πλήρωση άλλων θέσεων πρώτα).
**
apopol** : Ο Κοτσώλης φίλε apopol (από τα λεγόμενα σου φαντάζομαι είσαι των ίδιων χρωματικών αποχρώσεων με τον πατέρα μου ) δεν είναι κακός τερματοφύλακας και δεν ξέρω τί παίχτηκε στην Παιανία και τί ευκαιρίες πήρε. Αυτό πάντως που έχω διαπιστώσει είναι ότι ο ίδιος παίκτης, θα λειτουργήσει πολύ διαφορετικά και με πολύ περισσότερο άγχος σε μια μεγάλη ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, απ' ότι σε μια μικρότερη που ότι πετύχει καλό είναι.Τρανό παράδειγμα ο Μιχαλάκης μας, που ερχόμενος στον ΠΑΟ φορτώθηκε όλο το άγχος του κόσμου και από εκεί που ήταν ο θανατηφόρος επιθετικός του Ηρακλή, έγινε 'το παλτό'. Φέτος, κάτι έχει κάνει μια και παίζει με λιγότερο άγχος. Ο Μπούτσεκ, στην Ξάνθη πέταγε ενώ σ' εμάς δεν μπόρεσε να αρπάξει καμμία ευκαιρία απ' τα μαλλιά. Ο Επαλέ, που στον ΠΑΟ έριχνε τη μπάλα στα πουλιά ενώ στον Ηρακλή τώρα, παίζει (όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνένετυξη του) χωρίς να έχει το άγχος ότι με το παραμικρό λάθος θα χάσει τη θέση του στην εντεκάδα, πετάει.
Πολλά τα παραδείγματα και οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες, τόσο σε ικανότητες όσο και σε χαρακτήρα, φαίνονται όταν φορέσουν 'βαριά' φανέλλα.
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Πολλά τα παραδείγματα και οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες, τόσο σε ικανότητες όσο και σε χαρακτήρα, φαίνονται όταν φορέσουν 'βαριά' φανέλλα.Χμμ... Δεν ξέρω αν ισχυεί αυτό πάντα. Δηλαδή ο Βάσιας που δεν άφησε τον Ηρακλή για το εξωτερικό δεν είναι πραγματικά μεγάλος παίχτης;
Το ότι δεν παίζει κάποιος σε μεγάλη ομάδα δεν τον κάνει αυτομάτως χειρότερο. Τα γράφεις παραπάνω για την αποδοχή της πίεσης του πρωταθλητισμού. Να προσθέσω ότι κάποιοι δεν είναι τόσο ομαδικοί και προτιμούν να είναι τα πρώτα βιολιά στις ομάδες τους (Ρικέλμε-Τζέραρντ).Για τους Κοτσόλη-Επαλέ εκτός απο το λιγότερο άγχος έπαιξαν ρόλο και οι ευκαιρίες που δεν τους δόθηκαν στον ΠΑΟ. Αν τις είχαν ίσως να είχαν εξελιχτεί διαφορετικά.
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Πολλά τα παραδείγματα και οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες, τόσο σε ικανότητες όσο και σε χαρακτήρα, φαίνονται όταν φορέσουν 'βαριά' φανέλλα.
Χμμ... Δεν ξέρω αν ισχυεί αυτό πάντα. Δηλαδή ο Βάσιας που δεν άφησε τον Ηρακλή για το εξωτερικό δεν είναι πραγματικά μεγάλος παίχτης;
Το ότι δεν παίζει κάποιος σε μεγάλη ομάδα δεν τον κάνει αυτομάτως χειρότερο. Τα γράφεις παραπάνω για την αποδοχή της πίεσης του πρωταθλητισμού. Να προσθέσω ότι κάποιοι δεν είναι τόσο ομαδικοί και προτιμούν να είναι τα πρώτα βιολιά στις ομάδες τους (Ρικέλμε-Τζέραρντ).Για τους Κοτσόλη-Επαλέ εκτός απο το λιγότερο άγχος έπαιξαν ρόλο και οι ευκαιρίες που δεν τους δόθηκαν στον ΠΑΟ. Αν τις είχαν ίσως να είχαν εξελιχτεί διαφορετικά.
Ορισμένοι παίκτες, όποια φανέλα και να φορέσουν θα αναδειχθούν. Ο Βάσια που αναφέρεσαι, ο οποίος αν και είμαι Ολυμπιακός είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και τον θεωρώ τον μεγαλύτερο Έλληνα παίκτη ever που πιστεύω σε μια Ρεάλ θα τους έκανε να σταυροκοπιούνται, θα διέπρεπε παντού. Φυσικά και δεν εννοώ ότι όποιος παίζει σε μικρή ομάδα δεν είναι μεγάλος παίκτης, αυτό που εννοώ είναι ότι πολύ συχνά, παίκτες που διαπρέπουν σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες, αν δεν κάνουν το ίδιο στην μεγάλη, συνήθως φταίει ο ψυχολογικός παράγοντας.
Ίσως δεν το ξεκαθάρισα πιό πάνω, αυτό που μετράει πολύ στο να χαρακτηριστεί κάποιος μεγάλος παίκτης (όπως και σε κάθε τομέα), εκτός απ' το ταλέντο, είναι η ικανότητα να βάλεις αυτό το ταλέντο να δουλέψει και να μην καταρρεύσεις κάτω απ' το ψυχολογικό βάρος. Με άλλα λόγια, το EI (emotional intelligence).
-
O Βάζελος αισχρός...δεν βλέπεται...Ο Ηρακλής κάνει πάρτυ και παίζει ωραία μπάλα...Για τη διαιτησία... Ο γκονζάλεθ πρέπει να βγει στο ημίχρονο,το παληκάρι είαναι άθλιο,ενώ απ το 40 ο σέριτς έπρεπε να είχε βγεί με κόκκινη..Απορώ πως δεν είδε ο διαιτητής την καρατιά που έριξε πριν πάρει την κίτρινη..Από την άλλη το οφσάιντ εκείνο που ο παίκτης ήταν 4 μέτρα μπροστά από τον σέριτς(;) ΠΟΥ στο διάολο το είδε ο επόπτης;;;Και μετά σου λέει ότι ο Ολυμπιακός ευνοείται...Αλήθεια...τελικά το χέρι ήτανε ή όχι;;;; Ο Βάζελος (μέχρι τώρα τουλάχιστον και πριν βγει ο γκονζάλεθ) είναι για και για ...!!!
Ποδόσφαιρο - Ομάδες [#4]