-
Κρατάω 2 επιφυλάξεις:
-Την κατέβασα σε avi, συμπιεσμένη μορφή, οπότε τα χρώματα είναι πιθανόν να μην είναι όπως στο dvd...
-Η διαθεσή μου δεν είναι και ότι καλύτερο αυτές τις μέρες...Σε άλλη φάση μπορεί να έβλεπα και το χιουμορ...Πάντως πιο ανέκφραστο τύπο από τον πρωταγωνιστή δεν έχω ξαναδεί...Και τα φινλανδικά δεν βοηθάνε καθόλου...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είδα το Cars χτές εννοείται με υπότιτλους η ταινιά είναι Φ Ο Β Ε Ρ Η να πάτε να την δείτε+1!!!
Από τα καλύτερα κινούμενα που έχω δει τελευταία... Πολύ γέλιο (όλα τα λεφτά οι 2 Ιταλοί ), αρκετά ενημερωμένο σε θέματα αυτοκίνησης (μέχρι που σχολίαζε τα gangstas hummer με τις 28άρες με τα spinners) και με πολύ καλή δουλειά στον ήχο (κινητήρες, αναρτήσεις, λάστιχα)...
Και τελικά... τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή...
-
Νομίζω ότι ο Kaurismäki εκτος των άλλων έχει προσωπική κινηματογραφική άποψη που φαίνεται από τα πρώτα πλανα σε κάθε ταινία του.Ο 'Aνθρωπος χωρίς παρελθόν' είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το 'Drifting Clouds' και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με το 'Lights in the Dusk'.
Γενικά είναι από τους αγαπημένους μου ενεργούς σκηνοθέτες και τη συγκεκριμένη ταινία την βλέπω αρκετά συχνά.Δεν ξέρω ποσο εύκολο είναι να βρεθούν,αλλα και οι πιο παλιές ταινίες του (σχεδόν όλες με πρωταγωνιστή τον μακαρίτη Matti Pellonpää,cult φιγούρα στη Φινλανδία,είναι ο (5oς) ταξιτζής στο Night on Earth για όσους ξέρουν) είναι παρα πολύ αξιόλογες.Μάλλον το καλύτερο site για τους αδερφούς Käurismaki είναι εδώ.
Humor και ειρωνεία υπάρχουν σε όλες τις ταινίες του,(πχ σε αυτήν σκηνές/ατάκες όπως ο 'πλούσιος γείτονας με το πλυντήριο,οι ασκήσεις πολλαπλασιασμού,θα φάμε έξω,ο σκύλος hannibal etc).
Επίσης charmak66,η πιο καταθλιπτική ταινία ever είναι το Sátántangó του Ούγγρου Béla Tarr,αρκετά δύσκολο να βρεθεί αλλα αξίζει.
Τέλος,R.I.P για τον Sven Nykvist ίσως τον καλύτερο του είδους του.
-
Ο χρήστης Nada! έγραψε:
Νομίζω ότι ο Kaurismäki εκτος των άλλων έχει προσωπική κινηματογραφική άποψη που φαίνεται από τα πρώτα πλανα σε κάθε ταινία του.Ο 'Aνθρωπος χωρίς παρελθόν' είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το 'Drifting Clouds' και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με το 'Lights in the Dusk'.
Γενικά είναι από τους αγαπημένους μου ενεργούς σκηνοθέτες και τη συγκεκριμένη ταινία την βλέπω αρκετά συχνά.Δεν ξέρω ποσο εύκολο είναι να βρεθούν,αλλα και οι πιο παλιές ταινίες του (σχεδόν όλες με πρωταγωνιστή τον μακαρίτη Matti Pellonpää,cult φιγούρα στη Φινλανδία,είναι ο (5oς) ταξιτζής στο Night on Earth για όσους ξέρουν) είναι παρα πολύ αξιόλογες.Μάλλον το καλύτερο site για τους αδερφούς Käurismaki είναι εδώ.
Humor και ειρωνεία υπάρχουν σε όλες τις ταινίες του,(πχ σε αυτήν σκηνές/ατάκες όπως ο 'πλούσιος γείτονας με το πλυντήριο,οι ασκήσεις πολλαπλασιασμού,θα φάμε έξω,ο σκύλος hannibal etc).
Επίσης charmak66,η πιο καταθλιπτική ταινία ever είναι το Sátántangó του Ούγγρου Béla Tarr,αρκετά δύσκολο να βρεθεί αλλα αξίζει.
Τέλος,R.I.P για τον Sven Nykvist ίσως τον καλύτερο του είδους του.
Satan's Tango: *Hungarian auteur Bela Tarr's 7-hour, black-and-white epic based on the novel by Laszlo Karsznahorkai took two years to film. The complex story follows a group of people living in a dilapidated village in post-Communist Hungary.
Tarr examines their standstill lives through a series of episodes told from each person's point-of-view. Winner of the Caligari Film Prize and the Ecumenical Jury Prize Special Mention at the 1994 Berlin International Film Festival.*
Τις άλλες 2 ταινίες της τριλογίας του Καουρισμάκι δεν τις βρίσκω ούτε καν στο play.com...Το Man without a past ήμουν πολύ τυχερός που το βρήκα σε torrent.
Α, και το μαύρο-κατάμαυρο χιουμορ/σαρκασμό 'θα φάμε έξω' το έπιασα! Απλά μου διέφυγε αργότερα...
Nada! πότε κατεβαίνεις Ελλάδα είπαμε;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Nada! πότε κατεβαίνεις Ελλάδα είπαμε;
Δεν ξέρω ακριβώς ακόμα,χριστούγεννα μάλλον.
Τις άλλες 2 ταινίες της τριλογίας του Καουρισμάκι δεν τις βρίσκω ούτε καν στο play.com...Το Man without a past ήμουν πολύ τυχερός που το βρήκα σε torrent.
.Η τελευταία δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα,από ότι έμαθα κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες θα παιχτεί στους κινηματογράφους.Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο είναι δύσκολο να βρεθούν,Όσο ήμουν Αθηνα μονο το 'Take Care of Your Scarf, Tatjana'είχα πετύχει,που δεν είναι και από τα καλύτερα του.
-
Ο χρήστης Nada! έγραψε:
.Η τελευταία δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα,από ότι έμαθα κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες θα παιχτεί στους κινηματογράφους.Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο είναι δύσκολο να βρεθούν,Όσο ήμουν Αθηνα μονο το 'Take Care of Your Scarf, Tatjana'είχα πετύχει,που δεν είναι και από τα καλύτερα του.
Ελπίζω να έρθει και να καταφέρω να την δω.
Τον 'Ανθρωπο Χωρίς Παρελθόν είχα χάσει μια μοναδική ευκαιρία να τον δω όταν παιζόταν στους κινηματογράφους και το έψαχνα από τότε!
-
Προσωπικά η εν λόγω ταινία μου άρεσε πάρα πολύ. Την είχα δεί στο Μακεδονικόν οταν είχε έρθει. Είμασταν 20 άτομα max στην αίθουσα
-
πηγα ειδα cars φυσικα στην αμερικανικη εκδοχη...
το εργακι καραλεει..αξιζει τον κοπο αν σας αρεσουν τετοια εργα..
-
Μιας και είχαμε κουβάντα περί Καουρισμάκι, βρήκα αυτό:
*
Το καινούργιο φιλμ του Aki Kaurismaki , «Φώτα στο Σούρουπο» ήταν εξαιρετικό. Το ίδιο δυσοίωνο Φινλανδικό κλίμα, με τους αγέλαστους ανθρώπους, την τεράστια έλλειψη επικοινωνίας, το κρύο, τους loser χαρακτήρες αλλά και φυσικά το χαρούμενο (σε συγκεκριμένα πλαίσια) φινάλε. Σε λίγο καιρό και στις αίθουσες με κανονική φυσικά διανομή. Ισάξιο του “Drifting Clouds”.* -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
πηγα ειδα cars φυσικα στην αμερικανικη εκδοχη...το εργακι καραλεει..αξιζει τον κοπο αν σας αρεσουν τετοια εργα..
Μίλτο, μην μου πεις στο στερ πάλι.
Και εγώ την είδα χτες, και είναι φοβερή!
Προτείνω να γίνει η επίσημη ταινία του φόρουμ!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προτείνω να γίνει η επίσημη ταινία του φόρουμ!The Fast And The Furious είναι η επίσημη ταινία.
-
Άντε ρε...
-
Το Tokyo drift είναι η επίσημη ταινιά του πρωταγωνιστεί και το μελλοντικό του αμάξι
-
Κουλτουρα:
Ειδα (ξανα) τον 'Εραστη της Κομμωτριας'. Ταινιαρα.-Ποπκορν:
Ψηνομαι για Miami Vice Αμα ειναι να σκασω 8 ευρα για Χολιγουντ, ας ειναι τουλαχιστον Μαικλ Μαν -
Χαλαρά για το miami vice...
'Cool. Thats how we do it...'
-
Λετε ε?
Κι έλεγα να προτιμήσω το snakes on plane...Θαααα το σκεφτω -
Snakes on a plane ρεεεεε! Ταινιάρα!
Ο Ταραντίνο δήλωσε πως ειναι η ταινία της χρονιάς! Τρελή cult-ίλα με Sam Motherfuckin' Jackson, τι άλλο θέλει κανείς;
Για το Miami Vice έχω ακούσει μέτρια σχόλια... Τι να πω, χάλασε και ο Mann?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
πηγα ειδα cars φυσικα στην αμερικανικη εκδοχη...
το εργακι καραλεει..αξιζει τον κοπο αν σας αρεσουν τετοια εργα..
Μίλτο, μην μου πεις στο στερ πάλι.
Και εγώ την είδα χτες, και είναι φοβερή!
Προτείνω να γίνει η επίσημη ταινία του φόρουμ!
μη μου πεις οτι πηγες δευτερα βραδυ στερ....
-
Στο Miami Vice παιζει η Γκονγκ Λι
Παναγια μου
-
Πάω να δω τώρα miami...τι πάω δλδ, τρέχω!
Τα λέμε μετά!
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]