-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το ακόμα καλύτερο με τα mac είναι ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει ιός, spyware, adware κι όλα αυτά τα 'καλά' που συμβαίνουν στον κόσμο του πι σι
Όντως! Ακριβώς επειδή υστερούν δραματικά σε δημοτικότητα.
Όπως και στ' αυτοκίνητα, (αναξιόπιστα ιταλικά, αξιόπιστα γερμανικά, ιταλικά που στρίβουν κλπ) κυκλοφορούν πολλές φήμες, παρανοήσεις, άγνοια κλπ
Εγώ δηλώνω θαυμαστής τόσο του Macintosh, από το 1985 μάλιστα, όσο και του MacOS X v10 (εξ ου και το 'δυστυχώς σε παρένθεση στο πρώτο μου post). Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην προειδοποιήσω τον φίλο maxmara για το τι συνεπάγεται η αγορά ενός Mac, ιδιαίτερα στη χώρα μας.
αν τον αγοράσει θα τον 'φροντίσω' εγώ (με αντάλλαγμα φυσικά το κλειστό 'Ζ' )
κι εγώ από το 85 με mac, τώρα iMac G5
όσο για το firewall, network connections, right click στη σύνδεση που σε ενδιαφέρει, advanced, untick το firewall
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όσο για το firewall, network connections, right click στη σύνδεση που σε ενδιαφέρει, advanced, untick το firewall
Δεν είναι αυτό
-
Παρε MAC
Περα απο τις ενεργειες που εκανες εγω δεν ξερω κατι αλλο.
Εγω εκεινο που παρατηρησα μετα το περασμα του καινουργιου windows update και του ελενχου για αυθεντικα XP κατα το ξεκινημα ειναι να μου βγαζει φουσκα με προειδοποιηση για να ενεργοποιησω το firewall των XP.Εχω ηδη το firewall του NIS ,δοκιμασα να εχω και των ΧΡ ταυτοχρονα αλλα δεν......η φουσκα επιμενει
Πριν εγραψες για ενα player.Υπαρχει καποιος player που να παιζει και ημιτελη αρχεια;Δλδ κατεβαζοντας ενα αρχειο να μπορεις να δεις εστω καποιο κομματι χωρις να περιμενεις να ολοκληρωθει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παρε MACΚαλό!
Περα απο τις ενεργειες που εκανες εγω δεν ξερω κατι αλλο.
Εγω εκεινο που παρατηρησα μετα το περασμα του καινουργιου windows update και του ελενχου για αυθεντικα XP κατα το ξεκινημα ειναι να μου βγαζει φουσκα με προειδοποιηση για να ενεργοποιησω το firewall των XP.Εχω ηδη το firewall του NIS ,δοκιμασα να εχω και των ΧΡ ταυτοχρονα αλλα δεν......η φουσκα επιμενει
Για αυτές τις κωλοφούσκες λέω κι εγώ, όπως επίσης και για το εικονίδιο του Security Center που δεν φευγει με τιποτα από το tray
Πριν εγραψες για ενα player.Υπαρχει καποιος player που να παιζει και ημιτελη αρχεια;Δλδ κατεβαζοντας ενα αρχειο να μπορεις να δεις εστω καποιο κομματι χωρις να περιμενεις να ολοκληρωθει.
Αυτό το κάνουν όλοι οι σύγχρονοι players (ανάλογα με το μέγεθος του streaming-buffer που τους ορίζεις).
-
Δοκιμασε να κανεις την φουσκα να ειναι παντα σε αποκρυψη ,τουλαχιστον να μην την βλεπεις (πανω στο εναρξη δεξι κλικ 'ιδιοτητες -γραμμη εργασιων -αποκρυψη ανενεργων εικονιδιων' ).
Mαλλον κατι λαθος κανω στον player καθως μονο ο quicktime μου παιζει ετσι . Θα το δοκιμασω αυριο παλι να δω .Χρησιμοποιω τον realplayer συνηθως.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δοκιμασε να κανεις την φουσκα να ειναι παντα σε αποκρυψη ,τουλαχιστον να μην την βλεπεις (πανω στο εναρξη δεξι κλικ 'ιδιοτητες -γραμμη εργασιων -αποκρυψη ανενεργων εικονιδιων' ).Ούτε αυτό είναι. Το Κέντρο Ασφαλείας είναι πάντα ενεργό (το γα@#$@%νο !!!!!!!!!! )
Mαλλον κατι λαθος κανω στον player καθως μονο ο quicktime μου παιζει ετσι . Θα το δοκιμασω αυριο παλι να δω .Χρησιμοποιω τον realplayer συνηθως.
Ο Windows Media Player δεν στο κάνει;
-
Btw, γνωρίζει κανά καλό free mpeg2 codec που να συνεργάζεται αρμονικά με τον WMP ?
-
Για πάρτε μάτι ένα ΓΑΜΑΤΟ πληκτρολόγιο!!!
Ακόμα δεν έχει βγει στην παραγωγή αλλά ελπίζουν να βγει κάπου στο 2οο6. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δοκιμασε να κανεις την φουσκα να ειναι παντα σε αποκρυψη ,τουλαχιστον να μην την βλεπεις (πανω στο εναρξη δεξι κλικ 'ιδιοτητες -γραμμη εργασιων -αποκρυψη ανενεργων εικονιδιων' ).
Ούτε αυτό είναι. Το Κέντρο Ασφαλείας είναι πάντα ενεργό (το γα@#$@%νο !!!!!!!!!! )
Στο κέντρο ασφαλείας, αφού έχεις απενεργοποιήσει το firewall, επέλεξε 'έχω δικό μου πρόγραμμα και θα το παρακολουθώ μόνος μου'.
Αν δεν το δεις με την πρώτη, πρέπει να έχει κάποιο κουμπάκι του στυλ 'Για προχωρημένους' ή κάπως έτσι.
Θα σου έλεγα ακριβώς αλλά βαριέμαι να ανοίξω κάποιο pc με Windows για να το δώ. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στο κέντρο ασφαλείας, αφού έχεις απενεργοποιήσει το firewall, επέλεξε 'έχω δικό μου πρόγραμμα και θα το παρακολουθώ μόνος μου'.
Αν δεν το δεις με την πρώτη, πρέπει να έχει κάποιο κουμπάκι του στυλ 'Για προχωρημένους' ή κάπως έτσι.Δεν ήταν αυτό, αλλά με βοήθησες να το βρω (επιτέλους) !!!
Επρεπε να διαλέξω 'Αλλαγή του τρόπου αποστολής ειδοποιήσεων από το κέντρο ασφαλείας'.Thanks!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπαρχει καποιος player που να παιζει και ημιτελη αρχεια;Δλδ κατεβαζοντας ενα αρχειο να μπορεις να δεις εστω καποιο κομματι χωρις να περιμενεις να ολοκληρωθει.Υπάρχει το VLC (VideoLAN Client, http://www.videolan.org ) το οποίο μπορεί να αναπαράγει αρχεία βίντεο ή ήχου αν έχουμε κατεβάσει ένα μικρό τμήμα τους, ακόμα και χωρίς να αναφέρεται ο τύπος τους - MP3, WMA, MPG, κλπ - και υποστηρίζει σχεδόν όλα τα δημοφιλή format (περιλαμβάνονται DivX5, XviD, κ.α.).
Είναι ~7.9MB για PC και ~11ΜΒ για MAC.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Υπαρχει καποιος player που να παιζει και ημιτελη αρχεια;Δλδ κατεβαζοντας ενα αρχειο να μπορεις να δεις εστω καποιο κομματι χωρις να περιμενεις να ολοκληρωθει.
Υπάρχει το VLC (VideoLAN Client, http://www.videolan.org ) το οποίο μπορεί να αναπαράγει αρχεία βίντεο ή ήχου αν έχουμε κατεβάσει ένα μικρό τμήμα τους, ακόμα και χωρίς να αναφέρεται ο τύπος τους - MP3, WMA, MPG, κλπ - και υποστηρίζει σχεδόν όλα τα δημοφιλή format (περιλαμβάνονται DivX5, XviD, κ.α.).
Είναι ~7.9MB για PC και ~11ΜΒ για MAC.
Καλό το VLC, αλλά πολύ... Unix-άτο ρε παιδάκι μου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
windows update και του ελενχου για αυθεντικα XPΑυτός ο έλεγχος για αυθεντικά windows τι ακριβώς κάνει;
Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει αυθεντικά τι γίνεται, κλειδώνουν τα windows ή απλά δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις update; -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
windows update και του ελενχου για αυθεντικα XP
Αυτός ο έλεγχος για αυθεντικά windows τι ακριβώς κάνει;
Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει αυθεντικά τι γίνεται, κλειδώνουν τα windows ή απλά δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις update;Μάλλον το δεύτερο, εκτός αν είχαν προβλέψει σε κάποιο service pack να βάλουν κάτι που να κάνει και το πρώτο.
Πάντως, το γεγονός ότι εγκατάσταση Wine σε Linux κατάφερε να περάσει ως 'αυθεντική', μάλλον λέει πολλά για την αξιοπιστία του συστήματος. -
Εκανα πρόσφατα μια αναβάθμιση και επανεγκατέστησα XP Professional με το SP2 slipstreamed στο CD, παραθέτω ορισμένες συμβουλές:
Τα XP μετά την εγκατάστασή τους είναι απίστευτα φορτωμένα με άχρηστες μ*******.
Αρχiκα κλείνουμε το System Restore, Remote Help κ.λ.π.
Ρυθμίζουμε paging file σε όλα μας τα partition (απο 1-3Gb αν έχουμε το χωρο), στα Visual Effects τα βάζουμε όλα στο off (πιστεύω πως έτσι ειναι και πιο όμορφα τα Windows σε σχέση με το εμετικό πράσινο Start κ.λ.π.)
Κλείνοντας άχρηστα services (Start->Run->services.msc + Enter) βελτιώνεις το load time του λειτουργικού όπως και την ταχύτητά του. Με ενα google search βρίσκεις εύκολα λίστα που περιγράφει τι κανει καθε service για να δεις αν το χρειάζεσαι. Περριτό να πω πως τουλάχιστον 10-15 ειναι άχρηστα στο μέσο χρήστη (και ακόμα περισσότερα στον power user).
Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το X-Teq X-Setup Pro. Είναι ενα πρόγραμμα tweaking των Windows που δέχεται plugins και απο το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις χιλιάδες aspects των Windows, π.χ. απο το τι να λεει το OEM tab στο My Computer Properties μέχρι το χρόνο στον οποίο θα κάνει αυτόματα Kill κολλημένα processes στο shutdown. Έχει επίσης την πολύ χρήσιμη επιλογή 'Enable Crash-On-Demand' -> με δεξί Ctrl + 2 φορές Scroll Lock το μηχάνημα βγάζει BSOD και κάνει restart (χρήσιμο αν θες κάποιος να σταματήσει να πειράζει το μηχάνημά σου). Απο το X-Teq μπορούμε και να κλείσουμε επικύνδυνα aspects των XP όπως το fast user switching κ.λ.π.
Δυστυχώς το SP2 περιέχει μια 'αναβάθμιση' του tcpip.sys που μπορεί να ρίξει ταχύτητες στα downloads χρηστών DSL και bittorrent. Συγκεκριμένα ορίζει πως το PC μπορεί να κάνει μεχρι το πολύ 10 ταυτόχρονες outgoing connections. Αν για κάποιο λόγο χρειαστούν περισσότερες βγάζει error στο Event Viewer (Administrative Tools). To error id είναι 4226 ('TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.'). Μια λύση είναι να κατεβάσει κανείς απο το http://mitglied.lycos.de/lvllord/download-mirror.htm το patcher του Lvllord που ανεβάζει τον αριθμό των 10 συνδέσεων σε όσες θέλουμε (προτείνεται το 100 ως αριθμός). Τα XP μετά την αλλαγή θα προειδοποιήσουν πως αλλαξε αρχείο συστήματος αλλα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Όσον αφορά Media Players, καλό το VLC αλλα το MPlayerClassic είναι το καλύτερο IMHO. Ειναι ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του κλασσικού Media Player 6.4 με άπειρα features (εκτός των αλλων μπορείς να παίξεις αμερικάνικο dvd με δικούς σου υπότιτλους), και είναι ενα μονο (εκτελέσιμο) αρχείο. Αξίζει να το κατεβάσετε.
Αυτά προς το παρόν.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει αυθεντικά τι γίνεται, κλειδώνουν τα windows ή απλά δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις update;Το δεύτερο. Στο μεταξύ η 'μάχη' φαίνεται να έχει ανάψει για τα καλά - όπως φαίνεται στο παρακάτω άρθρο (ζητώ συγνώμη για τη μη μετάφρασή του )...
*Hackers have already found a way to bypass Microsoft's latest anti-piracy programme, Windows Genuine Advantage (WGA), only days after the anti-piracy scheme was activated. The service was supposed to force you to join the WGA authentication program if you wished to receive software updates from the Microsoft Download Centre or from Windows Update.
If you agreed, you were then asked to download an ActiveX control which checked the authenticity of your Windows software and, if validated, would store a download key on the PC for future verification. However, hackers have quickly developed a simple one-line hack which turns off the trigger for the key check - thus negating the need for you to verify your serial number before using Windows Update.
By pasting a special JavaScript command in the address bar of the browser, you can disable the Windows Genuine Advantage 1.0 check that Microsoft took live last week. Users of pirated Windows copies still get access to security updates without passing the WGA check. Apparently, Microsoft is investigating the hack and will take action to disable it. The company claims this isn't a security vulnerability and that users aren't put at risk.
Microsoft's Windows Genuine Advantage 1.0 is part of the company's ongoing effort to protect software counterfeiting. Basically, it's designed to differentiate Windows-based software from counterfeit software. What this means to end-users is that if you don't register your operating system or other Microsoft software, you'll not be able to download any free software updates.*
Περισσότερα εδώ:
http://www.biosmagazine.co.uk/article.php?id=1852 -
Καλά κάνεις και κλείνεις τα άχρηστα services αλλά διαφωνώ με το system restore, είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ακόμα και εάν ο υπολογιστής δεν μπαίνει καν στο λειτουργικό.
Εάν κλείσεις το service με τα θέματα, εξαφανίζεται το γελοίο πράσινο start.
Χρησιμοποιούσα το X-Setup στα 98. Κοίταξε το XPlite.
Μήπως με το SP2 δεν δέχεται παραπάνω από 10 ταυτόχρονες συνδέσεις, ότι και να ορίζεις? γιατί όλα στο TCPIP ρυθμίζονται, βάλε 30 ταυτόχρονες συνδέσεις, MTU size, time scaling, timestamps, TCP receive window, ότι θέλεις στο registry.
Για το TCPIP, δεν ξέρω πολλά πράγματα για το πως δουλεύει και μόνο τιμές αλλάζω. Εγώ χρησιμοποιώ:
TTL 64
QoS (NonBestEffortLimit) 0 - δεν χρησιμοποίησα ποτέ τίποτα που να το χρειάστηκε.
Max ACKs 2
Max connections per server 10 (είναι αγένεια το παραπάνω, συνολικά έχω 16)Για PSTN
MTU 576
Receive window 16616 (και μικρότερο καλά είναι)
Selective ACKs YES
Window scaling YESΓια ADSL 384
MTU 1500
Receive window 24820
Selective ACKs YES
Window scaling YES -
Απ' όσο ξέρω η ρύθμιση αυτή δεν γίνεται απο registry, αλλα αλλάζοντας (patchάρωντας) το tcpip.sys. Μπήκε στο Sp2 για λόγους προστασίας απο malware, spyware κ.λ.π.
Το System Restore ποτέ δεν μου έχει φανεί χρήσιμο, αντίθετα ειναι καλή ιδέα να εγκαταστήσει κανείς την Recovery Console απο το cd στο σκληρό για οταν γίνει καμια στραβή:
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;307654
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις στο registry αν δεν κάνω λάθος το mtu για DSL αλλάζει απο provider σε provider, υπάρχει ενα test που μπορείς να κάνεις μέσω dos prompt για να δεις τι υποστηρίζει ο provider.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Την Τετάρτη αγόρασα έναν φορητό Toshiba M40-185, ο οποίος ήρθε με WinXP Home με Service Pack2.Ωραίος και εγώ με ένα laptop της Toshiba πορεύομαι...αθάνατα μηχανάκια made in japan...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει αυθεντικά τι γίνεται, κλειδώνουν τα windows ή απλά δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις update;Μάλλον το δεύτερο, εκτός αν είχαν προβλέψει σε κάποιο service pack να βάλουν κάτι που να κάνει και το πρώτο.
Πάντως, το γεγονός ότι εγκατάσταση Wine σε Linux κατάφερε να περάσει ως 'αυθεντική', μάλλον λέει πολλά για την αξιοπιστία του συστήματος.Μάλλον έχεις δίκιο 'αυθεντικά' τα 'βλέπει' όλα.
Κάτι σχετικό με το Sony Ericsson K750i που είχα ρωτήσει.
Το αγόρασα και απλά θα πω, ότι όποιος θέλει - ψάχνει ένα τηλέφωνο που να τα κάνει όλα γρήγορα και εύκολα ας το προτιμήσει.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]