-
Με το Paint των Windows; Πως;
-
Ανοίγεις την πρωτότυπη φωτογραφία, και πατάς Ctrl+W (ή πηγαίνεις Image ---> Stretch/Skew). Εκεί επιλέγεις το ποσοστό που θέλεις να μικρύνει η φωτογραφία σου (φαντάσου το σαν zoom) και αποθηκεύεις το αντίγραφο.
Το κακό είναι πως δεν μπορείς να επιλέξεις το μέγεθος με pixels (ενώ στο AcdSee πχ μπορείς).
ΥΓ: θυμίσου να το κάνεις τόσο στο οριζόντιο όσο και στο κάθετο επίπεδο, αλλιώς θα βγει παραμορφωμένη.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ανοίγεις την πρωτότυπη φωτογραφία, και πατάς Ctrl+W (ή πηγαίνεις Image ---> Stretch/Skew). Εκεί επιλέγεις το ποσοστό που θέλεις να μικρύνει η φωτογραφία σου (φαντάσου το σαν zoom) και αποθηκεύεις το αντίγραφο.Το κακό είναι πως δεν μπορείς να επιλέξεις το μέγεθος με pixels (ενώ στο AcdSee πχ μπορείς).
ΥΓ: θυμίσου να το κάνεις τόσο στο οριζόντιο όσο και στο κάθετο επίπεδο, αλλιώς θα βγει παραμορφωμένη.
Υπάρχει και το resize των ΧP [ 520 kb ]...στο site της Microsoft. Eάν το θες το έχω.
-
Ευχαριστώ πολύ, παιδιά!
-
Μεταξύ Cannon και Nikkon Cannon η Νikkon μοιάζει να χάνει λίγο το παιχνίdι σε σχέση με τον παραδοσιακό αντίπαλο της ειδικά στις dSLR. Επίσης εκτός από την μνήμη και την τιμή κοιτάμε και το μέγεθος αλλά και την μπαταρία...Για παράδειγμα εγώ δεν ήθελα 12Χ zoom ένα 3X με ικανοποιεί απόλυτα ( για μεγαλύτερο θα ακολουθήσει αγορά dSLR στο άμεσσο μέλλον ) αυτό που ήθελα ήταν μια μικρή μηχανή με 6MP τουλάχιστον ( οχι γιατι τα 5 είναι λίγα αλλά γιατί για εργασίες που την χρησιμοποιώ τα 7 είναι ακόμα καλύτερα ) με καλά για compact χαρακτηριστικά φακού και υψηλή φορητότητα και φυσικά πολύ καλή μπαταρία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με καλή τιμή μου τα έδινε η Sony DSC P-200 και η Olympus μ (mju) 800 η οποία όμως ήταν σημαντικά ακριβότερη οπότε προτίμησα την Sony μαζί με ένα MS 512Mb.
Αν είμαι ευχαριστημένος?
Υπερβολικά θα έλεγα, μπαταρία που δεν τελείωνει με τίποτα ( εννοείται η οθόνη πάντα ανοιχτή τι την πήραμε την ψηφιακή), εξαιρετικές για compact δυνατότητες -λίγο αδύναμο flash αλλά αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα των Sony- πολύ καλή ποιότητα video, υψηλή φορητότητα ( infolithium μπαταρία και όχι ΑΑ επανφορτιζόμενες, νορμάλ φακός και όχι τέρας με 12Χ zoom που προσθέτει βάρος και όγκο). Την αγόρασα από το Amazon.co.uk και την παρέλαβε φίλος στο Λονδίνο για μένα. Ψάξε πολύ το θέμα τιμή και σε περίπτωση που πάρεις μηχανή με zoom μεγαλύτερο από 5Χ φρόντισε να έχει αντικραδασμικό σύστημα ( μην την πατήσεις με κάποια φτηνή που δεν θα το έχει ) για να μην έχει πρόβλημα με κουνημένες φωτογραφίες. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ξέρει κανείς πως μπορώ να μικρύνω μια φωτογραφία σε ποιότητα ώστε να γίνει avatar; Την έχω κροπάρει, και από τα 3Mb μέγεθος την έφτασα στα 8Kb, αλλά και πάλι είναι πολύ μεγάλη για το forum. Κάθε περαιτέρω απόπειρα μου να της μειώσω το μέγεθος στο photoshop μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο αρχείο προφανώς λόγω επεξεργασίας.Χρήστο, αφού έχεις το Photoshop μην ασχολείσαι με άλλα προγράμματα για επεξεργασία εικόνας (ωχριούν όλα). Κάνε την εικόνα resize στο μέγεθος που θέλεις και κατόπιν μείωσέ της τον αριθμό χρωμάτων στα 256. Τέλος, σώσε την ως gif. Αν σου βγει πάλι μεγάλη σε μέγεθος αρχείου πες μου να σου πω τι θα κάνεις.
-
Irfanview παίδες!
Σιγά μην ανοίγουμε photoshop για να κάνουμε resize μια φωτό. -
Με διαφορά το καλύτερο πρόγραμμα για φωτογραφίες (μόνο στα ΠΟΛΥ μεγάλα μεγέθη καθυστερεί). Έχει και batch για να μικραίνεις πολλές φωτογραφίες μαζί.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ξέρει κανείς πως μπορώ να μικρύνω μια φωτογραφία σε ποιότητα ώστε να γίνει avatar; Την έχω κροπάρει, και από τα 3Mb μέγεθος την έφτασα στα 8Kb, αλλά και πάλι είναι πολύ μεγάλη για το forum. Κάθε περαιτέρω απόπειρα μου να της μειώσω το μέγεθος στο photoshop μου δίνει ακόμα μεγαλύτερο αρχείο προφανώς λόγω επεξεργασίας.
Χρήστο, αφού έχεις το Photoshop μην ασχολείσαι με άλλα προγράμματα για επεξεργασία εικόνας (ωχριούν όλα). Κάνε την εικόνα resize στο μέγεθος που θέλεις και κατόπιν μείωσέ της τον αριθμό χρωμάτων στα 256. Τέλος, σώσε την ως gif. Αν σου βγει πάλι μεγάλη σε μέγεθος αρχείου πες μου να σου πω τι θα κάνεις.
Αύξησε την συμπίεση του jpeg και φυσικά υπάρχει πάντα η λύση του upload στο imageshack για κάπως μεγαλούτσικες σε μέγεθος εικόνες.
Photoshop και απο μένα για επεξεργασία[/i] -
Η πλάκα είναι πως εγώ δεν χρησιμοποιώ Photoshop, αλλά Paintshop Pro (αλλά όπως και να το κάνουμε, το Photoshop είναι το απόλυτο)
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η πλάκα είναι πως εγώ δεν χρησιμοποιώ Photoshop, αλλά Paintshop Pro (αλλά όπως και να το κάνουμε, το Photoshop είναι το απόλυτο)Kι εγώ το Paintshop χρησιμοποιώ. Μου αρκεί.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Irfanview παίδες!
Σιγά μην ανοίγουμε photoshop για να κάνουμε resize μια φωτό.Σπύρο, παρόλο που το Infranview είναι από τους πλέον δημοφιλείς viewers δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ (σε αντίθεση με το ACDsee, στην έκδοση Classic, που το χρησιμοποιώ και τώρα).
Δεν ξέρω λοιπόν τις δυνατότητες του Infranview σε resizing, αλλά το Paintshop Pro (υποθέτω και το Photoshop) σου δίνει επιλογή ΠΕΝΤΕ διαφρετικών αλγορίθμων για resizing (smart, bicubic, bilenear, pixel, wieghted average) συν αρκετών ακόμα για τη μείωση των χρωμάτων (median cut, octree, web-safe συνδυασμένους μάλιστα με nearest color ή error diffusion και color bleeding).
Μπορείς λοιπόν να παραμετροποιήσεις σε εκπληκτικά μεγάλο βαθμό το resizing σου για να το φέρεις στο μέγεθος που θέλεις με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Πράγματα που πολύ αμφιβάλλω ότι μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε viewer.
-
Eμένα το Irfanview με έχει βολέψει απόλυτα.
-
TRAVELLER
Transparency υποστηρίζει; -
Ψάχνω για τηλεόραση, και εχω κολλήσει ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες, τι να προτιμήσω; θέλω να είναι και HDTV. Ζητάω πολλά; σε μέγεθος την θέλω απο 37' εως 42'.
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!
-
§
Κάπου συζητούσαν και έλεγαν 'Με τίποτα Plasma' καθώς παρουσιάζουν φαινόμενα burn-in (και δε θυμάμαι τι άλλο)...
LCD ή TFT...
Μία βόλτα από το AVForum θα ήταν χρήσιμη...
§
-
Τα δύο τελευταία ποστ προήλθαν από συνένωση του θέματος 'LCD ή PLASMA;;;' του jm000. Συνέχεια εδώ.
[moderator]
-
Αν διαβαζεις αγγλικα κανε ενα google για LCD vs Plasma και θα βρεις πολλα για αυτο το θεμα.
Επισης υπαρχουν πολλα τεστ στο ιντερνετ, πριν αγορασεις την 'ευκαιρια' διαβασε για να μην πικραθεις
Θα ηθελα ομως και εγω να κανω μια ερωτηση εδω. Βλεπουμε οτι ολα τα μοντελα στις 32 ιντσες εχουνε, ας πουμε, μεχρι Ε 3-4,000, και ειναι μαρκες Samsung , panasonic κτλπ, Γνωστος μου δινει Ε 9,900 για 32' Β&Ο, και αναρωτιεμαι τα αξιζει τα λεφτα της, γιατι δεν την βλεπουμε στα διαφορα τεστ?
-
Οι Bang&Olufsen παίζουν ΠΟΛΥ ψηλά σε τιμές. Το design τους είναι πολύ μπροστά, τεχνολογικά λέγεται ότι είναι πολύ μπροστά επίσης, αλλά ΤΟΣΑ λεφτά δεν έδινα. Και οι γιαπωνέζικες εξίσου καλά κάνουν τη δουλειά
-
Ε όχι και μπροστά τεχνολογικά... Οι οθόνες τους χρησιμοποιούν συνήθως παλιότερα μοντέλα της Philips. Στις μονάδες audio έχουν όντως κάποιες ιδιαιτερότητες που κάνουν ξεχωριστό τον ήχο τους, αλλά και πάλι με τα λεφτά που ζητάνε μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο ήχο (αν και ίσως όχι τόσο όμορφο ).
Οι κορυφαίες Plasma είναι αυτή τη στιγμή οι Pioneer, ενώ οι Philips έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στις εξίσου κορυφαίες (και εξίσου πανάκριβες) LCD. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες to be found στη γκάμα κάθε εταιρείας, και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι ο παράγοντας 'προσωπικό γούστο' συνήθως έχει τον τελευταίο λόγο.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]